Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
Tudna nekem valaki Arcam tulaj segíteni, akinek van UMIK-1 mikije is?
A kérdésem/kérésem az lenne, hogy valaki össze tudná nekem hasonlítani Dirac első lépéseinél, hogy azonos master output és azonos mic gain esetén egy adott csatornán milyen teljesítményeket kap Arcam és UMIK mikivel is? A 2 miki között mekkora az eltérés?Az van, hogy egy ideje már szívok UMIK-1 mikivel. Azt vettem észre, hogy korábbi mérésekhez képest a csatornák teljesítményéből eltűnt 15-20dB. Ha ugyan ezt Arcam mikivel mérem, akkor ez a teljesítmény megvan. Pl output -48dB, mic gain 98% (a zaj miatt) ami korábban hozott a csatornákon mondjuk -20..-15dB-t, de most ez csak -35..-30dB.
Manapság megfordult nálam pár Arcam termék így többel is teszteltem, aztán van itthon 2db laptop, egyiknek win10, másikon win11, különböző dirac verziókat is próbáltam továbbá a mikrofon kábelt is cseréltem, így kizárásos alapon arra jutottam, hogy meghalt az UMIK miki, de végül beszereztem egy másikat és azzal sincs változás.
Megnéztem ezeket az opciókat is [link] .
Win10 eszközkezelőben volt 1db INTEL Smart Sound (win11 esetén nincs ilyen), amit kikapcsoltam.
Mikrofon tulajdonságaiban nekem nincs enhancements, így azt nem tudom kikapcsolni.Valakinek van esetleg valami egyéb ötlete, hogy mi okozhatja a problémát?
-
python1
veterán
Ide is beszúrom.
Elkészültek az új frontjaim
-
Gino20
őstag
válasz
xxlongikaxx
üzenetére
Nagyon titokzatos a honléted........400-ba szállítási költség meg ez esetben gondolom vám/áfa?
Helyben SVS PB vagy Klipsch RP-ből az, ami belefér a keretbe. -
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok,
Adott egy Androidos Philips tv és egy 8ch asztali DAC USB inputtal.
Össze tudom valahogy hozni a kettőt ?
A Philips TV-re feltettem a Kodit, de nyilván Netflix és egyebek is gyönyörűen hozzák a Dolby Vision képet, az audio kimenetet pedig PCM-re állítva tudom használni, mondjuk optikán kötni egy sima 2ch asztali DAC-ot.
Van arra mód, hogy egy 8ch USB-only DAC-ot kössek a tv-re (mint lejátszóra) ?
A TV-ből ki tudnám hozni a hangot talán HDMI Arc-on, de van olyan interfész, ami átalakítja ezt nekem mondjuk USB kimenetre ?
Vagy alternatíva lehet külső lejátszó doboz is (Arm-os), ami támogat USB DAC-ot (lévén Linux, talán a legtöbb igen, de nem próbáltam, nem tudom, benne van-e a kernelben a támogatás).
Ha PC alapú külső lejátszó dobozra gondolok, minden bajom megoldva, csak bukom a Dolby Vision-t.
-
Quetz
őstag
válasz
xxlongikaxx
üzenetére
Szerintem mondj egy konkrét összeget, hogy ennyi Forint/Euro amiből ki kell jönnie egy ládának.
-
BBéci
legenda
válasz
xxlongikaxx
üzenetére
Neten szinte bármit megrendelhetsz és kiszállítják.
Arendal, XTZ... -
-KP-
veterán
válasz
xxlongikaxx
üzenetére
Eléggé túlárazottak lettek. A szobád egyáltalán nem pici. Egyrészt nézz körül más márkáknál is, másrészt főleg mozis felhasználásra én inkább refist vennék, és abból se a kisebbeket.
-
I'am Dony
őstag
válasz
xxlongikaxx
üzenetére
A helység mérete miatt az 1000 es széria nem igazán jöhet szóba, így a PB2000 pro-nak lenne értelme, amihez a későbbiekben egy másodikat is célszerű lenne beszerezni.
-
xxlongikaxx
aktív tag
Meg egy kerdesem lenne

SVS subok kozul mit ajanlatok egy 6m x 4.5 m es nappaliba, 3.3 m es belmagasaggal. Kb 30% zene es 70% mozi lenne.
Elsore az en valasztasom egy sb-1000 pro lenne, esetleg kesobb egy masodik. (a ketto ara majdnem annyi lenne a nagyobb.)
Ami szoba johet meg, pb-1000, pb-2000. sb-2000.Szivem jobban huz egy zart dobozoshoz, de persze ha ar ertekben jobb egy reflex akkor az is lehet.
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
xxlongikaxx
üzenetére
Na ma kertem es szerkesztettem pontosan hogy hol kellene legyen az 5.1.4. A frontok es sorroundok most jo helyen vannak, (csak lentebb kell raknom) ami a sorround eseteben szerencse mert nem nagyon tudnam mashova tenni.
Atmosnal viszont meglepo hogy mivel magas a belmagassag ezert sajna csak 50 fokra tudom tenni, igy viszont pont a plafon es a fal sarkaba esik. 45 ot sehogy nem tudom beallitani rendesen. Viszont igy a kabelezes sokkal egyszerubb lesz.
-
SPEA
aktív tag
Ezt csak úgy itt hagyom érdekesség gyanánt
az 5. percnél gyün a T-rex.
-
Quetz
őstag
válasz
xxlongikaxx
üzenetére
Én arra gondoltam, hogy van hangfal aminek akkor jobb a hangja ha be van fordítva feléd, van aminek meg akkor, ha nincs. Első esetben az on-axis átvitele jobb, a másodikban pedig az off-axis átvitel a nyerő:
- How to Aim Your Speakers
- Off-Axis vs On-Axis Response -
VoidXs
nagyúr
válasz
xxlongikaxx
üzenetére
Az nem a front dolga, a front dolga a kép két széle közt úszni. 45 fokra ott a wide, azon kívül úgy keverik az 5.1 mixeket, hogy legyen mit hallanod 45 fok felől helyesen kiépített olyan felállással is.
-
Dorian
félisten
válasz
xxlongikaxx
üzenetére
Igen, ha nem 7.x, hanem 5.x van, akkor a fejtől kicsit hátrébb.
Node akkor meg is válaszoltad magadnak, a 45 sehogy sem jön ki. -
Dorian
félisten
válasz
xxlongikaxx
üzenetére
A frontokat oda ahol már nem takarja el a képet. Az oldalsó háttereket pedig a fejeddel kb. egyvonalban, a hátsókat meg "ahová lehet"
-
Quetz
őstag
válasz
xxlongikaxx
üzenetére
Ez a hangszórótól függ. Nézd meg a gyártó által publikált on/off axis mérést és az alapján eltudod dönteni.
-
Quetz
őstag
válasz
mimic1979
üzenetére
Ez attól függ, milyen minőséget állítasz be. Következő differencia a szolgáltató oldalán milyen encodert használtak, a harmadik pedig milyen masterből csinálták a file-t.
Magát az alap kérdést nem értem amúgy. A Denon támogatja a Tidal-t tudtommal, a Himedia szintén. Ha a Tidal jobban tetszik, akkor hallgasd azt a Spotify helyett.
-
-KP-
veterán
válasz
xxlongikaxx
üzenetére
Érdemes. A frontjaid se úgy hallgatod hogy a két oldalfal felé irányítod.
-
xxlongikaxx
aktív tag
Plafonra szerelt Atmos sugarzoknal mennyire fontos hogy legyen iranyitottsaga a hangnak? Kerdesem arra iranyulna hogy a sugarzokat erdemes rairanyitani a halgatasi pontra vagy nem?
-
-KP-
veterán
válasz
ctrlaltdel13
üzenetére
Tegnap vettem észre hogy az új Klipsch RP széria ára lecsökkent. Nem tudom mekkora a méretbeli korlát, de konkrétan 220 ezret esett az ára a legnagyobb modellnek.
-
mimic1979
aktív tag
Üdv.
Lehet hogy nem ide tartozik, de elég sokat hallgatunk zenét, streamelve.
Jelenleg Spotify van előfizetve, de rápróbáltunk a Tidal-ra. Elég nehézkes, mivel csak telefonról átirányítva az erősítőre hallgattuk meg, de ha lehet ilyet mondani hallható volt a különbség minőségben.
A nagy kérdés, hogy ha szeretném a Tidal nyújtott előnyöket, és itt a magas bitráta közel teljes kihasználtságát használni, mit ajánlotok.Jelenleg : X-3800H illetve van egy régebbi Android alapú media Player is ( Himedia Q10 pro)
-
-KP-
veterán
válasz
I'am Dony
üzenetére
Ja ez amúgy nem ízlésről szól. Volt régebben több ilyen kialakítású frontsugárzóm és nem volt a legegyszerűbb megtalálni a helyét. Nekem amúgy a kedvencem a magas, de nem túl mély kialakítású doboz, max. 25-30 centis dobozmélységgel, ami szépen elfér akár tv vagy vászon mögé állítva, vagy vászon alá fektetve és nem vesz el 65-70 centit a szobából, mint pl. az új Klipsch széria. Ott még a legkisebb is ilyen 65centi mély.
-
Quetz
őstag
válasz
ctrlaltdel13
üzenetére
Ha az ár nem számít, akkor érdemes megnézni a Perlisten mélynyomókat, a THX Dominus mégiscsak valami

-
SPEA
aktív tag
-
ctrlaltdel13
őstag
Nekem nem a szívem csücske az xtz szubok.
Arendalt hallottam annó Quetz-nél,az sokkal jobban tetszett. Igaz neki másik széria volt.
Egyelőre próbálkozom áthelyezéssel(mérek), hátha az elhozza mindkét fél számára a kánaánt.
Ha nem, akkor 1v lesz szerintem,nem vészes az ára. -
SPEA
aktív tag
válasz
ctrlaltdel13
üzenetére
XTZ-vel mi a baj?
Khaosz55-nél is 2 ulti mellé ott az XTZ 1x12, nagyon meg van vele elégedve (és a 12.17 edge-et is szerette).
I'am Dony sorrendje jutott nekem is eszembe, teljesen helytálló.-KP- féle Ascendo SV-12 -ről csak olvastam meg youtube, de kellemetlenül drágább mint az XTZ 12.17 edge és paraméterek alapján nem is jobb... és még hasonlítanak is egymásra

-
I'am Dony
őstag
válasz
ctrlaltdel13
üzenetére
A 112 és 120 alul nem túl acélos és az újabb is ugyan úgy döglődik mint a régi. A 1961 12.2"-os.
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
Klipsch csoportban olvasottak szerint az SPL-nél sem történt javítás és azok is hajlamosak hullani csak az talán valami más bóvli hibával. Van ott műszerész, aki ezeket elvileg amúgy javítja. Az új majd kiderül.
#186537ctrlaltdel13:
112-SW, SPL-120 sem 15", hanem 12". 115SW vagy SPL-150 ami 15".
Arendal "csak" 12.2", de ez ne tévesszen meg.
Ez alapján [link] [kép] hiába a hosonló méret, a 2 sub között jelentős a különbség. Persze az ára is, főleg ha használtat nézegetsz. -
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13
üzenetére
Be akarok menni egy random boltba meghallgatni, ezt jelenti.
Vhiktor: Ez reális, de sajnos nem tudom igazolni. -
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13
üzenetére
Nagyon jó darabok, az SPL-nél már elvileg javították a meghaló erősítőket. Az újról ilyen téren még nincs infó, csak hogy rohadt drága lett, de cserébe jelentős ugrás SPL-ben. Azt ki szeretném próbálni a közeljövőben.
-
-KP-
veterán
válasz
ctrlaltdel13
üzenetére
Magnat Cinema Ultra Sub 300-Thx
Ascendo SV-12 -
I'am Dony
őstag
válasz
ctrlaltdel13
üzenetére
1. Arendal 1961 1V
2. XTZ 1X12 Edge
3. XTZ 12.17 Edge -
Smiley
addikt
válasz
Sanci38
üzenetére
Honapik ota valami megerositest/elismerest var, hogy ez jo amit csinal. El kene adni az egeszet a picsaba, beismerni, hogy ezzel pont atbasztak aztan venni egy modern (HDMI-s) vasat(rendes korrekcios bemerovel), meg hozza egy lejatszot, mert a PC-t szinten honapok ota nem tudja beallitani(Ez utobbi kb par oras muvelet lenne). Kell egy kodi-t futtato random box a filmeknek, azon ugyis lesz minden codec a passthrough-hoz, meg egy appletv a streaminghez. Aztan az egeszet osszekotni 2-3db HDMI madzaggal, 35 perc next-next finish es lehetne hasznalni mindenre, ez a sok baszakodas helyett.
-
ctrlaltdel13
őstag
Hi all.
Harmadik szubnak, ki mit ajánlana, aktív refis 12"-os méretben.
Árat nem írok😉 -
válasz
attiss66
üzenetére
Nekem is 2003-as Yamaha volt, az mindent tudott ami akkor kellett.
tehát az erősítő végezte a kikódolást és a szétosztást legyen az dolby surround vagy DTS-ES /THX 7.1 lényeg ami a lemezen volt az jelent meg. Ja em, nem itélkezni-birálni-megmondani szeretnék csak segiteni (régről esetleg emlékezhjetsz rám)
Látom mintha denon AVC-d lenne, javits ki ha nem de az is tudja ugyanezt azokkal a kodekekkel amiket irtam. tehát valami beállitási gixer van ha legalább az ikonokkal nem jeleniti meg a kapott jel formáját, Erre visszatérek mindjárt.
Analógon multichannelen semmit nem fog megjeleniteni mert azt a lejátszó kódolja ki, ha nem teszi akkor valoszinüleg nincs jól beállitva vagy a kapott anyag nem tartalmaz térhangzást
Ha ikonokkl megjeleniti akkor valami gomb nyomás felülirta pl. dpl IIx/z megy és az csak mátrixolt jel (ezt neked tudnod kellene) de ha nem akkor bizony resetelni kell mert az input menüben elnyomkodtál ezt-azt.
Végül: méret nem teljes garancia a minőségre Milyen hangsávot próbáltál megszólaltatni? A beállitási anomáliák is okozhatnak rosssz hangot vagy az utközben avagy a lejátszóból felszedett zaj. Pl a himediában csakj a dolby digital, ennek thx változata, det pedigsima dts és dts-es discrete legyen engedélyezve, semmi hd. -
xxlongikaxx
aktív tag
Nos ma sikerult a beszerzett X3800h t beraknom a 2312 helyere. Elsore ugye 4k miatt a kep eleve sokkal jobb lett, hangban sokkal jobb adja a teret es sokkal dinamikusabb is. Egyelore 5.0 van bekotve de hamarosan upgradelek 5.1.2 vagy 5.1.4 re.
Egyebkent a phono preampja sem rossz. Bar itt kicsit hianyolom a dinamikat.
-
exception
aktív tag
válasz
attiss66
üzenetére
Szvsz. már annyi javaslat elhangzott ezzel kapcsolatban, van vagy 20 bejegyzés arról, mit cserélj le, de te leragadtál a múltban és a téziseid megerősítéséhez vársz asszisztenciát egy haladó hm csoportban. Azt sem mondhatnám, hogy még nagyon az út elején vagy, mert az utat sem találtad meg.
-
attiss66
senior tag
"Ha egy utolsó javaslatot elfogadsz, tegyél be az AVR-ed elé egy hd hangokat ismerő és hdmi képes processzort, valami használt felsőkategóriást"
ez érdekesen hangzik, tudnál valamit javasolni, esetleg linkelni? Merthogy jó lenne, ha a Q10 is jól szólna, mert majdnem 2 TB-nyi film van letöltve, amit azon néznék.
Amúgy a Q10-en is szólnak jól filmek, pl a Venom1. Az kb egy 5 gigás. És akkor jön a Polar Express 42 gigával és nudli. Ezt nem értem én.
-
attiss66
senior tag
A Polar Express-t néztem a denon3910-en és a Q10-en egymás után. A Polar Express-nél a hangmérnökök remekeltek, az egyik legjobb film hangilag, tehát ezzel jól lehet tesztelni.
A letöltött film 42 GB-os/gondolom itt már a 42 gigából a hangra is hagytak valamit, annak is szólni kéne/, a dvd lemez gondolom vagy nyóc giga a kétrétegű.
Digitális koax-al összekötve mindkettő.
A Q10-en egy lapos, dinamikátlan, jellegtelen, részlethiányos...a Denon3910 meg egy teljesen jó hangzás, ami beletapaszt az ülőgarnitúrába. Amikor megáll a vonat az egyik helyen, mintha bejött volna a szobába. Amikor dülöngél a vonat a jégen, érzem a súlyát, hogy mi baromi nehéz. A Q10-nél nem jut ilyen eszembe.
Szóval amit átvisz hangot a dig.koax-on nem ugyanaz a kettő, szerintem simán kiszúrnám vakteszten, hogy melyik szól.Smiley: egy hi-fi fórumon rákérdeztem, hogy mi lehet a gondja a Denon3910-nek, hogy rétegváltáskor lefagy. Ez volt a válasz. "Lehet a tápban is rosszak a kondik ha kivannak száradva a digit lap nem igazan kedveli a szűretlen fesz értékeket akkor is szeret le fagyogatni"
Már írtam is a pc-s isminek, hogy cseréljük ki a kondikat a tápon.
Amúgy a pc-s kalibrációról nem mondtam le, de egyelőre analógban összekötve a hangkártyát az erősítővel, meg se nyikkan
, remélem én nem kombinálok valamit jól és nem az erősítő analógjánál van valami gubanc. a hangkártya tesztelve lett. -
-KP-
veterán
válasz
attiss66
üzenetére
Ha egy utolsó javaslatot elfogadsz, tegyél be az AVR-ed elé egy hd hangokat ismerő és hdmi képes processzort, valami használt felsőkategóriást és fejezd be ezt a dvd játszókkal való bohóckodást. Mert ez az. Vagy csináld meg a pc-t normálisra, bemérve stb, ha nem értesz hozzá akár fizess valakinek. Vagy ragadj le a kőkorszakban. Még egy ratyi stream is köröket ver a dvd-re, képileg és hangilag is. Nem mellesleg egy vakteszten, amikor nem tudod melyik lejátszó szól, úgy elhasalnál mint a huzat. Mindkét lejátszód forráskészülék, és csak kiküldi az erősítődnek a nyers bitstreamet, a dekódolást mindkét esetben az AVR-ed végzi. Az látszik minden írásodon, hogy iszonyat mód hiszel azokban a dolgokban, amiben hinni akarsz és kötve hiszem, hogy amikor "tesztelsz" el tudsz vonatkoztatni attól, amit látsz. Még nálad sokkal tapasztaltabbaknak sem megy.
-
Smiley
addikt
válasz
attiss66
üzenetére
Az megvan, hogy coax-on a multichannel-hez audio passthrough kell, tehat tokmindegy a lejatszo, mert ugyis az erosito fogja vegezni a hangsav feldolgozasat? Arrol nem beszelve, hogy ez minden esetben veszteseges codec szukseges.
En tenyleg nem ertem, hogy ez mire jo amit csinalsz, de lehet velem van a baj. -
attiss66
senior tag
válasz
WaterWave
üzenetére
Az erősítőt nemrég vettem 70e-ért/150-200e-ért is látok az ebay-n/ és nagyon elégedett vagyok a hangjával. Most itt a hardveraprón is láttam 100e-ért, ha nem volna meg az enyém, arra le is csapnék.

Dorian: 186521 Igen, de még analógban se tudtam megszólaltatni 5.1-ben a rendszert.
Szerintem a hangkártyán mindent jól beállítottam, lehet az erősítőn nem történt meg a megfelelő beállítás, hogy megszólaljon 5.1-ben rajta egy 5.1-es film. -
Dorian
félisten
Megtörtént a vezérlőpanel-cserés Klipsch r-115sw tartóstesztelése
Nemrég leragasztottam az elején a ledet, h ne világítson a szemembe, aztán most 3 nap után jutott eszembe, h bekapcsolva maradt.
-
attiss66
senior tag
A Denon DVD3910 is és a Himedia Q10 pro is digitális koax-al van összekötve a Denon AVC-A11SR erősítővel. A Denon3910-ről dvd lemezről megy a hang, a Himediáról, a letöltős oldalakról letöltött filmről megy a hang. Így, ebben a módban, a dvd lejátszóról szóló hang sokkal jobb, mint a médialejátszóról szóló hang, ennyi a történet.
Meglehet a Himedia Q10pro nem tudja megmutatni ezzel az erősítővel/mivel nem tudja azokat a formátumokat/ amit tud, de ebben a formációban a Denon3910-el szemben alul maradt. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20
üzenetére
Lehet őszintén is odamenni, hogy "meghallgatnám, lehet?" Az ember alapvetően kedves módban működik, főleg, ha olyannal találkozik, aki nem terel.
Határfrekinél nem arra gondoltam, hogy a nagyobb ne lenne jobb (persze erre is tudok mindkét irányba példát, beszéltük), hanem sok kicsinél az összefelület lehet nagyobb, mint egy nagy, például két 12" jóval több, mint egy 15", jobban is szól, mélyebbre is megy, ha együtt mozog és úgy is van a doboz méretezve.
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
Köszi a tippet
. Igazából ezt kellene csinálni, de valahogy nekem nem megy (a jópofizás, dumázgatás, érdekel - nem érdekel, hívni foglak - nem foglak hívni, mert nem győzött meg......) miközben pontosan tudom, hogy eszem ágában sincs megvenni itthon a kinti pl akciós majd félárhoz képest. Biztos velem van a gond
, majd egyszer lehet változik ez.
Határfreki:
Elhiszem, hogy több faktoron is múlik és azt is, hogy akár tudsz olyan extrém példát (pl átlósan bepréselt reflexcsövet diy-ban) amivel ez igazolható, de általánosságban úgy gondolom, hogy ez nem igaz. Pl Klipsch RP-8000 vs Arendal 1961 1V. Tudom-tudom, az egyik aktív sub a másik meg egy passzív hangfal, de Audioholics szerint a 8" rp-8000 40Hz alatt elfogy (persze ez részben biztos hangolás kérdése is) míg a ~12" Arendal meg hozza a 20Hz-et is. Azt abszolút nem feltételezem, hogy a JBL 4312 hozza a 20Hz-et, de mégis azt gondolom, hogy pl az RP-8000-et (ami nem egy kis dobozocska és nem is 6,5" sugárzó) lazán megugorja a 12" sugárzóval. -
attiss66
senior tag
válasz
exception
üzenetére
Nem mindegy milyen dvd lejátszón van játszva a film. A Himedia Q10-en mindegy milyen film megy, pl a Polarexpress hangzása/a Denon 3910-en/ fényévekkel megelőzi a Q10pro-t.
A fülem pár hónapja volt kimosva, úgyhogy azzal semmi gond. 
"hogy a dvdnek jobb hangja van, mint egy truehd filmnek, kissé meggondolatlan"
Ja, igen. Azért azt hozzá kell tenni, hogy a HimediaQ10-em a DenonA11SR-el digitális koax-al csatlakozik és az nem tudja a truHD-t.A Denon3910 is digitális koax-al az A11SR-hez. Így kell venni az összehasonlítást. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20
üzenetére
Meg tudod hallgatni a forgalmazóknál, kedves emberek, érdeklődőknek is demóznak, és ők se unják el az életüket, amíg nem esik be egy vevő.
A mélysugárzók alsó határfrekvenciája sokkal több faktortól függ, mint pusztán a membránméret. Az IMAX két négyzetmétere (!) sem elég az igazi szabadtéri 20 Hz-re, 23-nál állnak meg egy interjú szerint. Fülre kb stimmel.
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
Hmm, akkor elengedem a fenébe a gondolatot. Ahhoz túlságosan drága a tárcámhoz mérten, hogy csak úgy kísérletezzek vele, főleg ha már koncepciót tekintve is lehetnek "anomáliák".
Amúgy egy dologban nem vagyok meggyőzhető
(persze erről nem esett szó). Ha a sok kicsi mélysugárzó több levegőt is képes megmozgatni, akkor sem gondolom, hogy képes olyan alacsonyra menni, mint egy 300-as mélysugárzó. Persze HM esetén ha ez front, akkor nincs igazán jelentősége, hogy pl 40Hz alatt kifingik a pl 160-as mélysugárzó, stereo vagyis zene esetén meg amúgy sem jellemző a 20-30Hz-es tartomány. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20
üzenetére
Az összesített membránterületet nézd, a sok mélyközép ki fog adni egy nagyot, csak sokkal jobb tranziensekkel a kisebb súly és összefüggő felület miatt. A prémium mozis (Dolby Cinema, IMAX) extrém feszes mélyei is abból jönnek, hogy rengeteg kicsi sub hatalmas levegőt mozgat meg, sokszor 20-30 driverről beszélünk.
Sajnos ezeknél az offszetelt példányoknál tényleg jelen van a baj, és van gyártó, aki ilyen centereket is gyárt. Talán az "oldalas", "oldalasan" szavakra visszakeresve találsz itt vagy a belépő topikban szóváltást róluk. Egyszerűen a régi motorosok megfogása a cél, azon kívül semmi haszna.
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
Hát ha ez így "működik" (elcsúszik a dialógus, magas hang) egy modern pl 4312 esetén és a gyártó ezt nem tudja megoldani, akkor az nagyon gáz. Mondjuk a dialógus csak nem csúszkál HM esetén, ahol ezt majd a center megoldja.
Nagy űrtartalom persze lehet bármiből, max ahogy írod, batár nagy dög lesz.
A kérdés alapvetően a már leírtak miatt merült fel bennem (marketing), na meg egy pl 4312-ben van egy dög nagy mélysugárzó meg egy dedikált középsugárzó is, így laikusként azt feltételezném, hogy ez csak jobb eredményt adhat, mint pl egy HDI-3600, de akkor lehet téves a megközelítés. -
VoidXs
nagyúr
válasz
xxlongikaxx
üzenetére
Melyik külföld? A németek és talán az osztrákok kaptak engedélyt lehalkítani.
-
attiss66
senior tag
válasz
attiss66
üzenetére
Vagy egy kisebb is elég?/dvd lejátszó+hm erősítőhöz
500VA feszültség stabilizátor KEMOT [link]BBéci: Azt mondta az illető, hogy a tápfeszt buherálták, úgy javították, de mi lehet? Ha majd esetleg válaszol, hogy kik javították, azokat a szerelőket megkérdezem, hogy mit csináltak a tápnál.
Ha végigvisz egy filmet/és azért már elég jól "pörög"/ hiba nélkül és az azért sokszor van, többet ér egy film a Denon3910-en hangilag, mint a Himedia Q10pron 100 együttvéve, olyan minőségkülönbség van a denon3910 javára.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

az 5. percnél gyün a T-rex.

Az Asus Xonar D2 hangkártyán a beállítás, ez vajon jó e?
. Igazából ezt kellene csinálni, de valahogy nekem nem megy (a jópofizás, dumázgatás, érdekel - nem érdekel, hívni foglak - nem foglak hívni, mert nem győzött meg......) miközben pontosan tudom, hogy eszem ágában sincs megvenni itthon a kinti pl akciós majd félárhoz képest. Biztos velem van a gond