Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whysperer
addikt
válasz VoidXs #186197 üzenetére
Szóval ha ide dugom az erősítőt , akkor nem a hangfal lesz az erősítő:? Csak mert ugye most az alsó részben vannak a front back meg mid hangfalak. Mert itt akkor csak ahogy nézem nicns oylan opció ,hogy a erősítőnek csak a SUBjat csatlakoztassam a mélybe. vagyis ha ezekbe dugom amit bekarikáztam akkro csak annyi lesz ,hogy onnantól a nema mély láda lesz a erősítő hanem az erősítő? és elég csak a sárgába dugni 1-t a erősítőből?
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
Sziasztok. Volna egy olyan kérdésem ,hogy itt van ez a képen szereplő 5.1. Na Én imádom a hangját ,de az a baj,hogy ezt csak egy optikai kábeles átalakítóval tudom használni TV_ről,de csak a 2.1-t engedi. NA most az baj,hogy megszeretném tartani a Hangfalakat és venni hozzá egy erősítőt. Idáig nincs baj ,mert minden részét ugye beletudom csatlakoztatni madj az erősítőbe. Kivétel a Mélyet,mert az maga egy erősítő és kérdésem ,hogy a mélyet átlehetne-e alakítani ,hogy csak egy Hangfal legyen.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
-
BBéci
legenda
-
spiky03
veterán
válasz Quetz #186174 üzenetére
Siker, kint a pöckök és bent a banán .
Kérdés mindenki felé
Bridge módban a crossovert mire célszerű állítani?
Ezek a lehetőségek vannak az XLS1002ben
No crossover
Low pass - 265 hz
Band pass 80hz 265hz
High pass 80hzAz Anthemen ha jól emlékszem 120hzen van.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
python1
veterán
válasz Rp526 #186184 üzenetére
Kiegészítve, az egyik hang hamarabb ér a füledhez vagy a mikrofonhoz, szoktak aktív váltásnál idő korrekciót alkalmazni, vagy van még más megoldás is a hangszórók süllyesztése egymáshoz képest, vagy eltolása akár több dobozzal megoldva.
PA-ban általában a mélyközepet a tölcséres magas kialakítás miatt, hifiben a magassugárzót szokták többnyire.[ Szerkesztve ]
-
Rp526
aktív tag
szép eredmények. Grt Nektek.
A group delay-ről vki írna pár sort mit is mérünk pontosan, mikor rossz, miért rossz? Mivel javítható? -
python1
veterán
válasz python1 #186180 üzenetére
Érdekes, nálam is pontosan ott van egy beszakadás, de már az üléspozícióban semmit nem lehet belőle mérni, ez mitől lehet?
Először hangszóróra gyanakodtam, de másik hangsugárzóknál is mértem ilyeneket, meg a váltással is variáltam, mégis ott van az a kis völgy.[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
válasz Rp526 #186163 üzenetére
Na akkor néhány szabadtéri mérés, egyelőre a front wide-ok.
umik mikro
laptop
jack rca átalakító
és egy tartalék img stageline végfok.90 dB plusz mérőjel
nyers jel EQ nélkül
mikrofon a doboztól kb 50 cm-re
a wide-ok frekvenciamenete, nyersen EQ nélkül, simítás nélküla 900 Hz beszakadás 1 peq-val linearizálható. A vágás 1700 Hz-en történik. Azt lehet mondani, hogy az hibátlan.
torzítás THD, illetve 3. felharmónikus. A Group Delay is tökéletes.
Mérve nagyon jónak tűnik a végeredmény. Megérte vele dolgozni és várni rá. Sok helyen akár még frontoknak is megállnák a helyüket.Összevetve a korábbi KCS SR10-zel egy grafikonon:
(a mérési körülmény és metódus ugyanaz)
és a torzítások:
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Quetz
őstag
válasz python1 #186169 üzenetére
Tarzan lenni erős, Tarzan csinálni másik lyuk
A banán dugót azért nem tudod berakni, mert egy kis dugasz van bennük. Legegyszerűbb kicsavarozni őket így: youtube guide.
-
spiky03
veterán
Tényleg nem lehet a Crown végfokba a hangfal csatlakozásba banándugókat tenni? Vagy én vagyok a béna?
Mert a közepébe nem tudom beledugni, nem olyan mint az AVR oldalon, hogy kiszedhető a közepe:
Leszedni sem tudtam a csatlakozót, hogy úgy kiszedhető e, eltörni meg nem akartam.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
python1
veterán
válasz ctrlaltdel13 #186166 üzenetére
Surround ill Front wide sugárzók, a koncepció az volt, hogy passzoljanak az LCR sugárzókhoz hangszóró készletben ill dinamikában is.
Amit még érdemes tudni róluk, hogy 10"-os mélyközéppel vannak szerelve és nyomókamrás magassugárzókkal, a terveket németben készítették Zoli elvárásainak megfelelően az LCR-ek hez igazítva.
Itt jegyzem meg, a frontokat már koppintom is lefele magamnak, mivel kikerültek a vászon mögül, de nem szeretném állványon nézegetni őket, így lapos kivitelben, mégis beforgatva tudom használni őket a vászon mellett, (ez mekkora ötlet) így nem kell lemondanom a kiemelkedően jó képminőségről sem. -
-
Rp526
aktív tag
válasz python1 #186151 üzenetére
Az egész világon bárhol megállná a helyét. Én is szívesen látnék videót a készítésről. Akár eleinte fix kamarás timelaps, ha van szög rá. Később bármi is lehet. Nekem famunkában az ő videói referencia. Gyönyörű munka + ASMR..,
Zozinak pedig grt.! Várjuk a méréseket.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz mandju #186161 üzenetére
Majd a hangjára leszek kíváncsi, benne van a fülembe a régiek hangja, de leghamarabb akkor vasárnap már te ki is tudod próbálni, bár minimum pár órát járatni kell, mert eléggé feszes a hangszóró még, de remélem hozza a szintet, én megtettem mindent.
Nálad meg lesznek járatva abban biztos vagyok.[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
válasz python1 #186151 üzenetére
Megdobbant a szívem, amikor megláttam őket. Ezek ismét kiemelkedő darabok. Jól ki fogják egészíteni az LCR-t, és a szubokat, amik szintén a python műhelyben készültek...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
python1
veterán
válasz ctrlaltdel13 #186158 üzenetére
Ja, hogy a dobozok készítéséről?
Képek azok vannak dögivel.[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz ctrlaltdel13 #186158 üzenetére
Nem is rossz ötlet, elnézném, ahogy egy hangfal elkészül
-
Gino20
őstag
válasz Vajga #186123 üzenetére
"-Aria 936ot külföldön sem találtam emberi áron (Gino20 javasolta)"
[link] [link] [link] +170 euro a teljes csomag szállítása. Sorry ez nem ~900e Ft, hanem ~990 vagyis 1M. Itthon majd ennyi csak a 936 ára."Szeretem a rendes döngős-ütős basszust a morgós helyett, és a szép szisszenős magasat a csörgős helyett."
Akkor egy ilyennel valószínűleg semmi hiányt nem szenvednél [link] vagy dipole surround-al [link] . Van itt pl még ilyen is [link] korrekt centerrel [link] vagy ha már center, akkor ez sem rossz [link] [link] . Klipsch-et pl extreme audio-ban tudsz hallgatni, SVS-t meg a linkelt boltban. Ha teheted érdemes lenne üzletbe elmenni kicsit hallgatózni.
Ezek közül csak a klipsch szettet ismerem. Korábban ilyet használtam. Szerintem nagyon jó ár/érték arányt képvisel. Jelenleg meg Revel F36 van, ami azért egy kicsit vékonyabb mélyben, mint a klipsch, igaz ez nekem nem probléma, mert kizárólag SUB-al hallgatom a rendszert. Revel F36 nagyon jó áron van, de azért ott még kalkuláld bele, hogy az M16 "surround" akció már kifutott és ha ismét lesz, akkor már lehet a korábbi ~450e Ft-os áron kapod, továbbá ahhoz a szetthez minimum kellene egy C205 center, ami meg 465e Ft.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
Néhány kép a műhelyből, Zozi mozibirodalmába, 4db surround 2db front wide.
Na itt jön képbe a surroundok jelentősége, amit Zozi is felismert, cirka 30 kilós dobozok.
-
VoidXs
nagyúr
válasz krx21 #186148 üzenetére
Sokáig viszont terjedt a neten egy legenda, hogy süketszobában, sötétben megőrülnek az emberek és még hallucinálnak is. Kiderült, hogy ez kivételes eset, és általában nem igaz. Ettől még nem kellemes.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
nagyúr
válasz mettek #186146 üzenetére
Igen, gyerekcipőben jár, de nem feltétlenül a szemüveg effekt miatt, azt síelés közben is el szoktam felejteni, ha jól érzem magam. Az más dolog, hogy érdemi játék jelenleg kettő van (Alyx, Nexus). Egyszer majd elérünk oda, hogy a jelenleg mobilos kaliberű többezer nites OLED-ekkel szerelik őket, attól nem félek. Audio terén viszont borzalmas a visszafejlődés. A HoloLens HRTF-e tökéletes volt, hátborzongató újdonság volt 2016-ban a teljes szoba szimulációja, ehhez képest a Quest (inkább Unity) egyenesen szánalmas.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
mettek
addikt
válasz VoidXs #186144 üzenetére
A VR-t ne is említsük. Egy quest3-ast nyúztam egy hétig. Szerintem a technologia még gyerekcipőben jár: Egyrészt búvárszemüveg effek ahogy belenézel, másrészt ocsmány alacsony felbontás és kontraszt. Talán az Apple Vision jó lesz de az az ára miatt nem az én játékszerem lesz.
És igen, VR-ban instant hányinger és szédülés van az elején.PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
mettek
addikt
Mondjuk én szeretem amikor egy zajos környezetben, akár az irodában zajkioltást bekapcsolva hallgatom a zenét fülessel. Jobban tudok a zenére figyelni és nyugtatóbb is. De ez szerintem nem egyenlő a süketszobával ahol minden hangot, köztünk a saját beszédhangunkat is tompán halljuk. Az nem egy természetes közeg. Ahogy a másik végleten a barlangi visszhang sem az.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
VoidXs
nagyúr
válasz krx21 #186142 üzenetére
Ott az agyad felkészült arra, hogy a külvilág ki lesz zárva, ahogy akkor is, amikor simán befogod a füled. Viszont az első fülhallgatós élménye az embereknek általában kellemetlen, főleg aktív zajszűréssel. Ugyanez működik a látással is egyébként, VR sicknessnek hívják, az én ilyen élményem nincs egy éves, azért emlékszem, no meg annyira túltoltam, hogy majdnem hánytam.
-
Dorian
félisten
válasz krx21 #186142 üzenetére
van alapzaj - visszhangos
A kettő közt igen-igen sok különbség van, a kettő nem ugyanazt jelenti. Az ember mindig valamilyen alapzajos környezetben élt, sőt evolúciós fejlődése során is mindig. A környezet - tér érzékeléséhez ez hozzá tartozik. Ha ezt elvesszük, kb olyan zavart okoz mintha a gravitációt vennénk el, vagy a hőmérséklet-érzékelést.
Végeztek ilyen kísérleteket testhőmérsékletű sós vízben lebegve, sötétben és csendben, szó szerint(!) őrjítő egy idő után.Fejhallgatóban is van alapzaj.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
krx21
nagyúr
-
VoidXs
nagyúr
válasz Dorian #186139 üzenetére
Az alsó frekijét a vastagság és rétegek száma határozza meg. Abban én is egyetértek, hogy nem érdemes növelni, de ha jól emlékszem, mettek mondta korábban, hogy számára a zengés kellemesebb hatást kelt, erre ez egy megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz mettek #186136 üzenetére
Nemhogy semmi baj nincs a szobáddal, hanem ritka az ilyen alacsony és egyben egyenletes utózengés, örülj neki. Ha már bármibe bele kell kötni, akkor a 200-500Hz közt kevés kicsit, de ez még mindig jobb, ha ugyanennyivel nagyobb lenne.
Ezen plexivel nem változtatsz, hanem azzal jóval fentebbi frekvenciákon rontasz. De miért tennéd.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
VoidXs
nagyúr
válasz mettek #186136 üzenetére
Pedig ez egy teljesen kellemes szobának tűnik, nálam is ekörül van az RT60. Ha többet szeretnél, tegyél ki egy olcsó plexit az elsődleges reflexiós pontra, aztán meg is vagy. DSP-vel is lehet olcsón zengetni.
[ Szerkesztve ]
-
-
VoidXs
nagyúr
válasz krx21 #186133 üzenetére
Lehet, általában szokás 300 ms-ra célozni, ezért is árulnak diffúzort, nem csak elnyelőt. Az 50-200 ms közti rész az uncanny valley effektust idézi elő (majdnem tud teljes térszimulációt, de csak majdnem), sok emberben pedig eleve rossz közérzetet kelt, ha a szobában semmi alapzaj nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Vajga
tag
Tiszta sor, 5.2.2. lesz kiépítve.
-
VoidXs
nagyúr
válasz python1 #186121 üzenetére
Kardioid az, ami előre jó, hátul kiolt, 3 sub kell hozzá egy oszlopon, ebből egy hátra néz, megfelelő DSP-vel. Nem live-ozok, de nagyjából minden nagyobb csapatot ismerek, aki igen.
-
python1
veterán
Ès akkor már a surroudokról se feledkezzünk el, az kb annyira fontos a frontoldal után.
Sokan csak valami mankónak tekintenek a háttèrsugárzókra, pedig nagyon nem igaz.
Nagyon sok rendszert kivègez, ha nem megfeleő a surroundok minősège, karaktereket változtat, teret tud összecsukni stb...[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
Ők inkább rendezvènyeket, koncerteket hangosítanak, hangszórókat javítanak, èpítenek, erősítőket, de mèrhetetlen sok információval, tudással a gyakorlatban, inkább baráti ôsszerezzebèsek, de vannak közben tesztek hangszórókkal, erősítőkkel. Rengeteg új infót hallottam, amit a gyakorlatban használni tudok, pl hangsugárzó gyártásnál is.
Viszont este jövök nèhány csemegèvel a phyton műhelyèből című sorozatból.
[ Szerkesztve ]
-
Vajga
tag
válasz ada19 #186117 üzenetére
Használt nem játszik, zene főleg tuctuc, ritkábban bármi más. Szeretem a rendes döngős-ütős basszust a morgós helyett, és a szép szisszenős magasat a csörgős helyett. Ízlésem szerint szinte bármilyen eszközön hallgatok zenét, a magasra és a mélyre adok egy kis extrát, a középből visszaveszek. TV-n pont fordítva, ott idegesítenek a hangos-dübörgő dolgok.
Megnéztem az ajánlottakat:
-Monitor Audio Silver 2db front 300as 7-800eFt, 500as 8-900eFt. Ezek már drágák... De nem tűnnek rossznak!
-Aria 936ot külföldön sem találtam emberi áron (Gino20 javasolta)
-Revel Concerta2 F35 vagy F36 talán-talán visítva beleférne, de szégyellném utána magam, hogy ennyit adtam érte. Illetve 2 utas, ebben 3db mélyközép van, az említett tuctuc miatt biztos ez való nekem? Jó rajta a techno?
-Dali Obreon 7 ez beleférne, de szintén csak mélyközép hangszórókkal van és itt már csak 2dbÉs akkor ott lenne ugye a Magnat Signature 507- ez kb 500k, elég impozáns adatokkal és tesztekkel, elvileg belépőszintnek szánták az audiofil hangfalak közé. Illetve kevésbé félek attól, hogy egy magnat ne lenne jó technora... Jó lenne ha valaki hallotta volna akinek a többivel van tapasztalata.
Egyelőre még termet sem találtam ahol össze tudnám hasonlítani a felsoroltakat.
-
python1
veterán
válasz Rp526 #186120 üzenetére
Persze, este elküldöm privátban, az egèsz csapat nagyon ott vannak, gyártásban is, igazi helyszínekkel ès konkrèt megoldásokkal, tanácsokkal, engem megvettek.
VoidXs
Mi az a kardioid szub?
Vagy ismerős a sztori, mert van a csapatban is egy Bence elèggè fiatal is?[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
Tegnap egy videósorozat vègère èrtem, nagyon tanulságos volt számomra is.
Egy Disco hangosítása volt a feladat, korábbi már meglèvő technikákkal, termèszetesen bemèrèssel kezdtèk, amit az elötte lèvő installerek nem tettek meg.
A lènyeg, hogy a szubok, amik brutális mèretűek voltak, nem adtak megfelelő dinamikát, ami nem volt indokolt, a megfelő elhelyezèssel közel 30%-kal kisebb teljesítmènnyel hajtva jobb dinamikán szóltak.
Ami viszont mèg lènyeges volt, elötte folyamatosan ment a feljelentès, hogy nagyon hangos a szórakozóhely az újra integrálás 20dB zajcsökkenèst hozott a szomszèdok felè.
Tehát mindenkèppen èrdemes jól integrálni otthonunkban a hangrendszerünket, már csak azèrt is, hogy a szomszèdokkal se legyen problèma.[ Szerkesztve ]
-
ada19
senior tag
válasz Vajga #186106 üzenetére
Nézegettem amiket ajánlottatok, de rettenetesen drágák. Vagy elnéztem valamit...
Te magad írtad hogy az anyagi része nem korlátozó tényező, ezért kaptál ilyen ajánlásokat.
Ha egybe leírod az összes kritériumot, összeghatárral együtt, valószínűleg jobb ajánlásokat is kaphatsz. Az is fontos hogy használt játszik-e (lehet írtad már korábban).
Mégsenem
-
Dorian
félisten
Mióta van normális szobám, PC-s EQ és megfelelő teljesítményű szub, nekem semmi ingerenciám bármit cserélgetni. De a MA GS szett is pont 10 éve van meg.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
mettek
addikt
válasz devil-k #186112 üzenetére
Ez igy van. Sajnos én is rengeteg erősítőt, hangfalat kipróbáltam megvettem. Nálam ez a pc-s bemérős, REW-ezős mókolás kimaradt, nem voltam hajlandó annyi szabadidőt erre áldozni amennyi kellett volna a megtanulásához.
Ma már tudom higy ami hiányérzetem van a hangban az az akusztika miatt van és ahhoz új szoba kéne ami meg nyilván nem opció ugyhogy ezzel kell egyutt élni és ugy élvezni ahogy van.PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
devil-k
nagyúr
válasz mettek #186111 üzenetére
"de idővel rájössz hogy jobbat szeretnél ezért beindul a véget nem érő cserélgetés."
És ebbe bolondul bele nagyon sok házimozi kedvelő, fórumos, amikor egyszerűen nem tudnak semmit sem élvezni, mindig jobb és jobb kell. A végén már nem is a filmek-sorozatok szeretetéről szól az egész, hanem a folyamatos állítgatásról, átalakításról.
- mozi bolondéria -
-
mettek
addikt
válasz Vajga #186106 üzenetére
Ez alapvetően nem egy olcsó hobbi. Mondjuk sokan kezdtük vackokkal de idővel rájössz hogy jobbat szeretnél ezért beindul a véget nem érő cserélgetés. Ha elsőre jót akarsz venni akkor el kell menni meghallgatni egy két hangfalat illetve gyűjtögetni hogy ne csak a 300ezres kategória legyen elérhető.
Hangfalat ajánlani meg nehéz mert ahány szoba annyi féleképpen fog szólni illetve zenei ízlés kérdése is.PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Vajga
tag
Urak, Magnat Signature 507-et hallott már valaki? Elég jókat írtak róla, és még talán-talán megfizethető lenne. Nézegettem amiket ajánlottatok, de rettenetesen drágák. Vagy elnéztem valamit...
-
nagyúr
-
VoidXs
nagyúr
Ez két külön ízlés. Természetesen örülünk a helyesebb karakternek, de egy nagyon rossz szobában a jobb részletezés illúzióját kelti, ha nincs átmenet a mély és magas közt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest