- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
I'am Dony
őstag
válasz
mimic1979 #190223 üzenetére
A 96 elég alacsony, de lehet ilyen zajos környezet. Addig kell lehúznod a mikrofont, ameddig kb -48- 50 dB látsz alul. Ezt követően a master gain addig emeld, amíg a leghalkabb hangsugárzód min. 25 dB-vel a zajszint fölé kerül. Ezt követően a gain-hez ne nyúlj és így mérd le az összes dobozt.
-
Quetz
őstag
válasz
mimic1979 #188279 üzenetére
REW-es visszamérés: attol függ mi a célod. Ha meg akarsz győződni arról, hogy a dirac ugyanaozakt az anomáliákat látja amit a REW, akkor pure directben. Ha a korrekció eredményét akarod ellenőrizni, akkor dirac on.
A hangszóróidból nem kell kinézned semmit, hanem pure directben megméred 20Hz-től és látni fogod mikor kezd esni. A crossover ne menjen ez alá.
Nem értem, miért akarod amúgy a crossovert állítani. Akkor érdemes foglalkozni vele, azon a frekvencián jelentős beszakadás van, akkor a diracnak nem sikerült összehangolnia a mélynyomót a hangfallal.
Macera vagy sem, a profi integrátorok is képesek napokat eltölteni a hangrendszer finomhangolásával. Neked akinek nincs benne gyakorlatod ez csak több időbe fog kerülni. Viszont egyszer kell jól összelőni a rendszert, utána elég használni.
-
VoidXs
nagyúr
-
Gaming
csendes tag
válasz
mimic1979 #188132 üzenetére
Nem akarlak megbántani, de ezt a felállást te méricskélheted, diracozhatod, állítgathatod 24/7ben és akkor sem lesz jobb, mintha egyszerűen fognád és rendes elrendezés mellett nyersen letennéd.
Értékelem én ha valaki tökéletességre törekszik, de úgy nézem te a desszerttel akarod kezdeni a vacsorát az előétel helyett.
Mondjuk lehet egy vagy két orgonit piramis megoldja az elhelyezésből adódó összes gondot, de akkor még mindig ott a probléma, hogy egyetlen letöltögetett film sem hozza az eredeti lemezek minőségét hangban :/ -
Gino20
őstag
válasz
mimic1979 #188247 üzenetére
Hát csak azt mondom, hogy ha bekapcsolod a corrected rublikát, akkor eleve lehet 0dB környékére fogja EQ-zni, aztán majd a teljesítmény növelésével kompenzálod ezt, de ha ez megvan, attól mondjuk külön görbét is rátölthetsz majd, ha úgy jobban tetszik.
Ha a miniDSP "egyenesre" kalapálta, akkor a Dirac-nak már elvileg nincs hol belerúgnia. Mondjuk ha az akusztika miatt a beszakadás egy feneketlen kút, akkor az szerintem nem igen EQ-zható.
Atmos: Kb 100-110Hz-ig kellene elérni valami jó görbét, de menyóba építve ez lehet nagyon nehéz. EQ-zd lejjebb a célgörbét, hátha. Amúgy van valami hiányérzeted atmos esetén vagy csak a görbe nem tetszik? Milyen az EQ-zott görbe? -
Gino20
őstag
válasz
mimic1979 #188245 üzenetére
SUB-ot miért nem EQ-zod le ~0dB-re?
Kevés az atmos hangsáv, de ha az Dolby ajánlás szerint van elhelyezve, akkor annak szerintem jobb eredményt kell adnia görbe ellenére is, mintha előre és hátra is beteszel menyó alá egy ilyen "atmos" dobozt. Kivétel esetleg, ha a magas tartományban van probléma és a tengelyen kívül ülsz, de Dirac-al abba is bele tud kalapálni X dB-t. -
Atomgeszi
nagyúr
-
renatto
őstag
válasz
mimic1979 #188038 üzenetére
Szerintem nincs, hacsak nem a kinézet/látvány miatt. Mondjuk szerintem az a 4-5centi plusz szélesség nem oszt, nem szoroz, így a 260F is behemót lesz vagy a 820F sem... Nálam 150M van háttérnak és amikor megvettem, kipróbáltam a 280F tetején, hogy mennyivel "gyengébb" egy polcsugárzó frontként. Ha 80Hz-n van vágva nagyon közel van a hangja, persze erőben elmarad, de szerintem mozizás közben lehet fel sem tűnne. Viszont nálam döntő érv volt, hogy nagyon tetszik ez a masszív hangfal, ezért is nem polcsugárzót vettem.
-
BBéci
legenda
válasz
mimic1979 #188032 üzenetére
A loudness legalább 30 éve megtalálható a különféle erősítőkön. Ha rajtam múlna, betiltanám, mert csúnyán hazavágja a frekvencia-átvitelt. Elméletileg akkor hasznos, amikor alacsony hangerőn soványnak tűnik a hang és megemeli a 100 és 10000 hertzet. Mit emikor a grafikus eq-n v alakot állítanak be.
Az EQ-zásnak pont az a lényege, értelme, hogy kisimítjuk a frekvencia-átvitelt. -
-KP-
addikt
válasz
mimic1979 #188013 üzenetére
Tök mindegy, hogy első vagy hátsó reflex, az első reflexes se szereti a falra tolást. Ez is egy tévhit. Igazából az számít elsősorban, hogy a hangsugárzód előlapja milyen messze van a hátsó faltól, ahol a mélyközepek találhatók, és nem feltétlen az, hol található a reflex nyílás. Persze hátsó refinél annyi, hogy kell egy kis helyet hagyni neki. Azt szokták mondani, minimum annyi helyett próbáljunk hagyni, amennyi a reflex nyílás átmérője.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
mimic1979 #188005 üzenetére
Az a megnövekedett ár csökkentett minőséggel párosul. Mindkét szériából vannak hangszóróim, az R-820F tökéletesen sikerült, jelentősen az árkategóriája feletti minőség, az R-800F-re pedig nincs szebb szó, mint hogy szar. Az RP-260F-ből (egész pontosan a 280-ból) lett az R-820F.
-
python1
veterán
válasz
mimic1979 #187977 üzenetére
Melyik minidsp?
Ha csak 1 szubod van, simán kihagyható, mondjuk ha minidsp HD akkor az maradhat.
Én is egyenesre kalapálnám, akár a minidsp-vel, és utána engedném rá a DIRAC-ot, nekem is volt minidsp a szubokhoz a sima változata, de a korlátai miatt, már mást használok. -
m3ss
veterán
válasz
mimic1979 #187960 üzenetére
Az elmúlt 1 évben lecseréltem az összes hangfalat, mélyládát, erősítőt de sajnos nincs arányban a minőség - térérzet javítása a befektetett összeggel.
tererzetnel azert gondolom a szoba, hangfalak elhelyezese, hallgatasi pozicio helye, szoval a helyi adottsagok sokat szamitanak. es ezt hangfal, elektornika csere sem annyira valtoztatja meg. mondjuk az eq azert itt szamithat sokat..
de amugy egyetertek abszolut, bizonyos szint folott mar nagyon sok plusz koltsegert kapsz minimalis javulast. de ez nem csak a hifire igaz, minden mas teruletre is. amugy is sztem a lenyeg a tartalom, amit nezel rajta..
en is hasonlokat tapasztaltam, szerintem az elso rendszerem legtobb laikusnak az igenyet kielegiti, 5.1 bw lcr 600 s3, 602, 601 s3, bk xxls 400, denon x4000. ez a rendszer kijott kb. 500-600k-bol hasznaltan.
mostani rendszerem kb. dupla ennyi volt (ma silver 100, c350, r 115sw, x3600) es egyertelmuen jobban szol (hala a cavernnek is), de nem ketszer jobb. jobb a dialogus erthetoseg, nagy hangeronel jobban szol. de ha vki halkan zenet hallgat vagy -25-os hangeron mozizik, vagy csak egyszeruen nem merult el annyira a temaban nem mondana hogy eg es fold a ket rendszer, vagy hogy ketszer jobb a mostani..
ennel tobbet en nem is koltenek erre, esetleg meg1 subot de oriasi az egy 115 sw is..nappaliban nehez ezt megoldani. -
Cseneles
őstag
-
VoidXs
nagyúr
válasz
mimic1979 #187882 üzenetére
MiniDSP kb mindig volt, azóta útmutató is született, sőt, ez már annyira idős, hogy azóta a szoftver kicsit máshogy is néz ki.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
mimic1979 #187866 üzenetére
Minden kábeles téma placebó, a 220 is, főleg, hogy DC lesz belőle, aminek nincs fázisa. A forgalmazók természetesen teleírják minden magasztos jelzővel a netet, de a valóság az, hogy soha senki nem hallott hiteles vakteszten kábelek közt különbséget, sőt, nemhogy kábelek közt, de sokkal nagyobb, mérhető különbségek közt sem.
-
BBéci
legenda
válasz
mimic1979 #187450 üzenetére
Ne hallgass másokra, kérj kölcsön kábeleket és vaktesztelj! A saját tapasztalat mindennél többet ér. 30 éve próbálgatok mindenféle kábelt, amihez hozzá tudok jutni, nem csak saját rendszerben, hanem barátoknál, ismerősöknél. Ha érdekel, miket tapasztaltam, megírom privátban.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
mimic1979 #187450 üzenetére
Egyáltalán nincs. A kábeleknek nincs hatása a minőségre, csak azért tolja az üzlet, mert messze azon a legnagyobb a haszon. Hogy csillapításban melyik kell neked, használd ezt.
-
krx21
nagyúr
válasz
mimic1979 #187448 üzenetére
Itt most mindjárt megkapod azt a választ, hogy menj be az első villanyszerelési boltba és vedd meg a legolcsóbb kábelt…
Én azért ennél drágábban vennék.
Nekem ilyen van: [link] Persze akkor még olcsóbb volt sokkal.
Valaki azt mondja, hogy az egy abszolút belépő kábel, valaki szerint totál felesleges ilyen áron venni…
Nekem még ez is szimpatikus, a jó elhelyezhetősége miatt. [link] -
Quetz
őstag
válasz
mimic1979 #187425 üzenetére
Az AVR vagy miniDSP DSP-je sosem tartalmaz célgörbét, csak a kalkulált szűrőket. Tehát az Audyssey ugyanannyira szinezett hang, mint a Dirac. Mivel mindkettő csak szoftver, nyilvánvaló, hogy szoftverhibák és a paraméterezésük változtathat a végeredményen. A Dirac azért fejlettebb, mert több erőforrásuk van a fejlesztésre. Linkedin szerint 9x annyi ember dolgozik náluk mint az Audyssey-nél.
Dirac kérdésekre par gondolat:
- Az LFE csatornán nincs crossover, csak emiatt nem kellene felső függöny.
- A DLBC miért ne működne? Hibás az aktuális firmware? Ha igen, akkor kifogják javítani és működni fog. A legjobb eredményt akkor kapod, ha több mélynyomód is van, de már egy esetén is jobb lesz a crossover átmeneted.
- DLBC mellett nem kell miniDSP
- Célgörbéket innen is tudsz letölteni: https://mehlau.net/audio/dirac-live-2/ -
python1
veterán
válasz
mimic1979 #187426 üzenetére
A crossover point, az csak egy irányadó, hogy a rendszer hol váltson, a DSP az alatt-felett is dolgozik, hogy egyenletes legyen a crossover point alatt is a meredekség, tehát szokott probléma lenni, ha mondjuk 100Hz alatt tele van nagy hullámokkal, az bőven bezavar és nem biztos, hogy a szubtartományban, lehet a frontnál lesznek kioltások pl.
Ha egyre gondolunk. -
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
mimic1979 #187360 üzenetére
Ugyan en meg csak most epitem a 5.1.4 et, de eleg sokat bongesztem az Atmos specifikaciot es kulonfele Atmos leirasokat. Ha most a fejed folott van a 2 atmos, es teszel hozza ket masikat emelve sztem csak rontani fogsz a hangkepen. A meglevo kettot is at kell helyezned a specifikacionak megfeleloen.
Egy kerdes tolem, 3800H hoz a DIRAC megeri a plusz koltseget? Van erdemi kulonbseg DIRAC es as Audessey kozott?
-
Quetz
őstag
válasz
mimic1979 #186564 üzenetére
Ez attól függ, milyen minőséget állítasz be. Következő differencia a szolgáltató oldalán milyen encodert használtak, a harmadik pedig milyen masterből csinálták a file-t.
Magát az alap kérdést nem értem amúgy. A Denon támogatja a Tidal-t tudtommal, a Himedia szintén. Ha a Tidal jobban tetszik, akkor hallgasd azt a Spotify helyett.
-
exception
aktív tag
válasz
mimic1979 #185821 üzenetére
Nem vagyok kábelhívő, nem áldozok kecskéket a kábeloltáron és nem iszom szűzlányok vérét sem, amikor bekötök egy banándugót. Ha a 2.5-es hangfalkábel, amit vettél, az réz, akkor nem fogsz különbséget hallani ( ha nem akarsz). A rezezett alumínium és a réz között azért van hallható különbség szvsz.
-
skippper
senior tag
válasz
mimic1979 #185643 üzenetére
Ebből nekem nem teljesen jött át, hogy most a Dirac suiteot hasonlítod az Audysseyhez és úgy lett jobb érzésre a hangod, vagy a sima Dirac Liveot a DLBC-hez? Alapvetően az utóbbi létjogosultságáról ment az értekezés single sub esetén, az nem vitás, hogy maga a Dirac Live egy subbal is jó eredményt ad.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
mimic1979 #185603 üzenetére
Erre valaki aki valós tapasztalatot tud megosztani?
Sziasztok. Kérdésem aránylag egyszerű : DLBC egy mélyláda esetén mekkora változást hozna hangzásba. Azt értem hogy a fázisokat eltolja, kiszámítja, mennyire működik a valóságban?
Ez mennyire hallható?
Kiszámolja beállítja a legjobb crossovert is?
A mélyláda egy R-115SW egy RP szettel körülvéve. 5.1.2Értem én, hogy jó a marketing szöveg, de azért jó lenne egy valós visszaigazolás is. Nem szeretnék egy marketing szöveget megvenni.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
I'am Dony
őstag
válasz
mimic1979 #185370 üzenetére
Ha az itt [link] leirtak után is nullás, akkor töröld le a 3.8.... és próbáld meg a 3.6.7-el. Egyébként továbbra is a 3.4.4. a legkevesebb problémával dolgozó "újabb" verzió, bár annál is kerül +2-3 dB hullám a szubra 20 Hz alatt. A 3.0.9. atomstabil és hibamentes.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
mimic1979 #185307 üzenetére
Erre valaki?
Üdv.
Most már egyre inkább tanácstalan vagyok a DLBC-vel kapcsolatosan.
Egyetlen egy R-115SW van a rendszerben.
Miért is lenne nekem ez jó?
Meghatározza automatikusan a legjobb crossovert vagy nekem kell játszanom vele.
Ezen felül mit korrigál?
A teljes szett ami még nincs ki forva (média polc + állványok kialakítása).
- X-3800H + Dirac Live
- FL+FR RP-160M
- Center: RP-504C
- SL-SR RP-500M
- TR-TL : Magnat IC-62 (ez még lehet hogy cserélve lesz bár szerintem nem hoz sokat a konyhára)
- Sub: R-115SW
A hátterek állványon.
A frontok ha elkészül a helyhez kialakított hifi polc akkor ( tiszta tölgyfa) egy NorStone Stylum 2 hangfal állványra kerülnek.(ez már megvásárolva)
Összegezve: az árát tekintve a DLBC kb 90e. ami nem veszélyes, viszont nem szeretek pusztán marketing szöveg alapján pénzt költeni.
Jelenleg a Diracban aktív a Bass Managment a legutóbbi frissités óta.
Tudok állítani Crossovert amit be is tölt az erősítőbe, de amit észre vettem plusszban hogy a késleltetés menű inaktív lett, és úgy látszik mint ha minden 0ms -ra lenne állítva.(nem módosítható manuálisan)
Ez természetes vagy bug? Hagyjam az egészet, kapcsoljam ki a DL-ben és álljak vissza BM nélüli beállításokra?
Googliztam, de ide vonatkozó kompetens leírást nem találtam. -
I'am Dony
őstag
válasz
mimic1979 #185303 üzenetére
Ha egy már slotba betöltött projektet módosítasz és próbálod ugyanannak a javított verziójával felülírni előfordul még, hogy a javítás nem rögzül. Ez jelenleg ismert D/M hiba is. Töröld a már betöltött szűrőt (DL bal alul "X" a szűrőre vagy változtasd meg a hangfal kiosztást és állítsd vissza - ez is törli) és a törlés után küldd el ismét.
-
I'am Dony
őstag
válasz
mimic1979 #185207 üzenetére
Nagy valószínűséggel 12 dB/Oct. szűrővel operál. A crossovert számokból csak közelítve tudod megtippelni és a valóságban jó eséllyel lesz tőle jobb váltás. Nagyon egyszerűen meg tudod mérni magad is, elég hozzá egy 30-150 Hz sweep (adott doboz+szub együtt), amiből látod, hogy a 70/80/90 Hz közül melyik az ideális. Ezért jó a DLBC egy szubra is, mert ott kidekázhatod.
-
I'am Dony
őstag
válasz
mimic1979 #184322 üzenetére
Lehet, hogy vmi félreértés van. Nem kell újra mérned ehhez. Csak nyisd meg a módosítani kívánt projektet és mentsd el más néven, majd abba hívd be a próbálni kívánt görbét. Ez pár kattintás csak és a célgörbe alakjának változását is láthatod, ha az adott célgörbe mappát lekicsinyítve a képernyő aljára húzod beillesztés előtt.
-
I'am Dony
őstag
válasz
mimic1979 #184317 üzenetére
Nem lehetséges különböző beállításokat menteni egy projektbe. Egy projektbe 1 beállítás menthető és az elmentett projekten belül nem váltogathatók különböző célgörbék (persze választhatsz másikat, de akkor az marad benne). Ha más célgörbét szeretnél próbálni, azt külön projektbe mentve teheted meg, mert a behívott újabb görbe törli az előzőt.
-
Quetz
őstag
válasz
mimic1979 #184299 üzenetére
A beszakadásokkal ne foglalkozz, itt találsz Dirac görbéket, amiket ki lehet próbálni: https://mehlau.net/audio/dirac-live-2/
-
VoidXs
nagyúr
válasz
mimic1979 #184299 üzenetére
Jó az a gyári görbe, +6-ig simán el lehet menni.
code1005: Minőségi változás nem lehet kábeltől, a keresztmetszetet pedig itt tudod kiszámolni.
-
I'am Dony
őstag
-
I'am Dony
őstag
válasz
mimic1979 #184218 üzenetére
2. Ha a miniDSP beállításai megfelelőek (nem maradt benne "bypass" valamelyik EQ-nál), ennek oka csak az eredeti méréstől eltérő új mikrofon pozíció (esetleg szobán belüli változás és/vagy nyitott/zárt ajtó) lehet. Fontos, hogy ilyenkor cm-re ugyan oda kerüljön a mikrofon, ezért jobb egy felállásból csinálni.
Bosszantó ez tudom, ismerős, de ne add fel. Ha egyedül nem megy megoldjuk máshogy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Delta Force (2024)
- Sorozatok
- Ingatlanos topic!
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Crucial 240GB SSD eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged