- One mobilszolgáltatások
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ada19
senior tag
@VoidXs
Joe N Tell dolgozik egy kalibráló alkalmazáson (Magic Beans), itt egy hosszabb videó róla.
1. Miért szükséges közelről is mérnie a hangsugárzókat meg MLP-ből is?
2. Pink noise is jól tud működni a sweep helyett?
3. Mi értelme MLP-ben ennek a hadonászásnak, átlagol és olyan mintha több pozícióból mért volna? -
gabo01
őstag
Több videót megnéztem különböző rendszerek Dirac kalibrálásról. Szinte mindegyiknél a kalibrálás után spl mérővel egyenként ellenőrizték a hangfalak hangerejét és ha kellett korrigálták. Ezt mindig meg kell tenni? Amennyiben igen érdemes ezért műszert venni vagy telefonnal is elvégezhető?
-
Quetz
őstag
-
python1
veterán
válasz
attiss66 #185087 üzenetére
A hangsugárzó kábelek, ha megfelelő keresztmetszetűek akkor nem kell, a HDMI-t csak akkor ha hibás, nem viszi át a képet.
Én csak azért szedtem elő, hogy bejárassam néha őket.
Egyébként semmivel nem szól másként a rendszerem a drága kábelekkel, sőt ma kipróbáltam ismét a passzív váltókat, hátha tudok felszabadítani 1 végfokot az aktív váltással szemben, ment is vissza aktívba a frontoldal, erről ennyit. -
m3ss
veterán
válasz
ada19 #185075 üzenetére
ada19+Dißnäëß
jahjah. pedig ha az ember atgondolja ezt, tok sok penzt sporolhat meg maganakamikor ment a nuanceozas nagy volt a csend
en ha jol emlekszem meg atlag folott is voltam, pedig fulesem sem volt akkor, bw 602 s3-on toltam. az is kb. ugy kijozanitott, hogy legalabb tidalra sem koltok azota
nagyon konnyen meggyozzuk magunkat a hulyesegrol, foleg amikor az egesz marketing osztaly is ezen az ugyon dolgozikes amikor veszel egy uj kutyut, altalaban nem abban akarsz hinni, hogy mekkora hulyeseget is csinaltam most ar/ertekben
en tuti nem hallanam meg ha visszadugna vki most az elozo denon erositomet. vagy ha nem spotirol szolna a zene hanem vmi fel millas lejatszorol...de ha meghallanam es nuansznyi kulonbseg lenne, akkor se vennek ezert kulon/uj lejatszotellenben eq meresek kozott gyakran hallok nagy kulonbsegeket. vagy ha kicsit arrebb pakolok dolgokat a szobaban. most pl kanapet beraktam a hallgatoi pozicio moge, persze ujramertem de tok mas lett a hang. jobbnak tunik a mely. persze nem csoda, hogy egy jo nagy kanapenak nagy hatasa van egy kis helyiseg akusztikajara. azt, hogy milyen nem tudom, mert lusta vagyok rew-vel szorakozni...amugy a cavern mereseket meg erdemes lenne utolag piszkalni? vagy azon mar manualisan ugy sem tudok javitani? mert ha igy van, akkor nagyon bele se merulok a rewezesbe..
-
attiss66
senior tag
válasz
python1 #185086 üzenetére
Ha a Himedia Q10pro modern technikának számít, akkor használom.
Most tesztelném a sz.gépről rátöltött 1100GB filmet/hangot, mert volt már amin nem volt hang/, moziznék, de a tv-t, amit monitornak is használok/HDMI1 tv, HDMI2 sz.gép/, keresem rajta az audio kapcsolatot. Úgy nézem van rajta valami, olyan, mint a Q10pro-n az optikai, de erre az van írva, hogy digital audio out
A kábelekről jutott eszembe, amit írtál, hogy gondolkodtam, hogy cserélném majd a médiamarkt-os kábeleimet, ilyenekre, van e értelme hang szempontjából házimozihoz. Frontokhoz, centerhez, sorroundokhoz, HDMI a projektorhoz. [link] [link] [link]
-
python1
veterán
válasz
attiss66 #185085 üzenetére
Egyébként nálam is úgy kezdődött, hogy kipróbálom.
Mára már vegyesen használom jelenleg a régebbi ill "modernebb" technikai vívmányokat, inkább több mint kevesebb sikerrel, csak azt bánom, hogy miért nem hamarabb váltottam.
Ma kipróbálom a coax összeköttetést, elővettem a dugi drága kábeleimet, azt hadd szóljon. -
attiss66
senior tag
válasz
Quetz #185078 üzenetére
"Elnézést, elsiklottam afelett, hogy a Denon AVR még nem HDMI-s. Így akkor gondolom analóg multichannel inputon küldöd be a hangot az AVR-be."
nem, digitális koax-on
A dvd lejátszó minőségével nincs probléma, a gond a médialejátszó hangminőségével van, azt hogy lehetne javítani az AVR-el?
-
-KP-
addikt
-
spiky03
veterán
Kérnék egy kis segítséget, mint itt akik már sok hangfalat/hangszórót.
Egyik ismerősömnek kellene infó, hogy ugyan milyen hangszóró van ebben a szubban:
linkKöszönöm
-
Quetz
őstag
válasz
attiss66 #185052 üzenetére
Elnézést, elsiklottam afelett, hogy a Denon AVR még nem HDMI-s. Így akkor gondolom analóg multichannel inputon küldöd be a hangot az AVR-be. Ha igen, akkor két lehetőséged van:
1. DVD player -> AVR analog IN -> AVR SPeaker OUT
2. DVD player -> AVR analog IN -> ADC -> szoba korrekció -> AVR DAC -> AVR SPeaker OUTMásodik esetben lényegtelen a DVD lejátszó minősége, az AVR ADC/DAC komponenseit fogod hallani.
Az én véleményem, hogy annyit fejlődtek a DSP algoritmusok 2001 óta, hogy egy Denon 3800 + Dirac érezhető javulást hozna. Ezt mondjuk ki is tudod otthon próbálni, mert a Diracnak van PC-s trial verziója.
-
Dißnäëß
nagyúr
Minden valamire való hifi összehasonlító szeánszhoz kötelezőként írnám elő az átláthatatlanra sötétített (nap)szemüvegek használatát. Az úgy sok kérdés/vita végére tenne pontot. De leginkább arra a túlmisztifikumra, hogy a fülünk mire képes.
Az viszont igaz, hogy maga az élmény nem vakon áll össze, hanem a fotel kényelmétől kezdve a szoba hőmérsékletén át a véralkohol szinttől kezdve az elektronika optikáján át (és még lehetne sorolni) ezer +1 paraméter is közrejátszik benne.
Csak ezeket 1000-ből 999-en nem tudják kizárni, mikor a hangminsőségről kell nyilatkozni egy fórumon, vagy bárhol is -> cognitive bias (előttem szóló).
-
ada19
senior tag
Pontosan. Ennek a hobbinak alapjaként érdemes lenne mindenkinek egy kis pszichológiát tanulni a kognitív előítéletekről (elfogultság??) (cognitive bias).
Kedvencem hogy zenekari meghallgatások hogyan változtatták meg az összetételt, akár faji akár nemi vonatkozásban.. Hirtelen máshogy játszottak a jelentkezők egy fal mögött
-
m3ss
veterán
vicces olvasgatni a kommenteket, hogy egyik lejatszo igy meg ugy alazza a masikat. lehet en vagyok tapasztalatlan, sot biztos..de vakteszten is probaltatok? nekem eleg kijozanito volt jomultkor void mp3 tomoritos tesztje. csodalkoznek, ha egyik meg masik lejatszo kozotti kulonbsegeket ilyen konnyen tudnam zongorazni.
-
válasz
I'am Dony #185060 üzenetére
Így mértem:
Denonban szint és távolság adatok alapértelmezettre állítva. Audyssey kikapcsolva, hangsugárzók large-ra állítva (ezzel ugye kikapcsolja crossovereket), csatornakiosztásban csak egy sub beállitva és a végén még Direct-re is kapcsoltam biztos ami tuti.
Mind a két szubon a vágási poti fullra kitekerve, szemre azonos gain poti állás. MiniDSP -ben minden alapértelmezettre állítva, egy bemenet < két kimenet ahogy írtátok. Itt a kimeneteken kaptak még a szubok egy-egy tehermentesítő 15Hz / 48dB -es szűrőt (ami a meredeksége miatt valószínűleg teker a fázison, de gondoltam mivel még eq és mindenbelőtt vagyunk, ez később korrigálható).
REW: A hanggenerátorral és a hangnyomásmérővel kb tizedre azonos szintre hozva a két szub. Innen indultak a mérések. -12dB, 15-140 Hz-ig, 1M felbontással, Denon -25dB-re állítva, Umik1 az MLP-ben, 90°-os fájl betöltve. Bal és jobb szub először külön mérve, alingment tool-ban próbálkozás, majd a virtuális szub hozzáadva. A tervezett késleltetés minidsp-ben hozzáadva, majd visszamérve. Erről az egyik mérésről csatoltam a képet is. Köszönő viszonyban sincs a kalkulált és valós késleltetés, de nem csak ennél. Gyakorlatilag az egész délutánt ezzel töltöttem, de nem találtam a megfelelő beállítást.
MSO: az előkészületek után a leírásoknak megfelelően csináltam 9 mérést, MSO-ba betöltve, minden paraméterezve és már az első 10 perces számolás után is már szép lineáris átvitelt rajzolt. EQ paraméterek kimentve, dsp-be betöltve valamint az ajánlott gain és delay értékek beállítva. Örömködés, hogy jajj, minden szipiszupi, aztán visszamérés után jött az "ó B*ssza még a jó Q anyukáját". Biztos ami biztos, egy idő után minden egyes próbálkozás előtt minden érintett eszköz kapott egy részét, nehogy az legyen, hogy valamit valahol benne hagyok. Játszottam a szubok pozíciójával, de azzal sem jártam sikerrel így mindkettő visszakerült a TV szekrény két oldalára. És persze mondanom sem kell, hogy estére a lelkesedésem kissé alábbhagyott...
Ok. Cavern. Rew-ben a szubok kaptak egy-egy EQ-t, mással most nem foglalkoztam. Dsp-be feltöltve, Cavern indít, 4 ponton mérve, Audyssey MultEQ-X progira exportálva, onnan erősítőre feltöltve... Itt is elmaradt a pezsgő bontás, olyannyira, hogy még rosszabb volt az össz hangzás mint a sima xt32 beméréssel. Már azért is hisztizett a Denon, hogy a Cavern 14,5 méterre lőtte be hangsugárzókat (3,2 m helyett).
Szóval most itt tartok. -
python1
veterán
válasz
BBéci #185065 üzenetére
Igazad van, nem hasonlítottam össze a hangjukat, mármint konkrétan azzal a denonnal, egy másik CD lejátszóval ami 1,2 millába került, igaz alulmaradt amit elhoztam, de volt egy csúcs Denon Blu-ray is nála, na azt porig alázta sztereóban.
Erre építettem a kijelentésemet. -
-
I'am Dony
őstag
Alapbető hiba a LPF ami most rajta maradt. Ezt állítsd át az AVR ben maxra. Ha Yamahád van akkor így marad, mert ott fix 120 Hz van.
Az MLP-n állítsd azonos hamgerőre a két szubot (REW, generator, sub cal és SPL meter).
Semilyen szürő ne legyen aktív, 0 boost, 0 delay és mérd együtt a két szubot.
Utána az egyiket 2, 4, 6, 8 ms késleltetéssel mérd meg.
Ha sehol nem lesz jó, akkor tedd ugyanezt a másikkal.
A legjobbnak látszónál finomítsd tovább.
Kizárt, hogy 20 perc alatt ne legyen jó valahol.
Utána mehet ugyanaz az EQ mindkét szub kimeneti oldalára.
Ami hiba maradt azt a bemenő oldalon még javithatod.
Ne csak a görbére állítsd, nézd a spektrogram és vízesés diagrammot is. Jelentős különbségek születhetnek pl. egy 90 dB target és 89.7 dB között is, amiket az SPL-en nem is igazán látsz). -
python1
veterán
válasz
attiss66 #185055 üzenetére
Az lehet jót tenne neked, hogy merre tovább.
Én is pont ezért jártam a Zoziplex-ben a legutóbb, mert már nem tudtam, hogy éppen merre lépkedek minőség és technika halmozás terén, jót tett, és pontosan azt hallottam mint sokan mások, így nagyjából be tudom határolni a saját rendszerem hangját.
De jól tettem, hogy elengedtem sok mindent, főleg a régi dogmákat. -
-
Power17
tag
Sziasztok!
Változott a terv. Kettő sub van kiszemelve. Hasonló árfekvésben.
Jamo J110
Jamo J12
Valakinek véleménye, tapasztalata? Melyiket érdemes venni, szoba. 26-27m2, inkább filmezésre használnám. RX-V683-as AV.
köszi! -
attiss66
senior tag
válasz
python1 #185051 üzenetére
Van médialejátszóm/modern technika
/ is, 1100 GB-nyi filmet töltöttem a Q10pro 1.8 terrás belső winchesterére,a kedvenc filmjeimet. De ha jól akarok szórakozni, akkor az a Denon3910+Denon3802 hangzásvilága.
Kiváncsi lennék amúgy egy modern/felsőszintű/ rendszerre, Atmosz stb, saját füllel akarnám hallani, mert én a saját fülemnek hiszek főleg.Tehát , hogy mennyire nyűgöz le az a hang. Arra lennék legfőképp kiváncsi, hogy nem hiányolok e valamit, ami a régebbi rendszerben megvan, abban meg nincs. Nem szól e "üresen", vagy valami ilyesmi.
-
attiss66
senior tag
válasz
Quetz #185044 üzenetére
"...azt hiszitek, azok a referencia eszközök , nagyságrenddel jobbak, mint egy normálisan összerakott, ám jóval olcsóbb kütyü."
nem hiszem, hallomvolt egy Sony dvp-ns900v qs dvd lejátszóm. Tetszett a hangja, jó kis lejátszó volt és minden lemezt játszott. De amikor megvettem a Denon3910-et és annak meghallottam a hangját, eladtam a Sony-t. Mondjuk nem csak azért adtam el, mert sokkal jobb volt a hangja a Denonnak, hanem, mert kellett a mani a 3910-re és mert nem volt rajta HDMI, csak Scart. Hangzásban nagyságrenddel jobb volt, az a Denon, mint az a Sony/pedig az se volt olyan olcsó új korában/.
-
Squirrel
őstag
válasz
gabo01 #185046 üzenetére
Én nem találtam az én panám menüjében olyan beállításokat, mint Bbéci írta. Bedugtam a Cambridge 6-os hdmi bemenetébe a sticket, menüjeben beállítottam ezt passthrough-ra, így megy kikapcsolt erősítővel is. Bekapcsolttal meg van a disney+ nak és skyshowtime-nak is 5.1 hangja. Neten fórumon olvastam, más is így járt, tv hdmi 1,3 bemenetére kötött eszköz csak 2.0 pcm hangot produkált. Csak a hdmi 2-őn küld 5.1 jelet át. Nem baj, így működik minden. Azért a streaming 5.1 hangsáv nagyságrendileg szarabbul szól, mint akár az mkv-s (oke, 20 gb-os) film. Pedig nem vagyok audiophil.
-
python1
veterán
válasz
attiss66 #185050 üzenetére
Ok, ez így szép is lenne, ha valóban így lenne, de szerintem el kellene engedni ezeket a régi vasakat már, lehet hűen szorongatni a keblünkhöz őket, de már értelmetlen sajnos.
Nekem is tetszettek a régi technikák, még van itthon belőlük, van CD játékosom is ami az említett Denon-t finoman fogalmazva is nagyon elpicsázza, de a PC- és egy már olcsóbb minőségibb DAC szénné tud alázni.
Én a helyedben inkább errefelé nézelődnék, ha minőségben tényleg szeretnél feljebb lépni.
Esetleg mint végfokot használhatnád ezeket a régi AVR-eket, de szerintem ma már könnyedén átszárnyalható a minőségük, végfokolással.
Én is rugózom, hogy hogyan tudnék kiszakadni a PC-adta rugalmasságból, de még hangminőségben sem hallottam 5.1- vagy 7.1-ig bezárólag jobb hangot nála sehol, a képről már nem is beszélve, vagyis de a Zoziplex-ben. -
attiss66
senior tag
válasz
BBéci #185037 üzenetére
Kössz, utánaolvasok a Denon DVD-A1XV-nek.
pithon185038: Én pedig elégedett vagyok a Denon3910+Denon3802-vel hangilag, a kép is jó szerintem, csak melegszik a Denon3910 .Most javítgatjuk melegedés ellen, kondicserékkel, hűtőbordákkal és asszem bevetjük majd a szuper halk ventilátorokat is. A Himedia Q10pro hangjáról viszont nem mondanám, hogy annyira elégedett lennék vele, persze az én rendszeremben. A Popcorn A-210 hangja jobb egy fokkal, mint a Q10. Most vettem egy DenonAVC -A11SR HM erősítőt, és attól még többre számítok hangilag, mint a 3802-nél. A Marantz DV9500-at terveztem az A11SR-hez, de utánanézek a Denon DVD-A1XV-nek, amit BBéci javasolt.
-
python1
veterán
Én mind a 4 szub késleltetését beállítottam külön külön, kaptam egy aránylag sz@r frekvenciamenetet 30-150Hz-ig bezárólag, majd csináltam hozzá egy rew EQ korrekciót, amit a minidsp-be vittem be, és egyben engedtem rájuk, tehát nem külön külön DSP-tem őket, így kaptam egy nagyon faszályos frekvenciamenetet, kis torzítással.
( én 120 Hz-nál vágok mindent)
Végül is én is úgy csináltam mint te, csak az eszközök másak nálam, meg több a szub is, de szerintem nálad is kellene jobb eredménynek lenni. -
na srácok, ez a multi szub nem is annyira egyszerű egy téma. Vagy a szoba ennyire szar hozzá vagy kelleni fog még 1 vagy inkább 2 pöfögő.
Végignéztem jó pár rew, mso videót, több oldalnyi olvasás, de mind hiába. Rew-ben az alingment tool-t sehogy sem tudom úgy manuálisan állítani, hogy a végeredmény jó legyen - visszamérve siralmas. Próbálkoztam MSO-val, 3 ponton mérve mind a két mélyládát. Meg is ette a 9 mérést, rajzolt is gyönyörű egyenes vonalat, volt is nagy örömködés - visszamérve siralmas. Próbáltam rew-et, EQ mind a két szubra, aztán ráengedtem a Cavern-t majd abból exportáltam MultEQ-X -be. Na ezt már vissza sem mértem, fülre is botrányos, nem csak a szubok hanem az egész.
Szerintetek merre induljak tovább? -
BBéci
legenda
válasz
Quetz #185044 üzenetére
Nem hit kérdés, hanem tapasztalati. Valamint senki nem emlegetett nagyságrendnyi különbségeket, csak te.
Miért akadtál fenn a koaxiálison?
Egy régi 2002-2006 közötti zászlóshajó készülék koaxiálison jobb hangot adhat és ad, mint egy mai 5-700000 forintos új. Amikor 2003-ban nálam volt tesztelésen a Denon csúcs lejátszója és AVC-je, olyan hangokat is hallottam, amiket korábban sosem és azóta is nagyritkán. Meg kellett állítanom a lejátszást, mert úgy tűnt, motoszkál valaki az előszobában. Ilyesmi hangzásra képes a Marantz SR8015, Arcam AVR750 és egyes processzor-végfok párosok, de azok ára átlépi a kétmilliót. -
Quetz
őstag
-
Quetz
őstag
válasz
attiss66 #185036 üzenetére
Álomvilágban éltek Bbécivel.
- Az Arcam csúcs processzora az AV41 ESS 9026PRO audiofil DAC csippet használ. Ezt az alkatrészt 100-as nagyságrendben 23 euróért kapod meg.
- A Stormaudio prociját egy raspberry pi vezérli, a HW-t pedig OEM gyártó - Momentum Data Systems - szállítja nekik.Koax VS HDMI: Koaxon nem megy át az Atmos és a DTS:X, szóval csak rontasz a hangminőségen.
-
Squirrel
őstag
Na, vt60-ason nem lehet hangkimenetet állítani (legalábbis nem találtam). Az erősítő az arc hdmi-re van kötve, igy a saját netflixén 5.1-es hangzás van. Ha a sticket a passtrough hdmi-be dugom a CA bemenetei közül, akkor lehet úgy nézni, hogy nem megy az erősítő és a tv-n szól?
-
attiss66
senior tag
válasz
VoidXs #185029 üzenetére
"Nincs olyan, hogy hangzásjavító alkatrész, az analóg hangért hardveresen kizárólag az AVR felel HDMI esetén."
Ugyanazzal az AVR-el, amin van HDMI és koax, ugyanazt a hanganyagot egy csúcs BluRay lejátszó/ ugyanolyan jó minőség, mint az erősítő/, szólaltatná meg koax-on, és utána pedig HDMI-n keresztül a csúcs médialejátszó, mi különbséget lehetne hallani?
-
Squirrel
őstag
Ha a hdmi-n jön át a hang, akkor az 5.1-es netflix/skyshowtime hangsávot az erősítőm miért 2.0 pcm-nek látja? A tv nem engedi át?
-
BBéci
legenda
válasz
attiss66 #185028 üzenetére
A régi, csúcskategóriás DVD-játszókban a DAC is csúcskategóriás, azért kiváló az analóg hangminőségük. Még egyes Popcornokba is egészen jókat tettek. A mai, 300000 Ft alatti médialejátszók DAC-ja (ha egyáltalán van bennük) alapszintű. Alig van rá igény, HDMI-n veszik ki belőlük a hangot is.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
attiss66 #185028 üzenetére
Van neked otthon csúcskategóriás lejátszód, hiszen azon írtad a kommented, ki tudod próbálni. Nincs olyan, hogy hangzásjavító alkatrész, az analóg hangért hardveresen kizárólag az AVR felel HDMI esetén. A hangzás szoftverben dől el. Gyártói tapasztalattal el tudom mesélni az összes építőelem szerepét, de mivel egyiken se megy át analóg hang, ezért nincs sok értelme.
-
attiss66
senior tag
válasz
VoidXs #185027 üzenetére
Ezért kéne nekem először meghallgatni egy csúcskateg. médialejátszóról, csúcs. Hm erősítővel és csúcs hangfalakkal egy csúcsminőségű médiafilmet, mert az a gyanum, hogy valami nem stimmel velük, nincs meg az a pozitívum a hangzásban, mint egy profi pl dvd lejátszóval, vagy akár egy profi BluRay lejátszóval. Ehhez jobban kéne ismerni mindegyik felépítését, működési elvét, mi miért felel elvét. Így első látásra úgy gondolom, hogy a médialejátszókból hiányoznak a hangzásjavító alkatrészek, ami pl a csúcskateg. dvd lejátszókban megvan. Az úgynevezett fejlődéssel, a képek javítására tettek nagy erőfeszítéseket, de a hang közel sem haladt előre, sőt.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
attiss66 #185022 üzenetére
A digitális hang csak és kizárólag szoftvertől függ, ez PCM átvitel esetén a használt kodek. Ebből lényegében kétféle van, a libav (Androidos boxok) és a referencia (ami a neve ellenére rosszabb, ezek a Dolby logóval ellátott termékek). A csúcsminőség az átkonfigurált libav (LAV), ez csak PC-n érhető el. Ha tehát a maximális hangminőség számít, a PC az egyetlen út, viszont elveszik az Atmos és a Dolby Vision (már ha eleve érdekel a dolog). Ott még olyan korrekciókat is használhatsz, amikre egyetlen AVR sem képes.
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Van egy amatőr kérdésem. Sikerült külföldön beüzemelnem az otthoni skyshowtime előfizetésemet egy amazon fire stickre. Panasonic plazma hdmi3-asba van bedugva, az erősítő a hdmi2-esbe. Erősítő CA 200, a tv-ről viszont pcm 2.0 jelet kap. Hogy lesz nekem ebből 5.1-es hangom??? Nem jövök rá.
-
attiss66
senior tag
válasz
jézusom #185020 üzenetére
kodek=szoftver?
"de nem üti a jobb kodekkel rendelkező lejátszót", hangminőségben? Itt csakis a hangminőségről szól a dolog.
Mindenesetre az biztos, hogy hangilag a Média Q10-et és a Popcorn A-210-et agyonvágja a Denon3910, a Popcorn A-210-nek meg jobb a hangja, mint a Q10-nek.Egy ilyet szívesen beszereznék még a Denon3910 mellé, Marantz DV9500 [link]
-
Power17
tag
Kinéztem két subot. Jamo sub 300 és Jamo j12.
Melyiket ajánljátok? Szett yamaha rx v683, jamo S418.
Nem tudon mi a különbség a hangszóró elhelyezésről egyik lefele van másik előre. -
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Smiley #185018 üzenetére
Sajnos ahhoz, hogy a kodek logója rajta lehessen a dobozon, nem használhatsz libavcodec-et, csak azt, amit a gyártó ad. Bizonyos szempontból előny (100% feature set), bizonyos szempontból hátrány (kötelező kompresszor Dolby kodekekre). Persze Kínában szarnak rá, az más dolog.
-
attiss66
senior tag
válasz
jézusom #185014 üzenetére
Igen, ha csak az akkori referencia dvd lejátszókat nézzük, 5-600 000-es árukkal, meg a 10-15 kilójukkal, vagy többel, ott rengeteg minőségi alkatrész felelt a csúcsminőségű hangért. A médialejátszókban akkor nem sokminden felel a jó hangért?
Azért azt furcsálom, hogy egy mostani óccsó médialejátszót nem döngöl a fődbe egy egymillás médialejátszó hangilag. Ahogy Márkus László mondta, amikor ízekre szedte az éppen akkor vásárolt új fotelt:mi kerül ebbe a fotelbe 6000Ft-ba.Tehát, mi kerül ebbe az egymillás médialejátszóba 1millió forintba?
-
attiss66
senior tag
válasz
VoidXs #185012 üzenetére
Akkor nekem teljesen jó a Himedia Q10, felesleges drága médialejátszót venni? Azt hozzá kell tennem, hogy a Denon3910 agyonvágja úgymond hangilag a Q10-et /mindkettő a Denon3802-re kötve. Ezen elmélkedek, hogy hogyan lehet a médiaanyagok hangminőségét emelni, amit médialejátszóval játszok le. A kép az persze nagyon jó a Q10-en.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
attiss66 #184999 üzenetére
Már nem feltétlenül analóg hangról beszélünk. Digitálisnál, főleg bitstreamnél, az a lényeg, hogy nincs ilyen, erre találták ki. A hangminőség elektronika oldalról a DAC szerepét betöltő eszköz kizárólagos szerepe. Vannak olyan apróságok, mint a resampling minőség, de ez nagyon edge case.
-
jézusom
addikt
Hali!
Denon x3800H.
9+1 hangszóróm van (5.1.4) Tényleg nem lehet 2. zónát bekötni?Be van kötve az üres helyre de nem szól semmi5.1.2-nél még volt második zóna is.
-
Rp526
aktív tag
válasz
Rp526 #184997 üzenetére
Miközben ezt a problémát boncolgattuk felmerült bennem egy másik. Nem tudom user error e, vagy másnál is így működik.
PC-HDMI-AVR
REW-ben nem ASIO-val ti tudtok szimpla csatornát mérni sub nélkül?
APO-ban hiába nullázom ki az LFE csatornát, nekem minden alatt szól. Tehát pl meg akarom mérni a centerem SUB nélkül, kinullozom APO-ban LFE-t, elindul a sweep full rangen és a SUB dörmög majd jön a center.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Autós topik
- Androidos tablet topic
- One mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Windows 11
- Gaming notebook topik
- Parfüm topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3187, 96% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 7 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Silvercrest Rajztábla
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 Aorus R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman N5 MF CM 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest