Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pepszi
tag
válasz liszi70 #150373 üzenetére
Én elég sokat olvastam/kérdezgettem itt a fórumban régebben. Végig próbáltam néhány erősítőt
marantz 5006, denon 3808, pio lx76, denon 720 sztereo
Hangfalból csak egy régi jbl tlx , dali concept volt nálam, plusz másoknál hallgatóztam,
Aztán jött a monitor audio rs6 és kicsit később az arcam 450 plusz az svs sb12 és már elég régóta nyugiban vagyok, de nem bánom, hogy végigjártam ezt az utat. -
Pepszi
tag
-
Pepszi
tag
Én eddig mindig a sztereo hanggal voltam elégedetlen az eddigi AVR-eimnél (marantz 5006,denon 3808, pio lx76) ebben a sorrendben jöttek és moziban a pio tetszett leginkább.
Pár hónapja meglett a zárt SVS sub és bármennyire is nem illik, zenéhez is bekapcsoltam, és némelyik stílust egész élvezhetővé tette.
Két hete van nálam az arcam 450, ami végre úgy zenél, ahogy szeretem és a sub-ot sem kapcsolom be zenénél mert valamiért sokkal mélyebbre mennek vele az RS6-osok mint az eddigi erősítőimmel. Valahogy baromi jó vele a ritmika, egyszerűen jár a lábam, amikor hallgatom.
Viszont mozin még nem sikerült két hét alatt úgy belőnöm a rendszert, hogy igazán tetsszen.
Nem annyira hangsúlyos az SVS jelenléte, mint a Pio MCACC-vel.
Sub-ot, most kicsivel fél hangerő fölé csavartam, az erősítőn pedig +2db így már kezd hasonlítani.
Lehet csak annyi a diffi, hogy a pio kicsit hatásvadászabb, és megszoktam.
Arcam-ban a dolby volume az pl. a dynamic EQ-nak fele meg? Vagy tök más? -
Pepszi
tag
Sokat hallgattam ma zenét arcam 450 és monitor audio RS felállással.
Ez most végre tetszik. Egy ideig talán nyugi lesz
Kell hozzá a jó minőségű anyag is, de pl. az új metallica nagyon élvezetes volt. Végre rockot is úgy tudok hallgatni, hogy tényleg élvezem.
Meg kellett tapogatnom a sub-ot, hogy tényleg nem szól-e, mert eddig nem hallottam az RS6-tól ilyen mély hangokat. -
Pepszi
tag
-
Pepszi
tag
Milyen cuccok ezek a moziszobában (7. kép)? Egyiket sem ismerem fel
[ Szerkesztve ]
-
Pepszi
tag
-
Pepszi
tag
Ha pio Lx76 helyett szeretnék olyan gépet, ami moziban hasonló karakter, de sztereon jobb (rock, metal), akkor ezek közül melyik nyerő: arcam 600, arcam 450, anthem 710, denon 5200, vagy esetleg proci/végfok?
-
Pepszi
tag
válasz Nemir Ombe #132848 üzenetére
Nem az én problémámtól indult ez a beszélgetés
Azért nem csinálok bemérést, mert ezt a két hetet kibírom így, amíg visszarendezhetem a nappalit a fenyő nélküli állapotba. Másrészt mostanában nincs fél óra, amikor full kuss lenne a házban, hogy zavartalanul végigmenjen az MCACC. -
Pepszi
tag
válasz Vicarious1 #132845 üzenetére
Ezt még nem nézegettem, majd kipróbálom.
Most nem ideális az elrendezés és nincs is bemérve az erősítővel.
12-13 óra közötti állásban használom és az erősítőn 0dB-re van állítva. -
Pepszi
tag
válasz Vicarious1 #132827 üzenetére
Nálam a bal alsó (right) és van ott LFE felirat is.
-
Pepszi
tag
válasz Vicarious1 #132823 üzenetére
Nekem is fordítva van a leírásban, először úgy kötöttem be, de alig szólt. Az lfe a jó.
-
Pepszi
tag
Ha már sub a téma....
Beszereztem egy 5 méteres kábelt, hogy megtaláljam a megfelelő helyet.
Írtátok régen azt a trükköt, hogy a hallgatói pozícióba kellene tennem és négykézláb hallgatózni a szobában.
Ez a gyakorlatban mit jelent? Húzzam félre a kanapét, és a helyére tegyem, vagy elég, ha közvetlenül elé?
esetleg rá a kanapéra? Gondlom akkor nincs eléggé alátámasztva....Bár most már a fenyő is bezavar az akusztikába
-
Pepszi
tag
Az mcacc egy méterrel messzebb látja a subomat a ténylegesnél. Ezt átírom kézzel, de a chanel level maradjon az amit ő mért? -4.5db
-
Pepszi
tag
válasz dgyuri0123 #125799 üzenetére
Esetleg beépített dac-cal rendelkező sztereo, de ennyiért nemtudom létezik-e olyan, ami jobb lehet a 3808-nál.
-
Pepszi
tag
300 ezer körül használtan létezik olyan proci/végfok páros, amivel jobban lehet sztereozni mint ugyanilyen árú AVR-rel?
5 csatorna elég és a kábelezést nem beleértve az árba. -
Pepszi
tag
Felkerült egy 7005ös marantz is avx-re. Az is denonhoz hasonló vonal ha jól sejtem. (nekem csak 500X volt)
-
Pepszi
tag
válasz Tamoo #125244 üzenetére
Az elmúlt pár hónapban ezt az utat jártam be:
3808+concept: mozi jó, zene műfaj függő, akkusztikus szépen szól, rockra kevés
3808+720ae végfoknak+concept: nem volt túl nagy változás (zene 3808 dacjával)
3808+720+dacmagic+concept: no végre valami, végre van benne valami zenei (3808 így nem kell zenéhez)
3808+720+dacmagic+MA: mozi is jó, zene dinamikus, mélyebbre is megy, nekem elég részlet van benneEkkor jött, hogy kellene két hdmi kimenet, és ha már új vas, akkor legyen valami komolyabb, hátha zenén is tetszeni fog, és akkor elég egy erősítő. Ez eddig nem jött be.
Mozin most, hogy Ragadozó állított rajta, fasza lett, de még nem tudom merre tovább.
Ha megmarad a denon zenére, akkor lehet túlzás csak procinak a pio76.
Bár egy proci+3csatornás végfok sem lenne olcsóbb.Esetleg egy arcamot vagy csúcs denont kipróbálnék tetszik-e zenén.
-
Pepszi
tag
válasz dgyuri0123 #125234 üzenetére
Nekem még új a projektoros vetítés is itthon. Most a nagy vászon, nagy hang, meg egy kis sör egész jól eladta
-
Pepszi
tag
Két hete van nálam pioneer lx 76, monitor audio rs szettel.
Még elég kevés a tapasztalat, mert kevés volt a rá fordítható idő, de néhány dolgot írok róla.
A denon 3808 után mozin ez sokkal nyomulósabbnak tűnik.
A spectre volt az első film, vagy a beállításaim nem voltak jók, vagy a keverése ilyen, de folyton a hangerőt kellett állítgatnom, mert vagy az akciók túl hangosak, vagy a beszédet nem hallottam.
A mad max 4-nél nem volt ilyen gond. Azt élvezet volt végignézni vele. Nagyon jó tér, és egész részletes hangzás.Zenén egyelőre nem tudtam megbarátkozni vele. Részletező, de hiányzik belőle a zeneiség, pedig még mindig csak a denon 720-szal tudom összevetni.
-
Pepszi
tag
válasz fehér_ember #125139 üzenetére
Igen, chord.
-
Pepszi
tag
Elkelt a 3808-asom, úgy hogy keresgélem az utódot.
2 hdmi kimenet kellene.
A keret 200 ezer, de ha lekörözi a 720as denon sztereomat, akkor +100e talán.Eddig pio lx75, denon 4311, nagyon esetleg denon 4810 amik szembejöttek.
Denon x4000 nagyon a 3808 alatt van?MA RS szett van mellé és marad is sokáig.
-
Pepszi
tag
sziasztok,
denon 3808-at mire cserélhetném, ha nem szeretnék visszalépést (feljebb esetleg lehet )
és a lényeg a 2 hdmi kimenet? Haszáltban 200 ezerig van ilyen gép?
Vagy jobban járnék valami elosztóval? -
Pepszi
tag
A center alá szükségem lenne valami tüskére.
Ez megfelelő lehet? [link] -
Pepszi
tag
Tegnap sikerült még egy kis időt rászánni a beállításokra.
Kiszedtem a hangoló szivacsokat, kicseréltem a HF/LF összekötőket kábeldarabokra.
Végigpörgettem néhány zenét, ami eddig nem szólt jól az nem igazán lett jobb, viszont találtam olyanokat a gyűjteményben amiket eddig nem sűrűn hallgattam, de most nagyon tetszettek (megadeth 20th anniversary, bon jovi greatest). Valószínűleg van sok selejt a flac-ok között is.Azután mivel asszonykám érdeklődött mit is vettünk tulajdonképpen, belenéztünk a mamma mia-ba és ott is ragadtunk.
-
Pepszi
tag
válasz Tamoo #123083 üzenetére
Mi a hosszú táv?
Az hogy leülök odafigyelve zenét hallgatni nem szokott fél óránál tovább tartani.
Még csak a vasárnapom volt próbálgatni, azt hiszem ez még nem mérvadó.Ezt amúgy hogyan kell értelmezni, hogy illik/nem illik hozzá?
Nem lehet, hogy ez műfaj függő is?Van néhány nehezebben emészthető zeném, (pl. Amorphis ha valaki ismeri), ami nagyon össze tudott kuszálódni a dalival a sokféle hangszer miatt, de RS-nél már egész jól követhető.
Ragadozó:
ha van kábeled bi-amp -hoz azt szívesen kipróbálnám.
Tápnak supra lorad van.[ Szerkesztve ]
-
Pepszi
tag
válasz Nemir Ombe #123074 üzenetére
Igen, végignéztem a leírásban a különböző bekötéseket, hogy bi-ampnál nem kell az összekötő.
Most egy kábelem van, azt is úgy kötöttem be ahogy írták az LF csatira, pedig úgy láttam az előző tulaj pont a másikat használta.Nem a kábelekkel akarok igazából játszadozni, az érdekelne, hogy a plusz erősítésből profitál-e az RS6.
Azt néztem, hogy a 3808-cal is meg tudom oldani a surrond back-kel de a 720-as is tudná, mert van A/B hangfalcsatlakozó. -
Pepszi
tag
Beüzemeltem hétvégén az MA RS szettet. Jó lesz a cucc, csak a finomhandgolásban kellene egy kis segítség.
Kb 40 centire van a hátsó faltól a hátulja, a reflex port be van tömve a szivaccsal.
A leírásban 20 cm távolságot ajánlanak, de nem találtam semmit a hangolószivacsról.Másik kérdésem, hogy szintén a saját leírásában a bi-amp-ot ajánlják. Ehhez gondolom tök egyforma kábeleket kellene használnom típusra meg hosszra is?
Ami a szűk 1-2 órás teszt alatt fetűnt a concept 6 után: több részlet jelent meg a zenében, amiket eddig nem hallottam. Rockzenénél az elektromos gitárnak van egy kis karcossága, nyersessége ami jobban tetszik. Tetszenek a magasak, részletes, de nem tűnik bántónak.
Mélyebbre megy, de ezt még valahogy kontrollálni kellene, mert nem elég megfogott.
Ez lehet akkusztika miatt is (?), mert nincs szőnyeg és a falak is elég csupaszok.Amiben titkon reménykedtem, hogy esetleg ezzel már a 3808 is úgy fog zenélni, hogy pariban lehet a sztereómmal, de nem... a 720ae-t most is jobbnak hallom.
[ Szerkesztve ]
-
Pepszi
tag
Meglepően gyorsan elkelt a concept szettem.
Egész sokáig szolgált, még Toobee-tól vettem előző mozis korszakának a végénKellene egy hasonlón időtálló szett 300 ezer környékén.
avx-ről a MA RS szett
új canton gle496/426/456 akciósan
új dali lektor akciósanvan esetleg valami amit még érdemes meghallgatni?
-
Pepszi
tag
Tegnap villámlátogatást tettem Norbinál. Nem hallottam eddig polkokat, nagyon megtetszett a karaktere.
A yamaha/polk páros rockzenével nekem jobban bejött mint a denon3808/concept6.
Dinamikusabb és mélyebbre is megy.Mozin a 7.1 a brutál sub-bal kiegészítve nagyon jó teret varázsol. Baromira tetszett összességében amit összerakott. Köszönöm a lehetőséget!
-
Pepszi
tag
válasz Dorian #122292 üzenetére
Lehet, hogy más beállítási gond van, és én vagyok béna, de először a sztereo-t próbáltam belőni olyan szintre, hogy ne legyen nagyon fájdalmas, ha ottfelejtem a hangerőt.
Ehhez a win-ben és a foobar-ban is félig le kellett vennem a hangot, így jött ki a 9 óránál hallgatható, és 1030-nál még épphogy elviselhető hangerő.
A 9-es beállítás kevés volt a HM-hoz, mert +12db-re rakta a mérés a frontokat. -
Pepszi
tag
válasz Dorian #122285 üzenetére
Nekem most ilyen megoldás van, de ahogy Tamoo mondja kényelmetlen.
A denon 3808ból nagyon alacsony a pre-out kimenő jelszint. A sztereo 12 órás állásánál lenne érdemes
mérni, de a dac-ból beküldött jel a 9 órás állással kellemes, ha véletlenül a 12 álláson hagynám leüvöltené a fejem.
Kompromisszumként a kettő között félúton csináltam a mérést, de nem akartam ráfirkálni, nincs megjelölve.
Így persze sosem fogom tudni teljesen pontosan belőni a mért adatokhoz mozin a frontokat.Ha nem találok sztereon is tetsző HM vasat, akkor a denon 720asat szeretném digi bemenetekkel és main in-nel rendelkező sztereora cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
Pepszi
tag
válasz Csabroncka #122211 üzenetére
Azokat a zenéket, amikre kíváncsi voltam usb-n vittem és a yamaha usb bemenetéről hallgattuk.
Ez milyen forrásnak számít?Próbáltam ugyanezt a 3808 usb bemenetről, illetve pc-CA dacmagic-sztereo láncon.
Nehéz megfogalmazni mitől jobb nekem a legutolsó, de valahogy jobban megtölti a teret, melegebb az énekhang, és ütősebbek a dobok. Ez lenne a loudnessesség? Pure direct be van kapcsolva a sztereo-n, a CA pedig a Lineáris álláson van.
-
Pepszi
tag
válasz kimi02 #122205 üzenetére
Meghallgattam hétvégén a 3030-asat. Mozin nekem nagyon tetszett, nagyon jó térérzet és ami nekem meglepő volt, hogy az enyémhez képest a beszédek mennyivel jobban hangzanak.
Sztereoban nagyon szép részletező volt, de rockzenével valamiért nekem még mindig a denon 720 as sztereom tetszik jobban, de lehet, hogy annak van valami kiemelése, színezése (?) -
Pepszi
tag
válasz Tamoo #118832 üzenetére
CA dacmagic-em van jelenleg, csak néha kényelmetlen a három ütyüt (dac,mozivas,stereo) kezelni,
és néha megindul a fantáziám mit lehetne egyszerűsíteni.
Arról már lebeszéltetek, hogy a mozi/sztereo vonalat egyben akarjam megoldani.Amibe minden funkciót megtaláltam az pl. a pio A-70 de nincs használtan féláron
Még a CA Azur 751-en láttam USB audio bemenetet. Ezt valaki hallotta esetleg valamilyen rendszerben zenélni?
-
Pepszi
tag
sziasztok,
van esetleg ajánlatotok olyan sztereo erősítőre, amiben van zenére megfelelő dac, tehát digi bemenetek és main in bemenet is a mozi front végfokainak? -
Pepszi
tag
válasz xxlongikaxx #118258 üzenetére
Én az MM-ben néztem legutóbb, van többféle árkategóriájú inakustik.
3000 - 1X000 Ft között. -
Pepszi
tag
Felmerült bennem, hogy a denon 3808-am gyenge sztereo képessége esetleg a pc-vel összekötő gyenge hdmi-nek köszönhető.
Ha lesz rá időm ki fogom próbálni, a pc->usb>CA dacmagic>denon(analóg) útvonalat.
Van értelme szerintetek?
(tudom, próbáljam ki majd meglátom, de ezen felül ... ) -
Pepszi
tag
válasz xxlongikaxx #115256 üzenetére
igazad van, a surround mode/standard a nyerő:
This mode is for decoding the input signals according to their format
and playing surround sound.
The display when the STANDARD mode is selected depends on the
input signal and surround back output playback mode. -
Pepszi
tag
válasz xxlongikaxx #115252 üzenetére
3808-on DIRECT -re kell kapcsolni, nálad nincs olyasmi?
-
-
Pepszi
tag
válasz Dorian #109687 üzenetére
Tv alatt a set.top.box hdmi bemenetet érted? Nekem is volt hasonló, a pontos megoldást nem tudom, de fél órát nyomkodtam a menüket, föleg az input assign-t aztán megjavult. Ha van olyan forrás amivel jó, meg lehet cserélni a hdmi bemenetet. Nem az van, hogy a frontok nem szólnak egyáltalán, ezért csak akkor van hang, ha a többi csatorna kap jelet?
[ Szerkesztve ]
-
Pepszi
tag
válasz z123456789 #109627 üzenetére
Nálam (denon3808) bemeneti forrásonként lehet állítani +- 12db között mennyivel korrigálja a forrást.
A htpc-nél ezt felnyomtam +12-re így nekem is jobb lett a skála (-40 -30 között élvezhető).Ez a source select/forrás(pc)/other/source level-nél van.
-
Pepszi
tag
válasz z123456789 #109616 üzenetére
3.1 felállást még nem használtam, de ami még eszembe jut a dynamic EQ ami bekavarhat,
illetve forrás oldalon a beállítások, bár azok gondolm nem változtak erősítő csere miatt. -
Pepszi
tag
válasz z123456789 #109610 üzenetére
sub van a rendszeredben?
végig kellene nézni az összes hangfalbeállítást: small/large, lfe -
Pepszi
tag
Pár hete volt Ragadozó kollégával egy hallgatózásunk nálam illetve nála, ami nekem nagyon tanulságos volt, mivel elég kevés rendszert hallgattam meg eddig. Ez terelt abba az irányba, hogy ne a denon3808-on akarjak zenét hallgatni.
Azóta egy denon720ae és FiiO E10K-val bővült a rendszer így HTPC-ről már néha egész jó hangokat hallok az eddigihez képest a Concept 6 frontokkal.
Node, ahogy bonyolódik a rendszer jönnek az újabb gondok
A frontokból ha nem szól semmi akkor sercegő hang hallatszik, amit úgy tudok megszüntetni, ha a Fiio-t kikapcsolom, vagy a 3808-720 közötti rca-t kihúzom. Földhurok lehet?
Így vannak összekötve: PC-hdmi-Denon3808-rca-Denon720 illetve PC-usb-Fiio-jack/rca-Denon720Bónusz kérdés: használtan milyen árú HM erősítő hozná ezt a sztereo zenei szintet?
-
-
Pepszi
tag
válasz Z0mbi #108195 üzenetére
A telón lévő alkalmazás bekapcsolja az erősítőt és a megfelelő bemenetre állítja?
Nálunk a 8-9 éves gyerkőcök már elég jól kezelik a htpc+kodi/set-top-box/tv bemeneteket,
de az asszonyt nem igazán sikerül ráhangolnom.
Volt hogy hazaértem és a tv hangszóróin hallgatta a zenét, mert odáig sikerült eljutnia. -
Pepszi
tag
válasz cintula187 #106923 üzenetére
"Midnight Listening Mode" -ot próbáltad?
-
Pepszi
tag
Köszi mindenkinek.
Ha esetleg van valakinek bp. környékén denon 3808 + valamelyik az említettek közül,
és szívesen demózna az jöhet priviben.
Természetesen fordítva is áll az ajánlat érden. -
Pepszi
tag
Engem is elkapott újra a csereláz, de eléggé tanácstalan vagyok főleg azért mert nagyon kevés rendszert hallgattam meg eddig, nem tudom mi az aminek a karaktere igazán tetszene.
Jelenleg denon 3808 és dali c6 az összeállítás. Ez mozin meg akkusztikus zenén nagyon tetszik, de rock/metál vonalon elvérzik, ami mostanában fontos lenne.
Tuningot már ajánlottátok régebben, de nem szeretném bántani a conceptet.250-350 ezres sávban keresnék 5.0 szettet. Erősítő egyelőre fix.
-
Pepszi
tag
válasz Vikthor #85185 üzenetére
Bár valószínűleg 5xxx és 7xxx marantz-ot nem érdemes összevetni, de én 5006-osat cseréltem 3808-ra és jobban tetszik a denon karaktere. A marantz valahogy túl finomkodó volt, a denon is hozza azt a részletezést, de ahol kell ott ütősebb/dinamikusabb. (tudom igazából ez a kettő sem egy liga)
-
Pepszi
tag
Nem észlelem. Ha egy labdát nézek, akkor vagy jobb oldalából látok többet vagy a balból, de a kettő együtt nem megy.
Van jogsim és nem szoktam törni a kocsitPasszív 3D szemüveggel lehet tök jól tesztelni a tükörben.
Azt hiszem a "normális" emberek ha felrakják a szemüveget, akkor a tükörben mindkét lencsét átlátszónak látják, de ha becsukják valamelyik szemüket akkor az egyik elsötétül (a tükörképen).
No én meg nem tudom egyszerre mindkettőt átlátszónak érzékelni.[ Szerkesztve ]
-
Pepszi
tag
válasz adodaniel #63063 üzenetére
Nekem ilyen kábelem van denon 3808 és dali c6 között, viszont pont ebben a felállásban nincs összehasonlítási alapom.
Amikor vettem a chord-ot, akkor marantz 5006 volt a C6-tal párban és egy névtelen médiamarkt-os drót,
amihez képest sokkal jobb lett az új.
Sajna nem volt még nálam más komolyabb kábel összehasonlításra.
(egyelőre a szobaakusztika és az alapbeállítások variálása is kihívást jelent nekem )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest