- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
renatto
őstag
válasz
dio001 #113273 üzenetére
Biztos nem. Az összes áruházban feltüntetett árak csak "ajánlati" jellegűek - hiába van raktáron a termék, így addig amíg a megrendelés után nem igazolják vissza, kedvére árazhatja. Pl ha megvennéd simán mondhatná hogy közben felment az ára és már 150k és pont. A fogyasztóvédők sem tudnak mit tenni vele, mert még a vásárlás előtt tájékoztatást kapsz az ár változásról, így elvileg nem vertek át...
Hogy ez mennyire korrekt az meg más kérdés....
Nekem az edigital törölte a megrendelésem egy JBL ES80 5.0 szettre, ami raktáron volt...majd 2 napra rá 40k-val drágábban felrakta.
-
válasz
dio001 #113273 üzenetére
Nem kapod meg.
"Az oldalon feltűntetett árak és paraméterek tájékoztató jellegűek! ... Az esetleges gépelési hibákért felelősséget nem vállalunk. ... Ha egy termék ára irreálisan eltér a piacon elérhető többi ártól, kérjük keresse fel ügyfélszolgálatunkat az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében."
Gazsi :
Gratulálok, ügyesen alkudtál és nagyon jól jártál!
-
devil-k
nagyúr
válasz
dio001 #105089 üzenetére
Véleményem a Klipsch R12SW szubról:
Mivel még a bejáratás elején van a kicsike, így pontos és végleges véleményt nem tudok és nem is lehetne róla írni. Ezért a pénzért viszont ajándék ez a szub, nagyon rendben van. Jó alternatíva lehet azoknak, akik nem szeretnének "horror" árakat költeni erre a komponensre (sem). Igényli a megfelelő beállításokat és a még inkább jobb elhelyezést. Aki nem tudja ezeket biztosítani, az viszont nagyon nagy fába vágta azt a bizonyos fejszéjét. Nyilván nem lenne fair összehasonlítani egy T12-vel, de annyit megállapítottam, hogy nem vennék reflexes szubot. Nem az én világom. Nekem kissé pontatlannak tűnik, de ezzel nem azt akarom mondani, hogy rossz sőt. Viszont igényli a gyári talpak cserélését egy tisztességes tüskére, illetve még egy AQ Boxert is megkockáztatnék...
... pontosabb vélemény és tapasztalat a bejáratás után.
Köszönjük a meghívást!
-
válasz
dio001 #104837 üzenetére
"holnap megpróbálom beállítani"
Először ne állíts semmit szerintem. Teljes reset után, minden érték 0-n, hallgasd egy pár napig úgy, natúrban, hogy milyennek érzed. Zenét lehetőleg pure módban. Lehet, hogy teljesen rendben van, lehet, hogy semmit nem kell korrekciózni és belenyúlni a hangba, mert szerintem nagyon könnyű több kárt csinálni mint hasznot, és elvinni a hangot és az ízlést az eredeti természetességtől.
-
válasz
dio001 #104834 üzenetére
"Ha resetelem az erősítőmet (Denon 2310) és utána megpróbálom beállítani, de Audyssey nélkül akkor sikerülhet?"
Persze, hogy sikerülhet. Nekem is, ahol csak tudott, ártott az Audyssey. Teljes reset, minden EQ és csúszka 0-n, s lőn ööm és bódottá. Biztos van ahol javít a szobaeq, nálam nagyon nem jött be, de nem vagyok egyedül.
-
devil-k
nagyúr
válasz
dio001 #104201 üzenetére
Azért nem marad elég hely, mert kicsi a szoba.
Ha balra és jobbra is lenne még +1,5 méterem, nem is ez a vászon lenne itt, de akkor vetítőből is másikat kellene néznem, mivel a Sony ekkora távolságból nem vetít ki olyan nagy képet, mint mondjuk egy BenQ W1070-es.
Most láttam csak a hozzászólásod, bocsi.
Milyen a szub?
(#104270) adodaniel
Nem tudtam, hogy van családi csomag is.Az olcsóbb 2 embernek?
(#104272) adodaniel
Ma is okosabb lettem, köszi! -
sixer66
senior tag
válasz
dio001 #104142 üzenetére
Igen kábelt maradt, az se egy nagy eresztés Sinus Live 8 eres front/center, háttérnek meg QED 1,5-ös.
Igen 300 az karcsú, főleg hogy 140-150 körül néztem erősítőt és akkor 150 maradna 5.0-ra. Nagy jóindulattal 180K.
Neked milyen szetted van? Miért adnád el, ha most vettél hozzá sub-ot? -
-
Dorian
félisten
válasz
dio001 #102987 üzenetére
Tévedsz, akkor még nem tudtok
Új subnak még nem lesz az igazi a hangja.Direkt mód és a tompa hang:
A belépő vasak valójában ennyit tudnak. A nem-direkt módban mindenféle ekvalizálással elérhető a vagányabb hang. Ami vasak meg eleve kiemelős hangúak, ott ahhoz képest érzi az ember a pure módot laposnak. -
-
-
kabar
senior tag
válasz
dio001 #101956 üzenetére
Őszintén remélem nem járod meg vele, és bírja tartani a súlyokat. Nekem ugyancsak Jysk-es vásárlásból adódóan van vagy 140 ropis hulladék ruhásszekrénysorom, ami a ruha súlyát sem bírja. Egy pár hét után elkezdett behajlani először a vízszintes polc, majd utána hordósodni az összes oldal, úgyhogy kuka az egész. Eddig sem voltam nagy Jysk -fan, ezután meg végképpen nem leszek.
-
Norbi 72
veterán
válasz
dio001 #101668 üzenetére
És Devil: Ha öcséméket érdekli,megtartom addig,de utána törlés.
Amit utána néztem: Babadook.Ez is szerintem egyszer simán nézhető,de ez a film kihozza a rendszeredből a hibákat.Egyszer érdemes megnézni(horror-thriller,vagy mi).
(#101681) B-L-A-C-K Menjél,teljes ellenőrzés után!
-
devil-k
nagyúr
válasz
dio001 #101395 üzenetére
És mi is volt az első mondatom, amikor megláttam?
"Ahogy ez így van, az egy szar".
(#101397) B-L-A-C-K
Inkább az a kínos, hogy akinek megvan a véleményé, miért nem ide írja a közösbe? Ha pedig kacagni tudsz ezeken, akkor minek jársz ide, de most komolyan? Mindenről szó esik itt már, csak arról nem, hogy kellene a dobozaidat elhelyezni normálisan. Ha pedig leírjuk a tutit, hogy is kellene, akkor jössz egy ilyen dumával, hogy "elrondítaná" az egész teret és dizájnt. Miért rondítaná el? Esküszöm a frontok sok embernek jobban feldobják a nappaliját, mintha nem lenne ott semmi.
"Sokszor meghazudtoljátok magatokat, ellentmondok a másiknak, úgy szaroztok le valamit hogy sose hallottátok, úgy hivatkoztok valamire hogy egy ember hallotta már és biztos jó..."
Ezt nem értem, hogy mire írod vagy kinek.
Az elhelyezés ugyanúgy számít egy 100.000 Ft-os szettnél, mint egy 1.000.000 Ft-osnál is.
" kb 10 privát üzentet kaptam hogy vicc ami itt megy, és ne hallgassak rátok. Most nem fogok neveket írni, de olyan is írt ilyet aki napi szinten itt mozog, ami kicsit kínos..."
Itt egy emberre tippelek aki ezt csinálja már hónapok óta...
A többieket "ismerem" annyira, hogyha nem tetszik nekik valami, akkor ide írják a frankót, nem pedig "bujkálnak" a privátok mögé."Szóval most lett kicsit nekem is elegem, de csak azért mert elmagyaráztál nekem valamit, amit meg is fogadtam, be is tartok, más mondja nem lesz jó, erre neked most az a válaszod hagyjam a picsába.."
Azért is mondtam, hogy hagyd a picsába, mert neked nem az a legfontosabb kérdés a házimozi topikban, hogy hogyan is érhetem el a legjobb hangzást annak érdekében, hogy jól szóljon majd a cuccom, hanem az, hogy hogy fog kinézni így a frontok miatt a szoba elöl.
"Még ezt leírom a legjobban az tetszett mikor erősítőket kérdeztem, és olyanra mondtátok hogy meg ne vegyem ami benne volt az összefoglaló hsz. ajánlott kategóriákba...
"
Azt pedig nem én írom...
-
vendingo
veterán
válasz
dio001 #100184 üzenetére
Ezt a házimozizást nem veszem egy kalap alá a hobbiimmal, nem lesz több költés, max majd jön egy SUB, de csak nyár után. Így is egy más projektből finanszíroztam az összes házimozis cuccomat, azzal meg most bajba is lettem, elszámoltam magam
Tárhely van bőven, azzal nincsen gond. -
-
Norbi 72
veterán
válasz
dio001 #99599 üzenetére
Dobozról a 3D jelzéssel a tipussal együtt,és a távról tudsz fotót csinálni?Mehet az LG topikba is,a problémával együtt,többen tudnak segíteni a probléma megoldásán.És ha rákérdeznének,hogy miért csak most vetted észre a "hibát",egyszerű magyarázat,ötlet: Karácsonyra kaptál 3D lejátszót,amihez most,az ünnepek után vettél lemezt,és nem játssza le a tv.
-
demars
addikt
válasz
dio001 #99599 üzenetére
Szia! Vissza olvastam kicsit! Ha mész reklamálni, lépj fel határozottan!!! Ha "csak" kérdezel, érdeklődsz stb... elhajtanak! Tapasztalat!
Ha kell kérd oda az üzlet vezetőt, panasz könyvet, hívd a fogyasztó védelmet...
Ha valóban nem tudja a készülék azt ami a dobozon van, akkor nem lesz gond! -
-
opti06
aktív tag
-
gabo01
őstag
válasz
dio001 #99549 üzenetére
Köszi de most vittem fel a 46"-ost a hálószobába!
Norbi 72: Jól látod. Jobb oldalra lesz felszerelve a tartó ami karos 3 helyen csuklik tehát el lehet hajtani teljesen jobbra ha ki akarnám nyitni az ablakot amit az előző tv miatt 10 év alatt egyyszer sem nyitottunk ki csak bukóra!
devil-k: Nem rossz ötlet csak az asszony nem hiszem, hogy örülne!
-
devil-k
nagyúr
válasz
dio001 #99453 üzenetére
Na ne mondd már!
(#99465) robi222
Pont ezzel a témával foglalkozom most. Szerintem is elég a 3 cm-es(link. Én az ajtómat akarom belülről befedni vele. Illetve vettem egy basszus csapdát is, de sajnos a kinézett helyre a szobában nem lett jó, így beraktam egy olyan helyre, ahol a beépített szekrény és a fal (2 csupasz felület) találkozik egymással. Amit tapasztaltam, hogy sokkal pontosabb, feszesebb lett a hangzás. Megszűnt a terjengés. Ezen felül akusztikai elemek vannak a falon oldalt és vászonképek, no meg padlószőnyeg!
Remélem, azért padlószőnyeg került a helyiségbe?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- World of Tanks - MMO
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Plazma TV topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest