Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Milyen GPS-t vegyek?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
robi222
senior tag
Szerintem egy picit foglalkoznotok kellene az akusztikával is. Anélkül sosem fogjátok elérni az álomszintet
Itt írtam az akusztikai panelokról egy rövid szösszenetet:
[link] -
robi222
senior tag
válasz #09634560 #116993 üzenetére
Elolvastam jó pár külföldi tesztet,és ott tényleg megemlítik,hogy az ez előtti szériákat nagyon el cseszték.Szerencsére az 5508-al visszahozták a minőséget.
Látom az umc 1hez is egy kicsit szkeptikusan állsz,pedig a legtöbb mozis foumozonak ez van,és nagyon imádják.Én a Denon 4100,és a Pio lx 72 -ről váltottam Emotivára ,és teljesen más kategória.[ Szerkesztve ]
-
robi222
senior tag
válasz #09634560 #116989 üzenetére
Eddig umc 1 et hasznaltam. Mint koztudott nagyon jol szol. De most vettem Onkyo 5508 at, ami arban duplaja az Emotivanak, de sokkal jobban szol. Minden teren hallok javulast. Hatranyt eddig nem tapasztaltam.
Xlr -t csak a maniakusag mondatja velem, mert mindig jobb es meg jobb kell. -
robi222
senior tag
Szerintetek ha xlr csatlakozásal kötném az Oppot az Onkyo procihoz,akkor javulna a hang?Vagy egy minőséget ad mind a kettő.
-
robi222
senior tag
válasz Norbi 72 #116822 üzenetére
Ribonokat az Ikonban nem kimagaslóan hallod.Csak annyit veszel észre ,hogy szebbek a magasaid és nem bántóan kiugró.Én pl használtam Pio lx72-höz, és sokkal jobban tetszett,mint a Denon 4100-al .
Csak azon múlik ki milyen stílust szeret.A tábkábelekhez csak annyit ,hogy engemsem lehetett meggyőzni ,hogy javít.Mig haver át nem hozott egy Hivox táp kábelt.Ha ingyen van miért ne próbáljam ki.Persze a meglepitől egyből le esett az állam.Azóta mindenhol lecseréltem,még a projinál és a sub-ná is.Sokszor a hangfal kábel cserélyénél, nem hallok akkora változást.
-
robi222
senior tag
szerintetek pio lx72 dyna challanger 65-höz milyen ár kategoriályu kábelben kellene gondolkodi,hogy a rajta lévő nemtudom milyen de 1000Ft/m körüli kábbelt sokkal felülmuja.
-
robi222
senior tag
válasz Csabroncka #107198 üzenetére
Kösz!!
-
robi222
senior tag
Tudja valaki mire jó a thx ultra pus 2? Pio lx 72--ön
Érdemes bekapcsolni? -
robi222
senior tag
Van valakinek pio lx 72 vagy 82 - höz Magyar használtija? Nagyon örülnék neki.
-
robi222
senior tag
Melyik a jobb lektora, vagy zenzor 7?
-
robi222
senior tag
Szerintetek érdemes az erősítőn az eq bemérés?
-
robi222
senior tag
Szerintetek ha a hátsó hangfalaknál olcsó fajta 2.5mm x10m kábelek vannak.Maradt még bőven ilyen kábelbol, ha azokat is mellé raknám, hogy 5 mm legyen akkor javulhat a hangzás?
Kábelre most nem nagyon szeretnék kőlteni. -
robi222
senior tag
válasz Tamoo #105395 üzenetére
80 -nál túl sokat szol a sub. 50 nél jo lenne keveset szol, nagyok a robbanások de akkor meg nics teltsége a hangnak.
A dynavoice chalanger 65 most van hivox tuningon, és azt mondta a Zoli, hogy tuning elöt is lement 40 Hz -re (mérésel) .ezért let volna jó ha külön lehetne állítani. -
robi222
senior tag
Az Lfe csatornát sem lehet megadni,csak -5 ,-10,-15,-20Db értékkel?
Gondolom ez nem a frekvenciát állítja ilyenkor,hanem csak lehalkítja a mélyre szánt hangokat. -
robi222
senior tag
Tudja valaki pioneer -nél miért nem lehet ,vagy inkább hogyan lehet hangfalanként állítani a vágás frekvenciát?Nekem pio 2022-van de nevetséges hogy csak össz frekit lehet használni.
(használatiban nincs benne)[ Szerkesztve ]
-
robi222
senior tag
Szerintetek melyik szolhat szebben ?
kef iq7
Dali concept 6
Dali lector 6 -
robi222
senior tag
Eggyáltalán számít ,hogy a hátsó kicsi hangfalnál 250- vagy 1000 ft kábelvan? Mozinál?
-
robi222
senior tag
Tudnátok mondani 1000- alatt a legjobb ár érték arányban hangfalkábelt?
2x10m kell majd ezert gondolom illik oda 2.5mm vastag.hatsó dynavoice hangfalakhoz. -
robi222
senior tag
Szerintetek a denon 3310 erősítő tudja azt a mélyláda bemérést(equ-bemérést) mint az újabb 3100-as?
-
robi222
senior tag
válasz BBéci #104324 üzenetére
Az erősítőn az LFE alatt csak annyit lehet állítani ,hogy -50 -100 -150 -200DB.Tehát Hz Állítás nincs csak minusz decibel,gondolom ahoz meg ne nyúljak.
Ha a legkisebb hangfal is le tud menni 50Hz ig akkor is 80Hz kellene állítani az erősítőt?Mert ha 80-ra rakom akkor túlzottan sokat szol a sub , ha lejebb veszem a ládát ,akkormeg túl kevés a mély.Gondolom ez a gyengébb mínőségű mélyláda hiánya (mordon short A 9 12" + Whar zeldak10").Ezért próbálok kevesebbet adni a suboknak. -
robi222
senior tag
Az lfe csatorna hány Hz körül szokott lenni?
-
robi222
senior tag
Szerintetek létezik olyan hanganyag frekvenciaszámmal megadva ,amit ha lejátszok eggyesével, akkor az equalizernek ,akkor utána tudok álítani a mérőmikrofonnal?
A pionak nem szeretem az auotomata eq mérését, mert az nekem túlzottan lapos.[ Szerkesztve ]
-
robi222
senior tag
Szerintetek basszuscsabdanak, és visszhang fogonak, jólehet az a hungaroceldísz szegély ,amit a plafonhoz szoktak rakni kb 10 cm tes?
-
robi222
senior tag
Múltkor olvastam a cikket a sub beállításokrol ,de egy dolgot még mindig nem tudtam helyére rakni.
Az erősítömön van lfe álítás 0--50-100-150-200dB.Evvel a subra készített hangot csökkentem ,vagy a nálam a 80Hz -re beállított és levágott mélyet veszem halkabra ,hogy jobban érvényesüljön a másik subra sánt tartomány? -
robi222
senior tag
Ha a sub-ra y kábelt rakok, akkor csak a hangerő növekedik, vagy a dinamika és egyéb jó tulajdonság is?
-
robi222
senior tag
Szerintetek roszzlehet az a sub kábel amivel folyamatossan búg a mély
És ha megmozgatom, akkor rádiot hangja jön ki a subbol? -
robi222
senior tag
Vettem egy Mordaunt Short Aviano 9 sub-ot csak nincs hozzá meg a gyári cd amivel be lehet állítani az EQ.
Van valami ötletetek ,mennyire kellene beálítanom?Vagy esetleg honnan lehet letőlteni a teszt cd-T? -
robi222
senior tag
Most néztem a pio 2022-nél ,large beállításnál a sw plus -ra kell állítani ,akkor fog csak megszolalni egyszerre.
-
robi222
senior tag
Kipróbáltam Greike tanácsát,és tényleg jobbanszól large -n, csak subot eggyáltalán nem hallotam. Pedig a beállításoknál azt on -onvan.
-
robi222
senior tag
Ha a hangfalakat large-ra fogom rakni akkor ugye a sub nem fog szolni ?
Legalább is ki próbáltam de nem hallotam a mélynyomót. -
robi222
senior tag
Magnat Supreme 302A ezt néztem még ki újonan.Erről van tapasztalat?
-
robi222
senior tag
Jamo X5SUB milyen sub lehet?
-
robi222
senior tag
MilyenEk a magnat mélynyomók?
-
robi222
senior tag
válasz liszi70 #101702 üzenetére
Pedig úgy leszokott menni a mély ,mintha be lenne kapcsolva a mélynyomó.Az a baj az erösítőnél ,nem lehet hangfalanként állítani a frekvenciát.Nállam 50-80-100-150-200-így megy fel a közös állítási lehetőség.Ezért gondolom ha egyben leveszem a legkissebbre ,akkor a hátsóknak,meg a centernek nem biztos,hogy jól esik az 50Hz.
Vagy rosszúl gondolom? -
robi222
senior tag
Szerintetek a pio 2022 erösítőn mennyire kellene rakni a kereszt frekvenciát, ha a Dynavoice Challenger M-65
hangfal tudja a (Hz) 25 - 32000 Frekvencia átvitelt?[ Szerkesztve ]
-
robi222
senior tag
Megvetem a D challanger 65 szettet. Avval számoltam hogy Elöször nem fog valami jól szolni de ez inkább borzasztó. Akinek ilyen van az nyugtasonmeg, hogy ez természetes.
-
robi222
senior tag
Szerintetek elég csak a frontokat lecserélni W obsidiánról ,Dali L 6 vagy Dynavoice Challenger M-65 EX ra?
Vagy a többinél is lehetne nagy különbséget észerevenni mozi közben?Csak azért mert ahogy néztem a center és a soround ugyan akkora mint az enyémek,és próbálok valahol sporolni de nem szeretném ha nagyon a minőség rovására menne.
A márkák különbségét nem szoktam észrevenni a rendzerben ,tehát az annyira nem számit,mert egy jó ideig a cav 288-al volt összekeverve az obsidiánal.
Ami bajom a mostani szettemel ,hogy nagyobb hangerőnél vagy inkább durvább akciódus jeleneteknél ,túlságossan egyben szól és , csak zavaróan hangos ,de a részletek elvesznek. -
robi222
senior tag
Svans d2000 felér egy dali lektor 6-al?
-
robi222
senior tag
Tegnap sikerült rendbehozni a szoba akusztikáját, és megszüntetni a visszhangot.
Az első 3nm ebből az anyagból [link]
ami még nem hozta meg az eredményt, de még vettem hozá 6nm, amivel teljessen megváltozott a szoba akusztikája.Természetesen jó irányba.Nagyon ajánlom mindenkinek mert megéri. -
robi222
senior tag
válasz gabenn4241 #100093 üzenetére
Én számomra egyértelmű, hogy a pio922 vállasztanám. Zenében megeszi az onkyot, denont pedig moziban.
-
robi222
senior tag
válasz z123456789 #99626 üzenetére
Köszi!
De csak ha 20000-alatt lehet kapni -
robi222
senior tag
Pio 2022 erősítőnél nemtudjátok, hogyan lehet beálítani a mérőmikrofont, hogy ne vegye le teljesen a dinamikát?Bemérés nélkűl túl nyers, mikrofonnal meg túl finom. A kettő között pont jó lenne.
-
robi222
senior tag
válasz xtremetuning #99528 üzenetére
Kiváncsi leszek, de már csak holnap lesz próba. Köszi!
-
robi222
senior tag
válasz xtremetuning #99523 üzenetére
Miért te hova raknád és merre fordítva a frontot?Most nem a sarobban van ,legalábis a hársó faltól 1m-re.Csak én azt gondoltam ,hogy minnél meszebb viszem magamtól a hangfalakat annál nagyobb lesz a hangzástér.
A surround-ok sem jók ott a sarokban? -
robi222
senior tag
-
robi222
senior tag
A frontoknál nembaj a egyvonalban van a vászonnal?
-
robi222
senior tag
válasz KisTücsök #99507 üzenetére
Ez csak mozira készült .A tv-n sorozatokat szoktam nézni,hogy ne unjam meg a mozihatást.
Oldalt viszont még nem próbáltam a subot, mert úgy hallotam hogy legalább 30cm-től el kell rakni a faltol,úgy pedig nagyon belogna a frontok elé.Oldfighter
Sajnos még nem elég a csillapítás.Azért gondolkozom még egy pár nm felrakásán.Csak már nincs kedvem rá költeni.
-
-
robi222
senior tag
Szerintetek ez a szivacs:[link]
Csökkentené a vízhangot a szobában?
Sajnos a vízhang miatt elégé borzasztó a hang minőség a tetőtéri moziszobában.[ Szerkesztve ]
-
robi222
senior tag
Itt páran kérdezték:
Jelenleg 2 szetett használok 2 hejíségben.W opsidian és Cav 288 -at .Most bejáratás után a Cav jobban szól az obsidiannál (kibéleltem egy kicsit)ezért az került a mozi szobába.Szerintem a cav jelenleg 150000-alatt a legjobb vétel(mozira)Az elöbb linkelt W vardus 300 és 400 elbújhat mellete.
2 erősítőm pio 420-és pio 2022-mind a kettő nagyon jó, és a kicsit sem kel leszolni mert végigmentem sok 2-300000-erősítőn de mozira ezek tetszetek a legjobban.Pedig ezelött volt már onkyo,marantz,yamaha,hk és denon.Habár az onkyo is jó volt csak az 5 szériátol felfele. -
robi222
senior tag
Sajna ez tetötér és ez miat kel ilyen alacsonyra rakni ,mert a tuloldalt a proji tul közelre kerülne ha, följebb emelném a dölésszög miatt.
A center pedig fölé kerülne ,úgy 155cm magaságba lefele döntve.Azon is gondolkodtam ,hogy 20cm följebb emelem a vászont, és alá a centert de ,álítólag úgy rosszabblesz a hangzása.[ Szerkesztve ]
-
robi222
senior tag
Köszi !
Kipróbálom. -
robi222
senior tag
Van valamailyen szabály ,hogy a mélynyomónak merre kellene néznie ,és hol kellene lennie ,vagy nálla ez nem annyira fontos?
Az a problémám ,hogy szembe nem tudom rakni ,mert most ott lesz a vászon a földig, mellete pedig a 2front hangfal,ezért ott már nem fog elférni. -
robi222
senior tag
válasz Oldfighter #97964 üzenetére
Te már durván nyomod én sajna a 10%-ra gondoltam.
Hang minőségre van változás? De nem csak a hang pozicióra gondolok. -
-
robi222
senior tag
válasz Oldfighter #97930 üzenetére
Csak a tükör pontokba vagy inkább csak a legközelebbi fal részekhez ajánlott?
Persze anyagi okok miat próbálom csökkenteni a szivacsok mennyiségét az optimálisra. -
robi222
senior tag
Boldog karácsonyt mindenkinek.
A moziszobám most lett kész.De a hangfalakat most fogom elhelyezni.A kérdésem az lenne ,hogy ha a hangfal kb csak 30cm-re van a faltól ,akkor érdemes-e szigetelést hangfal mellé vagy ahol közel van oda a falra tenni(szürke tojástartó mintályú-ra hgondoltam) ?
Tetőtérben 4x6méteres az alja, de a tető a dőlés miatt már csak 2.5m.[ Szerkesztve ]
-
robi222
senior tag
Megtudjátok mondani, hogy a sub-on mire jó a frekvencia állítás?
Mert nálam minnél nagyobra veszem annál hangossabb, tehát olyan mintha csak a hangerőt állítanám.De akkor meg minek? -
robi222
senior tag
Köszi a kábel tanácsot. Kipróbálom.
-
robi222
senior tag
Sub kábelt szeretnék csinálni . Gondolom veszek egy rca dugot ,csak nem tudom milyen típusu kábbel való hozzá.Szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Delta Force (2024)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Filmvilág
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest