Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
monroe8609
aktív tag
sziasztok!
Lg plazma tv-t hogyan,milyen kábellel kötök össze sztereo erősitővel hogy megkapjam a hangot?
-
failed
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Pioneer VSX-D814-es erősítőről? Onkyo-kal kb melyikkel van egy szinten?
köszönöm a segítséget üdv
Intel i5 10400F | Gigabyte B460 HD3 | 2x8 DDR4 Gb Corsair Vengeance@2666Mhz CL15 | Sapphire 6700 XT Pulse 12Gb | Seasonic Core GC 650W Gold | Sharkoon Revenge Economy | Kingston A2000 500GB | WD10EZEX 1 TB | SS Rival 3@qck+
-
ManUnited
aktív tag
Üdv,
Kezd összeállni az 5.0-ás szettem. Az erősítő egy Pioneer VSX-1122 lesz, a hangfalak pedig a CAV DP288+DS28+DC28 szett lesz. Mélynyomó egyelőre nem fér a keretbe, az majd egy későbbi beruházás lesz. Az egyik kérdésem hogy kezdésnek elég a hozzá adott kábel vagy tudtok valamit ajánlani kácsa audioból, ami árban ehhez a szetthez passzol? A másik kérdésem pedig, hogy fejhallgatóhoz kerestem jack hosszabbító kábelt, de nem találtam csak 25e-től felfelé a kácsánál. Ha tudtok valami megfizethetőbbet ajánlani, azt megköszönném. Ezt megkérdezem majd a fejhallgató topikban is, de gondoltam kábelekben itt jobban otthon vagytok.
A segítséget előre is köszönöm,
ManUnited -
B-L-A-C-K
titán
-
whatnot
őstag
válasz B-L-A-C-K #98689 üzenetére
Nem csak DP288 van, ott van a FI-70.
Sajnos a hangjáról nem tudok nyilatkozni, még mindig szervizben van az erősítőm. És mivel kisebbek a hangszórók, subláda nélkül gyanúm szerint nemigen érdemes nekifutni, nekem WS-320 ládával együtt jött a komplett szett.
Front.
Center + surround.
Zongoralakk fekete az egész. -
nagyúr
válasz Mezga Aladár #98684 üzenetére
"Csak halkan jegyezném meg az állvány is fontos a hangminőség szempontjából."
Ezt most mire írod? Állította valaki az ellenkezőjét?
Szerk.: Ja, most olvastam csak tovább, hogy először nem esett le, de már sínen vagy.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz donjohnson #98678 üzenetére
Legalább stabil.
(#98679) Ance
Ez jó duma!
(#98682) liszi70
Rendben, megfogadom a tanácsodat.
(#98684) Mezga Aladár
Nem értetted az iróniát?
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
őstag
válasz B-L-A-C-K #98681 üzenetére
OK! Ha tetszik, akkor legyen állvány. Nem tudom az mennyibe fáj, de ha túl drága akkor érdemes megnézni a Quiklok állványokat is. Itthon nagyrészt az egyik legolcsóbban beszerezhető volt, amikor én vettem a sajátom. Van is az általad kinézetthez hasonló.
-
nagyúr
válasz devil-k #98673 üzenetére
"az anyag nincs meg 2-3.000 Ft-ból."
Dehogynincs. Például ez PVC csövekből van, alul felül fa talppal. A PVC cső újonnan sokkal több lenne, mint 2-3k úgyhogy csatornaberuházások környékén kell kutakodni, ott szoktak hagyni a munkások a maradékból.
A fa talpak beszerzése is egy kis utánajárást igényel, de megéri. Építkezéseken, az ácsok után otthagyott szarufa-végekből 2-3 hét szárítás, majd gyalulás, ragasztás és méretre vágás után remek deszkákat lehet készíteni. Az asztalos munkadíjára nem kell különösebb energiákat pazarolni, mindenkinek vannak faiparban dolgozó cimbijei, kis szerencsével még a ragasztó és a gépóra díját is elengedi, nem nagy cucc.
A homokkal feltöltés megint csak ne okozzon gondot, van egy csomó játszótér a környéken.
A festéssel meg (amint a mellékelt képen is látszik) tök fölösleges foglalkozni, hallgatni kell a hangfal-állványt, nem nézegetni.Szóval ne mondja senki, hogy nem lehet meg 2-3 ezer forintból egy állvány anyaga!
(#98680) laszlo168 "Az alja kb 200ft-os lemez, a cső legyen 1 ezres, a teteje megint 200ft, a csiszolás festés megint egy ezres, de az már metél fényezés."
László, te ismét borzalmasan el vagy tévedve!!!
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Az a bajom hogy engem a kábelek idegesítenek ha látszanak, ha falra raknám bele kellene vésni ami elég nagy macerával jár, kábel takaró szintén nem tetszik...Az állványba meg ha belevezetem, és az alján kijön az nem annyira vészes nálam...Amúgy szerintem egy ilyen nem nézne ki rosszul kétoldalt.
-
őstag
válasz B-L-A-C-K #98667 üzenetére
Én a hátsókat a falra tenném inkább a helyedben. Korábban nekem is állványon volt, de sokkal esztétikusabban néznek ki most a falon. Szerintem nálad is így lenne, elég szép az a nappali, nem biztos, hogy illene oda az állvány.
A borokat viszont, ha már nem megfelelő hőmérsékleten vannak, fektetve kéne tárolni, mert így biztos tönkremennek abban a szekrényben. -
Tamoo
MODERÁTOR
Ne szórakozzatok már, 2-3 ezerből egy normális állvány festése sincs meg.
[link] gondolom hasonló csodáról van szó.[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz devil-k #98668 üzenetére
Homokkal fel kell tölteni? Hogy stabilabb legyen? Illetve ha kábelt elrejtem benne, utána is feltudom tölteni homokkal ha kell nem?
laszlo168: Hol vetted ennyiért, illetve képet tudsz róla mutatni? Azért nem mind1 hogy 2-3 ezer vagy 20-30 ezer, bár nekem is nevetségesen olcsónak tűnik amit mondasz...
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #98667 üzenetére
Előtte mindenképp ki kellene próbálni, hogy melyik lenne a megfelelő magasság neked és úgy elgyártatni az állványt. El lehet a csőben vezetni a kábelt, de akkor nem tudod feltölteni homokkal.
(#98670) laszlo168
Lőnél egy fotót erről az állványról? 2-3.000 Ft pedig irreálisan olcsó.
Tammo
Egyetértek, de az is lehet, hogy a fénykép a csalóka.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #98664 üzenetére
A hivatalos THX ajánlás szerint a fejedtől (fül) legalább 60 cm-re fentebb kellene rakni, de ez nem szent írás, próbálgatni kell. Semmilyen térhatás nem fog kialakulni úgy, ha a kanapé támlájára (oldalt) rakod ilyen magasságba. Nekem egy pár állvány volt postával együtt 22.000 Ft.
"~45 centin lenének így azt hittem elég, "
Ha lenne kutyád vagy macskád, nekik okés lenne, de gondolom Te nem a földön fogsz ülni?!
(#98666) laszlo168
Nem értem a kérdést.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #98658 üzenetére
Elhelyezés:
Az erősítő ott okés lesz, de majd középre rakd. A centert NE rakd be abba a boxba! A TV-t rakd a falra konzollal, alá pedig mehet a center. A frontokat pedig ne dugd be a sarokba, hanem majd húzd ki és forgasd magad felé. Igen, a szekrények miatt zavaró lesz, de rakjatok oda olyat, amit ritkán vesztek elő!
A hátterek a falon lesznek vagy állványon?
Illetve ami kellene: NAGY, vastag szőnyeg!!! És 1-2 kép a falra.
- mozi bolondéria -
-
B-L-A-C-K
titán
Kezd lassan körvonalazódni az 5.0-es belépő tervem...
Eddig erősítőbe erre hajlok: link (ilyet már 70-ért is lehet kapni)
Hangfalszettben meg erre: link (jó lenne ebből egy használtat találni)Elhelyezésben meg így nézne ki: link
Vélemény? (mielőtt mondanátok a TV-t nem tudom falra rakni, majd az egy későbbi projekt része lenne).
Illetve kábelekből milyeneket nézzek?
Frontoknak/Centernek mehet inakustik 2.5mm? Háttereknek meg 1,5-ös?
[ Szerkesztve ]
-
Dragon27
senior tag
válasz Norbi 72 #98648 üzenetére
Persze hogy elegendő számomra.Csak azt nem tudom eldönteni hogy torzít vagy a környezeti zajok zavarnak be és nem merem kipróbálni a max-ot filmet -15és25dB körül szoktam használni zenét -20és-35dB hallgatom de -15dB-re bekorlátoztam ez a max ennél bármilyen zene lehet nem torzít...
Amikor kipróbáltam 0--5dB de nem mertem tovább tekerni talán ennyit bír környezeti zajok is ilyenkor jönnek -
HagaNRG
őstag
Esetleg egy autókba szánt reflex ládával+erúsítő megoldással olcsóbban kijöhetek egy gyári hm ládánál?
(a Wharfedale most látom, hogy zárt rendszerű, míg ezidáig bandpass ládát használtam, így kérdéses, mennyire érezném a hangját visszaesésnek? Autóból régebbről úgy rémlik, a reflex erőteljesebb hangot produkált, míg a zárt inkább zenére való) -
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Max. 60 ezerből milyen subládát ajánlotok 25m2 területű szobába?
(Wharfedale WH S 10 modell esetleg jó vétel, 59k az MM-ben?)Vagy ennél van sokkal jobb?
Köszi!
-
eszcsé1
csendes tag
válasz Norbi 72 #98651 üzenetére
Holnap megpróbálok felrakni.
4x5m-es a szoba, az egyik 4m-es fal vegig gardrób szekrény, a másik ablak. Az 5m-es falon van a TV, vele szembe az ajtó és a kanapé Már kb 30 cm-t előre csaltam de több nem fog menni. Átrendezés nem jön össze.
Ami aggaszt, hogy az RX-FX-ben 1 mély/közép van és az előre sugároz, és csak a magas "néz" oldalra. -
Norbi 72
veterán
válasz donjohnson #98650 üzenetére
Valakinek még ez se elég...mondjuk nekem se,mert alacsony hangerőn karcsú a cucc.
(#98649) eszcsé1 Képet tudsz felrakni?
[ Szerkesztve ]
-
gabo01
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
Érdemes elgondolkodnom a meglévő Pioneer VSX-1016 lecserélésén egy Denon AVR-2113-ra a HD audio és a hdmi 1.4 (3D támogatás) miatt?
Egy Mede8er lejátszóról kapná a jelet hdmi-n! -
Dragon27
senior tag
Sziasztok!
NS-555 hangfalakat rx-v675-re teszünk és Pure Direct módba mi a max hangerő ami torzítás mentes? +16dB
Mert elméletileg a hangfal kibírná? Tudom a zene is sokat számít [link] és Hardcore techno között van különbség. Egy normál Pop zene és a Transformers 2014 effektes részt ha nézzük. -
eszcsé1
csendes tag
Sziasztok!
Mennyire érdemes di-pipol hátterekben (MA RXFX) gondolkodni, ha csak hátsó falra tudom rakni és a kanapé majdnem falra van tolva?
Próbáltam utána olvasni, de nem jutottam előrébb.
Streamaudio referenciakepek között találtam ilyen elrendezést, de mégis kételkedem. RX1-et konzollal lehetne kicsit beforgatni, dönteni.
A dilemma igazából: RX1 vs. RXFX?[ Szerkesztve ]
-
-
vendingo
veterán
válasz longwild #98639 üzenetére
Nem veszek ilyet, túl nagy a rizikó a külföldi rendeléssel, ugyanis kicsit utánaolvastam az említett erősítőnek és akadnak vele gondok. Ha itthon lenne ennyiért, akkor simán megvenném, de nekem az nem poén, ha belenyúlok egy selejtbe és Németországba kell küldözgetni.
Most keresgélek tovább, valamit kéne már venni, mert pár nap és itt vannak az új hangfalak.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #98628 üzenetére
Van erről a témakörről egy markáns véleményem, de kitiltanának, ha bővebben kifejteném.
-
klacey
csendes tag
Sziasztok!
BUÉK mindenkinek!
Venni szeretnék subwoofert , kettő van kilátásban. Az egyik egy Magnat motion sub 25 A , a másik Sony SA-WM40. Szerintetek egy 25nm-es szobába melyik lenne jobb?
Köszi
klacey -
-
Cseneles
őstag
válasz greike #98631 üzenetére
Tudom nem a legjobb minőségibb viszont wharfedale vardus szettemen is hallottam a különbséget ezt kár is feszegetni.....szépen szól a Marantz zenére igen részletgazdag a magas tartomány, csilingelő és telt mélyek jellemzik de mozin igaz a tere tág viszont lapos, dinamikátlan mozi élmény tényleges hiányát éreztem ez mellé párosul még a TrueHD, HD Master audio hangok megszólaltatása során csak direct vagy pure audio beállítások lehetősége...értem itt az Audyssey teljes használhatatlanságát Onkyoban tény az alsóbb kategória nem ajánlható zenére, tapasztaltam is viszont a mostani TX-NR1007 bekötése után hasonlóan részletező zenei képet kaptam, de karakterisztikája eltér a Marantzétól! Mozin ég és föld a különbség, itt előjön a mozis élmény, nem csak szólogatnak a hangszórók érezni az erőt elkezd élni a háttér tartomány is nagyon jól pozicionálja a hangok, események helyét térben Ezzel nem azt akarom kifejezni ,hogy Onkyon kívül nincs mozira más AVR alternatíva...nekem ez bejön és teccetős
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
nagyúr
válasz bajnokpityu #98628 üzenetére
"nem igazán értem ezt a mozi vs zenét.. ha valami valósághű, akkor az tök mindegy, h zenén vagy mozin teszi..."
Hasonlót akartam írni pár napja is arra, hogy:
"Onkyo mozis karakter.......... lehet hallgatni zenét vele de elken, részlettelen."
Nekem is fontosabb a zene hangminősége mint a filmé, de ha filmnél elken és részlettelen, az is szar.Meg igazából azt sem értem, hogy mi az, hogy ütős-mozis karakter, amit itt lépten-nyomon olvasok. Valahogy az az érzésem van ettől az "ütős" meg "mozis" szótól, hogy agresszívan túlzásba viszi a dinamikát, és az nemigen lehet kiegyensúlyozott hangzás.
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
"Higgy amit akarsz, az elmúlt évben volt 6db 100000Ft illetve felette lévő értékű erősítőm" - aztaaaaaa....
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Cseneles
őstag
válasz greike #98620 üzenetére
Figyelj! Én tapasztalatból beszélek nem szóbeszédekből! Higgy amit akarsz, az elmúlt évben volt 6db 100000Ft illetve felette lévő értékű erősítőm....lehet a 626 nem veri de a volt TX-SR707 verte mozi élményben, zenére jobb volt a Marantz! most is Onkyom van mivel mozira hasonlót nem találtam a TX-NR1007 árszegmensében Mindenki füle más, viszony az h részletező egy idő után semmi pluszt nem nyújt mozizás terén! Rengetek negatívumot tudnék felsorolni a mozizás esetén a Marantz mellett, a legjobban bosszantó pl.: Nem lehet a mikrofonos szoba akusztikai mérést engedélyeztetni HD hangformátumú forrás mellett
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
törölt tag
válasz ronati #98624 üzenetére
Használt Marantz vagy denon irányába terellek.
De a netdepo kínálatában van BC sztereó erősítő digitális bemenetekel 60 ezer forintért nagyon jó hangú... Majdnem azt vettem de nekem a mozi fontosabbDenon x4100-át és onkyo 828 al volt versenyben. Denon minimum 28xx marantz 600x.[ Szerkesztve ]
-
ronati
tag
Sziasztok! Látom a szakértelem itt magas szinten szárnyal. Alig merem megkérdezni, de mivel kevés a rálátásom, és tudom a hozzáértés fontos, mégis kérlek benneteket. Adjatok tanácsot, használt házimozi erősítő, vagy rádiós erősítő vásárlásban, és itt a gáz: csak max 50eFt-ig. Zene hallgatás is fontos. Gyártó típus, egyéb amit keressek. De ha itt van valakinek eladó, azt is megköszönöm. Üddvvvvvvvv
-
-
Cseneles
őstag
válasz vendingo #98615 üzenetére
Szia!
Ez a 100000ft pont olyan a jelenlegi piacon, hogy vagy meg kellene tolnod 10000ft-al vagy be kellene érned egy 80000ft-os géppel Ez a Marantz Sr6004 enyém volt, hibátlan szép hangú gép Mozira nem épp tökéletes szerintem de simán jó Még egy Yamaha vagy jönnek az olcsóbb bár igen jól felszerelt Onkyo ami mozira veri mind két előtte ajánlott készüléketRemélem sikerült utat mutatnom
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Úgy áll a dolog, hogy pár nap múlva megjönnek a hangfalak, de még nincs erősítőm
A keretem felvittem MAX.:100 ezerre.
Mit ajánlanátok?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Norbi 72
veterán
válasz #09634560 #98605 üzenetére
Láttam..kíváncsi vagyok,melyik milyen.
Digital: Itt megy a bolt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Érik egy Denon 4308-Onkyo 906 csere,,,
-
Boldog Új Évet az Uraknak itt is
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
mp54
senior tag
Boldog Új Évet kívánok!
-
CHaooSS
őstag
Boldog Új Évet!
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd. Daniel Nathan Leone
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Renault, Dacia topik
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.