-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyka 2
tag
válasz
Pepszi #135449 üzenetére
Közel sem istenkáromlás egy jó adottságokkal rendelkező zárt sub használata zenéhez. (mehet a refis is tucc tucchoz kiváló) Én is használom a subokat zenéhez. Egyrészt azért mert a refis front mélyei köszönő viszonyban sincsenek a subjaim által keltett minőséggel. Másrészt le sem mennek addig ameddig a sub. Az Arcam név jól hangzik, engem személy szerint idáig nem győzött meg, igaz csak 450-et hallottam. A dinamikája volt meggyőző. A többi szó szó, zenére agyon dicsérik, én azt hittem majd magamhoz nyúlok a gyönyörtől. Hát ez nem történt meg, vagy már magasabb a zenei elvárásom. Pedig nem vagyok egy zene guru.
-
tomic
addikt
válasz
Pepszi #133258 üzenetére
Annyit hozzáfűznék az előttem ajánlók hsz-hez,hogy tényleg kiváló erősítő a 600-as de van egy nagy hibája amit rendszerint senki sem említ.
Mégpedig az,hogy nem tudja a kadencia helyes jel továbbküldését.Tehát ha a lejátszódon csak egy hdmi kimenet van, és kénytelen vagy átküldeni rajta mind a kép,mind a hang jelét akkor bizony a kép döccenni fog.
Ezért ha a 600-as mellett döntesz én mindenképp a 3D-s verziós hdmi kártyával ellátottat venném meg csak, mivel ott ezt a hibát javították.
A 450-el viszont semmi probléma sincs. -
Dorian
félisten
válasz
Pepszi #133285 üzenetére
Szerintem meg sok értelme nincs olyan sztereót keresni aminek van main in/amp in bemenete. Tökéletesen működik sima sztereó erősítővel is, hangerőt a sztereónál egy fix -célszerűen max- állásban beméretni az AVR-rel. Egyetlen egy hátránya van: zenehallgatásra válás előtt lejjebb kell venni a hangerőt.
-
Kroland25
tag
válasz
Pepszi #133258 üzenetére
Hello!
+1 az arcam mellett!!
Én lx 76-ot cseréltem arcam 600-ra..Volt szinte az összes kategóriàból nàlam pioneer..Egyedűl az lx 90 susano amit kipróbàlnék az arcam 600 mellett!
Ha nem kellenek a ficsörök és hasonlók akkor egyértelműen arcam..egyszerű kezelhetőség megjelenés..
Nàlam közel 40nm a mozi focal rendszer utàn kötve de mint mozin mint zenén megàlja a helyét!! -
dota1
aktív tag
válasz
Pepszi #133258 üzenetére
+1 az arcamra. Nekem egy régi avr300 van most, előtte sok minden megfordult már nálam, de hang tisztaságban talán a denon 3802 tudott hasonlót. Sztereón analóg bemenetről számomra ez az avr a best eddíg. A mozi produkcióról sokat tudnék beszélni. A nálam járt onkyo 906, yami 2600 efektesebb, kirobbanóbb mozit csinált, de az arcam- ra azt mondták a haverok, hogy igazi nagymozis lett a hang, jóval nagyobb térérzettel. Visszatérve el se tudom képzelni mit művelnek a HD-s nagy arcamok, most én is a 600-ast szemeltem ki, de előtte még hagfalszett csere lesz nálam.
-
-KP-
addikt
válasz
Pepszi #133258 üzenetére
Hallgasd meg. Én arcamot nem hallottam eddig, csak Anthemet. Ezekkel nem nagyon tudsz mellényúlni szvsz. Esetleg egy HT bemenetes sztereó erősítő is megfelelő lehet a célra. Pl. Musical Fidelity, Creek egyes típusai. Nem írtál keretet de még egy Linn Majik DSI is jó lehet a célra. Némelykor elég jó áron ki lehet fogni használt darabokat.
-
Nemir Ombe
addikt
-
Nemir Ombe
addikt
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Pepszi #125298 üzenetére
Amikor GS-re váltottam engem elsősorban az mozgatott, hogy még zenén mit lehet kihozni a dobozokból amit mozierősítővel nem tudok. Sikerült határozottan fentebb lépni, igaz nem annyira mint titkon reméltem. A kapott hanghoz illetve a zenehallgatási szokásaimhoz mérve azt kell mondjam nekem nem érte meg ez a jelentősnek mondható plusz anyagi ráfordítás. Ha úgy hozta volna az élet, hogy az RS-nél maradok, akkor szerintem nem indult volna meg a bogár sztereó fejlesztés irányába és boldogan ellettem volna egy 4308-as AVR-el vagy a 400-as Arcammal. Ha tavasz végén átkerül a cucc nagyobb térbe és még javul a sztereó, akkor fenntartom a jogot, hogy ezt a véleményemet revideálhassam.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Pepszi #125233 üzenetére
A Denon PMA-tól kellene megszabadulnod. Valószínűleg sajnos nem illik a MA-hoz, de ezt előre megmondtam volna neked.
Milyen analóg ic illetve hangfalkábeled van perpillanat?
Sztereó erősítőből lehet megérne egy próbát az új Hivox. De pl. tudnám ajánlani az Audio Analogue Puccini-t is. Úgy gondolom passzolhat az RS-hez.(#125240) Ragadozó: 7xx PMA-kon még nincs végfok bemenet.
-
Toobee
veterán
válasz
Pepszi #125215 üzenetére
Mozi:
HTPC - RSP-1098 - RMB-1095 - Micro Utopia, valami Cabasse center, meg az RSFX-ek, melle egy Phonar ASM100 (ilyet keresek a mostani melle, ha tud valaki). A zenehallgataskor az RSP csak elofokkent uzemel, a HTPC a Tabla-ba megy, onnan meg a Pro-ject Dac Box RS-be. Igy nez ki most a rendszer. Tobbet mar nem szandekozok kolteni, bar ha elkel par holmim, akkor egy KR + Fapaci szibaakusztikai csomagra benevezek. -
válasz
Pepszi #124312 üzenetére
Ne végy elosztót, rendes elosztó drága, inkább jobb avr-re költsd, mint írták is 4308 jó választás, esetleg 4311 bár az pont a 3808 utódja, de dual hdmi kimenetes mint a 4310 is. Én nem bántam meg a 4310-4308 váltást annyi szent. Ezt már csak 5308-ra vagy arra a 710-es Anthemra cserélném.
-
válasz
Pepszi #123085 üzenetére
Üdv, az MA tulajok klubjában
Valamilyen szinten műfaj függő is...erősítőtől és hangsugárzótól is függ...
Most a hétvégén már volt alkalmam a GX200-asokkal megismerkedni és vasárnap elvitték a br6-okat is, így jobban összetudtam hasonlítani a két dobozt...a BR6-nak valahogy telibb mélyei vannak, de sokkal mosottabb a magas és közép tartománya...a GX-en nagyon tisztán hallható az énekes és az akusztikus hangok nagyon szépen átjönnek...a mélye pontosabb, mint a BR...gx nem egy duc-duc zenére kitalált doboz...GS-hez képest meg hidegebb hangja van, inkább a focal-ok hangjához lehetne hasonlítani...
Kábelem van próbára...
-
Dorian
félisten
válasz
Pepszi #123085 üzenetére
Én még csak a Concepttel (és nem is mozierősítővel) hallgattam Amorphist (azóta nincs CD lejátszóm, így a CD-k pihennek) de nem éreztem különösebb kuszaságot. Igaz a hangfalak tuningja sokat javított az hangkép tisztaságán.
Régebbi albumok (Tales, Elegy) amúgy sokkal jobban tetszenek, mint az új folkosak. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Pepszi #123075 üzenetére
..... a bi-amp-nál nem csak az "A+B" kimenet a lényeg, mert van amikor külön végfok van a kimeneteknél, van amikor egy végfokot osztanak szét ..... ezért írtam, hogy ki kell próbálni ..... a bekötést kipróbálhatod a magasra, mélyre vagy keresztbe, hátha valamelyik jobban tetszik ...... szimpla kábelnél viszont (általában) érdemes az átkötőket kicserélni a kábel anyagára (mint korábban írták) ...... az, hogy a bi-amp-ból profitál-e, ki kellene próbálnod, hogy te mit hallasz .....
-
Dorian
félisten
válasz
Pepszi #123070 üzenetére
Bi-wire vagy bi-amp-nál elméletileg különböző kábelekkel lehet hangolgatni. De én ezt csak annak javaslom, aki tényleg tudja mit-miért csinál. Nekik meg valószínűleg olyan rendszerük van, amit nem kell hangolgatni.
Az átkötő vasat vedd ki, és lehetőleg a hangfalkábel anyagából készült kábel-darabbal helyettesítsd.
Goldnál belül is át lehet kötni, valószínűleg a Silver sorozatnál is ugyanúgy.Szivacs reflexport-tömést sztem vedd ki.
Mélyek megfogottságának nincs köze csupasz padlóhoz falhoz, esetleg több áttéten keresztül. Pl ha csillapítod a magas össze-vissza verődéseket, akkor több mélyet tapasztalsz, hiszen a hallásunk relatív. De ez még mindig mennyiség, nem megfogottság. Ahhoz elsősorban igen jó erősítő kell.
Ebből is láthatod, hogy hangban még mindig nem a Concept volt a szűk keresztmetszet, tehát ha azt cserélted jobb hangfalakra, attól még a sztereó-mozierősítő különbség ugyanúgy kijön.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Pepszi #122763 üzenetére
"Csodát" ne várj egyiktől sem. Ezek kis lépések a Concept után. Legalábbis az RS, Cantont nem ismerem. Elsősorban más, de nem sokkal jobb. A center és az RS1 viszont előrelépés, nagyobb mint a Concepté. Talán mozin is "egységesebb" - jobban egyben van mint szett.
Ha nincs nagy tér pl. nagyon jó mozit lehetne összehozni 4db GR10-ből + GRLCR-ből. Ez egy-két év alatt összehozható 400e-ből angol hirdetéseket böngészve. -
törölt tag
válasz
Pepszi #122763 üzenetére
MA RS bizony nagyon jó, lásd Ragadozó és Tamoo bejegyzéseit.
De ha ujat akarsz, a Canton is megéri. Demeg kell hallgatni.
Dunkel Focalját ha meghallgatod sztem a többit el fogod felejteni, MA RS ér a nyomába az emlitettek közül, tehát ha neked megléphető a focal, merem ajánlani. -
Dorian
félisten
válasz
Pepszi #122297 üzenetére
Az tény, hogy hangerő-ottfelejtésre vigyázni kell. Ha ezt tudomásul tudja venni valaki, akkor viszont nem tudok olyan indokot, ami alapján csak végfok bemenetes sztereó erősítő jöhetne szóba.
Ne így, mert így zenére meg mozira se lesz megfelelő a beállítás. Forrásnál ne vedd lejjebb a hangerőt, az dinamikacsökkenést eredményez. Mérd be külön a mozit ahogy írtam, sztereó meg olyan hangerővel ami annak kell.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Pepszi #122210 üzenetére
Sztereón azért forrás kérdése is! Ha jó cucc van alá téve, akkor 3030 végerősítőként odabasz!
Kimi02: Nem tudom neked mi a véleményed, de az én tapasztalataim alapján a nagy yamahák és a piok nagyon hasonló minőséggel tolják a brutál mozit.
Szerintem nem olyan egyszerű eldönteni, és a szimpátia is fontos! -
Tamoo
nagyúr
válasz
Pepszi #118834 üzenetére
Ha ez alapján választasz sztereó vasat az legalább akkora kompromisszum mintha mozierősítővel zenélnél.
Ráadásul talán még ezeknek a nagyobb AVR-eknek jobb is a DAC-ja mint az ilyen mindent tudok de semmit sztereó cuccoknak.
Na jó elsőre nem néztem meg miket említesz. De az első felét tartom. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Pepszi #118831 üzenetére
Jobban jársz ha külön DAC-ot veszel. Ami többnyire sztereó erősítőkben van az ahhoz elég, hogy a tv-t rádugd, ha zene a cél ahhoz kevés.
120-130-tól kezdődnek olyan erősítők amiknek van számodra megfelelő végfok bemenete. Alatta még nemigazán találtam.Pl néhány példa. Denon PMA-15xxAE, MF M3i, Indiana Line PURO, Creek Evo, Arcamok közt is találni.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Pepszi #116003 üzenetére
Szerintem van értelme.
A NAD T758-nál nekem is ugyanez volt a gondom. HDMI-n keresztül siralmas volt a kétcsatornás sztereó hang. Ez alaposan megváltozott, mikor a Denon DA300-as DAC bekerült a "sorba" analóg bemenetre.
Ha másra nem is, de arra jó lehet, hogy megtudd, mire képes a 3808-as beépített DAC-ja, mert így kikerül az útból. Szvsz.
-
kigyi_23
addikt
válasz
Pepszi #115879 üzenetére
A tipp jó, alapból Dinamic Volume mediumra volt állítva első dolgom volt kikapcsolni. Dinamic EQ volt bekapcsolva és kikapcsolva is, de mindkét megoldásnál ugyanaz a helyzet csak bekapcsolt állapotban ugye a frontok és a center kap egy kis kiemelést.
Alapból 4.6m-re és -7db-re állította ezt én már próbáltam magam állítani, de úgy sem változott. 1db-re állítottam fel valamivel jobb lett, de a filmek alatt amikor olyan jelenet van (Valkűr ominózus robbanásos jelenet és az elején a repülőgép, Oblivion drón jelenetei) szinte csendben van a SUB. Most átdugtam a második SUB kimenetre, letesztelni nem-e a csatlakozással van a gond, de délben a család alvó versenyt rendezett így a kipróbálás marad estére. Nem akarok én tőle többet csak az LFE csatornát adja már ki rendesen aztán majd én beállítom a hangerőtAzért furcsa ez az egész, mert semmi sem változott minden kábel maradt ugyanaz még a malacnak sem kötöttem be a tápkábelét hanem a sajátommal használom (bár ekkora különbséget semmilyen tápkábel sem okozhat). A SUB helye sem változott max 2-3cm-t takarításkor odébb kerülhet, de az nem befolyásoló tényező. Csatlakozásokat ellenőriztem többször is a tesztnél van hangja bár huppogós (a Denon-nál nem emlékszem 4 éve milyen volt a bemérés hang) És ugye a frontokból 5x annyi infót kapok mély és középhangokból mint eddig, de a SUB az eltűnt a rendszerből. Régebben még sok is volt a Denon-nál pl. vissza kellett belőle vennem, mert az ágyon is éreztem, hogy rezeg.
-
-
válasz
Pepszi #109476 üzenetére
Majd megint összehozzunk egy hallgatózást
Hogy érzed, jobb lett sztereó hangzás, mint volt?Más téma:
Ma egy kicsit elment az estém:Régi videoton dobozok felújítása: banándugózható csatit kapott, teljes kábel cserét, és új közepet és mélyet...
Még magát dobozt kell alaposan letakarítani...
Kollégám hangsugárzói, mindenképp felakarta újítani...
-
-
Dorian
félisten
válasz
Pepszi #100031 üzenetére
Ez nekem is aktuális, én rx1-et szeretnék majd.
Rockmetállal az a helyzet, hogy egy kevésbé jó hangfalon a szinthez képest az tud jól szólni. Aztán ahogy egy jobb hangfal kifinomultabb úgy szól egyre jobban rajt az akusztikus, jazz, stb téma és rosszabbul a rockmetál. A mégjobbakon meg mindegyik jól szól.
-
-
Norbi 72
veterán
válasz
Pepszi #100024 üzenetére
Polk RTi szett,vagy Quadral szett.A Polk elég jó rockra.
-
Patice
nagyúr
válasz
Pepszi #66339 üzenetére
Nem hallottam még Lektor dobozokat. Concepteket, Ikonokat igen. Nem tudom ezekhez képest hol van tudásban a Lektor.
Ár alapján talán a kettő között. Meg kell hallgatni.
Szerk.:
Megnéztem. Durva akció, bár az eredeti ár is vicces. A mostani áron, ha jó a hangja, akkor újonnan nem rossz vétel.
Ránézésre ugyan azokat a hangszórókat használja, mint a Concept, persze belül, a dobozban és a váltóban lehet annyi "fejlesztés", hogy jobb hangja legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- LEGO klub
- Xbox tulajok OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kuponkunyeráló
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest