- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- iPhone topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janaboy
veterán
válasz
lajthabalazs #100370 üzenetére
Vagy egy jófajta szünetmentessel
-
xtremetuning
addikt
válasz
1. A switchem nem tudja teleszemetelni a rendszerem.
2. Az akksis mókán már rég túl vagyok. Túl is léptem azon a hangon. -
válasz
Sok akkumulátoros hifi cucc van, jó drágák.
-
xtremetuning
addikt
válasz
lajthabalazs #100338 üzenetére
Akkor van egy borzasztó rossz hírem : én már jó ideje kihagyom a futóművet. Streamelek.
Azóta nem mindegy, melyik szerveremről, melyik switchemen keresztül, milyen lan kábellel.
Mindnek kihallom a hangját. Halkan hozzáteszem, a rendszer is olyan, hogy képes megmutatni.És most jöhet az 'Ó mennyei digitális borzalom...'
Pedig programozóként van némi fogalmam a háttérben zajló folyamatokról. És mégis...
(#100343) liszi70 : én meg leírom mégegyszer : goto 100329. Csináld végig és akkor ki tudod küszöbölni az általad vélt Esoteric 'csalást'. Ha arra tudjátok venni a fáradtságot, hogy itt vitázzatok, vegyétek erre is.
-
Lajos1966
tag
válasz
lajthabalazs #100326 üzenetére
Soraidat olvasva (most ezen ne sértődj meg kérlek) eszembe jutott a gyerekkorom.Nagyjából 10-11 éves koromban kaptam a szüleimtől egy Panasonic rádiós-magnót.Nagy szó volt ez akkoriban (77 táján),anyám 2 havi keresetébe került (kb.4-5 ezer Ft).Hallgattam rajta a zenéket és azon gondolkoztam,hogy mi a fenének kell basszusgitár egy zenekarba mikor úgysem hallom, meg cin a dobosnak,azt se hallom.
Azóta azért már tudom. -
Csabroncka
addikt
válasz
A lézer jelfeldolgozása során, ott ahol ahol a fényből elektromosság lesz már előjön a különbség. Ráadásul ha úgy fogjuk fel, mint egy detektor, akkor nem mindegy, hogy milyen minőségű és mekkora "zajt" produkál a már előbb említett jelben, - vagyis a digitális jel is valamilyen szinten analóg és itt a probléma.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Akkor keress egy közepesen megépített szobai rendszert. Vagy, ha van otthon, mégjobb. Azért írok közepest, mert az már meg fogja mutatni nagy eséllyel azt a különbséget, amit belépővel nem biztos, hogy hallanál.
Hallgasd meg rajta a cd-t, amit írtál. Majd cseréld ki az íródat egy totálisan más típusra. Írd ki ugyanazzal a programmal, ugyanazzal a sebességgel ugyabban a pc-ben. Hallgasd meg ugyanazon az otthoni rendszeren ugyanazon a hangerőn. Kiderül lesz e varázslat.
Ha mást fogsz hallani, felejtsd el a bitfolyamok összehasonlítását editorral.
(#100328) Lajos1966 : ezeket hiába írod, mert az erdeménynek bitperfectnek kell lenni. És mégsem....
-
zolem
aktív tag
válasz
lajthabalazs #100308 üzenetére
Irigyellek(komolyan) és maximálisan egyetértek!!
-
TCr
veterán
válasz
lajthabalazs #100276 üzenetére
-
Gergőke88
addikt
válasz
lajthabalazs #100279 üzenetére
olvass.....
-
BBéci
legenda
válasz
lajthabalazs #100279 üzenetére
Ingyen?
Ugye nem gondolod komolyan, hogy bárki nekiáll olyasmiről vitatkozni, ami a hifizés alapja, amióta feltalálták a CD-t?! -
Dorian
félisten
válasz
Kicsit tanulj még a témáról...
-
MasterMark
titán
válasz
Csak egyesek meg nullák.
-
xtremetuning
addikt
válasz
lajthabalazs #100260 üzenetére
Ennyi erővel vegyen egy discmant futóműnek...
-
whatnot
őstag
válasz
lajthabalazs #100253 üzenetére
Akkor áruljátok már el nekem, mi kerül 250ezerbe, sőt 1 millióba egy BD lejátszón?
-
taknyí
senior tag
válasz
lajthabalazs #100250 üzenetére
Pláne így télen, hisz a fogyasztás hővel is jár, ergo kevesebb a fűtésszámla (ritkábban kapcsol a cirko) ez mindjárt javít az összképen. Így megint ide jutunk... "de kit érdekel kinek mennyit fogyaszt a gépe" ahogy az öreg mondta.
-
whatnot
őstag
válasz
lajthabalazs #100240 üzenetére
Kösz a részletes számítást
Ezek szerint akkor nem érdemes ezzel most foglalkoznom. 7/24 tuti nem megy, mert legalább estére le van kapcsolva, ill. akkor is, ha nem vagyok itthon. A gép halk kis búgását akkor hallom, ha totál csend van a szobában, így ez az abszolút nem zavar kategóriába tartozik.
BD lejátszót viszont mit lenne érdemes belevenni? -
taknyí
senior tag
válasz
Az egy f@szsag. 125W TDP-je van a 955-nek, ha fullon pörög mind a 4 mag azaz load üzemmódban. Nem véletlenül tűnt fel neked, hogy brutális a tesztoldal szerint az érték idle-ben.
Ránéztem egy film alatt 3 mag darabonként 10%-on jár. Van úgy, hogy a 3. is kikapcsol...
-
vendingo
veterán
válasz
lajthabalazs #100242 üzenetére
Én cipelem a gépet melóba, otthon is sokat használom, amikor meg filmezés lesz, akkor rádugom az erősítőre. Nekem praktikusabb így, mint egy 3. számítógépet is üzemeltetni.
A nagy gépem hangos és sokat fogyaszt. -
vendingo
veterán
válasz
Én a TV-n való média lejátszást egy Win 8.1-es tablettel fogom megoldani. Kicsi, hangtalan, minimális a fogyasztása. Nincsen benne optikai meghajtó, de egy külső meghajtóval az is pótolható lesz.
-
hegyitaho
tag
válasz
lajthabalazs #97018 üzenetére
van egy dupla olyan drága hangkarim: xonar dgx, de azt írják nincs "DD live or DTS connect encoders"-e vagyis nem alkalmas 5.1-re. akkor marad az usb-zés vagy ha lesz jobb forrás akkor arról.
-
kenand
veterán
válasz
lajthabalazs #97018 üzenetére
Már egy 3000 Ft-os USB hangkártya is jó Kínából, korábban belinkeltem egyet. (Optikai és coaxiális digitális kimenete is van) Driver nélkül megy Androidon/Linuxon/Windowson és OSX-en is. Egy kis passzív PC hangját én is úgy küldöm egy Onkyo erősítőbe. Mivel a hangkártya csak továbbítja a jelent és a dekódolást az erősítő végzi, a hangminőség teljesen rendben van.
-
lemmy9
őstag
válasz
lajthabalazs #96970 üzenetére
Úgy, hogy megmondod neki: neked ez örömöt szerez.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Asszony, Fehérnép, Házisárkány.....
Ízléstől függően rakd majd be neki a Mama Miát, vagy a Mindörökké Rockot a telepítés után. Ki se tudod majd utána robbantani onnan.De most komolyan, próbálj meg racionálisan gondolkodni. Adva van bizonyos igényed, bizonyos lehetőségekkel és adott szobamérettel ami hatalmas a nyitott tér miatt. Hiába lesz a rendszer csupán egy kis szigeten, a hang bezony tovább fog terjedni, majd visszaverődni innen-onnan. És ezt nem minden, hogy hogyan teszi. Egy gyenge erősítővel plusz halovány hangsugárzókkal el fog veszni a hang. Nem hiába terelünk a komolyabb rendszerek felé még ha sajnos azok drágák is ( mihez képest ). És való igaz, a használt piac még jobb terület neked ebből a szempontból.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Mondd meg neki,hogy én ennyiért vettem nemrég kábeleket..
nagyon jó az ár/érték arány
(#96971) KisTücsök Nem rossz,meg kéne hallgatni mindkét szettet.
-
Norbi 72
veterán
válasz
lajthabalazs #96968 üzenetére
Új ötlet: A pio vas+ egy CAV szett,a 15-ös hsz.-ben vannak árak.CAV DP288 + DS28 + DC28-59900 Ft
Egyik topiktársunk meg van elégedve vele. -
Oldfighter
senior tag
válasz
lajthabalazs #96959 üzenetére
Ezzel a márkával és típussal nem fogsz mellényúlni, ha vegyes a felhasználási köröd; zenére, filmekre jó alternatíva, jó részletezőképességű készülék. De azért nem ártana tudni azt se, hogy milyen márkájúak a hangsugárzók. Vásárlás előtt feltétlenül hallgasd meg őket együtt. A Wattokkal meg ne törődj. Van benne elég kraft.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
lajthabalazs #96963 üzenetére
Norbi megelőzött abban amit én is már mondani akartam, hogy egy akkora helyiségbe, nem hogy a Geniussal ( ami PC-s szett és köze sincs a házimozizáshoz) de komolyabb álló frontsugárzós szett nélkül felesleges pénzkidobás lenne. Javaslom, hogy tájékozódásképpen nézz szét a Streamaudio honlapján az akciós csomagok között, ahol erősítőket adnak komplett hangsugárzószettekkel.
-
Norbi 72
veterán
válasz
lajthabalazs #96963 üzenetére
Pl. ezek a használt Tannoy hangfalak már elég jók lehetnek,de meg kell hallgatni őket.
-
Norbi 72
veterán
válasz
lajthabalazs #96959 üzenetére
A funkciók,a kategóriával "járnak",de nem kell őket használni.A lényeg,hogy az adott helyiségben megfelelően szóljon.
A "sorrund" hangszórót állványos,monitor,vagy polcsugárzónak nevezzük,frontnak lehet használni,természetesen,de akkora térbe kevés lesz az "alja",még ha halkan hallgatod is.Mélyládával lehet javítani rajta,de 45 nm-re csakis állóhangfalat javaslok,persze subbal.
Az elsődleges probléma az,hogy nagyméretű szobába nagyon olcsó cuccot szeretnél,ami megbosszulja magát,ha érted..
-
Norbi 72
veterán
válasz
lajthabalazs #96943 üzenetére
Jó hdmi-s vas.Ajánlott a Pio 900-as sorozata.Ennél a kategóriánál lejjebb nem mennék.
Az egyik legolcsóbb valamirevaló szett,centerrel.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
lajthabalazs #96943 üzenetére
A hangsugárzók méreteit nem a hangerőhöz igazítják. Ha elfér, nyugodtan vehetsz két álló frontot első körben, ha nevesebb márka, akkor halkabb hangerőn is tisztán, dinamikusan fog szólni. De én azt ajánlom inkább, hogy ha biztos az, hogy folyamatosan tudsz spórolni, akkor várd meg, míg meglesz a teljes szettre való pénzmag. Ne légy türelmetlen.
-
whatnot
őstag
válasz
lajthabalazs #96941 üzenetére
Lehet, az erősítő center csatornája gyenge pont, nálam is az szűnt meg működni.
Nekem mondjuk minden más működik még (így 4.0-ban használható + crossover beállításával a sub is működésre bírható).
Hamarosan mondjuk feleslegessé válik a teljes szett, mert (elvileg) berendeltem a CAV Fi-70 5.0 szettet W320 subbal. Valaki majd ingyen elviheti, már ha kelleni fog valakinek egyáltalán. -
Spuri2000
senior tag
válasz
lajthabalazs #96930 üzenetére
A csere jobban szólt mint a Genius 5.1?
-
Norbi 72
veterán
válasz
Szia!
45 nm-es légtérbe az 50K-s induló nagyon kevés,szerintem..a 4.0-ás Sheri teljesen analóg,azt cserélném talán először mondjuk erre a vasra.
hozzá két Mc Crypb BB 1080 II hangfalra. Ezek nagyon furán szóltak
Ezeket szórakozóhelyekre,házibulikra tervezték,nem csoda,hogy sz@rul szólnak.Két régi,de jó fronttal folytatnám,ha gyüjtesz még egy kis pénzt.Utána szép fokozatosan haladnék.
-
törölt tag
válasz
Igen, járható út az először olcsó erősitő+2 front.
De ez az Onkyo rendelkezik optikai és coax bemenettel is hí van alaplapi vagy hangkártya kimenet bármelyik akkor arra kösd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Google Pixel topik
- LEGO klub
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Ford topik
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged