- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dryman
őstag
válasz
zsigee #16671 üzenetére
Ha tantálos lenne,akkor az kerámia tokozást kapott volna....vásárolni ilyet szinte sehol.....270mikrofarád, az E24-es szabványsorba esik, ezt boltok nem tartják...van elektrolitból 220 mikro és 330 mikro...ezeket kapod somogyiban, vagy impulzusban.....ellenben ha pontosan ilet szeretnél, akkor várnod kell egy döglött G41-es Gigabyte lapra, mintha azon ilyet láttam volna a 12V-os ágon.....
-
Dryman
őstag
válasz
zsigee #16656 üzenetére
Jut eszembe Zsigee, neked milyen kondit kell néznem, illetve cserélni azon a lapon?
mintha beírtad volna ide is, de nem találom....
a fesz érték mindegyiken rajta kell hogy legyen, a 3 számjegyű megnevezés meg alap ezeken a fémházas metal-polimer kondikon...pl vga-n lévő kondikon ki van írva a 4 számjegy pl. 1500, ez értelemszerűen 1500 mikro, de ha csak 3 számjegy, akkor az( pl lga 775 lapok proci tápkörében) 821 a jelölés, ez 82x10 az elsőn, azaz 820 mikro..
szopatós az a kurva kínai jelölés ami szintén 3 számjegyes, de mégsem számolgatós, pl 330, vagy 680...ezeket ha számolnád akkor 33x10 a nulladikon, azaz 33mikrónak kéne lennie, mégis 330 mikro.... csak méréssel lehetne pontosan meghatározni, általában az ilyen kondik a ráírt névértékűek....
helyettesíteni lehet elektrolit kondival, de annak szivárgási árama, és időtállósága xarabb, ezen kívül a modernebb dc-dc konverterek 85kHz feletti kapcsolófrekivel mennek, ezt meg nem nagyon bírja az elektrolit.... -
r6man123
senior tag
-
Balinov
titán
válasz
zsigee #15975 üzenetére
se kutya, se macska, Sir. lakasban sem dohanyzunk, se kert nincs, csak a 3ik emeleti erkely. Faltolfalig hotel grade padloszonyeg. Most hogy 3 napig nem voltunk otthon olyan por volt a billentyuzeten, mint egy asztalosnal
ez mar nem is por, olyan poszto/nemez szeru anyag, fulpucoloval ki se jott, orascsavarhuzoval basztattam kifele a lamellak kozul.
Onnet tudom,hogy esedekes a puccen,hogy COD4-ben frarmedroppom van, meg lagg..halal komolyan
-
RudyD
tag
válasz
zsigee #15602 üzenetére
Üdv!
Én spec a kezem alatt megfordult gépen előtelepített ThunkVantage -re gondoltam, van benne valami.
Bár hivatalosan a Power Manager oldala sem írja egyik G -s sorozatút sem, de elméletileg ha van rajta ilyen szörnyűség akkor benne kellene hogy legyen ez is.
Esetleg lehet még egy próbát tenni a solution centerrel is bár az 550 -est ott sem sorolja. Igaz van már pár G -s rémség... B-)
MIndenesetre nálam szörnyű lassú az oldaluk.
Fogalmam sincs hogy lehet ilyesmivel együttélni meg komoly cégnél adminisztrálni ilyen támogatás mellett....
-
cellpeti
nagyúr
válasz
zsigee #15056 üzenetére
nekem sx 105 van és fél évig nem használtam, de nem száradtak be, illetve jó patront kell bele venni.
Mikor igazítja, vagy ahogy te mondod "mossa" most is sok elmegy. De egy 4 színű szett kerül 1200-1500 értékben.
Én is úgy szoktam, hogy veszek színenként többet. Viszont, ha egy szín kifogy nem lehet vele nyomtatni.
Még mindig keresek routert.
-
-
Balinov
titán
-
ixtom
tag
válasz
zsigee #14861 üzenetére
Van néhány DVD-n nem megjelent szinkronos (vagy más verziójú pl. "régi szinkronos") film, ahol a release készítésénél gyenge volt a forrás (VHS, TVRip) és/vagy az utómunka gyér.
Ezek általában elég halkak szoktak lenni de legalább így is elérhető az adott film. (notebook + fejhallgató már kevés tud lenni néha, erősítő közbeiktatása persze más tészta, de olyan nincs mindig kéznél)
Én is MPCHC-t használok, de van VLC is.Saját vélemény a régi/új szinkronról:
Teljesen más hangulatot tud teremteni pl. az átírt szöveg vagy szinkronhang a régihez képest. Megszokás kérdése is lehet a dolog, pl. Die Hard Vass Gáborral az eredeti, ami nekem jobban tetszik (és a szöveg is jobb), hiába lett Dörner György a magyarhangja Bruce Willisnek az új verzión (ugye, elég sokszor ő BW szinkronhangja).
Persze minden film csak az eredetiben ugyanaz, viszont a jó szinkron és fordítás inkább hozzátesz a műhöz vagyis élvezhetően formál át. Ezáltal két külön film keletkezik, de mindkettő lehet ugyanolyan baromi jó.
-
Balinov
titán
válasz
zsigee #14861 üzenetére
pedig azert akad, nem tul sok de azert van. en filmet ritkabban, sorozatot, dokufilmet sokat nezek, ujabb, normalis releasek (utobbi 2evbol, pl. FQM, LOL,2FM, Dimension) normalisan meg vannak csinalva, igaz azok foleg hdtv ripek, a gond a regebbi, lelkes amatorok - nem releaserek - cuccaival van, tipikusan valami regi tunerrel felvett, agyontomoritett,sokszor mono audio-s cuccok, ami nem baj, valahogy tobbnyire meg lehet oldalni a hangositast es sokszor nem is banja nagyon az embert, mert van koztuk ritkasag, nehezen beszerezheto,stb
-
válasz
zsigee #14321 üzenetére
Szia!
Azt a programot én is kb. egyszer ha futtattam. Nem érdekelnek a szintetikus tesztek csak arra használom, hogy ellenőrizzem milyen állapotban van a meghajtó. Jelenleg még 100%, közel fél éves és 300 Gb írtam rá.
Ha "csak" beszámolsz róla nekem elég. Egyik kiszemelt SSD, TLC ide vagy oda!
mobal,
Szerk.: Bali, vizsgaidőszak van.
Én nem tudom, mit értesz laggolás alatt, szerintem nem észrevehető!
-
Dryman
őstag
válasz
zsigee #14258 üzenetére
Egy kéziműszerrel a sárga és fekete vezetékek között megtalálod az igazságot......
Valószínűleg a bios igazat mond, az Aida meg nem jól kezeli az alaplapi I/O vezérlőt....
én a metex feszültségmérőmnek hiszek....ha nem látsz a tápban púpos kondit, akkor nincs is min aggodalmaskodni....az LC power még mindig jobb mint a HKC... -
Balinov
titán
válasz
zsigee #13463 üzenetére
a4, 2001-es evjarat, 1.6benzin, 8 szelep (102lo, ujkoraban), B5 az a modell kod Audis topikba azt mondjak, gyujtas, egyik hengerben gyujtaskimaradas.
-
RudyD
tag
válasz
zsigee #13231 üzenetére
Üdv!
Furi. Itthonról már rendesen látszik az info is. Melóhelyből csak ugyanazt a pcboot -os piros hibaüzit láttam két belső linkről.
Majd megnézem jövő hét melóból megint. Ha sikerült egy proxy-összezargató oldalt találni akkor jó lesz tesztelésnek, úgyis azt próbáljuk beállítani... -
RudyD
tag
válasz
zsigee #13203 üzenetére
Üdv!
Ha a tunerra túljelentkezés lenne akkor két különböző típus nekem is akadna... B-)
Amúgy amiért ide-trollkodom az az hogy a hirdetésben lévő két link ugyanarra a hibaoldalra mutat. A newegg -es termékinfo rendben van.(esetleg gugli cache vagy wayback machine segíthet....)
-
válasz
zsigee #13101 üzenetére
windows újratelepítés mindenképp kell csak mellé szeretném még kettéosztani a tárhelyet két particióra.
ennek kellene a legegyszerübb módja.
lehetséges hogy mégis win telepítéssel kellene kezdeni és akkor tiszta lappal szétosztani telepítés után ha olyat lehet.
a fontos dolgokat lementettük az alap minden ilyesmi előtt -
-
Jazzos
őstag
válasz
zsigee #11561 üzenetére
Sok dolgot én is pv-nak tartok bennük, de tény: én is addig fikáztam, amíg a végén vennem kellett egyet. Egy kis Xperia Mini Pro csüffögőm van, semmi extra igényem nincs és baromi jól működik. Nem értem Androiddal mi gondod van, egyszerű, gyors, stabil. Pulzust mérni ez is tud.
Netezni nem azért kell vele, mert kényelmes, hanem mert épp kint vagy a puszta végén (vagy az építkezésen) és hirtelen kell egy cím, egy adat, egy bármi más. Ilyenkor baromi jól jön. Pl. múltkor kellett a beépítendő kandalló mérete, lehetőleg azonnal. Telefon elő, gugliba be, 20 mp alatt megvannak a kért értékek. Vagy: elszámolás vállalkozóval, persze nála sincs árajánlat, nálam sincs. Dropboxra fel, 10mp alatt a kezemben minden. Vannak még jó dolgok ezen kívül is. Én pl. Viberrel havi szinten 1-2 órányi telefonálás díját megspórolom. Személy szerint a szifontól sem vagyok jobban hagyattesve, ugyanazt tudja mindenből mint a többi, max kicsit szebben fordul a kép amikor elforgatod a kijelzőt.
Szóval köllött ez nekünk, mint falunak a villany. Meg a szennyvíz. Meg a brutális kommunális díjak. -
jamba
aktív tag
válasz
zsigee #11353 üzenetére
Attól függ hogyan állították a biost ha beállította állandóra az intvga-t akkor nem nézi meg bujkál-é valaki a pci-e slotban vagy sem...
Bios reset:
220 tápcsati kihúz
gép oldala lebont
alaplapból a tápcsatlakozók kihúz (24-tűs ,- 4 tűs)
alaplapi gombelem megtalál és kivesz
A gombelem foglalatában lévő két érintkező rövidre zár pár másodpercig vagy
bios reset jumper megkeres áthelyez majd pár másodperc múlva visszahelyez eredeti állapotába
innentől összeszerel újra
elem vissza
tápcsatik vissza
stb...... -
zsigee
aktív tag
válasz
zsigee #11062 üzenetére
És a cikk!
Előbb lemaradt.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Napelem
- Energiaital topic
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest