- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Huku
csendes tag
Leszedtem, és elkezdtem tesztelni, de hát hogy ezt mikor fejezni be :S Majd talán éjszakára bent hagyom
A régi ram még megvan és mikor azt visszateszem mind a 2-őt akkor működik... de ha az új van benn akkor nem!
Most megpróbálom még azt hogy az új ramokat felváltva teszem be! De miért áll meg a töltés és miért csak a windows nem lép tovább? Ezt nem értem...
Amúgy még ha valamit befojásol akkor egy Athlon X2 250-es proci van mellette!
És szerintetek az hogy van hogy egy "nyomi" xp telepítő elindul és végig is megy?
Olyan lehet hogy a gép csak 1 Gb-os memóriákat tud felismerni? Mondjuk megnéztem a ram support listát és ez a típus/m odul nincs benne.. ezért nem indulna el?
Most mindent visszatettem alapra és egyesével sem jó a gép! Míg a régi ramokkal megy... :S
És egy 2x2GB-os Corsair kittel is ezt csinálta...
-
Allien
veterán
Én speciel dobtam a picsbe (vissza az alaplap dobozába). Tojást nem tudok rajta sütni, pedig tuti nagyüzemben lehetne.
Szerintem nem használ az a qrva meleg sem annak, ami alatta van, sem annak, ami a házban van. Persze egy pasztázás sokat segíthet, mert egyfelől látszik, hogy csoda, hogy van rajta paszta, másfelől ebből következik, hogy az se mindegy, milyen paszta. Lehetne akár napraforgómag olaj is ezzel az erővel, mert legalább állandó szotyi szag lenne a gép környékén. Csak ugye rendszeres időközönként újra kellene kenni, és a procra égettet meg le kell kaparni.
Amúgy a pasztázása úgy néz ki, hogy nyomtak egy pöttyöt a procira, majd rá nyomták az "hűtőt", ami kicsit szét lapította ezt a pöttyöt, de bőven van hely mellette. Valszeg ezért IS melegszik, meg az a kék izé sokkal inkább dísz, mint hűtő alkalmatosság.
Speciel, én régebben másik alplapra vettem egy chipset hűtőt, amit erre most felraktam:
Noctua NC U6
Persze, ez erős túlzás, főleg ha raknék rá ventit. De, mivel már megvótt, ezé semmibe se került. -
-
Atesz91
csendes tag
Az új bios verzió még csak béta, szóval hanyagoltam
A description alapján úgy látom, hogy az F6 tuti a PhenomII-nek szól, míg az F7-nél nincs róla említés... de ezt nem tudom, hogyan kell értelmezni.
A linkekre vetek majd egy pár alapos pillantást, és megírom, mire jutottam.
Köszönöm a segítséget. -
gfefe
őstag
Jelenleg pont ezzel ügyködöm, hogy leszűkítsem a hibát....
A furcsa csak az, hogy ha bejön a win ténylegesen beton stabil.... És a hiba mint írtam szabálytalan időközönként jelentkezik.... engem annyira nem is zavarna mert hát ki be kapcsolom 5x, de az asszonyt idegesíti
Köszönöm amúgy, hogy ide írhatok... remélem nem jelent problémát....
ramjaim 2.0V ot kapnak... így stabil a rendszer.
Amúgy morgok a gigára mert egy bitang jó és tabil lap, de biosz terén nagyon de nagyon elhanyagolják.... -
-
Zoulfly
tag
Szerintem az ACC funkcióra vonatkozhat!Felraktam én is az új bios-t F9/nekem a sima UD3 van/
Már nem abban a menüben található a magfeloldás!Kapott egy sima core unlock funkciót.
Enabled/DisabledA + magok aktiválásánál már nem írta ki hogy ECC firmware update!Simán lekapcsolt a gép és restart!Eddig megy a kis B55
Talán még az sata vezérlő kaphatott valami frissítést!A detektálásnál mintha valami változott volna!
-
Rider74
tag
Köszi a választ neked, és atom87 kollégának is. Gugliztam a dologgal kapcsolatban, elméletileg valamiféle hiba, sata kábel, Ram stb.
Közben átnéztem a haveromhoz is akinek kb 2 éve tettünk össze 770T-ud3 -as lappal egy konfigot. Az Ő lapja is ugyanezeket írogatja indulásnál. Állítása szerint már kérdezte tőlem, én meg csípőből az mondtam, hogy a biost kellene frissítenie -
Motaba78
addikt
ez csak akkor igaz, ha nem lépi át a 140W-os határt, mert akkor már felléphet esetleges instabilitás.
az adataimnál szereplő 790-es deszkára eleinte csak a 4 tűs csatit csatlakoztattam, majd tuning alkalmával nagyon instabil lett bizonyos fesz adás után, aztán eszembe jutott, hogy cpu cserém volt és a másik 4 tűs csatit nem csatlakoztattam időközben, miután rádugtam azóta nincs problémám.
-
Abri
senior tag
meglátom, mert lesz másik gép, abba kipróbálnám ezt az Adatat, kingston om van, nem rossz, csakhát hajt a kíváncsiság, meg az adata olcsóbb is
egyébként milyen a vengenance ramod? filózok én is a 2*4gb vásárlásán.
egy ada64 memória írás gyorsítótár kezelést tesztet linkelhetnél róla. -
ST06
csendes tag
köszi a választ, azért érdekellne a 4szer1, mert a fent látható hercules nano ramon, középen felsö részén van 2 "láb" aláirva, hogy "LED" ami felkeltette a kiváncsiságom, majd valami elektro szakival meg kellene nézetni, bulis lenne a fekete nyákon egy fehér led
és ebböl mondjuk 4, sztem jopofán nézne ki ) -
ST06
csendes tag
Nagyon köszi !
bakker pedig nagyon tetszett az az EES
akkor azt mondod még uj biossal is okozhat instabilitást?
cool"'nquiet-et használom természetesen, és a C1E tegyük fel játékoknál, meg amikor szükség van naftára, akkor ugyanugy megkapja a gép, minth nem lenne bekapcsolva? -
ST06
csendes tag
Üdv! Ezeket mint ha nekem irtad volna, ma raktam össze az "uj" alaplapom 790x-ud4p,
vettem 1600 as kingmax ramot, ez az uj nano herkules dolog ( a dobd ki a kukába a hütöbordád szöveg és rajzocskán behaltam) alapbol 1333-on ment-megy, nem is irom tovább mindenre válaszoltál, annélkül h kérdeztem volna
inkább megosztanék 1 érdekességet, probálom röviden :
gigabyite oldalát nézem mit töltsek le hozzá, easy energy save, na mondom kell, oda vagyok a zöld dolgokért, piros betükkel ott áll, hogy frissitsem a biost hozzá, na azt nem akarnám, de gondoltam annyit csak nem számit h régi a bios egyébként 4-es, ok kövi állapot biosig nem jut el a gép, azthittem megadta magát a másfél orás ram, de elem ki, meg minden jumper lábat zártam amit találtam, áramtalanitás, összes ram slot kiprobálás, még kersztbe is beleraktam, nagynehezen magához tért valahogy, és kiirta, hogy EES ( gondolom easy energy save) ki van kapcsolva, és h kapcsoljam be ha azt akarom h menjen,( emiatt gondoltam hogy ez a ludas... következö az volt hogy azonnal le-telepitettem az ees-t.
Nyugtassatok meg, hogy csak ez az ees kavart be !
vagy már az olvasottak után az is felmerült bennem, hogy adjak picit több feszt a ramnak, meg a visszább emlitett 1 tizedet is adjam rá?!
(kingmax dobozán ez áll: 1,5-1,7)
és ha használni szeretném, akkor mindenképp uj bios-al kellene?
van egyéb okom ezen kivül bios frissitésre?
köszi elöre is, jó a topic)azthiszem jópár napig fogok még ismerkedni a lappal
-
-
bsg51
csendes tag
Már túl vagyok a telepítésen, a win 7-et meg még nem ismerem annyira, az majd a jövő zenéje. Egyenlőre boldog vagyok hogy minden működik mert ha ez a hibás dvd nem lett volna elég, még az új hdd-m is gyári hibás volt, szóval még oda is volt egy köröm, és persze nem nagy időveszteség egy fél terrás vinyót kétszer formázni... De az alaplap nagyon ott van, főleg elrendezésbe, tényleg csak ajánlani tudom (persze gyári dvd nélkül)
-
hege01
tag
Szia,
Köszi a tanácsokat, ha továbbra is instabil marad akkor próbálkozok vele.
Egyelőre felraktam az F7 bios-t és beállítottam a memoria időzítéseket a memoria paramétereinek megfelelően, mert auto-n CL9-en ment, a memo pedig CL7-es.
Egyébként az időnkénti fagyás kb. 2 hetente 1-2 alkalommal fordult elő és sajnos nem tudtam stabilan reprodukálni hogy mi okozza.
Most várok hogy mi lesz.Köszi és Üdv.
-
kop8
őstag
Kösz a segítséget!
Neked is Reset!De az AMD OverDrive nekem is fent van és megy is, csak nem szeretem ha még annak is mennie kell.
Ebben az egyben jobb volt az asrock lap mert azon biosban beálítottam a ventit és az ott ment fix fordulaton akár 800-on is.
De most halkabb mert áttettem voltra pvm-ről és lassabb fordulaton megy. 1200 körül
-
finest
addikt
A ramok 1333-on mennek 8-8-8-24 CR1-ben, a gyártó 1.5-1.7-et ad meg, én adtam 1,65-öt. Azért emeltem az alapfeszen, mert egyszer leállt betöltés közben az XP. Az NB-t akkor nem kell emelni kicsit? Mintha azt olvastam volna, h a Giga túl alacsony feszeket ad meg alapbeállításnak.
-
finest
addikt
-
McCoy20
tag
-
Allien
veterán
Tehát, én is leszedtem. Van alatta szürke paszta, tényleg, de, ennek ellenére valami nem stimmelhetett, hogy ennyire forró volt. Arra gondolok, hogy a paszta megfelelőnek kellene, hogy legyen, végtére is, ezért (is) lehetett forró a borda, mert ha nem forró, akkor a chip sül meg. Remélem, jól okoskodok.
Ergo, ez a borda nem tudja megfelelően leadni a hőt! Ráadásul, itt (is) van egy szemétség! A kézi könyvben a 21-, és 22. oldalon jelölnek egy NB_FAN-t, ami NEM létezik!
Na mindegy. Az általam említett Noctua NC-U6 ide NEM fér be! Illetve, befér, csak két dolog miatt nem lehet rögzíteni. Az egyik, hogy a hozzá adott műanyag pöcök nem elég széles, azaz, nem akad be a helyére, de ha be is akadna, szerintem nem rögzülne megfelelően, mert szélesebb az északi híd hűtésének kialakított lik (jelentősen). Ez a képeden is látszik! Tehát, a déli hídra tuti jó lenne, de arra nem kell, az északira meg nem megy fel. Legalábbis, ebben a felfogatási rendszerben! Elvileg lehet(ne) csavaros rögzítést is alkalmazni, de mivel a VGA-val kb párhuzamosan kellene felrakni, a lemezek pont a csavarok fölött lennének, és így szintén kétséges a beszerelhetősége (még kiszedett vga-nál is). Meg lehet próbálni, de küzdelmes.
Akkor nézzük a tényleges lehetőséget. Az egyik, hogy paszta, és vissza a helyére (és imádkozni). Én nem ezt választottam.
Régebben is a DFI lapomhoz vettem chipset hűtőt, Forcetake JTS-0006, és itt vannak a specifikációi.
No, EZT már fel tudtam rakni. Igaz, ezzel se volt egyszerű, mert relative távol van ugye a FAN2-s konnektor (ez a legközelebbi). Persze, ha LENNE NB_FAN konnektor, ami nincsen...Illetve, a ram felé nem lehet berakni, vagy legalábbis, elég macera, a ram közel van, és ott is van hő, ezért inkább a hátlap felé raktam fel, csakhogy így a venti csati nem ér a "konnektorra". Így belülre kellett raknom a ventit (igaz, ebben az esetben van helyesen, mert így hátra fele megy a levegő).
Még szerencse, hogy erre is gondolt a gyártó, és megvannak a likak a belső rögzítéshez.
No, mondanom se kell, a talp éppenhogy langyos, a bordák meg hűvösek, igaz, most még nem terhelem, de előzőleg terhelés nélkül is forró volt!
(sorry a hosszért) -
Allien
veterán
Erre a fotóra vissza térnék! Örülök, hogy ezt belinkelted, mert én eredetileg nem erre gondoltam, a másikra, a déli hídon lévőre, amit most, hogy kezemben volt a deszka, továbbra is fenntartok, ez tényleg csak egy alu kupak rajta, de nem is kell rá nagyobb, néztem, még langyos se lett.
Viszont az álltalad mutatott csip az északi híd, amely komolyan melegszik, kéz égetően! Valszeg ezt le KELL, hogy bombázzam, és csökkenteni a hőmérsékletét. Lehet, elég neki egy pasztázás, de szerintem ráugrik valami normális hűtő.
Mindegy, hogy tuningolom, vagy sem, de a hőtermelése kihat a többi alkatrészre, és így már káros lehet, szerintem.
-
tozsimozsi
csendes tag
ok köszi.
Most a legutolsó próbálkozás a sima NB es a South Bridge is meg volt emelve 0,3Val, és a memória is +1.85V-on ment. a szorzó 6x-en. Semmi gáz.
Felvettem a memória szorzót majd következő nap újra is indult.
**
Most mindent visszaállítottam alapra, és megemeltem a CPU NB Vid et, +0,05el. Ez a második lépcső a skálán. A szorzó megmaradt 8x-en. Meglássuk. -
tozsimozsi
csendes tag
Hello, köszönöm mindenkinek az ötleteket. Eddig nem játszottam még a hidakkal, mert a memória kompatibilitást nézegettem. Kérdéseim: akkor csak a NB-nek adjak 0,1 - 0,15V-ot? Semmi másnak nem kell? Mindent vegyek vissza alapra?
Az memória időzítést is hagyjam a gyári állásokban?
Vagy kezdjek az időzítéssel?
Illetve a stabilitást elég ha Prime-al nézem 1-2 óráig? Mert néha tök stabil aztán meg előfordult, hogy alkalmazás közben be**art.köszi
-
Aryan
senior tag
ez viszont jó hír, remélem többi deszkához is jön ki értelmes bios
rumkola: megoldodott a probléma, szimplán a két ram együtt nem ment, kingston hyper-x 1600-as cl9-es fekete bordás ramokkal jól megy végre
Szerencse kérdése az egész hogy kifog az ember jó alkatrészt, még szerencse, hogy olyan helyen melózok ahol tudtam miből válogatni.
-
Gerisz
addikt
Az "új" logót teszi be az UD3 helyett
-
Köszi.
Megnéztem CPU-Z, GPU-Z-t és mindkettő 16x-osra írja a PCI-E-t. most következik a BIOS frissítés.
Ezek a felbukkanó buborékok is kicsit lassabban jelennek meg Win7 alatt, és most pl. DivX lejátszásnál is "akadozik. Inkább a hangon lehet hallani, hogy néha meg-megreccsen...A DivX akadozás egy újraindítással megszűnt... (bár ezt sem tudom, hogy mi okozta. Teljesen üres Win7 rendszernél...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest