Új hozzászólás Aktív témák
-
Cadal
őstag
válasz
leviske #4813 üzenetére
Vagy készít hozzá home made fet hűtést és mehet bele bármi akár tuningal is! Istenem, mennyit nyúztam én annak idején ezt a lapot. Több mint öt éve... Imádtam.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
leviske #4810 üzenetére
Részben. Intelen 1,65, később 1,575V ajánlott maximális RAM fesz volt, AMD-nél adhattál 1,9V-ot is. Ez nem jelentette azt, hogy a magas órajel stabilabb volt, csak azt, hogy használhattad a régi, elsőgenerációs, magas üzemfeszültségű, drágán megvett DDR3-at.
Volt gyárilag 2V feszültségű DDR3 modul is: [link]
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
leviske #4808 üzenetére
"egyik proci se tudta stabilan kezelni egyik memóriát se az alap 1600MHz-en (ami fura, mert 1833MHz azért másoknak rendre megvolt már AM3-on is)"
Ez fura. AM3-as CPU-t én csak olyant találok, akárhogy is keresem, ahol csak 1333MHz-es maximális DDR3 órajelekkel találkozom.
Kérlek linkelj (hivatalos AMD adatlapot pls.) olyat, aminek 1600MHz a maximum RAM frekvenciája. Ha ez megvolt (tehát sikerült linkelned), akkor a választ is megtalálod, miért nem volt stabil az 1600MHz-ed.HGyu
-
törölt tag
válasz
leviske #4806 üzenetére
Hétköznapi használat során semennyire nem fog vissza. Egyik tényező sem. És a mostani konfigurációdból ítélve se nem fogsz időjárást szimulálni, se nem fogsz adatközpontot üzemeltetni vagy mondjuk egész nap filmfeldolgozni, ahol kiütközne a PCIe 2.0 vagy a SATA2 gyengesége. 1-2 év múlva meg ha nagyobbat akarsz dobbantani, az SSD úgyis a kukában vagy a HardverAprón fogja végezni a SATAe miatt, ha meg nem, akkor is átörökítheted mindkét eszközt egy újabb alaplapba és kiszolgál még pár évig.
Nem. Ungangedbe akkor kell vágni a memóriákat, ha te eszméletlenül többszálasítasz, mert abban a környezetben jobb felállás a 2 x 64 bit, mint az 1 x 128. Ennek nem szabadna befolyásolnia a gyári órajeleket és a kompatibilitást. Ha ilyen gondom lenne, én először a BIOS beállítások között turkálnék, miután frissítettem azt, esetleg más modulokkal is megpróbálkoznék.
-
Cadal
őstag
válasz
leviske #4291 üzenetére
Ha megengedsz egy szubjektív véleményt, akkor a jelenlegi ramjaid mellé inkább SSD-t vegyél. Nincs semmi gond azzal az 1600 CL8-al, és nem hiszem hogy sokkal gyorsabb lenne a géped egy magasabb órajelű ramtól vagy akár dupla mennyiségtől. Viszont egy SSD nagyon fel tudja gyorsítani a géped működését.
-
-
M@Db0Y
senior tag
válasz
leviske #3481 üzenetére
Itt már látok F8g verziót is! Mindjárt meglesen ,hogy van-e valami különbség ramkezelés terén
más:
AOD egyik leírásában azt olvastam hogy ha 2 ram modult használunk akkor a procitól legmesszebb lévő slotokba kell tenni úgy jobban lehet húzni !
Ez valami parasztvakítás lehet vagy lehet benne valami?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest