- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aryan
senior tag
Nem akarja a dolgokat. Az sem tetszik az alaplapomban, hogy ha a legfölső 1x-es pci-e van használva akkor tilt egy-két vezérlőt. Szerintem várok még egy kicsit aztán alaplap csere lesz ebből.
Köszönöm azért a késő esti segítséget
.
-
Aryan
senior tag
Nem jött össze
, ha van időd és energiád áttudnád küldeni valamikor a biosodat (ami be van jól lőve
) emailben? Nem ma kezdtem a szakmát, de ez egy ideje kifog rajtam, már volt másik ugyanilyen alaplap és proci is, azzal sem jött össze anno a beta F3C biossal ez a dolog.
Windows 7 alatt már nem kell feltenni cool and quiet amd proci drivert? , anno asszem xp-nél kellett.
-
Aryan
senior tag
válasz
Zoli-206 #3403 üzenetére
Azon van, csak a winyó kikapcsolást és stand-by (monitor és alvó állapot) dolgot lőttem ki. Ilyenkor eltűnik a processzor energiagazdálkodása -> minimális és maximális processzor teljesitmény beállítási lehetőség, ha nincsen hozzá nyúlva a procihoz akkor megy jól.
Maga a windows egy backup példány, de nem hiszem,hogy ez beleszólna a dolgokba.Biosban C1E "enabled"-en van és "Cool And Quiet" -"auto"-n.
Azért idegesítő a dolog mert a proci megy alapfeszen 3800-on, csak nem kell, hogy állandóan fűtsön, mondjuk alapon is elég mindenre.
-
Aryan
senior tag
Feltettem én is az új F3F (E1) biost a Giga 790xta-ud4-re , de a szorzó és fesz csökkentés nem megy még mindig nálam tuningnál. 19x200mhz-en és "normal" cpu fesz beállításon, win 7 x64 alatt nem veszi le se a feszt, se a szorzót hogy ha nincsen terhelve a gép.
Szerintem most már bennem van a hiba
, ma kipróbáltam egy ASROCK 890GX EXTREME 3-at pont ez miatt, természetesen ott sem ment
.
Mit kell belőni a biosban és win 7 alatt, hogy menjen a c'n'q?
-
Aryan
senior tag
válasz
Zoli-206 #2870 üzenetére
Az a furcsa, hogy win 7 alatt energiagazdálkodási dolgoknál amikor profilt módosítunk akkor a procinál egyedül hűtési rendet lehet piszkálni, nincsen min és max proci sebesség amit százalékban lehet megadni. Ha nincsen a szorzóhoz nyúlva és a biosban minden "normal"-on van a feszeknél belőve akkor aktív ez a kettő menü is. Lehet hogy windows nyüg ez.
Viszont nálam az AOD ment F2-es biossal is, Easytune-t nem néztem.
-
Aryan
senior tag
válasz
mpierre #2867 üzenetére
Realtemp Intel procikhoz jó. Használj coretemp-et de az csak egy magot lát, én HWMonitort használok. Ez is tudja mutatni a min,max és aktuális hőmérsékletet.
-
Aryan
senior tag
válasz
Zoli-206 #2864 üzenetére
Sajnos Cool 'n' Quiet nem megy, 19x200-on megy a proci és minden fesz "normal"-on kivétel a ram. (lehet, hogy biosban letiltva hagytam
)
Biosban történt egy két változás:
- más lett szerintem a ramokra vonatkozó beállítások
- kilehet lépni a raid vezérlőből, ha az ember véletlenül belemegyEgyenlőre ennyi, Battlefield Bad Company 2 beta majd leteszteli most a ramjaimat, hogy mennek e 1600-on cl9-es időzítésben.
-
Aryan
senior tag
ez viszont jó hír, remélem többi deszkához is jön ki értelmes bios
rumkola: megoldodott a probléma, szimplán a két ram együtt nem ment, kingston hyper-x 1600-as cl9-es fekete bordás ramokkal jól megy végre
Szerencse kérdése az egész hogy kifog az ember jó alkatrészt, még szerencse, hogy olyan helyen melózok ahol tudtam miből válogatni.
-
Aryan
senior tag
válasz
Borokafa #2509 üzenetére
Abba vannak, mert nem fér az egyes-kettes dimm-ben. Megnéztem az alaplapi leírást is, ott ír olyasmit, hogy ha két ram van a deszkába akkor dimm1-be és dimm2-be ajánlott rakni a ramokat.
Holnap elviszem az egész gépet melóhelyre, a procira felteszek gyári hűtőt és a ramokat beteszem a dimm1 és dimm2-be hát ha segít, ha meg nem akkor bekerül 2x2gb kingston 1333-as szimpla mezei ram, amit Zoli-206is írt előbb.
-
Aryan
senior tag
válasz
vizirider #2504 üzenetére
Nem jön össze a dolog, ami furcsa egyesével a ramok nem hibáznak, ha viszont bent van mind a kettő akkor memtest már 20% után dobja a pirosat még 1333mhz-en (biosban minden auton van) is. Nem tudom számít -e, 3-as és 4-es foglalatba vannak a ramok, mert az egyest helyből kilővi a procihűtő.
Lehet hogy proci lesz a ludas, hogy dualchannelben nem tudja hajtani a ramokat, lehet hogy hülyeséget írtam
, amd-nél már ha jól tudom, nem a deszka végzi a ram kezelést.
Ami furcsa az egészben munkatársam is összerakott egy dettó ugyanilyen konfigot, ő nála semmi para, a ramok 1600-on mennek 9-9-9-24 1.8v-on stabillan.
-
-
Aryan
senior tag
válasz
Borokafa #2494 üzenetére
Megnéztem ,
Everestben: 1333mhz-es ramnak ismeri fel és 9-9-9-24 @ 666mhz
Cpu-zben: van 3 JEDEC szabvány aminek a vége szintén a 9-9-9-24 1333mhz-en és 1,5v-on illetve van még a JEDEC 3 mellett egy XMP-1600 is ahol 9-9-9-28 1600mhz és 1.5v szerepel.Lehet hogy bennem van a hiba
, úgy tűnik a DDR3 macerásabb mint a DDR2.
Itt van az everestes kép: spd
-
Aryan
senior tag
Sziasztok, van nekem egy "csoda" csigabájt 790fxta-ud4-em. 5x86 óta csak intelem volt egészen q9400-ig. Ekkor gondoltam egy nagyot, váltok AMD-re olcsó és talán hozza is játékban Intel I7-esek szintjét. Természetesen ez nem jött össze
. Csak a szívás van vele. Az alaplapomba nem sikerült eddig 1600-as ramokat használnom. Kingmax zöldcímkés illetve több Kingston hyperx (na ez egy vicc memória). Ti milyen rammal használjátok?
A gép random kéket dob, memtestben szarrá hibázza magát. Most kingmax van a gépben, 1600mhz, 9-9-9-28-as időzítés, 1,5v. De adtam neki 1.7v-ot az sem segített.
Úgy érzem ASUS lesz a megváltás talán.
-
Aryan
senior tag
válasz
eszgé100 #2373 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget
!
K10Stat progi nem jön be annyira, ahogy nézem ezt AMD Overdriveval is meglehet csinálni.
eszgé100: energiagazdálkodást néztem, az a fura nincsen a proci piszkálva akkor ott van,hogy Minimális processzorteljesítmény, A rendszer hűtési házirendje, Maximális processzorteljesítmény, viszont ha szorzóját piszkálom a procinak akkor csak A rendszer hűtési házirendje opció van a másik kettő eltűnik. Lehet hogy ez software probléma. Feltettem ezt a frissitést is: Windows6.1-KB974090-x64.msu, de nem segített.
-
Aryan
senior tag
Sziasztok, kezdó AMD-s vagyok. Van nekem 790FXTA-UD4 deszkám és egy 955BE procim. Annyi lenne a kérdésem, ha tuningolva van a proci akkor megszűnik a cool & quiet és a c1 is.
A tuning: 19x200, biosban minden "normal" beállításon. Ha viszont nincsen tuning akkor szépen leveszi a WIN7 x64 a proci órajelét 4x200mhz-re.Van erre megoldás, vagy tuningnál felejtő az energiagazdálkodási okosságok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest