Új hozzászólás Aktív témák
-
finest
addikt
Érdekes elmélet ez a gyengélkedő CPU NB dolog, de valószínűtlen, h mindkettőnk gépében a memvezérlő lenne a ludas, amikor az egyetlen közös ugyan az a memória típus, amit ráadásul szinte egyszerre vettünk. Szóval én a procc miatt nem izgulok.
Én is pont 1.76v-ig próbáltam ki a feszeket. Ha van a memón hűtő, nem gáz önmagában egyébként.
-
MDanny
senior tag
Hát, nem biztos, hogy ebben az esetben is processzorhiba, de lehet. Próbáld meg azt, hogy a NB frekvencia szorzóját lejjebb veszed, mondjuk 8x-os szorzóra. Már régen rossz, ha így kell, de érdemes megnézni.
Aztán van olyan, hogy egyszerűen sehogy nem akar menni egy RAM egy adott alaplapban.
Pl. én még nem láttam semmilyen Geil, sem Samsung DDR3-as RAM-ot, főleg Geil kitet, ami hibátlanul működött volna Gigabyte + AMD kombinációval.
Bocsánat, nem olvastam vissza alaposan, a memóriakezelés ugye nem Ganged módban megy?
-
MDanny
senior tag
Üdv!
Én most jártam így egy 455-ös Athlon II-vel. Memóriabővítés, 1333MHz-es Kingmaxok helyett 2x2GB Kingmax Nano. XP hibátlan, Windows 7 nem bootol. Processzort cseréltem, azonos típusra és működik. Nem 100%-os a memóriavezérlő a processzorban, érdekes módon Asrock alaplapban nem hibázott a Nano rammal a Windows 7. Igaz, az Asrock 1600MHz-en működteti a CPU-NB-t. Ja, ez egy MSI 770-C45 lap volt.
-
finest
addikt
Feleslegesen küzdesz, én már túl vagyok rajta, tedd vissza a régit! Olvastam a neweggen hasonló kritikákat, ott visszaküldte a csóka RMA-ra a gyártóhoz. Külön öröm nálunk, h a Ram nyilván nem hibás, csak inkompatibilis, így a kisker/nagyker gari jóindulaton múlik, vagy elküldheted a gyártónak, várhatsz a cserére. Szerintem dobd ki, megspórolsz egy csomó további mérget!
-
Cadal
őstag
Meg kellene nézned, hogy a memóriákkal minden oké. Ehhez a legegyszerűbben a memtest nevű progit tudod használni. Innen letölthetnél egy bootolható verziót, amit ha kiírsz CD-RW-re akkor arról indítva a gépet (vagyis induláskor F12-őt nyomva a CD-t választod ki) simán meg tudod nézni, hogy minden oké-e (Van USB-s verzió is). Én nemrég teszteltem vele, ha minden oké, akkor nincsenek piros sorok és így néz ki. Érdemes hagyni hogy lefusson néhány PASS. 8GB ramnál az nem kevés idő kb pár óra... Viszont ha akár csak egy piros sor is megjelenik, akkor mehet vissza gariba a ram. Esetleg megnézhtenéd, hogy 1333mhz-en is instabil-e. Mivel ugye Phenom II / Athlon II prociknál az 1600 Mhz-es ram órajel már tuningnak számít.
Ha már nincs meg a régi ram, akkor a mostanit próbáld 1333Mhz-en futtatni , 9-9-9-24 2T időzítéssel. Esetleg felváltva kivehetnéd a modulokat is, lehet hogy csak az egyikkel van gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Óra topik
- Nintendo 3DS és DS topic
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- AliExpress tapasztalatok
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Hardcore café
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest