- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Netfone
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
users
tag
válasz
Borokafa #3514 üzenetére
Már probáltam a szorzót és az időzitést is átt állitani de úgy kék képernyő és újra indúl csak 1333Mhz-en megy stabilan!Szerintem az lehet a probléma a gyártó oldalán utána néztem
és igy van megadva a
Memory
1. 4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 16 GB of system memory (Note 1)
2. Dual channel memory architecture
3. Support for DDR3 1666(O.C.)/1333/1066 MHz memory modules
Igy szerintem nem kezeli az 1600Mhz ramot esetleg az 1333Mhz ramot a tuningban akkor azt még lekezeli 1666Mhz-ig! -
-
wsvap
csendes tag
válasz
Borokafa #3029 üzenetére
Na, hát felraktam az Everestet és futtattam egy tesztet. Egyből fel ment 2600-ra a cpu
De azt még mindig nem értem, hogy ha megy a játék akkor miért nem megy 100% a proci? Vagy csak simán nem használja ki?
Meg akkor ne parázzak ha akadozik valami játék, nem a cpu hibája?Köszi a segítséget!!
Tomate: Xp-t használok
-
Tomate
veterán
válasz
Borokafa #2981 üzenetére
Néztem, hogy 770-ben szépen mennek. Amúgy érdekes. Most eresztettem rá egy memtestet, a fent írt beállításokkal (1600@CL8@1,95V) fél óra alatt megcsinálta, 0 hiba tök jó. A proci szintén atom stabil 3,6-on órákat futkározik a prime. Innentől kezdve kurv@ra nem értem, hogy a blendtől miért indul újra átlag 6-7 perc alatt a gép... (csak simán újraindul) Ha a memtest nem jelez hibát akkor nem lesz gondom elméletileg nem? Csak mert akkor lehet, hogy lesz@rom a primeot (bocs a csúnya szófordulatokért csak felhúz ez a @#&@# így este
)
-
Tomate
veterán
válasz
Borokafa #2979 üzenetére
Nem hiszem, hogy másik Dimm-ben jobb lenne. (hűtő lefogató kerete miatt szűkös ott a hely, ezért nem is próbálom)
NB-vid van 1,25V-is.
trfc 110-en van
1T-nekem felejtős. Alig akar vele elindulni, sosem jó vele.Most ilyen:
1,95V-ot kap. Primeot nem néztem. Everest stabilitás futott 2 óráig hiba nélkül... (bár szerintem nem sokat ér... Arra nem szoktam adni)
-
Tomate
veterán
válasz
Borokafa #2794 üzenetére
Innen rendeltem 2db-ot. Ma már hívott is egy faszi, hogy 25-ért elvinné az OCZ-ket. Úgy néz ki összejön a dolog.
-
blacky36
tag
válasz
Borokafa #2573 üzenetére
Nekem az volt a legelső, hogy újra pasztáztam minden gyári hűtőt. A hőcsövön mérem a hőmérsékletet, és megy az feljebb is.
Ne vegye senki magára, nem akarok vitatkozni ilyen piti dolgokról de nem az volt a kérdés hogy vegyek e, és mért! Egyszerüen szeretnék ilyet az ára nem tétel és ha nem válik be legfeljebb itt porosodik valahol!
Aki próbált segíteni azoknak Kösz! -
Aryan
senior tag
válasz
Borokafa #2509 üzenetére
Abba vannak, mert nem fér az egyes-kettes dimm-ben. Megnéztem az alaplapi leírást is, ott ír olyasmit, hogy ha két ram van a deszkába akkor dimm1-be és dimm2-be ajánlott rakni a ramokat.
Holnap elviszem az egész gépet melóhelyre, a procira felteszek gyári hűtőt és a ramokat beteszem a dimm1 és dimm2-be hát ha segít, ha meg nem akkor bekerül 2x2gb kingston 1333-as szimpla mezei ram, amit Zoli-206is írt előbb.
-
-
Aryan
senior tag
válasz
Borokafa #2494 üzenetére
Megnéztem ,
Everestben: 1333mhz-es ramnak ismeri fel és 9-9-9-24 @ 666mhz
Cpu-zben: van 3 JEDEC szabvány aminek a vége szintén a 9-9-9-24 1333mhz-en és 1,5v-on illetve van még a JEDEC 3 mellett egy XMP-1600 is ahol 9-9-9-28 1600mhz és 1.5v szerepel.Lehet hogy bennem van a hiba
, úgy tűnik a DDR3 macerásabb mint a DDR2.
Itt van az everestes kép: spd
-
eszgé100
őstag
válasz
Borokafa #2432 üzenetére
bazz 4x olvastam el, nem értettem miért írtad...
fesz akart lenni természetesenaudi100td: a gyártó által megadott max fesszel nyugodtan megküldheted, azzal nem lehet baja, csak tudni kellene mennyi az, dobozára sincs ráírva?
cpu nb vid emelés gondolom megvolt ugye?
bios melyik van fenn? -
Cadal
őstag
válasz
Borokafa #2327 üzenetére
Igencsak szép bordák, gratulálok.
Végre elkészült ez is. esetleg ha sikerült beépíteni, arról is kérhetünk képet, hogyan is fest a helyén?!
Amúgy nekem az az egyetlen gondom a hűtőbordámmal, hogy nem tudom mennyit számít, hogy feltettem. Nem tudom mi változott, max placebo, hogy hűtve van a vrm. -
szki
őstag
válasz
Borokafa #1990 üzenetére
Én biztos szerencsés vagyok, de 3 Kingmax kitem is eddig tuti volt. Ebből 2 pár DDR2 volt. A DDR3-as sajna nem bírja a tuningot, mert nem Elpida chipes, de csak 5eFt volt 2x1GB
Van OCZ ramom is, de épp RMA alatt...
Most épp 785G-s Asrock alaplapos gépről netezek Kingmax ramokkal
-
Tomate
veterán
válasz
Borokafa #1977 üzenetére
És mennyibe fáj ebből 2x2gb?
vizirider: Nem tudom milyen garid volt rá, de nekem egy papírom van amin 1 év volt ami le is járt
eszgé100: Ősembertől vettem használtan. Akkor még volt rá gari, 2008.11.21-én lett vásárolva és egy év garit írnak rá. (Nyírdigit Hungary KFT) Gyártói gari vagy ilyesmi nincs?
Én 20ért vettem a kettőt. -
Ayg0
senior tag
válasz
Borokafa #1848 üzenetére
az, de csak 4+1 fázis van, azaz ha mégis tuningra adnám a fejem, visszaüthet. ellenben van igp, sp és akad még normális fethűtés is.
a cseréhez viszont ezt gyorsba le kéne passzolni még idén és azt megvenni, mert valami olyasmit hallottam, hogy januárban megint áfa emelés jön, azt pedig ft gyengülés is szokta követni...
-
Ayg0
senior tag
válasz
Borokafa #1798 üzenetére
talált-süllyedt. belefáradtam a tötyölésbe, mostmár csak rendeltetészerűen szeretném használni, de a sors keze mindig utánam kap és beleválasztok. ismerősnél a ramjaim pöccre indultak egy msi 785gm-e51 -ben. valahogy éreztem, h azt, illetve a nagyobb tesót, az e56-ot kellett volna vennem. ez van.
-
eszgé100
őstag
válasz
Borokafa #1783 üzenetére
igen a memóriák nekem is mennek szépen, csak szerintem hibás a lapom, mert az 1-2 slotban ugyanolyan beállításokkal folyamatosan hibázik a gép. úgyhogy két ünnep között úgyis lesz időm majd még tesztelni aztán szerintem a lap megy vissza gariba.
nairolf: nekem is van ilyen kiírás, de eddig nem is gondoltam, hogy okozhat gondot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest