- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hali!
Nekem egész véletlenül van egy eladó 790XTA-UD4 lapom, szinte új
[http://hardverapro.hu/apro/gigabyte_ga-790xta-ud4_alaplap_elado/hsz_1-50.htm]
Ha érdekel, akkor dobj egy PÜ-t
Tudom, hogy ez a topik nem a hirdetés helye, de gondoltam hátha...
-
válasz
harddeejay #3491 üzenetére
Szia!
Az alaplaphoz kapott CD-ről felraktad a drivereket? Vagy letöltötted a Gigabyte honlapjáról a legújabbakat és felraktad azokat? Lehet, hogy nem ismer fel valamit magától a Win7. Előfordul.
A termékazonosítót szerintem takard ki...
-
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Akkor próbáljam meg 1333-on, vagy 1600-on a legkisebb időzítéseket elérni és a HT-NB frekvenciát növelni? Isőzítésből, milyen beállításokat próbáljak? (7-7-7-24, 8-8-8-28, stb)? A CPU-Z által kiolvasott értékektől mennyire érdemes, vagy mennyire lehet eltérni?
Jól emlékszem, hogy a HT-NB frekit is szorzóval lehet állítani? Akkor nem is kell az FSB-hez nyúlnom?Elnézést az OFF-ért, csak ha már beszélünk itt róla, akkor gondoltam megkérdezem
Gerisz: felraktam azt a BIOS-t de nem nagyon javult a helyzet...
-
válasz
mpierre #2908 üzenetére
Az a gond, hogy ahogy átállítom az FSB-t (a feszültségeken emeltem, a HT-t 2000 közelében hagytam) akkro bootoláskor feldob középen egy ablakot, amiban valami olyasmit ír, hogy overclock-ot észlelt és visszaáll alapértékekre. Nem emlékszem pontosan a szövegezésre, de valami ilyesmiről van szó benne. Úgyhogy egyelőre feladtam, de majd ha lesz időm, akkor próbálkozom tovább. Pedig jó lenne az FSB-n is emelni, mert pont ezért vettem 2133 MHZ-es GEIL DDR3-as RAM-okat. Ezt pedig csak FSB emeléssel tudom elérni, mert max. 8X-os a RAM szorzó, ami ugye 1600 MHz.
-
válasz
iceshark18 #2897 üzenetére
Hali!
Ha jól emlékszem, akkor azt olvastam, hogy a G.Skill RAM-okat szeretik a Giga lapok. Ha nem akarsz tuningolni, akkor szerintem mindegy, hogy melyiket választod, mert a paramétereik ugyanazok. Válaszd a legolcsóbbat és a legalacsonyabb feszültségen üzemelőt
De nem vállalok felelősséget, ha esetleg nem indul el a lapodban.
Egyébként nekem Geil RAM-jaim vannak egy 790XTA-UD4 lapban. A support listben nem szerepeltek, ennek ellenére hibátlanul mennek.
-
Nézd meg, hogy megy-e az össes mag. Everest memória olvasás/írásnál mutatja, hogy hány magosnak látja.
Haverom járt úgy valamelyik nap egy 965-ös CPU-val, hogy csak két magot hajtott az ASUS alaplap. BIOS-ban kellett állítgatni, hogy menjen rendesen...Esetleg próbáld meg a lgújabb BIOS-t felrakni, ha még nem tetted meg. Hátha segít...
Én is szívok ám egy 790XTA-val...
Nálam is karcsú a 3DMark06 eredmény...
-
Gerisz: Meg tudnád nézni, hogy a BIOS-ban, ahol a magok szabályozását lehet AUTO-ról MANUAL-ra állítani, ott Neked a MANUAL hogy van írva? Illetve F1, vagy F2 BIOS-od van? Csak azért kérdezem, mert nálam a MANUAL "MUNAUL"-nak van írva....
-
Másik slot-ba nem fér el az Accelero + 12cm-es venti miatt
De egyébként mindegy, mert a 16X-osban is mennie kellene. Majd elválik...
Végül is másnál simán megy az F1-es/F2-es BIOS, úgyhogy nem hiszem, hogy BIOS probléma. Illetve, ha az, akkor is csak az én lapomé gázos, nem általánosságban rossz a BIOS. -
válasz
audi100td #2308 üzenetére
És addig mi a túrót csináljak, amíg kijön egy rendes BIOS????
Netezésre, meg office alkalmazásokra nem kell ilyen gép, tehát ami működik vele, azt tudná más cucc is ennek töredékéért...
Ráadásul Gerisz-nek hibátanul megy a lapja...Ááááá, tele van a t*k*m az egésszel... Ilyenkor úgy el tud menni a kedvem a Gigabyte-tól, az AMD-től, meg mindentől... Veszek egy XBOX-ot inkább...
Mi a búbánatért kezdenek forgalmazni egy lapot, ha nincsen megírva hozzá normálisan a BIOS???....
-
Na akkor legyen egy kis ON is:
Jónéhány post-tal feljebb olvasható a mizériám egy 790XTA lappal. Tegnap már rá is nézett a barátom és elsőre megállapította, hogy nagyon lassan boot-ol be a gép. Ez még nem is lenne olyan nagy gond. Ellenben a BIOS eléggé "összecsapottnak" tűnik... Van benne helyesírási hiba (még efelett is elsiklanék...), illetve a beállítások átnézése közben, a RAID részénél, amikor átlép a normál BIOS-ból a RAID BIOS-ba, akkor furcsa dolgot művelt a lap. A RAID BIOS-ból nem volt hajlandó visszalépni az ESC gombra. Olyan volt, mintha lefagyott volna a BIOS, de a CAPS és NUM LOCK gombokra reagált a billentyűzet, tehát mégsem fagyott meg. Nem is lehetett csak reset-tel folytatni a nézelődést...
Csak azt nem tudom, hogy fogom ezt gariztatni, mert látszólag megy a lap, csak hát nem az elvárt teljesítményt hozza a rendszer...
Valaki esetleg találkozott már hasonló jelenséggel?
-
Szépen elment a topik OFF irányba... Lenne mit törölnie a moderátoroknak...
-
válasz
audi100td #2265 üzenetére
Még futunk egy kört. Bevittem barátom munkaehlyére (számítógépüzlet) és végignézi A-tól Z-ig a gépet. BIOS beállításokat áttúrja, kipróbál másik VGA-t a gépben. Talán még arra is rá tudom venni, hogy másik (közel hasonló, mert ugyanilyenük nincsen kéznél) lappal is összerakja a gépemet.
Már egy kicsit unom a dolgot... -
válasz
audi100td #2265 üzenetére
Nekem is ez a gyanúm, de egyelőre nem tudtam meggyőzni, akitől vettem, hogy már mindent megpróbáltam...
Ma még ránéz egy barátom, hátha mégis BIOS beállítás, meg talán sikerül egy másik lappal összerakni a gépet és, ha azzal megy, akkor 100%, hogy a lap a problémás rész. -
Lejárt a szerkesztési idő. Szóval 10270 pontot akartam írni
-
102770-et sikerült kipréselnem XP alatt. De ez mégiscsak egy Phenom II X4 955, szóval kevésnek tartom...
Ma sikerült egy X4 965-ös gépben tesztelni a VGA-t, az alaplap ASUS volt 790-es chipsettel. 13ezervalamennyit csinált abban a VGA-m. Tehát a videokártya kizárható, mint hibaforrás.Kaptam kölcsön Kingston RAM-okat és azokkal sem javult a helyzet, így a RAM-ot is kizárnám. Maradt a CPU és az alaplap. De mivel a 3DMark alatt a CPU score megfelelőnek tűnt, így már csak azt tudom elképzelni, hogy az alaplappal van valami gáz....
-
válasz
audi100td #2236 üzenetére
Jogos, mert velem is volt már, hogy órákig kerestem, hoyg miért nincs hang és csak kicsúszott a jackdugó a helyéről
De sajnos tápcsatit rádugtam, anélkül el sem indul a kártya...
9.10-es Catalyst-tel ~8500 pont
Nem a procival van a gond, mert a CPU score-ok rendre 4800 - 4900 pont között mozognak. Az SM 2.0 és a HDR/SM3.0 pontoknál van egyrész ingadozás, másrészt alapból alacsony érték szerintem. Gondolom a HD3850 és a HD4850 között van kb 1500 - 2000 pont különbség, ha minden más változatlan... -
válasz
szutyis #2219 üzenetére
Szia!
Easytune-t és egyéb "csodás" Gigabyte programot nem használok...
A hotfixet kipróbálom...Cadal: A GPU-Z ugyanazt írja ki, mint Neked. Tehát PCI-E 2.0 x16 @ x16 2.0
BIOS frissítés megvolt.Vizirider:a gép pöccre indul. Minden feszültség alapon, gyári értéken, nem piszkáltam semmit.
Ami érdekes, hogy egyszer produkált egy 6937 pontos eredményt
, de még az ablakgörgetésnél is látszott, hogy valami nagy gáz van, mert kb. olyan volt, mint valami low-end VGA lett volna a gépemben. Diavetítés effektus. De ezt betudtam annak, hogy a 32bit-es XP nem kezeli le a 4GB RAM-ot.
Kivettem egy csíkot és utána 9000 - 9500 körüli pontok jöttek ki, bár szerintem még ez is bőven karcsú....
Majd 4GB RAM-mal és F2-es BIOS-szal is a 9000 - 9500 körüli eredményeket hozta... -
Köszi.
Megnéztem CPU-Z, GPU-Z-t és mindkettő 16x-osra írja a PCI-E-t. most következik a BIOS frissítés.
Ezek a felbukkanó buborékok is kicsit lassabban jelennek meg Win7 alatt, és most pl. DivX lejátszásnál is "akadozik. Inkább a hangon lehet hallani, hogy néha meg-megreccsen...A DivX akadozás egy újraindítással megszűnt... (bár ezt sem tudom, hogy mi okozta. Teljesen üres Win7 rendszernél...)
-
válasz
audi100td #2199 üzenetére
Ha 8x-osoan megy a VGA, akkro azzal mit tudok tenni?
Ha jól emlékszem, akkor 1333-on CL7, 1,5V feszültséggel. 1,65-öt írnak a 2133MHz-hez. Pl. 1600-hoz már nem engedte a CL7-et, mert nyekergett a lap, hogy overclocck, meg RAM fail és újraindult 1333-on. De, ha jól emléxem, akkor CL8-at engedte 1600-on. De inkább hagyom a gyári értéken, csak a feszültésgeket állítom AUTO-rol NORMAL-ra.
Kipróbálom az F2-es BIOS-t. Ha esetleg nem segít, akkor hogyna tovább szerinted?
-
válasz
audi100td #2193 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Kipróbálom őket.
Konfig többi része:
- RAM, GEIL EVO 2 X 2GB Kit 2183 MHz (1333-n használom)
- Táp: Cooler Master 520M
+ 3 SATA HDD, + 2 SATA ODDElvileg, ha az alaplapnak baja lenne, akkor egyáltalán nem menne, ugye? Vagy, ha RAM kompatibilitási gondja lenne, akkor nem ilyen jellegű gond lenne?
Mit értesz az alatt, hogy a RAM-okat megfelelően bellítottam a BIOS-ban? Gyári értéken, vagy AUTO-n van minden.
-
Sziasztok!
Nemrég cseréltem le a P35+E6550 Intel platformomat egy 790XTA lap + Phenom II 955-re. Azt tapasztaltam, hogy a játékok, amikkel játszottam ugyanolyan beállításokkal használva, mitn a korábbi platformon sokkal lassabbak lettek, néhol élvezhetetlenek is. A VGA egy HD4850/512MB.
Próbaképpen telepítettem egy "szűz" XP-t és rá 3DMARK06-ot. 10270 pontot hozott és ebből a CPU ~4900 pont. Szóval a 3D-s teljesítmény elég gyengusz, szerintem.
BIOS-ban minden alapra ven állítva, a VGA sincs "húzva".Mi lehet a probléma? Már teljesen idegbeteg vagyok, mert beleöltem egy csomó pénzt a platformcserébe és gyengébb teljesítményt nyújt , mint a régi gépem. Ha legalább azt hozná nem érdekelne, de hogy rosszabb legyen....
-
válasz
vizirider #2109 üzenetére
Azt hisze ez a GEIL típusszám szerint nem támogatott, de azonnal elindult vele a gép AUTO beállításokkal, szóval szerintem nagy gond nem lehet.
Köszönöm a tanácsokat. Mindenkinek.
Ja még egy kérdés, ha már ilyen segítőkészek voltatok
. Milyen hűtőt vegyek a CPU-ra? Freezer Xtreme, vagy Hyper 212+? (Zajra allergiás vagyok
)
-
válasz
vizirider #2095 üzenetére
Ne haragudj, nem személyeskedésnek szántam. Csak kicsit kiakadtam, hogy kifizettem egy halom pénzt és instabil a cucc.
Szóval, akkor mit is kellene pontosan csinálnom?
BIOS-ban mit állítsak be pontosan (szorzók, frekik, feszültségek, C'n'Q kikapcs, stb)
A RAM-jaim GEIL EVO-k és 1,5V kell nekik 1600-on, ha minden igaz.Előre is köszönöm a segítséget
(Azért vagyok ilyen láma, mert idáig Intelem volt és ott nem voltak ilyen problémáim)
-
válasz
vizirider #2089 üzenetére
Meguntam a sz*rakodást...
Felhúztam 3,6GHz-re a CPU-t az ott rohadjon meg a C'N'Q, ahol van. Ha be volt kapcsolva még egy qrva divx-et sem volt hajlandó lejátszani a gép normálisan, mert néha-néha laggolt...Jövő héten kap majd egy Freezer Xtreme Rev.2. hűtőt és kész. Elegem van!
Most cseréltem le a konfigom egy halom pénzért, igyekeztem mindenből a legjobbat venni, aztán tessék...
-
Ezt tényleg működik!!!! Köszönöm, köszönöm, köszönöm....
Így játék előtt átváltok teljesítményre, ha meg csak netezem, akkor meg energiatakarékosraMég egy kérdés. Ha overclock-olok, akkor is működik a fenti dolog? Csak, mert olyankor az automatikus szorzóállítást kikapcsolja a gép, legalábbis ez a tapasztalatom.
Illetve még nem találtam meg a gyári CPU hűtő utódját:
Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev.2 és Cooler Master Hyper 212+ között vacilálok. Az előbbi teljesítménye, az utóbbi hangereje miatt aggódok... Melyiket ajánlanátok nyugodt szívvel?
-
Sziasztok!
Van egy 790XTA-UD4 lapom és meg szeretném kérdezni, hogy van-e olyan program, amivel Windows alól lehet ki/bekapcsolni a C'NQ'-t?
Azért kérdezem, mert próbáltam játszani (GRID) és teljesen élvezhetetlenné teszi a játékot a bekapcsolt C'N'Q. Azt figyeltem meg, hogy ha BIOS-ban manuálisan beállítom a CPU-nak megfelelő szorzót, akkor nem működik ugyan a terhelésfüggő órajel és feszültségszabályozás, viszont nincsenek is megakadások a játék közben.
GEIL EVO 2 x 2 GB Kitet használok.A fenti jelenség a C'N'Q-tól van, vagy a RAM-ok nem jók?
Szeretném a C'N'Q-t is kihasználni, mert netezéshez pl. teljesen elég a 800 MHz, de ez nem állapot, hogy ki kell mennem a BIOS-ba, ha játszani szeretnék...
Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest