Új hozzászólás Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
Gerisz
addikt
-
audi100td
nagyúr
Ha BE procid van, akkor szorzóval is tudod növelni a CPU-NB-t, szorzós CPU tuningnál előfordulhat hogy le kell mondanod a CnQ-ról, ebben az esetben inkább "FSB"-vel tuningolnék. A HT-t ne növeld nem hoz teljesítményt viszont gátolhatja a tuningot, 2000 fölé ne nagyon menjen. A RAM-ok a jelenlegi stabil értékek között mozogjanak...
-
audi100td
nagyúr
2133MHz-et soha nem fogsz elérni Phenom II procival, hivatalosan csak 1333-at támogat, jó esetben el lehet menni kb. 1750-ig, aztán vége a mókának, bár RAM tuningnak úgy sincs sok értelme (kivéve ha spéci alkalmazásokat használsz amik igénylik de játékoknál nem fogod megérezni), elég visszavenni az időzítéseket amennyire lehet. Inkább a procit tuningold, közben meg oszd vissza a RAM-okat, akkor nem kavar be...
-
Gerisz
addikt
Nekem is ezt csinálta eddig. 1600 fölött egy Mhz-el sem ment már, bármit próbáltam.
Feltettem az "újabb" csak tesztelés alatt álló Bios-t amit Zoli-206 tett közkinccsé és azzal javult valamennyire. Majd a végső remélhetőleg még jobb lesz. -
mpierre
veterán
-
Gerisz
addikt
Nekem G.Skill van , mégsem szereti. Nem lehet csak tuninggal a ram gyári értékeit belőni. 1600 CL7. Arról nem is beszélve, hogy a megadott gyári fesszel 1.35V el sem indul.
Remélem majd megoldódik.Jim74: Viszont a fesz változtatás esetén már nem megy sajnos, de remélem megoldják.
iceshark18: A Mushkin-nek vannak "AMD"-s ramjai, lehet meg kellene nézned.
mpierre: ennek örülök, remélem most már jobban meg vagy elégedve az AMD-vel
-
audi100td
nagyúr
Giga lapoknál sajnos meg kell várni néhány BIOS frissítést, hogy rendesen működjenek, főleg az utóbbi időben. Én is szívtam már emiatt rendesen, de a 770TA-UD3 szerencsére nagyjából rendben van, bár nem viszi gyári időzítésekkel a mem. support list-ben található G.Skill ECO RAM-okat.
Gerisz: Látom te is ilyen kitet raksz majd bele, ha megérkezett leírhatnád, hogy mire jutottál vele.
-
Gerisz
addikt
Én még ott nem jártam, de most megnéztem.
Nagyon zsír.
Vissza lehet lépni a Bios-ban az F10-el
Node, miután visszaléptem, nem tudtam megint bemenni a GRAID vezérlőbe, csak felvillant és visszadobott a Bios-ba. Ezután elkezdtek eltünni sorok a Bios-ból
Node reset után most belement simán 5x egymás után és minden más is megmaradt.Nem hiszem, hogy ez lenne a hibád sajnos. Ez egy Gigabyte "betegség", olyan mint az AMD összefossuk a szoftvereket oszt jóvan az a parasztnak.
-
vizirider
tag
igazából ha rendeződik ez a probléma akkor az ajánlott feszt állítsd be a ramoknak mert auton az alaplap nem foglalkozik ezzel. viszont sajna ez nem befolyásolja a mostani gondodat
kártyát valahol tesztelném, persze mondani könnyű....valaknek 5lete az msr tweaker kiváltásra win7 alatt?
egyébként kiványcsiságból: 720 be +4830 minden full alapon mennyi a reális pontelvárás 3dmark-ban
-
audi100td
nagyúr
Egy próbát megér, más nem igen jut már eszembe.
HD3850-el kaptam ennyi pontot X3 710-el 2,6GHz-es alapórajelen, a proci tuti nem fogja vissza, bizonyára a vga-val nem stimmel valami, nem hiszem, hogy a lap ilyen problémát okozna, tápcsatit rádugtad a karira, ugye? (tudom alapvető, de van hogy elfelejt valamit az ember...)
-
audi100td
nagyúr
"Elvileg, ha az alaplapnak baja lenne, akkor egyáltalán nem menne, ugye?"
Nem feltétlenül, de jelen esetben nem hiszem, hogy hardverhiba lenne, BIOS-ra tippelek, illetve Cadal által említett dologra, lehet hogy csak 8x-osan megy a vga.
"Mit értesz az alatt, hogy a RAM-okat megfelelően bellítottam a BIOS-ban? "
Beállítani a gyártó által megadott értékekre, mondjuk ez jelen esetben nem kivitelezhető, de ha minden auto-ra van rakva és stabil, akkor végül is mindegy, bár az időzítéseket belőném CL7-re vagy ha megy akkor CL6-ra illetve a gyártó által megadott feszültségre.
-
audi100td
nagyúr
Szia,
ez nem platform "hiba", az E6550-nél jóval gyorsabb ez a proci...
Konfig többi része? RAM-okat beállítottad rendesen BIOS-ban?
Egyébként ajánlott az F2-es BIOS-t használni, talán az meg is oldja a problémát, mivel az F1-el nagyon lassan boot-ol az a lap, előfordulhat, hogy más területen is hiányzik a sebesség.
-
Gabor970
addikt
A ramoknak mindenképp adjál 1,7V-ot az 1600-hoz! Annyit nyugodtan adhatsz, ha 1600-as, akkor úgyis hűtőbordás.
Vizirider: Ne haragudj, azért mert Neked sokáig gondod volt az NB VID fesz miatt, még nem szabadna általánosítani, hogy ez mennyire nyűgös. A proci által garantált 1333-as ramsebességgel nekem pl minden alapon első bekapcsolás óta betonstabil. Azóta ahogy más máshol megbeszéltük, sokféleképp tuningoltam, semmi gondom nincs az AM3-as renszerrel.
Az utóbbi időben (kb 1,5 hónpja) alulfeszelve használom alapsebességen (3,1GHz/1,225V) és minden egyéb alapon. Tökéletes, és stabil. -
vizirider
tag
akkor kezdjük azzal amiről szó volt C'n'Q-t biosban letiltod. leszeded a netről a phenom msr tweaker nevű progit feldobot és ott 2 profil van ahol órajelet adsz meg. 1es lesz amin futtani akarod a gépet ha izom kell(gondolom a biossal megegyező szinten megy csak, ezt nem tudom mert én nem tuningolok, de a tweakerben megnéztem lehet küldeni az órajelet 2800 fölé is) a másik nálam 800 ra van beállítva és a jobb alsó legördülő menüben pedig balance-ra állítod.
ezzel egy tökéletes C'n'Q-t kapsz ami viszont stabil és a tunungnál is megy
a rendszerről: CPU Nb vid-nek mindenképpen adni kell + feszt ha stabil gépet akarsz érdemes 0,05 voltot de ha nem elég nyugodtan mehet a +0,1 volt is.
a ramokról annyit hogy ha a támogatott listán van akkor jó ha nem akkor lutri...
és egy tény: 1600 mhz-n futtani a ramot tuningnak számít!!!
hiába bírja a ram és az alaplap is (az ő szemszögükből nem tuning) viszont a ramvezérlés a prociban van és 1333 mhz-ig garantált.....
hja nekem már 7 éve csak amd-m van de ez messze a legnyűgösebb, valahogy ezt nem találták el jól, nem olyan felhasználóbarát mint a régebbiek. azokat összedobtam azt ment egyből mint egy intel. ezekkel most szenvedés van. persze ha megvannak a tuti beállítások akkor ár/érték arányban verhetetlen masinák, nem fogsz benne csalódni. -
vizirider
tag
ember és miről beszélsz? nekem válaszolsz miközben a kutya nem mondta hogy bármit kéne kezdeni a C'n'Q-val......
mi köze a C'n'Q-nak az msr tweakerhez?
azt eleve a biosban ki kell kapcsolni hogy a tweaker működjön
egyébként meg a ramkezelésed tuti jó? talán arra is rá kéne nézni mert a biosban a feszeket be kell állítani, mert alapból köze nincs a valósághoz...
nálam a tweaker jól müxik, automatikusan állítgatja a frekit ha indítok valamit ahol kell a kakaó, alapból meg 800-on jár a cucc.és mi köze a konfigcseréhez ennek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest