- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Hívószám-hamisítás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
szepit177
csendes tag
-
Cadal
őstag
válasz
Blaze71 #3242 üzenetére
Ne vedd kötekedésnek (
), de szerintem mostanában nem a dual működéssel van a baj, hanem az 1600Mhz-es kitek névleges órajelen való működtetésén. Amúgy véleményem szerint szepit177-nek mind a két ram jó választás lenne. csak ki kell majd tapasztalni hogyan működnek rendesen.
-
eszgé100
őstag
válasz
Blaze71 #2030 üzenetére
a gépet az előbb véletlen meglöktem és újraindult...
kemény mi?
ha sikerül rádobnom egy xp-t megmutatom az értékeket.de hogy legyen egy kis on:
volt nemrégiben itt kérdés arról, hogy az előlapi hang ki és bemenetet hogyan is kell rádugni? lehet hogy csak átsiklottam a válasz felett, de nem találtam megoldást.
van egy HD AUDIO csatlakozó, és abból meg kiáll egy egy AC'97 hova is kell dugni?
-
eszgé100
őstag
-
eszgé100
őstag
válasz
Blaze71 #1766 üzenetére
csak azért sz.rok, hogy vajon a garancia így is érvényes marad-e?
idézet az 1. hsz-ból: DDR3-1066MHz/1333MHz (1666MHz+ O.C.)
ha éjjelre rátolom a memtestet a 3-4 slotra és hibátlan lesz akkor akár ki is zárhatom a memóriákat ugye? de valószínű az lesz, hogy úgyis beviszem az egészet.szki: nem volt bios frissítés, még a gyári f4-es van rajta, úgy tudom ennél nincs is újabb, talán csak egy béta, de javítsatok ki ha tévedek
-
Ayg0
senior tag
válasz
Blaze71 #1670 üzenetére
jogos. elnézést, tényleg nincs rajta. összekevertem a látottakat a 785g-s deszkák back paneljeivel, ugyanis azok is épp meg voltak nyitva a böngészőben.
az említett GA-770TA-UD3 típusún viszont 100%, hogy van kettő is, ellenben ezt még nem láttam itthon kisker forgalomban, csak a nagyobb tesókat: 790FXTA-UD5, 790XTA-UD4
vagy alternatívanként maradnak az olcsóbb matx-es, a 785g chipsetes verziók: 785GPMT-UD2H, 785GMT-US2H / UD2H (bár ez már másik topikhoz tartozik) -
Gorneck
legenda
válasz
Blaze71 #1650 üzenetére
Samurai ZZről van szó...most néztem kicsit jobban meg a felfogatást...a PWM vagy a ram főlé tudom rakni ...igyekszem akkor a PWM-et hűteni vele...
-
werszomjas
addikt
válasz
Blaze71 #1539 üzenetére
A Kingston 1333MHZ-s ramját a ramos topikban nem ajánlották, mert Elpida chippel van szerelve, ami elvileg kaka.
A kingmax ajánlott, így legolcsóbb kategoriában, de én inkább a corsairt venném, nem sokkal drágább, és még hűtőborda is van rajta.
Csak kérdés fogja-e szeretni a lap -
mhn
tag
válasz
Blaze71 #1504 üzenetére
duzzadok az erőtől
akkor a lapcserét leredukálhatom sima am2-s lapokra is, mert pl. ha a mostani 9850-et pl. egy Phenom II X4 805-re cserélném később (mindkettő 2.5GHz-es) akkor gyakorlatilag nem lenne érezhető sebesség növekedés, hiába a nagyobb L3 cache és a nagyobb System Bus sebesség?memória esetén is hasonló a helyzet? 667->1066MHz
amellett, h a stabilitási gondot az alaplapra fogom, azért is gondoltam cserére, mert még 2GB ramot is terveztem beújítani, viszont a mostani lapom 800MHz-ig kezeli a memóriákat.
arra gondoltam, h nem még 2GB 677-est veszek, hanem új lap és abba 4GB 1066-ost
szval a kb. 1.5x-es MHzbeni különbség sem érezhető? -
Dead_slow
tag
válasz
Blaze71 #1495 üzenetére
Rákerestem, a Giga P45 topikban és ott megtaláltam a választ, az 1Gb-os vagy annál nagyobb tárhelyűeknél nem működik túl jól a dolog, csak márkásabbakat hajlandó felismerni, megpróbáltam egy másikkal, azzal tökéletesen működött.
Sajnos a BIOS-ról ez már nem mondható el, az eddigi stabil beállításaim közül egy sem működik, megy vissza az F6.
-
Cadal
őstag
válasz
Blaze71 #1453 üzenetére
Azért ahogy old gray is mondja lehetne még azokon a ramokon gyorsítani. Akár úgy is hogy pl az órajeléhez nem nyúlsz hozzá. Pl: 1333Mhz (kingmax) CL6-on 2800Mhz NB-vel. Nagyon sok múlik, hogy mekkora az órajele a ramnak, és hogy mekkora késleltetések vannak beállítva. Plusz AMD esetében még beleszól az NB órajele is.
#1449 Kartács: "Tettem rá 2x + voltot" mit tettél rá? Megjegyzem, előfordulhat, hogy ha 1600Mhz-en szeretnéd működtetni a ramokat a CPU NB VID-nek is kell adni +0,05 - 0,1V feszültséget. és nem, nem lesz tőle semminek sem baja. Amúgy a memóriádnak mennyi a gyári feszültsége, és ahhoz mekkora órajelet ajánlanak milyen késleltetésekkel?
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Blaze71 #1409 üzenetére
Mióta majdnem kinyírtam a régi gépemet tuninggal, azóta inkább csak az asszonyt rángatom meg
Ja kingston value ram-ot énis néztem. Csak az dühít, hogy ha kiszámolom 22-ből kapok egy borda nélküli 1333 Mhz-es CL9-es 1.8 V-os ramot ...míg egy-két hete 24K-ból kijött volna egy G.Skill Ripjaws 1600 Mhz, fekete bordával, CL7-es, 1.65 V-on
Elkéstem vele
-
Tigi
őstag
válasz
Blaze71 #1277 üzenetére
Köszi a választ.
Sajna a keret nem engedi.
Mivel a lap és a ram is rossz volt így van 1 kis reményem arra, hogy a következő cuccok jók lesznek.
Ismerősömé a gép és azt mondta, hogy próbáljuk meg az új cuccokkal mert hát elvileg kompatibilisek egymással.
Azért kösz az infót, hasznos lesz ha mégse jön össze a dolog. -
helkis
veterán
válasz
Blaze71 #1260 üzenetére
hi, egyszer egy 1T-s HDD-re kellett rádobnom a rendszert amit az istenért sem akart megformázni egyben a telepítő, végül csináltam a rendszernek asszem 150Gb elsődleges particiót, arra már vidáman felkúszott.. ez inkább a telepítő hülyesége szvsz, mint lapfüggő, próbáld ki..
-
szki
őstag
válasz
Blaze71 #1260 üzenetére
Bios frissítéssel kezdj! USB-ről mehet.
A procid nagyon új, és szerintem ez a gond.polarx: 100-200 hsz-t olvass vissza lécci! CPU NB-nek kell +0,15V (nem NB!)
Amúgy jó az 1333 is, de CL6-ban CL9 helyett.
1600 MHz hivatalosan nem támogatott. És a Giga lapok elég vegyes képet mutatnak...Tesztre okés a prime blend, mert az ramot is szépen meghajtja. Aztán majd a napi használatnál kiderül, hogy fagyogat-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xbox tulajok OFF topicja
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- EAFC 25
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- További aktív témák...
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest