- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borokafa
őstag
A mem. auto beállításon 1333-on fog menni, a mem szorzót át kell állítani manuálisan 8-ra és akkor megy 1600-on. A lapodat kimondottan nem ismerem, de szinte mindegyikben a szorzó átállítás, illetve a megfelelő fesz és időzítés beállítása után gond nélkül mennek a kompatibilis memóriák 1600-on. 770T-ben a Kingmax pl. 1700-ig elment.
Ha tuningolni is akarsz , akkor mindenképpen hagyd 1333-on.
3 modul az már necces, azzal nem próbáltam. -
Borokafa
őstag
Este teszek fel róla képet, egy 770T-UD3P-n volt eddig.
90mm a rögzítő furatok (lyukközép) távolsága -
Borokafa
őstag
Üdv! Ha valakit érdekel felszabadult egy kimondottan a 770T-re készített FET hűtés.
-
Borokafa
őstag
A kicsomagolás nem igazán processzorigényes alkalmazás.
Ha van Everest a gépeden próbáld meg a stabilitástesztet elindítani, vagy valamiféle konvertálást. Ettől függetlenül furcsa, hogy nem működik....
Ugyanazt az alaplapot használjuk, megy szépen az energiagazdálkodás vele. (C1E, C&Q nálam is be van kapcsolva a biosban) -
Borokafa
őstag
Nos, mivel rajt a fogyasztásmérő úgyis a gépen megmértem. (Ez a eljes rendszer fogyasztása, gép alapon, csak a memória 1,8V)
2mag, Memória 1600MHz, CPU NBVid 1,1V Idle 93W, load161W
2mag, Memória 1600MHz, CPU NBVid 1,25V Idle 95W, load 167W
Megpróbáltam a normál tuning beállításom mellett visszavenni a CPU NB Videt alapra, már betöltéskor lefagyott. Ez alapfeszen 3,7GHz és 1640-es memóriával megy NB Vid pedig 1,175V -
Borokafa
őstag
válasz
blacky36 #2572 üzenetére
Terhelés altt sem emelkedik ez jelentősen. Az utóbbi időben nem jellemzőek az NB túlmelegedésből adódó problémák. Annyit szoktam csak, ha véletlenül szereléskor megmozdítom a hűtőt, hogy a gyári kemény hővezető pasztát letisztítom és értelmesebb hővezető pasztával látom el.
-
Borokafa
őstag
Valahogy így:[link]
-
Borokafa
őstag
válasz
elfelejtette #2159 üzenetére
Pont ma néztem tesztet róluk , és a legolcsóbb (Signature) lett a különösen ajánlott. AMD-hez meg szerintem csak ezt érdemes venni a tesztek alapján[link]
-
Borokafa
őstag
Éveken keresztül Crucial Ballistix--et használtam, Kingmaxból meg hegynyit raktam a rendelt gépekbe. Soha semmi gond nem volt velük. Persze nem a tuningpotenciáljukról híresek.
Én meg azt mondom nem a név számit, hanem a használati érték. Jelen esetben most úgy néz ki, hogy mindannyian elégedettek vagyunk vele. 1,9V-on 1700-on is elköszörült kicsit lazább időzítéssel.
Gondolj az Asrock-ra, néhány évvel ezelőtt minden bajuk volt, most meg jó vételnek számítanak. -
Borokafa
őstag
Ez a kikapcsolósdi az utóbbi időkben kiadott gigáknál jelen van,( talán valamiféle védelem lehet
) bizonyos bios módosítások előhozhatják.
Az NB-nek nem szükséges feszt adni, viszont a CPU NB VID-nek javasolt a stabilitás érdekében 0,05 vagy akár 0,1V is
A memóriát miért csak 1333-on járatod?
A tápnak (FSP-Everest) elégnek kellene lenni. Nálam 350-es FSP van azzal is bírja. -
Borokafa
őstag
válasz
urielz29 #1893 üzenetére
Szerintem CPU NB VID-en emelj 0,05 V-ot (bios) és nézd meg a memória moduloknál mennyi feszt ajánl a gyártó és azt is emeld meg arra. Szerintem meg fog oldódni a problémád.
Sajátomnál CPU NB VID 0,1V-al emelve(1,2V) Memória 1,84V-ra állítva (1640MHz 7-7-7-20 CR1) ja és a 3-as, 4-es slotban vannak a cpu hűtő miatt. -
Borokafa
őstag
Tapasztalható lényegesebb javulás CR1-ben? Prime most megy 7-7-7-20 CR1-el de ahogy néztem az indítása előtt szintetikusban nincs túl nagy különbség
-
Borokafa
őstag
-
Borokafa
őstag
Két gépet raktam össze tegnapelőtt 1600-os Kingmaxal mennek normálisan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yettel topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15
- DDR4 RAM modulok
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest