Hirdetés
- Google Pixel topik
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- De jól néz ki a Moto G75 kékben!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Huawei P30 Pro - teletalálat
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
válasz
Gorneck #1291 üzenetére
Szia Gorneck!
Egy fontos kérdésem lenne. Úgy fest a dolog, hogy a rev 3.3-as DS3 965-ös lapomat le tudom cserélni INGYEN egy GA-P35-DS3P lapra.
Kérdésem, hogy ugyanúgy fog-e muzsikálni a tuningom az uj lapban is, mert megmondom őszintén a régi lapomban tökéletesen megy.
E4300 9x334-en 4x1GB Kingston DDR2 667-es memcsivel, Turbo performance beállítással.
És egy MSI 7900 GTO van még a rendszerben, meg 2x500GB Samsung HDD SATAII-es.
Üdv!
Fanti -
softwaresen megtudom nézni rev. ? hányas a deszkám?
-
Rick4
félisten
válasz
Mr Krabs #1293 üzenetére
ki kellene másik pci-os wifi karival próbálnod, nálunk a boltban 4K alatt vannak a tp-link karik, és teljesen jól működnek. szerintem ott lesz a bibi...ha az egyik slotban el sem indult, én tuti nem hagytam volna menni tartósan a másikban...ez azért messze van a jótól..
-
Mr Krabs
csendes tag
válasz
Gorneck #1289 üzenetére
Azzal simán megy. Mondjuk azt nem tiltottam le. Az lehet gond?
Egyébként most játszottam és amikor kiléptem megint piros volt az a szar.
szerk.: Ezt a hozzászólást se tudtam elküldeni anélkül, h ne szarakodott volna. Útálom...
A vezeték nélküli hálózati kapcsolat ikonja elkezdet villogni és kész...ha nem javítottam volna akkor megint piros lett volna az adapter ikonja...
[Szerkesztve] -
Mr Krabs
csendes tag
Sziasztok!
Lécci segítsetek, mert valami gond van a NET kapcsolatommal pontosabban egy SMC hálózati adapterrel. 5 percenként javítgatom a kapcsolatot mert egyszerűen elveszti a jelet. A kis ikon az óra mellett - ha nem nyúlok hozzá - egy kis idő után meg piros lesz, magyarul leáll. A másik gépen tök jól megy minden én meg itt szarakszok.
Nem igazán tudok kihez fordulni a problémámmal, de mivel ilyen alaplapom csak ide tudtam jönni. Kb 1 hónapja vettem a lapot és amikor beraktam az első slotba az adaptert, nem indult a gép. Ezután beraktam a 2-ba, így most ''működik''.
Nem értem mi lehet a gond, a kártya az előző gépben simán ment minden probléma nélkül. -
mikk2000
őstag
Lehet hogy meglepő lesz számodra amit mondok, de a chipet, ami annyira melegszik hogy hűteni kell, nem a giga gyártja. Tehát túl sok köze a gigának nincsen ahhoz hogy mennyire melegszik. Bordát akkorát rak rá, amekkora megfelelő. A megfelelő nem azt jelenti hogy egy ph user (mhif) azt mondja : jé basszus ez kurva meleg. A megfelelő azt jelenti hogy élettartam hosszban a hűtés megfelelő. Egy alkatrész hűtését egyébként sem azért csinálják hogy az ember fogdossa vagy nyalogassa. Ha téged zavar az hogy a forró forró, lehetőséged van arra hogy más hűtést tegyél fel az eredeti helyett, akár aktívat is.
Erősebb tuning (>350/400fsb) ill mch feszemelés esetén itt amikor kérdeztem azt írták hogy érdemesebb erősebb hűtést tenni a chipre, mivel az túlzott mértékben megnöveli a hőtermelést. Mondjuk az intel nem arról híres hogy hagyja a chipeit megfőni. -
mhif
senior tag
Sziasztok,
kérdésem lenne:
945ös lapok északi hídja is ilyen gyilkosan forró? Mert lehet gigáéknál ez normális, de nálam nem -
fer
őstag
Új Chipset driver a Giga honlapján, felrakta már valaki?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Darkmilka #1282 üzenetére
Inkább DS3-at vegyél, mert a DS4 heatpipe hűtése nem a legjobb. Körbemelegíti a rendszert.
DS3 olcsóbb és tuningban ugyan annyit tudnak, egyforma tartósak (mind a kettőn szilárdelketrolitos kondik vannak).
400-as FSB biztos tud alapfeszen mind, az én DS4-em +0,1V-al ami ugye annyira minimális eemlés, hogy drop miatt kb az a valós alapfesz (vagy még annyi se) 450-et tud. Az más kérdés 4400-ből milyet fogsz ki.
Lehetőleg Rev 3.3-asat vegyél, mert az tutira támogatja az újabb 1333MHz-es rendszer fsb-s procikat.
mod:
tuninglistaa link alján: ki mivel meddig... [link]
[Szerkesztve] -
Darkmilka
csendes tag
Üdv!
Mondanátok valamit a DS4-ről!
egy E4400 procival mennyit tudnék kisajtolni vele fesz.emelés nélkül?
Esetleg van-e valami órdító hibája a lapnak, szóval ilyesmik érdekelnének. -
Bagira01
veterán
Na ez furcsa. Van egy rev 3.3-s 965p-ds3 lapom. Kb 2 és fél hónapja elromlott. Nem adott képet csak pörögtek a ventik és semmi. Megnézték többen is. Elvittem gariba, ott sem ment. Elküldték a gyártóhoz (másfél hónap után megjött)És azt mondják semmi baja nem volt és náluk is megy és állítólag nem csináltak vele semmit. Na most ilyenkor mivan
-
Trurl1
Szerintem egy 7600GT elég kéne legyen, 1024ben elég sok gamehoz... -
mikk2000
őstag
Szerintem senki sem lopja a pénzt, mert különben azt írtam volna hogy lopjál jobb gépet
A DVDrip sebessége jelentősen függ a kódoló minőségétől és beállításaitól, meg attól is hogy 2 procit támogat vagy csak egyet... te pedig a játékok miatt kérdeztél, amire fenntartom amit írtam.
Az FPS nem a VGA-nak kell hanem a te szemednek. A 25 akár elég is lenne, ha az lenne a minimum viszont ez akár 50-60FPS átlag és 100-200FPS maxhoz is tartozhat... Ha a vsync be van kapcsolva akkor a maxot behatárolja a megjelenítő.
A (hagyományos crt) TV amúgy 50Hz, váltottsoros. A 25, helyesebben 24FPS az a mozifilm. -
Trurl1
csendes tag
A 7600-as az GT, úgyhogy azért nem annyira gyenge
Köszi a válaszokat ! -
conair
tag
Én azt mondom, hogy később lehetőséged van venni 1gb ramot ha lesz rá pénzed, jó alaplapot választottál így az alapon 1,8 körül járó procidat fel tudod tekerni 2,6-3ghz közé ahol már nagyon szépen teljesít, de video kártyád mindenképpen szűk keresztmetszet amivel nemigen tudsz mit kezdeni, ha lesz pénzed cseréld ki és vegyél egy x1950prot vagy egy 7900gs-t esetleg még jobbat ha játszani szeretnél. Sajnos a vga-d miatt kénytelen vagy alacsonyabb felbontásokban játszani gyengébb textúrával, de lehet, hogy jobb karival meg a memóriából is kellene több.
-
Trurl1
csendes tag
válasz
mikk2000 #1268 üzenetére
Sajnos nem lopom a pénzt, így aránylag óccsó megoldást kellett választanom. Az eddigi gépem egy DVDripet jó minőségben megcsinált 10 óra alatt, ez kb 1 óra alatt. Ez nekem igen nagy ugrás. A játékokat nem akarom 1600x1280 felbontásban futtatni, jó lesz a 800x600.
OFF
A grafikus kártya gyártók gondolkodásmódját végképp nem értem, hiszen nem az fps-t kellene emelgetni, a TV sem szaggat, pedig 25 fps ugyebár, csak van benne motion blur
ON -
mikk2000
őstag
Gyereknek meg kell magyarázni hogy új játékokkal ne akarjon játszani. Arra a konzol való.
Attól hogy a procit tuningolod, a játékok alap-motorjáról a VGA kártyáról még akkor se esett szó. Egy 7600-assal nem fog a gyerek hasítani új játékokban, ami ráadásul passzív. A 2x512MB ram is enyhén szólva vicc, ha már új játékok, akkor minimum 2x1GB.
Nem mondom, hogy nem érdemes belemélyedned a tuningolásba, de drasztikus változásra a fentiek miatt ne számíts. Azt már meg sem említem hogy néhány ''új'' játék olyan minősíthetetlenül szarul lett megírva, hogy még a tiednél jóval erősebb konfigokon is szaggat. -
tlac
nagyúr
az nekem pár fokkal kevesebber ír ki (erre olvastam is magyarázatot, hogy mobil procikhoz lett fejlesztve és ott kellett egy kis korrekció vmi miatt, de ebben nem vagyok biztos) és nem tudom, hogy a 100-as tjunction-os prociknál rendes értéket ad-e vissza és azt sem tudom, hogy a 4 magosokra hogyan reagál
viszont everest = coretemp (megfelelő verziókkal)
[Szerkesztve] -
Trurl1
csendes tag
Hali!
Új ember vagyok itt, nem túl gyakran cserélek gépet, vagy 7 évig egy Abit KT7 deszkában ''hasított'' egy 800 MHz-es Thunderbird. Enyhén szólva megérett a váltásra, bár gondom sohasem volt vele ...
Az új konfig GA-965P-DS3 rev 3.3 F10, 2160 prockó 1800 MHz, Kingston 2x500 MByte 800 MHz dualban, Gigabyte 7600 silent video, WD 300 Giga SATA vinyó. Ez volt bruttó 110000. Alapbeállításokban is húz mint az állat, stabilan, a procventi alig fordul, először be is voltam szarva, de aztán rájöttem ...
Azért az új játékokhoz - a gyereknek természetesen- kéne egy kis plusz nafta.
Mire az egész fórumot elolvasom elavul a gép, és dolgozni is kell néha, úgyhogy ha megkérhetném a tisztelt tuningmestereket valaki röviden írja le, mit hogyan kell a biosban átállítani, hogy vagy 30 %-ot nyerjek sebességben és stabil maradjon a kütyü, no meg a feszkókat ne kelljen emelni, meg hűtőt cserélniHa mindez lehetséges persze. Szóval valami szolíd tunigrecept kéne.
Előre is köszi!
[Szerkesztve] -
mikk2000
őstag
Ja és mégvalami, korábban ment a nyígás hogy a ventik nem szabályozhatók külső progikból, nos öröm vala,
[link]
kijött az új speedfan, ami nálam úgy néz ki működik (software controlled a megfelelő helyen ügye). Bár nekem a GB ET-vel se volt gondom.
Viszont itt annyi a plussz, hogy már a SYS_FAN csatlakozó vezérlésébe is bele tudunk szólni, ez eddig sajnos automata volt, még a GB ET se engedte beállítani. A pláne az, hogy nekem a SYS_FAN-on nem PWM-es venti van, és szabályozza így is..
Értelemszerűen a mutatott fordulatok is korrektek, nem 100000 mint az előző verzióban.
Na ennyi, hátha valakinek ez segítség. -
mikk2000
őstag
Na, eddig tartott mig a kibaszott kurva nagyker leküldött egy Adata 800+ 2GB duált, csereként a rosszak helyett. Ez egyelőre műkszik, 4-4-4-12, de 2.0V kevés neki, 2.1V-al egyelőre jó. Persze ennél a p965-ös lapnál nem igazán mutatja meg magát a CL4, tesztprogikban közel azonos eredmények jöttek ki mint az előző ramnál CL5-el. Sebaj, úgyis CL5-ben fog muzsikálni kissé magasabb frekin ha lesz időm próbálkozni
Dosos memtesztek bezzeg észrevették a sebességkülönbséget...ki érti ezt...
Ami viszont dühít hogy ezek a tetvek nem egy originál párt küldtek orig csomagolásban, hanem csak fóliában, de azt jó alaposan becsomagolva. Én megértem hogy letesztelik inkább mert küldfölfre küldeni nem olcsó, de akkor honnan tudjam hogy ez gyár által bizonyítottan válogatott dual pár? -
thomeef
őstag
Helló!
Akadt egy kis problémám, az e2140-es procim alapon ugye 1,6ghzet megy, a ram 800on, ígyegy 3dmark06ban a cpu 1400 pontot kap.
Na mivel én tuningra vettem a procit, fel is húztam 2,66ghz-re 333as fsb-vel, a ram lement 667mhz-re 2-es szorzóval ugye.
Teljesen stabil minden, a cpu 3dmark-ban már 2300 pontot kap, DE!!! és mst jön a lényeg az fps-ek, így a pontszámok is felére csökkentek mind az sm2 mind az sm3 tesztekben, és nagyon láűtványosan ugye ez látszik is a teszt alatt. NA ez kérem miért van?
Ha vissza állítom a cpu-t alapra akkor megjavul minden. -
thomeef
őstag
válasz
peterzonex #1249 üzenetére
Nekem alapon 20-22 fokos a cpu (e2140) terhelve 25 fok körüli
Cooler Master hyper uc
-
thomeef
őstag
Hali, lenne egy kérdésem, hátha tud rá vki vmi választ, most ratkam össze a gépemet, 965p s3 alaplap, elindítom és a cpu hűtő ventije rándul egyet és megáll, ha nem cpu_fanra kötöm akkor megy mint az atom de az meg nem jó. Mi lehet a baj?
-
peterzonex
tag
Helló. SP2-es XP-t elkeztem telepíteni majd a partícióválasztásnál törlés majd létrehozásra mentem, utána NTFS teljes format, ami a hosszabb ideig tart arra mentem. majd felmásolta a dolgokat rá, és utána újra kell indítani a gépet akkor kiírja hogy
Boot from cd/dvd:
Cd-rom-ról való indításhoz nyomjon meg egy gombot....._ és ennyi, megáll az egész nem megy tovább, vártam vele kb. 10 percet de semmi se történik.
Erre mit lépjek akkor?
A winyó: Seagate ATA 200GB
Mielőtt kérdés lenne: HDD master, ODD slave. -
HI!
Huhh de rég jártam ebbe a totyikba...
Mit gondoltok mennyi FSB lehetne kihozni a konfigomból?? Púsztán kíváncsi vagyok, de nem akarok most neki állni próbálgatni, pedig tény: a puding próbája az evés... -
-
Gorneck
legenda
Elég csak belenézni a Quad topikba...1 kis tuninghoz, kell erős léghűtés, erős táp és nem 965/975-ös lap kell...
Többen számolgattunk 110-130k (táp+proci+léghűtés) között Quad tuningra való átállás...ez azért horror...majd ha tényleg kell és ha kijött a penryn, akkor ismét elgondolkodom. Addig X300SE upgrade a program nálam...Jönnek/kijöttek a várt játékaim...
Amúgy nagyon jó a Quad...elképesztő amit tud az a 4 mag...de ezen az áron köszi de nem kérek belőle... -
kkf
aktív tag
Na megoldottam a problémát. Rájöttem, hogy régebben átraktam a ram párt a 1-3 slotokból a 2-4-be kísérletképp, mert elégé gyakran csúszott be abnormal program termination. Na most úgy néz ki ez gondot okozott ennek a szarnak, mert emiatt nem tudtam semmit állítgatni a ramokon. Visszaraktam 1-3 slotba, most megint frankó. Kezdem azt hinni a lapom nem szereti a Geilokat.
-
Qru
MODERÁTOR
Egyenlőre maradna a TR XP 120. Kérdés kihasználnám-e a 4mag előnyét. Attól tartok igazából nem. Ezért lehet inkább hagyom a francba. Csak olyan jó érzés lenne ha egy 4magos lenne a borda alatt...
mod: egyébként az a vicc, hogy lehet nem is melegedne jobban mint a mostanim...
[Szerkesztve] -
bega1986
csendes tag
válasz
Gorneck #1202 üzenetére
Köszi a segítséged, frissítettem a chipsetdrivert. Időközben utánanéztem a Biosomnak, kiderült hogy F10-es ami nem is támogatja elvileg a procimat(C2D E6420), ennek ellenére nekem semmi gondom nem volt vele, viszont a biztonság kedvéért feltettem az F12-t. Azt egyenlőre nem tudom, hogy megoldódott-e az USP parám.. Majd ha itt lesz a Pendrive kiderül.. Köszi mindent
-
Qru
MODERÁTOR
Játszok a gondolattal, hogy bevállalok egyQ6600-ot. Vajon mennyit menne kb egy DS4 Rev1-ben? Vagy felejtős és vegyek inkább P35-ös deszkát? 3GHz nem túl írreális elvárás? (G0 ha minden igaz tehát nem melegedne annyira...)
-
Gorneck
legenda
Nekem volt olyan gondom, hogy néha néha egyszerűen megállt a letöltésem...nem program vagy egyéb hiba volt. Meg játék alatt se szarakodik.
No meg vmilyen szinten jobbnak is tartom a realtek lant.
TC-ben jobb másolási értékekre lettem figyelmes mióta ez a lapom, de érzésre minden HDD művelet vagy matató progi gyorsult... -
pottyoske
csendes tag
Ne mind veszodjetek ezen a kerdesen F5 vagy mi a banat :
F5 a legrissebb BIOS A Gigabyte 965P DSRPPPPP hez nyilvanvalo ti is megneztetek/megnezhetitek az alaplapgyartonal
A frisssitest most este megcsinaltam a 4400 essel de a probara kell varjak szerdig mert mergemben ma delutan eladtam a procitegy infoscegnek akinek volt P35 DS3 as alaplapja
egy peldany a raktaron. Most varok szerdaig mig megjon a kovetkezo
Koszi a tanacsot a Load Optimizeddel
Mihelyt van proci jelentkezem. 2 nap kinlodas utan inkabb eladtam
Igaz a VGA t isugyhogy most az alaplap pihen Holnap reggel azt is rendelek.
Mihelyt osszeall proba megint
Jo lenne vinnek az alaplapot is de tul draga
Udvi mindenkin ek -
Gorneck
legenda
Te miről beszélsz? Elolvasod mit írtam?
''Giga alaplap Ga 965P DS3P alapla F5 biosra felfrisitve ahogy a gyarto oldalan kell stb...
A gyarto azt irja: 965P DS3P alapla 3.3 rev. az F5 os biossal megy az 1333 FSB
vagyis 6550 , 6750, 6850 procik sot meg a quad ok is...''
''Eddig minden stimel mindenki azt irja megy biosfrisitessel alaplapgyarto forumokon
F5 os bios-al stb.''
Ezeket elolvasva tettem fel egy kérdést:
''F5 a legfrissebb bios DS3P-hez?''
Ez alapján szted mire nem figyeltem? Fel lehet olyan biost is rakni ami éppen ezekhez a procihoz kell...nem kötelező a legfrissebbet. De mégegyszer...meglepődtem a bios száma miatt és emiatt kérdeztem...nem azért mert nem figyeltem...
Ja és arról nem is beszélve, hogy a P35ös tesó már most több bioson van túl...
[Szerkesztve] -
bega1986
csendes tag
válasz
Gorneck #1200 üzenetére
Igen mind2 gépen SP2van. Nem raktam fel chipset drivert. AZt windows alatt kell telepíteni, vagy valami furmányos módszerrel, mint a biost frissíteni? Egyébként a bioshoz sem nyúltam, az ami rjata volt amit megvettem. AZt esetleg érdemes lenne megpróbálnom frissíteni? Abba még nem mertem belevágni, mert nemtom hoyan kell...
Új hozzászólás Aktív témák
- Ubiquiti hálózati eszközök
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Pixel topik
- ASUS routerek
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest