- iPhone topik
- Poco F7
- Ovális kamera és Exynos az S26 Ultra pletykakosarában
- Lassan teljes a Xiaomi 16 tudáslistája
- Képeken a Huawei új Watch GT 6 órái
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor 20 - jobb későn, mint soha!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megéri lecserélni a Nothing Phone (1) és (2) készülékeket
Új hozzászólás Aktív témák
-
sinick
senior tag
Egészséges dolog az, hogy a Gigabyte P35 DS4 lapon a CM TX2-es procihűtő nagy fordulaton megy idle-ben? BIOS-ban átállítottam a smartfant-t "Autorol" "By voltage"-ra, így csendesebb (bocs, hogy a megnevezések nem pontosak, nem a gépem előtt vagyok!).
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Szeretném frisasíteni a lapomat,de nem tom hogyan kell,tudnátok segíteni??
GA-965P-DS4 rev 3.3
-
hazsoo
csendes tag
hi!
Nekem is van 1 ilyen lapom (GA 965P DS3) rev 3.3. Én is egy E8400-es procit szeretnék bele venni. Biost már frissítettem( F13o Non official support) ezt írják róla. Elvileg a rev.3.3 már csont nélkül támogatja az 1333-as FSB-t.Remélem nem lesz vele gondom.Vagy kénytelen leszek venni egy Q6600-ot. -
Aisti
csendes tag
Mikor elindul is a 8400-as procival csak 6x-an indul tehát még utána is kelet ezt azt állitgatni és még egy érdekeség hogy a maximális nem 3 ghz hanem 3.16 annyi mint a 8500-as .Mármint 9x-as szorzoval alapon.Tuningal egyelőre nem foglakozom amig jobban meg nem ismerem a jelenlegi rendszerem.
-
Aisti
csendes tag
Ha nyomok egy load optimizet akkor vissza állitja az alaplap eredeti FSB-ét (1066-ot)és a kővetkező inditaskor megint semmi,kezdheted előről az egészet proci csere stb,stb.Rossz tuning esetén ugyan ez a mese,tehát tuningra nem igazán jo ez az alaplap legalabb is a 45nm procikra.Ez szerintem azért van mert a lap nem támogatja az 1333 -as FSB gyárilag.
-
tlac
nagyúr
Ha kikapcsotam a tápot elvesztek a beállitások ugy vette mint ha sikertelen tulhajtás lett volna
ezt nem értem, hogy miért csinálja
ha most az e8400-zal nyomsz egy load optimizedet, mit állít be?
(természetesen nem mentsd el)ha vmi hülyeségre állítja be, akkor rossz tuning esetén veheted újra elő a régi procidat...
-
Aisti
csendes tag
azFSB-nek nálam nem volt elég+0.1,Automatikusan nem ált át ezért nem indult el.Ha kikapcsotam a tápot elvesztek a beállitások ugy vette mint ha sikertelen tulhajtás lett volna .266mhz procifrekivel indult és ez nem elég az E8400-nek hogy elinduljon.Én is egy csomo teszt után jőtem rá.Igy hát elvileg stand by-ban lévő gepben cseréltem le a procikat.A load optimized is ép ezért nem műkődőt.
-
Aisti
csendes tag
válasz
Bundás22 #2883 üzenetére
ugy tudom hogy van ennek a lapnak is már F13-as biosa azzal tuti hogy megy csakmielőt kiveszed a régi procit adj +feszt a memoknak(+0.2),MCH(+0.1),FSB(+0.2).Cpu freki 333 és mikor veszed ki a régi procit ne huzd ki a tápdugaszt mert el vesznek ezek a beállitások,nem fog bootolni.
-
Bundás22
őstag
vettem egy ilyen lapot! 12K volt 965P-DS3, gyönyörű és jól felszerelt
az új 45nm-es procikat kezeli ez a lap? F12-es biosa van, lehet új bios kéne?
-
Aisti
csendes tag
Gigabyte P965 S3 tulajdonosok már akit érdekel műkődik az E8400-as proci ezzel a lappal.Tehát nem kell lapot cserélni csak egy kicsit meg kell tuningolni.Ha valakinek segithetek nyugotan irjon emailt.
-
Aisti
csendes tag
Kis segitség kellene.Bárkitől.Van egy gigabyte P965 s3-as alaplapom és nem tudtam elinditani az E8400-as procival.A gigabyte oldalon azt irják hogy az F13i bios-al tuningolva kellene műkődjőn.Ha valaki tudja a bios beállitásokat ehez a procihoz megkőszőném ha leirná nekem.Előre is kőszőnőm.
-
whitezo88
nagyúr
nekem is hangproblémám lenne. kb 2 hete, ki tudja miért, elment a mikrofonhangom. ahogy egnéztem mi lehet, az realtek audio driverban érzékeli a mikrofon kapcsolódását ugyanúgy, de a "MIX" fülön alul minden csúszka szürke, és a windowson hangbeállításokál is szürkítve vannak a csúszkák az Audio Inputnál (cd, mic, line stb)
mi lehet a gond? frissítettem drivert, ki-be dugtam a csatlakozókat de semmi.
kép 1 kép 2 kép 3mivel ventrilot rendszeresen használok, elég nagy gond nekem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Johnny Cage #2865 üzenetére
Nem semmi. Egy újabb csoda történt.
-
azt az említett "Microsoft UAA Bus driver for High Definition Audio"-t próbáld meg /legalábbis 965-nél így híják
/
ha így se megy akkor jobb gomb s eltávolítás /és természetesen minden realtek hangkaris telepített drivert uninstallálsz/, majd újraindítod a gépet
és először ezt a UAA /rajta kell hogy legyen a gyári lemezen olyan ~5mb körüli,/ rakod fel
és aztán felrakhatod a sima audio vezérlő progit /innen leszedheted a frisset/ -
szasz!
az eszközkezelőbe felismeri a hangkarit?
esetleg próbáld meg ezt felrakni /a gyári lemezbe benne van/ "Microsoft UAA Bus driver for High Definition Audio"ha így se megy akkor az eszközkezelőbe távolisd el az adott hangkarit és uninstalláld az összes hozzá tartozó drivert /majd restart/
és újból ragd fel az UAA ... drivert, és utána a hangkari vezérlőt /már van 1.9-es is/Üdv.
mod: de a P35 topicba lehet van valami spec megoldás rá tedd fel ott
-
Hold
őstag
Sziasztok feltelepítettem mindent az új XP-re
már csak hang nincs.. ezt a hibát írja.. Mitől van ez ? -
Johnny Cage
addikt
Fejlemények: már-már úgy tűnt, hogy a bios (és ezzel együtt az alaplap) menthetetlen. Erre az új rammal (Geil 2x1GB) egyszer csak beboot-olt a rendszer és azóta is megy, a recovery probléma teljesen megszűnt. Ezt magyarázza meg nekem valaki. Mindenesetre nagy kő esett le...
-
JxOxExY
tag
-
Bioshock
tag
van egy gond az everest a 16Xos pci express foglalatban 1x es nek irja és érzem is hogy valami probléma van .pontosan ezt irja : PCI-E x16 port #2 Használatban @ x1 (NVIDIA GeForce 8800 GT [10DE-0611] [NoDB])
nos arra lennék kiváncsi ,hogy mi lehet a gond.az alaplap gigabyte GA 965 p ds 3
-
nagyamte
tag
Sziasztok.
segítséget szeretnék kérni.
Tegnap vettem egy új házat a gépemnek. Míg nem cseréltem ki a belsőségeket addig 3600-on ment a procim atom stabilan.
De aztán kicseréltem.
Ekkor kezdődtek a gondok.. (nem resetletem a biost) nem kapcsol be a gép, majd bekapcsol csak minden visszaáll alapra. Majd jön a Windows betöltése, de ott megáll. Semmi egér van de fekete képernyő.
Gondoltam biztos a rendszer rossz. Újraraktam ekkor már a első újraindítás után azt írja ki, hogy lejárt a regisztrációs idő. Hmm kb 2 óra alatt??? Na de aztán megint újraraktam. Ekkor már minden oké volt. Csak elkezdtem húzni egy picikét a procit. És ismét azt írta, hogy lejárt. Adtam több áramot a cpu-nak így már jó volt.
Csinál olyanokat a alaplapom hogy egy újraindítás után ha úgy gondolja akkor nem megy.
Miért? nem találkozott valaki hasonló dolgokkal? Annyira felb***, hogy 1x működik 1x nem.
próbáljak bioszt frissíteni? Vagy cseréljek lapot? -
tlac
nagyúr
válasz
Johnny Cage #2855 üzenetére
ezt próbáld még meg
de szerintem nem csak bios-szal van a probléma -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Johnny Cage #2855 üzenetére
BIOS mentés ügyben Dryman-t keresd. Ő az embered.
-
Johnny Cage
addikt
Még valami: az alaplap garanciája 1 hete lejárt (sick), a bios úgy tűnik teljesen el lett cseszve, annak ellenére, hogy (állítólag) sikeresen frissítette (bár ugye a problémát nem a frissítés okozta, azért lett frissítve, mert baj volt vele). Ilyenkor mi van? Cserélhető valahogy a bios? Vagy vehetek új lapot egy ilyen banális hiba miatt?
-
Johnny Cage
addikt
Pontosan azt, amit leírtál: csináltam egy cmos clear-t jumper-al, utána optimized defaults, majd mentés és újraindítás. End billentyű, bejön a flashbios, szűz pendrive-ra ráraktam az F12-est, ott felül azt a cuccot DISABLED-re tettem, majd sikeresen frissítette a bios-t, utána leállítottam.
Újra bekapcsolom, azóta egyből ez a Bios Recoveryng jön be, ahogy bekapcsolom a gépet, bios-ba se tudok belépni. Aztán csak áll ez a egész, a gép teljesen lemerevedik.Azóta újra csináltam cmos clear-t, sőt, kivettem az elemet is, de semmi változás.
-
tlac
nagyúr
válasz
Johnny Cage #2850 üzenetére
pontosan mit csináltál?
melyik újraindítás után kaptad ezt?"Recovering Bios from Hard Drive", és csak áll, nem mozdul, nem csinál semmit. Úgyhogy most már el se indul a rendszer.
vinyóról még beadhatsz neki egy bios-t (fat-ot kezel)
bár ezek szerint nem a bios állítódott el, hanem vmi hardverhiba van
detroitrw:
miért hal meg mindenkinek a lapja?
mit csináltál vele? -
Sziasztok!
A mai nap kérdése!
vajon megfõtt a lapom ?az a lényeg hogy se kép se hang még nem is sípol semmi ...
gondolom nem a táp a hibás mert az usb-re kötött cuccok kapnak áramotötletek?
cirmos, elem ki-be megvolt
Üdv.
-
tlac
nagyúr
válasz
A-l-i-e-N #2848 üzenetére
giga
egyébként meg ez a gigabyte p35 topikja és ott olvasd el az 1. hozzászólást -
A-l-i-e-N
aktív tag
Haliho!
Melyik jobb lap?
Gigabyte P35-DS3
Gigabyte P35-DS3R
ASUS P5K
ASUS P5K-C
Valojában a 2 GB közti külre lennék kiváncis ill a rev 1-2 közti kül!
THX -
tlac
nagyúr
válasz
Johnny Cage #2846 üzenetére
ilyenenkre gondoltam, hogy cmos clear
legújabb nem béta bios fel, keep dmi disable mellett
mindkét biosban legyen ugyanaz (ezt ds3-nál nem tudom hogy van, ds4-nél lehet másolgatni egyikből a másikba)
load optimized -
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #2844 üzenetére
mch-nak adj +0,1-et
Johnny Cage:
egy nagy takarítás ráférne a bios-ra
-
Shrike7973
senior tag
Nemértem mivan..
Bios frissités előtt ha 102 hz re emeltem a cuccost, akkor 16x os lett a sávszélesség :S. Mostmeg akár 101, akár 102, ugyanugy 1x es.. Nwmtom mivan... Mindensetre jövőhéten szerzek egy ac freezer 7 prot.. Msot elindult a gépem 7*400 on windows futott 1 órát, bár nem terheltem, csak alapvető dolgokat csináltam (net meg ienek). Játék szaggat persze 20 fps a link miatt. Gyorsan lecsekkolom még1xer hátha...
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Pancsermeste #2823 üzenetére
igen, de akár 4X-esre is tehetem, a gép elindul.
Nem ér semmit. -
fer
őstag
válasz
Johnny Cage #2841 üzenetére
Hátha ez segít : [link]
A jumper rátolás helyett ajánlott a reset gomb használata, már mint azt toljuk a tüskékre, valamellyest biztonságosabb!
-
Johnny Cage
addikt
Valamennyit adtam (2.2V-on ment), de ez egy tuningram, A-Data EE, 2.1V az alapfesze, 2.3-ig üzeminek számít, ennek ezt bőven bírnia kéne vagy kellett volna. Ezzel a rammal már egyáltalán nem hajlandó elindulni a gép, se cmos clear, se semmi után. Beraktam két másikat, mindegyikkel pöccre indult gond nélkül, visszaraktam az A-Data-t, azzal se kép, se hang, bekapcsol, lekapcsol, bekapcsol, lekapcsol... és ez ismétlődik a végtelenségig.
Másik rammal megy a gép, viszont most meg ez az Award Block Bios a probléma... ez jön be állandóan indulásnál. Amikor meghalt a ram, akkor a Windows-ban elkezdtek lefagyni a progik, újraindítás után meg egyből ez a Bios Recovery jött be (aztán lekapcsolt és az A-Data-val nem indult el többé) és azóta is állandóan ez jön be, másik ramokkal is.
-
Rick4
félisten
válasz
Johnny Cage #2839 üzenetére
húztad a ramokat? adtál nekik túlfeszt? másik gépben próbáltad a ramokat?
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #2835 üzenetére
S.O.S.
-
Rick4
félisten
válasz
Shrike7973 #2837 üzenetére
mehet.
-
Shrike7973
senior tag
Mehet a 102 mhz pci expressre, vagy az veszélyeztet bármit is/nagymértékű?
-
Rick4
félisten
válasz
Shrike7973 #2834 üzenetére
igazából a logoutra gondolsz, vagy magára a történetre? előbbit töröltem a sok iq-fighter hsz miatt, másikkal meg igazából időm sem volt foglalkozni.
-
Johnny Cage
addikt
Üdv.
Van egy kis gondom: Giga DS3 lapomban egy hete tönkrement egy 2x512-es A-DATA KIT. Az egyik ram már bizonytalankodott előtte is, aztán hirtelen mindegyik beadta a kulcsot, egyszerre, ami önmagában egy kicsit furcsa. Lehetséges, hogy a lap vágta haza a ramokat?
Most egy átmeneti rammal üzemel a gép, de azóta történik egy furcsaság: szinte minden újraindításnál bejön az Award Block bios, ami vissza akarja állítani a bios-t ("recovering bios"). Ez általában kétszer egymás után (lekapcsolja a gépet, újraindul, majd megint bejön), aztán harmadszorra már be-boot-ol a Windows.
Mi a véleményetek, tönkremehetett valami a lapon?
-
Shrike7973
senior tag
Rick4 mi lett a milka csokival?
?
-
Shrike7973
senior tag
Eredmények.
Deadault optimezedet nyomtam.
Namármost, belöttem fsb t 320 ra, mem szorzót 2,5 re (800 mhz), pci express csati 100 hz en, fesz először auto n volt de most manualon van minden alapfeszen megy a gép, de semmi tesztet nem futtattam még. Szomoruan tapasztalom, hogy a bios frissités nem segitett, pci express link width 1x esEmeljem meg megint 102 hz re? :S Nemakarom veszélyeztetni szegény GTS emet, 1,5 évig tuti nem veszek gépet...
-
Brumi˘
addikt
válasz
Shrike7973 #2829 üzenetére
Ugyan az az eredménye, a biost tápeláttás nélkül hagyod...
-
mokus1
addikt
válasz
Shrike7973 #2829 üzenetére
igen ugyanaz.csak kapcsold ki a tápot is.
valaki segitsen a fenti hozzászoláshoz. -
Shrike7973
senior tag
Cmos clearrel megegyezik az ha kiveszem az elemet 2 percig és utána visszateszem?
-
Rick4
félisten
válasz
Shrike7973 #2826 üzenetére
az én alaplapomon is elég hülyén van elhelyezve a cmos clear jumper, de egy régi házból kibombáztam a nyitásérzékelő kapcsolót, és azt dugtam rá, utána kivezettem a ház hátuljához. csak egyszer kell megcsinálni, és onnantól hátranyúlsz, megnyomod és nincs gond. de a dual bios egyébként is olyan, hogy ha valami beállítás miatt nem lehet indítani a rendszert, próbálkozik, majd mindent visszarak alapra, és indít.
-
Shrike7973
senior tag
Nah..
A googles képen megtaláltam, csak azt nemértem hogy miért az írástól 1,5 cm re van.. ot t nem néztem. Naszal ottvan 2 tű, a leirás szerintnincs rajta fej a hibák elkerülése végett.. hát én találtam 3 kapcsolót, de a vga hűtése alatt van, most nincs kedvem nagy szerelésekbe bocsátkozni, majd holnap. Ezzel lehet clearelni cmost, de az erase cmos nem ugyanazt jelenti? Ezt ugy lehet elérni ha kiveszem az elemeet, majd visszateszem egy perc után,,, ez felér egy cmos clearrel? Mert ha nem szedhetem ki a gts em
. Hülye gigabyte... ilyen fos elrendezést... Holnap azért elmegyek megkérdem szervizbe hogy azok a pöckök valóban arra jók e.
-
Rick4
félisten
válasz
horvathkrisz #2822 üzenetére
azért volt a kb, mert egy nem giga lap volt, azon picivel arrébb van a jumper.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2815 üzenetére
Ha ez bonyi, akkor esetleg próbáld meg:
Bios-ban Load Optimized Defaults, majd azokat a beállításokat, amiket az előbb írtam.
Ha így nem megy, akkor csak a CMOS reset segíthet...vagy vedd ki az elemet éjszakára.... már úgyis mindannyian fáradtak vagyunk...
-
Pancsermeste
őstag
válasz
horvathkrisz #2822 üzenetére
Szia!
F13-as BIOS-ban már tudod (tudnád) állítani a memória szorzót? -
Rick4
félisten
válasz
horvathkrisz #2818 üzenetére
mi vicceset mondtam?
-
mokus1
addikt
nekem is van egy ilyen lapom egy quaddal milyen tuningot tudok benne elérni??tapasztalat??
vagy inkább a P5B-t tegyem alá. ja ez DS3 -
Rick4
félisten
válasz
kb itt keresd:
elem mellett, és a jelenlegi állásról a másikra kell átdugni, de az alaplap könyvében is le vagyon írva.
-
rumkola
nagyúr
válasz
vegyél konzolt és felejtsd el a tuningot szvsz
-
Shrike7973
senior tag
Szval a jumper összejöt két részt, mintha egy kapcsoló lenne, csak nem eltolni kell, hanem ráteni a 2 végét azokra apontokra, aelyeket össze akarok kötni.
1. Hol találom meg ezt a jumpert?
2. Meik két pontot kell összekötni?
3. Meddig?
4. Honnan tudom, hogy sikerült?
5. Más lehetőség nincs? -
Shrike7973
senior tag
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Shrike7973 #2812 üzenetére
Elég ha szólsz neki, átgyön a konektoron is és nem csak a bijoszodat de a palacsintát is kisüti neked.
-
Shrike7973
senior tag
Rányomjak egy jumpert? Mi az hipervándor?
-
Shrike7973
senior tag
Miva'?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2808 üzenetére
Aham... CMOS Clear...
Törli a BIOS beállításaidat, és reszeteli a gyári default értékekre.
Az alaplapon az elem körül találod, rányomsz egy jumpert pár másodpercre... persze szigorúan kikapcsolt, áramtalanított gépnél! -
rumkola
nagyúr
válasz
Shrike7973 #2808 üzenetére
Hát igen, alapvető problémák...
Mellesleg elég a gyári hűtő még az 1.45V-hez is....
-
Shrike7973
senior tag
CMOS Clear?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2806 üzenetére
Hmmm...
Tehát most el sem indul a gép, ha emeled az FSB-t?
Akkor először is csinálj egy CMOS Cleart.
Utána be a BIOS-ba.
FSB legyen kezdetnek 370MHz
PCIE 100MHz
Memo szorzó 2x
Feszek egyelőre auto.
Így el kell indulnia. -
Shrike7973
senior tag
válasz
Pancsermeste #2805 üzenetére
2794#!!!
AMugy te voltál akivel beszéltem anno akkor, mondtad emeljem 102 hz re müködött de vissztavettem és biost frissitettem..le van írva minden ta 2794# be mi a problemám. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2802 üzenetére
Ha a régi biosszal elég volt, akkor a mostanival is elég, mert attól, hogy most magasabb hőmérsékletet ír, valójában a proci nem melegebb.
Gyári Cooler alapfeszes tuninghoz elegendő. -
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #2802 üzenetére
"Nem lett melegebb a procid"
és a magok hőmérséklete sem változott, csak a cpu-é, ami a magok hőmérsékletéből van számolva vmilyen módon
-
Shrike7973
senior tag
Remek... Akkor már biztos nem lesz elég alap cooler.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Shrike7973 #2800 üzenetére
Giga szakik szerint az újabb bioszok már pontosan jelzik a hőmérsékletet, tehát a régebbiek valszeg alulmérték.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Hamarosan automatikusan települ a Microsoft 365 Copilot
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest