- iPhone topik
- 8849 Tank 4 Pro - interpol-álom
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Rossz iPhone-t másol a OnePlus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Így néz ki a Vivo X300 Pro, és két vele rögzített 4K 120fps videó
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #1499 üzenetére
most nézem ds3-ad van, ne erőlködj
szedd le a driver-t -
Tuco Ramirez
őstag
Az topic első hozzászólásában ez szerepel: "AHCI csak Vista alatt működik (ezzel együtt az NCQ is), ha XP-t telepítenél és az ''SATA AHCI MODE'' ''Enabled''-en van, a telepítésnél is már kék halál fogad"
Namármost, nálam az XP már telepítve volt, amikor feltelepítettem az inteles AHCI vezérlőt. Ez azt jelenti, hogy tök felesleges volt, mert nem működik? A SATA AHCI MODE-ot állítsam vissza "Disabled"-re? Szedjem le az AHCI drivert? Vagy hagyjam a csudába, mert úgysem zavar bele a rendszerbe? Esetleg később a Vistához még jól jöhet? Gorneck, tlac ti hozzáértők vagytok, mit csináljak...? -
Gorneck
legenda
válasz
Tuco Ramirez #1494 üzenetére
AHCI tudtommal csak úgy megy, ha úgy is installálod az XP-t vagy Pistát. No meg nem is mind1 melyik csatin próbálkozol ezzel...a megfelelőn kékhal fogad! Legalábbis engem az fogadott...
-
tlac
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #1494 üzenetére
mi az, hogy nem megy?
ennél részletesebben kellene leírni, hogy mit csináltál, stb... -
Tuco Ramirez
őstag
Köszi a választ! Akkor azt hiszem, maradok a 2 giga RAM-nál egyelőre.
Az AHCI-vel kapcsolatos dolgokat elolvastam az első hozzászólásban, így már tisztult egy kicsit a kép. Egyik haverom esküdözött, hogy gyorsabb lett a winchestere mióta AHCI módban megy. Engem is rádumált, feldobtunk egy inteles AHCI drivert a gépre (bootolásakor szépen betöltődik), de én a semmilyen érezhető változást nem tapasztaltam. Most is be van kapcsolva az AHCI mód. XP-t használok, az első hozzászólásban leírtak szerint az AHCI XP alatt nem működik. Most mit csináljak? Visszaállítsam "Disabled"-re vagy hagyjam így? Ha kikapcsolom, el kell távolítani az AHCI drivert is? -
tlac
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #1492 üzenetére
romlani fog, de ezt még vinnie kell
csak a vista miatt nem biztos, hogy megéri még 2 giga, megy az ennyivel isnem várható sebességnövekedés (csak a vinyó cachebeli elérése növekszik)
1. hozzászólást olvasgasd -
Tuco Ramirez
őstag
Sziasztok!
Gondolkodok az XP-Vista váltáson, amihez nem árthat némi plusz RAM. Jelenleg 2x1 giga van a gépben, ezt megdupláznám meg (szintén 2x1 GB-tal, hogy a dual channel meglegyen). Jelenleg 380-as fsb megy a gép, az fsb
AM arány 1:1, tehát a memók 760 MHz-en futnak. A memória típusa mind a 4 modulnál ugyanaz lenne (GEIL Value). A kérdésem az, hogy nem romlik a lap tuningpotenciálja, ha 4 RAM modult használok?
A másik kérdésem, hogy érdemes a BIOS-ban átállítani a SATA üzemmódot AHCI-ra? Pontosan mire jó ez? Várható jelentős sebességnövekedés a vinyókezelénél?Előre is köszönök minden választ!
-
zeix
senior tag
válasz
mikk2000 #1490 üzenetére
A kép nálam bejön seperc alatt...
most is a melóhelyemről.
Azt a képet alapbeállításokkal készítettem így van
2.66Ghz FSB:1333Mhz 8x333Mhz.
Viszont az EIST disabledre van állítva és így is állítgatja a szorzót 6x-8x.
Lehet a Vista szórakozik velem? Teljesítménycentrikusra van beállítva.
Különben el sem indul a gép ha a memória szorzót 2x-esre teszem, a bios sem, levágja az (autómatát). A monitor be sem kapcsol. 3x resetel magától és visszaállítja magát autora.
Gondolom akkor a 4 modul miatt van ez.
Nekem elég lenne 8x375Mhz proci freki. Kiváncsi vok mennyivel lenne gyorsabb a gép. -
mikk2000
őstag
Mondjuk egy fél óra alatt bejön a kép
A kép alapján ez se nem 400, se nem 2x szorzó.
Először is, többektől olvastam már hogy 4 modult nem komál a lap tuning okán, tehát megpróbálhatnád először csak kettővel. A 2x2 modult gondolom úgy tetted egyébként hogy azonos színűekbe az egyforma típusúakat.
Bios, majd ctrl-f1
ram szorzó 2x
mch +0,1V
ram annyi amennyit kér enni (pontos típus alapján megnézni a gyártó oldalán), de minimum +0,1V
Ezután futtass egy memtesztet, ha hibás, akkor ne is menj tovább, de ha nem, akkor fsb legyen 350, aztán 10-esével lépkedj felfelé. Gyors ellenőrzéshez jó a dosos memteszt 5-ös tesztje, de aztán lefuttatni teljesen. fsb 400 felett itt azt írták (...) plussz hűtés nélkül veszélyes lehet az mch-ra, de te úgyse akartál e fölé menni.De előbb el kéne döntened mit akarsz tesztelni. Ha a max fsb-t, akkor a proci szorzót vedd le 8-ról 7-re. Ha a proci frekit, akkor szorzó vissza 8-ra, és lehetséges hogy emelni kell majd a proci feszt (csak a legkisebb ugrásokkal különben elégeted). Proci/mem tesztre jó pl az OCCT, mondjuk 8 óra az nem rossz idő.
Na ha mindez megvan, akkor lehet nézni 4 modullal... tökölés ám egy tuning.
-
mikk2000
őstag
válasz
Vakegérke #1487 üzenetére
Szia, kösz a választ!
A csiszolgatást úgy csináltam ahogy írtad (mert kicsit működtem ám, mert mindenképp fel akartam tenni, de idővel rendesen is meg akarom csinálni). Viszont a 200-as szerintem borzasztó durva, legalábbis egy sima, de oxidálódott felülethez. 600-asom volt itthon legfinomabb (ami itt a boltba kapható legfinomabb), de persze azzal nem lett tükörsima
Meg túlságosan nem mertem nekiesni megfelelő technika híján, mert aztán az isten se egyenesíti ki. Fúrógéphez kapható tépőzáras meg 200-as a legfinomabb.
Gondoltam én is arra hogy a csavar feje legyen inkább alul, de az a baj hogy fent beleütközik a bordába, mivel így is alá kell nyúlnom az egyik felén az ujjammal. Az egyformán meghúzni a csavart - azt én is úgy gondoltam.
-
Vakegérke
félisten
válasz
mikk2000 #1479 üzenetére
Okoskodom, tehát vagyok.
Először a csiszolgatás.
Sima felület, mondjuk üveg, bakelit, bútorlap, dohányzó asztalka. Ráteszed a polírpapírt, egyik kézzel lefogod, hogy ne csúszkáljon, a másikkal meg huzigálod rajta a hűtőt jobbra-balra, föl-le, és körkörösen. Ha nagyon nem akar csiszolódni, akkor kicsit durvábbal próbálkozz. Szerintem a 200-as elég finom. A lényeg az, hogy egyenes legyen a felület, és viszonylag sima. A mini karcokat kitömi a jó kis hűtőpaszta, gondolom teszel rá.Pöcök gond.
A csavar-rugó páros jó megoldás.
"...úgy saccolom hogy az alaplap alja és a ház alja közti hely nem elegendő a rendes leszorításhoz."
Tóld be alulról a csavart, a feje elfér. Felül meg van elég hely. Ha mégsem, akkor fűrészelsz, és lereszeled kúposra a csavar végét.
Talán még a rugó sem kell, ha útban van, gondot okoz. Kézzel lágyan meghúzod az anyákat, közben ujjal szorítod a hűtőt a hűtendő felületre. Ez egyenletes felfekvést, egyenletes leszorítást biztosít. Utána azonos fordulatnyit tekersz mindegyik anyán, immár szerszámmal.Bocs, ha hosszú voltam.
-
zeix
senior tag
Frissítettem a biost F12-re power on probléma megoldva.
Kipróbáltam:
8x400-ra tettem a cpu host-ot és a ram frekije felment 960Mhz-re..
Ram szorzó azt nem tudom hol van olyat találtam, hogy option1-option2
Ha 100-ra fixálom a PCI-E órajelet alap beállításoknál, akkor a szorzó csak 331Mhz lesz.
Amúgy be sem bootolt ezeknél a beállításoknál. Még a bios sem. Szerencsére visszatette auto-ra a cpu host-ot. -
mikk2000
őstag
Na, tényleg úgy néz ki jó lesz ez a kicserélt adata extreme 800+
Igy hát kicseréltem az mch hűtőt egy hőcsöves bizbaszra, és elkezdhettem nézegetni az fsb határait. Azt már észrevettem, hogy ahogy elég hamar kellett az mch +0,1V, úgy 430 felett már kell a +0,2V különben hibázik. Azért az meglepett kicsit hogy 490-en még bootolt a rendszerAz új chipset hűtő egyik műanyag pöckének egyik kampója nem igazán bírta a kiképzést (bár tartani tart), hogyan lehetne pótolni? Ugyanilyen hűtőt venni még egyet drága mulatság lenne, ráadásul ugyanilyen gyenge takony lenne a pöcke. A pöcök mérete (hossza) eltér az eredeti bordához valótól mivel az új hűtő füle magasabban van. Gondolkoztam csavaros vagy rugós/csavaros megoldáson de úgy saccolom hogy az alaplap alja és a ház alja közti hely nem elegendő a rendes leszorításhoz. Gondolom pöcökkínálat külön nem nagyon van
Más... mind a CPU mind a chipset hűtő alja nem egy simaság, mivel lehet az lesimítani házilag? Namost nem olyat akarok hallani hogy "csiszold le bazmeg" hanem pl hogy fogj egy sima deszkát tégy rá egy 1600-as csiszolóvásznat...tehát részletesen.
-
zeix
senior tag
Közben olvasgattam a topicot... érdeklne ez a tuning téma.
A 6750-es procimból szeretnék 3Ghz-et kihozni (az elég lenne nekem, ha stabilan megy).
Hogyan álljak neki?
965p-s3 rev3.3 lap
2x 1gb Kingmax 800mhz ram
2x 1gb Samsung 800mhz ram -
zeix
senior tag
Helló!
Ma cseréltem ki a procimat a gépemben (Gigabyte 965p-s3 rev3.3), egy Intel 6750-esre eddig minden frankó
de,
máshogy kapcsol be a gépem mint a régi procival E6300,
power on => elindul...hirtelen leáll
kikapcsol 2s szünet és csak akkor indul el.Másnak is volt ilyen problémája?
-
mikk2000
őstag
válasz
varga911 #1468 üzenetére
Nos, nem biztos hogy eltűnt, mert S3-hoz ugyanis csak kettőt adnak. Lehet hogy neked nem DS3 van hanem S3? A kézikönyv 7. oldalán ott van egyébként mit adnak a laphoz. Ha valóban DS3-ad van, akkor a bolttól kérd el a kilopott 2 kábelt, bár igazság szerint amikor megvetted akkor kellett volna ellenőrizni hogy minden benne van-e.
-
varga911
senior tag
Hali,
Kérdésem a következő: hány darab SATA kábelt csomagolnak gyárilag egy DS3-hoz?
Üdv. -
mexel
veterán
Még mindig lenne egy olyan kérésem, ha valakinek van 965p-s3 laphoz gyári driver cd-je az nem tenné nekem fel ISO-ban valahová? ( mondjuk a mammutmailra, az egyszerű)
Nagyon megköszönnémVirtuális sört is küldenék érte
-
tlac
nagyúr
válasz
ballington #1454 üzenetére
de persze, ha lehúzod, akkor nem fogja használni a gép
bár én ki szoktam a kapcsolni a nem használt dolgokat is a bios-ban (jmicron, soros, párhuzamos port)
-
tlac
nagyúr
válasz
ballington #1452 üzenetére
akkor nem kell
lekapcsolhatod, akkor a pata vezérlőjét is, onboard vmi controller disabled
pata-hoz nem kell pre install driver (elvileg) -
tlac
nagyúr
válasz
ballington #1450 üzenetére
akkor kell az inteles pre install driver, de a vista már nem csak floppyról eszi meg
szedd le a giga oldaláról őket
-
ballington
addikt
az "1"-est hsz jól értelmezem? tehát ha van egy sata (sárgára kötve) és egy ide vinyóm, akkor ha a sata ahci mode "enabled"-re van állítva, akkor a vista telepítőnek nem kell a sata driver? tehát a pre-install?
vista-hoz milyen drivert érdemes leszedni előre? külön szedjem le az audio, chipset és lan drivert is?
-
Rusher
őstag
válasz
Tuco Ramirez #1447 üzenetére
Giga 965-DS3-nál
tutira bejön sztem próbáld ki nem lesz semmilyen probléma pláne most nézem gtx-ed van......abban a gépben csak 7300gt van ilyen kismértékű emelés nem okoz problémát
-
Rusher
őstag
válasz
Tuco Ramirez #1443 üzenetére
Nálam is volt ilyen próbáld meg a PCI-E frekit 103-ra állítani nálam azóta nem jött elő
-
Gorneck
legenda
válasz
Tuco Ramirez #1443 üzenetére
Jó ötlet az mch emelés...aszhem az elég is neki...
-
Tuco Ramirez
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket illetve a tanácsotokat szeretném kérni. DS3 lapom van és a PCI-E csatoló sávszélességét valami oknál fogva időről-időre visszadobja 16x-ból 1x-be, ami persze csúnyán hazavágja a VGA teljesítményt (ha újraindítom a gépet, akkor megint jó, azaz 16x, legalábbis egy ideig). A proci (E6420) tuningolva van 3 GHz-re (380MHz fsb), a PCI-E freki lefixálva 100MHz-re. Szerintetek mi okozhatja ezt az idegesítő bugot, illetve mi lehet rá a megoldás? Esetleg MCH fesz emelés a BIOS-ban segítene?
Köszi előre is minden ötletet!
-
thomeef
őstag
Köszi szépen
Megszemléltem.
Amugy sikerült 10%-al növelnem a rendszerteljesítményt, adtam +0,2voltot ramnak és 925mhz-en fut 5-5-5-15 ös időzítéssel.
Winrar benchmarkot néztem, állítás előtt 950kb/sec volt, most felugrott 1050-re
Köszi a segítséget, mér csak ram hűtő kell, mert így gondolom melegebb lesz a memó... -
thomeef
őstag
Hali!
Az lenne a kérdésem hogy a gigabyte ga-965p s3 alaplapomon biosban lehet állítani a memória időzítéseket, avagy nem és csak auton állítja?Alapon a 800mhz es sima kingmax ramom 5-5-5-15ön megy,
Húzva használom +0,1volttal 925mhz és 5-7-7-20-as időzítéssel megy ami sztem nem túl impozánsSzerintetek?
-
pcbrr
csendes tag
üdv,
kis segítséget kérnék...
egy havernak raktunk össze új pc-t: 2180-as proci, gigabyte 965 ds3 lap, gyári intel hűtő...
néha újraindult neki megnézte a hőmérsékletet, 81 fok!kiderült néha leláll a cpu venti menet közben...
mitől lehet ez alaplap, a vagy a hűtő lehet szar? -
BPFeri
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
Egy jó hír Rev 1-es DS4 tulajoknak:
Rolko E6550-et betett Rev 1-es DS4-be (F10-es BIOS) és szépen elindult a win, CPU-Z és Everest is felismerte. Szóval gyakorlatilag is mennek az 1333-as procik.
-
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #1402 üzenetére
már tapasztaltam egy olyat, h az egyik mag ment 100-on a másik csak pár %-on, videókártya nem volt terhelve és egyszercsak kikapcsolt a gép, utána bekapcsolt magától (valószínűleg nem volt áramszünet, ingadozás, mert azt látni szoktam a lámpámon)
viszont kb. előtte 20 perccel nézegettem a ventiket, lehúzgáltam, megfogtam őket (tápét is)
most az orthos small fft ment, ott hagytam a gépet kb. 20 percre és mikor visszamentem láttam, hogy újra volt indulva (pedig ez a ki van kapcsolva win-ben)
és most is előtte matattam a gépben hasonlóan, csak nem tudom mikor és lehet utána a gép is volt kikapcsolva
ezután futott rendesen 5 órán keresztül az orthos
beírhatod a listába
-
littlelion21
addikt
válasz
wiggen123 #1412 üzenetére
Öööö...igen 1,4-re nem 1,4-el - nem voltam elég egyértelmű. Az már összesen több mint 2,7V lenne - nem max. 2V-ot lehet adni?
Egyértelmű, én sem fogom hülyére hajtani a procimat, de vedd figyelembe, hogy azok Northwood /tehát még nem is Prescott/ magos P4-ek voltak... -
wiggen123
senior tag
válasz
littlelion21 #1406 üzenetére
Gondolom nem 1,4-el hanem 1,4-re gondoltad, de nem akarok kötekedni értem
A kérdésre a válasz itt. Túl sokat én biztos nem adok a procimnak, mert hiszek a fenti cikk írójának.
-
mikk2000
őstag
válasz
littlelion21 #1409 üzenetére
Én adtam helyből, de nincs tapasztalatom a hasznosságáról. Kinek van kedve több 10 órás tesztet futni amiatt hogy +0,1V tényleg kell-e neki vagy nem?
Ha az MCH kevés az azért erőteljesebben szokott jelentkezni, ezt viszont tapasztaltam. Butaság kijelölni egy célt pl 3ghz-et, meg kell nézni épeszű feszekkel mit bír, és ha többórás tesztek alatt sincs hiba, akkor kicsit még lejjebb venni (5-10%), és ami kijön így, akár pl 2,86ghz, akkor annak kell örülni, vagy venni erősebb hűtéseket és még tovább adagolni a feszt...vagy megvenni drága pénzen egy elve erősebb procit és nem tuningolni
Ramon csodálkozom a sima value Kingston 667-esem 800-on hiba nélkül ment (mint ahogy általában a 667-esek), +0,2V-al. Egyébként a +0,1V nem azt jelenti hogy +0,1V-ot kap a memória, lehet hogy csak +0,05V lesz abból (főleg terhelés alatt). Nekem a mostani Adatám pl 2V-al kéne menjen 4-4-4-12-őt, de csak 2,1V-al megy hiba nélkül, viszont ha megnézem terhelés alatt az már csak 2,05V (most nem mennék bele hogy ez a "szoftveres" mérés mennyire pontos).
-
mikk2000
őstag
válasz
littlelion21 #1404 üzenetére
De azzal még mindig nem vagyok kibékülve, h a 667-es ramok 0.1V feszemeléssel nem bírták a 682Mhz-et!!! Vagy ez vmi 'anti-tuning' ram?
mch +0.1V
-
Gorneck
legenda
válasz
littlelion21 #1406 üzenetére
Szinte semmivel...pl: 20 év helyett 18at fog menni! De ezt nem vedd fix vminek...csak egy példa...
-
Gorneck
legenda
válasz
littlelion21 #1404 üzenetére
Elég simán...
Hááát eléggé az lehet...
Előfordulhat. Sajna nem ismerem a Corsair ezen ramjait...
-
littlelion21
addikt
válasz
Gorneck #1403 üzenetére
Köszönöm! Ja, elfelejtettem írni, a Pcie-t már fixáltam 100-on.
Az 1.4V-hoz elég lesz a Freezer7 Pro?
Próbáltam alapfeszen 290-es fsb-n @3,2Ghz, de játékok alatt egy-két kékhalál, és vettem az 'adást'.
Ilyenkor az Everest system stability test-el mérve sosem ment 57 fok fölé a hőmérséklet /mondjuk nem tudom mennyire hiteles/.
Ha az Orthos hibázik, az mennyire mérvadó? Mert 273-as fsb-n hülyére Carbonoztam,+ FEAR-eztem magam és semmi hiba, v kifagyás...De azzal még mindig nem vagyok kibékülve, h a 667-es ramok 0.1V feszemeléssel nem bírták a 682Mhz-et!!! Vagy ez vmi 'anti-tuning' ram?
-
Gorneck
legenda
válasz
littlelion21 #1401 üzenetére
Igen állítsd.
Adj feszt a procinak 1.4. ramnak +0,2. Pcie 100.
-
littlelion21
addikt
Üdv!
A lenti konfigot tegnap megcibáltam egy kicsit; ezzel kapcsolatban van pár kérdésem:
273-as FSB-nél a 2.5-ös RAM szorzónál /682 Mhz/ 3perc alatt kiakasztja az Orthos stress memo vagy mi az isten, pedig adtam neki plusz 0.1V-ot. Ha többet adok, sokat ártok neki?A szorzó 11, az FSB szintén 273 ez ugye 3003Mhz, amit ugye szintén kiakaszt az Orthos stress cpu, de a 3Ghz-ről NEM akarok lemondani. Mekkora az a fesz.emelés, amivel nem rövidítem meg sokkal szeretett cpu-m életét? A fesz emelés - cpu élettartam csökkenés függvénye lineáris?
Vagy próbáljam az fsb-t feljebb és a cpu szorzót lejebb vinni, ezzel jobb eredményeket érek el?
A memória-időzítésnél, ctrl+F1 után megjelenik az 5-5-5-15 ös időzítés utána az áll mindegyik után,h 'auto'. Ezt állítsam át 5-5-5-15-re?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438, 94% Akkumulátor
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OPCIONÁLIS: 2 részletben is elviheted Razer Naga V2 Pro Gamer egér (RZ01-0440100)
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest