- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Huawei Watch Fit - hajtás, kartárs!
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nem lesz Xiaomi 16
Új hozzászólás Aktív témák
-
fer
őstag
válasz
keszegduda #3499 üzenetére
A konfigodnál 3Gb ram van írva, 4 db memóval így megy a tuning!?? Ezt hogy a fenébe csináltad? Mellesleg a 450 igen csak a vége, nekem sem megy ez fölé, de egy kis feszt adhatsz a procinak, hátha!
-
keszegduda
őstag
Nekiálltam a maximális FSB kereséséhez, eddig 450Mhz-nél állok, viszont 3 nap terhelés után egyszer csak megfagyott a gép és kék halállal elszállt. Minek kellene adnom +feszt? Memóriák megkapják a 2,1V-ot 5 5 5 15-ön mennek 900-on, a CPU is megfelelő feszt kap.
-
jozsef11
tag
Sziasztok!
Nekem csak egy gyors kérdésem lenne. A gigabyte 965p-ds3p alaplapnál melyik az a billentyű kombináció mely a biosban előhozza az északi híd hőmérsékletét is?
Valahol olvastam ,hogy alapbeállításnál valahogy előcsalogatható.
Köszi előre is. -
DeepDish
őstag
Hi all!!
Van 1 ilyen alapom,biosfrissites kozben tapreset sikeredett erre van e megoldas ezek szerint? [link]
Gigabyte GA-965P -DS3 REV 1.0 !
Koszonom
-
keszegduda
őstag
Megvárom az áreséseket és aztán meglátom hogyan alakul. Jelenleg nem igazán éri meg E6400@3,4ghz-ről E8400@4-4,2ghz-re váltani elég sokat kellene rádobni.
Ez a DS3P eléggé kilóg a sorból (pedig DS4), alig van hozzá BIOS, inkább a DS3-4-re gyúrtak...igaz már támogatja alapból az 1333mhz-es FSB-t, de ennek szeritnem nincs jelentősége. -
tlac
nagyúr
válasz
keszegduda #3492 üzenetére
a legfrissebb nem béta biosokban már most is elég sok proci megy, a rev3.3-nál kell nézni
és nem biztos, hogy legújabb bétáknak is lesz-e valaha végleges verziója... -
keszegduda
őstag
A béta driverekkel nem vagyok kibékülve, megvárom a véglelges bios-t.
A nehalem architektúra egész le fogja nyomni az árakat (remélem) addig ráérek a jelenleg procimmal is jól el vagyok. 4ghz+ legyen meg stabilan akkor azt mondom hogy megéri lecserélni. Főként játék és videó vágás/konvertálás lenne, az utóbbi csak 1CPU-t hasznánla ezért kell a nagy órajel ill. sok cache.
-
tlac
nagyúr
válasz
keszegduda #3490 üzenetére
topikban vannak peldak...
feles szorzo viszont lehet nem megy, de ezen kivul egy wolfdale szerintem hasonloan mehet, mint az ujabb lapokban (4 magosoknal joval nagyobb a kulonbseg)
steppingre figyelj, pl e0-hoz meg csak beta bios van -
keszegduda
őstag
A jelenleg letölthető E8000-es szériát támogató BIOS-ok mennyire megbízhatóak és milyen órajelekre számíthatók normális feszültség kereteken belül (pl.:1,35-1,4V max)?
Tudom hogy nem a legjobb alternatíva ezen lapok alá egy wolfdale vagy yorkfield de ha nem kell feltétlen cserélnem lapot számomra megfelelő tuningpotenciál mellett akkor csak CPU-t fogok... -
Sabre
őstag
MEGY BENNE AZ E5200
F13 fel és remekül szalad, jelenleg a 3700mhz tünik 1 óra állitgatás után, 3960mhz-en még eljutottam a win logóig
-
tlac
nagyúr
válasz
ballington #3483 üzenetére
nem tart sokáig kipróbálni, ha már úgy is fel van telepítve minden
ha elegendő gyorsnak találod, akkor ok -
tlac
nagyúr
válasz
ballington #3481 üzenetére
úgy elvileg jó
-
ballington
addikt
na és az úhy megoldható, ha a vista-s samut ich8-asra (tehát a sárga csatira), a hitás xp-s vinyót pedig a jmicron-ra (lila csati).
ekkor elvileg tudom azt állítani, hogy a samura beállítom az ahci-t (mer ugye erre vista megy), a hitát pedig hagyom ide módban (mert ugye azon régi xp van, és néha azt is el akarom majd indítani)az már más kérdés, hogy ha másolok így egyik vinyóról a másikra, akkor ez hogyan befolyásolja a sebességet. lehet nem is éri meg így az ahci, és hagyni mindent ide-ként és mindet az ich8-ra kötni?
-
tlac
nagyúr
válasz
ballington #3479 üzenetére
elég zavaros, amit linkeltél
ha mindkettő vinyó a sárga csatlakozókon van, akkor egyszerre ahci vagy ide, külön nem tudom szabályozni őketnative-val csak a még régebbi os-eknél lehet probléma
-
ballington
addikt
válasz
ballington #3478 üzenetére
bár ahogy nézem ekkor azt kellene, hogy ha xp-t indítom a másik vinyóról, akkor át kellene állítanom mindig az ahci-ket disabled-re.
akkor viszont marad az ide módú vista
native mód nincs befolyással arra, h xp vagy vista, illetv h friss vagy régi OS? -
ballington
addikt
na asszem itt kellett volna kezdenem:
erre tud valaki valamit? -
Sabre
őstag
válasz
politomi #3475 üzenetére
akkor kérlek olvasd el újra. nekem NEM a rev 3.3 van aminek a speckóinál kint van a giga honlapon h mennek benne a 45nm procik HANEM a rev 1.0 aminél meg végig N/A van....neten irogatták páran h megy mégis. az 5200 már itt figyel, este kiderül h megy-e, előtte f13as biost felcuppantom persze.
-
fer
őstag
Az mitől van, hogy a gép egyszer csak magától újraindul? Az automatikus újraindulás nincsen bepipálva, a tápom kb 3 hónapos BS 2, ramokat egy hónapja vettem, és azóta semmit nem állítgattam a biosban! 4-4-4-12 - őn mennek 800-on, hol meg 900-on hiba nélkül (memtest86)! Ja és az újraindulás tuning nélkül volt! És még mostanában egyre több kékhalálom is van, valami win32k a ludas, frissítettem vga drivert is, de az sem segített!
-
Dzsekó
addikt
-
Sabre
őstag
elvileg a ds3 és a ps3 1-2 kondiban meg ellenálásban, illetve azok differenciájában különbözik - tudtommal. ergo 1:1 ugyanaz más tekintetben, ami a ds3-ban megy az a ps3-ban... sajna a rev 3.3-nál nem lenne para ott kiirták h f13-al mindent támogatni, sőt a lap leiráshoz is beszúrták h támogat 1333 fsb-t is
-
Sabre
őstag
965p-s3 rev1.0 cpu support list
gigabyte 965p-s3 rev 1.0 a lapom tipusa, a fenti link a cpu támogatottsági lista.különbözik a rev 3.3 támogatásától, ott az f13-al elvileg támogatja az összes wolfdale-t.
multkor már felvetettem a dolgot, most ujra. elvileg a ds3 rev 1.0-n is ugyanez van 1-2 kondi kivételével. rev 1.0-s ps3/p-ds3 1.0-s lappal hányan üzemeltetnek itt wolfdalet? mindenkinek megy f13al? ennyi a kérdés
-
Lacpac
őstag
válasz
johntheface #3464 üzenetére
Igen létezik, 64 bit-es operációs rendszer.
32 bit-es win összesen 4 giga memóriát tud megcímezni, ebbe a 4 gigába beletartozik a vga, és az összes hardware memóriája is. -
johntheface
csendes tag
Üdv All!
Volna egy problémám.Van egy gigabyte 965p DS3 (rev. 3.3)-as lapom.Eddig 2db 1GB-os RAM modul volt benne.Egy Kingmax és egy PQI típusú.Vettem mellé 2 db Kingstone Value sorozatú 1GB-os modult.Az összes Ram 800MHz-es.Mikor betettem a 2 új ramot a Vista csak 3300MB-ot látott a 4096-ból.Biosba látja az egészet.Frissitettem F13-as biosról F14B-re.Azóta 3582MB-ot lát a VIsta.
Probálgattam ide-oda rakosgatni a ramokat,de semmi változás.
Létezik megoldás a problémámra vagy ez valamilyen "bug"?
Előre is köszi a tippeket. -
hoffman_
nagyúr
Tudom, hogy igen, meg bios frissítés, és szalad... De bele merjek vágni egy E8400-et ebbe a lapba?
Kéne néhány pozitív visszajelzés olyantól, akinek ilyesféle magasabb kategóriás hipperCPjU szalad a lapban. Akad?
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne,hogy egy Gigabyte GA-965P-DS4 -es lapba belemennek az "új" Core 2 Duo 8xxx-es procik???
-
trident
csendes tag
re: köszönöm!
Valamikor erre is sort kerítek, megnézem, ellenőrzöm a légáramlásos témát, bár ezek szerint úgy néz ki, hogy az elől+hátul+oldalt jön be
-
-
fer
őstag
válasz
trident #3454 üzenetére
Gyanítom, hogy te sem a gyári procihűtőt használod, hanem olyat ami előröl hátrafelé fúj, ahogy az enyém is, így nekem is kellet rátennem egy 5cm-es ventit, de én csak 5volton járatom! Ha feltennéd a gyári inteles hűtőt, akkor az elég levegőt kavarna arrafelé is, és nem kéne az északi hidat külön hűteni!
-
trident
csendes tag
Sziasztok!
965p-m van, hűtés nélkül, illetve az oldalfalról félig-meddig befújó 12 cm.-es ventivel az északi híd kifejezetten forrófejű kézzel tapintva.
Már szinte a lapvásárlás óta egy 5 centis ventit gyógyítottam rá, úgy langyos kb, de a régi, kiszuperált venti már zajos, vaciálok, hogy lenne a legjobb megoldás, ami biztonságos, csendes...Ki hogyan használja, kell-e extra hűtés, mi lehetne a legjobb megoldás?
-
Dzsekó
addikt
Én utána sem szoktam load optimized defaults-ot nyomni, hanem csak megnézem a beállításokat, ami változik esetleg az új bios miatt, azt beállítom jól, és aztán nyomok egy mentést. Nálam még nem nagyon változott soha a bios frissítés előtti beállítás frissítés után, ezért mindig csak gyógypillantást vetek a tuningos beállításra, és save...
Üdv! -
tlac
nagyúr
Load optimized defaults-ot meg azért nem nyomkodok soha, mert minden beállításomat elszarja, még azt is, hogy support usb keyboard disabled lesz, meg ilyen hülye apróságokat, amivel legalább 5 perc elmegy, hogy visszaállítsam, már ha emlékszem, hogy mire kell állítani, mert nem napi szinten nézegetem a biost.
pedig problémás lehet a kihagyása...
gondolj arra, hogy egy programnak le vannak mentve a beállításai a vinyóra és te kicseréled a programot, ami nem biztos, hogy teljesen kompatibilis a régi beállításaiddal...csinálj képeket a biosról, írd le, stb...
akkor nem lesz probléma a beállítással
nekem is az a véleményem, hogy ha tényleg stabil, akkor mehet tuningoltan is, de ha nem teljesen stabil, még esetleg akkor is, egy biosfrissítés nem terheli le a gépet úgy mint pl. egy prime95 blend...
viszont ettől függetlenül nem javasolt tuningolt gépen, mert növeled a kockázatot, hogy nem sikerül a frissítés
másrészt, mivel utána úgy is nyomni kell load optimized-et, nem jelent túl nagy megerőltetést előtte levenni a tuningot is -
Dzsekó
addikt
Nem ajánlgatom senkinek, csak arra akartam rávilágítani, hogy nem változnak a beállítások a bios frissítés után. Load optimized defaults-ot meg azért nem nyomkodok soha, mert minden beállításomat elszarja, még azt is, hogy support usb keyboard disabled lesz, meg ilyen hülye apróságokat, amivel legalább 5 perc elmegy, hogy visszaállítsam, már ha emlékszem, hogy mire kell állítani, mert nem napi szinten nézegetem a biost. Ha nem vagyok biztos a dolgomban, akkor inkább kézzel visszarakom a procit és memót, meg a feszkókat alapra és kész.
Amúgy az én véleményem, de ez az én véleményem csak, sztem lehet tuningolt géppel biost frissíteni, ha atomstabil ezzel a tuningal a gép. Legalábbis nekem soha nem volt vele problémám. És kb. laponként 4-5 bios frissítést csinálok.
Üdv!
-
tlac
nagyúr
válasz
Whynot? #3449 üzenetére
ált. nincs túl sok különbség a különböző revíziók között
a giga weblapján a képek és a specifikáció alapján meg lehet nagyjából állapítani, hogy mik változtak (most nincs kedvem kibogarászni neked)ha a legolcsóbban akarod megúszni, akkor veszel egy rendes hűtést és legalább 3 gigáig tuningolod a géped (ehhez az 1. hozzászólás és a topik tartalma tud segítséget adni)
-
Whynot?
aktív tag
a rev 1 és a rev 3.3 között gyárilag milyen különbség van? szóval mit takar a rev?
a rev 3.3 listája szerint F13-as bios-szal viszi ezt is:
Intel Core2 Duo E7300 2.66Ghz,
ami még éppen azon a határon van (30e Ft) amit ki tudnék adni érte. Meg merjem kockáztatni? Egyáltalán lesz akkora különbség, amiért érdemes? -
Whynot?
aktív tag
nekem is 8800GTS-em van és nem ártana egy jobb proci. De nem akarok 40e Ft-ért venni 20FPS-t sem. Szal csak akkor cserélnék, ha van egy olyan ár/érték arányú proci, amire éldemes lecserélni a 6300-at. (mostani configom GB-965P-S3, 2GB kingmax RAM duálban, 8800GTS, táp 400 vagy 450W enermax)
Tuninggal 2200-at értem el stabilan, de gyári hűtésem van és nem izgat 1-200MHZ, annyi miatt tényleg nem cserélnék -
hoffman_
nagyúr
A te procid vígan és dalolva kihajtja a 640-es GTS-t
Nekem is volt, és E6320-al 2,8ghz-en nem volt procilimitem. Vagy ha volt is, nem vettem észre. 3DMarkban meg 100 pötyire nem adok, az semmit nem jelent.
Van még szufla a procidban, rángasd meg 3ghz-ra és bőven jó leszel. Azt még alapfesszel is elviszi szerintem
Procit csak akkor cserélj, ha veszel egy 4870 vagy ettől erősebb kártyát és über felbontáson játszol. Egyébként felesleges.
-
tlac
nagyúr
Én soha nem nyomtam load optimized defaults-ot, és mindig megmaradtak a tuning beállításaim bios frissítés után.
ezt azért ne ajánld senkinek
főleg, hogy tuning alatt frissítsenWhynot?:
már sokszor leírtam, mindegyik rev-hez ugyan az a bios van
a rev3.3-nál érdemes nézni, hogy milyen procikat támogat, és azok menni fognak a rev1-ben is -
VGYke
addikt
válasz
Whynot? #3444 üzenetére
Ha engem kérdezel (másnak nyilván más lehet a véleménye): procit csak akkor érdemes cserélni, ha van egy bika VGA kártyád és játék alatt a proci nem tudja kihajtani, így proci limit miatt gyenge a teljesítmény, vagy pl. film renderelésnél számít az az 5 perc, amit nyersz vele. Nekem Core™ 2 Duo E6600 2,4Ghz, 8800GTS 640MB-os VGA-al és 3GB RAM-al párosítva, játékon kívül nincs gondom a proci sebességgel. Játékban meg a VGA lehet gyenge (na de hol: Crysis nagyon max-on). Én is cserén töröm a fejem, mert jobb VGA-hoz, jobb proci kellene, így táp-VGA-proci triót együtt kellene cserélni.
Szóval: nézd meg, hogy a VGA-dhoz milyen procit javasolnak. Ha E6300 megfelel, ne cserélj. Gyorsulást RAM bővítés is eredményez, (pl. 1GB-ról 2-re, Vista alatt 2-ről 3-ra)
Ha mégis a csere marad és igaz a táblázat (nem megy az 1333FSB), sok választás nem marad, amelyiket lehet még kapni: pl. intel Core2Quad Q6600 2.4GHz, vagy 6700, stb.
2,4 ghz-et azonban a te prociddal is eléred, tuninggal. Szóval rossz embert kérdezel, mert én lebeszéllek a cseréről. -
Whynot?
aktív tag
Köszi a gyors rekciót. Igen, ez a lapom van.
A Gigabyte honlapját már a kérdés feltevése előtt átböngésztem, de nem akartam rossz vásárt csinálni egy félreértelmezett infó miatt. Pár helyen olvastam, hogy 45nm-es procik is mennek benne, ezen az oldalon pedig azt írja, hogy nem.
Te egyébként melyiket javasolnád? Azért szegezem nektek a kérdést ilyen direkt módon, mert tök hülye vagyok hozzá és nekem ez már követhetetlen, hiába olvasgatok utána -
Whynot?
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!Van nekem egy S3-as alaplapom (rev .1), benne egy E6300-as procival. (A BIOS még F6 vagy 7, amivel kaptam, mert bios frissítésnél meghalt az előző lap és gariban cserélték, aztán hozzá se mertem nyúlni többet a frissítéshez
Szóval az lenne a kérdésem, hogy ha le szeretném cserélni az E6300-at, akkor mi lenne a legjobb proci, ami működne is benne, illetve mi lenne a legjobb választás? Persze alaplap csere nélkül, mert sajna egyszerre csak egyikre van keret. -
VGYke
addikt
Köszönöm! Itt az ideje a szemüveg beruházásnak
965G biost nézegettem. Még jó hogy nem cseréltem!
A speedfann akkor is érdekes, nem állítgatja a ventiket, holott korábban, eredeti bios és ugyen ez a Vista alatt működött. Mondjuk ez a prg. csak ideiglenesen kellene, egyik ventim felhangosodott, ezzel ki tudnám szűrni melyik.
És már emlékszem: korábban próbáltam az F10 biost, de nem tetszett, mert kicsit másképp szabályozta a ventiket, (vagy másképp mérte a hőfokokat, így másképp szabályzott)... talán lassabb lett a cpu hűtő, így a kisebb huzat miatt a lap kezdett melegedni és gyorsult a házhűtő... valami ilyesmi volt. Mégegyszer köszönöm! -
Dzsekó
addikt
Én soha nem nyomtam load optimized defaults-ot, és mindig megmaradtak a tuning beállításaim bios frissítés után. Ezen a lapon 5-ször végeztem bios frissítést.
Gondom sosem volt bios frissítéssel.Szerk: Ja és én az egyik vinyó egyik particióján egyik könyvtárba bemásoltam a bios fájlt és kitallóztam a q-flasben, szal nem kell pendrive-al vacakolni. Persze a partició fat32-es.
-
tlac
nagyúr
mikor ilyen lapot használtam, próbáltam a speedfan-t és ment (kicsit bonyolult volt beállítani), de nem használtam, a bios végezte rendesen a dolgát
mindegyik rev-hez ugyanaz a bios van
nem tudom, hogy mit nézel, de itt f11 az utolsó stabil
frissítés után mindig load optimized-et kell nyomni a biosban, tehát nem fognak megmaradni a beállításaid
-
VGYke
addikt
Sziasztok! GA965P DS4 (Rev3.3) lapról van szó. A rev számot, hála egyik fórumtársnak, csak most derítettem ki.
Nálatok működik pl. a Speedfan progi? Nálam régebben működött, aztán mostanában nem (nem tudom pl. a ventik sebességét állítgatni vele). Szöget ütött a fejemben a BIOS, mert anno lecseréltem, F9-, 07.04.27 dátumúra (Everest szerint)
Most keresgéltem új biost a rev 3.3 laphoz és amit találtam: F7-07.04.26, F8-07.05.28, F9c,f,h, de az mind béta. F9 nincs is!
Elképzelhető (ami számomra eddig elképzelhetetlen volt) hogy nem a lap rev. számának megfelelő BIOS-t tettem fel régebben (pl. rev 1.0-hoz valót, a 3.3 helyett), és minden működik, csak pl. a speedfann, meg rivatumer, meg Nvidia BIOS Editor nem?
Ha igen, mit tegyek? frissítsem az F9- 07.04.27 dátumút F8 -07.05.28 dátumúra (feltéve, hogy F9 bétákkal nem akarok szórakozni)?
Elképzelhető hogy átszámozták a bios verziókat és semmi gond nálam?
Még 1 apró kérdés: régen cseréltem biost, akkor is win alól és elfelejtettem már. Csere után megőrzi a bios a beállításokat (pl. ram 4-4-4-12, megemelt fesz, stb, stb)? -
Dzsekó
addikt
Hogy érted azt, hogy lehetnek problémák a 45nm-es procival?
Az az érdekes ebben a hőmérséklet dologban, hogy alapon több a 45nm-es kb. 5 fokkal, de orthos terhelésnél vagy 15 fokkal kevesebb a 45nm-es a régi 65nm-esnél. A régi simán felment 80 fok fölé, majdnem 90 fokig, ez meg 75-nél megáll, azt is sokára éri el.
Ennek persze én örülök, emiatt nem is foglalkozom nagyon azzal, hogy most alapon a maghő felmegy 53-56 fokig, csak úgy meglepett a dolog. -
Dzsekó
addikt
Elképzelhető, mindenesetre idegesített és kikapcsoltam.
Hőfok nem ment le tőle.
Megkérdezném tőled, hogy normális az, hogy a 45nm-es proci magja ugyanannyi MHz-n és kevesebb core fesszel jobban melegszik? 5 fokkal kevesebb volt a 65nm-es 6420-am 1,35V-on, mint az E7200-am 1,26V-on.
Köszi! -
Dzsekó
addikt
Hali!
Lenne egy kérdésem.
Az normális, hogy a CPU EIST funkció a biosban hol megjelenik illetve hol nem, de inkább soha nem jelenik meg. Eddig 2x sikerült előcsalogatni.
És az normális, ha C1E (mert ugye csak ez maradt) be van kapcsolva, akkor fel-le ugrál a MHz pedig a proci mindvégig terheletlen. Nem kéne lent maradnia a MHz-nek végig?
Köszi!
Üdv! -
Mec
aktív tag
Hi. Van egy Gigabyte DS3 EP45 alaplapom és egy 3pin-es procihűtőm. Elvben át lehet állítani a fan control mode-ot analog szabályzásra a PWM-ről, viszont sehol sem találok ilyet a biosban. Talán bios frissítésre van szükség, vagy ez a lap nem tud ilyet? (utóbbi esetnek túlságosan nem örülnék). Thx.
-
fausztg
csendes tag
No, találtam egy német oldalt, amit egy Gigabyte-os csávó csinál, és rákérdeztem nála, lesz hozzá BIOS a 12-es verzió. A 12A (alfa) fent van nála, azzal viszi a cucc az E8600-at, viszont a 0,5-ös szorzó a probléma a 965-ös chipset esetében, ugyanis azt nem támogatja, (gondoljatok bele a 6000-es széria órajeleibe, 2,13, 2,4, 2,66, stb. ezek mind egész szorzósok). Ettől a proci még menne, de a RAM osztók nem állnak ehhez rendelkezésre, vagy a RAM-ot, vagy a procit hajtod túl egy csöppet (a RAM-om bírná
)
Elég jól elmagyarázta, de úgy tűnik menni fog és én türelmes vagyok, 1 év múlva akarok egy vadi új gépet, egy Linnfield-et, addig kéne kihúzni a quad core-al. Ha kijön a megfelelő BIOS, jelentkezem. -
fausztg
csendes tag
válasz
hoffman_ #3424 üzenetére
Az a hivatalos policy, hogy OEM windows esetében (a lakosok 99.9%-ának ez van, mert a full verzió 100k) a Win kötődik a hardverhez. Ha a hardveren jelentős módosítás történik, akkor elvész az OEM licensz. A dobozos verzió licenszét hordozhatod az OEM-et nem. A probléma az, hogy a fő komponens, amihez a win köti magát, az az alaplap BIOS-a, illetve annak egyedi azonosítója. Hiába veszek Giga alaplapot, az azonosító más lesz. 1 dolgon gondolkodtam még, hardverhiba esetén talán megengedik az átvitelt. Megmondom, hogy elégett
-
hoffman_
nagyúr
válasz
fausztg #3422 üzenetére
Szerintem nem ilyen hülyék a winfosnál(vagy igen
) és van erre mód. Más ilyen jellegű progival volt dolgom, ami full egy gépre volt használatos, és ha mégis újra kell rakni, akkor van rá mód, csak kell küldeni egy mailt a tulajdonos cégnek, jelen esetben winfos kft, és szerintem ez a rendszer náluk is minimum, hogy működik. Vista topic környékén rákérdeznék a helyedben
-
fausztg
csendes tag
Sziasztok! A topicban már elég sokat olvastam a 45nm-es cpu támogatásról, de valahogy nem vagyok biztos a dolgomban és nem akarok "bevásárolni". Szóval a cuccom egy 965P-DS4 rev 1.0 ami több, mint 2 éves (akkor vettem). A kérdés, hogy ez elviszi-e a q9550-et, vagy nem. A hivatalos álláspont szerint a Gigabyte honlapja szerint nem. De olvastam mást is. Valakinek van tapasztalata ilyen ügyben?
-
tlac
nagyúr
-
fer
őstag
Hát akár mit is csinálok sehogy sem akarnak 1066-on menni a memók, de legalább a 900-at viszik 4-4-4-12 - őn! Lehet majd talán egy másik lapban! Vagy majd kipróbálom a havernál a p31-es giga lapban, én meg berakom az ő geil 800-as ramjait, állítólag azokból is ki lehet hozni vagy ~1000-et!
-
LiQuiD_HxC
csendes tag
Most tervezem, hogy beszerzek egy Gigabyte GA-P35-DS4et.
Nagyon megfogott. Bár annyira (még) nem értek tuninghoz, de a későbbiekben még hasznos lehet akkor ez az alaplap. (:
-
fer
őstag
Nálam a 6320-as alapfeszen viszi a 3.15ghz-et! Szerintem egy picit még nálad is menne feljebb, de lehet, hogy tévedek!
-
hoffman_
nagyúr
Azért mert azzal egy helyi bazáros jóvoltából másodszor lettem átejtve... Nem működik. El sem indul. Nameg ha már van egy stabil lapom, nincs az az isten, hogy cseréljek.
Igen olvastam a tesztet, és nagyvonalakban ki is hajtja a VGA-t, csak ha a későbbiekben szeretnék nagyobbat, oda elkél egy 8000-es...
A tuning-lehetőségek korlátozottak. Ha nagyon tekergetném és centizném, akkor még +100,200,hz menne. Hacsak nincs valami rejtett tartalék, amit egy véletlen opció átállítással előhívok
Hozzáteszem, hogy feszt nem emeltem. Memória kap 2,1-et és minden más alap. Nem szeretek feszt emelni.
-
tlac
nagyúr
válasz
hoffman_ #3404 üzenetére
konfigodból:
Gigabyte 965P(P35 a polcon) DS3Pmiért nem a p35-öt használod?
egyébként elvileg működni kell az újabb procinak a lapban, vannak jó tapasztalatok a topikban
egyébként lehet elég a mostani procid is
(főleg, ha tudsz még rajta tuningolni:
Core2Duo E6320@2,8Ghz) -
hoffman_
nagyúr
Üdv!
Rég jártam erre. Végre megállapodtam és így 2 év után hibátlan a konfigom ezzel az alaplappal...
Azonban 2 év alatt, míg beérett, öregedett is.... Kéne a szufla a 4850-nek.Kérdésem a következő. Amennyiben frissítem a BIOS-t, mennyire lesz stabil a rendszer, egy E8000-sel? Mert inkább legyen picit lassúb, mint instabil. Abból már elég volt...
És ha jól emléxem az olvasottakra, csak az F13-as BIOS tudja azt, ami nekem kell?Mellékesen a dobozon, ami 2 éve a polcon pihen, az van íródva, hogy support 1333 fsb ... Igaz, akkor még nyoma sem volt az ilyen jelen szaladó CPU-knak sebaj, no problem
Szóval le merjem-e cserélni az E6320-at?És a következő, bár ezt nem tudom, hogy itt meg tudjátok-e válaszolni. Mennyivel van lemaradva ez a chipset például a P45-höz képest? Nem kellene mindjárt lapot is váltanom? Igazából ettől ódzkodom a leginkább és bízom a lapban... Régen mintha láttam volna is egy teszte, 965 vs P35 címén, és szó se róla, nem igen volt nagy a különbség. Ha P45 is ekkora ugrás akkor kb teljesen felesleges.
pls help
-
Bluegene
addikt
cseréld le inkább 800-as (alacsony késleltetésű 4-4-4-12) ramokra, ugyanott vagy, nekem azzal nincs baja(corsair xms)
vagy próbálj meg bios-t frissíteni
vagy lődd be 800-asra adj neki +2v-ot(nekem is kell az alacsony késleltetéshez) és lőjj be 4-4-4-12-őt, mivel 1066-os gondolom 800-on tudni fogja800(4-4-4-12)=1066(5-5-5-16), szerintem, bár javítsatok ki ha tévedek, de plussz fesz kell majd neki így is
-
fer
őstag
Megint érdekes dolgot tapasztaltam! Amióta megvettem a 2X1giga 1066-os csx memókat, nem akart menni a tuning, vagyis egyszer sikerült elindítanom, utána már az életbe nem akart elindulni többet, mindíg visszaállt alapra! Fogtam és áttettem a piros foglalatokba, hát ott sem ment, utánna vissza a sárgába, és azóta 3 ból 3X sikerült húzva elindítanom! Mintha valaki régebben említett volna hasonlót, és ő is így oldotta volna meg! Ha itt van az illető kérem erősítsen meg, nyugottabb lennék, ha tudnám, hogy nem lesz vele több gondom! Még valami, úgy olvastam többeknél, hogy a pirosban nem megy olyan jól a tuning, mint a sárgában, van erre ellenpélda is valakinél?, mert az 1066-os ramokat sehogy sem bírom 900 fölé vinni, lehet a pirosban nagyobb lenne az esélyem?, csak azért kérdezem mert már nincs kedvem visszatenni, a hűtő eléggé megnehezíti a műveletet, és nem akarnák valamit véletlen hazavágni benne!
Előre is köszi! -
fer
őstag
Sajna az az érzésem, hogy a lapom csak ~900-ig bírja kezelni hiba nélkül a ramokat! Adtam neki +0,2voltod, de a memtest egyszerűen megbolondul, eltűnik a képernyő egy részéről az írás, és nem reagál semmire, csak a resetre! És még az is érdekes, hogy nem ír ki hibát alul!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Háztartási gépek
- Autós kamerák
- E-roller topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 16 128GB,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6 400NIT 100% sRGB Garis!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest