Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
reaper05
csendes tag
Sziasztok!
Fogalmam sincs hova lehetne ezzel a problémával fordulni, de mivel ilyen lapom van megpróbálom itt.
Tegnap szereltem össze a nevem alatt szereplő gépet. Fölraktam a winfost, semmi gond. Aztán beraktam egy SMC wireless PC adaptert, és amikor indítom a gépet se kép se hang. A gép elindul, de a monitor led-e narancssárgán vílágít. Kivettem a kártyát most megint megy. (Ezeket a sorokat laptopról írom) Lécci segítsetek.
THX -
dvd_R+
őstag
hy all
van 1 gigabyte 965p ds3 , 1db 1gb a-data memoria , inel core duo2 e6320 procim
pioner 111d dvd irom asszem és olyat scinal hogy dos-ba ovlasa a lemezeket meg csökentet modban is de normal modu windows inditasnal nem olvasa a lemezeket fell ismeri a meghajtot de nem ovlas be semmit ja és ha felltesszem az alaplapi cd röl a scsi drivert akkor meg le törli a dvd meg hajtot és nem ismeri fell sehogy se cask ha letörlöm a scsi raid drivert ... pls valaki help -
Gorneck
legenda
válasz
horvathkrisz
üzenetére
333as fsb az vicces lenne...
Sajna ilyen van...többen panaszkodtak is miatta... -
Nekem is ilyen lapom van nagyon állat 3150Mhz en megy benne egy e6300 fesz emelés nélkül!

-
Balupapa
senior tag
RE! (
) 
Mostanában sokat megy a gép letöltéskor / feltöltéskor üresbe, játszani meg nem játszok tehát a tuningot levettem (+ bekapcsoltam azt a ''vmit'' igy most 1.6on fut idle ), minden bealitva alapra ( proci fesz 1.2V ) De azért néha 1 kis plusz többlet teljesitménynek örülnék és megprobaltam bekapcsolni biosba azt a gyari tuningot ( ami aszem ha terhelem 50FSB-t kéne dobnia FULL THRUST ) de sajnos nem megy....
mitől lehet ez? egyáltalán nem változik semi 
-
Brumi˘
addikt
Hy all!
Egy 965P-DS3-ba beledobtam 4×512mb 800mhz cl5 Geil value ramot (2×1gb-s kit). 2 memot 667-esnek lát míg a másik 2-t 800asnak. Miért van ez? valahogy lehet orvosolni? -
horvathkrisz
addikt
képzeljétek múltkor hogy jártam:
beraktam haverom E6300asát a gépembe és egy deka tuningot nem engedett, semmit. (ha húztam winbootnál fagyi, alapon tökéletes)
haverom abit ip35jében pedig 1.4Von vitte a proci a 490MHzes FSB-t.
előfordulhat hogy az én lapom csak max 333MHz FSB-t tud?(most annyin megy ez E4300)
ja, másik: E6300 TAT-tal nézve max 55fokos volt, az E4300viszont 10-15mp alatt felmegy 90fokra, ahol már be is riaszt a bios. lehet hogy ezen a procin nem érintkezik rendesen a kupak a mag tetejével?
-
G.A.
aktív tag
Üdv!
Bajban vagyok. Igaz már régóta zavar, de mivel nem kellet a meghajtóm, így nem próbáltam megoldani. A gond az, hogy a gép gyakran elveszti az egyik 500as wincsit sokszor induláskor ha meg mégis megy akkor XXperc múlva XP alatt(akadozást okozva) és néha a Master wincsit, de ezt csak induláskor. 2db 500as Maxtor és egy 300as Maxtor (Master) van. DS3mas lapomban F12es BIOS üzemel. Lehet hogy ez a hiba forrása? A kábeleket megnéztem, másik configban elsőre mentek. Valaki hallot valami gondot az F12vel kapcsolatban? Downgrade-eljem F11re vagy alá?
GA -
Gorneck
legenda
Ütközésre gondolok...Jmicron kontra ICH8....
Az inteles vezérlő nálam gyorsabb, mint a jmicron...natív vackot kapcsolgatva se történt egy vezérlőnél se semmi...vmi nálad fogta a sávszélet...
Anno pl nálam egy rendszer karbantartás rakott helyre mindent...cccleaner, o&o defrag, registry cleaner...
De tapasztaltam olyat is, hogy lehúztam az ide cuccost és gyorsabb lett a boot és a másolás is...teszt progikkal néztem nem TC-vel...mivel annál nagyon számít, hogy milyen adatot hova másolsz vagy épp múúúvolsz...szal téves infót kapsz...
HDtach, everest progival nézted hogy gyorsabb vagy csak TC?
[Szerkesztve] -
fer
őstag
Mert én a jmicron-t használom, és amiota natív a sata simán másol 60mb/s-al, ez eddíg nem volt ilyen magas, és az egész gép is meglepően gyors, az outlook sem rendetlenkedik már, valamint a win sem ír ki amolyan ''nem sikerülta késleltetett írás....bla...bla...bla'' szöveget!

-
fer
őstag
A ''SATA Port-3 Native Mode'' kinek mire van állítva? Én most állítottam Enabled-re ahol is nem emulál IDE eszközt sata csatlakozón! Ezt nem értem, hogy alapból miért Disabled-re van állítva!? Meg még az nem világos, hogy ez a beállítás érvényes-e a sárga (ICH8) csatira is?

-
Hobli1988
aktív tag
Hi!Nekem minden ismerősőm ezt a lapot alálja egy e4300as proci alá!Tényleg ez a tőkéletes lap 20ezres kategoriában?
-
Gorneck
legenda
1.3V az alapfesz a procinak...1.35öt kap biosba, hogy 1.3 legyen a valós fesz és egyben az alap...itt tartok: [link]
Sima normál cpu fesz beállítással nem néztem...melóból 8 fele érek haza...kb fél 9kor érkezik ez: [link] 1-2 óra a költözés...utána lesz erőm, akkor megy tovább a móka...mivel betesztelt példány lassan a végéhez ér elvileg a proci...az a 6os valójában 7 csak eist c1e be van/volt kapcsolva...
[Szerkesztve] -
helkis
veterán
futtattam egy pcmark 2005-öt, lehet csemegézni!
[link] -
helkis
veterán
hát sajnos a 1.28v kevésnek bizonyult prime95 25.2 hibázott egy óra után, azóta a gyári 1.3v-ot beállítottam neki valós fesznek így stabil már 1.5órája, a hőfokok felmásztak 87fokig, ekkor a procifelülete 71foknak jelezte a progi!!!
ez akkor fordult elő mikozben ment a prime és közben everest FPU Julia-t számoltattam vele!
ami viszont elég szokatlan, de nagyon örülök neki, hogy egyszerüen nem tud belassulni a rendszer! prime95 alatt egymagos gépen nem sok mindent lehetett csinálni, max lemenni sörözni
2 magnál már lehetett, de egy idő után belassult a rendszer, itt minden úgy megy mintha semmi nem fogná a gépet, dúrva! 
[Szerkesztve] -
helkis
veterán
megjött a prockó!

nem polírozott q6600 rev. B3, alapfeszen 1.3v helyett 1.264v.ot kap a p965-os DS4-től, így is elég meleg terhelve (73fok), a felülete és a magok között kb13-15fok különbség van, egy zalman 9500-ös hűtővel (úgylátszik mamár ez kicsinek számít..), jól szellőző zárt házban. alapon is szépen megy, semmi probléma nem volt, xp simán rájött hogy immár 4 maggal is tud dolgozni. everest sebességmérés tesztjeiben (cpu+fpu) meglepően jól szerepel a c2d-ra majdnem dupláját veri számítási teljesítményben. valahol kicsivel a 4magos xeonok fölött helyezkedik el valszeg a magasabb órajel miatt. most keztem tuningolni, 400-as FSB-n volt az E6400-am, a lap egyébként 470-ig bírja, de most el sem indult 400*8-al, 400*6-on elindult, de a hdd-ket már nem látta, aztán shutdown.
így gyorsban 350-es fsb-vel keztem el szórakozni, ezt úgy látszik szeretni, alapfeszen (1.264v a lap droppolása miatt) 2800-on még stabil a cucc, 3150-nél már kell neki adni egy kis kakaót, most 1.28v-ot kap a laptól prime95 25.2 megy már fél órája, talán jó lesz.. bár néha 82fokig is felkúszik egy-egy mag hőmérséklete!!!
prime alatt a gépem 390w-ot zabál! 
lehet tényleg lesz egy p35-ös lap a mostani helyett, ill vagy víz, vagy valami igennagy, jó hatásfokú procihűtő beszerzése ajánlott.
-
Qru
MODERÁTOR
Az lesz, csak még kivárom ténylegesen mennyit nyújtanak a Dx10-es játékoknál ezek a kártyák. Meg addigra az áruk is esik szépen... Szóal még egyenlőre nincs vga vásárlás terítéken, majd februárban. De akkor már kell, mert erre várok: [link] Ehhez meg már kevés lesz a 256MB-os 7900GT-m.

-
fer
őstag
És olyan létezik, hogy tuningra való átálláskor eltünnek mappák a gépröl?? Nekem épp egy ilyen esetem volt, hogy amikor meghuztam a gépet egy konvertálás elött és nyomtam egy gyors cpu-z - t meg az energiagazdálkodást is gyorsan átállítottam, és akkor szarakodott egyet a gépem, és akkor vettem észre, hogy eltünt a háttérképem, meg az összes ami abba a mappában volt, meg még más is ami a doku-ban volt! De azóta a biosban a sata nativ-ot átállítottam, hogy ne emulálja az IDE-t! Ezt nem értem, hogy alap beállításként miért emulál ide-t? Így most tök gyors lett e gépem, és egyéb más gondok is megoldódtak, mondjuk egy restart után az outlook express, mindíg kiírta, hogy nem lett megfelelően leállítva ..... stb.stb. és már ezt sem írja ki!

-
Lidi
aktív tag
Hi !
Skacok az létezik, hogy F12 es biossal rosszabul megy a S3 Rev 3.3 lapom mint az F8 al ?
Igaz F8 hoz kellett a 101Mhz es pci trükk, de úgy ment stabilan alapfeszen 460Fsb vel, most meg visszább kellett vennem 450 re. Ujraindul 3x és alapra áll különben.
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Próbált már vki DS4 rev1-ben Q6600-ot?
-
Qru
MODERÁTOR
Triton 75, elég durván TR XP 120 utánérzés...
[link]
Azért egy összehasonlító tesztre kíváncsi lennék. Látszatra sűrűbb lamellás, mint az xp de az csak nagy légszállításnál baba. Meg réz a heatpipe-ja. Erre nem cserélem le az tuti.
Pedig ez is jól hűtené a SilentPipe-os sz@rságot a DS4-en. -
mikk2000
őstag
Nem bootoltattam még pen drive-ról, sőt a közelemben sincs most ilyen, így nem tudom kipróbálni nálam hogy muzsikál. A boot tényleg kőkemény bios funkció, tehát ahogy irta valaki lejjebb vagy végigdugdosod az összes portot, vagy bios-t cserélgetsz (aztán load setup default). Mindenképpen javaslom hogy hátul is dugd be, tehát az alaplapra közvetlenül, mert a ház usb(2?) kábele ill. azok összeköttetése okozhat problémát. Ha több embernek előjönne a hiba lehetne írni a GB-nek, mert végülis azért készülnek új biosok, mert a felhasználók hibákat jeleznek... de ha egy ilyen effektíve nem szemét lappal problematikus az usb-s boot, akkor feltehetőleg más lappal is előjöhet, ergó ha mész valahová mindenképp legyen nálad CD is...

-
RedCat
senior tag
válasz
mikk2000
üzenetére
Na kipróbáltam az ACikapcsolását, de semmi változás. Sőt a biosban több kapcsolót ki illetve be kapcsoltam ami esetleg befolyásoljatja a bootot, de semmi. Egyszerűen leáll a bott amikor a penről kellene olvasni. Én is olvastam hogy nem jó ha nagy a pen, ezért már 2 félével próbálkozom: 2 GB kinston és egy 256 MB Flash Drive-al. Persze egyik se hajlandó bebootolni

Másik gépben mindkettő tökéletes... Azt hiszem nem fogok penről bootolni, elfogyott az ötlet. Nektek gond nélkül bootol pendrivról? -
mikk2000
őstag
Köszi, de már írtam hogy másik gépben tökéletes
Felületesen olvastam...
A biosban rémlik valami opció hogy az usb drive-okat kifejezetten úgy kezelje-e, én esetleg ennek az opciónak mindkét állásában megnézném mi újság. Ami linkeltem alul ott látszik az is, hogy nagyobb usb drive-ok esetén nem feltétlenül fog működni a dolog. -
RedCat
senior tag
válasz
mikk2000
üzenetére
Köszi, de már írtam hogy másik gépben tökéletes. Próbáltam már síma DOS-t feltenni a penre és arról bootolni, de akkor se bootol. Egyszerűen amikor olvasni kellene a pendrive-ot akkor lefagy a gép és csak akkor megy tovább ha kihúzom a gépből...
Az ACHI beállítást kipróbálom este... -
mikk2000
őstag
A boot cd attól boot cd hogy van boot szektora... Nem vagyok benne biztos hogy nem-e az okozza a gondot hogy pont a korrekt indítási rész hiányzik a pendrive-ról. Szerintem formázd le, és tégy valami minimum boot-ot arra a pendrive-ra, és ha így bebootol, akkor a boot cd boot-ja nem lett megfelelően feltéve (feltelepítve) a pendrive-ra.
Ha ez a helyzet, akkor itt találsz kicsit bővebb infót mit kéne tenned:[link] -
djxp01
senior tag
GA-965P-DS4-hez quad core6600, és 2db 8800GTX mennyire menne jól? procit egy jó memmel meddig lehetne feltolni ? SLi-ben jól menne a két kártya szerintetek ?
tnx előre
-
RedCat
senior tag
Ok, majd ma este tudom kipróbálni. A Hiren az egy boot cd tele hasznos utilokkal. Pl patricionáló, tesztelő, file kezelő, partició másoló, backup, virusírtó, stb. programokkal. Még egy mini windows is van rajta. Ha foglalkozol kicsit a saját avgy mások gépeinek javításával, mentésével, esetleg karbantartásával akkor nagyon hasznos.
-
RedCat
senior tag
Természetesen win alatt tökéletesen megy a pendrive. F12 után vagy ha biosban beállítom hogy róla bootoljon (bios is látja, kiírja a nevét) akkor amikor elkezdené olvasni akkor áll meg az egész rendszer, és addig áll ameddig ki nem húzom.
Több pendrive-ot is kipróbáltam már mind ezt csinálja. Másik gépben tökéletesen bootol a pen... -
RedCat
senior tag
SZiasztok!
Nekem usb pendriveról való bootolással van gondom. Több helyen kerestem a neten hasonló problémát de nem találtam, tehát gondolom egyedi a gondom. DS4 3.3-as lapról van szó egy E6420-as procival és 2 GB rammal. A gép szépen megy, miden oké. De ha bedugok egy bootolható pendrive-ot (én csináltam, másik gépen szépen bootol) akkor mintha megfogná a gépet (mintha nem reagálna a gombokra, persze nem mindig), és nem akar bootolni róla. A bios felismeri mert kiírja hogy USB 2.0 dirve-ot talált, látom a pen nevét is. De hiba választom ki F12-vel vagy a biosban hogy róla bootoljon nem történik semmi. Miután elmegy a post screen megáll az egész gép és mintha várna valamire. De semmi sem történik. Ilyenkor a CTRL+ALT+DEL sem segít, mintha lefagyott volna a gép. De ha kihúzom a pendrive-ot akkor életre kel a gép és bebootol a HDD-ről mintha nem is lett volna benne pen.
Mi lehet a gond? BIOS F9-es, legacy usb bekapcsolva, usb 2.0 engedélyezve. Mást nem tudom mit kellene állítani?
Előre is köszi a segítséget!
Üdv. RedCat -
keszegduda
őstag
F4-es BIOS megfelelő, ha nincs vele problémám? DS3P a lap...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Kína utat tör, bemutatkozott a Longevity Yin and Yang
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Path of Exile (ARPG)
- Battlefield 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 GAMING X Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- s 775, s1156, s1366, s1155, s1150, s1151, s2011, s1200, s1700 , s1851 notebook alaplapok, bontás
- Kingston FURY 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3600MHz CL16 Renegade Black - Garancia: 2034.10.07 ALZA
- Eladó 2 x 8 GB Kingston Fury Beast RGB DDR5 6000MHz CL30 memória
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro // Surface // Surface laptop 10.gen i5, Ryzen // 12,5 13,5 15 //
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Universal Dock UD22
- AM4 procik! Kèszleten több db! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

)
mitől lehet ez? egyáltalán nem változik semi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ez akkor fordult elő mikozben ment a prime és közben everest FPU Julia-t számoltattam vele!