Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
Amúgy kb mire számítsak, meddig ülnek rajta?
Feltételezem kiskerben vetted. Ha a kisker hivatalos nagykertől vette az áruját nem pedig lopta vagy csempészte akkor nem fog nagyon ellenkezni, max ő is leteszteli. Ha helyileg messze van tőle a nagyker akkor vagy felviszi személyesen vagy elküldi nekik. Mindkettő pénzbe és időbe kerül neki. Tehát a termék ott van a nagykernél, de nem csak az van ott hanem száz másik, és hát idő mire sorra kerül. Megállapítják hogy hibás. Ha érdeklődsz, a kisker is érdeklődik a nagykernél telefonon emailben vagy a nagyker portálján megnézi mi újság a reklamációval, ha látja hogy mehet érte akkor érte megy (pénz és idő) vagy leküldik neki valamilyen futárszolgálattal (idő). Legközelebb mikor arra jársz kisker közli ott az új lap, viheted. Szerintem olyan 1hét - 2hónap, de extrém esetben (épp aznap mennek nagykerbe pl és épp ráér tesztelni a srác aki a reklamációs pultnál van és le is teszteli és van is nekik raktáron) akkor akár aznap, de erre sok esély nincs
Megtörténhet hogy egy olyan lapot adnak neked amit más szintén bevitt reklamációra, de más hibával, de mivel azt a funkciót nem használod (vagy nem rögtön), nem veszed észre - magyarul átbasznak.
Pl aki visszavitte annak nem működik az a két memória slot, amit te amúgy épp nem használsz, és erre nem is jössz rá talán sose.
Fentiekből látszik hogy a kisker számára a reklamáció idő/pénz ezért megpróbálhat hülyére venni vagy beetetni valamivel, tehát ha fiatal vagy, apuka legyen ott, és legközelebb nem náluk vásárolni.
Probléma esetén, tehát nem tudják bemutatni hogy szól a csicsergő mégse ismerik el a hibát akkor fogyasztóvédelem emlegetése, végül panaszkönyv elkérése, panaszkönyvbe leírni részletesen mi a helyzet persze megsaccolni hogy a pár sorba beférjen és ügye kézzel kell kitölteni nyomd rá a tollat rendesen mert több példányos lesz, egy példányt te kapsz kézhez amivel felkeresheted a helyi fogyasztóvédelmi kirendeltséget, a további lehetőségek végett, közben a panaszkönyvbe beírás miatt a kisker hivatalos választ fog adni (postai) levélben a történtekre, melyben feltehetőleg azt írják hogy be voltál drogozva és kiabáltál, és persze bűzlöttél az alkoholtól, és semmiképp sem akartad elfogadni a csereként felkínált új alaplapot
Persze történhet másképp is, a nagyker esetleg felajánl értékcsökkentést, azaz visszakapsz a lap árából, de ez tőlük függ. Nem feltétlenül éri ugyanis meg a nagykernek minden hibás terméket visszaszállítani...
Ha az alaplapi csicsergő nem csicsereg az talán inkább áldás mint átok, hiszen rákényszerülsz egy rendes hardveres hangkártya használatára, tehát egy játék alatt nem 40% prociterhelést fog megzabálni csupán hang/hangeffektek előállítása...
Stb.
Hogy hogy történik valójában majd leírod, de a TV ügyvédjében is megnézem ha odáig jutDe lehet hogy krimi lesz belőle. Elveszett, eltűnt! Utóljára egy reklamációra ment egy fehér dobozzal a kezében azóta nem látták, a bolt szerint nem járt ott
Szóval vedd komolyan, légy határozott, és legyen veled tanu is. Ha rendesek lesznek a reklamáció során és annak befejeztéig, akkor legközelebb náluk vásárolni
Van esély egyébként hogy a történetedet maga az érintett (kisker) is olvassa, volt már rá példa a ph!-n méghozzá be is szólt az illetőnek, de a te esetedben nem nagyon lesz miért. -
GaB-V8
csendes tag
Olyan jó érzés, hogy ennyi segítőkész és okos emberrel vagyunk itt körülvéve.
De komolyan! Megnyugtató! Köszi nektek...Ezt a video karis dolgot még majd megejtem, mielőtt beviszem.
Amúgy kb mire számítsak, meddig ülnek rajta? (még sose kellett visszavinni semmit)
-
GaB-V8
csendes tag
Nos.
Olyan szűz XP-t raktam fel, hogy még nem is volt szőrös, és hát úgy se ment a hangkártya. Felraktam a cd-ről a drivereket, ahogyan régebben, amikor még minden ment simán, de most cseszett megszólalni. Azt továbbra sem érzékelte, ha kihúztam vagy csatlakoztattam egy be vagy kimenetet. Ezek szerint akkor mostmár 100 %, hogy az alaplappal van a gond?
-
Rick4
félisten
ez egy vacsi új gép vacsi új winnel....a vinyó és a dvd is ide csatolós, így sok lehetőség nincs, ugyanis az alaplapon 6db sata hely van, de csak egy ide kábel hely, így a két eszköz egy kábelen kell hogy menjen. ez a dvd eddig az én gépemben volt (965P-DS3P) egy rackkel egy kábelen, ott is a rack volt a slave, a dvd a master. bármikor volt benne vinyó, sosem volt gond....biosból a legfrissebb van az alaplapon, dvd-n a legutolsó...
-
mikk2000
őstag
Nekem egyáltalán nem tűnik katasztrófának ez a dolog, én eleve számítottam volna erre ha az ODD kábelén más eszköz is lóg.
Friss, pontosan a rev-nek megfelelő bios, loadsetupdefault, friss intel chipset driver, ne legyenek mindenféle másolóprogik fenn főleg bekapcsolt emuval (alcohol/blindwrite stb) kábel végén legyen a master egység ha ATA100 kábel van, ami ne legyen kerek hanem inkább normál szalag.
Lehet hogy azon a vezérlőn nem szereti az író ha mellette más egység van, egy IDE kártyával kipróbálhatod ha van, vagy egy SATA HDD-n legyen a rendszer (próbálni legalábbis). BIOS-ban van valami opció valami logikai csatornamódosításra az IDE egységen, tehát el lehet játszadozni a biossal is. -
Rick4
félisten
daemon leszedve, c meghajrón 5 giga hely csinálva, nem jelentett megoldást. idekábel cserélve, master-slave jumperek cserélve, eszközök a kábel végén cserélve, neroból a 7.2.7.0-s van fent, nálam jó, ott nem. az a dvdíró eddig az én gépemben volt (adataimnál) itt semmilyen hibát nem produkált, kb 50 lemezt írtam meg vele...
-
mikk2000
őstag
válasz
palika90 #1786 üzenetére
Szia, a tuningnak épp az a lényege, hogy kitapasztalod az eszközök határait, tehát hogy a te alkatrészeid mennyit bírnak azt rajtad kívül senki sem fogja tudni megállapítani.
a RAMOKBÓL ki akarom húzni a 900MHZ-et
Akkor rajta. Auto dosos tuning kikapcs. A ramnak szükséges feszt beállítod (azért 2.2V fölé nem menj, elvileg a fesz emelés további mhz-eket csihol ki a ramból egy bizonyos határig de kiinduló pontnak szerintem 2.0V azaz +0,2V elég kéne legyen), és MCH+0.1V. Dosos memteszt lemez/floppy, emelgeted az fsb-t/variálod a szorzót és megnézed meddig bírja. Más nem tudja megnézni helyetted
Annyit javasolhatok, hogy ne a gyárilag megadott (általad feltehetően beállított) 4-4-4-12-es időzítéssel próbálkozz, hanem az 5-5-5-15-el, ami úgy tűnik semmivel sem lassabb, viszont a tuningpotenciál jelentősen nő, sacc 1000Mhz köré juthatsz, Geil tulajok majd megmondják mi a tapasztalat.
Ha a memória szorzód auto-n 4x-es (200*4=800) akkor már 225-ös FBS-nél eléred a 900Mhz-es ramfrekit, amit óhajtottál, a procid ekkor 2ghz-en fog ketyegni.
Ha van 4,5 szorzó akkor a ram rögtön 900-on van default FSB-n, de ez túl nagy ugrás és félő hogy gép esetleg már nem bootol be, illetve a feles szorzók nem igazán hoznak teljesítmény növekedést.
Windows alatt orthossal is tesztelj, az összes tesztjével, de csak akkor ha a dosos nem talál hibát és úgy érzed ennyi a max amit szeretnél.
Szerintem azért a ram húzástól ne várj csodát, inkább a VGA és a CPU számít jobban pl játékoknál.A CPU, FSB stb tuningról majd a többiek, nekem most nincs kedvem oldalakat írni, olvasgass vissza a topikban. Mindig szoktak linkelgetni egy oldalt ami azért valami hasonló útmutatót tartalmaz (bár nem kifejezetten kezdőkenk), itt is gyakran van emlegetve, ha kicsit visszaolvasol tuti megtalálod. Ja, és az adatlapodat csak egyszer kell kitölteni
-
Rick4
félisten
van egy dolog, amire hirtelen nem találtam magyarázatot...hugomnak raktam össze egy gépet tegnap, (giga 945 gcmx-s2 alaplap, 945ös chipset, bios szinte ugyanaz, mint a 965P-é, teljesen jól szalad, de nem lehet dvd-t írni. pár másodperccel az írás kezdete után leáll crc hibával. 1 db vinyó slaveként, 1 dv dvdíró (pio 111d) masterként van az egy szem ide hely egy szem ide kábelén. a c meghajtón kb 860megaszabad hely van (ntfs-re formázva, ha ezt használná tárolónak) a d pedig fat32re van formázva.. dvd decrypter, nero is hibázott ugyanúgy, daemon tools is fent van. mi lehet a bibi? orthos 45 percig ment, memtesttel is györötrem abban sincs hiba..
-
válasz
hoffman_ #1785 üzenetére
Az lenne a kérdésem hogy milyen beállításokat tartotok optimálisnak ha egy kicsit húzni akarom a procit, és a RAMOKBÓL ki akarom húzni a 900MHZ-et.
lap : Gigabyte 965P-DS3
táp:350W FSP
RAMok:2x1gb-os GEIL ultra KIT (800MHZ)
cpu:core2duo E4300 1,8 ghz,9x-es szorzó 800mhz FSB, ( gyári hűtő ami meglepően jól hűt)
VGA: Sapphire 1950pro 256MB/256bit
Jelenleg semmi nincs még húzva. -
mikk2000
őstag
válasz
hoffman_ #1782 üzenetére
Na mindegy, akár tiltod akár nem, ha ezt nem tetted volna még fel akkor érdemes, mert ilyesmi gondot okoz.
DS3P rev 2.0 és rev3.3 -ra való:
Ha pedig ezek után alapon, azaz semmilyen más bővítőkártya a VGA-n kívül, load bios setup default majd save (ahci OFF!), firssen telepített szűz XP-vel (+intel chipset driver +jmicron driver) nincs más program telepítve főleg nem vírus/spykereső tűzfal akkor simán vissza gariba. Egyébként egy rossz HDD/ODD egység is okozhat érdekes dolgokat.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
mikk2000 #1781 üzenetére
A szívok alatt azt értem,hogy a JMicron chip által vezérelt sata-portok valami elképesztő lassúak és az ide-vezérlés egyenesen halott.(tehát relatív--> nem sata vagy ide a problémás,hanem a JMicron) Több ide-s eszköz is volt(dvd és cd is, író és csak olvasó is) és egyik sem működik. Rakoncátlankodik
Ami itt aztatakarja hogy nem olvas be semmilyn másolt disc-et az üreseket meg nem is látja(persze ez a drive frissítése után is fenn állt) a JMicron-hoz pedig legutóbb a legújabb driver lett leszedve és azzal sem megy ugyanúgy... És kábel is volt már benne cserélve,nemegyszer.
Mellesleg nekem a RAM-ok alapjában véve hibátlanok csak ha áll a rendszer akkor jelentkeznek hibák,de itt nem a memóriákra gondolok(memteszt futott rajta az elmúlt 1-3 napban és ott nem volt hiba)
-
mikk2000
őstag
válasz
hoffman_ #1779 üzenetére
Én sem véletlenül vettem A-Datát (...)És ha (...) te is (...) dícséred,akkor tényleg tudhat valamit...
Én nem dícsértem, csak közöltem hogy nekem a 800+ -os változat van. Egyébként anyáztam annó rendesen, amit hoztak az hibás volt, modulonként külön-külön is, mivel külföldröl lett rendelve eltartott egy ideig míg kicserélték égjenek lassú tűzön.
A továbbiakban azt írod szívsz a lappal de konkrétan és részletesen nem, így nem derül ki mit és hogyan próbáltál, így nem is lehet érdemben hozzászólni. Ha a sata eszközökkel vannak gondjaid, esetleg próbálj más kábelt, mert a giga gyárira sokan panaszkodtak, jmicronnak meg vannak új driverei a honlapján. Én XP alatt natív sata-ként hajtom és nincs velük gondom. AHCI meg ügye nem megy XP alatt az intel vezérlőn tehát nem is erőltetem.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
mikk2000 #1776 üzenetére
Én sem véletlenül vettem A-Datát
És ha Gorneck23(akinek tudása,hát mondhatni határtalan) meg te is(jó pár tagnak segítettél a topicban) dícséred,akkor tényleg tudhat valamit...
De nekem nem is a RAM-mal van bajomHa most elkezdeném ecsetelni hogy mennyi és milyen különböző problémák jelentkeztek,akkor olyan hosszú lenne a lista hogy megutálnál
A RAM-ok legutóbb 800on mentek és akkor is ugyanezek a hibák jelentkeztek
Már minden ki volt próbálva,de tényleg minden
Most már csak 2 variáció van...
A JMicront teljesen kilőjük és csak satán megy majd minden(JMicronnal szívtam annyit hoyg elképesztő,vszínű rossz chip)
Vagy pedig(sztem ilyen nem létezhet) De a konfigom Vistára vágyik,de komolyan...Elvileg ez a chipset már arra lett tervezve
És ha ezek közül tényleg semmi nem segít,akkor tanácstalan vagyok.... -
mikk2000
őstag
válasz
hoffman_ #1766 üzenetére
DE az mitől lehet hogy az alaplapi vezérelt sata-portjaimból a 4es-ben (eddig csak...) kb 1/20-a a sebesség a szabványnak???
Milyen szabványról beszélsz te? Attól hogy a Sata1 150, a Sata2 meg 300MB/s-et tud "elvileg ügye", annak semmi köze a HDD valós sebességéhez, ami a HDD elején 7200-es fordulatúnál olyan 50-60MB/s, a vége fele pedig akár 25-30MB/s, ha töredékezett a vinyó ill kis fájlokat másolsz akkor pedig akár jóval kisebb is lehet. Vinyók közötti másolásnál a fentiek fokozottabban jelentkeznek.
Az utolsó bekezdés nem tiszta, mi az a rakoncátlankodás.
-
mikk2000
őstag
válasz
hoffman_ #1770 üzenetére
Nem értem mi a gondod. Egy magasabb frekire szavatolt ram tökéletesen megy alacsonyabb frekin, sőt általában ezt az alacsonyabb frekit akár kedvezőbb időzítéssel is tudja. Tehát a ramod jól fog menni 800-on (fesz megadva neki+letesztelve).
Másrészt a konfigodat nézve ha a szorzót (7x) nem állítottad akkor 400-as FSB-t használsz, ami
2x-es memszorzónál 800Mhz
2,5 x-es memszorzónál 1000Mhz
3x-os memszorzónál 1200MhzMivel a feles szorzók nem hasítanak igazán, ezért a 2x-est fogod használni, tehát a közelében sem vagy a ram tűrőképességének, ami 1066Mhz. 1200Mhz-es módot pedig nem fogsz használni tuningolva sem, ha már az 1066-tól is így félsz.
A lényeg az, hogy vannak dosos és windowsos memóriatesztek, nagyon alaposan lehet velük tesztelni, egy-két éjszakára otthagyott gép, és az ember nyugodt lehet.
A tapasztalatok azt mutatják hogy bár a memóriavezérlő 800-as ramokra van megadva max, lazán bír többet is, de nyugodtan lehet tesztelni ld az előző mondatot. -
szucsinka
őstag
sziasztok
beléptem a 965p ds3-asok táborába
kédésem lenne
a ramok idözitéseit a biosba hol lehet állitani?
és mi a bánat az a c.i.a. valami gyári tunning?? -
hoffman_
nagyúr
Igen, ez a kiveszem és megnézem módszer tetszik
De most nincs nálam a gép,szal ez csúszni fog vagy 2 napot
De itt épp az a baj,hogy a memóimat épphogy nagyon nem akarja támogatni,szóval,ha nem jutunk dűlőre, akkor lehet benevezek ehelyett egy 800as 2x1Gigás Geil Ultra Kit-re
Aminek muszáj mennie és nemigen van jobb nálaCsak az a gáz hogy így elég sokat bukok a mostani moduljaimon
-
Rick4
félisten
válasz
hoffman_ #1770 üzenetére
oké, én is azt mondom, hogy ha abból indulunk ki, hogy a memóidból már egy bizonyos fajtát támogat, nagy baj nem lehet. nekem is Ősebmer féle micron chipes memóim vannak, semmi gondom velük. ha kiveszed az egyik modult, és leolvasod, mi van a chipre írva, kiderül mi a helyzet...
-
hoffman_
nagyúr
Köszönöm
De sajnos nemigen tudok most ezzel egyről a kettőre jutni,mert fogalmam sincs hogy az én RAM-jaimban ez a chip van-e
+Az még mindig benne van a pakliban,hogy itt 800as modulokról van szó,nekem pedig 1066os vanMegválni semmilyen körülmények közt nem akarok tőlük
-
válasz
hoffman_ #1766 üzenetére
Adtam a RAMOK-nak +0,2v-ot meg procink is 0,1-et
És lefuttattam egy vírus tesztet is. Talált párat, amiket letöröltem.Colin Dirt -el játszottam 1 órát meg neteztem...és hálisten azóta nem csinálja .
THX a segítséget!!!!!!!!!
Azért még megcsinálom a MEMTEST-et is...
Ha minden ok akkor átállítom 4-4-4-12-re -
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #1751 üzenetére
Hát nem jött össze
Problémák jönnek és mennek,de nálam inkáb csak jönnk
A JMicron probléma megoldódni látszik....DE az mitől lehet hogy az alaplapi vezérelt sata-portjaimból a 4es-ben (eddig csak...) kb 1/20-a a sebesség a szabványnak???
Plussz rakoncátlankodik a procihűtőm és sztem a vezérléssel van a gond és nem hardveres... Tudtommal erről is az alaplap gondoskodikHa iegn, mi okozhatja?? plshelp
-
mikk2000
őstag
válasz
palika90 #1762 üzenetére
Honnan veszed hogy csak floppys verzió van? A letöltések között elég sok fajta van, neked ez kell: Download - Pre-Compiled Bootable Binary (.zip) CD/DVD meghajtód gondolom van
Kivetted a pipát az aut újraindítás alól ha XP-d van? A ramod elvleg 4-4-412-es késleltetést tud, ha nem állítottad be akkor alapból 5-5-5-valaminek kell lennie, de ezt ne is bántsd addig, amíg a memteszt le nem fut, mert gyorsítani csak akkor ajánlott, ha a rendszer hibamentesen működik... -
válasz
mikk2000 #1761 üzenetére
Dos alatt futó MEMTEST-et nem tudom lefuttatni mert nincs flopimeghajtóm
A régi gépembe volt, egyszer se használtam, mondom ebbe nem veszek... erre meg most kéne..
A Tápom: FSP. CSak elírtamRam : 800MHZ-es
Lefuttatok egy windows alatt futó memtestet...
NEKEM ILYEN VAN: http://www.geilusa.com/products/showReview/id/65
AZ EVEREST-ben a memória késleltetés:[url=http://kepfeltoltes.hu/view/071110/1025784082n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/071110/1025784082n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=http://www.kepfeltoltes.hu]http://www.kepfeltoltes.hu[/url] -
mikk2000
őstag
válasz
palika90 #1759 üzenetére
Hú de türelmetlen valaki.
Ez nem fizetős segélyszolgálat.
Első ránézésre a ram lesz a hunyó, mivel nem írod hogy megadtad volna neki a szükséges feszt, ami a biosban +0.2V minimum [link]
Tesztelted a ramot egyáltalán? Ha egy gépet összeraksz az az első (!) hogy lefuttatsz egy dosos memtesztet és csak akkor csinálsz bármi mást ha az rendben lefutott.
[link]
Szerintem futass le egy ilyen tesztet mielőtt megadnád a szükséges feszt a ramnak és miután megadtad a szükséges feszt a ramnak. MCH-nak is adhatsz +0.1V-ot ha még mindig hibázna, ill. a ram kaphat +0,3V-ot is ha még mindig hibázik.
Mivel az adatlapod nincs kitöltve, a hsz-ben megadott konfig meg hiányos, nem tudom a ramod pontos típusát 800/1000/1066?, így az időzítéseket sem, amit a fenti GEIL linkről megtudhatsz.Nem hallottam még FSB tápról, szerintem az FSP akar inkább lenni, de ha mégis FSB, akkor nem hallottam még olyat, noname tápnál pedig a 350W kevés is lehet akár (mert az valójában nem minőségi tápnál jó ha a fele a ráírtnak amit le tud adni), tápos topikban érdeklődhetsz...
Mindezektől függetlenül XP/rendszertulajd/spec/indítás-helyreállítás fülön vedd ki az aut újraindítást, hogy megtudjuk a reset az kék képernyő, vagy súlyosabb hardver/táp hiba.
-
válasz
hoffman_ #1758 üzenetére
Sziasztok segítségre van szükségem...
Most rakatm össze az új gépem de néha néha újraindul magátol...
Netezek, közbe zenét hallgatok...és hopp egyszercsak RESETEL....
ALAPLAP: GIGABYTE 965p-DS3( semmi tuning!, F10-es BIOS), vga: Radeon 1950pro, 2x1GB GEIL ultra KIT, E4300 core2duo proci, 350W-os FSB táp, 320GB-os SATA2-es vinyó,
MI OKZHATJA A PROBLÉMÁT????
HELPHELPHELPHELP!!!!!!!!! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
zonaporkolt #1754 üzenetére
2GB elég ma még, ha játszol akkor is. Majd Vistához (64 bit) + új játékokhoz kell majd 4GB, akkor majd veszel +2x1GB-ot. De sztem is felesleges még 2x512-t venned jelenleg. Arról nem is beszélve, hogy később nehezen tudsz majd megszabadulni a 2x512-től. Minnél kisebb a modul kapacitása annál nehezebb eladni.
-
Gorneck
legenda
válasz
zonaporkolt #1754 üzenetére
Instabil gépre...szvsz...
Csökkenhet bezony...nem a slot miatt, hanem a chipset...sztem ráér még az a +1gb.
Mondjuk Én nem játszom szal vki szerint lehet kelleni fog...pláne Vista-hoz.
-
zonaporkolt
tag
Udvozletem!
DS3 eseteben milyen hibara utalhat, hogy az XP neha az inditokepernyonel tolt-tolt es nem butul be? (a gep "gyari" BIOS beallitasokkal uzemel)
2GB RAM van a gepemben. a zuhano RAM arak miatt elgondolkodtam, hogy +2x512MB-t veszek bele. kerdesem: erdemes-e egyaltalan 2GB-nal tobbet beletenni? ha jol emlexem (a memoriaslotok rakoncatlankodasa miatt) csokken a tuningpotencial? egyaltalan manapsag mi miatt erdemes 2GB RAM-nal tobbe beruhazni?
-
GaB-V8
csendes tag
válasz
mikk2000 #1734 üzenetére
Linux
Nemhiszem, hogy valaki állítgatta volna. Amikor én megnéztem, akkor is HD Audio állásban volt. Ellenben, amikor a jumperekről beszéltünk én kipróbáltam AC97 módra kapcsolva is, meg néztem a manual-t is.
A következő persze a szűz OS lesz, de XPAmennyi ideig a live-okat próbáltam életrekelteni, talán már az XP is felment volna. Persze a live egyszerűbb lett volna, ha hajlandó elindulni. Biztos nem jól csináltam valamit, mert nem sok közöm van a linuxokhoz. (Bár egy iso kiírásán és egy CD-ről bootoláson nem sok mindent lehet elrontani
) Na de majd jövőhétenkiderül az igazság. addig nem jutok a gépem közelébe.
Jó volna, ha csak ennyi volna a gond, hogy új XP kell. De az előérzetem mást mond.Köszönök mindenkinek minden segítséget.
-
hoffman_
nagyúr
jumper-elés
nem volt eddig,de nem hiszem h segítene,viszont most perpill happy van mert sikerült rátornászni a drive-ra egy olyan firmeware-t amive EDDIG
nincs gond ír is olvas is...úgyhogy most vagy megoldódott a probléma vagy holnap kibukik hogy mégsem
amugy igen sárgákon mentek, egyszer proba erejéig volt lilába jmicron-on is de most sárgán van...
thx minden eddigitremélem nemigen fogok ide többet írni ezügyben
-
Venditor
csendes tag
Köszi szépen hsz ajánlást!! Most már nem gondolkodom új lap vásárlásán. Ha meglesz az új proci, mindenképpen közzéteszem a tapasztalataim. Viszont erre még várni kell egy kicsit. Messze van még a karácsony!
-
BPFeri
senior tag
válasz
Venditor #1740 üzenetére
Szia !
tlac
-nak igazan van egy korábbi hsz figylemedbe ajánlva !!!
Vajon vki ugyanezt megtenné ds3 -al is én is vennék uj prockót !!!Üdv, F.
-
Venditor
csendes tag
Sziasztok!! Van nekem egy kis problémám. Rendelkezem egy 965P-DS4 rev. 1.0 lappal. Szeretnék procit cserélni, viszont a gyártó oldalán azt olvastam, hogy nem támogtja az 1333-ast. Csak a rev.3.3! Szerintetek vegyek új lapot (nem szeretnék, mert nagyon jó ez is!), vagy próbáljam ki bele a procit?? Talán nincs nagy különbség a két rev között. Akinek van tapasztalata, légyszi segítsen! Köszi
-
hoffman_
nagyúr
Tiszteletem Uraim,
Van egy, mint nemrég kiderült nem is kicsi, problémám a lapommal. -DS3P- Durván féléve van és mindig is látszott hogy valami nincs rendben,mindig volt valami apróság és csak most derültek ki a komolyabb problémák
A JMicron chip teljesen halott úgy gondolom, tekintve hogy 4 féle cd/dvd alkalmatosság is megfordult benne és minddel probléma volt. Az íróval ami ereditelg volt véve bele(és még most is ezzel a legjobb a helyzet...) csupán néhány kékhalálom volt,plussz nem ismerte fel a disc-eket... Erre van orvosság? Ha JMicron chip kuka és beletolok egy satás írót,azaz csak sata lesz a gépben,akkor a JMicron-nak létezik hogy van kihatása a rendszerre? Hihetetlen sok apró probléma van,állandóan és mostmár szereteném végleg letudni...
PLS, help! Lehet hogy ebből gariztatás lesz???
Az eltart majd egy darabig...
-
mikk2000
őstag
Linux
Sajna én nem nagyon használom az alaplapi gagyogót (ki se próbáltam) így a szoftverét sem ismerem, de akár elképzelhetőnek tartom azt hogy bizonyos beállítások megmaradnak akkor is ha újrahúzod a drivert/beállító alkalmazást. Emiatt aztán előfordulhat hogy nem segít a "reinstall".
Ilyesmi okok miatt is a legtisztább egy szűz OS, amivel ügye kínlódsz most.
Nem matattál véletlenül az audió beállításokban mielőtt a hang elment vagy valaki más aki hozzáfért a géphez? Mert ügye egyelőre úgy tűnik hogy AC97 módra kapcsolva tiltódnak az alaplapi kimenetek, ezt pedig pár kattintással elő lehet idézni. Manual 81o újra, nézegesd meg az ott található dolgokat és próbálgasd (visszaállítani), rosszabb már nem nagyon lehet. -
fer
őstag
Itt vásároljatok nekem egy hétbe telt a gariztatás is, meg olcsóbb is mint bárhol máshol!http://www.gyrotech.unas.hu
-
GaB-V8
csendes tag
A black pantert próbáltam, kb hasonló volt a siker.
pörögnek a sorok, majd:
Loading basic cd-rom modules: RENDBEN
Finding compressed loop image: /dev/cdroms/cdrom?/linuxre: 335: mount:: not found SIKERTELENUnable to find the compressed cd filesystem, dropping you to a limited filesystem.
/bin/ash: can't access tty; job control turned off
asszem valahogy kipróbálom egy frissen telepített windowsal majd. (csak hétvégén nem leszek a gép közelében)
-
GaB-V8
csendes tag
kiírtam cd-re az ISO-t, elkezd róla bootolni, pörögnek a sorok, aztán egy ilyen részhez ér:
Starting USB support
Waiting for usb devices............... (rakja a pöttyöket, aztán megáll)és ezt írja:
You are maybe using an unsupported boot device (eg. SCSI or PCMCIA CD-ROM)
Try to copy all data from CD/USB to your IDE hard discash: can't access tty; job control turned off
és javasolja, hogy ctrl+alt+del-el indítsam újra a gépetAz usb vezérlőt letiltva is ez történt..
-
tlac
nagyúr
akkor már mindegy
égés van a lapomon és ezért "feltételes garanciával" vették (ilyet nem ismer a törvény)
ez a gar azt jelenti, hogy ha a nagyker cseréli, akkor szerencsém volt, egyébként buktam
én buktam, a nagyker visszalökte az iponnak ugyanazt a rossz lapot, mint, amit beadtam... -
-
GaB-V8
csendes tag
-
mikk2000
őstag
válasz
Kicsirics77 #1718 üzenetére
Nálad feltehetőleg az volt a gond, hogy a driverben AC97-et választottad ki, erre persze elnémultak a kivezetések, de te ezután jumperekkel visszavezetted a hangot a kimenetre.
Manuál 81. oldal. -
GaB-V8
csendes tag
-
Kicsirics77
veterán
akkor kiszálok a témából
erről a 2 jumperről van szó
ja és nem nyirja ki vele mert ez csak visszavezeti a hangot a hátsó kivezetésekre -
-
mikk2000
őstag
Illene hogy legyen, főleg mert ez elvileg csak feszkimenet, bár biztos vannak akik elvadult módon kisimpedanciás füleseket dugnak rá
Elvileg persze úgy kéne tervezni hogy ezt is kibírja. Még elvadultabbak úgy használják a hangkimenetet hogy közben a TV is csatlakoztatva van, amibe meg kábeleltv van dugva
Nade az minimum zúgna, persze akkor már késő.
Aztán van a csúcs akik nem az eszközök kikapcsolt állapotában dugdosnak, hanem úgy hogy valamelyik (vagy mindegyik) eszköz be van kapcsolva + TV + kábelTV -
Kicsirics77
veterán
van 1 tüske ami teljesen egymaga van a foglalaton
arra tettem ami előtte van és arra ami mögötte van szóval kettő kell rá de a manual erre ki is tér bővebben hogy mi a tüskék kiosztásatudsz várni akkor letöltöm neked a manualt hogy ezzel se kelljen fáradnod és ha benne van akkor bekarikázom neked hogy melyiket kell -
GaB-V8
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #1713 üzenetére
Igen, ez a tüskesor nálam is megvan
De melyik tüskékre tetted a jumper?
-
Kicsirics77
veterán
erről a jumperről
nekem sima s3 van de ha leveszem a jumpert akkor az istennek sem szól sztem 1 próbát megér hogy jumpert teszel rá -
GaB-V8
csendes tag
-
mikk2000
őstag
Olyan lapról amelyiken van, ezen azonban nincs
Nem vagyok benne biztos hogy akármilyen linux live cd felismeri az alaplapi hangkeltőt (aki próbálta az tudja biztosan), max kölcsönkérsz egy HDD-t és feldobsz egy XP-t+a hangkeltő driverét, és ha úgy se lesz semmi hang, akkor sajna alaplap hiba.
-
GaB-V8
csendes tag
Erről a jumperről írnátok egy kicsit bővebben? (még nem találtam meg a user's manualban).
Hol kéne lenni ennek a jumpernak? Az előlapi hangkimenet tüskéin nekem nincs semmi (és még sose volt). Április óta megy a gép így.
Jó volna, ha garancia helyett egy jumper volna a megoldás
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Napelem
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Milyen okostelefont vegyek?
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Borderlands 4
- Padavan firmware
- További aktív témák...
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070Ti 12GB Zalman S2 TG Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3372
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest