- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- iOS alkalmazások
- Kis telefon hatalmas teleppel
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laybee
őstag
Unetbootinnal próbáltam Parted Magicet (Ubuntun és Windowson egyaránt), akkor az Ubuntu saját indítómezekészítését, meg még valami Windowsos programot, de azzal se ment, olyan mint az Unetbootin. Lehet valami speckó usb pendrive kellene hozzá vagy nem tudom.
Ilyesmi a problémám : Katt
-
Laybee
őstag
-
Kulbi
aktív tag
Sziasztok!
tlac: bocsi, nem volt teljes a poszt, mert nem volt időm összerakni...
Ilyet még nem pipáltam, újraraktam a Windowst és most a korábbi beállításokkal úgy látszik stabilan megy. Egy órát már futtattam a prime95-öt, bár nem ismerem mit lehet állítani benne, ilyen Lucas-Lehmer iterációk mentek, a proci maximum 62 fokos volt, e többnyire maradt 60 alatt.
Beállítások:
Most még ütöm, verem, hogy bírja-e. A memória időzítésekhez nem értek ill. hogy lehetne-e nagyobb szorzóval tovább emelni vagy nem. Vkinek még van esetleg jobbítási ötlete??
Köszi.
-
Kulbi
aktív tag
Szia!
Tehát a Bios így néz ki:
Amit állítottam:
- ugye nálam a szorzó fixen: 7
- CPU Host Clock Control : Enabled
- CPU Host Freq.: 400
- PCI Express Freq.: 100
- System Memory Multiplier: 2, így a freki 800 (nem tudom lehet-e nagyobb szorzó)
- a feszültségek első körben semmit nem állítottam csak manualra tettem, hogy fix legyen.
- próbáltam a CPU Voltage controlt 1.4 V
- próbáltam, itteni javaslat alapján, hogy adtam a MCH-nak +0.1VÜdv.
-
Kulbi
aktív tag
-
Kulbi
aktív tag
Nem tudom jó helyen kérdezem-e, de a memóriát is szeretném bővíteni, nem tudom mi lenne a jó megoldás.
Gondolom a húzás során előbb utóbb a memóriákat is kell, nem?
jelenleg a G.Skill van benne 2*1 Gb F2-6400CL5D-2GBNQ, ezek mellé mit lehet, javalott berakni? Ill. ha inkább cserélek 2*2Gb, akkor lehet belerakni a Gigabyte GA-965P-DS4 alaplapba DDR2 1066 MHz memóriákat és akkor azok húzása nem lenne gond, vagy rosszul gondolom?
Köszi. -
Kulbi
aktív tag
Köszi.
Nem az igazi. Csak 300-on ment el így. Most kipróbáltam, hogy a PCI-E-t felraktam 100-ra és minden mást fixen hagytam gyári értéken. A memória 2-es szorzóval. Így a 350 FSB megy, bár a proci hőmérséklet aggaszt. Elméletileg ennek nem kéne melegednie nagyon (gyári hűtővel, a prohardveres teszt szerint az 50-et se éri el soha), de a sisoft sandra szerint 50 fokos, a core temp szerint 60 terheletlenül?? -
Pirx pilóta
csendes tag
Kösz a választ.
Nem használtak (pl. [link])
Régebben tuningoltam a gépeimet, de már öregszem, lusta vagyok utánajárni, hogy mi okozza a kékhalált
A 800 fölötti FSB-s procikról valahogy nem hiszem el, hogy tökéletesen tudnak együtt muzsikálni a 800-as memóriákkal, úgyhogy marad az E5500-as. Vagy rosszul gondolom?
Az F14-es BIOSt feltettem. -
fer
őstag
Nem akarlak megsérteni, de te annyira egyszerű vagy, hogy az már fáj! Az ATA miért nem egyértelmű, nem azt írtam, hogy SATA! Én nem állítgatom az ahci-t, hanem áttértem rá, ez nem ua.! Ha meg nem tudsz épkézláb segítséget adni, akkor inkább ne is írj! Csak azért irkálni, hogy növekedjen a hozzászólások száma, az nem a hozzáértést fogja dicsérni!
Ha megsértettelek, bocs, csak én úgy érzem mindent leírtam az első hsz-ban, csak te mindig olyanokat kérdezel, ami világos mindenki számára, csak a probléma nem! -
Falconer
aktív tag
Everest v5.3 cachemem Klikk
E8400 8x500 -
Falconer
aktív tag
Kipróbáltam....
Megy 500as FSB-vel!!! 500x8-on atomstabil a Wolfdale
Gigabyte 965P DS3 rev3.3 BIOS: F14
MCH: +0.2V
FSB: +0.1V
CPU core: 1.3625V
Képhez klikk -
Falconer
aktív tag
-
hoffman_
nagyúr
Köszönöm
Kettőt szeretnék rádugni, terv szerint, az pont jó lenne. Az, hogy a tápból zabáljon, lapról működjön, gondolom csak vezeték-barkáccsal lehet megoldani, de ez már nem lényeg, alkalmas helyen megkérdem, ha kell majd. De a lapról bőven elég lesz. Köszi még egyszer!
-
VGYke
addikt
-
Iginotus
addikt
Lehet, de átettem az én rossznak ítélt ramjaimat (super talent) egy AMD-s gépbe és működik memteszt egész éjjel futott rajta semmi hiba
Vettem egy új alaplapot áttettem bele az AMD-s gép régi vacak ramokat (zeppelin) És így megy minden OK. Viszatettem a régi alaplapot a zeppelin ramokkal úgy nem megy, szóval az alaplap kakukk. De hogy miért nem megy a másik ramokkal holott egész eddig azzal ment már majdnem 2 éve
És igen lehetséges de akkor a tápomnak is el kellet volna szállnia, de az megy... -
hoffman_
nagyúr
... Ezekkel nem is volt gond, akkor mi a tök?
Miután sikerült anno a 2. módszer, ahogy mondtam, meghalt 30 perc után újra. Azután hiába csináltam clear-t, nem működött. A beállítások pedig teljesen tuning-mentesek voltak a cmos után, megnéztem(bár Everest-tel és nem bios-ban)
Megcsinálnám én a leírtakat, de egyenlőre nem tudom elindítani sem a gépet...
De köszönöm
- már 0 ötletem van. Egy héten belül remélem lesz időm és megnézem egy másik táppal a gépet. Ha működik, akkor 20ezer mínuszban vagyok, kell egy új lap
-
hoffman_
nagyúr
Veled már párszor beszéltem a topic-on keresztül, igen nagy geniusnak kell lenned a lap kapcsán, nekem ez jött le, erre van ötleted?
Volt egy ilyen, csúf problémám, talán még a múlthéten:
Meghalt a gépem. Az elmúlt 3 hónapban másodszor. Az első egy FSP Bluestorm II 500W halála volt... Szereztem egy 400W-os giga tápot FSP belsővel. Az elmúlt 1hónapban 2x fordult elő, hogy játék közben kikapcsolt(CoD5, online). Tegnap még fórumoztam vele éjfél utánig. Ma nem voltam itthon, öcsém szeretett volna játszani vele, és 2x hívott, hogy nem jó a gép. Na mondom szuper, majd ha hazaértem. Ahogy megjöttem, bekapcsolta, semmi baja, elindult. 20 perc Test Dive Unlimtied után hív, hogy baj van. Teljesen megfagyott a kép, a hang, minden. Ilyet már csinált, de nem volt gond, reinstall megoldotta. Most nem... Elindul, venti(k) felpörög(nek), majd újraindul. Ventik pörögnek, procihűtő nem, és nincs jel a képernyőn, a monitor alszik. Újraindítom, akkor megint ugyanez, egy pici indulás, majd reinstal, utána pedig megy, de mégsem. No kép, no prociventi. Kihúztam midnen kábelt, újradugtam, gépen belül és kívül is. Semmi.
Én vga-ra, vagy tápra tippelek. De igazából ötltem sincs, haver sincs, aki "kocka" és tudnék alkatrészt kölcsönkérni.
Ötlet? Nem nagyon van pénzem gépet javítani, ha hulla, akkor megszoptam. Ez van.
Namost. Javasoltak egy CMOSclear-t. Megcsináltam(??) és elindult a gép. *A korábban tapasztalható lassulások eltűntek, olyan volt mint a villám. Épp aktuális volt a ZoneAlarm keresés, magától végigszaladt rajta 20 perc alatt, le is takarított 1 vackot. Ezután felszaladtam a netre, 10 perc után megállítottam egy számot youtube-on és ugyanaz a fagyás, mint anno TDU-nál. Mondom szupper. Újraindítottam, és megint az eddigi problémát mutatta. Most már több mint egy hete halott a gépem. Ez lehet lap hiba? Arra hajaz, vagy tápra
(mivel ugye vga kiesett, amikor elindult cmos(?) után és volt kép)
Valami ötlet?
Ja igen... Írjon már le valaki pls egy szabályos cmos reset-et. 2 javaslatot is kaptam...
1. jumper fel, gép bekapcs, vár picit, gép kikapcs, kész.
2. gép kihúz, áramtalanít, jumper fel, 5-10mp-ig fent, aztán levesz, gép össze, és hajrá.
Én a 2-at csináltam, ment is, komoly 30 percet ugye. Szóval akkor hogy is? ....
És ha sikerül belé életet lehelni. Láttam, hogy jött új bios. Érdemes lehet felrakni az F7-et? Pláne, ha terveznék új procit...
* a korábbi lassulások:
Már hónapok óta egyre inkább csinálja, hogy befagy ilyen 1-1 percekre. ha épp netezek és megnyitok valamit, ha épp több dolog megy párhuzamosan, vagy ha megnyitok egy képet(!) - képnél megszokott volt, hogy legalább fél perc, de inkább másfél agyhalál a gépnek, aztán mintha mi sem történt volna. én már nem tudom ezt hova tenni...
-
mh197
őstag
Nálam vízhűtés lesz, szóval proci venti nincs
Az északira gondoltam, hogy teszek egy 5V-on hajtott kis ventit, hogy ne melegedjen nagyon, csak még nem tudom, hogy alulról teszem rá, vagy felülről. Alul lehet nem fog elférni a PCI-e miatt.
Azóta tovább reszeltem, de már a lamella is fogy, és még mindig sárga szine van. vagy is olyan vörösessárga. Én a lamellából reszeltem ki a ps/2-es port mögötti résznél, ott ahol a kanyar van a két fet hűtés pipe-ja közt. Ott a szélső lamellához egész jól hozzá lehetett férni reszelővel.Meg ahogy néztem egy fehér lapot tettem alá, ami "porlik" belőlle az sem alu színű
P35 tény, hogy modernebb deszka, mondjuk nekem szimpatikusabb az x38 és x48 széria, de ez már mindegy, szubjektív dolog.
A p35-ön láttam képen is, hogy sok minden változott. Ott hány fázis van? 6 vagy több?
Azért a dq6-nál sztem csak lesz vmi pici plussz, hogy nem 6 db olyan tekercses izé van rajta, hanem 12?!
Ez a virtuális 12-t hogy értetted amúgy, ha egyszer 6 fázis van? Fura nekem ez a "virtuális 12" elnevezés. -
mh197
őstag
Na ez jó. Már megölt a kíváncsiság, és elkezdtem reszelgetni a hibás DS4-esem lamelláit a FET-ek fölött, de nem akaródzik alu színűre változni! Most akkor mi van? Ez olyan réz színű alumínium, vagy mi? Már bereszeltem a lamellába egy jó ki mélyedést a reszelővel, mert gondoltam be van fújva vmivel, de még mindig nem szürke színű.
Vagy hol alu a silentpipe? A chipsetnél nem szivesen reszelnék -
mh197
őstag
Hát, nézem itt a kezemben a DS4-es lapom, így nem tűnik nekem alunak a silentpipe rajta. holnap vagy hétvégén lehet megreszelem picit a sarkám a lamellákat, hogy kiderüljön mi is a valós anyag akkor.
Azok a pici kis tekercsek továbbítják a proci felé a kakaót, én úgy tudom, és megnézve a DS4-et és a DQ6-ot, a DS4-en egy kis kocka helyén két kis kocka van, ami ugyanabba a körbe tartozik a nyomtatott áramkörön. Mondjuk azért ha egy adott fázisban két elem látja el ugyanannak a dolognak a szerepét, annak azért jobb a hőleadó képessége nem? Mert elvileg felületen és a hőn is osztozik két cucc egy helyett. Mivel nekem ott nem lesz semmilyen venti, főleg ez a lényeg, hogy ne melegedjen annyira. Amúgy akkor most ezek a DS4 meg dq6 lapok ugyanúgy 6 fázisúak, vagy mennyi, mert ezt is csak a lap nyákkialakításából feltételezem. -
mh197
őstag
Szia!
A 3 féle ramból esetleg járt benne kingmax 2 Gb-os modul, mondjuk duálban netán?
Olvastam, hogy sokszor nem nagyon akar 1000 Mhz fölé menni a lap a ramokkal, meg ha megy is, utánna sokszor bekapcsnál újraindulgat, meg alapra áll a bios néha.
Neked mi a tapasztalatod ezen a téren?
A dq6 szerinted más mem kezelésű lehet mármint a lapon lévő körítést illetve, vagy azon csak a procit ellátó fázisok számát növelték meg a DS4 -hez képest? -
mh197
őstag
Ok, de akkor azon a PH-s oldalon honnan szedték ezt a sima 965 meg 965 express megkülönböztetést vajon?
Ott láttam vmi C1 meg C2 megkülönböztetést, lehet akkor nem is az express megnevezés az eltérés, hanem ez a C1 és C2, ami eltér a rev1.0 és a magasabb rev-ek közt? Ami nálam lehet DS4-es, azon tuti C1-es kiadású chipset lehet, meg sztem az összes rammal nem túl barát 965-ös giga lapon. -
mh197
őstag
Az oldalon én azt olvastam, hogy azért számít, hogy P965 vagy P965 express, ráadásul az utóbbi chipsettes lapok jobbak ram kezelésben, meg gyorsabb is a ram elérés. Elvileg ugye ezek a hülye újraindulgatásoknak is a ramkezelés lenne az oka, mert sokszor nem tudja megfelelően vinni a lap. Nekem eddig jópár órás utánnaolvasgatásból ez derült ki.
Az a kérdés, hogy vajon mindegyik rev1.0-ásra P965 kerül vagy van olyan is, mondjuk későbbi gyártás, amire lehet, hogy P965 express-t tettek? Ezért lenne jó, ha vki akinek rev1.0-ja van meg tudná esetleg everesttel , vagy mással nézni, hogy milyen van az övőben. A nálam lévő lap még halott, de már le van operálva a két bios chip a flasheléshez, hogy újra működjön a cucc. Csak idő hiányában még nem vittem el flassheltetni.Ja, és ahogy néztem a realtek chip is újabb a magasabb rev-es lapokon. Sajnos nekem még a régi realtek chip látszik a lapon.
-
Laybee
őstag
Még sose frissítettem bios-t, kicsit félek tőle, mellesleg nem nagy kihúzni az egeret és vissza. Ezen és esatán kivül stabil a lap. (Bár biztos a tudatlanságom miatt van a félelem.) Gondolom új bios, új oprendszert vonz maga után.
A REV-t honnan lehet tudni hogy hanyas. Köszi.
-
Grave Digger
csendes tag
-
fer
őstag
Ezt már én is eljátszottam (áramtalanítás cmos clear) , egy darabig jó is volt, aztán kezdődött elölről, néhány restart és vissza is állt alapra!
Ja a bios f12, de csinálok egy próbát f11-el is, az újabbak még reménytelenebbek, az f13-nál, ha tuning van akkor terheletlenül nem veszi vissza a szorzót 6-ra! -
Shrike7973
senior tag
Hát játék közben nem tudom nézni, amikor kilépek utána kb nemsokkal megnéztem everestben, azt meg hogy mennyire hűl le annyi idő alatt nemtudom. Viszont úgygondolom azért egy játék annyira nem terheli le a cpu-t mint egy prime. Az se dobott sokkal többet. Ok, dobok 0,1 et az mch-ra.
-
Shrike7973
senior tag
Helló! Müködik! Kösszi szépen!
Az egyetlen ok, amiért nem szoktam így tuningolva hagyni, az nem a hőfok, mert 55 ok körül szokott lenni max gyári hűtővel, hanem az, hogy néha a gép bebolonsul, és a pci express bandwith et átteszi 16x helyett 1x esre.. ez előfordul mittomén 4 bootból 1 szer, és akkor vagy restart oldja meg, vagy optimized defaults restart és ujra beállításos mégegyszeri elindítással lesz jó. Ezt hogy lehetne megkerülni? PCI express frequencyt esetleg auto-n kéne hagyni? -
CyberJedi
tag
-
hoffman_
nagyúr
Azóta rendbejött, magam sem tudom miért. Feldobtam először egy drivert, ami reinstall előtt jó volt. Nem ment. Felraktam sok szenvedés és sok másik driver után még egyszer, ucssó próbának, és utána ment. Tiszta vicc.
A linked még nem láttam, átnézem, köszönöm
Geri Bátyó:
Realtek vagy Giga, egyre megy, én szopok
(bár Giga azért mégsicsak többet ér a szememben)
-
retfirg
tag
Felhívnám a figyelmed egy egyszerű különbségre a P35 és a 965 között:
[link]
[link]A P35-höz adtak ki újabb BIOS-t ami hivatalosan is orvosolja aproblémát, így érthető, hogy megoldja a BIOS frissítés.
A 965-höz nem adtak ki ilyet, az egyetlen frissítés az i7-esek miatt volt, tehát nem oldja meg a problémát. Ha megoldaná, akkor 1. oda lenne írva ahogy a másik esetben 2. már megoldotta volna, hiszen mint írtam felraktam és nem segített.Tetszik a leírás, örülök, hogy értem a problémát, de ettől még amit P35-n megoldottak, 965-n nem tették - eddig.
Annak pedig külön örülök, hogy nektek 'tökjól' működik, én is biztos a magas lóról húgyoznám az ívet mindenkire, ha nekem működne, de nem működik ill. nem tökéletesen.
-
7Heads Drago
veterán
Hiába egyenlőre.
F11 bios van fent és ugyanaz.
413 Mhz azt így viszi: Pci-e 100mhz, ram szorzó-2, időzítés 4-4-4-12, fesz: ram-+0,2, Fsb-+0,05, pci-e - + 0, Proci - 1,35V
425-ön probáltam: Memo auton minden, x2 szorzóval, mem fesz +0,3, a Cpu fesz 1,4, Fsb fesz. és mch fesz. +0,15 és már a biosban a ram felismerés után újra indul.
A CPU biztos bírná, mert a szorzót visszavettem 6-ra és akkor sem indult. Vagy a lap, vagy a memo nem enged többet.
Sajnos semmi se változott az új biostól.
Vagy valamit rosszul állítok be.
1 rammal nem érdemes megprobálni? -
fer
őstag
Sajna nem segített! De azt vettem észre, ha egy párszor újra indítgatom, nem engedem a wint indulni, csak a boot képernyőig, akkor nincsen gond, de ha egyszer elindítom a wint, és kb egy óra múlva újraindítom, akkor már nem hajlandó elindulni tuningal, és visszaáll alapra!
-
19mikober68
csendes tag
Köszi az információt.
Csináltam egy bios frissítést, majd felraktam az új sata/raid drivert, és láss csodát működik minden. De még a BIOS-t meg kell néznem, mert sok új dolgot találtam benne.
Ami még meglepő volt, hogy most úgy látja az összes HDD-t, mintha USB-n kötöttem volna rá. Letudom külön-külön állítani őket. Erre még nem jöttem rá hogy miért. -
19mikober68
csendes tag
Szia.
Megpróbálom még egyszer. Tudom egy kicsit zavaros lehetett.
Tehát.
965P-S3 alaplapVolt egy működő XP rendszerem egy 160GB-os HDD-n. Erre rákötöttem egy 750GB Samsung HDD-t. Tökéletesen működött a dolog. Rá tudtam mindent másolni a régi adataim közül.
Majd újra telepítettem a rendszert, de nem xp-t hanem vistát. A vista telepítésénél nem volt csatlakoztatva a 750GB HDD, csak a 160GB. Minden rendben feltelepült. Utána csatlakoztattam a 750GB HDD-t. Na és itt jött a gond. A rendszer nem ismeri fel a nagy HDD-t! A bios látja, de onnantól kezdve semmit nem tudok vele kezdeni! Ha ráengedem a hardver felismertetőt akkor megtalálja és próbálja telepíteni,de azt írja ki hogy nem talál drivert hozzá. Eddig soha nem találkoztam ilyen problémával! -
CyberJedi
tag
ja, a tualatin kicsit meredek volt, de hasított is rendesen! kiválóan overclockolható változat volt.. 1100@1476 MHz.
Procinak most 1.35-öt adok BIOSban, everest Windowsban 1.31-et ír, onnan droopol 1.30-ra.
UD3P: nekem nem kell crossfire, nvidiás vagyok. többre megyek a PCI slot-okkal.
p45: valóban olvasom, hogy nehezebb belőni, de ez elég oka arra, hogy P35-ös lapot keressek (ds4)?
-
CyberJedi
tag
Tlac: érdekes amit írsz, lehet hogy tényleg így van. Főleg ha neked is elfut egy ilyen proci a v1.0-s lapodban...
Kérdés, hogy hosszútávon hogy bírja a lap. Nekem volt BX-ben Tualatinom, ha "már éltél" akkoriban, sajnos idővel kinyírta az alaplapot: a procin a megfelelő lábak el voltak távolítva, illetve összedrótozva, LOL a régi szép idők...
Más: nagyon kacsintagotok egy EP45-UD3R-el, mivel saját feszültségszintentartó, overclockbarát chip van rajta. Néha az S3-ból visszajövetel után stabilitásgondok vannak és lefogadom, hogy ez a bekapcsoláskori áramlökés, feszültségszintek stabilitásának a hiánya okozza. Vissza is kellett vennem 4.15GHz-re a procit. Most tesztelem így.
UD3R-el szerintem 4.5Ghz megüthető lenne.
-
CyberJedi
tag
tlac: én a gigabyte honlapjára hagyatkoztam, ott a 965P-DS4 három féle revíziójának nem azonosak a BIOS-ai, és a CPU-supportja sem. Szerinted ez nem jelent valamit? v3.3 támogatja E5200 és E7200-at, v1.0 N/A.
V1.0-hoz a 12A Beta Bios fel sem volt tüntetve, ha jól emlékszem. Szerintem nem véletlen, hogy különböző revíziókat adtak ki eleve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Rajzol, fest, photoshopozik valaki?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest