- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
Shrike7973 #3002 üzenetére
jó, ha te azért vetted, , hogy a memód vagy a procid a 30 tervezett évig meglesz, akkor hagyd alapon. én meg feszt emelek, és a 3.2GHZ-en futtatott procim így fogja bírni 25 évig. namost akkor szerinted mit számít ez? semmit..
-
Rick4
félisten
válasz
Shrike7973 #2999 üzenetére
az eist, c1e, tpu thermal monitoring, ilyeneket érdemes kikapcsolni, legalábbis tuning sokkal jobban megy, mint azokkal. nekem még a cpuhűtő ventije is fixen van, azt sem nóhagyom auto-n. azzal a lappal simán mennie kell a 400-as FSB-nek. nem írtad, mennyi feszt adsz a procinak, de felteheted nyugodtan 1.38-ra is, 1.4-re is, nem lesz baja. az én procim alapfesz alatt megy 2.8GHz-et, ezek már csak ilyenek..ha a memókat így 2X szorzón 800-on hajtod, nem tudom menni az időzítés, de 4-4-4-12-n mehet nyugodtan neki 2.0V-2.1V is. rendszerint (én ezt tapasztalom) a memónak kevés a fesz vagy alacsony az időzítés, emiatt indul újra a gép..
-
Rick4
félisten
válasz
szimeonov #2977 üzenetére
biztos vagy benne, hogy ez a hiba? egy ilyen modul elmegy 2.1- 2.2-vel is. mondjuk nekem más fajta van, de az 2.3V-on megy gond nélkül. ha belépsz a biosba, nyomj egy CTRL+F1-et, megjelenik a rejtett menü, és a memóknak is tudsz állítani időzítést, sebességet, feszültséget..
-
Rick4
félisten
válasz
Pancsermeste #2965 üzenetére
jaja, ez tényleg erről szól.
-
Rick4
félisten
válasz
Pancsermeste #2956 üzenetére
nekem volt asus p5nd2sli lapom, ott 60-70 fokos volt az északi híd. hűtővel volt 40 körül. azt írták rá az sustól, hogy 170 !! fokig nincs gond...ehhez képest a 48 semmi. de egyéként is, miért is kellene elvárnunk, hogy a kezünknek jó legyen az a hőmérséklet, ami ott van?
ha 70 akkor 70, ha 80 akkor 80...
-
Rick4
félisten
válasz
Johnny Cage #2839 üzenetére
húztad a ramokat? adtál nekik túlfeszt? másik gépben próbáltad a ramokat?
-
Rick4
félisten
válasz
Shrike7973 #2837 üzenetére
mehet.
-
Rick4
félisten
válasz
Shrike7973 #2834 üzenetére
igazából a logoutra gondolsz, vagy magára a történetre? előbbit töröltem a sok iq-fighter hsz miatt, másikkal meg igazából időm sem volt foglalkozni.
-
Rick4
félisten
válasz
Shrike7973 #2826 üzenetére
az én alaplapomon is elég hülyén van elhelyezve a cmos clear jumper, de egy régi házból kibombáztam a nyitásérzékelő kapcsolót, és azt dugtam rá, utána kivezettem a ház hátuljához. csak egyszer kell megcsinálni, és onnantól hátranyúlsz, megnyomod és nincs gond. de a dual bios egyébként is olyan, hogy ha valami beállítás miatt nem lehet indítani a rendszert, próbálkozik, majd mindent visszarak alapra, és indít.
-
Rick4
félisten
válasz
horvathkrisz #2822 üzenetére
azért volt a kb, mert egy nem giga lap volt, azon picivel arrébb van a jumper.
-
Rick4
félisten
válasz
horvathkrisz #2818 üzenetére
mi vicceset mondtam?
-
Rick4
félisten
válasz
Shrike7973 #2815 üzenetére
kb itt keresd:
elem mellett, és a jelenlegi állásról a másikra kell átdugni, de az alaplap könyvében is le vagyon írva.
-
Rick4
félisten
válasz
K21_overlord #2760 üzenetére
működik a géped rendesen? szerintem akkor ezzel ne foglalkozz. volt már jópár alaplap, ami nem mért rendesen, biosfrissítés orvosolta, de szerintem ezért kár nekifogni..
-
Rick4
félisten
válasz
tomi909 #2726 üzenetére
akkor most hogy is néz ki a dolog? mit csinál a gép, mit nem? milyen csatolófelülete van a vinyónak?
a memóriának egy memtest kellene, legegyszerűbb ezt: [link] kiírni egy cdre, erről bootolni, és egy memtestet futtatni, ott is lehet a gond. 20-30 perc alat tkiderül, hogy ott van-e bibi. -
Rick4
félisten
válasz
tomi909 #2724 üzenetére
a másik működő vinyón is ugyanezzel a cuccal telepített oprendszer volt? vagy egy másik gépből vetted ki, és azzal próbáltad? ha utóbbi, nem törvényszerű, hogy induljon vele. ha a táp jó, az alapl elindul, ha az alaplap is jó, a biosban látnod kellene mindent, akár órákig is ott maradhatsz. eddig vinyótól függelten a dolog. memóriákat kivetted, megnézted? másik memó?
-
Rick4
félisten
válasz
tomi909 #2718 üzenetére
ne aggódj, nem lesz belőle probléma, főleg, hogy az alaplapgyártó az ilyen és hasonló esetekre írja le mint szükségszerű megoldást.. érdemes lenne átolvasnod az alaplapodhoz kapott manuált, sok érdekes dolog van benne. többek között maga a cmos clear is rendesen le van írva, úgyhogy inkább olvasd el, nem is mondok semmit, és ha valami nem érthető, kérdezz, szivesen segítek.
-
Rick4
félisten
nem is igazából a procival van baj, hanem a kicsi szorzóval, 500as FSB-vel 3.5GHz, ez nem sok lapnak megy, nekem 450X7-tel elvan, teljesen stabil, szerintem inkább a lapok nem szeretik az ekkora FSB-t. az E4000-es és az E2000-es procik ilyen szempontból jobbak, hogy gyengébb lappal- memóval is megy 3GHz-en..
-
Rick4
félisten
válasz
littlelion21 #2692 üzenetére
akkor lehet, hogy valami hardverkompatibilitási gond van. más memókkal nézted már? lehet, hogy csak ebben a rendszerben viselkedik így, másnál jól menne, és fordítva. érdemes lenne egy kölcsönmemóval próbálkozni, de akár ezt is megnézheted csak egy modullal.
-
Rick4
félisten
válasz
littlelion21 #2688 üzenetére
ha jól sejtem, az az a-data 800on 4-4-4-12-t tud nem? ha nyomsz neki egy pici plusz feszt, lehet, hogy nem lesz gondja vele. én azt vettem észre, hogy nálam leginkább a memó miatt van gond, vagyis az a legérzékenyebb a pontos beállításokra. milyen chipek vannak azon a memón? elképzelhető, hogy menne többet is, csak az időzítésen kellene lazítani. lehet, hogy egy biosfrissítés is beleférne, bár azt csak alapfrekin alapfeszen megingathatatlan rendszernél javaslom.
-
Rick4
félisten
válasz
hoffman_ #2658 üzenetére
nem vagyok jobban szőrszálhasogató, mint a mondatnemértő kollégák, én tudtam miről beszélsz, még ha rosszul is írtad, de legalább tisztázódott.....
de tényleg a pci-ből is kettő van, ezért jobb leírni...
olyan vagyok, hogy ha nem értem, akkor legalább visszakérdezek... -
Rick4
félisten
válasz
hoffman_ #2654 üzenetére
a vitás mondat a kérdéssel együtt elolvasva (merthogy nem csak egy mondat volt önmagában, hanem egy kérdésre adott válasz is..)szerintem érthető..
jaja, nekem 965P-DS3P lapom van, itt van 2 db pci -express sín, (van 2 db PCI is, de abba nem VGA van.....) crossfire változat lenne, vagyis csak ATI kártyákkal megy a kétkártyás mód. viszont létezik moddolt driver, ami a crossfire-s alaplapon is tud SLI-t csinálni (kétkártyás nvidia), vagyis mindegy milyen lapod van, azzal menni fog..
tény, hogy a driver nem tökéletes, nem minden játékkal megy, de később lehet, hogy lesz egy kiforrottabb verzió belőle.
-
-
Rick4
félisten
használtál előlapi panelt? vagy a házban volt külön elöl fülhallgató aljzat? nem lehet, hogy csak az makkant meg? ja, tényleg, segítsetek már. nekem is 965PDS3p lapom van, de képtelen vagyok úgy rádugni az előlapi hangkimeneti tüskékre rádugni a csatlakozókat, hogy a mikrofonom is menjen...
semmi extra, csak pl: gnd, mic bias, meg line outR kábeleim vannak...
-
Rick4
félisten
válasz
#41635072 #2516 üzenetére
nekem olyan memóim vannak, amik mennek 1200on is ha kell (400as FSB 3as szorzó) de a lap nem tudom bírja-e, kisérletezgettem vele, de 450 fölé nem ment. nem feltétlenül memókérdés. lehet, kellene még álligatni az enyémet is, mert 7X450en használom, teljesen stabilan megy, így van elég rég óta..
-
Rick4
félisten
válasz
tuareg85 #2389 üzenetére
ja, nekem volt egy E6300asom, amit 2 hónap után garbancseréltek, minden oké volt netezés közben, de játszani, 3Dmarkolni nem lehetett, 1 másodperc után leállt minden, de csak addig, hogy vissza 2D-be, és onnantól megint lehetett bármit csinálni, netezni, filmet nézni...senki se tudta, mi van, a szervizben sem jöttek rá, kicserélték...szal az megérne még egy próbát..
-
Rick4
félisten
válasz
pempellini #2289 üzenetére
csinálj rajta egy c-mos cleart, de inkább a rendes elemkivételes módszerrel, és utána állítsd be újra a bios úgy ahogy volt...jómúltkorában nekem is vacakolt így, ez megoldotta...
-
Rick4
félisten
válasz
Shrike7973 #2234 üzenetére
bizony, így van, a telepítés szigorúan alapon zajlik...pont azért, mert ott nem mindegy, mi hogy sikerül. hugom gépe is olyan, hogy húzva hibázik a dvdíró írás közben. alapra visszatéve minden okés...de ha húzom, játszani tesztelni, mindent lehet, de ez az egy dolog nem jön be a gépnek...
-
Rick4
félisten
válasz
Shrike7973 #2229 üzenetére
cseréld meg a két írót a házban (egyszerűbb lesz, mint a kábelt megforgatni....kiderül, mi a bibi...
-
Rick4
félisten
az alaplahoz kapott manualban le kell, hogy legyen írva, pontosan hogy megy egy biosfrissítés. szerencsére ez már működik pendrive-ról is, olvasd el, és meg fogod tudni csinálni....pár gombnyomás az egész. de ha a procidat rendesen kezeli, tuningolni is fogod tudni, általánosságban elmondható, hogy a tuning nem biosfüggő. ugyan az alapodból van három revízió, erre érdemes figyelni, most egybe [link] olvass bele, a biosfrissítés menete ugyanaz.. itt van minden, bios, manual, ami csak kellhet..
-
Rick4
félisten
válasz
stuntmanmike #2150 üzenetére
szerintem ez csak valami beállítási, vagy driver probléma lehet. talán érdemes lenne újrarakni a hangkari driverét, ha az kevés, akkor a tvtunerét is..
-
Rick4
félisten
válasz
stuntmanmike #2132 üzenetére
alapból a kék jack bemeneten (line out) kellene mennie, gondolom, nincs 5.1es hangcuccod. de minden gond nélkül megy a belsőn is. próbálgasd..
bocsi, nincs több ötletem így látatlanban...
-
Rick4
félisten
válasz
stuntmanmike #2130 üzenetére
most nem tudom megmondani, mi a helyes beállítás, de csak itt van valami elállítva. még mikor a pinnacle tvtunerem volt bent, nekem is kellett valamit állítani, de már nem emlékszem, mi volt...vezérlőpultban be lehet jelölni még lejátszáshoz bemeneteket, de az óra melletti narancs színú hangszórósziluett ikon is elvezet a hangkártya- beállításokhoz, lehet, ott okosabb lennél. a tvtuner az eredeti driverjével, és szoftjával van feltéve, vagy valami általános tévénéző progival?
-
Rick4
félisten
válasz
stuntmanmike #2128 üzenetére
két verzió lehetséges, vagy a line in jack aljzat (kék színű) kívülről, vagy pedig a belső kábellel a cd in-be dugod mindkét megoldással fog menni, csak ugye a tvtuner szoftverében be kell állítani, hogy mi legyen az audioval, sztereó keverőn keresztül, vagy honnan szeretnéd hallgatni. a vezérlőpult hangbeállításoknál is meg kellene nézni, mi van a csúszkákkal, lejátszásnál milyen bemenetek vannak kipipálva.
-
Rick4
félisten
te is jössz a hangtechnikával, meg az ismeretekkel, ezeknek sok köze nincs a pc-s dolgokhoz, arról beszélsz, hogy a line out egy előerősítetlen kimenet, a pc iparban meg kicsit másképp mennek a dolgok, olyan ez, mintha a bicikliről, meg az autóról beszélgetnénk, hasonló, de mégsem ugyanaz. olvasd el a két általam belinkelt oldalt, és onnantól már csak a tényekkel kell vitatkoznod. az alaplap maualjában is oda van írva, hogy fejhallgató kimenet, az intel oldalán is ott van az irány, hogy kell megtervezni egy ilyen kimenetet, ezek ellenében gondolom megérted, hogy csak egy hivatalos link lehet komoly ellenérv, nem pedig egy tényektől mentes vélemény. mértél már azon a kimeneten frekvenciamenetet vagy bármit? milyen driver, milyen zene, milyen fejhallgató? nem is értem, hogy csináljátok, hogy beírtok egy ilyet ide, és semmi konkrétum, semmi tény.....egyébként meg nem volt itt semmiféle szitkozódás, mikk2000 ennyit tudott reagálni a linkjeimre.
az előerősítetlenség nem a mélyhangok tekintetében hoz változást, vagyis nem a frekvenciamenet fog csökkenni, meg sem fog szólalni a fejhallgató. ez tény. -
Rick4
félisten
válasz
mikk2000 #2114 üzenetére
miért, milyen zene ment rajta, milyen impedanciájú fülhallgató lett beledugva, milyen driver van fent? mivel lett mérve a frekvenciamenet?
mi az, hogy kösd fel magad? a tényekre csak ennyi a válasz? gondolom nem érted még mindig, hogy egyedi esetről beszélünk, mindenki másnak teljesen jól szól a zöld jack-be dugott fülese...kár, hogy ilyen bizit állítasz ki magadról, egy őstagtól többet várna az ember...
-
Rick4
félisten
válasz
mikk2000 #2102 üzenetére
tessék, itt van az én verziómra még egy bizonyíték, talán most már egyértelmű, hogy ez többet nyom a latban, mint a te érvelés, tények nélküli véleményed, ill a személyeskedésed, sértegetésed (amire elvből nem válaszolok) együtt véve.
emellett arra kérnélek, ha okosnak hiszed magad, de csak rémlik valami, akkor tedd hozzá, hogy: úgy volt valahogy, szerintem, talán, azt hiszem, ha már linkkel nem tudod/ akarod az igazadat bizonyítani, akkor meg ne személyeskedj. a hozzá nem értésedet csak tetézi a hozzáállásod, ezzel sok embert félrevezetsz. ne tedd, mert senki sem azért jön ide, hogy az okoskodásaidat olvassa. a sejtés, és a tény általában (mint most a te esetedben is) elég messze van egymástól. köszi, hogy felfogod és a jövőben alkalmazod. mielőtt ezt félreérted, nem nekem van erre szükségem, hanem másoknak nincs arra, amit ebben a témában produkáltál. a vitát ezennel én lezártnak tekintem, gondold a zöld jack aljzatot annak aminek akarod, de állítást csak linkkel tegyél be, ebben az esetben tényekre vagyunk kíváncsiak, nem véleményre.
remélem, semmi sértőt nem írtam, én nem ezért jöttem ide. -
Rick4
félisten
egy kép innen: [link]
a tipikus vonali kimenet, ami pl egy dvdlejátszón van, jellemzően ma rca csatlakozón megy ki, nyilán pont azért, hogy ne lehessen összedugni véletlenül sem olyan eszközzel, ami nem lenne megfelelő. gondold csak el, az usában mekkora cirkusz lenne belőle, ha valaki rádugna valamit, és nem működne, pedig bele tudta dugni, simán nyerne vele egy pert, meg pár millió dolcsit. aki azt állítja hogy a jack aljzat csak szimpla vonali kimenet, az egyszer dugjon bele multimétert, a vonali kimenet, az kb 250mv/1,5 kohm, ami csak egy példa. ugyan hibás az elnevezése, (tudatlanok könnyen félreérthetik) hiszen részben vonali, részben fej-fülhallgatót is rá lehet kötni, de már erősített kimenet...ha szimpla vonali kimenet lenne (ahogy személyeskedő kolléga említette) akkor valóban tönkremehetne egy fülhallgatóbedugástól is, szólni viszont tuti nem szólna rendesen. szerinted ezt felvállalná bámelyik gyártó? alaplapcsere egy fülhallgató bedugása miatt? nem kicsit vicces a gondolat..
-
Rick4
félisten
persze hogy nem, mint azt az alaplap manualjában le is írták. fülhallgatót is dughatsz bele nyugodtan, pont úgy, mint ahogy hátulra is, ha az alaplapgyártók féltek volna, hogy egy fülhallgató megfekteti a hangchipet az impedancia miatt, nem ilyen csatlakozót csináltak volna. ennek semmi de semmi köze sincs az rca kimenetekhez...max annyi, hogy arra is lehet erősítőt kötni, meg erre is.
-
Rick4
félisten
válasz
mikk2000 #2102 üzenetére
várj, mielőtt jobban belemerülnél a személyeskedésbe, talán írhatnál a gigabyte-nak, hogy a manualból vegyék ki azt a szót, hogy earphone, mert te másképp gondolod....a probléma nem oldódott meg, mivel a fülhallgatón valami nem szól jól, pedig normális körülmények között kellene. ha elromlik a vw passatom, nem az lesz a megoldás, hogy veszek egy s mercit. és azzal járok.....vegyél vissza az arcodból, erre senki sem kíváncsi. elmagyarázni elmagyarázhatod, mi miért van, de ne arcoskodj...
-
Rick4
félisten
válasz
mikk2000 #2091 üzenetére
nem mondod komolyan, hogy az alplapi zöld jack aljzatot te feszültségkimenetnek mered nevezni? gy 32-64 ohm ellenállású fejhallgató teljesen jól szól vele, erre lett kitalálva...se frekvenciamenettel, se a kimenő feszültséggel nincs baj...
...akkor szerinted az előlapi fülhallgató kimenetre is csak erősítőt lehetne dugni?
-
Rick4
félisten
válasz
Johnny Cage #1894 üzenetére
master/slave jumperolásról beszéltünk..
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
littlelion21 #1844 üzenetére
nekem is ben tvan egy pci-os hangkártya, egy audigy2-m van, teljesen másképp szól, mint az alaplapi, és 3K-ért vetem, ennyiért teljesen jó ár, még 5K-ért is megéri megvenni, jobbak az újabban sem lesznek...
-
Rick4
félisten
peersze, hidegen van gond....lehet, nem működik a szivató?
3X megpróbálta, nem indult, utána is erőlködött végtelen ciklusban....most jó, az F9cel választottam a bios profilok közül, és megy ugyanúgy 7X400on, mint eddig. csak az lett volna fontos, hogy a biossal hogy lehet trükközni a két chip között, vagy valami tuti biztosat csinálni, hogy jó legyen. most okés a cucc...bár én reggel bekapcsolom, este kikapcsolom, sokat nem vacakolok vele...
-
Rick4
félisten
válasz
hoffman_ #1826 üzenetére
miért nem vagyok kispályás? elmúltam már 33, csak megengedhetek maganak 2db tévét....még ha nem is a legkisebbet...
bios sem indul el, így a vinyón levő progiknak sok köze nincs a neminduláshoz...mindössze egy PIO 111D-t cseréltem le egy NEC 7173A-ra...mondjuk azzal is szenvedek, mert nem tudok rajta firmware-t frissíteni....valami cheksum errorral megáll már az elején...
-
Rick4
félisten
válasz
hoffman_ #1824 üzenetére
megvettem valamikor májusban, azóts ennyin ment. volt benne több kraft is, megy 450en is (ezt próbáltam) csak visszavettem, mert minek..
a másik szobában meg ott figyel egy 94 centis LG, na azon az igazán tuti.... kb 3-4 hónapja még játék sincs feltelepítve, még 3D-s alkalmazás sem, de 4 méterről simán lehet netezni...
-
Rick4
félisten
egy Giga 965P-DS3P lapom van az adataimnál látható konfigban, és emelt FSB értékkel, eddig hibátlanul ment, most viszont vacakolt pár napig, indításkor próbálkozott, de nem jött be a bios sem, minden beállítás a régi volt, szal nem tudom mire vélni a dolgot, nem tudott több sikertelen indítási kisérlet után sem elindulni, így cmos clear lett belőle, még a jumpert is kivezettem a ház oldalára, hogy megoldódjon a probléma, valami bibi lehetett, mert a végén már az elemet is ki kellett vennem, hogy induljon. utána F9 xpessrecovery2-vel indítottam, és a def. profilt választottam. van valakinek ötlete, hogy mi lehetett ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest