- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
Feltételezem hogy ugyanaz a kimenet jelenik meg azon a tüskesoron amire a ház "előlapi" média csatlakozóját dugod. Pl. AC97-es csatlakozónál ha nem zárod rövidre a megfelelő érintkezőket (ha nincs csatlakoztatva az előlapi panel) akkor hátul nincs hang. De különben is miért lenne külön kimenet e célra, ha elvileg a hátsó is tudja a fejhallgatót?
Egyébként rohadtul nem érdekel engem az alaplapi zörgő (egyik alaplapé sem), nem is volt beüzemelve sosem, pontosabban csak most a teszt miatt. Legalább ki lett próbálva
Végülis puding próbája az evés (persze van aki hisz a reklámoknak és él boldogan), ha azt a gerjedés/füllhalgató veszélyes mérést nem akarod eljátszani, akkor valami nagyobbacska(!) fejhallgatót bedugsz ide is oda is, és ha nincs különbség akkor a két kimenet egyforma képességű. Hogy pontosan milyen képességű, azt viszont csak méréssel, illetve meghallgatod a fejhallgatót a lineout-ban (khm) és egy rendes erősített kimeneten, és hasonlítod. Ha DS4-ed van (adatlapod nincs kitöltve, új vagy?), lehet egy picit jobb hangi megoldás van rajta, de csodát nem várnék; elég rápillantani egy rendes hangkártyára, több kondi van rajta mint az egész alaplapon összesen. Megnéztem az Audigy2 Value-m is azzal a teszttel amiről beszámoltam részletesen (nem tudván hogy felesleges, mert akinek szól az nem érti) és ennél fejhallgatót rádugva szintén módosult a frekvenciamenet, de +/- 0,5dB-en belül maradt, tehát ez a kártya, ezt a kis fejhallgatót képes volt hifi minőségben meghajtani, azaz ezzel a fejhallgatóval fejhallgató kimenet is szolgáltatni. Vonali kimenetként a torzítása ránézésre tizede volt az alaplapinak, de ezt el is vártam...
-
mikk2000
őstag
Valahol sejtettem hogy annyira buta vagy, hogy még egy mérési eredményt sem tudsz leolvasni. Egy velem egyenrangú vitapartner minimum megismételte volna a méréseket, és bemutatja a saját eredményeit. Persze aki egy szót sem fog fel az egészből az vajon mit is tehet? Reklámokat linkelget.
Amiket írtál abból tévesen feltételeztem hogy ha nem is érted miről van szó, de utánajársz, és előbb-utóbb felfogod... és végre elnézést kérsz.
-
mikk2000
őstag
Látod? Nem tudtál választ adni, de ahelyett hogy ezt felfogva bocsánatot kérnél, megint folytatod az indokolatlan okoskodást. Látom alant megjelent egy mod, ami azért jó, mert megkérhetem arra, hogy törölje ki az összes hozzászólást amit e témában írtál, mivel butaságok. Azért nem regálok rájuk részleteiben mert olyan sok butaság van bennük hogy nincs értelme, mondtam korábban hogy alapvető hangtechnikai ismereteket sajátíts el, addig csak felidegesíted a hozzáértőket a "kérdezési stílusoddal" együtt.
A helyzet a következő. Jött egy srác hogy a fejhallgatójával az a gond hogy ha szg-re dugja nincsenek mélyek. Mondom neki hogy haha az alapvetően vonali kimenet, ne oda duja hanem erősített kimenetre. Erre jó lett. A probléma az volt, hogy akadt egy srác (te) aki ezt nem értette, és az se érdekelte hogy a problémát megoldottam(!) hanem elkezdett kötekedni.
Viszont ezek tényleg alapismeretek, tehát ha kicsit is értenél ahhoz amihez hozzászólsz, már régen kipróbálhattad volna magad is. Hogy mit is? Foglamad sincs? Persze hogy nincsen, csak kötözködsz ész nélkül.
Egy hangkimenet akkor definiálhatja magát adott tipusú hangkimenetnek, ha a frekvenciátvitel nem sérül, ami hifinél +/- 0,5-1dB. A srác pedig ha bedugta a fejhallgatót, akkor hallhatóan nem voltak mélyek (márpedig akkor az jóval több eltérés 1-2dB-nél), tehát az a kimenet nem fejhallgató kimenet, még akkor sem ha az (alaplap) doksija azt írja hogy az.A következő tesztet végeztem el, ami ügye arra való amiről szó van.
Hát esetemben ügy mivel nekem rendes hangkártyám van uninstalláltam, majd kivettem az audigy2-őt és tisztán felraktam az alaplapi hagkeltő cuccát.
A hangkártya kimenetét összekötötem a hangkártya bemenetével és futtattam egy frekvencia-analizátor programot. Tehát a vonali kimeneten kiad egy frekit, pontosabban végigzongorázza a hallható frekvenciasávot, amit a bemenet rögtön fogad és mivel digitális, könnyen számszerűsíthető, azaz mérhető a frekvenciamenet.
Elméletileg ebben az esetben a frekvenciamenet egyenes, legalábbis annak kellene lennie +/- 0,5-1dB-en belül. Digitális technikában legkevésbé a frekvenciamenet okozza a gondot, tehát ezzel alapesetben nem kellene gond legyen.
Namost derítsük ki azt hogy vajon a srác alaplapi hangchipje jó-e, illetve egyúttal felderítjük a fekvenciaspektrumot úgy, hogy párhuzamosan egy fejhallgatót teszünk a kimenetre. Tehát nem a fejhallgató mikrofonozom (nem annak az átivtele érdekel most!), hanem a fejhallgató csak mint kvázi terhelés jelenik meg a kimeneten (amiről szó volt ügye, impedancia és egyéb finomságok). Ebben az esetben is a frekvenciamenetnek szintén egyenesnek kellene maradnia ha a kimenet rendes fejhallgató kimenet, azaz terhelhető a fejhallgató impedanciájával.
Megpróbáltam természetesen azt is hogy a driverben kifejezetten fejhallgató kimenetnek állítottam be a kimenetet, de a frekvenciaátvitel erre csak tovább romlott.Íme azonban a valóság (a nagy büdös élet): (RMAA 5.5-el mérve)
grafikonugyanez kicsit széthúzva dB-re:
grafikon2adatai:
adatokadatai mentések formájában, melyeket az RMA 5.5 be tud olvasni:
mentésekTehát a srác alaplapi hangkeltője jó, én is pontosan azt látom amit ő hallott(!), tehát hogy ez az alaplapi ALC csoda csak hirdeti magáról hogy fejhallgatót lehet dugni a vonali kimenetébe, de valójában ez esetben rendkívüli mértékű mélyhang-csökkenés fog bekövetkezni.
Elméletileg akár tudhatná szolgáltatni egyenletes frekvenciasávval is a fejhallgató kimenetet (korábban leírtam szépen értelmesen hogy ennek milyen elvi akadályai vannak) de nem árt hozzászokni ahhoz hogy egy vonali kimenet az alapvetően vonali kimenet és kész, így aztán nem éri csalódás az embert. Jobb hangkártyáknál ha a doksija azt írja hogy fejhallgatóval terhelhető, és a frekvenciamenet is egyenletes marad (!) akkor bár eltérés lesz (mivel nem teljesítménykimenet a feszültségkimenet) de jóval kisebb mint az ALC-vel.Mindenki kipróbálhatja magának a fenti tesztet, bár a gerjedésveszély miatt nem ajánlom, nehogy tönkremenjen az alaplapi hagkeltő, fejhallgató és egyéb. Nem igazán látok olyat a driverben/beállítóprogramban hogy "record without monitoring" de nekem simán lefutott a teszt és a fejhallgatóban csak tisztán a tesztjeleket hallottam. A fejhallgató egy "elfekvő cucc" tiszta szinuszokat nem engednék egy rendes használati fejhallgatóra, erre akár rá is taposnék. A fejhallgató egyébként mindenképp károsodik mivel halk hangot nem fogad el a teszprogram, -1dB körül kell lennie hogy mérni tudjon, de a fejhallgató azért is jó hogy halljam a hangokat hogy hozzávetőlegesen arról van-e szó amiről folyik a teszt, illetve hogy nincs-e gerjedés, mert azt aztán hallani, vagy látni ahogy a membrán repül át a szobán. Most pedig megy vissza az audigy2.
Nincs az az isten hogy többet ebben a témában oktassak neked, így is ajándék ez számodra hogy karácsony másnapján így felhomályosítalak.
-
-
mikk2000
őstag
válasz
péter007 #2107 üzenetére
A vonali kimenet (line out) feladata az, hogy kis torzítású, kis zajú kimenetet produkáljon - szabványosan, szabványos paraméterű bemenet esetén, tehát olyan jelet ami olyan jó minőségű hogy aztán akár erősíteni is lehet/érdemes.
Ilyen kimenetek vannak a hifi (különálló/deck) cd/tuner/kazettás stb készülékeken is. Ezeken bele se tudod dugni a fejhallgatódat a vonali kimenetbe, legalábbis közvetlenül nem, mivel más a csatlakozása, tipikusan RCA. Ha mégis beledugnád (átalakítóval) akkor ugyanezt kapnád, tehát halk/torzít/frekvenciamenetbeli hiányosságok, de akár a kimenet is elszállhat, mert neki a fejhallgatód szinte rövidzár.
Nem véletlenül van ezeken a készülékeken külön fejhallgató csatlakozás, ami egy erősítőn át jut oda, ha nincs akkor azért nem mert elég egy is, ami a "közös" erősítőn van.Számítógépen sajnos helyspórolás végett jack aljzatokat tesznek, ami egyrészt gyengébb minőségű csatlakozás, másrészt láthatóan nem lehet megmagyarázni valakinek hogy az nem arra van hogy fejhallgatót dugjunk bele
Persze bele lehet dugni, és szól is akár, de nem úgy ahogy kellene. Egy szabvány vonali (fesz) kimenetnek ugyanis paraméterei vannak, pl hogy mennyire terhelhetőek. A 47Kohm pedig nagyon messze van a te 30ohm körüli fejhallgató terhelésedtől. Az impedancia-illesztetlenség pedig pl. frekvenciamenetbeli problémákat produkál.
Az ipodon stb levő kimenet az kifejezetten fejhallgató kimenet, tehát az optimálisan működik fejhallgatóval, ezt nem szabad összehasnlítani egy vonali kimenettel. Vonali kimenetként egyébként már nem is lenne olyan megfelelő, hiszen az áramerősítők zaj/torzítás paraméterei nem túl kedvezőek. Ahogyan nem várod el az ipod fejhallgató kimenetétől hogy az vonali kimenetként tökéletes legyen, ugyanúgy nem várhatod el a szg hangkártya vonali kimenetétől hogy az fejhallgató kimenetként legyen megfelelő.Összefoglalva, nincs semmi baj se a hangkártyáddal, sem a fejhallgatóddal, a probléma az, hogy a hangkártyán levő jack kimenet miatt azt hiszed az fejhallgatóra van kitalálva, holott nem. Létezhet olyan hangkártya, amelyiknek a kimenete erősebben terhelhető, de az a vonali kimenet minőségének a kárára válik. Egyébként egy nagyobb teljesítményű fejhallgató erősebben is terhel...
Megoldás/javaslat: vezeték nélküli fejhallgató, annak az adójában ugyanis biztosan van vonali bemenet. És a kábel sincs útban
-
mikk2000
őstag
válasz
péter007 #2090 üzenetére
Hát oda semmiképp. Ha egy feszültségkimenetre egy kisimpedanciás fejhallgatót raksz akkor nyilván a frekvenciaátvitel issza meg a levét, a teljesítményről nem beszélve. Próbáld meg rendes teljelesítmény-kimenetbe dugni, pl egy számítógép asztali hangszórójának a fejhallgató aljzatába, vagy valamilyen olyan eszözbe, ami vonali szintű jelet fogad és van fejhallgató csatlakozási lehetősége.
-
mikk2000
őstag
válasz
littlelion21 #2080 üzenetére
Azt írod hogy a corsair rammal jó volt a rendszered, tehát a gép többi eleme ezek szerint jó.
Bár nem írod kifejezetten hogy tesztelted volna azt a memóriát, ennek most kárát látod, tehát most csak feltételezhetjük hogy jó volt.
Amit vettem adata 800+ -ost nekem helyből hibás volt, persze én nem csesztem el a rendszerem hanem rögtön a dosos memóriateszt dobta ki, tehát lehet hogy az Adata hibás neked is. A Geil-t sokan használják mert olcsó, viszont hibás lehet abban is.Még egyszer mondom, mivel a Corsair rammal jó volt a rendszered, és a hibák csak azután jöttek hogy ramot cseréltél, feltehetőleg a ram nem megfelelő. Nyomassál neki végre normális dosos memtesztet a kékhalálos szórakozás helyett, hiba esetén próbálj bele más ramot. Nem muszáj rögtön venni, lehet azt kölcsönbe is kérni. Az időzítések legyenek fixen 5-5-5-15/18 fesz meg amennyi kell neki.
Előre szólok hogy egyes (bűnöző) kereskedők mindenképpen le akarják beszélni az embereket a memória tesztelésről hogy a hasznuk minnél nagyobb legyen, neked szerencséd hogy a hibázás olyan mértékű, hogy ezt még memória-tesztelés nélkül is érzékeled. Persze lehet hogy nem hibás a memória, csak inkompatibilis, de a te szemszögedből nézve egy mindegy.
MCH-nak adj +0,1V-ot, az FSB-t pedig hagyd alapon a tesztelés idejére, mert nálad lehet hogy az FSB tuning összekeveredik a ramhúzással. Egyes elemeket csak azt az adott elemet húzva a többit alapon hagyva lehet igazán tesztelni mit bír, tehát a ram szorzóval variálj ha 800-as ramfrekit akarsz, de szerintem alapon annyira áll majd default fsb-vel is.
-
mikk2000
őstag
válasz
littlelion21 #2065 üzenetére
Nekem amit elsőre hoztak ilyet az hibás volt. Ennél a lapnál/chipsetnél egyébként sokra nem mész a 4-4-4-12-vel, viszont 5-5-5-15-el tovább fog menni mint 800 alapfeszen, ami +0,3V-ot jelent.
-
mikk2000
őstag
válasz
Matthew #2040 üzenetére
Már jó régen kínlódsz azzal a maxtorral, ami azért is érdekes mert ki az a józan gondolkodású ember aki maxtor vinyót vesz? Az olyan mint most a samsung, azaz kerülendő.
Szóval Sata vinyó. Két dolgot javaslok ha még nem hangzott el. Dugd fel a vinyót a sárgára (intelnél kompatibilisebb vezérlőt nem fogsz találni), menj a biosba, integrated/"sata 0-3port native mode" legyen Enabled (fölötte az AHCI maradjon disabled), majd újraindítás. Ha a sebesség még mindig gáz, akkor keresd meg az eszközkezelőben az ide vezérlők alatt hogy nem-e áll véletlenül a vinyóhoz tartozó csatorna PIO módban, ha igen, állítsd át DMA-ra, majd indítsd újra.
Ezenkívül javaslok valamilyen merevlemez diagnosztikai programot, pl a hdsentinelt, sok infót ad, többek között jelzi a tényleges sebességet és egyidejűleg a kihasználtságot is, nagyon sok dolog kilogikázható vele.
Esetleg a vinyódnak is lehet fw frissítése, utána lehet nézni.
Hajrá. -
-
mikk2000
őstag
válasz
hoffman_ #2003 üzenetére
Ha a memtest 3x lefut az nem rossz.
Akkor mivel hibázik? Goldmemory-t is javaslom, dososak közül szerintem az a legjobb. Regisztrálatlan verziónál csak annyi a hátrány hogy 2 percig nézheted a semmit, de mivel a teszt időtartama úgyis egy óra, hát...Kíváncsi lennék ő jelzi-e hibát.
-
mikk2000
őstag
válasz
littlelion21 #1996 üzenetére
Alapból 2T nemde?
-
-
mikk2000
őstag
A "prociszabályzós" szöveg engem a prociventillátor szabályzás-ra asszociált, ez volt a fő felvetésed is. Mivel én tuningolok, majdnem minden ilyen procilassítót kikapcsoltam amiről te beszélsz. Easy tune-ra nincs is szükséged, én azt mondtam hogy azt arra használom, hogy manuálisan tudjam beállítani a proci venti szabályzást, mivel a biosban csak előre megadott módok vannak amiből választani lehet, és az nekem nem volt megfelelő.
-
mikk2000
őstag
Szia
1. 800-as FSB-s proci 200Mhz-et jelent (1066-os 266Mhz-et), 800-as DDR2 ram 400Mhz-et, így logikus az 1:2 arány.
2. Az alaplap biosában többféle prociszabályzási módszer közül választhatsz, végülis minek tekerjen a hűtő feleslegesen terhelve a füled és rázva a gépet ha a proci hőmérséklete alatta van a maximális megengedettnek, ártani nem árt neki. Az én procimnál az intel oldalán láthatóan 61 fok a max megengedett, de itt akik jóval 3Ghz fölé mennek azoknál nyilván magasabb a hőfok persze kivéve ha vizet használnak.
-
mikk2000
őstag
Ezek a pendrájvok amikre rá van vésve hogy 1000x-es stb sokszor tényleg max USB1 sebességgel mennek, ennyit tudnak. A support pedig ha írsz nekik visszaír hogy sorry, de nem minden konfiguráción garantálják a max sebességet.
Szopás.
Itt a kérdés az hogy az pendrájvod USB2-őt mint kommunikációs szabványt tud-e, illetve az eszköz olvasási/írási sebessége magasabb-e mint az USB1 által elérhető max. Próbaként az alaplapi közvetlen USB csatin is próbáld ki, mert ott a kábel nem szól bele.
Ha XP-d van, akkor legyen SP1 de inkább SP2.Kiad egy ablakot és ott vannak a portok, és válasszak egy másikat
Hú ez azt akarja jelenteni hogy a saját alkalmazásával másolsz? Próbáld TC-ből, bár elvileg a saját alkalmazásával kellene a legjobban mennieTC mutatja az átviteli sebességet is, de HDTach-al is megnézheted, vagy bármilyen HDD tesztelő progival. Esetleg kölcsönkérsz egy olan pendrájvot ami tuti tud 1MB feletti sebességet
-
mikk2000
őstag
válasz
Scorpion #1902 üzenetére
Ja igen, a topik címe 965P-DS3, tehát a válaszom természetesen erre vonatkozott, a P35-ös változatról nincs infóm, pedig ha veszel, inkább abban kéne gondolkodni, mert a DS3 papíron nem nagyon támogatja az új intel procikat, míg a P35 természetesen igen, de érdekes hogy a P965-ös asusnál elég megint egy bios frissítés...
-
mikk2000
őstag
válasz
Scorpion #1902 üzenetére
A DS3 lap jól kezeli a satás és patás cuccokat, mert az Asus-nál úgy olvastam, hogy gondok vannak.+Sata2-t kezel a lap?
Gyökeresen nem térhet el egy azonos chipsetű lap, ha a chipset oldja meg a SATA kezelést, tehát nyilván ettől sem kell csodát várni. ODD-kkel bármilyen lappal lehet gond akár IDE akár SATA felületű. Itt is van természetesen egy heggesztett IDE (+még SATA aljzat) jmicron chippel, ha az Asus-ban is ez a chip van akkor megint nem lehet nagy különbség.
Sata2-es, igen tudja, nem mintha számítana bármit is sebességben.
Olvasgatom a fórumot egy ideje, de SATA problémát HDD-vel ritkán olvasok, akinél gond van ott többnyire az hogy a gyári SATA kábel rossz, mondjuk nálam jók.Másik kérdés, hogy aki használja, annak pöpecül megy a lap?
Nekem igen.E6750 menne bele 2X1Gb Geil rammal. Ezek így jól megférnek egymással?
THX.
Mivel intelnél nem a prociban van a memóriavezérlő nem sok köze van a memóriának a procihoz, max olyan frekijűt kell venned hogy ki tudd hajtani amennyire akarod, a 6750-ről nyilatkozni nem tudok. A Geilnek ne felejtsd majd el megadni a szükséges feszt főleg ha a gyári "tuning" késleltetéseit is be akarod állítani. -
mikk2000
őstag
válasz
Johnny Cage #1894 üzenetére
SATA vinyón jumper SATA1/SATA2 mód beállítására szolgálhat.
-
mikk2000
őstag
USB-hez nem kell külön driver XP-hez, ha SP2-őt felteszel akkor az USB2-vel se lesz gond, de érdemes eleve SP2-essel integrált XP-t telepíteni.
Nem nagyon tudom a chellód hogy működik, de mintha a hálókártya azonosító számához rendelnék a net előfizetést, tehát ha ez megváltozik akkor evidens hogy net nuku, ez esetben az ügyfélszolgálattal kell nyilván egyeztetni. Chellósok majd pontosítanak. Szerintem a kérdésednek semmi köze a DS3-hoz, az sem valószínű hogy a lap összes USB portja rossz lenne, tehát a kérdésedet inkább internet-probléma gépcsere esetén témakörben kéne feltenni.
Egyébként csak örülhetsz ha "elveszett" a lap telepítő lemeze, mert így friss eszközillesztő programjaid lesznek
-
mikk2000
őstag
válasz
littlelion21 #1856 üzenetére
Végülis nincs min csodálkozni, a szoftveres megoldások a CPU-t használják, egy célhardver pedig jóval hatékonyabb. Nem tudom mi az a bandit, javasolni se nagyon tudok, esetleg hangkártyás topikban érdeklődj, nekem csak annyi volt a lényeg hogy olcsó és hardveres legyen, így lett audigy2 value. Esetleg valami olyasmi (hang)kártya lenne jó (hosszú távra) ami a vista driver modelljével teljesen kompatibilis, hogy ne vesszenek el funkciók alatta vagy ne kelljen mindenféle segédprogrammal trükközni.
Azt modtam hogy hogy az alaplapi LAN is szoftveres? -
mikk2000
őstag
válasz
littlelion21 #1854 üzenetére
Nekem 1,5-2% a max mindegyiken.
A képen a 3D hardware grafikonja van.
Azzal azonban egyetértek hogy attól hogy egy hangkártya hardveres, okozhat akadozást játákban, és hát pont a creative cég az ami híres szar drivereiről.
-
mikk2000
őstag
válasz
littlelion21 #1848 üzenetére
A filléres kártyák nyilván szoftveresek, tehát ugyanúgy tehelni fogja a procit. Nekem egy sima audigy2 value van, de nem hinném hogy szoftveres lenne
Ha kipróbáltad azt a progit amit írtam, akkor írd be hogy mennyi terhelés jött ki az alaplapi csipogóddal, vagy egyszerűbb ha magát a képet felteszed valahova (png-ként, és ne a képfeltoltes-re), és akkor kiderül hogy az enyém szoftveres-e
-
mikk2000
őstag
válasz
littlelion21 #1844 üzenetére
-
mikk2000
őstag
válasz
Vis Major #1834 üzenetére
Ezen mi a bődületesen rossz eredmény? Egyébként a 3DMark programból többféle van, tehát jó lenne ha odabiggyesztenéd mögé a főverziószámát, ami 2000, 2001, 03, 05 stb. szerencsére itt látni hogy ez a 06, a részletes végeredményből.
Nekem : videókártya alapon, CPU húzva (3.1Ghz/440FSB)
Értékeljük. 30% nagyobb CPU eredményt kaptam, ha alapon hajtod a CPU-dat, akkor osszuk el a 3.1Ghz-et 2.33Ghz-el; 1.33-at kapunk tehát tökéletes.
A másik kettő 5%-al kisebb mint az enyém, ez se vészes, ez szerintem betudható a CPU sebesség különbségnek, hiszen nekem 2,1Ghz-en erre a kettőre 1762, ill 1949 jött ki.
Másnak más alaplappal a videókártyát nem húzva 2-3Ghz-es Core2-vel milyen eredmények jöttek ki hogy ezt rossznak tartod?
-
mikk2000
őstag
válasz
trident #1808 üzenetére
Természetesen rendes hifis hangdobozokra gondoltam, egy füles meg se közelítheti azt a teljesítményt. Mielőtt megkérdeznéd hogy miért írtam ha egyszer ez genius fülessel kombinált miki akkor nyilván a fülesen hallgatod, akkor válaszolok hogy azért mert lehet hogy a miki lénye hogy a szádhoz közel legyen és ne kelljen hajolgatni egy fix asztali mikihez, tehát a füles rész csupán támasztási/felfogatási célt is szolgálhat akár, ami mellett még dönghet a hifi.
Azt hiszem kimaradt a felsorolásodból a legfontosabb, amit pedig írtam, hogy egy sima hangrögzítő programmal rögzíts felvételt, és ha az jól sikerült, akkor a neteddel, annak kihasználtságával, vagy a csevegést megvalósító progival lesz gond, mert egy mikrofon jelét feldolgozni nem igazán bonyolult dolog, visszhagot megvalósítani az külön programot igényelne egyébként
-
mikk2000
őstag
-
mikk2000
őstag
válasz
trident #1804 üzenetére
Szép leírás csak pont a lényeget hagyod ki, tehát hogy mi az a program amiben ezek a hibák jelentkeznek, mivel mások jelzik a hibát ez netes felhasználást jelez, az IP pedig nem optimális folyamatos beszédátvitelre. Ettől függetlenül :
a, kipróbálod egy másik mikis fülessel, akár a boltban is adnak rögtön másikat próbálni
b, tiszta alkohollal lepucolod az érintkezőt, megvárod míg megszárad, majd 9-10x ki be dugod a csatlakozóba (határozottan), majd megint megtisztítod, és megvárod míg megszárad.
c, nem rögtön chatprogramra/online játékra vetni magad, hanem felvételt készítessz valamilyen audio felvevő programmal, majd azt visszahallgatva el lehet dönteni hogy a chatprogram hibás-e/vagy ha az valamilyen online játék akkor annak a hangmegvalósítása nem oké nálad pl mert maga a játék elveszi a (feltöltési) sávszélességed nagy részét. Vagy csak simán töltessz is fel közben ami megeszi a sávszélt.
Nem tudom mekkora hangszóróid vannak, de a sima begerjedés is szóba kerülhet, tehát ha 2*100W-al megy a COD pl, az bizony visszajut a mikibe, és begerjed.
-
mikk2000
őstag
Amúgy kb mire számítsak, meddig ülnek rajta?
Feltételezem kiskerben vetted. Ha a kisker hivatalos nagykertől vette az áruját nem pedig lopta vagy csempészte akkor nem fog nagyon ellenkezni, max ő is leteszteli. Ha helyileg messze van tőle a nagyker akkor vagy felviszi személyesen vagy elküldi nekik. Mindkettő pénzbe és időbe kerül neki. Tehát a termék ott van a nagykernél, de nem csak az van ott hanem száz másik, és hát idő mire sorra kerül. Megállapítják hogy hibás. Ha érdeklődsz, a kisker is érdeklődik a nagykernél telefonon emailben vagy a nagyker portálján megnézi mi újság a reklamációval, ha látja hogy mehet érte akkor érte megy (pénz és idő) vagy leküldik neki valamilyen futárszolgálattal (idő). Legközelebb mikor arra jársz kisker közli ott az új lap, viheted. Szerintem olyan 1hét - 2hónap, de extrém esetben (épp aznap mennek nagykerbe pl és épp ráér tesztelni a srác aki a reklamációs pultnál van és le is teszteli és van is nekik raktáron) akkor akár aznap, de erre sok esély nincs
Megtörténhet hogy egy olyan lapot adnak neked amit más szintén bevitt reklamációra, de más hibával, de mivel azt a funkciót nem használod (vagy nem rögtön), nem veszed észre - magyarul átbasznak.
Pl aki visszavitte annak nem működik az a két memória slot, amit te amúgy épp nem használsz, és erre nem is jössz rá talán sose.
Fentiekből látszik hogy a kisker számára a reklamáció idő/pénz ezért megpróbálhat hülyére venni vagy beetetni valamivel, tehát ha fiatal vagy, apuka legyen ott, és legközelebb nem náluk vásárolni.
Probléma esetén, tehát nem tudják bemutatni hogy szól a csicsergő mégse ismerik el a hibát akkor fogyasztóvédelem emlegetése, végül panaszkönyv elkérése, panaszkönyvbe leírni részletesen mi a helyzet persze megsaccolni hogy a pár sorba beférjen és ügye kézzel kell kitölteni nyomd rá a tollat rendesen mert több példányos lesz, egy példányt te kapsz kézhez amivel felkeresheted a helyi fogyasztóvédelmi kirendeltséget, a további lehetőségek végett, közben a panaszkönyvbe beírás miatt a kisker hivatalos választ fog adni (postai) levélben a történtekre, melyben feltehetőleg azt írják hogy be voltál drogozva és kiabáltál, és persze bűzlöttél az alkoholtól, és semmiképp sem akartad elfogadni a csereként felkínált új alaplapot
Persze történhet másképp is, a nagyker esetleg felajánl értékcsökkentést, azaz visszakapsz a lap árából, de ez tőlük függ. Nem feltétlenül éri ugyanis meg a nagykernek minden hibás terméket visszaszállítani...
Ha az alaplapi csicsergő nem csicsereg az talán inkább áldás mint átok, hiszen rákényszerülsz egy rendes hardveres hangkártya használatára, tehát egy játék alatt nem 40% prociterhelést fog megzabálni csupán hang/hangeffektek előállítása...
Stb.
Hogy hogy történik valójában majd leírod, de a TV ügyvédjében is megnézem ha odáig jutDe lehet hogy krimi lesz belőle. Elveszett, eltűnt! Utóljára egy reklamációra ment egy fehér dobozzal a kezében azóta nem látták, a bolt szerint nem járt ott
Szóval vedd komolyan, légy határozott, és legyen veled tanu is. Ha rendesek lesznek a reklamáció során és annak befejeztéig, akkor legközelebb náluk vásárolni
Van esély egyébként hogy a történetedet maga az érintett (kisker) is olvassa, volt már rá példa a ph!-n méghozzá be is szólt az illetőnek, de a te esetedben nem nagyon lesz miért. -
mikk2000
őstag
Nekem egyáltalán nem tűnik katasztrófának ez a dolog, én eleve számítottam volna erre ha az ODD kábelén más eszköz is lóg.
Friss, pontosan a rev-nek megfelelő bios, loadsetupdefault, friss intel chipset driver, ne legyenek mindenféle másolóprogik fenn főleg bekapcsolt emuval (alcohol/blindwrite stb) kábel végén legyen a master egység ha ATA100 kábel van, ami ne legyen kerek hanem inkább normál szalag.
Lehet hogy azon a vezérlőn nem szereti az író ha mellette más egység van, egy IDE kártyával kipróbálhatod ha van, vagy egy SATA HDD-n legyen a rendszer (próbálni legalábbis). BIOS-ban van valami opció valami logikai csatornamódosításra az IDE egységen, tehát el lehet játszadozni a biossal is. -
mikk2000
őstag
válasz
palika90 #1786 üzenetére
Szia, a tuningnak épp az a lényege, hogy kitapasztalod az eszközök határait, tehát hogy a te alkatrészeid mennyit bírnak azt rajtad kívül senki sem fogja tudni megállapítani.
a RAMOKBÓL ki akarom húzni a 900MHZ-et
Akkor rajta. Auto dosos tuning kikapcs. A ramnak szükséges feszt beállítod (azért 2.2V fölé nem menj, elvileg a fesz emelés további mhz-eket csihol ki a ramból egy bizonyos határig de kiinduló pontnak szerintem 2.0V azaz +0,2V elég kéne legyen), és MCH+0.1V. Dosos memteszt lemez/floppy, emelgeted az fsb-t/variálod a szorzót és megnézed meddig bírja. Más nem tudja megnézni helyetted
Annyit javasolhatok, hogy ne a gyárilag megadott (általad feltehetően beállított) 4-4-4-12-es időzítéssel próbálkozz, hanem az 5-5-5-15-el, ami úgy tűnik semmivel sem lassabb, viszont a tuningpotenciál jelentősen nő, sacc 1000Mhz köré juthatsz, Geil tulajok majd megmondják mi a tapasztalat.
Ha a memória szorzód auto-n 4x-es (200*4=800) akkor már 225-ös FBS-nél eléred a 900Mhz-es ramfrekit, amit óhajtottál, a procid ekkor 2ghz-en fog ketyegni.
Ha van 4,5 szorzó akkor a ram rögtön 900-on van default FSB-n, de ez túl nagy ugrás és félő hogy gép esetleg már nem bootol be, illetve a feles szorzók nem igazán hoznak teljesítmény növekedést.
Windows alatt orthossal is tesztelj, az összes tesztjével, de csak akkor ha a dosos nem talál hibát és úgy érzed ennyi a max amit szeretnél.
Szerintem azért a ram húzástól ne várj csodát, inkább a VGA és a CPU számít jobban pl játékoknál.A CPU, FSB stb tuningról majd a többiek, nekem most nincs kedvem oldalakat írni, olvasgass vissza a topikban. Mindig szoktak linkelgetni egy oldalt ami azért valami hasonló útmutatót tartalmaz (bár nem kifejezetten kezdőkenk), itt is gyakran van emlegetve, ha kicsit visszaolvasol tuti megtalálod. Ja, és az adatlapodat csak egyszer kell kitölteni
-
mikk2000
őstag
válasz
hoffman_ #1782 üzenetére
Na mindegy, akár tiltod akár nem, ha ezt nem tetted volna még fel akkor érdemes, mert ilyesmi gondot okoz.
DS3P rev 2.0 és rev3.3 -ra való:
Ha pedig ezek után alapon, azaz semmilyen más bővítőkártya a VGA-n kívül, load bios setup default majd save (ahci OFF!), firssen telepített szűz XP-vel (+intel chipset driver +jmicron driver) nincs más program telepítve főleg nem vírus/spykereső tűzfal akkor simán vissza gariba. Egyébként egy rossz HDD/ODD egység is okozhat érdekes dolgokat.
-
mikk2000
őstag
válasz
hoffman_ #1779 üzenetére
Én sem véletlenül vettem A-Datát (...)És ha (...) te is (...) dícséred,akkor tényleg tudhat valamit...
Én nem dícsértem, csak közöltem hogy nekem a 800+ -os változat van. Egyébként anyáztam annó rendesen, amit hoztak az hibás volt, modulonként külön-külön is, mivel külföldröl lett rendelve eltartott egy ideig míg kicserélték égjenek lassú tűzön.
A továbbiakban azt írod szívsz a lappal de konkrétan és részletesen nem, így nem derül ki mit és hogyan próbáltál, így nem is lehet érdemben hozzászólni. Ha a sata eszközökkel vannak gondjaid, esetleg próbálj más kábelt, mert a giga gyárira sokan panaszkodtak, jmicronnak meg vannak új driverei a honlapján. Én XP alatt natív sata-ként hajtom és nincs velük gondom. AHCI meg ügye nem megy XP alatt az intel vezérlőn tehát nem is erőltetem.
-
mikk2000
őstag
válasz
hoffman_ #1766 üzenetére
DE az mitől lehet hogy az alaplapi vezérelt sata-portjaimból a 4es-ben (eddig csak...) kb 1/20-a a sebesség a szabványnak???
Milyen szabványról beszélsz te? Attól hogy a Sata1 150, a Sata2 meg 300MB/s-et tud "elvileg ügye", annak semmi köze a HDD valós sebességéhez, ami a HDD elején 7200-es fordulatúnál olyan 50-60MB/s, a vége fele pedig akár 25-30MB/s, ha töredékezett a vinyó ill kis fájlokat másolsz akkor pedig akár jóval kisebb is lehet. Vinyók közötti másolásnál a fentiek fokozottabban jelentkeznek.
Az utolsó bekezdés nem tiszta, mi az a rakoncátlankodás.
-
mikk2000
őstag
válasz
hoffman_ #1770 üzenetére
Nem értem mi a gondod. Egy magasabb frekire szavatolt ram tökéletesen megy alacsonyabb frekin, sőt általában ezt az alacsonyabb frekit akár kedvezőbb időzítéssel is tudja. Tehát a ramod jól fog menni 800-on (fesz megadva neki+letesztelve).
Másrészt a konfigodat nézve ha a szorzót (7x) nem állítottad akkor 400-as FSB-t használsz, ami
2x-es memszorzónál 800Mhz
2,5 x-es memszorzónál 1000Mhz
3x-os memszorzónál 1200MhzMivel a feles szorzók nem hasítanak igazán, ezért a 2x-est fogod használni, tehát a közelében sem vagy a ram tűrőképességének, ami 1066Mhz. 1200Mhz-es módot pedig nem fogsz használni tuningolva sem, ha már az 1066-tól is így félsz.
A lényeg az, hogy vannak dosos és windowsos memóriatesztek, nagyon alaposan lehet velük tesztelni, egy-két éjszakára otthagyott gép, és az ember nyugodt lehet.
A tapasztalatok azt mutatják hogy bár a memóriavezérlő 800-as ramokra van megadva max, lazán bír többet is, de nyugodtan lehet tesztelni ld az előző mondatot. -
mikk2000
őstag
válasz
palika90 #1762 üzenetére
Honnan veszed hogy csak floppys verzió van? A letöltések között elég sok fajta van, neked ez kell: Download - Pre-Compiled Bootable Binary (.zip) CD/DVD meghajtód gondolom van
Kivetted a pipát az aut újraindítás alól ha XP-d van? A ramod elvleg 4-4-412-es késleltetést tud, ha nem állítottad be akkor alapból 5-5-5-valaminek kell lennie, de ezt ne is bántsd addig, amíg a memteszt le nem fut, mert gyorsítani csak akkor ajánlott, ha a rendszer hibamentesen működik... -
mikk2000
őstag
válasz
palika90 #1759 üzenetére
Hú de türelmetlen valaki.
Ez nem fizetős segélyszolgálat.
Első ránézésre a ram lesz a hunyó, mivel nem írod hogy megadtad volna neki a szükséges feszt, ami a biosban +0.2V minimum [link]
Tesztelted a ramot egyáltalán? Ha egy gépet összeraksz az az első (!) hogy lefuttatsz egy dosos memtesztet és csak akkor csinálsz bármi mást ha az rendben lefutott.
[link]
Szerintem futass le egy ilyen tesztet mielőtt megadnád a szükséges feszt a ramnak és miután megadtad a szükséges feszt a ramnak. MCH-nak is adhatsz +0.1V-ot ha még mindig hibázna, ill. a ram kaphat +0,3V-ot is ha még mindig hibázik.
Mivel az adatlapod nincs kitöltve, a hsz-ben megadott konfig meg hiányos, nem tudom a ramod pontos típusát 800/1000/1066?, így az időzítéseket sem, amit a fenti GEIL linkről megtudhatsz.Nem hallottam még FSB tápról, szerintem az FSP akar inkább lenni, de ha mégis FSB, akkor nem hallottam még olyat, noname tápnál pedig a 350W kevés is lehet akár (mert az valójában nem minőségi tápnál jó ha a fele a ráírtnak amit le tud adni), tápos topikban érdeklődhetsz...
Mindezektől függetlenül XP/rendszertulajd/spec/indítás-helyreállítás fülön vedd ki az aut újraindítást, hogy megtudjuk a reset az kék képernyő, vagy súlyosabb hardver/táp hiba.
-
mikk2000
őstag
Linux
Sajna én nem nagyon használom az alaplapi gagyogót (ki se próbáltam) így a szoftverét sem ismerem, de akár elképzelhetőnek tartom azt hogy bizonyos beállítások megmaradnak akkor is ha újrahúzod a drivert/beállító alkalmazást. Emiatt aztán előfordulhat hogy nem segít a "reinstall".
Ilyesmi okok miatt is a legtisztább egy szűz OS, amivel ügye kínlódsz most.
Nem matattál véletlenül az audió beállításokban mielőtt a hang elment vagy valaki más aki hozzáfért a géphez? Mert ügye egyelőre úgy tűnik hogy AC97 módra kapcsolva tiltódnak az alaplapi kimenetek, ezt pedig pár kattintással elő lehet idézni. Manual 81o újra, nézegesd meg az ott található dolgokat és próbálgasd (visszaállítani), rosszabb már nem nagyon lehet. -
mikk2000
őstag
válasz
Kicsirics77 #1718 üzenetére
Nálad feltehetőleg az volt a gond, hogy a driverben AC97-et választottad ki, erre persze elnémultak a kivezetések, de te ezután jumperekkel visszavezetted a hangot a kimenetre.
Manuál 81. oldal. -
-
mikk2000
őstag
Illene hogy legyen, főleg mert ez elvileg csak feszkimenet, bár biztos vannak akik elvadult módon kisimpedanciás füleseket dugnak rá
Elvileg persze úgy kéne tervezni hogy ezt is kibírja. Még elvadultabbak úgy használják a hangkimenetet hogy közben a TV is csatlakoztatva van, amibe meg kábeleltv van dugva
Nade az minimum zúgna, persze akkor már késő.
Aztán van a csúcs akik nem az eszközök kikapcsolt állapotában dugdosnak, hanem úgy hogy valamelyik (vagy mindegyik) eszköz be van kapcsolva + TV + kábelTV -
mikk2000
őstag
Olyan lapról amelyiken van, ezen azonban nincs
Nem vagyok benne biztos hogy akármilyen linux live cd felismeri az alaplapi hangkeltőt (aki próbálta az tudja biztosan), max kölcsönkérsz egy HDD-t és feldobsz egy XP-t+a hangkeltő driverét, és ha úgy se lesz semmi hang, akkor sajna alaplap hiba.
-
mikk2000
őstag
válasz
Vakegérke #1672 üzenetére
Röviden: biztosan nem tudom, vásárlási tanácsot nem adhatok, amit az előbb írtam fenntartom, ha egy gyártó azt mondja a termékére hogy SATA2 kábel, akkor nem mondhatom hogy a SATA2 vinyódhoz SATA1 kábelt vegyél.
Nem röviden:
Amikor a SATA1 kábeleket megtervezték akkor értelemszerűen a SATA1 átviteli sávszélességét vették figyelembe. A SATA2 (elméleti) átviteli sávszélessége kétszer akkora, tehát akár indokolható is lehet a drágább kábel.Persze azért érdekekességképpen megemlítem, hogy a normál réz telefonkábel, ami a vezetékes telefonodtól a központig megy eredetileg 3,5khz (300-3400Hz) (beszéd) átviteli sávszélességre lett kitalálva (na persze + a sávonkívüli ami nem nagyságrendekkel magasabb) és most, DSL korában MHZ-ek tépnek rajta... de az analóg modemek korában sem volt semmi a tényleges max ami 40Kbit körül volt...
Ha feltételezzük hogy a GB amit csomagolt kábelt a laphoz az SATA1 (mivel nincs ráírva hogy SATA2), akkor nekem a hdtach azzal a kábellel 216MB/s burst-ot mért ami 150MB/s fölött van, tehát a SATA1 sebessége fölé ment (150MB/s) Persze vegyük figyelembe hogy SATA1 HDD-n a burst 150MB/s helyett 126MB/s, azaz 20%-al kisebb mint a max, ugyanez SATA2-nél 40%, tehát csak 20% az eltérés. Igy már pláne nem vészes szerintem. Mindenesetre most hogy így szóba került kipróbálnám egy ténylegesen SATA2-es kábellel hogy nő-e a burst, de ezt bárki megteheti akinek van SATA2 kábele is, hogy hdtach-nál mennyi a burst (maximum) az egyik és másik kábellel. Emberek, rajta
Ha nincs külöbség, akkor még az elméleti hdd cache sebességet sem növeli meg a SATA2 kábel ezzel a lappal, de ha megnöveli akkor is csak 20%-ot nyerhetünk ami se nem oszt se nem szoroz szerintem
-
mikk2000
őstag
válasz
Vakegérke #1670 üzenetére
Amit én linkeltem neked már abban is láthattad hogy kifejezetten SATA2 kábel is van a kínálatukban. Hogy értelme van-e...dupla adatátviteli sebesség lehet az tény... de a vinyók sebessége azért messze van még a 150MB/s-tól is nemmég a 300MB/s-től, max ha a cache-ből olvas...
-
mikk2000
őstag
válasz
Frenky87 #1654 üzenetére
Dualbiosos szarság arra van, ha az egyik bios meghibásodik ott a másik. Nálad viszont összefosta magát a vista attól hogy felnyomtad az fsb-t, ez nem igazán a bios hibája. Máskor legalább annyit csinálj meg ami alap, hogy windowst/komolyabb opsys-t akkor indítassz csak tuning után, ha előtte valamilyen dosos memteszt lefutott hiba nélkül, mert ekkor nem fog túl nagy kár keletkezni az oprendszerben. Mentsd el a jelenlegi beállításokat egy profilba biztonságképpen, majd Load Setup Default majd save, ezután ha nem indul vissza kell emlékezni hogy mit állítottál be telepítéskor, pl ahci-t stb... tuningra pont ilyen esetek miatt érdemes egy kis partíciót fenntartani, mondjuk egy 5 GB-osat...a működő beállítások mindig legyenek egy profilba mentve, és az aktuális tuningbeállítások szintén, így teljesen tisztán tudsz kísérletezni. Nem használtál véletlen olyan progit a vistához ööö ami belematat a biosba?
-
mikk2000
őstag
-
mikk2000
őstag
Tényleg kilométereket lehetne írni... a legfontosabbak még csak most jutnak eszembe
- az eszközkezelőben ellenőrizd az IDE eszközöknél hogy véletlen nem-e PIO-ban megy valamelyik, ekkor DMA-t kell aktiválni (ha a vinyód nem tudja akkor baj lesz, de akkor ezerévesnek kell lennie).
- ha felteszed a jmicron raid drivert, akkor az ODD egységek mint SCSI lesznek kezelve (nagyon kb) [link] egy próbát megér, ha eddig ez volt fenn (tehát SCSI volt látható az ODD-k mellett az eszközkezelőben) akkor uninstalláld.stb stb stb
-
mikk2000
őstag
Nekem is az IDE-n van az íróm és még nem rontott. Puffert viszont bármikor le tudom rántani ha az anyagot tároló vinyót elkezdem leterhelni.
A régi gépedben feltehetőleg két külön kábelen volt a két egység itt meg - ha nem tettél be IDE bővítőkártyát - akkor egy kábelen van a kettő, tehát rögtön nem összehasonlítható a két konfig. A 80-98% közötti ugrálás simán normális, mivel picike a tároló puffer, régebben jóval nagyobbak voltak ezek legalábbis az írási sebesség arányában. Az hogy leesik 0-ra az azt jelenti hogy a puffer kiürül, de a meghajtónak illik támogatnia a puffer kiürülés esetén való folytatás lehetőségének valamelyik technológiáját (a néród nem ezeréves ügye?!), tehát hibát ez nem kellene hogy okozzon.
Mint mondtam egy HDD és ODD nem mindig szereti egymás egy kábelen (kompatibilitás) ráadásul a vinyó miatt a kábel gondolom ATA 100, egy ODD ezt se mindig csípi (kompatibilitás), pláne ha ő a slave (kompatibilitás).
A helyedben fognék egy újraírható dvd-t és azzal szórakoznék, pl írnék rá de közben a rendszeren változások lennének (egyesével), a teljesség igénye nélkül:
- ha ügyes vagy szűz próbapartíción próbálsz először, ez sok minden hibalehetőséget kizár.
- nérót uninstalláld és tegyél fel egy frisset, akár a 6x vagy 7x sorozat legutolsó tagját.
- HDD legyen master ODD slave-nek jumperelve, tehát ne auto.
- tedd fel az intel chipset drivert, mégha ez kevéssé driver is (és az IDE nem inteles).
- minden aut induló progit/nem ms szolgáltatást tilts le induláskor + háló kihúz, semmi más prg nem indít (vírusvédelem sem!!!!) és úgy írj (újraírhatóra ld fent)
- másik IDE kábel
- töredékezettségmentesítés a vinyón
- vírusellenőrzés (akár online)
- dosos majd windowsos memóriateszt, 8 óra minimum (tipikusan éjszaka).
- firmware frissítés (ha van) az ODD-hez
- semmi más iróprogram ne legyen fenn (alcohol stb) csak amivel írni akarsz a többit uninstalláld, + próbaképpen az összes disc emulátor progit is ( alcohol/daemon) uninstalláld.
- neroban nyomd fel a puffert maxra és úgy próbáld (bár 1 gigánál maxra kéne állnia)
- firss alaplapi BIOS - bár páran panaszkodnak hogy a legújabbal nem nagyon megy a tuning - én ezt egyáltalán nem tapasztaltam.
stb stb stbÁltalában ha ugyanazon vinyón van a kiírandó adat mint amin a rendszer is, akkor ajánlott a géphez nem nagyon nyúlkálni írás közben, de a legjobb megoldás mindenképpen ha a kiírandó anyag nem a rendszervinyón van, és a víruskeresőt úgy beállítani hogy ne akarja mindig átnézni az anyagot írás közben. stb stb stb
-
mikk2000
őstag
válasz
Vakegérke #1603 üzenetére
És te se hajtogattad hogy ne legyen akkora éle ügye?
Szerintem minden dolog amit külön megveszel jobb annál mint ahol sok minden van egyben, tehát nem bonyolult a dolog, be kell nézni valami számtech boltba mi van nekik. Szerintem ez pl rénézésre(!) nem lehet rossz, és bekattintós... és majd mesélszNekem egyébként 3 giga sárga sata kábel van használatban és nincs velük gond. Kábelkínálat
-
mikk2000
őstag
válasz
peterzonex #1596 üzenetére
Hali!
Na így már jóval világosabb a helyzet, röviden azt mondod, hogy a szigeteletlen feltehetőleg 12V/föld hozzáért a csavarhúzóhoz amivel amúgy power on-t akartál produkálni, és azóta van ez a jelenség. A videókártya hűtője felpörög? Mert elszállhatott ügye az alaplapi bekapcsolás vezérlő ák, de nem tetszhetett a rövidzár a videókártya hűtőventi szabályzójának (ha nem direktbe kapja). Tehát még mindig áll az amit írtam hogy másik VGA-val kipróbálni, ha pedig alaplap, akkor meg rajtad áll hogy gariztatod-e, és milyen módon...
Ha egy videókártyán van (vannak) kieg tápcsati (k) akkor azokat csatlakoztatni kell, különben problémák adódhatnak, pl a gép nem is indul, vagy egyes funkciók nem működnek, persze most speciel nem ez okozza a gondot nálad, de a csereként betett kártya lehet hogy magától tényleg nem indul el ha nincs rajta bekötve a kieg tápcsati, és ekkor ügye a teszt-cserének nem lesz értelme.
-
mikk2000
őstag
válasz
peterzonex #1590 üzenetére
Helló
Nekem nem tiszta mi az a "kis löket", ezt kifejthetnéd pontosan mit is csináltál, mert ez így ebben a formában teljesen értelmetlen és beazonosíthatatlan. Próbálj másik VGA-t is mert az kimaradt abból amit felsoroltál, illetve ha a VGA-n van kieg tápcsati, akkor az legyen csatlakoztatva. Az alaplapi kiegészítő 12V-os tápcsati is legyen csatlakoztatva. Továbbá a procihűtő nem tudom megfelelően érintkezik-e, van aki rajta felejti a nejlont a hűtőn, és persze hogy lekapcsol a proci mivel túlhevül. Tehát a védőfólia ne legyen a hűtőn (egyáltalán legyen hűtő) és legyen hővezető paszta a proci és borda között, de ha eleve van rajta, akkor nem kell és nem is szabad tenni rá. Nem kell ám pampogni ha olyan dolgot írtam le amit tudsz
Továbbá a 2180-as proci ami az aláírásodban van nincs benne a lap által (rev3.3) támogatottak között. Tehát innentől kezdve... Tehát ki kéne próbálni egy másik (támogatott) procival is, ha beindul, akkor mepróbálni a biost legfrissebbre írni (ha nem az van benne eleve + rev számra figyelj).
Na, hogyha mindenféle alkatrésszel próbálva+fentiek még mindig meg se nyekken, akkor irány a bolt, nem kell félni tőlük, ha normálisak a szervizes secpers összedugja hogy megy-e vagy sem. De ha nem tudtad a fentieket kipróbálni mind az se nagy gond, mert senki sem várja el egy felhasználótól hogy mindenből legyen tartalék alkatrésze...mert ha lenne akkor két gépe lenne
-
mikk2000
őstag
válasz
bélanea #1577 üzenetére
Igy úgy néz ki hogy azért nem indul el rögtön mert nincs miért elindulnia. Ha a hozzá kapcsolódó szabályzást a biosban kikapcsolod feltehetőleg álllandóan fog tekerni, márha neked ez kell. Inditsd el a gépet és figyeld a proci hőfokát a biosban, szerintem beindul az a venti mielőtt eléri a 60 fokot... A 965-ös DS3-ban többféle ventiszabályzó mód volt a biosban, feltehetőleg a P35 DS3-ban is.
-
mikk2000
őstag
válasz
venember83 #1544 üzenetére
Azt azért nem árt tisztázni, hogy egy vinyó a max (folyamatos) sebességet csak a lemez eleje fele érheti el, utána arányosan csökken. Azaz ha a lemez tele van, normális a 30MB/sec is. Tehát a lemezek eleje legyen üres ahhoz (és az legyen aktív pl. partícióval), hogy állíthasd hogy 30MB a max.
-
mikk2000
őstag
válasz
Vakegérke #1518 üzenetére
Minden ötlet jól jön
Az nem gond hogy a csavart elvágni, csak az embernek kapásból két keze van sajnos. Hősapka nélküli hűtendő felületeknél az a gond, hogy hűtő felrakáskor egy kéz elmegy arra, hogy a hűtőt lenyomod, nehogy billegéssel lesarkazd. A normál műanyag pöcöknél tehát egy kézzel lenyomod a hűtőt, másik kéz lenyomja a pöcköt míg be nem kattan aztán jön a másik pöcök. Viszont ha a csavar le van vágva pont méretre, akkor egy kéz nyomja a hűtőt, egy kéz benyomja a csavart annyira hogy bukkanjon át a túloldalon...hol a harmadik kéz ami az anyát rátekeri? Ugyanis a rögzítő fülek rugalmasak, tehát viszonylag erősen kell nyomni ahhoz hogy a túloldalt kibbukanjon a csavar ha megfelelően rövidre van vágva. Esetleg valami lyukat fúrhatnék az alaplap alatt lemezbe kettőt, ez kicsit megnövelné az alkalmazható csavar hosszát, nade persze nem át az oldalsó lemezen is.
Végülis az egész gond abból fakad hogy nincs normális felfogató keret, vagy normális pöcök ehhez a szarhoz, és innentől kezdve marad a gányolás -
mikk2000
őstag
válasz
Vakegérke #1516 üzenetére
Szia, azóta rákerestem, és azt olvastam amit sejtettem is, 1000-2500-as finomság körül lehet nekikezdeni a dolgoknak. Fórum.
A paszta tényleg kitömi a lyukakat, de az a jobb ha nincs mit kitömni.
Akkor most fűrészlap, és az anya mellett tőben levágod a fölösleget a csavarból, és csókolom.
Az északi híd ic-jén nincs fémsapka, tehát nem hiszem hogy jót tenne az ic-nek hogy rángatom rajta a bordát, a nyákról nem beszélve. Majd még töprengek, végülis annyira nem sürgős...
-
mikk2000
őstag
Mondjuk egy fél óra alatt bejön a kép
A kép alapján ez se nem 400, se nem 2x szorzó.
Először is, többektől olvastam már hogy 4 modult nem komál a lap tuning okán, tehát megpróbálhatnád először csak kettővel. A 2x2 modult gondolom úgy tetted egyébként hogy azonos színűekbe az egyforma típusúakat.
Bios, majd ctrl-f1
ram szorzó 2x
mch +0,1V
ram annyi amennyit kér enni (pontos típus alapján megnézni a gyártó oldalán), de minimum +0,1V
Ezután futtass egy memtesztet, ha hibás, akkor ne is menj tovább, de ha nem, akkor fsb legyen 350, aztán 10-esével lépkedj felfelé. Gyors ellenőrzéshez jó a dosos memteszt 5-ös tesztje, de aztán lefuttatni teljesen. fsb 400 felett itt azt írták (...) plussz hűtés nélkül veszélyes lehet az mch-ra, de te úgyse akartál e fölé menni.De előbb el kéne döntened mit akarsz tesztelni. Ha a max fsb-t, akkor a proci szorzót vedd le 8-ról 7-re. Ha a proci frekit, akkor szorzó vissza 8-ra, és lehetséges hogy emelni kell majd a proci feszt (csak a legkisebb ugrásokkal különben elégeted). Proci/mem tesztre jó pl az OCCT, mondjuk 8 óra az nem rossz idő.
Na ha mindez megvan, akkor lehet nézni 4 modullal... tökölés ám egy tuning.
-
mikk2000
őstag
válasz
Vakegérke #1487 üzenetére
Szia, kösz a választ!
A csiszolgatást úgy csináltam ahogy írtad (mert kicsit működtem ám, mert mindenképp fel akartam tenni, de idővel rendesen is meg akarom csinálni). Viszont a 200-as szerintem borzasztó durva, legalábbis egy sima, de oxidálódott felülethez. 600-asom volt itthon legfinomabb (ami itt a boltba kapható legfinomabb), de persze azzal nem lett tükörsima
Meg túlságosan nem mertem nekiesni megfelelő technika híján, mert aztán az isten se egyenesíti ki. Fúrógéphez kapható tépőzáras meg 200-as a legfinomabb.
Gondoltam én is arra hogy a csavar feje legyen inkább alul, de az a baj hogy fent beleütközik a bordába, mivel így is alá kell nyúlnom az egyik felén az ujjammal. Az egyformán meghúzni a csavart - azt én is úgy gondoltam.
-
mikk2000
őstag
Na, tényleg úgy néz ki jó lesz ez a kicserélt adata extreme 800+
Igy hát kicseréltem az mch hűtőt egy hőcsöves bizbaszra, és elkezdhettem nézegetni az fsb határait. Azt már észrevettem, hogy ahogy elég hamar kellett az mch +0,1V, úgy 430 felett már kell a +0,2V különben hibázik. Azért az meglepett kicsit hogy 490-en még bootolt a rendszerAz új chipset hűtő egyik műanyag pöckének egyik kampója nem igazán bírta a kiképzést (bár tartani tart), hogyan lehetne pótolni? Ugyanilyen hűtőt venni még egyet drága mulatság lenne, ráadásul ugyanilyen gyenge takony lenne a pöcke. A pöcök mérete (hossza) eltér az eredeti bordához valótól mivel az új hűtő füle magasabban van. Gondolkoztam csavaros vagy rugós/csavaros megoldáson de úgy saccolom hogy az alaplap alja és a ház alja közti hely nem elegendő a rendes leszorításhoz. Gondolom pöcökkínálat külön nem nagyon van
Más... mind a CPU mind a chipset hűtő alja nem egy simaság, mivel lehet az lesimítani házilag? Namost nem olyat akarok hallani hogy "csiszold le bazmeg" hanem pl hogy fogj egy sima deszkát tégy rá egy 1600-as csiszolóvásznat...tehát részletesen.
-
mikk2000
őstag
válasz
varga911 #1468 üzenetére
Nos, nem biztos hogy eltűnt, mert S3-hoz ugyanis csak kettőt adnak. Lehet hogy neked nem DS3 van hanem S3? A kézikönyv 7. oldalán ott van egyébként mit adnak a laphoz. Ha valóban DS3-ad van, akkor a bolttól kérd el a kilopott 2 kábelt, bár igazság szerint amikor megvetted akkor kellett volna ellenőrizni hogy minden benne van-e.
-
mikk2000
őstag
válasz
littlelion21 #1409 üzenetére
Én adtam helyből, de nincs tapasztalatom a hasznosságáról. Kinek van kedve több 10 órás tesztet futni amiatt hogy +0,1V tényleg kell-e neki vagy nem?
Ha az MCH kevés az azért erőteljesebben szokott jelentkezni, ezt viszont tapasztaltam. Butaság kijelölni egy célt pl 3ghz-et, meg kell nézni épeszű feszekkel mit bír, és ha többórás tesztek alatt sincs hiba, akkor kicsit még lejjebb venni (5-10%), és ami kijön így, akár pl 2,86ghz, akkor annak kell örülni, vagy venni erősebb hűtéseket és még tovább adagolni a feszt...vagy megvenni drága pénzen egy elve erősebb procit és nem tuningolni
Ramon csodálkozom a sima value Kingston 667-esem 800-on hiba nélkül ment (mint ahogy általában a 667-esek), +0,2V-al. Egyébként a +0,1V nem azt jelenti hogy +0,1V-ot kap a memória, lehet hogy csak +0,05V lesz abból (főleg terhelés alatt). Nekem a mostani Adatám pl 2V-al kéne menjen 4-4-4-12-őt, de csak 2,1V-al megy hiba nélkül, viszont ha megnézem terhelés alatt az már csak 2,05V (most nem mennék bele hogy ez a "szoftveres" mérés mennyire pontos).
-
mikk2000
őstag
válasz
littlelion21 #1404 üzenetére
De azzal még mindig nem vagyok kibékülve, h a 667-es ramok 0.1V feszemeléssel nem bírták a 682Mhz-et!!! Vagy ez vmi 'anti-tuning' ram?
mch +0.1V
-
mikk2000
őstag
PD 925-ben az a jó, hogy 2x2MB-os
A Core2 E2140 ami olcsóbb az meg 1 MB azért ez számít nem?A technikai paraméterek egyáltalán nem állnak egyenesen arányban a teljesítménnyel, különben nem kéne tesztelni a különböző konfigokat hogy mit tudnak
A processzorok elég bonyolult felépítésűek ahhoz hogy ki tud találni az az 1 mega cache mennyit számít. Röviden azt tudnám mondani, hogy ha azonos felépítésű procikat nézel, akkor lehet megsaccolni hogy a magasabb freki gyorsabb működést, a nagyobb cache pedig feltehetőleg gyorsulást eredményez. Ez esetben viszont két teljesen eltérő felépítésű termékről van szó.
Szerintem nézegess összehasonlító teszteket, ha nem hiszel azoknak akik a core2-őt ajánlották. Én magam egyébként nem tudom hogy a kettő közül melyik a nagyobb teljesítményű - és nem is érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- MSI B650 Tomahawk Wifi
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest