- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem lesz Xiaomi 16
- iPhone topik
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Fotók, videók mobillal
- 3 milliós villanyautó, AI tamagocsi és kamerás napszemüveg - megjött az AstraUX
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
19mikober68
csendes tag
Sziasztok. Abban kérném a segítségeteket, hogy vista telepítési gondjaim lennének.
Nem tudom ki tudna segíteni?
A pontos hiba:
965P-S3 alaplap
magyar vista home premium.Eddig telepítve win xp.
Rácsatlakoztattam egy 750GB hdd-t. XP alatt működött, felísmerte, rámásoltam minden adatot.
Vista-t telepítettem. A 750Gb nem volt csatlakoztatva. Majd rá kötöttem, a bios ismeri, de a vista nem. ha fel akarom ismertetni akkor kb. 1/2 órát keresgél, és kiírja utána hogy nincs meghajtó progarm.
Ez miért lehet????
Segítségeteket köszönöm. -
Sziasztok
Adott egy konfig
gigabyte ds3p
Maxtor 500 sata II
q8200
gtx 260oc (MSI)
4*1 kingston hyperx kit
FSP 600as tápállandóan kék halállal kiakad,és villog a 3 zöld a billentyűzeten
van amikor csak a windows install alatt,van amikor már a windows fennt van,
valamikor a colin dirt alatt
sp2vel és sp3 is ezeket a hibákat produkálja
huzva nincsen, uj nvidia driver van fennt.
van valakinek ötlete mi lehet a gáz? -
gege71.hu
addikt
Szedd le ezt még:
motherboard_utility_gbttools_gbt_atbios.exe
A kicsomagolt állományok közül csak az f11 kiterjesztésű kell majd miután telepítetted azt a kis segédprogit amit linkeltem.
A segédprogi install után elindítod. Ez egy windózos BIOS flashelő program.
Ilyen opciók vannak, hogy updateld a netről vagy file-ból a BIOS-t.(nem szó szerint idézem, de múlt héten bios updateltem a saját giga lapom gond nélkül vele és azóta már uj a windózom szó szerint nem emlékszem).
Elég egyértelmű egyébként.
Célszerű elmenteni a fenn lévő BIOS-t, arra is van egy menüpontja.
NA szóval neked az update from file kell ahol alapértelmezetten .bin kiterjesztésű filet keres a progi, de ha all filetype-ra keresel meg tudod mutatni neki az .f11 kiterjesztesu filet(ott ahova kicsomagoltad..asztalra pl). Esetleg atnevezheted a 965pds3.f11-t 965pds3.bin-né, hogy előbbi kiválasztásnál könnyebb legyen.Na miutan megmutattad a proginak a BIOS filet aszondod OK, vagy flash vagy update (nem emlekszem mi pontosan) aztan kb 30-40mp és voálá...kész.
Ezután restartot csinál rögtön, akkor érdemes a biosba belépni rögtön windóz inditas elott. Beallitod ami kell és kész is vagy.
Én már évek óta ilyen segédprogikkal updatelem. A legtöbb jó lapnak van az oldalán ilyen (Abit, Giga, asus stb)
Kb 10-12 alkalommal updateltem már biost gond nélkül az előbb leírtakhoz hasonó módokon (még notebookot is) és sosem volt gond.
Elméletileg a bios beégetés közben ha pont jön egy áramszünet..az nem biztos, hogy jót tenne, de ennek elég kicsi az esélye.üdv
gegeHa nagyon parázol hívj fel mikor a procedúrát elkezded és szóban elnavigállak(telefon az adataimnál) csak mondjuk ne éjjel3kor találd ki mert lehet nem ugrok fel örömömben
ui az exe meg a bat file akkor kell ha dos-os floppys flashelést akarnál, de az már az őskor
-
m.lala
aktív tag
sziasztok
légyszíves segítsetek problémám van a lapommal és remélem egy bios frissítés megoldaná, ha lenne valaki olyan kedves és segítene nagyon megköszönném, de jó szájbarágósan mert nem szeretném gallyra vágni bios témában szűz vagyok
tehát adott egy giga 965p ds3 alaplap rev 3.3 as (bios:f10)
leszedtem az f11es biost a honlapról ezt szeretném felrakni kicsomagolván a következő állományokat látom
965pds3.f11
autoexec.bat
Flash895.exeFeltételezem az exével lefut egy wines biosflashelés megerősítést, iránymutatást jótanácsokat, kérnék nem szeretném elbarmolni
thx
-
gege71.hu
addikt
Szaisztok
egy gyors körkérdeé
Core 2 E8200 wolfdale elzötyög ebben a lapban: GA-965P-DS4 (rev. 3.3) ?
Ha igen melyik bios-tól felfele?
Köszönöm a remélhetőleg gyors választ
gegeui a weboldalukon értelmezésem szerint f11-től felfele elviszi, csak jó lenne azért innen is egy pozitiv visszajelzés
Mielőtt a srác feleslegesen veszi meg tőlem a procit
-
CyberJedi
tag
ja, a tualatin kicsit meredek volt, de hasított is rendesen! kiválóan overclockolható változat volt.. 1100@1476 MHz.
Procinak most 1.35-öt adok BIOSban, everest Windowsban 1.31-et ír, onnan droopol 1.30-ra.
UD3P: nekem nem kell crossfire, nvidiás vagyok. többre megyek a PCI slot-okkal.
p45: valóban olvasom, hogy nehezebb belőni, de ez elég oka arra, hogy P35-ös lapot keressek (ds4)?
-
tlac
nagyúr
válasz
CyberJedi #3591 üzenetére
szerintem bírnia kell, ha probléma lenne, akkor jelentkezne, hogy nem stabil a gép
azért az a tulatin-os megoldás elég durvább beavatkozás egy bios frissítéshez képestmekkora feszt adsz a procidnak?
figyelj oda, hogy ne adj sokat neki, főleg, hogy ez a lap 65nm-esekhez lett tervezve
inkább ud3p-t vegyél, a p45-öt egyébként nehezebb belőni -
CyberJedi
tag
Tlac: érdekes amit írsz, lehet hogy tényleg így van. Főleg ha neked is elfut egy ilyen proci a v1.0-s lapodban...
Kérdés, hogy hosszútávon hogy bírja a lap. Nekem volt BX-ben Tualatinom, ha "már éltél" akkoriban, sajnos idővel kinyírta az alaplapot: a procin a megfelelő lábak el voltak távolítva, illetve összedrótozva, LOL a régi szép idők...
Más: nagyon kacsintagotok egy EP45-UD3R-el, mivel saját feszültségszintentartó, overclockbarát chip van rajta. Néha az S3-ból visszajövetel után stabilitásgondok vannak és lefogadom, hogy ez a bekapcsoláskori áramlökés, feszültségszintek stabilitásának a hiánya okozza. Vissza is kellett vennem 4.15GHz-re a procit. Most tesztelem így.
UD3R-el szerintem 4.5Ghz megüthető lenne.
-
tlac
nagyúr
válasz
CyberJedi #3588 üzenetére
én meg nem hiszek a giga weblapjának
f12a bios van a rev1-es ds4-emende ha jobban megnézed az f11-es bios mindegyik ds4-hez ugyanaz, f12a csak nem lett linkelve a rev3.3-hoz...
MarioAna:
Lehetőleg még mielőtt bele raksz vmi új 45nm-es procit, a bios-ból a legfrissebb legyen, akár béta is, ritkán szokott velük probléma lenni.
-
CyberJedi
tag
tlac: én a gigabyte honlapjára hagyatkoztam, ott a 965P-DS4 három féle revíziójának nem azonosak a BIOS-ai, és a CPU-supportja sem. Szerinted ez nem jelent valamit? v3.3 támogatja E5200 és E7200-at, v1.0 N/A.
V1.0-hoz a 12A Beta Bios fel sem volt tüntetve, ha jól emlékszem. Szerintem nem véletlen, hogy különböző revíziókat adtak ki eleve.
-
MarioAna
senior tag
válasz
CyberJedi #3585 üzenetére
Jelenleg van egy p35-ös lapom, csak ebben BIOSból nem lehet szorzót állítani (2008-ban pfff
) és most akarok "fejleszteni" egy olyan lapra(+procra) ami bírja a 400-450es FSB-t és nem ASRock, max 14k-ig, találtam egy 965-DS4-et (rev1.0) 14k-ért, le is van vajazva, csak még anyagiaktól függ hogy E5200, vagy E7200 lesz benne. (Vagy valami olyan proci ami megy stabil 3,6GHz-en tuningban, nem agyonfeszelve
)
tlac: akkor kezdek megnyugodni -
CyberJedi
tag
válasz
MarioAna #3583 üzenetére
Marioana:
csak a v3.3 támogatja a hivatalos honlap, az is a Beta Bios-al az E7200-at (ez önmagában nem gond). E5200-at F11-es Bios-al viszi a v3.3.
Sajnos nem tudom megmondani, hogy ezt bele-flashelve egy v1.0-s alaplapba mi lesz az eredmény; mivel használtan nem lehet nagy árkülönbség, inkább nem vennék v1.0-s lapot manapság, amikor azóta 2 generációval előrébb vagyunk. Nekem is 965P-DS4em van és mikor új volt, már akkor is csak a v3.3-ast voltam hajlandó megvenni, mivel tapasztalat, hogy az Intel időnként megváltoztatja a különböző elektromos (feszültség, áramfelvétel, néha még lábkiosztás stb.) tulajdonságait a különböző steppingeknek, amikor is a régebbi alaplapok kihullanak a képből.
Egy P35-ös chipsetes alaplap simán elboldogul mindkét procival, amit írtál, inkább érdemes volna egy olyanra spórolni. EP35-DS3 24e brutto alatt kapható, és akkor rendben vagy akár évekig. Vagy keress v3.3-as 965P-DS4 lapot, amugy én nagyon megszerettem.
Üdv, Cyber
-
MarioAna
senior tag
Hy all!
Úgy néz ki beruházok egy ilyen lapra (965P-DS4 rev 1.0), azt szeretném tudni, hogy ez támogatja az E5200/7200 procikat? Mert látom, hogy F13-as biossal megy sok mindenkinek, de DS4-hez nincs F13 BIOS, csak F12a. Vagy a sima DS3-é is jó ehhez a laphoz?
-
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3579 üzenetére
mindenkire, akinek nem stabil a gépe
-
-
2 oldalt végignyálaztam, de nem derült fény rá:
nem béta bios-al megy egy 965P-DS3 rev2.0-ban az E5200/E7300?
tuning nem lenne, vagy max. alapfeszes 3ghz a cél, gyári hűtéssel. -
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3572 üzenetére
mivel alapfeszültséget állítottál be mindenre, a gépednek fizikailag nem lesz problémája
-
tlac
nagyúr
válasz
CyberJedi #3574 üzenetére
tuning mellett nem nagyon fogsz semmilyen rammal menni 1000 felett stabilan, szerintem...
ha nem stabil a gép, előfordulhat adatvesztés (persze jó eséllyel csak az oprendszer döglik meg)
értem, akkor neked azért megy a 9,5
nekem 9 a max, a 8,5 akkor meg már azért nem megy, mert a "főszorzó" nem maxon van -
CyberJedi
tag
Tlac, sajnos nekem nincs időm órákon át tesztelni a gépet, plusz rohadt sok áramköltségben is mondjuk 24 óra max terhelésen.
Munka során nincs a proci hosszabban terhelve, mint 20 perc mondjuk egyszerre, játék közben meg kifagyhat, nincs káros hatása.
Tehát ha nekem kibír 30 percet egy teszt alatt, akkor az elégséges.
Ez a 4.2 GHz nekem tökéletes.
Ja és v3.3-as a DS4-em, direkt így vettem anno.
Már csak vmi klassz 2x2GB 1066-os ram kellene hozzá.... Eddig két párt próbáltam, azok egyike sem ment.
-
Shrike7973
senior tag
Most beraktam a következő beállításokat:
7*400
memory szorzó 2
pci express fix 100 hz
minden fesz normál
eist asszem vagy mi azt on-on hagytam, hallottam hogy negativ hatással van, de hát most kezdésnek.. szal idle ben 2400 mhz, amúgy 2800 mhz. Bootolásnál annyi a különbség hogy a két dvd iróm kis késleltetéssel indul meg.. szal először az első majd utána a másik és nem egyszerre. Benyomtam fél órára az nfs uc-t, megkaptam a plusz fpst nagyon szépen megy 45-50 el. Most persze tesztelgetni nincs időm. De asszem így hagyom. Vagy még azon gondolkoztam hogy mindig meghuzogatom játék előtt a cpu t mert csak emiatt a játék miatt kéne. Töbi más minden fut maxon rendesen csak ez nem. Az mennyire rossz? Illetve ha most így hagyom és mondjuk teszek a tesztekre, akkor hogyan tudom meg hogy nem atomstabil a gép? Mik a tünetek? Elromlás mennyire jöhet szóba? -
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3568 üzenetére
a prime95-öt lehet többféleképpen futtatni, mindegyiket pl. nyomod 8 órán keresztül, akkor ott van még az everest teszt, azt is lehet futtatni, vagy a linpack alapú programok (intelburntest, stb), akkor memtest-ek, 3dmark loop módban, ha ez mind megy sok órán keresztül, hiba nélkül, akkor nevezhetjük atomstabilnak
lényeg, hogy minél többféle teszt programot futtass sokáig -
tlac
nagyúr
válasz
CyberJedi #3569 üzenetére
hmm... nálad megy a feles szorzó is, nekem nem
(szintén ds4, f12a bios, csak rev1.0)igen, az intelburntest, jól be tud fűteni
prime95 blend és small fft-t is futassAz egyik CPU-Z-ben épp pihen a proci, visszavett 6-os szorzón, azért írt 2700 MHz-et csak.
ha azt akarod, hogy a feszültséget is vissza vegye, akkor a cpu feszt normal-on kell hagyni
-
CyberJedi
tag
Siker! Hála Tlac-nak...
4275 MHz-en megy a proci, lefuttattam IntelBurnTest-et, hát, ilyet még nem láttam....
Tuniq Tower 120-am van, de 80 fokra hevítette a magokat a teszt!!!Miközben 2000-es fordulaton hűtött a 120-as venti a hűtőtoronyban...
Íme a grafika:Jól látható, ahogyan az 5 teszt lefutott és közben a hőmérsékletek hol jártak. (Az egyik CPU-Z-ben épp pihen a proci, visszavett 6-os szorzón, azért írt 2700 MHz-et csak. Az Everest hőmérséklet grafikonján a CPU terhelés időben el van csúszva, már nem a teszt idején levő 1000(!)%-os terhelést mutatja.)
Egyelőre S3 Standby is stabilan működik.
-
CyberJedi
tag
Sziasztok,
ki a legjobb 965P-DS4 feszültség-beállítások terén?
12a Beta Bios-al, E8500 E0 stepping-el, most 9.5*400FSB=3800 MHzen hajtom, atomstabilan.
Simán el lehetne érni 4.2-4.5 GHz-et is, de ahhoz kellenének jobb BIOS beállítások és nincs elég tapasztalatom, hogy a RAM-on és CPU-n kívűl minek adjak több feszt, pluszt ezt a lapot azért nem az E0 steppingre tervezték, továbbá az 1066-os RAMok nem nagyon futnak benne (most 800-as van benne).
Nekem nagyon fontos, hogy az C1E, EIST, meg az S3 standby-ból való visszatérés kifogástalanul működjön.
Köszi előre is a tanácsokat!
Üdv, Cyber
-
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3562 üzenetére
elsőre jó lesz a 7 x 400
jó eséllyel ezt minden vinni fogja normal-on (így állítsd be a biost) -
Shrike7973
senior tag
válasz
Shrike7973 #3562 üzenetére
-
Shrike7973
senior tag
Halihó!
Régebben nkiálltam tuningolgatni, de mivel ugy láttam a játékok nem igénylik a magasabb processzor órajelet, ugy gondoltam hagyom az egészet. Most azonban szükség lenne rá, úgyhogy szeretném elintézni.
A konfig:
Core2Duo E6320 1,86 ghz 4mb cache, 1066 fsb (7*266)
Gigabyte 965P S3 Rev 3.3 (1333fsb support, 3 fázisú tápellátás)
2* 1024 mb kingmax 800 mhz ddr2
eVGA 8800 GT Superclocked edition
Asus 450 w truepower táp (delta belső)
Ezzel az uj vga val már nem áll fenn a pci express módosítós probléma, tehát fig 100 hz en is 16x os a bus tuning esetén (asus g80 8800 gts 640 nél bebugolt 1x esre).
Szeretném tehát megkérdezni hogy induljak el a tuningnak. A mai játékoknak 2,6-2,8 ghz kéne kb. Én arra gondoltam tehát hogy logikus a 7*400. Ez reális? Nem okoz gondot a 3 fázisú ellátás? Vagy esetleg alacsonyabb fsb magasabb szorzó jobb megoldás? A gépen gyári intel hűtő van, de szerintem ez nem okoz gondot, fél éve ugy emlékszem tuningolgatás alatt nem ment feljebb 55°nál orthos alatt.
Másik kérdés hogyha eljutok odáig hogy x ideig birja orthossal rendesen, akkor attólmég lehet hogy nem is jó az egész? Mettől lehet tudni véglegesen hogy ez így tökéletes?
Kössz, bocsi a hosszu irományért.. -
YAKEN
aktív tag
Hello.
Az volna a kérdésem, hogy kell e biost frissítenem egy e5200hoz??
Lapom P35-DS3 rev2.0
Ha kell akkor milyen bios kéne? -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Nekem egy DS4-es lapom van és olyan kérdésem lenne,hogy támogatja e a Quad Core-kat?
Utánna olvasgattam,de nem vagyok benne biztoS! -
-
tlac
nagyúr
válasz
Sullivan #3553 üzenetére
option2 még segíthet
nem tudom, hogy mit csinál, de mikor régen próbálkoztam az e6400-amból a 4000-et superpi stabilra kihozni, akkor segített, mivel az akkori ramom 920 cl5 környékén megált, de ezzel az opcióval jóval tovább lehetett vinniLog871:
f12a kell az e0-s procihoz
mindegyik rev-hez jó
béta bios, van is 1-2 hibája, keress rá a topikban, írtam tapasztalatokat rólaha szerencséd van, minden feszültség maradhat normal-on
-
Log871
csendes tag
Sziasztok lenne egy pár kérdésem.
Szeretnék processzort cserélni az alaplapomba (GA-965P-DS4 rev. 2.0 F11 Bios) .Egy E 6400 (8x425) váltanék E8400 procira.
A kérdésem az hogy a procibol látok E0 és C0 az alaplap szempontjából van e különbség a kettő között .
A Gigabyte honlapján a legújabb Bios F12a rev. 3.3 alaplaphoz , fellehet e tenni ezt rev. 2.0 alaplapra illetve érdemes e feltenni ehhez a processzorhoz.
A E8400 procit 9x400 szeretném hajtani kel ehhez feszültséget emelni?A választ ha van előre is köszönöm.
-
Sullivan
aktív tag
tuningba számíthat hogy 1 vagy 2 ram modul van egy lapban?
965p-dq6+e6420 + 1x2gb@800mhz kingmax ram van benne (880ig bírta p35ben)
2x1gb geil rammal simán megy 3600 mhz-en(8x450) de a kingmax-al csak 3200ön (8x400), 410fsb felett nemis bootol már, csak reseteli magát folyton (pedig a ram még alig lenne húzva ugye)
szóval magára a kingmax ramra lehet allergiás a lap vagy az hogy csak 1 modul van benne?
biost néztünk már többet is de nemjó, ram feszek sem számítanak semmit
valaki vmi ötlet -
tlac
nagyúr
nincs változás, nincs újabb bios az f12a-nál
sajnos ahogy korábban is írtam, nekem nem működött a feles szorzó és a memory clock-ból is csak a 2-es megy, béta bios... (esetleg a giga support-nak lehetne írni)
tuninggal sem foglalkoztam azóta, alapon megy a proci
az e8600 nem éri meg a plusz pénzt
én is sajnálom eladni, alig kapnék érte, az én lapom ráadásul javítva is lett -
rob5
aktív tag
Üdv Tlac!
Úgy látom a 965p ds4 e8400 combód maradt, sikerült valami új eredményt elérni a wolfi párosítással?
A múltkor is megszerettem volna kérdezni a feles szorzó egyátalán működik ezzel a lappal és F12a biossal valamint a ramosztó csak 2 és semmi más?
Meghagyom én is a lapot sajnálom elherdálni piti pénzért 8400 vagy 8600 lesz jövő év elején a jóbarátja, a recesszióremélem csillapodik, árak mostanában az egekben
-
C@rbon
senior tag
Hali!
Nagy gondban vagyok!
Frissítenem kell a BIOS-t mert a gépem nem stabil a jelenlegivel. (tuningolni próbáltam, de elvileg az eredeti BIOS-om nem támogatja az E6300-as procival való variálgatásokat a BIOS-ban)
Megpróbáltam felrakni az F13-as BIOS-t Q-Flash-el, Floppy meghajtóval, de azt írja hogy Acces floppy disk error. A meghajtó jól van bekötve, működik, a lemez is jó ami benne van.
A windows már nem jön be mert nem tudom, hogy miért, de már nincs windowsom és a telepítőlemezt kéri.
Valaki segítsen pls, mert így a gépem használhatatlan -
tlac
nagyúr
mch +0,15
fsb +0,1
legyen
small fft-t futtasd le 64k-n (bejelölöd a small fft-t, aztán custom, és beállítod, hogy 64-ről induljon)
futtasd le azt a tizenvalahány iterációt aztán még a bled 1024k-t
ha ezek lemennek, akkor valószínűleg már nem nagyon lesz gondvalószínűleg nem volt stabil a gép, nem a bekötéssel és a vinyó beállításával volt a gond
-
gr.bence
aktív tag
sziasztok
szeretnék tanácsot kérni....
ep45 ds3 vagy ep 45 ds4 melyiket válasszam ds3 ára miatt jobban tetszik
konfig:
intel core 2 quad 9550
4giga memo még pontosan nemtom esetleg ajálnhatnátok valamit)
gtx260/280köszönöm.....
-
diegho
nagyúr
erre valami tipp? megy a gép 4óra játék fél óra prime blend. Elkezdek egy msn-t installálni és reset, majd jön az üzenet, hogy nincs miről bootolni és a gép nem is látja a vinyót. Kikapcs bekapcs és van vinyó. Most sata kábelt cseréltem, meg sata tápkábelt is másikra kötöttem és bios-ban a natív ide módra vagy mire raktam, eddig jó.
-
Dzsekó
addikt
Sztem mennie kéne annyin 965-ös lapban is ha azt veszem alapul, hogy egy E7200-as 400x8-on megy atomstabilan 1,2875V-on. Ez pont 1 tizeddel kevesebb. És a prockó is elég hűvös, 43 fok idle és orthossal 65 fok, de ilyen terhelésnek sosincs kitéve a gép, csak stabilitás miatt néztem. 1,28125V-on már előfordult 1-1 reset, de volt, hogy ment több órát orthos reset nélkül így, úgyhogy itt a fesz határa a procimnak.
-
diegho
nagyúr
érződik azért a bios béta szaga, de talán megbírkózok vele. 9,5*400 sajnos már nem megy alapfeszen, úgy 5 perc után resetel blend közben, lehet játékok stabilak lennének így is, ha egy századdal kevesebbet droppolna a lap meglenne szerintem stabilan, ma már nem nagyon lesz időm tesztelni, talán éjjel, kiváncsi vagyok biosban mennyit kell adni a 4ghz-hez, P45-ben 1.3875 kellett hozzá.
-
rob5
aktív tag
10 szorzó, ezért kell a e8600
, szerintem is a memória vezérlő nemrég cseréltem 1066 4x1 gb kigmaxokra 800-ról 960 -ig stabil (4,4,4,14 fast) hiába állítom normalra és tág (5,5,5,18) időzítésekre akkor sem megy a lap egy tapotat sem feljebb itt van valahol a vége a mem vezérlésnek. Igen ez nem p35,45
-
rob5
aktív tag
-
tlac
nagyúr
Kicsit tesztelgettem.
E8400 E0
965P DS4 rev1.0 C1, tehát a legrégebbi ds4
F12A bios9x445, biosból: 1,35V
egy prime95 small fft futtattam le 64k-n és egy blend-et 1024k-ntehát kb ezt tudja a lap és proci, ez már valószínűleg teljesen stabil is lenne
-
Dzsekó
addikt
válasz
laragirl83 #3514 üzenetére
Próbálj meg biost frissíteni a lapnál, legújabb bios legyen, de ne legyen beta.
Ha ezután is csinálja, akkor próbáld azt, hogy lehúzod az egyik vinyót és próbálod, majd a másik vinyót és próbálod, ha valahol megszűnik a hiba, akkor megvan a ludas. Ha ezek után még mindig ezt csinálja, akkor lehet, hogy a lap a hibás. -
laragirl83
őstag
Hi!
Nálam igaz P35-ös DS3 van, de találkozott már valaki olyannal hogy ha ki van kapcsolva hosszabb-rövidebb ideig gép, és benyomom, akkor POSTnál HDD detetctnál kihal, nem látja SATAs merevlemezeket, nyomok egy restit, és minden ok, szépen feláll gép...
2 db SATA samasung HDD figyel bent, egy 250-es meg egy 640-es...
Lehet HDD probléma? Vagy lap? -
veber
tag
hi
hoy lehet a ds3l lapnál xp alatt az ahci módot bekapcsolni?
-
tlac
nagyúr
válasz
keszegduda #3511 üzenetére
a memóriák beállításaihoz tartoznak
ha kisebbre veszed az értékek, gyorsabb lesz a ram elérése (ált. az 1. 4 legfontosabb) -
keszegduda
őstag
A giga lapoknál ugye előhozható a Ctrl+F1 kombinációval a finombeállítások tömkelege. Én arra lennék kíváncsi hogy a memória időzítések alatt beállítható értékek (ami valószínűleg a memóriák beállításaihoz tartozik) mire szolgálnak? Befolyásolja-e a tuningot, késleltetést stb.?
-
jozsef11
tag
Milyen progival lehet megmérni az északi híd hőmérsékletét? Vagy az alaplapi hőmérséklet everestben +10C kb megadja az északi hídét is?
-
Dzsekó
addikt
válasz
keszegduda #3501 üzenetére
A proci lehet instabil 400 vagy e feletti FSB-n, ha nincs + fesz tolva neki.
És ha ugyanakkora frekin hajtod, nagyobb FSB-vel, de kisebb szorzóval, akkor instabilabb lesz, jobban igényli a fesz emelést nagyobb FSB-n. Ugye 1,35V az alap fesz.-e, tolj neki 1,38-1,4V-ot, ez terhelésnél leesik 1,35V-ra úgyis. Nekem a 6420 csak fesz. emeléssel bírta a 400x8-at.
Ennek kitesztelésére van egy jó progi: Orthos a neve.
Ez 100%-osan leterheli a procit. Nálam a 6420 alapfeszen 3200-ra húzva 18 másodpercig bírta, utána leresetelt a gép.
450-es FSB-n már az MCH-nak is adhatsz +0,1V-ot. -
DeepDish
őstag
Haverom probalkozott vmi kislemezes megoldassal,de nemvoltam ott! Jelenleg programozni probaljak,ha lenne mibe beletenni! szal most kivan forrasztva egyenlore!! Mivel probaljam meg szerinted?
Mert,ha tudna ezt a funkciot tenyleg,akkor visszakuldetnem es probalkoznek vele!
-
keszegduda
őstag
Azt mondják ha ügyes vagy akadálya nincs a 4 modullal való tuningnak.
A procinak nem hinném hogy kellene fesz, mert ha megy 8X400-on 3.2-t, load 1.31V mellett akkor 7x450-en ami 3150Mhz nem kell több fesz. Nem merek semminek sem adni feszt, mert nem szeretném ha valami túlmelegedne és leégne, ráadásul ebben a részben igencsak laikus vagyok, de hát ezért van a fórum hogy többet tudjak meg.
Ránézek a PH!-s tesztre, ott körbenézek minek adtak + feszkót.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest