- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
- Akciófigyelő: kedvezménnyel nyit az Earfun Air Pro 4+
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ősember
őstag
hello
van egy 965 ds4-es lap, amiben egy crucial ballistix 2x2 800 cl4-es kit nem hajlando 1000 cl5-on menni. van ennek a lapnak valami trukkje, amirol tudnom kene?
volt regen ds3-am, de mar nagyon regen volt es nem emlekszem semmire....
valaszokat elore is koszonom 
-
-
gelbelex
őstag
válasz
Bluegene
üzenetére
Az iPon-nál jegyzett négymagosok közül csak a Q6600-ast írja támogatottnak a Gigabyte... Ezért kérdeztem, hátha valaki már kipróbált benne másik négymagost is...
Rev. 3.3-ad van?
A 2.0-hoz és az 1.0-hoz a Gigabyte nem támogatja az E5200-ast. -
fer
őstag
Az EasyTune 6-ot próbálta már valaki 965-ös lappal, mert azt olvastam, hogy nem megy, de sosem lehet tudni!
-
fer
őstag
Az EasyTune 6-ot próbálta már valaki 965 lappal, mert azt olvastam, hogy nem megy, de sosem lehet tudni!
-
dvd_R+
őstag
sziasztok HA VALAKI tudna segiteni tuningba az vegyen fel msn re herceg1990@freemail.hu
Configom:
GIGABYTE P965 DS4
E6420 PROCI
2X1GB GEIL DDR2 800MHZ
GALAXY 8800GT 512MB
TRUST 420W TÁP
-
gelbelex
őstag
Sziasztok!
DS3 rev. 1.0-ás lapom van, E6400-zal használom.
A mai négymagos processzorok közül valamelyiket próbálta már valaki benne?
Ezek a support list-ben már nem nagyon szerepelnek...
Esetleg valahol info?
Előre is köszönöm!
-
fer
őstag
válasz
K21_overlord
üzenetére
Milyen xp-d van? Nem lehet, hogy túl régi? Ott előfordultak ilyen jellegű problémák, próbálj meg egy frissebb verziót sp2, vagy netalán sp3-at!
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage
üzenetére
MOD: most már abszolút kiszámíthatatlan, hogy elindul e vagy sem. Ramokat cserélgettem, nem változott semmi. Alaplap EP45-DS4, a ledek CPU és RAM hibát jeleznek az alaplapon, de nem vagyok benne biztos, hogy korrektül jelzi a hibát.
-
Johnny Cage
addikt
Sziasztok, produkálhat olyat az alaplap (meghibásodás vagy egyéb ok miatt), hogy mindig kétszer indul el? A ventik felpörögnek, de hallhatóan túl hangosan pörögnek (mint amikor valami gixer van), de aztán visszaveszi magát és úgy hallatszik, mint ha elkezdene bebootolni, de nem: a gép lekapcsol és újraindul, de második alkalommal már rendesen indul minden.
Ezt eljátsza minden bekapcsolásnál, teljesen áramtalanítani nem szoktam, tehát a tápot nem kapcsolom ki hátul. Néhány hadrvert (VGA, ramok) kipróbáltam másik gépben, ott pöccre indultak. Feszültségek stabilnak tűnnek (bár a 12V-os ág 11.25 és 11.85 között szokott ugrálni). Ötletek?
-
K21_overlord
tag
Sziasztok kéne egy gyors help.
GA-965P-DS3 alaplapom van legújabb (valami 14 es biossal). Sata2 es winchesterre szeretnék vista után xpt tenni. Ami az első hsz ben van nézegettem, próbálgattam de nem akar menni. Mindig csak egy 130gb os partíciót lát, nekem pedig egy 40 és egy 460gb os partícióm van. Mit tegyek? -
hoffman_
nagyúr
Mentek a tesztek, többször is, Orthos is, Prime95 is, együtt is, nem volt baj. Újraraktam a rendszert, most penge, eddig semmi hiba, gyors is, és szeretném feltolni a procit újra 2,8ghz-re, de... Nem enged BIOS-ba. Hiába nyomok F9-et, nem lép be a BIOS-ba, és utána bootolásnál olyat ír ki durván, hogy please install xpress recovery2 from gigabyte inst. cd - namost ezzel nem nagyon tudok mit kezdeni. Bármit cisnálok, nézek a cd-n, semmi. Van valami ötlet?

-
tlac
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
nem igazán tudok így hozzászólni távolról
annyit tudunk, hogy akkor most a ram valószínűleg jó
egy prime95 blend-et is futass egy pár óráig, ez egy elég nagy terhelést csinál, megemeli a fogyasztást, befűti a gépet, ha nem fog kiakadni, akkor nem lehet olyan rossz a hardver
-
tlac
nagyúr
válasz
7Heads Drago
üzenetére
csak a ramot cseréled a gépen?
mert ezzel nem leszel előrébb, inkább 2x2 gigás kitben gondolkozz -
hoffman_
nagyúr
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Nem 100% de mintha úgy rémlene, hogy az én A-Datáim is ilyen chipre épülnének. Gond nélkül mennek, nem volt RAM gondom 2 év alatt. Jelenleg 800, 5-5-5-18on megy, de csak mert valami bujkál a gépben, eddig 5-5-5-15 és 1000, ennyit minden erőfeszítés nélkül hozott. Bár nekem DS3P-m van, de az lényegében DS4(inkább mint DS3)

-
7Heads Drago
veterán
Hi
Valaki probált-e már ilyen memot Ds-4 lapban: 2x1Gb Micron D9GMH 1066 KIT ????
Mehet benne?
Jelenleg egy 800-as Kingmax megy benne... -
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
Done...
Semmi tuning. Memtest végigment, semmi hiba. Ram-ok alapon, 5-5-5-18, auto, és a gép indul, csak random leáll(ritkán) és fagyogat(ritkán). Produkálja a legeslegelső, eredeti problémát is, csak nem ördögi körszerűen, hanem a 2. után elindul a rendszer, nem úgy mint eddig. Nem értem. Vga nem hiszem, ramok is jók. Vagy a táp bibis, vagy a lap fáradt el, vagy...
Az OS is elég szemetes már, újra fogom rakni, mert fura hibákat csinál több helyen is - nem rendszerhibák, például szereztem kormányt ment egy órát perfektül, aztán nem működik a gáz most. De csak 1 játékban, és a pedál jó, viszont az ominózus játékban bill-ről sincs gáz. Meg sok, pici vacak van. Szemetes, na, kukázni fogom - bár nem hiszem h ez a lap "dolgain" bármit is változtatna...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
Ma megint bekapcsoltam a gépet, a második sikertelen cmos clear után, és láss csodát, elindult. Azt írta, hogy vmi cmos gond volt, és felajánlott lehetőségeket dos-hoz hasonló alapon, kiválasztottam a "legutóbbi működő" -t és most megy a gép. Fogalmam nincs már, hogy ez most mi, vagy mi volt... Félek bármit is csinálni, fosok h megint elhasal

Holnap ki kell próbáljak egy kormányt vele, hátha kibírja addig, de azután mit csináljak? Nem merek újra tuning meg minden egyébbe fejest ugrani. Rakjam újra az OS-t és csináljak mondjuk egy BIOS firssítést? Így előre ez jutott eszembe... Mit mondtok?
-
fer
őstag
A legutolsó bios (f14) nekem nem jött be, mivel nem veszi vissza a szorzót alapon, helyette az f12-őt használom!
-
tlac
nagyúr
válasz
K21_overlord
üzenetére
az új biosokban hibajavítások, vagy új dolgok támogatása jelenik meg
-
hoffman_
nagyúr
... Ezekkel nem is volt gond, akkor mi a tök?

Miután sikerült anno a 2. módszer, ahogy mondtam, meghalt 30 perc után újra. Azután hiába csináltam clear-t, nem működött. A beállítások pedig teljesen tuning-mentesek voltak a cmos után, megnéztem(bár Everest-tel és nem bios-ban)
Megcsinálnám én a leírtakat, de egyenlőre nem tudom elindítani sem a gépet...
De köszönöm

- már 0 ötletem van. Egy héten belül remélem lesz időm és megnézem egy másik táppal a gépet. Ha működik, akkor 20ezer mínuszban vagyok, kell egy új lap

-
tlac
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
Ja igen... Írjon már le valaki pls egy szabályos cmos reset-et. 2 javaslatot is kaptam...
igazából a két módszer szinte ugyanaz, amit leírtál
mindkettőnél kikapcsolt állapotban rakod rá a jumpert és ez a lényeg
az, hogy előtte áramtalanítod vagy pont nem és még így benyomod a power gombot, az már mindegy
a 2. módszer a szabályosabbviszont érdemes nyomni még egy load optimizedet miután elindult a gép, plusz az még jobb, ha ezután rögtön mész a save-re is és csak a gép második indulása után kezded a többi dolgot beállítani
a hibákra:
egyáltalán ne legyen tuning
ha épp elindul a gép, akkor futtass egy memtest86+-t (a cd-s változatát)
legalább egyszer menjen teljesen végigha nem indul a gép, akkor próbáld meg egyesével a modulokat, minden slotban
ha nem is talált a memtest86+ hibát, akkor is a ramot inkább 800 5,5,5,18,auto-ra állítsd 1,9V-tal (látom 1066+-os a-data-d van, de ez most nem számít) menjünk biztosra
Épp aktuális volt a ZoneAlarm keresés, magától végigszaladt rajta 20 perc alatt, le is takarított 1 vackot. Ezután felszaladtam a netre, 10 perc után megállítottam egy számot youtube-on és ugyanaz a fagyás, mint anno TDU-nál.
ha úgy tűnik, hogy megy a gép, akkor rakd újra az oprendszert, egy rendes xp sp3-at vagy vista sp1-et, a win 7-et inkább ne (nem próbáltam még, de mivel még nem kapható a végleges változat, inkább hanyagold)
ne buherált, össze-visszaintegrált verziót rakj felÉs ha sikerül belé életet lehelni. Láttam, hogy jött új bios. Érdemes lehet felrakni az F7-et? Pláne, ha terveznék új procit...
felrakhatod, a ds4-hez az f12-vel nekem nem volt gondom, bár annyira nem tesztelgettem
-
hoffman_
nagyúr
Veled már párszor beszéltem a topic-on keresztül, igen nagy geniusnak kell lenned a lap kapcsán, nekem ez jött le, erre van ötleted?

Volt egy ilyen, csúf problémám, talán még a múlthéten:
Meghalt a gépem. Az elmúlt 3 hónapban másodszor. Az első egy FSP Bluestorm II 500W halála volt... Szereztem egy 400W-os giga tápot FSP belsővel. Az elmúlt 1hónapban 2x fordult elő, hogy játék közben kikapcsolt(CoD5, online). Tegnap még fórumoztam vele éjfél utánig. Ma nem voltam itthon, öcsém szeretett volna játszani vele, és 2x hívott, hogy nem jó a gép. Na mondom szuper, majd ha hazaértem. Ahogy megjöttem, bekapcsolta, semmi baja, elindult. 20 perc Test Dive Unlimtied után hív, hogy baj van. Teljesen megfagyott a kép, a hang, minden. Ilyet már csinált, de nem volt gond, reinstall megoldotta. Most nem... Elindul, venti(k) felpörög(nek), majd újraindul. Ventik pörögnek, procihűtő nem, és nincs jel a képernyőn, a monitor alszik. Újraindítom, akkor megint ugyanez, egy pici indulás, majd reinstal, utána pedig megy, de mégsem. No kép, no prociventi. Kihúztam midnen kábelt, újradugtam, gépen belül és kívül is. Semmi.
Én vga-ra, vagy tápra tippelek. De igazából ötltem sincs, haver sincs, aki "kocka" és tudnék alkatrészt kölcsönkérni.
Ötlet? Nem nagyon van pénzem gépet javítani, ha hulla, akkor megszoptam. Ez van.
Namost. Javasoltak egy CMOSclear-t. Megcsináltam(??) és elindult a gép. *A korábban tapasztalható lassulások eltűntek, olyan volt mint a villám. Épp aktuális volt a ZoneAlarm keresés, magától végigszaladt rajta 20 perc alatt, le is takarított 1 vackot. Ezután felszaladtam a netre, 10 perc után megállítottam egy számot youtube-on és ugyanaz a fagyás, mint anno TDU-nál. Mondom szupper. Újraindítottam, és megint az eddigi problémát mutatta. Most már több mint egy hete halott a gépem. Ez lehet lap hiba? Arra hajaz, vagy tápra
(mivel ugye vga kiesett, amikor elindult cmos(?) után és volt kép)Valami ötlet?
Ja igen... Írjon már le valaki pls egy szabályos cmos reset-et. 2 javaslatot is kaptam...
1. jumper fel, gép bekapcs, vár picit, gép kikapcs, kész.
2. gép kihúz, áramtalanít, jumper fel, 5-10mp-ig fent, aztán levesz, gép össze, és hajrá.
Én a 2-at csináltam, ment is, komoly 30 percet ugye. Szóval akkor hogy is? ....

És ha sikerül belé életet lehelni. Láttam, hogy jött új bios. Érdemes lehet felrakni az F7-et? Pláne, ha terveznék új procit...
* a korábbi lassulások:
Már hónapok óta egyre inkább csinálja, hogy befagy ilyen 1-1 percekre. ha épp netezek és megnyitok valamit, ha épp több dolog megy párhuzamosan, vagy ha megnyitok egy képet(!) - képnél megszokott volt, hogy legalább fél perc, de inkább másfél agyhalál a gépnek, aztán mintha mi sem történt volna. én már nem tudom ezt hova tenni...
-
Bluegene
addikt
válasz
Falconer
üzenetére
nincs ötletem, sztem mind1

de olvass vissza hátha van vkinek tapasztalata adatával vagy gskillel(kereső)
ennyire nem vagyunk profik

látom eladod a geil ultrákat, túl nagy javulásra ne számíts 800mhz@CL4 majdnem egyenlő 1066CL5
sztem inkább 2X2 gigábyteot vegyél az hozhat is a konyhára
-
tlac
nagyúr
Vannak új biosok:
GA-965P-DQ6 - BIOS F13
GA-965P-DS4 - BIOS F12
GA-965P-DS3P - BIOS F7
GA-965P-DS3 - BIOS F14
GA-965P-S3 - BIOS F141. Update Intel® AHCI ROM 1.20E
2. Support Xpress BIOS Rescue function -
Falconer
aktív tag
válasz
Bluegene
üzenetére
Hali
Srácok, kéne egy kis ajánlás, hogy a következők közül melyiket csípi jobban a lap! (vagy szerintetek melyiket lenne érdemesebb megvenni)
G.Skill 2x1GB DDR2-1066 5-5-5-15 2.0-2.1v (F2-8500CL5D-2GBPK)
A-Data Extreme Edition EE 2x1GB DDR2-1066 5-5-5-15 (M20MIDG3I4720INC5Z)Köszi!

-
-
Bluegene
addikt
válasz
Rendeske
üzenetére
én a 800-as ramjaimat 1ghz-re tunningoltam
az 1066-os pedig tuti tudni fogja a 1066-ot bármilyen lapban ez garantált
csak hivatalosan a bios-ba nem lehet beállítani, de ha növeled az FSB-t simán eléred(persze a processor teljesítménye is nő)
mondjuk állítsd az FSB-t 266-ról 300-ra például és akkor máris 900 akárhány mhz-en járnak
-
Rendeske
tag
válasz
Bluegene
üzenetére
Ez biztos?
Mert annyira megutáltam magam hogy annakidején az agyon dicsért DS4-et vettem meg igen sok pénzért.
A memoria tuningról tudna nekem valaki írni vagy linket adni?
mert én próbáltam tuningolni a mostani ramot (Kingmax800) de sehogy sem sikerült, pedig adtam feszt mindennek összevissza fokozatosan de mindig fagyot, rebotolt, képernyő vilogás, stb... -be futottam. 
-
Rendeske
tag
Köszönöm a válaszokat!
Akkor ne is álmodjak róla hogy 1066-on meghajtom a ramokat ebben a deszkában?
-
Lacpac
őstag
válasz
Bluegene
üzenetére
Ezt most úgy mondod mintha én statisztikát készítenék rólla.
Pedig nem, de mivel az én gépem ezért ismerem, speedfannal van szabályozva a venti, (mert így lehet a sys-t is vezérelni, a bios nem tudja mindkettőt, csak a cpu hűtés fordulatát) és észrevettem hogy hamarabb zajosodik. Mivel az enyém, és tuningolom is, ezért úgy lett belőve a hőfokokhoz (tehát mérnem kellet, nem statisztikát készíteni) a venti, hogy optimáls hűtést elérjem vele, de ne legyen hangos. 2*400rpm, és 700rpm a két házhűtő, és a cpu fordulata. Így a cpu dekstop-on 39-40 volt, most meg 45-46.
Statisztika nélkül is észre lehet venni
sőt még figyelni sem kell nagyon. 
-
Rendeske
tag
Sziasztok!
GA-965P-DS4 alaplapom van és új rammokat szeretnék bele a mostani 2gb DDR2 Kingmax 800 mhz és 4gb DDR2 Corsair Dominator 1066mhz-es rammot néztem bele természetesen Dual Chanel-ben. Az lenne a kérdésem hogy kezeli-e ezeket a rammokat a DS4? Mert a kézikönyve + neten is megnéztem és ezt láttam: Supports DDRII 800 / 667 / 533 akkor most mi van? A Dominator rammokat hiába venném meg mert úgysem kezeli a deszka?
Vagy hülyeséget kérdeztem..... -
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Gigabyte 965P-s3 rev1.1-hez az F14A bios mit orvosol?
Most vettem bele egy R0-ás 5200-at, és nem tudom, hogy menne e az f13-assal. -
Bluegene
addikt
válasz
ggf8600gts
üzenetére
ha frissíted a legújabb biosra(F13) akkor mennek a 45nm-es quadok is
az én E5200am(45nmes) hivatalosan nem is támogatott, illetve félig meddig, his wolfdale magot tud fogadni(E8000), de konkrétan az E5000 szériát asszem nem
mégis működik tökéletesen
-
ggf8600gts
tag
válasz
Bluegene
üzenetére
Az alaplapom CPU support listáján nem szerepelnek ezek a processzorok, csak a Q6600... F8-as a BIOS mint az alplapomnál, így az pont passzol...
Egyébként AVCHD videók rendereléséhez kellene, de kezdek rájönni, hogy talán ez a proci is elboldogul ezzel a feladattal...
Tápban pedig egy ultracsendeset keresek, halkabbat mint a jelenlegi FSP 350 PNF.
Videókártyában is a passzív hűtésű a jelölt. -
Bluegene
addikt
válasz
ggf8600gts
üzenetére
én inkább 45nm-est vennék azzal biztos elboldogul a táp
pl Q8200, Q9300 ezek árban hasonlóak a Q6600-hoz
viszont Q6600+táp akkor már több pénz, ráadásul mit kezdesz egy használt táppal
-
ggf8600gts
tag
Sziasztok!
Gigabyte 965P-S3-as alaplapom van. A proci E6300, a kártya 8600GT.
Fejleszteni szeretnék Q6600-as procira, valamint hd 4770-RA.
Kérdés: Az alaplap bírja-e?
Kell-e cserélni a tápegységet (FSP 350-PNF). Egy Blue-Ray író + HDD plusz q6600 3 hd 4770 lenne benne.
A segítségeteket köszi. hd videók konvertálása és hd videó a cél.
-
tlac
nagyúr
1.
pci-e 1.1
a sávszélessége a mostani kártyáknál még elfogadható, minimálisat lassít2.
igen, megy bennede nekem csak úgy ment, hogy az fsb kétszeresére lehetett csak állítani a ramot
tehát, 333fsb, ram 667-en mentez nem nagyon gond, mert sebességben alig van különbség
ha kicsit tuningolsz, pl. 400-as fsb-re, 9x400-ra, akkor a ram is menne 800-on
a lap, proci meg ezt lazán bírja még -
VGYke
addikt
Sziasztok! GA-965P-DS4 rev3.3 lappal kapcsolatban elvesztettem a fonalat..., kérlek segítsetek. Kérdéseim:
1.) Ezen PCI-E 2.0 x16, vagy PCI-E x16 van?
Másképpen kérdezve: VGA-t kéne cserélni hogy tartsam a lépést a korral (Nvidia 8800GTS 640MB-ot ami PCI-E x16, szeretném cserélni valamivel nagyobbra, pl. GTX260-ra, ami PCI-E 2.0 x16). Meg tudom tenni úgy, hogy a lap ki tudja hajtani az új VGA-t?
2.) Procit is cserélnék, Core™ 2 Duo E6400-at pl. Core™ 2 Duo E8500-ra, vagy 4 magosra (ár/450w táp bírja-e függő).
Kérdéseim:
-Support szerint, az újjab procik BIOS frissítés után "Non official support=nem hivatalos...". Most akkor működnek benne, vagy számítani kell problémákra?
-Új proci 1333fsb miatt be fogom tudni állítani a DDR2 800Mhz 4-4-4-12 ramokat (tehát új BIOS-al újabb osztók jönnek elő? (most nem emlékszem a beáll. lehetőségekre, mert a gépem lakásfelújítás miatt 0,7 éve a padláson pihen)
Köszönök minden segítséget! -
Myst
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy van nekem egy 965p-Ds3-as alaplapom.
Ebbe szeretnék venni egy ilyen ramot: 4 GB/1066 OCZ 1066 Reaper KIT.
Elmegy a ebben a lapban? Mert a Giga honlapján csak 800mhz-íg írja a támogatottságot!
Előre is köszi!
-
mh197
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
Lehet hülye kérdés, de akkor miért olvastam már pár helyen itt, hogy az AHCI gyorsít a winyón az IDE módhoz képest, meg az NCQ is úgy megy?
Eddig soha nem használtam ezt az AHCI módot, de mivel ezeket olvastam itt róla, és lehetőségem van rá beállítani, ezért érdekel. Csak nem szeretném, hogy a rajta lévő adatok az átállítástól eltünjenek. 
(Ha létezik master/slave kiosztás a satak-nál, elárulod melyik melyik? Nekm a master sata portokra a sata0, sata2, és sata 4 a tippem. A többi meg slave.)

Időközben újabb kérdés merült fel a gépfejlesztésnél: az 1333Mhz -es gyári procikat,mint pl egy E6750-es vinné még ez a lap? Pl 425 -ös FSB-vel meghajtva.
Vagy a cpu microcode-ját nem ismerné, és el se indulna vele?
-
mh197
őstag
Sziasztok!
Újra itt
. Úgy néz ki, hogy lesz a lapomhoz 3 winyó, és egy IDE-s optikai. A winyók közül kettő tökegyforma, ami menne az ICH8R vezérlő sata 0 és sata 2 portjára, a harmadik winyó egy backup winyó (400Gb samsung, sata, NCQ), ami meg a gigabyte sata2 (jmicron) vezérlő sata portjaira menne. Az IDE portra meg az optikai egy mobil rackel.A kérdések, amik felmerültek:
1. Az ICH8R vezérlő 6 db sata portja közül melyik slave, melyik master? Van még egyáltalán ilyen működési forma ezeknél a sata portoknál? Ha van, akkor a két egyforma winyó RAID0- ban menne, és két master sata portra szeretném kötni az ICH8R-en. Hová tegyem, melyik dugóba őket? (Korábbi ASUS lapomnál volt master/slave megkülönböztetés a sata portoknál, tehát gondolom itt is van?!
)2. A gigabyte sata2 vezérlő vezérli az IDE csatit is a lapon, vagy az ICH8R-hez tartozik?
3. Ha korábbi alaplapokon a Backup 400-as samsung winyóm sima IDE módban volt csatlakoztatva, akkor ha most AHCI módra teszem a giga sata2 controllerjét, és úgy rakom rá a winyót, akkor bukom a winyón az adatokat, vagy sem?
4, Menni fog így a rendszer, hogy az ICH8R-en RAID0 -ban két winyó, mellette a Gigabyte sata2 controlleren AHCI módban a 400-as samsung NCQ-s winyó, és az IDE porton meg az optikai?
-
nakamura
csendes tag
hello kingmaxokat hasznalok 4 db 1 gb-osat
-
nakamura
csendes tag
sziasztok egy rev3.3 965p ds3 as lapom van.
egy problemaval fordulok hozzatok hatha tudtok segiteni.
kezdodott azzal hogy bootolasnal nem akart elindulni a gep csak ha reseteltem par masodpercre az inditas kozben.
sajnos par nappal ezelott mar erre sem indult.Bejelentkezett a gigabyte bios menu ablaka es aztan ennyi. tobbszori ujrainditas utan is csak idaig jutottunk el.
Ismerosom a vinchesterre gyanakodott igy hat vettem egy uj vinyot sata2.rakotottem mindenfele valtoztatas nelkul a lapra es beinditottam a gepet , de semmi sem tortent.
azaz egyszer elkezdett zenelni a lap es hibat jelzett. azota semmi .
barmifele jotanacsot szivesen meghalgatok. Elore is koszi. nincs tobb vinyo a gepben 1 et hasznalok csak, tehat nem valtoztattam meg a bekoteseket. -
mh197
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
Nálam azért némileg több időt vesz igénybe mostanság a pénztárcám bámulása sajnos. Régebben nem így volt. Valahol ott fönn kezdődnek a problémák,
mert két diplomával egyik a BME-ről, másik a Corvinusról ilyen szarul keresni mint én, még nem láttatok szerintem embert. Ha ez lesz a jövőben is, húzok innen a ...-ba.

Asszem kicsit elkalandoztam. Köszi minden infót a lapról, sztem most már minden fontosat tudok, és nem lesz gond az építéssel.

-
Gorneck
legenda
Engem sose érdekelt miből van...

Ahogy az sem, hogy milyen pl ellenállásokat raknak a lapra...tetszett a felépítése és megvettem. Évek során bizonyított...ennyi.
Kb 10-20 perc alatt elszoktam dönteni, hogy milyen lapot varázsolok a gépembe...persze ebből 5-6 perc a pénztárcám bámulása... 
-
mh197
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
X-aktás eset alatt mit értesz? Írta Tlac, hogy alu a borda, nekem épp volt kéznél egy rossz lap, megreszeltem, és nem alu, majd megkérdeztem hol az. Vagy tán le kellett volna reszelnem az egész silentpipe-ot?
Baj, hogy szeretnék megtudni pár dolgot arról a lapról, ami valszeg 2-3 évig menni fog a gépemben?
Mert ezután max DDR3-as lapra fogok fejleszteni, de annak még idő kell. 
-
tlac
nagyúr
előkerestem a lapot (benne egy e6400, meg 2x1 giga 1066-os a-data extreme edition, majd egy vmikori netes géphez raktam el, azt hiszem pocséklás)
az ott tényleg réz, ahol mondod
karcold meg az nb bordáját, na az már nem rézén így hűtöttem még régen az északi hidat
(kis northq venti, azt hiszem 7V-on ment)P35 tény, hogy modernebb deszka, mondjuk nekem szimpatikusabb az x38 és x48 széria, de ez már mindegy, szubjektív dolog.
p35 elég jó lap, volt giga p35 ds4-em, nagyon könnyedén ment benne a tuning
x38, x48-at annyira nem szeretik az emberek, nem megy olyan jól az fsb tuning benne, plusz eléggé melegszikA p35-ön láttam képen is, hogy sok minden változott. Ott hány fázis van? 6 vagy több?
ugyanez a 6, virtuális 12 felállás van
Ez a virtuális 12-t hogy értetted amúgy, ha egyszer 6 fázis van? Fura nekem ez a "virtuális 12" elnevezés.
giga nevezi így
-
mh197
őstag
Nálam vízhűtés lesz, szóval proci venti nincs
Az északira gondoltam, hogy teszek egy 5V-on hajtott kis ventit, hogy ne melegedjen nagyon, csak még nem tudom, hogy alulról teszem rá, vagy felülről. Alul lehet nem fog elférni a PCI-e miatt.
Azóta tovább reszeltem, de már a lamella is fogy, és még mindig sárga szine van. vagy is olyan vörösessárga. Én a lamellából reszeltem ki a ps/2-es port mögötti résznél, ott ahol a kanyar van a két fet hűtés pipe-ja közt. Ott a szélső lamellához egész jól hozzá lehetett férni reszelővel.
Meg ahogy néztem egy fehér lapot tettem alá, ami "porlik" belőlle az sem alu színű 
P35 tény, hogy modernebb deszka, mondjuk nekem szimpatikusabb az x38 és x48 széria, de ez már mindegy, szubjektív dolog.
A p35-ön láttam képen is, hogy sok minden változott. Ott hány fázis van? 6 vagy több?
Azért a dq6-nál sztem csak lesz vmi pici plussz, hogy nem 6 db olyan tekercses izé van rajta, hanem 12?!
Ez a virtuális 12-t hogy értetted amúgy, ha egyszer 6 fázis van? Fura nekem ez a "virtuális 12" elnevezés.
-
tlac
nagyúr
látszódnia kellene
én csavarhúzóval karcoltam meg és a festék leporlott róla, alatta pedig szürke volt
(de lehet mindjárt kidúrom a szekrényből és újra megnézem)a dq6-nál ez csak virtuálisan 12, vmi olyasmi, mint ahogy írod, csak a tekercsek száma van duplázva, tehát valójában csak 6 fázisos
egyébként biztos nem lesz hűvösebb, mint a ds4
elég annyi levegő neki, amit a proci hűtője oda kavarp35-nél cserélték a feteket, choke-okat (kocka) azok sokkal hűvösebbek lettek
-
mh197
őstag
Na ez jó. Már megölt a kíváncsiság, és elkezdtem reszelgetni a hibás DS4-esem lamelláit a FET-ek fölött, de nem akaródzik alu színűre változni! Most akkor mi van? Ez olyan réz színű alumínium, vagy mi? Már bereszeltem a lamellába egy jó ki mélyedést a reszelővel, mert gondoltam be van fújva vmivel, de még mindig nem szürke színű.
Vagy hol alu a silentpipe? A chipsetnél nem szivesen reszelnék
-
mh197
őstag
Hát, nézem itt a kezemben a DS4-es lapom, így nem tűnik nekem alunak a silentpipe rajta. holnap vagy hétvégén lehet megreszelem picit a sarkám a lamellákat, hogy kiderüljön mi is a valós anyag akkor.
Azok a pici kis tekercsek továbbítják a proci felé a kakaót, én úgy tudom, és megnézve a DS4-et és a DQ6-ot, a DS4-en egy kis kocka helyén két kis kocka van, ami ugyanabba a körbe tartozik a nyomtatott áramkörön. Mondjuk azért ha egy adott fázisban két elem látja el ugyanannak a dolognak a szerepét, annak azért jobb a hőleadó képessége nem? Mert elvileg felületen és a hőn is osztozik két cucc egy helyett. Mivel nekem ott nem lesz semmilyen venti, főleg ez a lényeg, hogy ne melegedjen annyira. Amúgy akkor most ezek a DS4 meg dq6 lapok ugyanúgy 6 fázisúak, vagy mennyi, mert ezt is csak a lap nyákkialakításából feltételezem.
-
mh197
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
Látom én, csak pont annyival lassab a netem, hogy mire írok egy hsz-t te már válaszolsz közben. Megnéztem a képet, és tény, hogy hülyeség az oda. Nem is akartam én azt annyira ott rajta tartani, sőt. Csak tudni akartam, hogy le lehet-e szedni, meg ha nem lehet, akkor összezár-e vmit, ha ennek a tetejére pakolom a proci hátlapot. De az lesz, amit írtam. Le lesz szedve, és megy simán fel a hátlapja a víznek. Amúgy kb akkora baromság lehet ez is, mint az ASUS lapokon az a stack cool. Ugyanúgy nem ér semmit sztem. max 0,2 fokot
A lappal kapcsolatban meg tudom, hogy nincs különbség a DS4 meg dq6 közt nagy mértékű. Csak rá kell nézni. Ami miatt a dq6 lett, mert az ár nem volt vészes, és remélem javítható haverom megcsinálja a csatit, emellett D915 procim van. Asszem nem kell bemutatni, hogy mit kajál fel a procit ellátó áramkörről...
Itthon van egy hibás DS4-em is, kíváncsi lennék, hogy vajon a réz hűtés alatt a FET-ek eltérőek -e a DS4 és a DQ6 esetén. Gondolok itt arra, hogy az a nagyon reklámozott 12 fázisú tápellátó csak azokban a kis tekercsekben tér-e el, vagy a FET-ek típusában is?! -
mh197
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
Közben megnéztem a képeket. Hasznos volt!
Mégiscsak le lesz szedve az a crazy cool -os marhaság a hátuljáról a lapnak. Az a paszta szerű anyag sztem nagyobb rányomódás esetén szétlapulna, és tuti vmit összezárna, amit nem kellene.
Köszi mégegyszer a képeket! Pont erre volt szükségem.
-
Gorneck
legenda
Le kell szedned...de ezt hogy gondoltad? Most komolyan! Annak a lapnak zéró értelme...dísz...hozzánemértőknek vakítás...
Azért linkeltem amit linkeltem itt van a hátlap része valszeg ilyen a 965ös DQ6 krézije is, a hogy váltsd ki azt a kacatot is ott van a képeken...ez legyen a célod...nézd már meg... -
mh197
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
Igazából 13-ért sikerült egy csatihibás dq6-ot vennem, amin a csatit ismerőssel egy donor lapról meg tudjuk javítani (remélhetőleg)

Na erre a hátlapra gondoltam én, hogy vajon van-e a lap és a réz hűtő közt vmi : [link] , mert a terv az, hogy a vízhűtésem hátlapja ennek a réz cumónak a tetejére ráfeküdne, és úgy szorítaná rá a réz hűtőlapot a lapnak a hátoldalán, a másik oldalon meg a vizes blokk lenne felfogatva.
Kérdés, hogy ha rányomódik jobban ez a réz bigyó a lapra, vajon rövidzárt okoz-e? Ezért érdekelne, ha vki leszedte már ezt a lapról, hogy van-e közte szigetelés mindenhol. -
Gorneck
legenda
Nézd meg a képeket...de nem értem minek veszed DQ6ot...DS4 is tökéletes...nem leszel előrébb...kicsit olyan érzésem van, hogy beakarod csak magad biztosítani egy drágább lappal...pedig nem leszel vele előrébb...
-
mh197
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
Lenne még egy kérdésem. Nem tudom mennyire ismered a DQ6 lapot élőben?! Elvileg van a hátulján vmi crazy cool réz hűtő. Azt írják, hogy mivel az rajta van, nem lehet vízhűtés blokkhoz hátlapot felrakni tőle. Le lehet azt vhogy szedni? Illetve a lap és az a réz cucc hogy érintkezik a lappal? Mármint hol adja át a hőt? Mert ha van vmi a lap és ezen réz hűtő közt, ami szigetel, nekem van olyan lapos hátlapom a proci alá, amit még ha ennek a réz lapnak a tetejére teszek, és úgy erősítem fel, akkor is elfér a házban a lap. Csak az a kérdés, hogy ha ez a réz hűtőlap rányomódik hátulról a lapra, valyon összezár-e vmit, vagy van a lap és a réz hűtőlap közt vmi szigetelés ezen ok miatt?
Nem tudtam jobban megfogalmazni, remélem valamennyire érthető mire is gondolok.

-
Gorneck
legenda
-
Juli2003
csendes tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
vista alatt milyen sorrendben kell telepíteni a drivereket?
Alaplap típusa:
965P-S3
chipset, audio, sata???
És hova érdemes a hdd-ket kötni?
Van 3 sata+1 IDE
+1 IDE Dvd író.
Segítségeteket köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3496, 90% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700K / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

volt regen ds3-am, de mar nagyon regen volt es nem emlekszem semmire....
valaszokat elore is koszonom 
Én nap mint nap dolgozok rajta/használom, és 2 éve tömöm a fejem PH!-n, mégsem tudom mi lehet. No de sebaj. Mennek a tesztek, aztán majd kihullik a férgese. Vagy sem, és marad a kóboráram benne. De köszönöm
Szerintem már sokat nem bukhatok rajta, mondom, memtest nem hibázott. Valami kóboráram, más nem lehet...