- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Leminősítik az S26 Ultra zoomkameráját
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Nonjour: nem fordít az EU-ban az AirPods
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
pezs
csendes tag
Sziasztok , kéne 1 kis segítség, van 1 965P-S3-as alaplapom , amely natiívan támogatja ugye az új BIOS-sal az 1333-as FSB-t , most szeretnék beújítani 1 új procit , csak azt nem tudom h a legújabb proci szériákat E8xxx , illetve Q9xxx szériákat támogatja-e , valaki help pls
-
Sullivan
aktív tag
965p-dq6 lapban q6600 proci vajon miért nem megy 400 fsb felett??? 9x400on megy de kisebb szorzóval (8x,7x) sem bírja 400 fölött
előtte 2 magos procival ment 500ig simán, ezzel meg sehogysem, akármit állítok
aki tud segíteni privizzen plz, thx -
fer
őstag
Most melyik a valós fesz amit a cpu-nak adok? Bios 1,4v, everest1,34v, ennyire allulfeszel a giga lap, vagy az everest kamuzik?
Most újitottam egy Blue Storm II 400W-os tápot, és meg kell mondjam frankó egy darab, szinte hangtalan a kodegány után! Most próbálok újra tuning kisérleteket, aminél eddíg az orthos hibát jelzett (1,4V 450X7->>kodgány) most a BS2-vel eddíg úgy néz ki, hogy OK! Remélem tudok még feljebb is menni, most járok 1óra 22percnél!
Nem hiába a jót meg kell fizetni! -
warrior28
aktív tag
Sziasztok!
Ebben a lapban: Gigabyte 965P-DS3 Rev: 3.3 menne a 2gb-os 800mhz-es kingmax modulom? A hivatalos memóriakompatibilitási listán nincs rajta... -
tlac
nagyúr
jöttek ki új stabil, nem béta bios-ok a lapokhoz, amik már támogatják a 45nm-es Core2 Duo és Quad-okat is!
Aryan:
frissíts és jó lesz
-
Aryan
senior tag
Sziasztok, van nekem egy GIGABYTE 965P-DS4-em ami még REV 1-es, fent van a legutolsó beta bios, ezzel a kombóval hogy visszonyulna egy E8400-es prockó?
-
törölt tag
válasz
Johnny Cage #3283 üzenetére
Tehát akkor kell vennem egy ilyen átalakítót, vagy tuning nélkül 6pinnel is elboldogul?
-
-
törölt tag
válasz
Johnny Cage #3281 üzenetére
ŐŐŐ, kifejtenéd ezt a visszafele dolgot?
Köszönöm!
Eddig arra jutottam, hogy pci-e 1-en lassabb lesz picit, + ha nem dugok rá +2pint nem lehet tuningolni. -
törölt tag
Hello!
DS3 lapkában mennek a 3850/3870/9600 videókártyák?
Csak azért kérdezem, mert a dobozukon rajta van, hogy pci-e 2.0. -
CabalX
aktív tag
Sziasztok,
Meg tudja valaki mondani hogy a GA-965P-DQ6-val (rev 1.0) melyik az a quad core proci ami még megy (a legutolsó (beta) bios-szal) ?
A CPU support list-et megnéztem, de személyes tapasztalatokra vagyok kiváncsi... -
Joci??
senior tag
Kérlek segítsetek mert mostmár szétverem a lapomat!!!!
tudom hogy ha húzom a procit meg a többit akkor meghülyül a bios és a videokarit 1x-en használja oké viszaraktam alapra ment 16x-on utána mondom meghúzom és írtátok valahol hogy a frekit probáljuk 100- és 102 közt plusz fesz! oké ezeket megcsináltam és nem volt jó még mindig 1x-ment. felmentem a honlapra és lefrissitettem a biost na ezekután már ha alapra állítok mindent akkor is 1x-en megy és tök mindegy melyik biost rakom vissza nem változik! mondjátok már meg hogyan varázsolhatom 16x-os ra a karimat! -
tlac
Sikerült a 400FSB a cpu most 3200mhz-en megy, kis + fesz kellett azért a ramnak, mert fagyott, de végre meg van a tuning és nem fagy...
Szerintem bírna még többet is, de nekem ennél nem kell több, nem vagyok mohó, meg aztán mindek hajtsam ki a lelkét...
köszi mindenkinek minden HELP-et!!
pacscseeee!!
-
Ronnydown
csendes tag
Érdeklődnék, hogy a 965p-Ds3 F13x-es BIOSsal támogatja az új 8400-es C2D procikat?
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #3269 üzenetére
Bár egy cimborámnál E4500 @ giga P35 (ddr2/ddr3 hibrid lap) @ 2x1GB 800-as Geil párosítással gyalázatos eredményeket hozott ki az Everest. Akárhogy állogattam a szorzókat, nem sikerült értékelhető eredményt kipréselni belőle (legalábbis a szintetikus teszt azt mutatta).
-
tlac
nagyúr
válasz
Johnny Cage #3267 üzenetére
stabil is?
(p35-ben erőlködés nélkül kb 9500-as olvasást csinálna ugyanez)
-
tlac
nagyúr
válasz
Johnny Cage #3264 üzenetére
szép eredmény!
szerintem a +0,3 elég sok, én nem mernék neki annyit adni hosszú távra
(p35-ben ehhez elég +0,1 is és még kicsit gyorsabb is lenne) -
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #3264 üzenetére
Megj.: ha emelem az FSB-t, akkor kezdi el ezt a ki-be kapcsolgatást (minden úirainditáskor egyszer). Valószínű ekkor kéne az MCH-nak több kakaó.
-
Johnny Cage
addikt
1150 @ 5-5-5-15-ös időzítéshez +0.3 kell neki (érdekes, hogy a ramnak nem kellett plusz kakaó), de a High Speed Dram DLL-t (amiről a mai napig lövésem nincs, hogy mit állít) option 2-re kellett tennem, különben nem boot-olt be. Így megy szépen, csak újraindításkor egyszer-egyszer ki-be kapcsol a gép (a bios beállításain viszont nem változtat).
-
tlac
nagyúr
válasz
Johnny Cage #3262 üzenetére
mennyi kellett neki?
nem lett stabil? -
whitezo88
nagyúr
erre gondolsz? [link]
olvasgattam fórumokat, de a legtöbb amit megtudtam h rear pink in a bemenet... de így is süket. mic boost után is csak zaj van, mást nem vesz fel...van aki USB mikrofont ajánl, van aki új hangkártyát.. a vicc az, hogy nekem anno működött, és semmit se kellett állítgatni, 3 hónapja ment tönkre, egyik napról a másikra.
-
whitezo88
nagyúr
viszont van egy gondom, már régebben is feltettem, se nem kaptam rá semmi választ. egyszerűen nincs audio input, se a realtek driverben, se a windowsos hangbeállításnál, nincs csúszka. 1 órás windows, és az elsők közt telepítettem fel. mitől lehet? nagyon fontos.
-
whitezo88
nagyúr
nem tudtok egy mirrort ahonnan normális sebességgel jön a driver ezekhez? gigabytetól tetű lassan jön... (konkrétan ds3 rev1 hez kell audio driver)
-
tlac
nagyúr
válasz
Johnny Cage #3248 üzenetére
nem igazán
próbaképpen megemelheted az mch (plusz esetleg a többit is) feszültségét
-
tlac
nagyúr
válasz
Johnny Cage #3246 üzenetére
performance level-t állítja
ramfüggő is, de azt hiszem inkább az nb nem bír többet
-
Johnny Cage
addikt
Giga DS3 lapon a bios-ban mit módosít a memory performance enhance opció? Mert standard-en és fast-en általában mindenkinek megy, turbo-n viszont keveseknek (egyszerűen nem boot-ol be, csak villog a kurzor). Nálam ma turbo mellett kétszer is felállt a windows és sikerült egy tesztet lefuttatnom, jelentős gyorsulás tapasztalható: [link]
Bár nem bírta sokáig, a gép újraindult és azóta megint nem sikerül turbo-val indítanom. Ramfüggő?
-
válasz
keszegduda #3242 üzenetére
oké, köszi!
Everestbe hol van , mert akár hol nézem pl:érzékelő ott is csak mag feszűltségek vannak, de memmel kapcsolatban nem találok semmit
-
TeChNoRby
tag
Sziasztok!
Felraktam az F6h biost,és ha mondjuk picit húzok a procin,újraindul 2x a gép és visszaáll az F4-es biosra,bejön xp,majd nyomok 1 resit,megnézem a biosfrissitőbe,majd resi és biosba is azt írja hogy F6h,szerintetek ez miért lehet?
-
tlac
nagyúr
válasz
keszegduda #3238 üzenetére
vissza lehet rakni régebbit
gyártó weblapján meg lehet nézni, szerinetem 2,3V a max
de én ettől függetlenül 2,0V, 2,1V-nál nem szoktam többet adni a ramoknak -
keszegduda
őstag
Jelenleg F6H BIOS van fent a lapomon, amit automata bios frissítéssel tettem fel. Viszont sokkal magasabb feszültség kell pl 3,4Ghz-hez mint azelőtt. Korábban írtátok hogy nem volt valami nyerő ez a "fajta" flashelés és most ha lehet megpróbálnám a kézi frissítést a lehető legjobb BIOS-sal amit lehet találni ezekhez a lapokhoz. Emlékeim szerint az F10-at ajánlottátok de a giga honlapján nincs ilyen.
Apropó, megoldható régebbi bios vissza töltése?
Ha már itt vagyok mennyi fesz adhatok tartósan A-DATA EE 800+ ramoknak? 2.2V még beleférhet?
Köszi!MOD: Ő volna az és ezek a BIOS-ok vannak hozzá:[link]
-
tlac
nagyúr
ahogy gondolod
PIROSAN világitva , ugrál egy felírat SYSTEM VOLTAGE NOT OPTIMIZED
hagy ugráljon
csak figyelmeztetésNem volt még időm teszt progikat futtatni, de 400 FSB-én már 1x kifagytam.
akkor úgy nem kellene használni a gépet, hogy nem stabil...
neked kell kideríteni, hogy hol a probléma
adj plusz feszt a procinak, aztán prime-old... -
Nem volt még időm teszt progikat futtatni, de 400 FSB-én már 1x kifagytam...
DDR2 over voltage controll normal
PCI-E over voltage controll Normal
MCH over voltage controll normal
FSB over voltage controll normal
CPU voltage controll normal
1, 32500 Vezek közül, talán a memcsinek, cpu-nak kéne adnom + feszt, lehet akkor nem fagyna ??
-
tlac
Beállítottam ezeket, amit mondtál, bár 400 helyett egyelőre csak 350 fsb , adtam neki.
M.I.T-be viszont ahol ezeket beállítottam, lejjebb, ahol a feszt lehet adni
PIROSAN világitva , ugrál egy felírat SYSTEM VOLTAGE NOT OPTIMIZED
kéne feszt adni ramnak, cpu-nak ? netán mind kettőnek ?
CPU host clock control enabled
CPU host frequency (MHZ) 400
PCI-E frequency (MHZ) 100
System memory multipler (SPD) 2 -
tlac
nagyúr
igen, beállíthatod az 5,5,5,15-öt, de valószínűleg auto-n is ezt állítja be vagy ha tud a ram 800-on többet és az spd-ben is szerepel, akkor gyorsabbra állítja
Act to Act delay (TRRD) 3 Auto
biztonságosabb auto-n hagyni
kapcsold ki a cpu enhanched halt c1e-t
cpu eist functiont , és a virtualization technologit is, mert mondjuk nalam ez bezavar...felesleges, sőt jobb bekapcsolva hagyni az 1. 2-t, mert, akkor kevesebbet zabál a proci, mivel most alapfeszen tuningolsz, mert normal-on van a proci fesze
szerk.
azt még nézd meg mennyi feszültséget kap a ram -
oké!
Valahol olvastam, hogy spécibb ramoknál ezt belehet állítani.
Cas Latency Time 5 Auto
Ras to Cash delay 5 Auto
Ras precharge 5 Auto
Precharge delay (TRAS) 18 15 tehát ezt 18 helyett , 15-re
Meg valakitől 1x kaptam, ilyen infót is
kapcsold ki a cpu enhanched halt c1e-t
cpu eist functiont , és a virtualization technologit is, mert mondjuk nalam ez bezavar...Mi a véleményed erről, érdemes ezeket tényleg kikapcsolni?
-
-
HI ALL!
Itt vannak a BIOS beállításaim , most tettem fel F10-et, meg újra winXP-ét sp3-al és gondoltam jó lenne mostmár egykis tuning is...
Akinek sok ideje van, segíthetne egy picit...
Gondolom az első beállításoknak nem sok köze van a tuninghoz, de jó lenne ezeket is pontosan belőni.
Szertnék vagy 350-es FSB elérni, az ha jól tudom nem sok, ennek a lapnak, proci-ramnak bírnia kéne...
Viszont amit nem értek, CPU-Z szerint:
[link]CORE SPEED 1600 mhz
multiplier 6x
és időnként felugrik
2100 mhz-re
és 8x szorzóra
A CORE VOLTAGE is nagyon ugrál: 1.152- 1.2v között, ez normális ???
A BIOS szerint viszont eleve 8x a szorzó, tehát nem tudom CPU-Z, miért 6x-nak látja
Everest benchmark szerint is 2100mhz-en van a CPU, és 8x szorzón
és itt van egykis plusz infó a RAMOKRÓL
[link]ADVANCED BIOS
HDD S.M.A.R.T. capability ?
CPU enhanced halt (C1E) ?
CPU thermal monitor 2 ?
CPU EIST function ?
Virtualization technology ?
INTEGRATED PERIPHERALS
SATA raid/ahci mode ?
SATA port 0-3 native mode ?
M.I.T
ROBUST graphic booster Auto
CPU clock ratio 8x
CPU host clock control Disable
CPU host frequency (MHZ) 266
PCI frequency (MHZ) Auto
C.I.A. 2 Disable
System memory multipler (SPD) Auto
Memory frequency (MHZ) 800 800
High speed DRAM DLL settings option 1
dram timing selectable (SPD) Auto
Cas Latency Time 5 Auto
Ras to Cash delay 5 Auto
Ras precharge 5 Auto
Precharge delay (TRAS) 18 Auto
Write to read delay 3 Auto
Write to precharge delay 6 Auto
Refresh to Act delay 42 Auto
Read to precharge delay 3 Auto
Memory performance enhance Normal
System voltage control Normal
DDR2 over voltage controll Normal
PCI-E over voltage controll Normal
MCH over voltage controll Normal
FSB over voltage controll Normal
CPU voltage controll Normal
1, 32500 VElőre is köszönöm!
-
-
4d
aktív tag
Sziasztok!
Használja valaki az Easytune-t?? Tudom h csak a lámerek tuningolnak biosból, de mégis ki szeretném próbálni. Úgy tudom h a progiból lehet kapcsolgatni a tuningot, ami nekem igen tetszetős, ugyanis nagyon keveset játszom , de akkor elkelne egy kis kraft h rendesen menjen a vga.
Bármilyen tanácsot szívesen meghallgatnék!
Nekem pl. az Easytune 5 bootolás után valami error üzivel fogad!
Kipróbáljam a 6-os veziót vagy inkább az 5-ös pro-t?Köszi!
-
keszegduda
őstag
A másik vinyón volt egy rendszer, elindítottam, és ugye ott voltak ODD-k mind egy szálig. Ekkor gondoltam azt hogy valami a rendszer körül van. Gyorsan kimásoltam a giga cd-ről az sata cuccokat a gépre, majd reseteltem. Új hardvert érzékelt, de nem tudtam cd-vel telepíteni mert nem működött még, fogtam magam megadtam az elérési utat neki ahová elmásoltam, felpakolta és jó lett azonnal felismerte a meghajtókat és már írtam is vele dvd-t. Röviden ennyi, de hogy miért nem látta a meghajtókat egy jó ideig azt nem tudom és hogy egyáltalán miért kérte a raid telepítését...
-
tlac
nagyúr
válasz
keszegduda #3219 üzenetére
megoldást megtartod magadnak?
-
keszegduda
őstag
Rájöttem időközben.
-
keszegduda
őstag
Eddig próbálkoztam reménytelenül...BIOS reset sem segített, most már fogalmam sincs mi lehet a gond, viszont ha feláll a rednszerem akkor valami raid.sys fájlt keres ill. telepíteni akar.
-
keszegduda
őstag
Újabb probléma mégpedig az hogy az optikai meghajtókat nem látja, mindkettő IDE port-os és amióta működnek a sárga SATA aljzatból a winyók azóta nincs ODD-m és ezt csak most vettem észre mert kellene írni lemezt és nem látja még az író progi sem, viszont a BIOS igen.
Na ilyenkor mit lehet tenni?
Eddig azért nem tűnt fel mert daemon-ból van 4 image meghajtó és amúgy sem használtam.
Köszi előre is! -
DeepDish
őstag
válasz
Geri Bátyó #3212 üzenetére
Ezzel nincs gond aus p5k deluxe most valtam meg komplett geptol,mert felbaxott,hogy e8400 4 ghz-en sem volt elegendo bizonyos jatekoknak es ezt csak ilyen netezos gepnek szannam,ha mar porosodik asztalomon,szal komoly konfigtol megvaltam 1 idore!
-
-
DeepDish
őstag
Amit adtatok tagot megcsinalna biosat vmi programozoba,bar kikell forrasztani allitolag! Nincs ra gari mar!
-
keszegduda
őstag
Neki álltam matatni az eszközkezelőben és az SATA cuccokat töröltem mindent ami láttam, előtte pedig beállítottam az általad írd dolgokat a BIOS-ba és úgy tűnik hogy a restart után jó lett.
A reset után viszont feltett megint magának mindent, amit töröltem előzőleg, ekkor megejtettem egy újraindítást és még bírja. De az első win felállás valami 3 perc volt.
Most kötöm rá a másik winyát aztán meglátjuk mit szól hozzá, de remélhetőleg nem gond neki...
Köszi! -
fer
őstag
válasz
keszegduda #3196 üzenetére
És amikor akadozik, a rendszer, megnézted-e, hogy pio vagy udma módban mennek-e a winyóid? Valszeg az lesz a gond!
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Napelem
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- E-roller topik
- Wuthering Waves
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3405
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3398, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest