- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterzonex
tag
válasz
mikk2000 #1594 üzenetére
Helló.
mivel az x550-es karin szar hütő volt ezért raktam rá egy másik halkabb hütőt. A hütőt átalakítóval rádugtam a tápra,(Azt tudni kell hogy a vid.kari hütő kábele egy helyen össze volt csavarva, "megsodortam a kábelt" gondolom érthető, és így érintkezett ), Mivel most nincs gépházam ezért csavarhúzóval indítottam a gépet mint eddig sokszor, amikor hozzáért a két tüskéhez (indítottam a gépet)azzal egy időben hozzáért a vidkari hütő kábel, le nem szigetelt részére, és gondolom áthúzott rajta egy kis áram. Mert most ha normálisan összeértetem a két tüskét akkor sehogy se akar bekapcsolnia gép, csak
akkor indul el amikor a tápot lekapcsolom aztán visszakapcsolom. A proci már vagy 2 hónapja rajt van a lapon, a vidkarira nem dugtam kieg. tápcsatit mert eddig indult, tápcsere meg nem volt. Amikor elindul a gép akkor egy darabig naarncssárga a monitor ledje aztán amikor már bejönne a kép szal zöldesre vált a ledje akkor lekapcsol, -
peterzonex
tag
Helló.
Egy kis bajom van, nem indul a gép(DS3) egy kicsi löketet kapott amikor bekapcsoltam, aztán nem indul azóta, mindent leszedtem róla, kivettem az elemet, de semmi, ugyan úgy bekacsol persze magától, aztán mikor már bejönne a kép akkor kikapcsol. másik rammal próbáltam azzal se , másik táppal se, meg másik winyóval se indul. Amikor lekapcsolm a tápot aztán be akkor úgy 6mp után elindul magától a lap, aztán kikapcsol. Valakinek volt ilyen? -
peterzonex
tag
Helló. SP2-es XP-t elkeztem telepíteni majd a partícióválasztásnál törlés majd létrehozásra mentem, utána NTFS teljes format, ami a hosszabb ideig tart arra mentem. majd felmásolta a dolgokat rá, és utána újra kell indítani a gépet akkor kiírja hogy
Boot from cd/dvd:
Cd-rom-ról való indításhoz nyomjon meg egy gombot....._ és ennyi, megáll az egész nem megy tovább, vártam vele kb. 10 percet de semmi se történik.
Erre mit lépjek akkor?
A winyó: Seagate ATA 200GB
Mielőtt kérdés lenne: HDD master, ODD slave. -
peterzonex
tag
Na hát nem vok semmivel sem bejjebb, ez az előbbi hibaüzenet azért volt mert masterba volt mind2
, de most jól van bekötve, a leírtrak szerint, azóta egy másik ata kábelt is néztem de mind2 jó, remélem. az ODD-t is, cseréltem, de az se segített még,más szerintetek? Leegyszerüsítve: Van két gép, a régibe mind2 winyót tom bootoltatni, az újjba ami a Ds3-as abban pedig csak az egyik winyót tom bootoltatni(40GB-ost). A 200GB-ost nem.
-
peterzonex
tag
Na átkötöttem HDD-t masterba, ODD-t slave-be. Meg most a floppyt is kihúztam alaplapból. És most előbb bejött a cd/dvd boot: Majd kiírta hogy: ''DISK BOOT FAILURE, INDSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER.'' Nyomtam egy entert majd új oldalra lépett ami full sötét erre kiírta hogy:
''Boot from CD/DVD :
DISK BOOT FAILURE, INDSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
pontosan így írta ki, megnéztem mind a 3 cd-vel de minddel úgyaz ez van. -
peterzonex
tag
azt hogy az NTLDR file-t raktam a winyóra. De előtte nem volt rata szóval nem az a gond hogy bekavarna.
-
peterzonex
tag
-
peterzonex
tag
Helló, megint itt vok, Van két gépem, egy régi gép (40Gb Seagate ATA + 200-as Seagate ATA) és egy új gép ami-be egy DS3 van. Na most, a régibe volt a 200-as ami 2 partícióból áll, az egyik kb. 8GB amit full formatoltam utána ráraktam az NTLDR-t. A másik partíción ami kb. 180Gb az majdnem tele van. Beállítottam a Biosába hogy az 1. helyről bootoljon, cd-ről. A többi 2-t Disabledre állítottam. majd save és újraindulás és kiírja hogy boot from cd/dvd: és utána megáll. Nem megy tovább. Ugyan így kipróbáltam a 40Gb-ossal is, azzal ment is a boot, Elsőre mondom akkor a 200-as kuródott el, de !!NEM!!. Átraktam a régi gépembe ott a 200GB-osra elkezdte bootolni az xp-t. Hoppá
mondom. ötlet?
!!!S.E.G.Í.T.S.É.G!!!
A 40GB-os winyót azért próbáltam meg mert egyrészt kiváncsi voltam, másrész mert csak így tudtam tesztelni a proci tuningot. E2180@2,7GHz itt tartok vele. -
peterzonex
tag
légyszi msn-en beszéljük meg, ----> Gorneck
-
peterzonex
tag
helló. 1. win xp telepítsés erre a lapra: probléme: rámek a dvd íróra a bootba majd enter és kiírja azokat a dolgokat (érdekes hogy a winyót kiírja az IDE Channekhez 4. Master Disknek de Disabled-et ír ki rá.) várok egy picit kiírja hogy Boot from CD/DVD: és már lassan 6 perce nem csinál semmit
, segítség, kösziii
[Szerkesztve] -
peterzonex
tag
-
peterzonex
tag
Helló. A dvd írót miért nem érzékeli?, de még nem is világít, rádugva tápra/idére,onboard sata/ide Device - Enabled,
-
peterzonex
tag
jólvan na, K7-es Asrock lapom + sempron procim + codegen tápom volt, ez nagy ugrás ahhoz, szóval gondolom megértitek
-
peterzonex
tag
Amikor összeértetem a jumpereket, azt a kettőt, szal bekapcsolom a gépet, akkor látszik hogy megmozdul a hütő, de nem kezd el pörögni, ugyan ez van kikapcsolásnál is, elbaszódott a hütő?
-
peterzonex
tag
fasza ez egyre jobb, sikerült bekapcsolnom, pörög az fsp, hangoskodik a radeon x550---> csak pár anpig szenvedek vele) De a cpu hütő meg se akar mozdulni, pedig a cpu_fanba be van dugva, mit csináljak
?
-
peterzonex
tag
köszi, akkor 1. Set PCI Express (PCIe) frequency @100Mhz (‘Auto’ for DS3/DS4/DQ6)
2. Disable ‘Limit CPUID Max to 3’
3. Disable ‘C1E’
4. Disable ‘EIST’
5. Disable Virtualization Technology
6. Disable any other thing you don’t use
+ ramnál auto, meg pl. nekem nincs sata, csak ata, akkor satás dolgok kikapcs,
[Szerkesztve] -
peterzonex
tag
köszi hogy aggódtál a táp miatt de nem kell meret megoldottam volna hogy kapjon levegőt. FSP 350W FNP, jó nagy venti van benne, már nem bírtam ki és összeraktam a gépem ház nélkül. Ja mondanál pár dolgot amit be kéne állítani egyből a biosba?, majd win telepítés után egyből húznám a kicsikét(E2180) Kingmax 667 1,5GB. proci tuningnál fsb emelés, és mikor kell visszaosztani az fsb:ram artányt, elősször szerintem 2,6 majd 2,8GHZ-en (280x10)próbálom, majd (300x10)=3GHz. ha nem mek 300-as fsb fölé akkor vissza kell osztani azt az arányt?
-
peterzonex
tag
helló. van egy fsp tápom ehhez a laphoz. Kérdésem hogy hogyan helyezzem el az asztalon amíg nincs házam, a ventije lefele legyen? majd a házban is?, mert akkor a szöveg rajta fordítva lesz!, meg a tápcsatlakozója amit rádugok az alaplapra abból melyiket kell? mert 20pines a csatija, az alaplapon meg 24pines, vagy van egy 4pines is amit még az alaplapra lehet kötni.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Autós topik
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Google Pixel topik
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- SkyShowtime
- BestBuy topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG Strix X570-E Gaming WiFi Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ALIENWARE Area-51 R5
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest