- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
szimeonov
tag
Pedig a matricara 1.8v van rairva.
Mas lapba 1.8v ment teszteltuk, sot meg gariztattam is es azt mondtak, hogy semmi baja.
Amikor tobbet kap mint 1.9 akkor a biosig sem jut el vagy a winben kifagy.
Van ezenkivul meg 2*512 Geil Value Ramom az meg siman birja 1.9 volt felett, de a 2*1Gb kit nem.
Akkor nem lehet 1.8v beallitani? -
Pancsermeste
őstag
"nem nforce4 északi híd ez.."
- de nem is intel P35...
Most P35-nél sem fúj rá a proci hűtőm és külön venti sem kell rá. A borda csak langyosnak nevezhető. (965-nél viszont égetett, még ventivel is kb. 48 fokos volt)2950 mod.: Ja, bocsánat... én is 4-es ventillát raktam rá.
-
Johnny Cage
addikt
Valamennyit adtam (2.2V-on ment), de ez egy tuningram, A-Data EE, 2.1V az alapfesze, 2.3-ig üzeminek számít, ennek ezt bőven bírnia kéne vagy kellett volna. Ezzel a rammal már egyáltalán nem hajlandó elindulni a gép, se cmos clear, se semmi után. Beraktam két másikat, mindegyikkel pöccre indult gond nélkül, visszaraktam az A-Data-t, azzal se kép, se hang, bekapcsol, lekapcsol, bekapcsol, lekapcsol... és ez ismétlődik a végtelenségig.
Másik rammal megy a gép, viszont most meg ez az Award Block Bios a probléma... ez jön be állandóan indulásnál. Amikor meghalt a ram, akkor a Windows-ban elkezdtek lefagyni a progik, újraindítás után meg egyből ez a Bios Recovery jött be (aztán lekapcsolt és az A-Data-val nem indult el többé) és azóta is állandóan ez jön be, másik ramokkal is.
-
tomi909
tag
bekapcsolom a gépet ha benne van a vinyó amin van egy XP és még mellette van az a 80GB-os ami "rossz" (elvileg), akkor szépen előjön a a GIGABYTE ablak ahonnan BIOS-ba lehet lépni stb. utána jön az a képernyő ahol listázza a PCI eszközöket stb. uána egy fekete kép és újraindul.
De ha csak a 80GB-os van benne akkor valamikor gyorsan, vmikor lassan de elmegy a PCi eszközök listázásáig. és kész megáll hibát ír ki.
HA berakom az XP-s lemezt és arról bootolok rámegyek hogy C: formázása, de 0%-nál nem megy tovább.
A 80GB-os Samsung SATA-s
A másikegy WD 6GB-os amin XP-van.
a memtest-et pedig most elindítom. -
-
tomi909
tag
-
Dzsekó
addikt
Nálam biztos, hogy a proci bír ennyit, mert 400x7-en (2800) atomstabil,
400x8-on (3200) néha reset, néha fagyás van.
Itt az fsb nálam fix 400, amin nem is célom változtatni.
Az E8200 azért lenne nekem jó, mert az gyárilag 333x8=2,66GHz,
azaz elég valószínű, hogy bírná a 400x8-at, ami 3200MHz, ez már nekem előrelépés.
Mellette ott az SSE4.1 utasításkészlet, amivel még teszt szerint régebbi quad
procikat is bever.
És ami még nekem nagyon fontos, hogy sokkal hűvösebb prociról van szó.
Nálam nyáron 100% terhelésnél a mostani proci magja a 80 fokot verdeste. -
littlelion21
addikt
Volt már benne Corsair Vs 667-es, amit az egészen szörnyű 680Mhz-ig sikerült működésre bírnom, aztán ugyanez a játék, mint az A-Datával. De jól emlékszem pár hónapja már beszéltük /vagy vkivel aki hasonló avatarral ebben a topicban ténykedik/. Szerintem az alaplap lehet a hunyó, hamarosan cserélni is szándékozom.
-
littlelion21
addikt
Igen, jól sejted A-Data 800 4-4-4-12-m van. Plusz frekit már próbáltam adni 0.1V-tól 0.4V-ig - mintha semmit nem csináltam volna. Meg nem mondom most hirtelen, h milyen chippek vannak rajta, majd utánanézek. Annyit tudok, h 2féle hasonló A-Data ram van; ez az újabbik. Az időzítés tökmindegy, 5-5-5-18-on is előjön a probléma. El nem tudom képzelni mi lehet a gond egyébként, ahogy a memó-szorzót átállítom, beszarik. A bios F12-es, elvileg a legújabb.
rumolka: azt mondod az F10-es jobb lenne? Egyébként lehetséges "visszafelé" frissíteni?
-
-
hoffman_
nagyúr
Srácok,tényleg kicsit ellentmodnásos a vitás mondat
De inkább az érdekelne,hogy:
Lehet, hogy én hülye vagyok,vagy átsiklottam felette. De ez a 965ös totyik. Ezeken a lapokon van biza 2 PCI sín. De CSAK ATi kariknak nem? Hogy mehet ebben SLI? Nagyon félreolvashattam valamit
#2653,keszegduda: Talán tudok rá gyógyszert. Nem tudom emlékszel-e rám. Hónapokig írtam mindefele(itt a legtöbbet
) hogy gubanc van a rendszeremmel. Lényeg az hogy halott volt a system. Kékhalál hegyek. Igaz,nálad nem ilyen drasztikus... De nálam a vinyón bukott az egész. Új vinyó és megszűnt minden problémám. És nekem is 320as Samum volt. Esetleg lehet ez a probléma
-
-
tlac
nagyúr
ha a proci miatt vége, akkor p35-ben is ennyit fog tudni
a p35 magasabb fsb-t tud (ha a proci nem bírja, akkor persze hiába), meg a ramok is jobban mehetnek benne
ezen kívül:
belemennek az új procik (965p-be nem, mert nincs biostámogatás hozzá)
és a giga p35-ös lapokon a proci feszültségszabályzóját hűvösebbre cserélték -
az ötlet jó, meg is történt nem egyszer (memtest86 és goldmemory) amíg még bebootolt a gép
így már nehéz, hogy a csippanásig se jut el, pedig mondom, procit, vga-t ramot mindent kipróbáltam másik gépben, sőt, ebben az alaplapban is a procit kivéve (azt nem mertük) mindenből kipróbáltunk másikat
-
mikk2000
őstag
Valahol sejtettem hogy annyira buta vagy, hogy még egy mérési eredményt sem tudsz leolvasni. Egy velem egyenrangú vitapartner minimum megismételte volna a méréseket, és bemutatja a saját eredményeit. Persze aki egy szót sem fog fel az egészből az vajon mit is tehet? Reklámokat linkelget.
Amiket írtál abból tévesen feltételeztem hogy ha nem is érted miről van szó, de utánajársz, és előbb-utóbb felfogod... és végre elnézést kérsz.
-
stuntmanmike
tag
Belül van összekötve. A TV-tuner az alaplap CD-in csatlakozójával. A vezérlőpulti hangbeállításoknál csak a rear pink - in van lenémítva, azon van a mikrofon. A tv-tuner settingsben az alábbi beállítások vannak most érvényben:
Audio device: Realtek HD Audio Input
Audio-out contoll line: CD-lejátszó
Audio recording line: Vonali hangerőEzek a beállításaim most, de nincs tuner hangom...
Ötlet?
-
mikk2000
őstag
Látod? Nem tudtál választ adni, de ahelyett hogy ezt felfogva bocsánatot kérnél, megint folytatod az indokolatlan okoskodást. Látom alant megjelent egy mod, ami azért jó, mert megkérhetem arra, hogy törölje ki az összes hozzászólást amit e témában írtál, mivel butaságok. Azért nem regálok rájuk részleteiben mert olyan sok butaság van bennük hogy nincs értelme, mondtam korábban hogy alapvető hangtechnikai ismereteket sajátíts el, addig csak felidegesíted a hozzáértőket a "kérdezési stílusoddal" együtt.
A helyzet a következő. Jött egy srác hogy a fejhallgatójával az a gond hogy ha szg-re dugja nincsenek mélyek. Mondom neki hogy haha az alapvetően vonali kimenet, ne oda duja hanem erősített kimenetre. Erre jó lett. A probléma az volt, hogy akadt egy srác (te) aki ezt nem értette, és az se érdekelte hogy a problémát megoldottam(!) hanem elkezdett kötekedni.
Viszont ezek tényleg alapismeretek, tehát ha kicsit is értenél ahhoz amihez hozzászólsz, már régen kipróbálhattad volna magad is. Hogy mit is? Foglamad sincs? Persze hogy nincsen, csak kötözködsz ész nélkül.
Egy hangkimenet akkor definiálhatja magát adott tipusú hangkimenetnek, ha a frekvenciátvitel nem sérül, ami hifinél +/- 0,5-1dB. A srác pedig ha bedugta a fejhallgatót, akkor hallhatóan nem voltak mélyek (márpedig akkor az jóval több eltérés 1-2dB-nél), tehát az a kimenet nem fejhallgató kimenet, még akkor sem ha az (alaplap) doksija azt írja hogy az.A következő tesztet végeztem el, ami ügye arra való amiről szó van.
Hát esetemben ügy mivel nekem rendes hangkártyám van uninstalláltam, majd kivettem az audigy2-őt és tisztán felraktam az alaplapi hagkeltő cuccát.
A hangkártya kimenetét összekötötem a hangkártya bemenetével és futtattam egy frekvencia-analizátor programot. Tehát a vonali kimeneten kiad egy frekit, pontosabban végigzongorázza a hallható frekvenciasávot, amit a bemenet rögtön fogad és mivel digitális, könnyen számszerűsíthető, azaz mérhető a frekvenciamenet.
Elméletileg ebben az esetben a frekvenciamenet egyenes, legalábbis annak kellene lennie +/- 0,5-1dB-en belül. Digitális technikában legkevésbé a frekvenciamenet okozza a gondot, tehát ezzel alapesetben nem kellene gond legyen.
Namost derítsük ki azt hogy vajon a srác alaplapi hangchipje jó-e, illetve egyúttal felderítjük a fekvenciaspektrumot úgy, hogy párhuzamosan egy fejhallgatót teszünk a kimenetre. Tehát nem a fejhallgató mikrofonozom (nem annak az átivtele érdekel most!), hanem a fejhallgató csak mint kvázi terhelés jelenik meg a kimeneten (amiről szó volt ügye, impedancia és egyéb finomságok). Ebben az esetben is a frekvenciamenetnek szintén egyenesnek kellene maradnia ha a kimenet rendes fejhallgató kimenet, azaz terhelhető a fejhallgató impedanciájával.
Megpróbáltam természetesen azt is hogy a driverben kifejezetten fejhallgató kimenetnek állítottam be a kimenetet, de a frekvenciaátvitel erre csak tovább romlott.Íme azonban a valóság (a nagy büdös élet): (RMAA 5.5-el mérve)
grafikonugyanez kicsit széthúzva dB-re:
grafikon2adatai:
adatokadatai mentések formájában, melyeket az RMA 5.5 be tud olvasni:
mentésekTehát a srác alaplapi hangkeltője jó, én is pontosan azt látom amit ő hallott(!), tehát hogy ez az alaplapi ALC csoda csak hirdeti magáról hogy fejhallgatót lehet dugni a vonali kimenetébe, de valójában ez esetben rendkívüli mértékű mélyhang-csökkenés fog bekövetkezni.
Elméletileg akár tudhatná szolgáltatni egyenletes frekvenciasávval is a fejhallgató kimenetet (korábban leírtam szépen értelmesen hogy ennek milyen elvi akadályai vannak) de nem árt hozzászokni ahhoz hogy egy vonali kimenet az alapvetően vonali kimenet és kész, így aztán nem éri csalódás az embert. Jobb hangkártyáknál ha a doksija azt írja hogy fejhallgatóval terhelhető, és a frekvenciamenet is egyenletes marad (!) akkor bár eltérés lesz (mivel nem teljesítménykimenet a feszültségkimenet) de jóval kisebb mint az ALC-vel.Mindenki kipróbálhatja magának a fenti tesztet, bár a gerjedésveszély miatt nem ajánlom, nehogy tönkremenjen az alaplapi hagkeltő, fejhallgató és egyéb. Nem igazán látok olyat a driverben/beállítóprogramban hogy "record without monitoring" de nekem simán lefutott a teszt és a fejhallgatóban csak tisztán a tesztjeleket hallottam. A fejhallgató egy "elfekvő cucc" tiszta szinuszokat nem engednék egy rendes használati fejhallgatóra, erre akár rá is taposnék. A fejhallgató egyébként mindenképp károsodik mivel halk hangot nem fogad el a teszprogram, -1dB körül kell lennie hogy mérni tudjon, de a fejhallgató azért is jó hogy halljam a hangokat hogy hozzávetőlegesen arról van-e szó amiről folyik a teszt, illetve hogy nincs-e gerjedés, mert azt aztán hallani, vagy látni ahogy a membrán repül át a szobán. Most pedig megy vissza az audigy2.
Nincs az az isten hogy többet ebben a témában oktassak neked, így is ajándék ez számodra hogy karácsony másnapján így felhomályosítalak.
-
-
péter007
senior tag
a probléma valóban nem oldódott meg csak át lett hidalva
a biztos pont az hogya fülesnek semmi baja mert a gépet kivéve mindenhl jól szól meg apám pda-ján is pedig az nem egy zenegép (mio A180)valami vagy a lappal nem jó vagy a driverrel pontosabban a beállításokkal mert már a legújabb hangkaridriver van fent
a Realtek HD Audio Managerben meg nemtom mit is kéne átállítani
mindent rock-ra tettem meg ahol lehetett mindenhol feltoltam a basszust de valami nem oklehet hogy télleg nem a lapra kéne dugni a fülest
-
Qru
MODERÁTOR
Ha hidegen indítod tuningolt értékekkel akkor is csak ki-be kapcsolgat? (ez kizárná a túlmelegedés hibáját) Kipróbáltad az új ODD nélkül is?
Igen elméletileg ha nem stabil akkor 3x megpróbálja elindítni ha nem akkor átáll a másik bioschipre és indul alapon. Lehet vmi miatt sérült a tartalma... Esetleg próbáld meg, hogy ráírod a legújabbat vagy ha az van most is akkor újra ráírod.
Ráadásul ha alapon stabil akkor még gariba is hiába viszed. -
hoffman_
nagyúr
-
mikk2000
őstag
Nekem egyáltalán nem tűnik katasztrófának ez a dolog, én eleve számítottam volna erre ha az ODD kábelén más eszköz is lóg.
Friss, pontosan a rev-nek megfelelő bios, loadsetupdefault, friss intel chipset driver, ne legyenek mindenféle másolóprogik fenn főleg bekapcsolt emuval (alcohol/blindwrite stb) kábel végén legyen a master egység ha ATA100 kábel van, ami ne legyen kerek hanem inkább normál szalag.
Lehet hogy azon a vezérlőn nem szereti az író ha mellette más egység van, egy IDE kártyával kipróbálhatod ha van, vagy egy SATA HDD-n legyen a rendszer (próbálni legalábbis). BIOS-ban van valami opció valami logikai csatornamódosításra az IDE egységen, tehát el lehet játszadozni a biossal is. -
hoffman_
nagyúr
Igen, ez a kiveszem és megnézem módszer tetszik
De most nincs nálam a gép,szal ez csúszni fog vagy 2 napot
De itt épp az a baj,hogy a memóimat épphogy nagyon nem akarja támogatni,szóval,ha nem jutunk dűlőre, akkor lehet benevezek ehelyett egy 800as 2x1Gigás Geil Ultra Kit-re
Aminek muszáj mennie és nemigen van jobb nálaCsak az a gáz hogy így elég sokat bukok a mostani moduljaimon
-
hoffman_
nagyúr
Köszönöm
De sajnos nemigen tudok most ezzel egyről a kettőre jutni,mert fogalmam sincs hogy az én RAM-jaimban ez a chip van-e
+Az még mindig benne van a pakliban,hogy itt 800as modulokról van szó,nekem pedig 1066os vanMegválni semmilyen körülmények közt nem akarok tőlük
-
GaB-V8
csendes tag
A black pantert próbáltam, kb hasonló volt a siker.
pörögnek a sorok, majd:
Loading basic cd-rom modules: RENDBEN
Finding compressed loop image: /dev/cdroms/cdrom?/linuxre: 335: mount:: not found SIKERTELENUnable to find the compressed cd filesystem, dropping you to a limited filesystem.
/bin/ash: can't access tty; job control turned off
asszem valahogy kipróbálom egy frissen telepített windowsal majd. (csak hétvégén nem leszek a gép közelében)
-
GaB-V8
csendes tag
kiírtam cd-re az ISO-t, elkezd róla bootolni, pörögnek a sorok, aztán egy ilyen részhez ér:
Starting USB support
Waiting for usb devices............... (rakja a pöttyöket, aztán megáll)és ezt írja:
You are maybe using an unsupported boot device (eg. SCSI or PCMCIA CD-ROM)
Try to copy all data from CD/USB to your IDE hard discash: can't access tty; job control turned off
és javasolja, hogy ctrl+alt+del-el indítsam újra a gépetAz usb vezérlőt letiltva is ez történt..
-
GaB-V8
csendes tag
Erről a jumperről írnátok egy kicsit bővebben? (még nem találtam meg a user's manualban).
Hol kéne lenni ennek a jumpernak? Az előlapi hangkimenet tüskéin nekem nincs semmi (és még sose volt). Április óta megy a gép így.
Jó volna, ha garancia helyett egy jumper volna a megoldás
-
Vakegérke
félisten
Én 56 múltam, mégsem vettem magamnak a bátorságot, hogy gorombán szóljak bárkihez is.
Lerendeztétek, és ez a lényeg.Viszont érdekes dolgot találtam: Sata(2) kábelek.
Keresd a Serial ATA Adatkábel részt. Van ugye a Serial ATA kábel, és jóval drágábban a Serial ATA2 kábel.
Ez most hülyítés, vagy tényleg jobban kiszolgálja a SATA2 eszközöket a drágább kábel? Ez annál is inkább érdekes kérdés, mivel nem bekattintós a fotó szerint.
Te mit gondolsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest