Új hozzászólás Aktív témák
-
HolyFire
aktív tag
Helló!
Az biztos hogy az északi hídra érdemes normális hűtést tenni ha húzva van a gép...nemde? Mertha beindul a masina akkor igancsak tojást lehetne sütni a hűtőjén
De viszon mi van a déli híddal? Arra nem kéne valami kis pussz vagy jobb megoldás?
Természetesen 965p-ds3 lapról beszélek
-
mikk2000
őstag
válasz
peterzonex #1596 üzenetére
Hali!
Na így már jóval világosabb a helyzet, röviden azt mondod, hogy a szigeteletlen feltehetőleg 12V/föld hozzáért a csavarhúzóhoz amivel amúgy power on-t akartál produkálni, és azóta van ez a jelenség. A videókártya hűtője felpörög? Mert elszállhatott ügye az alaplapi bekapcsolás vezérlő ák, de nem tetszhetett a rövidzár a videókártya hűtőventi szabályzójának (ha nem direktbe kapja). Tehát még mindig áll az amit írtam hogy másik VGA-val kipróbálni, ha pedig alaplap, akkor meg rajtad áll hogy gariztatod-e, és milyen módon...
Ha egy videókártyán van (vannak) kieg tápcsati (k) akkor azokat csatlakoztatni kell, különben problémák adódhatnak, pl a gép nem is indul, vagy egyes funkciók nem működnek, persze most speciel nem ez okozza a gondot nálad, de a csereként betett kártya lehet hogy magától tényleg nem indul el ha nincs rajta bekötve a kieg tápcsati, és ekkor ügye a teszt-cserének nem lesz értelme.
-
peterzonex
tag
válasz
mikk2000 #1594 üzenetére
Helló.
mivel az x550-es karin szar hütő volt ezért raktam rá egy másik halkabb hütőt. A hütőt átalakítóval rádugtam a tápra,(Azt tudni kell hogy a vid.kari hütő kábele egy helyen össze volt csavarva, "megsodortam a kábelt" gondolom érthető, és így érintkezett ), Mivel most nincs gépházam ezért csavarhúzóval indítottam a gépet mint eddig sokszor, amikor hozzáért a két tüskéhez (indítottam a gépet)azzal egy időben hozzáért a vidkari hütő kábel, le nem szigetelt részére, és gondolom áthúzott rajta egy kis áram. Mert most ha normálisan összeértetem a két tüskét akkor sehogy se akar bekapcsolnia gép, csak
akkor indul el amikor a tápot lekapcsolom aztán visszakapcsolom. A proci már vagy 2 hónapja rajt van a lapon, a vidkarira nem dugtam kieg. tápcsatit mert eddig indult, tápcsere meg nem volt. Amikor elindul a gép akkor egy darabig naarncssárga a monitor ledje aztán amikor már bejönne a kép szal zöldesre vált a ledje akkor lekapcsol, -
oettinger01
őstag
ds3 és ds3L között tuningba van valami különbség?
-
mikk2000
őstag
válasz
peterzonex #1590 üzenetére
Helló
Nekem nem tiszta mi az a "kis löket", ezt kifejthetnéd pontosan mit is csináltál, mert ez így ebben a formában teljesen értelmetlen és beazonosíthatatlan. Próbálj másik VGA-t is mert az kimaradt abból amit felsoroltál, illetve ha a VGA-n van kieg tápcsati, akkor az legyen csatlakoztatva. Az alaplapi kiegészítő 12V-os tápcsati is legyen csatlakoztatva. Továbbá a procihűtő nem tudom megfelelően érintkezik-e, van aki rajta felejti a nejlont a hűtőn, és persze hogy lekapcsol a proci mivel túlhevül. Tehát a védőfólia ne legyen a hűtőn (egyáltalán legyen hűtő) és legyen hővezető paszta a proci és borda között, de ha eleve van rajta, akkor nem kell és nem is szabad tenni rá. Nem kell ám pampogni ha olyan dolgot írtam le amit tudsz
Továbbá a 2180-as proci ami az aláírásodban van nincs benne a lap által (rev3.3) támogatottak között. Tehát innentől kezdve... Tehát ki kéne próbálni egy másik (támogatott) procival is, ha beindul, akkor mepróbálni a biost legfrissebbre írni (ha nem az van benne eleve + rev számra figyelj).
Na, hogyha mindenféle alkatrésszel próbálva+fentiek még mindig meg se nyekken, akkor irány a bolt, nem kell félni tőlük, ha normálisak a szervizes secpers összedugja hogy megy-e vagy sem. De ha nem tudtad a fentieket kipróbálni mind az se nagy gond, mert senki sem várja el egy felhasználótól hogy mindenből legyen tartalék alkatrésze...mert ha lenne akkor két gépe lenne
-
tlac
nagyúr
válasz
peterzonex #1592 üzenetére
töröld a biost
ha nem jön be, akkor kb gar -
tlac
nagyúr
válasz
peterzonex #1590 üzenetére
működött valaha?
próbálkozz egy modullal -
peterzonex
tag
Helló.
Egy kis bajom van, nem indul a gép(DS3) egy kicsi löketet kapott amikor bekapcsoltam, aztán nem indul azóta, mindent leszedtem róla, kivettem az elemet, de semmi, ugyan úgy bekacsol persze magától, aztán mikor már bejönne a kép akkor kikapcsol. másik rammal próbáltam azzal se , másik táppal se, meg másik winyóval se indul. Amikor lekapcsolm a tápot aztán be akkor úgy 6mp után elindul magától a lap, aztán kikapcsol. Valakinek volt ilyen? -
ftmf
tag
-
qwertly
addikt
Szia sikerült végül is letiltanom a 2db satás winyót de már nem aktuális mert úgy nézki,hogy a 60GB régi patás winyóm meg elszált mert amikor el akartam kezdeni linux telepitést nem talált winyót
.Igy lutriztam és felmet a satás winyóra a linux,az telepités után úgy kifagyont,hogy elsem intul.Ennyit a linux stabilitásából
.Úgy-hogy köszi az edigi segitséget
itt már a linux guruknak kell a segítsége.
-
magi20
senior tag
sziasztok az lenne a kérdésem hogy pl: gigabyte 965p-ds3 rev 1.0 nál mennyi a chipset hőmérséklete?tehát mi kb-ra a megfelelő.?--
-
DJ.Gróf
aktív tag
Most 2,1v-on nem volt kék halál,de elégé melegek a ramok. Nem tudom,hogy ez igy nem lessz e géz. Pedig oldalt egy 12-es venti fuja be a levegőt.
-
mikk2000
őstag
válasz
bélanea #1577 üzenetére
Igy úgy néz ki hogy azért nem indul el rögtön mert nincs miért elindulnia. Ha a hozzá kapcsolódó szabályzást a biosban kikapcsolod feltehetőleg álllandóan fog tekerni, márha neked ez kell. Inditsd el a gépet és figyeld a proci hőfokát a biosban, szerintem beindul az a venti mielőtt eléri a 60 fokot... A 965-ös DS3-ban többféle ventiszabályzó mód volt a biosban, feltehetőleg a P35 DS3-ban is.
-
bélanea
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Vacsi új gépnél, ma raktam össze. (Gigabyte P35 DS3,core duo,2x1 kingmax, chieftec 450, 1600as ati.)a bekapcsolás után nem indul el a proci hűtése. Ha rögtön újraindítom akkor pörög, es megy szépen. Lekapcsolom és kb. 10 perc mulva indítom, és megint nem akar indulni, illetve néha meg elindul. ...mi lehet a porbléma?????
Help!!!!! -
tlac
nagyúr
válasz
oettinger01 #1574 üzenetére
kezeli az 1066-osat is, de lehet nem fogod tudni annyin is járatni, főleg ha kingmax
-
oettinger01
őstag
sziasztok!
ds3as lapot néztünk unokaöcsémnek de 1066os ramjai vannak. ds3 meg 800ast kezel vagy nem?
-
Harti
senior tag
Sziasztok!
Az alaplap ajánló topicban végül számomra a DS3 aratott győzelmet!
Letöltöttem a hivatalos oldalról a legújabb BIOS-t és drivereket!
Van egy dolog ami nem teljesen világos:
"To enable hot plug capability for the SATA connectors controlled by the ICH9 South Bridge, you must install Windows Vista (on ICH9, hot plug is supported in Windows Vista only) and configure the SATA connectors for AHCI mode"
Mit takar ez a funkció?
Köszi
-
pmheros
őstag
sziasztok,
DS-3 -asom van, és Ctrl + F1 után a memóriabeállítások között nem találok ilyesmit hogy Command Rate: 1T/2T. Intel -éknél létezik ilyen beállítás? -és ha igen milyen néven fut?
a választ előre is köszönöm
-
-
Stuki
csendes tag
Hali!
Kis help kéne! Íme a konfigom: e4300, gigabyte 965p ds3(rev3.3) 2*1gb geil value 800as ramok, egy asus 8800gts 640mb és egy 450w chieftec táp...
Eddig működött tökéletesen alapon és jól megtunningolva is de, a problémák akkor kezdődtek mikor beleraktam a lapkába ujabb 2*1gb geil value 800as ramokat...
Először el sem akart indulni, utána kapott egy cmos resetet, akkor már elindult de még mielőtt a windows bejött volna kidobott kékhalálra egy pillanatra és újraindult...és ez igy ment addig amig ki nem kapcsoltam
Újabb cmos reset....ramokat cserélgettem a slotokba...elindult...HURRÁ...de ha kikapcsolom akkor a kövi bekapcsolásnál ugyanezt fogja csinálni(már egy hete ezt csinálom)...
Kezdek kissé ingerült lenni...nem találok semmilyen megoldást, kapott már egy bios frissítést is... -
DJ.Gróf
aktív tag
GB nem GA! Szóval vettem most 2 Geil 800-as ramot,elégé melegszenek,gondolom elég nekik kevesebb fesz is. Olyan 900-on szeretném hajtani őket. Időzítéseket állítsam ,hogy gyorsabb legyen? Biosban is tudom állítani?
-
DJ.Gróf
aktív tag
Van olyan Ga vagy más progi amivel tudom figyeltetni a hőmérsékleteket és a ventiket? Elöbb beállt a vga hűtő és csöppet izzot. Kellene valami progi ami jelez ilyenkor!
-
CeleronD420
csendes tag
Üdv.
Segítségre lenne szükségem van egy Gigabyte 945PL-DS3 alaplapom hozzá egy Celeron D420@1,6GHz-es procim 2*1024 MB DDR2 800MHz ramom.Szóval szeretném húzni a procimat de ha mindent beállítok és elmentek, utána a CPU HOST CLOCK CONTROLT visszaállítja magától disabledre.Mit kéne még átállítanom?Vagy engedélyeznem?Miért állítja vissza magától?Nem találtam 945PL-DS3-as topikot, azért írtam ide.Gondolom a BIOS hasonló lehet a Ti alaplapjaitokban is.Ezért elnézést kérek.
Segítségeteker előre is köszönöm! -
qwertly
addikt
Sziasztok egy olyan kérdésel fordulnék hozzátok,hogy 2 winyó van a gépbe és egy dvd író mind satás.Most én hogy ismerkedjek a linuxal
betenék 1db patás winyót ami 60GB és arra teleiteném a linuxot és a vistát.De mivel már volt,hogy linuxal befürötem és letöröltem 1 partíciót.De nem akarom fizikailag kikötni a 2db satás winyót,megtudom csinálni aszt,hogy amig linuxot telepitek a biosba letiltom a 2 db satás winyót.Úgy-hogy a linus vagy a vista se lássa és ha felment a linux akor újra engedélyezem a biosba a satás winyókat.És valamilyen boot progival beálithassan utólag,hogy a xp vagy a linux induljon el.
-
hoffman_
nagyúr
üdv!
rég jártam erre
elég zavaró hibával fordulnék hozzátok
nem műxik a dvd-írom... semmilyen üres vagy másolt disc-et nem lát(rossz esetben megajándákoz egy bluescreen-nel is) és az egyetlen ami fekszik neki azok az eredeti dvd-k. mindent próbáltam,ami a összefügghet vele de semmi eredmény
kérlek segítsetek a választásban,mert muszáj lesz egy új meghajtó...
ti milyet használtok?? mivel nem igazán lehet probléma? most az új samsungokkal szemezek,mint SH-Sxxx x pl sh-s203b amiről itt ph-n is volt 1-2 nagyon bíztató teszt
szerintem az lehet az oka hogy a lapomon nem stimmol az ide-vezérlésazaz teljesen halott,mert volt már benne mésik ide-s cucc is,ami szintén lefulladt... éppen ezért szemezek a satás eszközökkel... pls help
-
BPFeri
senior tag
válasz
littlelion21 #1551 üzenetére
-
littlelion21
addikt
Üdv!
Melyek azok az energiagazdálkodási funkciók, amelyeket a stabil tuning-beállítások elérés után érdemes visszakapcsolni /már ha van ilyen/? -
tlac
nagyúr
válasz
venember83 #1546 üzenetére
megpróbálhatod, hogy átrakod a lilára, lehet ilyenkor az azonos vezérlő miatt gyorsabb lesz
(ha jutsz vmire írd le) -
mikk2000
őstag
válasz
venember83 #1544 üzenetére
Azt azért nem árt tisztázni, hogy egy vinyó a max (folyamatos) sebességet csak a lemez eleje fele érheti el, utána arányosan csökken. Azaz ha a lemez tele van, normális a 30MB/sec is. Tehát a lemezek eleje legyen üres ahhoz (és az legyen aktív pl. partícióval), hogy állíthasd hogy 30MB a max.
-
tlac
nagyúr
válasz
venember83 #1544 üzenetére
a sata-s cucc melyik portra van kötve?
a sárga inteles a gyorsabb
a lila a jmicronos, az vezérli az ide-t iside-ide alatt mit értesz? vinyón belül?
-
venember83
nagyúr
Hello,
lenne egy kis problem. Van egy DS3as lap, arra kotve ketto db hdd. Egyik SATA -Samu HD501LJ- masik pedig IDE -Samu HD300LD. Problema, h a SATA-IDE masolaskor a max sebesseg 30mb/sec korul van, ami nem mondhato tul soknak, ugyanakkor IDE-IDE masolaskor 60mb/sec a sebesseg.
Otletek? Koszonom szepen a segito szandekot es segito hsz-eket.
-
fer
őstag
Na holnap küldöm vissza a lapot, ha minden jól megy lesz helyette egy P-35, esetleg DDR3-as, remélem még a héten rendeződik!
Csak el ne kiabáljam!
-
Sasfészek
tag
Sikerült úgy elindítani az alaplapot, hogy az egyik winchestert lehúztuk a rendszerről. Összesen 6 winchester volt az alaplapon, ebből egyet leszedtünk és máris tovább ment a bootlás. De csak azaz egy bizonyos HDD a ludas(próbálgattuk), tehát nem véletlen szerűen szedtük le az alaplapról a vinyót. A lényeg hogyha az a winchester rajta van a rendszeren akkor nem indul a gép (Samsung 320GB). Elég új! Próbáltuk más kábellel, más portra dugni, ugyanúgy nem indul.
Viszont a vinyónak semmi baja sincsen, mert egy másik gépben meg működik.A vicc az, hogy egy darabig tökéletesen ment minden! Mit lehetne tenni? Tényleg nagyon nagyon örülnék ha tudnátok segíteni!
-
fer
őstag
Most beraktam egy creative hangkártyát tök alap szerintem pár száz forint lehet az ára, de sokkal szebb a mély még ezen is, valószínű nem fogom gariztatni a hang miatt, bár lehet jobban járnék, mert amint látom a honlapjukon jóformán már nincs is 965 lap, és lehet hogy ráfizetéssel kaphatnék egy P35-t!
-
tlac
nagyúr
-
fer
őstag
Hol lehet kikapcsolni a biosban az alaplapi hangot??
-
fer
őstag
Most már semilyen hang nem jön ki sehol, szerintem ez már biztos hardverhiba lesz! Csak az a baj, hogy rendeltem! Mire ebből lesz valami, az jó pár hétbe bele fog telni!
-
fer
őstag
Nekem meg elszállt a bal csatornám, csak sercegés jön ki belölle! ki tudja mi lehet a baja? Így most muszálj egy másik jack-et használnom, és oda ersztem a kimenetet! Még jó, hogy van rajta 6db!
-
Sasfészek
tag
Hi!
Senki nem tud semmit az 5 hozzászólással fejlebb lévő problémához szólni? Nagyon nagy segítség lenne minden, pls!
Előre is köszönöm, és ezer hála! -
tlac
nagyúr
hmm...
az előbb netezés közben kikapcsolt a gépem, semmi terhelés nem volt (előtte sem igazán, mert csak 10 perce ment a gép, tehát nem túlmelegedés)
utána post közben megint, aztán elindult és a tuning is meg maradt -
mikk2000
őstag
válasz
Vakegérke #1518 üzenetére
Minden ötlet jól jön
Az nem gond hogy a csavart elvágni, csak az embernek kapásból két keze van sajnos. Hősapka nélküli hűtendő felületeknél az a gond, hogy hűtő felrakáskor egy kéz elmegy arra, hogy a hűtőt lenyomod, nehogy billegéssel lesarkazd. A normál műanyag pöcöknél tehát egy kézzel lenyomod a hűtőt, másik kéz lenyomja a pöcköt míg be nem kattan aztán jön a másik pöcök. Viszont ha a csavar le van vágva pont méretre, akkor egy kéz nyomja a hűtőt, egy kéz benyomja a csavart annyira hogy bukkanjon át a túloldalon...hol a harmadik kéz ami az anyát rátekeri? Ugyanis a rögzítő fülek rugalmasak, tehát viszonylag erősen kell nyomni ahhoz hogy a túloldalt kibbukanjon a csavar ha megfelelően rövidre van vágva. Esetleg valami lyukat fúrhatnék az alaplap alatt lemezbe kettőt, ez kicsit megnövelné az alkalmazható csavar hosszát, nade persze nem át az oldalsó lemezen is.
Végülis az egész gond abból fakad hogy nincs normális felfogató keret, vagy normális pöcök ehhez a szarhoz, és innentől kezdve marad a gányolás -
Vakegérke
félisten
válasz
mikk2000 #1517 üzenetére
Segíteni szerettem volna, nem sikerült. Sajnálom. Egy ötletem még van.
Ujjal meghúzod az anyát, és megnézed, mennyi fölösleges a csavarból. Vissza az egész, kézben, de inkább satuban lefűrészeled a fölösleget. Hogy ne sérüljön a menet, a levágandó részt fogd be. Lereszeled a sorját, máris szerelheted, nem fog ütközni. -
mikk2000
őstag
válasz
Vakegérke #1516 üzenetére
Szia, azóta rákerestem, és azt olvastam amit sejtettem is, 1000-2500-as finomság körül lehet nekikezdeni a dolgoknak. Fórum.
A paszta tényleg kitömi a lyukakat, de az a jobb ha nincs mit kitömni.
Akkor most fűrészlap, és az anya mellett tőben levágod a fölösleget a csavarból, és csókolom.
Az északi híd ic-jén nincs fémsapka, tehát nem hiszem hogy jót tenne az ic-nek hogy rángatom rajta a bordát, a nyákról nem beszélve. Majd még töprengek, végülis annyira nem sürgős...
-
Vakegérke
félisten
válasz
mikk2000 #1489 üzenetére
Szia, nincs mit.
Köztes érték legyen, ha egyik se jó, mondjuk 400-as. Bár nem értem, hol a gond némi mikro barázdáltsággal. A hűtőpaszta kitömi, és ráadásul nagyobb felület szolgálja a hűtést.
Sima, egyenes felületen csiszmákolás, és nem lesz görbe.Csavar felülről, ujjal leszorítod a hűtőt, anyákat ujjal meghúzod, utána azonos fordulatnyit húzol az anyukákon kulccsal. Megvan? Akkor most fűrészlap, és az anya mellett tőben levágod a fölösleget a csavarból, és csókolom. Máris elfér a lap, meg a ház között.
-
Sasfészek
tag
Sziasztok!
Haveromnak ilyen alaplapja van, de akadt egy kis gondja vele a mai nap. A helyzet az, hogy mikor bekapcsolja a gépét, a memória önteszt meg a meghajtók felismerése megtörtént, kiir egy ilyen üzenetet a gép, hogy "ACPI controller", és utána nem megy tovább a bootolásra a gép. Reggel még minden stimmelt, és elötte is! Mi lehet a baj, mit kellene átállítani?
Kérlek segítsetek, előre is köszönöm! -
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
válasz
Tuco Ramirez #1503 üzenetére
AHCI modeban telepítsd újra a teljes rendszert...valszeg jobban jársz.
Egyébként 3-4 progival is lemérve...szinte semmi gyorsulás sincs...XP alatt legalábbis biztos nem. Szal nem ér ennyit az egész...
-
Tuco Ramirez
őstag
Nem értek hozzá, ez igaz, viszont szeretném megoldani ezt a helyzetet, éppen azért kérdezek.
Visszaállítottam a BIOS-ban a SATA AHCI MODE-ot "Disabled"-re.
Eddig az XP vezérlőpultján az IDE ATA/ATAPI vezérlőknél csak az Intel(R) 82801HB SATA AHCI Controller jelent meg.Most ez a négy szerepel ott:
Elsődleges IDE csatorna
Intel(R) 82801HB SATA AHCI Controller
Inter(R) ICH8 2 port Serial ATA Storage Controller
Másodlagos IDE csatornaSzerinted először tiltsam le az AHCI Controller-t, aztán ha minden jól működik le is szedhetem a drivert?
-
tlac
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #1501 üzenetére
akkor inkább ne piszkáld, ha nem értesz hozzá
-
Tuco Ramirez
őstag
Hogyan csináljam? Még véletlenül sem szeretnék rendszerösszeomlást... A Beállítások/Rendszer//Eszközkezelő/IDE ATA/ATAPI vezérlőknél távolítsam el a az Inter(R) 82801HB SATA AHCI Controller-t, igaz? Utána nem fog hiányolni valamit a gép? Vissza kell telepíteni az alaplaphoz kapott CD-ről az eredeti meghajtóprogramot? Vagy automatikusan visszaáll arra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Poco F7
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Háztartási gépek
- YouTube
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3265, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 Pro max 255GB,Kábel,12 hónap garanciával
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest