- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
Én 56 múltam, mégsem vettem magamnak a bátorságot, hogy gorombán szóljak bárkihez is.
Lerendeztétek, és ez a lényeg.Viszont érdekes dolgot találtam: Sata(2) kábelek.
Keresd a Serial ATA Adatkábel részt. Van ugye a Serial ATA kábel, és jóval drágábban a Serial ATA2 kábel.
Ez most hülyítés, vagy tényleg jobban kiszolgálja a SATA2 eszközöket a drágább kábel? Ez annál is inkább érdekes kérdés, mivel nem bekattintós a fotó szerint.
Te mit gondolsz? -
Vakegérke
félisten
"há nem mákdarálóra gondoltam!!! pl: a ramok mit birtnak vagy valami tapasztalat hátha van valakinek valami gondolata semmi extra pl a533-as a ram véletlenül járattam 804 mhz -en is és nem fagyott de gondolom nem is használt neki"
Helyesírás elégtelen, másokkal való bánásmód elégtelen.
Ne félj, ha értelmesen teszed fel kérdéseid, kielégítő választ fogsz kapni. Segítőkész emberkék vannak ebben a topicban.
Nagy levegő, duráld neki magad, és fogalmazz pontosan. -
Vakegérke
félisten
válasz
mikk2000 #1604 üzenetére
De, hajtogattam, csakhogy egyenesre. Gyárilag karikába van tekerve. Most szép íves.
Találtam Abit kábelt, ami bekattintós, alkudozom rá. 200-ért adják, ha nincs rejtett minimálár. Mennyit érdemes érte (maximum) adni?
Panaszok voltak, nekem is befuccs az egyik. Kiadtam a jelszót: sárgákat lecserélni.
Ami az Akasa kábelt illeti, itthon nem találtam, mármint a NET-en. -
Vakegérke
félisten
Három SATA winyóm van. Ebből egy tároló, kettő pedig külön indítható rendszer lemez. Az egyikkel az utóbbiakból gondom volt, ha nem is minden nap. Boot gond, progi lemerevedés, miközben a piros led folyamatosan világított.
Gondoltam egyet, és lecseréltem a SATA kábelt. Azóta nincs probléma.
Lehet, hogy a gyári sárga kábeleket ki kell hajigálni?
Ha igen, milyent vegyek helyettük? Van valami megbízható, profi kábel? -
Vakegérke
félisten
válasz
mikk2000 #1517 üzenetére
Segíteni szerettem volna, nem sikerült. Sajnálom. Egy ötletem még van.
Ujjal meghúzod az anyát, és megnézed, mennyi fölösleges a csavarból. Vissza az egész, kézben, de inkább satuban lefűrészeled a fölösleget. Hogy ne sérüljön a menet, a levágandó részt fogd be. Lereszeled a sorját, máris szerelheted, nem fog ütközni. -
Vakegérke
félisten
válasz
mikk2000 #1489 üzenetére
Szia, nincs mit.
Köztes érték legyen, ha egyik se jó, mondjuk 400-as. Bár nem értem, hol a gond némi mikro barázdáltsággal. A hűtőpaszta kitömi, és ráadásul nagyobb felület szolgálja a hűtést.
Sima, egyenes felületen csiszmákolás, és nem lesz görbe.Csavar felülről, ujjal leszorítod a hűtőt, anyákat ujjal meghúzod, utána azonos fordulatnyit húzol az anyukákon kulccsal. Megvan? Akkor most fűrészlap, és az anya mellett tőben levágod a fölösleget a csavarból, és csókolom. Máris elfér a lap, meg a ház között.
-
Vakegérke
félisten
válasz
mikk2000 #1479 üzenetére
Okoskodom, tehát vagyok.
Először a csiszolgatás.
Sima felület, mondjuk üveg, bakelit, bútorlap, dohányzó asztalka. Ráteszed a polírpapírt, egyik kézzel lefogod, hogy ne csúszkáljon, a másikkal meg huzigálod rajta a hűtőt jobbra-balra, föl-le, és körkörösen. Ha nagyon nem akar csiszolódni, akkor kicsit durvábbal próbálkozz. Szerintem a 200-as elég finom. A lényeg az, hogy egyenes legyen a felület, és viszonylag sima. A mini karcokat kitömi a jó kis hűtőpaszta, gondolom teszel rá.Pöcök gond.
A csavar-rugó páros jó megoldás.
"...úgy saccolom hogy az alaplap alja és a ház alja közti hely nem elegendő a rendes leszorításhoz."
Tóld be alulról a csavart, a feje elfér. Felül meg van elég hely. Ha mégsem, akkor fűrészelsz, és lereszeled kúposra a csavar végét.
Talán még a rugó sem kell, ha útban van, gondot okoz. Kézzel lágyan meghúzod az anyákat, közben ujjal szorítod a hűtőt a hűtendő felületre. Ez egyenletes felfekvést, egyenletes leszorítást biztosít. Utána azonos fordulatnyit tekersz mindegyik anyán, immár szerszámmal.Bocs, ha hosszú voltam.
-
Vakegérke
félisten
válasz
reaper05 #871 üzenetére
Most vagy nem értem a dolgot, vagy butaságom bizonyítgatom.
Ha jól értem, a NET kapcsolat a problémád, és SMC a hálókártyád.
Idáig stimmel?
Ha igen, akkor folytatom. Ha nem, akkor is.
1., Hálókártya pontos tipusa? Tudod? Biztos tudod. Ha nem, hatékony segítség az Everest. Driver rendben? Az eszközkezelőben nincs sárga kérdőjel? Szerintem nincs, de megkérdeztem, biztos, ami biztos. Netán találsz frissebb drivert a NET-en? Ha igen, érdemes feltenni próbából.
2., Előzőek kipipálva, mégis gond van. Nekem is volt egy régi gépemben. Szakik kötötték a NET-et, hálókártyát installálták, majd egy félig halott kapcsolattal hagytak ott. Mint a csiga. Ekkor jött a józan paraszti ész. Eszközkezelő, hálókártyán jobb klikk, tulajdonságok, speciális fül. Speed nem auto, hanem 10 half. Mentés, és láss csodát, kinyílt előttem a világ. Irány vissza, 10 full, mentés, így is jó volt. Fölötte viszont kakukk, rakoncátlankodott.
Bocs, ha bőbeszédű voltam, méginkább bocs, ha nem tudtam segíteni. -
Vakegérke
félisten
Feltettem a 4.06-ost, parancsoljatok:
[link]
A dll file a magyar nyelvi állomány. Szedjétek le, ha kell valakinek, cirka egy hét múlva törlöm a szerverről. -
Vakegérke
félisten
-
Vakegérke
félisten
No most frankón, ez akkora gond?
Siriusb után lehettem volna a második megszólaló, nem tettem meg. Nem azért, mert féltem topicot óvó szavaid miatt, csak meghagytam másoknak a lehetőséget. Sokszor voltam már életemben első, nem vonz a helyezés.
''játszani is engedd szép, komoly fiadat!''
Játszunk, és remélem, ez nem bűn. A falakat tudomásul vesszük, ám a falakon belül a korlátokat hadd helyezzük el mi. Hamar lefut ez az ''én vagyok az akárhanyadik'' mizéria, és folytatódik az érdemleges, valóban hasznos munka.
Figyelmed hasznos, jó örzője vagy a fórumnak. Köszönet jár érte.
Remélem, nem veszed sértésnek szavaim, nem bántani akarlak, ezt érezheted. Segítettél, köszönjük. A többi a topic lakók dolga. Elhiheted, viselkedésünk nem hagy kívánni valót maga után. Ha pedig javíthatatlan renitens téved ide, le fogjuk rendezni. Ha nem sikerül, úgy kérni fogjuk hathatós segítséged.
Türelmed köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- ASUS ROG Strix X570-E Gaming WiFi Alaplap
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 1
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest