- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
Gorneck23-nak, hogy ne unatkozzon
E6400, 2*1Gb/1066 A-Data EE, F10
450*8 (1:1) 4-4-4-12-Spd
1,5V
2.0V
+0,1V
+0,1V
Norm. -
qwertly
addikt
A biosba mit kellene álitani,hogy a satás dvd írot felismerje,amikor patás winyóm van
-
qwertly
addikt
Sziasztok most ismerkedek a linixal és a biztonság miatt nem használt patás winyóra akartam tellepitenni
.A dvd meghajtom pedig satás a limux nem ismeri fell a a satás dvd meghajtót mit kellene állítani a biosba hogy menjen a tellepités.Köszi
-
Norbyte
tag
Sziasztok,
van egy olyan problémám a DS4-esemmel, hogy minden hideg indulásnál (nem restart)
változatosan sípol. Van amikor majdnem úgy, ahogy a könyve hátulján a hibajelzés pittyegések, de általában hosszú, majd rövid pitty vagy pont fordítva.
Igazából a géppel semmi baj nincs, csak idegesít a hülye pittyegése.Load BIOS default nem segít, BIOS frissítés sem.
A hibakódok alapján ez lehet BIOS, memória, CPU gond, de ember legyen aki kihámozza, hogy éppen mit fütyörészik. -
Zaknafein
csendes tag
Jelentem 965p-s Msi lap is 65 celsius bár a vicces az az hogy, nincs kézmeleg a borda.Ettől és a másodszori ON gombra indulástól eltekintve tökéletesen működik.
-
Rick4
félisten
válasz
qwertly #1371 üzenetére
megnéztem, az én biosom rögtön a standard cmos featuresben felkínálja, a vinyóm IDE channel 0 masteren van, a hozzáférésnél van none, auto, manual lehetőség, ha none-ra rakom, nem látja a vinyót, tehát nem csak sata-ide tiltás van, hanem külön minden csatlakozót le tudsz zárni..sőt, ha lezárom a vinyó sata csatiját, a következő bootnál a bootsorrendben beállított eszközzel próbálkozik, és nem is hajlandó elindulni, köv biosba lépésnél sem látja, csak a beállított auto (láthatóság) beállítás utáni újraindulások... vagyis a boot során láthatatlan marad a letiltott eszközöd..megfelel?
-
qwertly
addikt
Hali olyan kérdésem lenne,van 2 winyóm és dvd írom mind satára dugva.Kiváncsiságbol be tennék egy patás winyót,hogy arra telepítsek Vistát és Ubuntot.Azért ilyen bonyolultan mert már volt ,hogy véletlen linux telepitésel le gyalultam az XP particiót
.Igy a patás winyón gyakorolgatnék
.És aszt szeretném tudni,hogy a biosba letilthatom-e a satás winyókat és akor nem kötném ki hanem csak letiltanám őket amig a patáson gyakorolom a linuxot és a vistát.Ha pedig megunám őket akor van mód arra,hogy a patás winyót tiltom le
.Igy ujra használhatnám az xp-met vinyó kiszerelése nélkül is.Hát ennyi lenne
-
ftmf
tag
Ajaj... A videókártyákon a ddr2 vs ddr3 nem ugyanaz, mint a rendszermemóriáknál. Nagyon nem.
Támpotok VGA-hoz, ami Neked jó lenne: minimum 128 bit memória sávszélesség, MINDENKÉPP ddr3-as memória, és ne legyen a 8000es széria alsó kategóriája. Nem éri meg. Hiába dx10, a legalapabb dx10-es game is kiakasztja.
Példa: Anno a 6600gt-m (128MB DDR3, 128 bit) jobb volt, mint a 7300gt 256MB DDR2vel.
-
mikk2000
őstag
PD 925-ben az a jó, hogy 2x2MB-os
A Core2 E2140 ami olcsóbb az meg 1 MB azért ez számít nem?A technikai paraméterek egyáltalán nem állnak egyenesen arányban a teljesítménnyel, különben nem kéne tesztelni a különböző konfigokat hogy mit tudnak
A processzorok elég bonyolult felépítésűek ahhoz hogy ki tud találni az az 1 mega cache mennyit számít. Röviden azt tudnám mondani, hogy ha azonos felépítésű procikat nézel, akkor lehet megsaccolni hogy a magasabb freki gyorsabb működést, a nagyobb cache pedig feltehetőleg gyorsulást eredményez. Ez esetben viszont két teljesen eltérő felépítésű termékről van szó.
Szerintem nézegess összehasonlító teszteket, ha nem hiszel azoknak akik a core2-őt ajánlották. Én magam egyébként nem tudom hogy a kettő közül melyik a nagyobb teljesítményű - és nem is érdekel. -
tkesy
őstag
#1358 valóban...
-
-
Caruss
csendes tag
PD 925-ben az a jó, hogy 2x2MB-os
A Core2 E2140 ami olcsóbb az meg 1 MB azért ez számít nem?Azért gondoltam, hogy DDR2es VGA elég lesz a 7300GT-ból, mert egy prohardveres cikk szerint alacsonyabb MHz-en nincs komoly különbség a ddr2 és a ddr3 között.
http://prohardver.hu/teszt/ddr2_versus_ddr3/bevezeto.html
Amúgy szerintetek melyik jobb:
Gigabyte NX85T128P nVidia 8500GT 128MB PCIe
PCI-E, nVidia 8500, 128MB, DDR3, 128bit, Gigabyte, Passzív, DirectX10, TV-out, mag/ram órajel: 500MHz/1000MHzvagy:
MSI GF NX7300GS-MD256EH nVidia7300GS 256MB PCI-E
PCI-E, nVidia 7300, 256MB, DDRII, 64bit, MSI, Passzív, TV-out, HDMI, mag/ram órajel: 550/540MHz; HDMI kimenetEgyik 256Mhz, a másik 128, de az DDR3-as.
-
ftmf
tag
Orthos: stress memo, stress cpu
Nem tudom pontosan, nem akarok újraindulni, ha nem muszály, ezért hátha elég pontatlanul:
360 fsb, 2,66 mem szorzó, PCIe freki fix 100, turbó (vagy mi a neve
) disabled, 5-5-5-15 időzítések, mem:+0,2V , proc: mittomén, sok, bőven elég
Ha másvalami kell, akkor megnézem.
-
ftmf
tag
Van valami, amit már tapasztalok egy ideje a gépemnél, de most lettt nagyon elegem belőle. Remélem tudtok segíteni.
Este pizsilövés, gép ki, másnap meló, délután haza, gép be, és azt látom, hogy a biosz beállítások elszálltak. Na nem mind, csak a lényeg: Visszaállítja az FSB-t, a PCI-e frekit a gyárira.
Látszólag minden más változatlan. Mi a f..szt tudnék vele kezdeni???
-
ftmf
tag
Valóban... a proci dolgot benéztem.
Ennek ellenére (főleg ha olcsóbb is) ajánlom a 2160at. Simán megy 2x2,8-on alapfeszen, de bőven bír többet feszemeléssel. Ezt biztosan mondom, nekem ez van. PD925ről nincs tapasztalatom, ezért arra nem mondok semmit. Te döntésed.Örülök, hogy meggondoltad magad a deszkával kapcsolatban. Jól jársz vele.
-
Caruss
csendes tag
Ez a konfig kijön 40.000ből. Efölé nem nagyon szeretnék menni.
Érdekes, hogy a Core2Duo E2160-et említed, ugyanis amit én néztem (PD925) az drágább és sz.tem jobb is. Vagy nem?
Az alaplap tanácsodat mindenképp megfogadom. Nézek valammi jobbat.
Amúgy szerintem ezzel az összeállítással már lehet játszani 2005-ös 2006os játékokat sőt az újabbakat is ha butítok rajzuk.
Ezért gondoltam rá, hogy elég lesz ennyiből kihozni a cuccot. 100.000Ft-ot meg nem költök játékra. -
ftmf
tag
Szerintem azt a lapot ne vedd meg. Legalább 965-ös chipsettelt szereltet szabad megvenni. A proci is inkább Dual Core E2160 legyen.
Az általad összeállítod konfigból ítélve szűkös a keret. Ha így van, akkor a proci maradhat, de a lapot ne vedd meg. P35-ös chipset még jobb lenne, de 965 alatt semmiképp.
Tényleg: mennyit szeretnél költeni rá?
-
Caruss
csendes tag
internet, office, stb...
De szeretném ha játszani is lehetne rajta. Pl HL2, War3, Dawn of War és ehhez hasonló már régebbinek mondható játékok.
Fontos szempont, hogy jó árban legyen a konfig.
Mivel olyan nagyon nem értek a hardverekhez (csak a cikkekből tájékozódom), várom a javaslatokat -
Caruss
csendes tag
Hali
Terveim szerint a következőket venném:
VGA: ASUS 7300GT 256 MB PCI-E
RAM: 1GB (667)
CPU: CPU INTEL PD S775 925 (3GHZ/800FSB/2*2MB)Milyen alaplapot ajánlanátok ehhez a konfighoz?
Én ezt néztem ki:
Gigabyte 8I945GCMX-S2
Intel945G/GC LGA775 ATX
INTEL 945GC, FSB 1066/800/533, 2xDDRII-667, 4x SATAII, 2xPCI, 1xPCIEx4, 1xPCI Express x16, Integrált Intel GMA950 VGA, DX9.0(max192MB), HD Audio, 8xUSB2.0, Firewire, mATX -
-
Rick4
félisten
miért nem? ez a legjobb dolog, amit csak el tudsz képzelni....az olaj nem vezeti az áramot, egy hűtött olaj nem fagy meg 0 fok alatt sem, így a gépedet akár -20 -30 fokon is hajthatod....és minden hűtve lesz, akkor figyel csak be igazán a tuning....a blokkos vízhűtés ideje lejárt, mert messze nem tökéletes.. ott van egy video, -61 fokon megy a cucc..ráadásul csak egy akvárium( pár db ezres) és 20 liter étolaj kell (megint csak pár db ezres) pár nagyobb hűtőborda, és hadd szóljon..
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
Gorneck #1327 üzenetére
nem beszélve arról, hogy a léghűtés hűti az adott melegedő rész közvetlen környezetét is, míg a víznél ez nincs meg. tehát csak van valami abban, hogy a légáramlat nem teljes mértékben váltható le a vízhűtéssel...
esetleg így érdemes:
babaolaj-pc -
-
ftmf
tag
Üdv!
Víz kerül a gépembe, amiatt jelentős légkavaró leépítést szeretnék végrehajtani.
Lesz CPU+NB hűtés. Tuning is természetesen.
Kellene egy kis segítség: mi az, amit még hűtenem kéne az alaplapon valamilyen formában? Bekarikázná nekem valaki a célterületeket egy 965p-ds3 képen, és elküldené/feltenné valahova? (ne a kepfeltoltes.hu -ra pls --- nem jön be)Elég sürgős lenne!
THX
-
mikk2000
őstag
Megnyugodhatsz, ez nem az északi híd hőmérséklete. Az kissé...forróbb ennél. Tudom hogy a hőfokot nehéz kézrátétellel megállapítani, de 40 és 60 fok közt csak lehet érezni a különbséget
És erre rájön a borda "vesztesége" azaz a chip forróbb, mint a borda.
Az hogy egy fórumon mit olvasol az egy dolog, látod te is olyanokat írkálsz hogy 40 fok az mch, egyébként az everest és a speedfan két külön progi, és ez utóbbinál se láttam mch hőfokot.
-
Rick4
félisten
válasz
mikk2000 #1320 üzenetére
The NorthBridge temp on the Gigabyte 965 board is Temp1 in SpeedFan..ezt egy fórumon olvastam, több helyen is, hivatalosan nem találtam rá semmi konkrét forrást...megnéztem, nekem az 38 fokon van..tehát van ami tuningnál mutatja a chipset hőmérsékletét, hogy a kiinduló mondatra válaszoljak..
-
Rick4
félisten
válasz
mikk2000 #1318 üzenetére
nálam elérhető, nem tudtam, hogy van ahonnan nem...
...
A feltöltött kép nem engedélyezett! Csak JPEG, GIF, PNG!..a kpem JPEG kiterjesztésű..
milyen net az, amivel nem elérhető minden oldal?
imageshack -
Rick4
félisten
-
HolyFire
aktív tag
Helló mindenki!
Help Me! az a gondom hogy vettem SuperTalent T800 memóriákat... Betoltam a 965p-ds3 lapomba. Eddíg még semmi gond nincs... Csak ha veltölom a memória feszt 2,2-re és az időzítéseket 4-4-3-8-ra ahogy azt kell.....nahh akkor jönnek a gondok:
-winfos elindul de valami hibát talál mindíg ha el akarok indítani valami progit és az exploler mindíg leáll.... De ha vissza teszek mindent gyári beállításra tökéletesen működig a masina...csak hát nekem nem au 5-5-5-15 időzítés kell hanem a 4-4-3-8Kaptam ollan tanácsot hogy adjak plusz feszt az ésuaki hídnak....hát nem tudom... Jó lenne ha valakinek illen alaplap memória párosa van és neki is illen gondjai voltak és tudna segíteni....
Előre is köszönöm a tanult kollégét segítségét
-
thomeef
őstag
Hali!
Az a gondom hogy a p965 s3 alaplapom chipsete 39 fok körül lebeg, vissza olvastam ezügyben és láttam 47, sőt 60 fokos lakahőfokot is ugyh kicsit megnyugodtam
A kérdésem hogy érdemes rá venni jó kis virág alakú kék zalmant vagy felesleges mert ez nem olyan vészes?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3271, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3430, 91% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest