- Ovális kamera és Exynos az S26 Ultra pletykakosarában
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F7
Új hozzászólás Aktív témák
-
keszegduda
őstag
A 400 nincs meg...egyszerűen nem indul...
De nem baj jó lesz ez így is... -
Gorneck
legenda
válasz
keszegduda #696 üzenetére
Auto volt akkor nem biztos 800on akart menni a ram és kell neki egy kis fesz...
-
Bagira01
veterán
válasz
keszegduda #694 üzenetére
Sajnos nekem is ez volt a gond mint már írtam. Először csak 377-ig ment az fsb. Aztán hűtéssel látszólag stabilan ment 400x8-at. Elátkozott lapok. Majd az új lapba kiderül hogy a proci volt-e a ludas(ha igen irány a kuka
)
-
Gorneck
legenda
válasz
keszegduda #694 üzenetére
Simán, de nem ennyin...
Memory multiplier? 2 igaz?
Ramnak kéne sztem fesz...+0,1v. -
keszegduda
őstag
Nekem van egy DS3P-m E6400-al és ott nem gond a 470-es FSB sem, ellenben ezzel a sima DS3-al, pedig a hűtés teljesen ugyan az.
Lehet hogy FSB korlátos lenne a proci? De ilyen kicsi FSB-nél szerintem nem lehet...
Az én gépem: az adataimnál
A másik: Giga DS3, E6320, 2GB kingmax 800-as, a többi nem lényeg szeritem..
5 5 5 18 a kingmax időzítése 1,8V-on, adjak neki+ feszt?
PCI-Exp. freki 100Mhz
Tudom hogy mit csináltam az én lapomnál...ugyan azt próbálom elérni a sima DS3-nál, de ott valahogy nem megy...
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
keszegduda #691 üzenetére
Akkor két 965-ös DS3-ról van szó?
Pontos beállítást, konfigot tudnál mondani? -
Bagira01
veterán
válasz
keszegduda #691 üzenetére
Nekem is volt ilyen gond. Én raktam egy ventit a chipset fölé és úgy már vitte a 400-at de fölötte már nem. Lehet hogy csak véletlen volt hogy ment de úgy lazán elindult. Egy próbát megér.
-
keszegduda
őstag
Üdv!
Adott egy DS3 lap Rev 3.3-as benne egy E6320-al. Elkezdtem tuningolhatni és úgy tűnik nem megy úgy mint az én lapomnál. Belőttem neki kezdésnek egy 400-as FSB-t, mondom ezt bírnia kell. Nem indul. Igaz AUTO-n volt a memória időzítés, ettől lehet? Adtam ekkor 1.4V-ot neki, hátha de nem, viszont még mindig AUTO-n volt a mem. Visszavettem 375-re az FSB-t, ott megy és így 750-en megy a ram, atomstabil 1,34V-on. Az alapfesz itt 1,35V.
Próbáljam meg beállítani fixre az időzítéseket? Esetleg kell +fesz valaminek?
Egy picit megúntam hogy ki-be pakolom az elemet.
Köszi! -
trident
csendes tag
Sziasztok!
Remélhetőleg pár napon belül S3 tulajdonos leszek én is. Az lenne a kérdésem, érdemes újrapasztázni az NB-SB-t? Érdemes esetleg lecserélni mondjuk zalmanra a bordákat? -
Vakegérke
félisten
Feltettem a 4.06-ost, parancsoljatok:
[link]
A dll file a magyar nyelvi állomány. Szedjétek le, ha kell valakinek, cirka egy hét múlva törlöm a szerverről. -
tlac
nagyúr
tényleg nem ide illő...
daemon tools nekem sem megy, úgy vettem észre nem nagyon fejlesztik...
használj mást
3DMark05-nek menni kellene, szedjél le hozzá patchet
De a Windows az 32bit-es és megnéztem a Bios-t ott is 32bit van beállítva.
ilyet nem hiszem, h lehetne a biosban állítani
[Szerkesztve] -
Ricko
tag
Hello mindenkinek!
Nem egy pont ide illő kérdéssel fordulnék hozzátok.
Most váltottam AMD-ről Intelre.
Az a helyzet, hogy feltelepítem a Windows XP SP2 edition-t, majd feldombálom a programokat. Amikor viszont elkezdem feltenni a Daemon Tools-t, akkor a telepítés során ez írja ki:
''This program will install SCSI Pass Through Direct (SPTD) layer on your computer.
WARNING - SPTD is not compatible with kernel mode debuggers (SoftICE, WinDBG etc.)!
Please cancel setup if you plan to use kernel debugger on this machine.''
Amikor feltelepítettem, akkor kért egy újraindítást, majd mikor megtörtént elkezdett tölteni a Windows de utána már nem lépett be, csak fekete képernyő.
Valahogy aztán sikerült belépnem, de mindjárt az elején, amikor beléptem a Windows-ba ezt írta ki hibaüzenetként a Daemon Tools:
''Initialization error.
This program requires at least Windows 2000 with SPTD 1.24 or higher.
Kernel debugger must be deactivated.''
Ami fura, hogy vannak más egyéb alkalmazások is amelyek a 939 AMD-n mentek, viszont az Intelemen nem mennek (pl.: 3DMark05, F.E.A.R)
Vírus nincs a gépen. Arra gyanakodtam, hogy valami 64bit-en megy és az okozza a problámákat. De a Windows az 32bit-es és megnéztem a Bios-t ott is 32bit van beállítva.
Most találtam fent a Daemon Tools oldalán egy új verziót a Daemon Tools v4.09.1 X86 32 Bits (with SPTD 1.43).
De nem értem most ezt az SPTD-s dolgot.
Légyszi aki tud segítsen már.... előre is köszönöm -
1face
senior tag
DS4-ről cumi levenni a NB hűtést?
MOD: elég sátáni hsz. lett
[Szerkesztve] -
péter007
senior tag
emebrek
ezen a lapon nincs olyan cerkás vmodra leehtőség mint a p5K-n?
iszonatokat droopol a d805-el a lap -
wesker24
senior tag
Hello nekem van egy Gigabyte 965P S3 Rev 3.3-as alaplapom !!
De hol lehet egyáltalán beállitani ezen az alaplapon hogy tudja a SMART-ot !!
A biosban Enabled-ra raktam azt hogy HDD Smart Enabled de még igy sem jó valamiért mert nem képes leolvasni a hőmérsékletet a vinyóról az Everest meg a többi progi HDD Life Pro HDD Sentinel stb...
Azt irja ki hogy NO HDD with Smart !!!
Valami drivert kell felrakni vagy valamit be kell állitani ??
Mert a régi ASUS alaplapomnál (Asus P5LD2) egyből leolvasta a wincsi hőmérsékletét !! -
Rusher
őstag
válasz
K21_overlord #658 üzenetére
3.3
tlac próbálgasd, a ramok 1000Mhz-en többet kell mennie
[Szerkesztve] -
K21_overlord
tag
Ha bemegyek boltba mien lapot kapok mostanában? 1.0, 2.0 vagy 3.0 s revet?
-
conair
tag
Nekem most szinkronban megy 5-5-5-15-ös időzítéssel 8x400-al 2x multiplyjal érdemes lenne még szűkebbre vennem az ídőzítéseket? kingmax ramok elvileg nem egy full tuning jószágok. Feszt nem adtam semminek és nem is akarok.
[Szerkesztve] -
péter007
senior tag
válasz
Kicsirics77 #650 üzenetére
jah elfelejtettem
800-as
és ez volt a bordára ragasztva bár ez nem hiszem hogy sokat segít: GX22GB6400DC
de ti majd megmondjátok -
péter007
senior tag
hy
megvannak a geil value ramok és kérdésem lenne hogy 4-4-412-őn bírják ezek a 700 körüli iramot?
és mennyi veszt adjak neki?
most minden alapon van -
tlac
nagyúr
Hát 1100 CL4 hez már olyan 2.5-2.55v kell
cl5 volt
esetleg adhatok még neki feszt, de nem hiszem...
Próbáld meg a legmagasabb fsb-n szinkronban CL4
igen, ezt még meg akarom nézni
CL6-al megpróbálom majd
nekem a goodramom cl6-on csúnyán hibázott ugyanolyan beállítások mellett, ahol a cl5 rendesen ment... -
Rusher
őstag
Hát 1100 CL4 hez már olyan 2.5-2.55v kell......milyen órajelen stabil a procid? Próbáld meg a legmagasabb fsb-n szinkronban CL4
Én egyszer kipróbáltam a ramom 1300Mhz-en 2.55v CL5 és újraindítom post megy, aztán amikor a wint töltötte be akkor újraindult...CL6-al megpróbálom majd -
péter007
senior tag
hy mindenkinek
ma megyek az új ramokért és ha minden jól megy jövőhéten tán befigyel egy e2160 is -
tlac
nagyúr
sztem este csinálok képet a mostani cuccal ezeken a beállításokon
várom
A ramidőzítések ugyanazok mindkét órajelen?
1. 8 x 450 = 3600
ram: 900, 4,4,4,12 turbo
2. itt több lehetőség is van
pl. 8 x 420 = 3360
ram: 1050, 4,4,4,12, fast
vagy
8 x 430 = 3440
ram: 1075, 5,5,5,15
de sehogysem sem lett jelentősen gyorsabb a másdodik közül vmelyik, mint az első -
tlac
nagyúr
-
Matthew
őstag
Sziasztok!
Erősítsetek meg légyszi: a 965P S3/DS3 lap tud raid0-t ugye? Tegnap vettem egy Asus P5B-t és az csak úgy tudja, hogy az egyik vinyó a belső (és egyetlen) JMicron csatin van, a másiknak meg csak külső helye van amihez ugye csak e-sata kábellel lehet hozzákapcsolni...
Tehát a raid0-hoz ennél mindkét csati belül van, ugye? Egyéb nehézségek raid-nél? -
tlac
nagyúr
szerintetek melyik a gyorsabb?
1. 8 x 450 = 3600
ram: 900, 4,4,4,12 turbo
2. 8 x kb. 420 - 430 = kb. 3360 - 3440
ram: 1050 - 1075, 4,4,4,12 vagy 5,5,5,15
ez még nincs rendesen tesztelve
de a 8 x 430 ram: 1075, 4,4,4,12, fast valószínűleg már nem működik (win hibázott)
winrar-ral el lehetne dönteni? -
Gorneck
legenda
válasz
K21_overlord #623 üzenetére
A vételkor igazából semmire...meg legyen hozzá minden...ennyi...
-
K21_overlord
tag
Hellósztok
Holnap veszek ilyen lapot, ha esetleg lenne valami jó tanács h mire figyeljen ilyenkor az emberazt megköszönném.
THX -
tlac
nagyúr
bios 1,65 everest erre 1,6-ot mondott
mch +0,5
fsb +0,35 (ennél többet nem lehet adni)
mem +0,5
tehát az a rendesen szétfeszelt állapot
8 x 464-en bootoltam és onnan setfsb-vel tovább
et5-tel jobb lett volna, de az 1,6-tól lefagy, a lap is másképp kezeli ezt a feszt, mint az ennél kisebbeket
igazából a lap vmennyire stabillá tétele jelentette a kihívást
498-ig viszonylag könnyen ment, de 500-nál szinte mindig megadta magát
azt vettem észre, hogy inkább a nagy sebességet nem bírja
először 4 4 4 12, turbo-val próbálkoztam, itt 490 fsb körül több, mint 9000-es olvasás, írás volt everest-ben
aztán ezt feladtam és beraktam auto-ra a ramot és performanche enhancét normal-ra, így már ment az 500
8 x 500-at jobb lappal sem bírnék elérni stabilan
kb. 3800-at még esetleg ki lehetne hozni orthos stabilan, de ezt is csak hideg időben, mert ide is kell kb bios 1,6 , viszont már 8 x 470-en sem indul el a lap, csak win alól tudom felhúzni ide
a 8 x 464 = 3712 az rendesen elindul, de ezt már fent is írtam, hogy erről bootoltam és
innen haladtam tovább
gazdaságosan a 8 x 450-et lehet elérni, mert ide biosban kb 1,5 elég és ezzel hidegebb időkben sincs tat-tal gond, orthos alatt nincs gond a hőmérséklettel
viszont itt nem tudom hova felszorozni a ramot, csak 900-ig, a következő szorzó már sok szerintem a lapnak, mert a 8 x 400 ram 1066-on sem megy (gép nem indul) lejjebb kell venni az fsb-t
érdekes, hogy a 266 x 8, ram 1066-on sem szimpatikus a lapnak, áramtalanítás után duplastartot csinál, hiába feszelek szét mindent, nem múlik el
Brumi˘:
Milyen meleg volt?
superpi alatt azt hiszem kb 70 volt a mag (de most nagyon nem vagyok benne biztos, nem sokat foglalkoztam vele, mert bőven maglassulás alatt volt, pi nem sokat terhel)
[Szerkesztve] -
Gaben01
őstag
A 8x475-el igazad van,de 8x450-en használta,rákérdeztem a biosban nem tolta 1,475V fölé a feszt.Nálam 8x450-en 1,6V (bios) mellett már hibázik orthosban.Nem újonctól vettem,tehát elhiszem Gomezz-nek h tudja a proci amít leírt.Eddig ahány c2d volt ebben a lapban annyi féleképpen viselkedett.Eredetileg egy 6300-as volt benne, csak azért állt meg 7x485-nél mert a szerencsétlen 667-es ramjaim 970-nél kifulladtak,aztán most egy 6400-es volt benne amit az első pár napban képtelenség volt húzni normális feszültség mellett húzni.De pár nap után valamiért elment az orthos 3 órát hiba nélkül ugyanazokkal beállításokkal amikkel az első napon nem,igaz nem ugyanazokkal a beállításokkal mint az előző tulajnál,de ez lapfüggő.És akkor itt van ez a 6600-os,ami kb 2x olyan drága lapban mint az enyém alacsony fesszel megy szépen,nálam meg igencsak szenvedni kell vele.A 6300-as anno ment 7x510-en is kölcsön ramokkal,a lap bírja a magas fsb-t, a 6600-os tudja a 8x450-et,de mégse sikerül összehoznom.Franc se érti ezt.Lehet hagyom őket még ''összeszokni''.
-
bim
veterán
nem biztos hogy a csipszet vége volt a 470.
lehet a procid nem vitte stabilan a 470 feletti fsb.-t.
az én DS4-em betonstabil 510-et vitt.
akinek viszi a procija a magas fsb-t annak mind 495 körül hasalt el a csipszet.szóval....
Gaben:az hogy neki 1 teszt erejéig vitte a 8x475-öt az nem sok mindent jelent .az enyém is vitt 6x540-et pár percig és azóta sem.pedig nem volt tulfeszelve.
[Szerkesztve] -
Gaben01
őstag
Az okfejtés nekem ott sántít hogy egy asus commandoban ment 8x475-öt is ez a 6600-os.Tehát inkább a lapom és a feszültségszabályzása lehet a ludas a dologban,cserélni viszont most nem fogok csak ez miatt.Asszem előbb a 2x1GB 667-es pqi ramomat cserélem le,lehet nem rajonganak túlzottan a 900+ órajelért (2,1V - 2,3V)
Hogy megért-e +10K-t vagy nem,ezt nem merném így kijelenteni,csak tegnap este óta van nálam.Neked mennyibe volt a váltás?
Egyébként meg egy ''csak'' 3555-ön (48%-os tuning) járó 6600-os nem tűnik rossznak,pláne hogy tudom van még benne tartalék.Egy quad-ra viszont már tényleg nincs szükségem,majd pakolok alál a későbbiekben valami komolyabb lapot amiben ki tudom hajtani és akkor már boldog ember leszek (hát még a nejem)
-
helkis
veterán
nálam a ds4-ben az E6400-es ment 7x470-et is, ami valszeg a chipset vége jelen esetben, 6x500-on is elindult, de asztal megjelenése után restart.. így 8x400-on alapfeszen hajtottam, elég volt ez a sebesség.. most hogy meglett a Q6600-még ennyin sem akar menni.. pedig elbírja a proci a 3200-at (356x9), valós 1.316v-on.. valósnak azt a legalacsonyabb feszt írom, amit 4x-prime95 alatt cpu-z kiír, ez menet közben is változik. idle, asszem 1.362v-ot ad neki a lap, de ehhez 1.4v-ot kell beállítanom biosban, elég nagy a drop. ráadásul eléggé melegszik is a proci (h2o-úton
). digihez mindenképp ilyesmit ajánlok brutális telejsítmény, egy megfelelő software-en keresztül!
szvsz +10k-t nem ért meg a csere..
ha jó az okfejtésem, akkor azt tudjuk ebből leszűrni, hogy minnél nagyobb egy proci alapteljesítménye, ill fogyasztása, annál kevésbé lehet az FSB-jét tuningolni (lehet, hogy egy proci pl.: 6x500-on többet fogyszat, mint 8x375-ön?).. az a vicc, hogy quad-ok még a űbercsászár p-35-ös lapokban is alig mennek jobban, az a +25-30Mhz az fsb-ben, nekem nem jelent akkora előnyt, hogy megérje cserélnem emiatt. így marad a lap egyelőre...
-
Gaben01
őstag
Na,az éjszaka föltettem az F12-est bios-t,túl nagy változást nem vettem észre,egyenlőre.Nem is olyan régen még 7x485-ön ment ebben a lapban egy 6300-as,szóval az fb-t bírnia kéne.Gomezz 8x450-en használta,nekem az istennek nem akar menni 3,6-on,se 9x400 se 8x450-es beállítással.A fura az,hogy 9x395@1,5V (bios)/1,440V cpu-z beállítással viszont hiba nélkül megy.
Az már most nyilvánvaló számomra 1-2 teszt lefuttatása után,hogy azonos órajelen erősebb mint a 6400-es,legalábbis a benchmarkok és szintetikus tesztek szintjén.Van kb 60G digitalizált DV videóm,majd nekiállok konvertálgatni és akkor kiderül.
Ment egy pm is. -
helkis
veterán
szerintem simán megpróbálhatod F12-vel.. az 1.43v-valszeg nem a beállított, hanem valós feszt takar, vagyis a lap drop-olásától függően mást kell beállítani akár jóval nagyobbat (terhelés alatt nézd meg, ott is esik a fesz), vagy vcore-mod-ot kell megcsinálni. persze ettől nem lesz hüvösebb a proci.. vedd le a szorzót 6-ra aztán teszteld ki azt a legnagyobb fsb-t, amit az új procival elbír a lap.. aztán tolhatod a szorzót felfele!
egyébként mennyibe volt a váltás? megérte 2Mb+cache-ért? -
tlac
nagyúr
egy kis superpi 4000-en: [link]
-
Gaben01
őstag
Csak azért kérdezem mert megvettem ma Gomezz-től ezt:
''6600 C2 8x475-ön (3800, 1.43V) ment egy teszt erejéig a Commandóba.
Egyébként 450en használtam''
Nálam érdekes dolgokat művel,már alapfeszen is 48 fokosnak mutatja a core temp 0.95.
9*400-on pedig 1,55V (bios) kell neki h ne dobjon hibát az orthos,bár még friss a dolog és nem volt időm túl sok tesztre,de 1,5V-nál már fél perc után hibát dob,ráadásul rohadtul melegszik,teszi mindezt vízhűtés mellett.Már újrapasztáztam arctic silverrel,rendesen rajta van a blokk,nem értem mi lehet a gond.Lehet h az F7-es a bios miatt?Ha igen melyiket érdemes föltenni?
Vagy próbálkozzak inkább 8-as szorzóval?
[Szerkesztve] -
renatinyo
csendes tag
Asus M2N-E Lapom + 3500+ am2 procim 775-ös lapra cserélném! Sürgös! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Ovális kamera és Exynos az S26 Ultra pletykakosarában
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
- Apple iPad Pro 11 (2018) 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest