Hirdetés
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Nonjour: nem fordít az EU-ban az AirPods
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Egy óra, két rendszer
- Nincs megállás akkuméretben
Új hozzászólás Aktív témák
-
littlelion21
addikt
A konkrét problémám ez:
a Geil BlackDragon 800Mhz /4-4-4-12/ ramok szinte húzhatatlanok. Először 300-as fsb-t próbáltam 3x-os szorzóval, ami ugye 900Mhz 5-5-5-15-ön és 18-on. Az eredmény - be sem bootol, csak újraindulgat. Adtam neki 2, majd 2.1V-ot - ugyanez. Majd visszavettem a szorzót 2.66-ra, ami 798Mhz 4-4-4-12-őn, itt legalább a winfos bejött - halleluja! Adtam neki orthost, hát mit mondjak, 2 másodpercenként észlelt hibát és állt le. Ezt mondjuk leszartam, az orthos az előző ramomnál is ezt csinálta - hibázott - de játék közben egyszer sem állt le/fagyott le/indult újra 3 hónap alatt. Ez viszont az UT3 alatt pár óra alatt 2x is, Crysis alatt 1x, Blacksite alatt szintén 2x dobott kékhalált vagy fagyott keményre.
A végén már visszavettem az fsb-t 295-re, így a ram csak 784-en jár, az orthos itt is szarrá hibázza magát, de játékok alatt legalább csak 1x fagyott meg.
A cpu-nak természetesen adtam 1.40625V-ot, ez nem lehet baj (a cpu teszt egyébként sem hibázik).
Próbáltam a sárga slotokban /ott volt az előző/, be sem bootol, csak újraindul. Nagynehezen átszenvedem a pirosba - ott működik (de hogy?)
Akitől vettem itt a ph-n (nevet nem mondok), nála 900-on meg 1000-en futkároztak az ugyabebből a szériából származó Geil BD-k.
Ő mondta, h talán a command rate-en kellene állítani. De ezekszerint így nem fogok.
Mi a francot csináljak? -
robekri
addikt
válasz
littlelion21 #1996 üzenetére
Nem tudsz 2T-t állítani!
Üdv.: Robe
-
mikk2000
őstag
válasz
littlelion21 #1996 üzenetére
Alapból 2T nemde?
-
littlelion21
addikt
Üdv!
A 965P-S3 biosában tudok valahol 2T állítani? -
-
hoffman_
nagyúr
válasz
mikk2000 #1991 üzenetére
A RAM-ok hibátlanok. Le letek tesztelve másik gépben és problémamentes futás volt. A feszek természetesen megvoltak.
tlac:
Az inkompatibilis? Hát az valami olyasmi hogy két alkatrész nem képes együtt hibamentes működést produkálni,esetleg el sem indul. Valami ilyesmivel tudnám definiálniAmúgy nem azt írtam hogy ez biztos... De a modulok hibátlanok és más lapban működtek is szépen. Ergó ha nem inkompatibilisek akkor a lap a hibás....?
- amúgy nekem is a "régebbi" modulok vannak
-
hoffman_
nagyúr
Üdv Minenki!
Nagyon fontos kérdésem lenne!
Ki milyen RAM-mal használja a lapot?? Nekem úgy néz ki inkompatibilis az A-Data EE 1066os moduljaimmal
Ha ez beigazolódik,akkor új RAM után kell néznem és NEM AKAROK mégegyszer ebbe a problémába ütközni... Tehát nagyon érdekelne,hogy melyik az a RAM amire bátran benevezhetek??
(elgondolkodtam az A-Data EE 800+on) Most komolyan.... és lehetőleg valami komolyabb márkára/minőségre gondolok,mert egy ideig nem szeretnék cserélni...
Kérlek adjatok tippeket
-
Emosz
tag
Még egy kérdésem lenne
Egyszer még nyáron, mikor p5b-ből átpakoltam a cuccokat ebbe a lapba, valahogy elbénáskodtam a procihűtő felrakását és felment a hőmérséklet 100 fokig majd lekapcsolt a gép... Ez árthatott a lapnak illetve a procinak? -
lumiukko
tag
Köszi a választ!
Valami mégse stimmel, mert amikor újraindítottam akkor leállt vista, pörögtek maxon a ventilátorok, és monitor elment aludni. Kikapcs-bekapcs, akkor betölti rendesen a módosított adatokkal vistát. Majd próba szerencse, fsb-t 400-ra raktam, szorzót 2-re, ahogy írtad. Biosból kilépett, újraindította a gépet, de csak pörögtek ventik stb.. Ki-bekapcs, és alapadatokra visszaállította magát(266fsb). Ötlet?
A ramok 2X2*512-es kit(összesen 4db) Geil Ultra. Ja, és a system voltage az manualon maradjon, vagy menyjen autora?
Thx -
Emosz
tag
-
lumiukko
tag
Sziasztok!
Gondoltam idelye lenne húzni kicsit a procit. Légyszi szóljatok, ha hülyeséget csináltam, illetve valami fontosat kihagytam.
Amiket állítgattam:
FSB:266.66--->320
RAM szorzó:nemtudom mennyi---> 2.5
PCI freki: Auto--->100
Ami viszont feltűnő volt, hogy pirosan villogott biosban egy szöveg, hogy nincs optimalizálva a feszültség az emelések után. De hagytam CPU-feszt. Manualon, akkor ugye nem állítgatja, tehát nem lehet gond.Köszi!
Remélem jó helyre írtam
-
mikk2000
őstag
A "prociszabályzós" szöveg engem a prociventillátor szabályzás-ra asszociált, ez volt a fő felvetésed is. Mivel én tuningolok, majdnem minden ilyen procilassítót kikapcsoltam amiről te beszélsz. Easy tune-ra nincs is szükséged, én azt mondtam hogy azt arra használom, hogy manuálisan tudjam beállítani a proci venti szabályzást, mivel a biosban csak előre megadott módok vannak amiből választani lehet, és az nekem nem volt megfelelő.
-
Emosz
tag
válasz
mikk2000 #1977 üzenetére
Egy picit elbeszélünk elbeszélünk egymás mellett szerintem... Én a biosos prociszabályozásról és ventiszabályozásról szeretnék érdeklődni azért mondtam, hogy minden "enableden" van, c1e meg ilyenek, te meg már a windowsosról írtál nekem szerintem. Mindenesetre köszi, ezt az easytunet még fel se raktam csak a szükséges drivereket...
-
Emosz
tag
válasz
mikk2000 #1975 üzenetére
Köszönöm szépen, sokáig gondolkodtam, hogy egyáltalán megkérdezzem ezeket, örülök, hogy végülis nincs probléma a dologgal
Viszont ez a prociszabályozós dolog kicsit érdekelne, én minden lehetőséget enabledre kapcsoltam.... Van valami ajánlott konfigurálás erre? Én nem tuningolom a cuccom, minden mindig alapon, viszont szeretném ha mindig a legoptimálisabb módon lenne használva a procim -
mikk2000
őstag
Szia
1. 800-as FSB-s proci 200Mhz-et jelent (1066-os 266Mhz-et), 800-as DDR2 ram 400Mhz-et, így logikus az 1:2 arány.
2. Az alaplap biosában többféle prociszabályzási módszer közül választhatsz, végülis minek tekerjen a hűtő feleslegesen terhelve a füled és rázva a gépet ha a proci hőmérséklete alatta van a maximális megengedettnek, ártani nem árt neki. Az én procimnál az intel oldalán láthatóan 61 fok a max megengedett, de itt akik jóval 3Ghz fölé mennek azoknál nyilván magasabb a hőfok persze kivéve ha vizet használnak.
-
Emosz
tag
sziasztok,lenne pár olyan kérdésem ami egyesek számára igen lámafílingnek tűnhet de nincs kitől megkérdeznem... notehát:
1. megnéztem everestel az fsb:ram órajel arányomat és 12:6 .ebben az a furcsa számomra, hogy 800as fsbs a corém és a ramom is .
2. miért van az, hogy néha úgy tűnik, mintha megállna a venti a procin, everesttel néztem, 800rpmre is visszamegy, miközben a proci már 45-48 fokos .
előre is köszi mindenkinek, aki oltani akar ezek miatt küldje privibe, viszont a segítőkész embereknek nagyon hálás lennék ha egy picit felvilágosítanának -
tibikbk
aktív tag
sziasztok
ma vettem egy ds3l deszkát,a cpu-m gyári orajale 3,4ghz ,ezt ö leszabályozta 2,4-re.
sugjátok meg ennél a lapnál miként megy a tuning!
thx -
Qru
MODERÁTOR
Lerántottam a legújabb Everestet, install után kiírta, hogy lejárt a próbaidőm és mehetek a csába...
Eekután az ingyenes home verziót töltöttem le, ami kicsit régi, mert 2005-ös és nem is ismeri fel a ICH8R délihidat, meg a deszkát sem. Szóval az adatok csak önmagukban hason líthatóak össze (mondjuk amúgy is
)
Mem. Performance mind két esetben: Turbo és option 1! 5ször mértem egymás után (össze fölös alkamzás kilőve term.) és a legjobb adatok a következők voltak:
Rob.Grap.Booster: Turbo
R: 7947MB/s
W: 2590MB/s
L: 64nsRob.Grap. Booster: Auto
R: 7990MB/s
W: 2651MB/s
L:63,8nsA többi esetben is átlag 100-al rávert a turbo beállításra írásnál auton, olvasásnál nincs ekkora különbség ott csak 50. (ha érdekel beírom mind az 5 mérési eredményt).
Eezk után kikapcsolatm a Boostert... elméletilg, az, hogy régi Everestet használtam nem befolyásolja a az értéket, mert önmagához hasonlítottam...
-
Qru
MODERÁTOR
-
-
mikk2000
őstag
Ezek a pendrájvok amikre rá van vésve hogy 1000x-es stb sokszor tényleg max USB1 sebességgel mennek, ennyit tudnak. A support pedig ha írsz nekik visszaír hogy sorry, de nem minden konfiguráción garantálják a max sebességet.
Szopás.
Itt a kérdés az hogy az pendrájvod USB2-őt mint kommunikációs szabványt tud-e, illetve az eszköz olvasási/írási sebessége magasabb-e mint az USB1 által elérhető max. Próbaként az alaplapi közvetlen USB csatin is próbáld ki, mert ott a kábel nem szól bele.
Ha XP-d van, akkor legyen SP1 de inkább SP2.Kiad egy ablakot és ott vannak a portok, és válasszak egy másikat
Hú ez azt akarja jelenteni hogy a saját alkalmazásával másolsz? Próbáld TC-ből, bár elvileg a saját alkalmazásával kellene a legjobban mennieTC mutatja az átviteli sebességet is, de HDTach-al is megnézheted, vagy bármilyen HDD tesztelő progival. Esetleg kölcsönkérsz egy olan pendrájvot ami tuti tud 1MB feletti sebességet
-
fer
őstag
Mindenkinél jól működnek a nagy sebességű usb eszközök? Nekem sehogy nem akar összejönni! Kiad egy ablakot és ott vannak a portok, és válasszak egy másikat, de akárhová dugom a másolás nem akar feljebb menni 1Mb/s - nál! Mi lehet a baj!?? Egyépként egy Maxell pendrive-ról lenne szó.
-
Qru
MODERÁTOR
Rég nem éleztem tovább a tuningot. Megálltam a 7*450-nél, 4-4-3-8 al 1:1-ben alapfeszen (tehát terhelve némileg alapfesz alatt vok). Így üresjáratban 31-32fok Orthos blend-ben meg 63-64fok a max hőfok. (bár most hogy kiporszívóztam a gépet (TR XP-m bordáit is) nyertem -3 fokot.
) Winrar bench: 1375KB/sec. Bőven elég egy darabig.
-
tlac
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #1951 üzenetére
nekem is ds4-em van/volt, rev1-es, lehet az új rev-ekeben máshogy nevezik, bár a bios-ok teljesen egyformák
-
-
hoffman_
nagyúr
-
-
hoffman_
nagyúr
Üdv Minden 965ösnek
Már ezer+egyszer végigjártam a PH! fórumokat a gondjaimmal,de sehol nem oldódott meg... Itt is voltam már,hisz lapgyanús a dolog,de teszek még pár próbát,hátha valaki okosabb lett
Valami nem stimmel a lapommal. Folyamatos használat mellet(lehet 5 perc vagy akár 4 óra után is) hibák jelentkeznek. Leggyakoribb a lassulás,ami megtalálható a legtöbb területen. Mind a vinyónál,mind az optikai meghajtónál sőt a RAM-oknál is. A legszebb pedig a másik része. Imád kékhalálokat dobálni. Bármikor,bármilyen ok nélkül. És nem heti egyszer. Hanem napi szinten
Mi lehet ez? Memória vagy vinyó probléma?
Mellesleg minden lehetséges dolog volt próbálva,de ötleteket várok
Nahjó a memó és vinyó-csere még hátra van -
tlac
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #1935 üzenetére
Fast Memory-ról beszéltél
a memory performance enhance-t érdemes beállítani, sokat gyorsít a ramonmindjárt küldök pü-t
Qru:
everest ramteszttel ránézhetnél -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Stalker-2572 #1934 üzenetére
Akkor megoldódott a dilemma.
Minden esetre bekapcsolva hagyom. Végülis 1FPS gyorsulás is gyorsulás...
-
Qru
MODERÁTOR
7900GT Top-om van (gyárilag húzott, 450 helyett 520MHz-en megy) és a GPU-Z (olyan mint a CPU-Z csak vidkariról informál) 573MHz-et ír ki. Lehet nem ismeri fel rendesen a 7900GT-t
Majd megnézem másik progival is (Rivatuner) este csak most nem vagyok otthon. Igaz játékokban nem tapasztalatm gyorsulást 1FPS különbség van ami még simán lehet mérési hiba is... De mivel stabil, így hagytam egyenlőre.
-
tlac
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #1931 üzenetére
ott nem a memory performance enhance van?
#1930:
everest-ben mérj egy ramtesztet -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Stalker-2572 #1923 üzenetére
Nálam a GPU órajelét emelte meg ha a Graphics Boost-ot bekapcsoltam. Így használom és stabil. Igaz más tuning nincs is a vga-n. Tehát a 7900GT-m 520 helyett 57xMHz-en megy. Ami gyenge tuningank számít még.
De ez a Fast Memory engem is érdeklene...
-
BPFeri
senior tag
válasz
Bundás22 #1925 üzenetére
Igen ..picivel talán .. de azért nem rossz sőőőt nagyon kellemes .. itt találsz eredményeket !!
-
Bundás22
őstag
mennyi mennek a 965ös lapok FSb-t? maximum kiváncsi vagyok(illtetve átlagban mennyit mennek), rosszabbul mennek mint újabb csipszettel szerelt lapok(P35, X38)?
-
tlac
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #1923 üzenetére
nem tudjuk, hogy mit állít, hogyan hat a videókártyára (ramra? van akinek az gyorsult tőle...)
-
Tuco Ramirez
őstag
-
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #1919 üzenetére
Mert állítgatja auton a VGA órajelét...jó móka egyébként...
-
tlac
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #1917 üzenetére
szerintem az elsőt ne állítgasd, hagyd auto-n
a másodikra most nem emlékszem, milyen opciók vannak ott? -
Stalker-2572
veterán
Üdv!
Mi a tapasztalat a Graphics Boost és a Fast Memory kezelés mennyire fog vissza az elérhető stabil tuningban? -
rumkola
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #1911 üzenetére
Kézzel állítsd be a memók időzítését, ne hagyd auto-n! (5-5-5-15 vagy 4-4-4-12).
-
tlac
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #1913 üzenetére
szerintem 1,5-öt adhatsz neki bios-ból (nekem így ment 3600-on az e6400)
-
tlac
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #1911 üzenetére
A procinak 1,75V van beállítva, ezt próbáltam finoman növelni egészen 1,9-ig (tovább nem mertem menni, nehogy gond legyen), de nem lett tőle stabil a gép.
"kicsit" sok...
fsb-nek is adhatsz +0,1-et
-
Tuco Ramirez
őstag
Sziasztok!
A procimból szeretném kihajtani a maximumot és ehhez kérném a segítségeteket. 400MHz FSB-nél a rendszer még teljesen stabil (az Orthos 6,5 órán keresztül hibátlanul futott), de fölött már fagy vagy újraindul a gép. Nem tudom ennek a pontos okát, a deszkának elvileg simán bírnia kellene az ennél jóval magasabb FSB-t is. A proci hőmérséklete (az Everest szerint) nem megy 50 fok fölé. A lap 400 MHz FSB fölött elég csúnya voltdropot produkál (a CPU fesz leesik 1,3V-ra, szintén az Everest szerint). A RAM/FSB arány 1:1, a BIOS-ban a RAM-oknak +0,2V van beállítva. Az MCH-nak szintén be van állítva +0,1V (mivel a lap egyébként hajlamos a PCI-E sávszélességet 16x helyett 1x-re visszadobni). A procinak 1,75V van beállítva, ezt próbáltam finoman növelni egészen 1,9-ig (tovább nem mertem menni, nehogy gond legyen), de nem lett tőle stabil a gép. A többi feszérték alapon van.
A DDRII-800-as RAMjaim ugyan nem tuningramok, de azért nem is a gagyibb fajtából valók, úgyhogy elvileg legalább a 850 MHz-et azoknak is vinniük kellene.
A Vdrop lenne az oka? 400-as FSB-nél terhelés alatt a CPU fesz 1,33 volt fölötte 1,3V, ennyit számítana a -0,03V? Adjak még feszt a procinak? Ha igen mennyi a maximum, amit a proci még károsodás nélkül tutira kibír? Esetleg az FSB-nek állítsak be némi plussz feszültséget? Vagy ne erőlködjek mert elértem a procim határainak a végét?
A konfigom részletesen az adataimnál.Előre is köszönök minden tippet és segítséget!
-
hanso
tag
Sziasztok
egy kis kutakodás után találtam az alaplap topicba hasonló problémát,ha jól láttam beleszaladtam:
-van egy 400w fsp tápom(kb 3 éves),mellette a konfig c2duo6300 húzva,2db 80 gb vinyó,giga ds4 es alaplap,nec író,2 x1gb memó.
a probléma az hogy 2-3 hónapja jött elő először,ha újra akarom indítnai a gépet valami miatt(progi telepítés ...stb)akkor a gép nem hajlandó egyből újraindulni,kb 30x próbálkozik,egyet reccen-minden venti forog 2-3 at,aztán kikapcs-->újra és újra kb 30x.azután (kb 8-10 perc)bekapcsol.ha kikapcsolom és hagyom kb 15 percet úgy,akkor gond nélkül be lehet kapcsolni,de ha ugyanúgy valamiért reboot akkor kezdődik előről.
tápgondot sejtettem először,jól sejtem e vagy esetleg mással is lehet a gond.a gép remekül működött kb 1 évig ezzel a konfiggal aztán kezdte.
lehetséges,hogy a táp kezdi megadni magát vagy a lap?napi kb 6-8 órát megy.Szóval nékem az a furcsa,hogy kb 1 évig hibátlanul működött,tuning-val mindennel együtt.
Lehetséges az hogy a lap okozza v mégis csak a táp
1.Bocsánat ha rossz helyre jöttem vele
2.esetleg van valakinek tapasztalata a corsair vx450-os tápjával ennél a lapnál?válaszokat nagyon köszönöm
üdv -
mikk2000
őstag
válasz
Scorpion #1902 üzenetére
Ja igen, a topik címe 965P-DS3, tehát a válaszom természetesen erre vonatkozott, a P35-ös változatról nincs infóm, pedig ha veszel, inkább abban kéne gondolkodni, mert a DS3 papíron nem nagyon támogatja az új intel procikat, míg a P35 természetesen igen, de érdekes hogy a P965-ös asusnál elég megint egy bios frissítés...
-
mikk2000
őstag
válasz
Scorpion #1902 üzenetére
A DS3 lap jól kezeli a satás és patás cuccokat, mert az Asus-nál úgy olvastam, hogy gondok vannak.+Sata2-t kezel a lap?
Gyökeresen nem térhet el egy azonos chipsetű lap, ha a chipset oldja meg a SATA kezelést, tehát nyilván ettől sem kell csodát várni. ODD-kkel bármilyen lappal lehet gond akár IDE akár SATA felületű. Itt is van természetesen egy heggesztett IDE (+még SATA aljzat) jmicron chippel, ha az Asus-ban is ez a chip van akkor megint nem lehet nagy különbség.
Sata2-es, igen tudja, nem mintha számítana bármit is sebességben.
Olvasgatom a fórumot egy ideje, de SATA problémát HDD-vel ritkán olvasok, akinél gond van ott többnyire az hogy a gyári SATA kábel rossz, mondjuk nálam jók.Másik kérdés, hogy aki használja, annak pöpecül megy a lap?
Nekem igen.E6750 menne bele 2X1Gb Geil rammal. Ezek így jól megférnek egymással?
THX.
Mivel intelnél nem a prociban van a memóriavezérlő nem sok köze van a memóriának a procihoz, max olyan frekijűt kell venned hogy ki tudd hajtani amennyire akarod, a 6750-ről nyilatkozni nem tudok. A Geilnek ne felejtsd majd el megadni a szükséges feszt főleg ha a gyári "tuning" késleltetéseit is be akarod állítani. -
Scorpion
tag
Sziasztok srácok!
Két gyors és sügős kérdés. A DS3 lap jól kezeli a satás és patás cuccokat, mert az Asus-nál úgy olvastam, hogy gondok vannak.+Sata2-t kezel a lap?Másik kérdés, hogy aki használja, annak pöpecül megy a lap?
E6750 menne bele 2X1Gb Geil rammal. Ezek így jól megférnek egymással?
THX. -
szucsinka
őstag
ahozz már jo sok fesz kell.. nem merem igy használni meg melegedne is szerintem
3.4ig akartam menni csak de evvel a rammal képtelenség ugy látszik
1066os rammal még tudnák huzni ?(csak azé mert nem kellene sokat ráfizetni és késöbbi lap váltásnál nem kell ramot venni :p35 ds3p
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Ha országosan a legmagasabb áron szeretnéd eladni a laptopodat, akkor az ELITRO a Te partnered
- Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR5 5600MHz (KF556C36BBEK2-32)2030.07.30 garis
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest