- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Apple Watch
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
persze, azért írtam, hogy több legyen a hozzászólásom...
ígérem, nem kérdezek többet
majd a többiek segítenek, ha meg merik kockáztatni, hogy hasonló választ kapjanak érte...
és nem írtál le mindent, nekem nem világos és nem tudom, hogy honnan veszed, hogy a többieknek az, hiszen csak én írtam...
sok sikert! -
-
7Heads Drago
veterán
Mit nézek rajta?
Nem rég cseréltem vga-t is és nem sok minden változott tőle. Illetve egy 500-as Coolink táp különböző ágaira van vga is dugva. És még teljes terhelés és húzás esetén is alig éri el a 300 wattos fogyasztást a szünetmentes szerint.
Ami még kicsit fura az egészben az a tuning. 413 mhz-ig szinte alapfeszen megy a 6420-as proci, (az NB +0,1 voltot kap), de 414-en már sehogy sem indul. És kipróbáltam már néhány variációt. (400 mhz feletti fsb-nél viszont a tesztek lefutnak de egy idő után mégis kifagy)
400Mhz-en viszont van hogy csak 1-2 hét után csinál olyant hogy ráklikkelsz pl. a Firefox "új ablak"-ra, és helyette restartol. De mindig máshol és teljesen váratlanul indul újra.
Szerzek majd egy kis pasztát.... -
7Heads Drago
veterán
Kösz.
2x400 megy most. Az 1066-hoz 2,66x szorzót kell beállítani. És arra is gondoltam hogy lehet hogy egész szám jobban tetszene neki. Ha visszább veszem az FSB-t akkor ki is tudom majd ezt próbálni (3x). (Persze így meg vesztenék a Cpu erőből, de a ramokat ki tudnám szűrni)
Sajnos néha csinál a gép lefagyást ok nélkül. Szünetmentesen van a gép és már az 1Gb Kingmax -al is csinálta. És nem is kimondottan nagy terhelésnél, és nem is játék alatt.
Lehet hogy tényleg pasztáznom kell....
Te mivel csináltad?(paszta) -
Bluegene
addikt
nem igaz! ne közölj fals infókat!
nagyon jó az a lap
[link]látható h az 5870-est nem hatja meg a PCI-E 2.0, de volt egy külföldi teszt ahol PCI X16-ot vetettek össze PCI-E 2.0-val és az 5850 lemaradása csupán 3%, de nem találom
sztem 3% ide vagy oda jó kompromisszum, h ne költsön még egy deák-ot plussz lapra
egyébként az a Q9550 se kötelező veszel egy Q6600-ast féláron, majdnem olyan jó, játék alatt nem is érzékelhető a különbség, mint ahogy a másik lap se
lényeg a VGA
egyébként első lépcsőben én csak a VGA-t cserélném, kétmagos elég játékra, azt ha vhol mégse elég a CPU-d(elég az) akkor veszel egy 4magost
-
lumosnina
tag
És akkor hogyan kell azt beállítani, hogy kezelje az 1066-os ramot?
Tuningolni nem nagyon szeretnék, de nem fér a fejembe, hogy az utóbbi lap 40ezresbe kerül, és...akkor ahogy írod, még a vezérlője is újabb/jobb?!?!?!
Egy komplett gépet vennék és abban lenne ez a lap...láttam, hogy 2 vga-t is kezel, meg a látvány-a hőcsövek-...gyerek vagyok még...
Az is egy szempontom, hogy ha esetleg eladom a gépem és ez a lap 965-ds4 lesz benne, talán többért megvennék...
Core2Duo E6300 vagy Dual core E5200-at rakjak bele, ha mégis úgy döntök, hogy lecserélem? -
-
hoffman_
nagyúr
Őszintén szólva, nem ma néztem. És most gép nélkül nem tudom, de általában véve nem volt vészes. Nem volt épp hideg, sőt elég melegecske volt, de a kezem nem kellett elrántanom róla soha. Everest szerint az alaplap hőke 40 fok alatt volt mindig. A tuningra pedig szvsz. nem nagyon hat ki a vga, de k tudja, volt már furcsább dolog egy gép belsejében...
-
hoffman_
nagyúr
No, BSII nekem is volt, el is szállt. Épp azon vagyok, hogy ne kelljen gép nélkül legyek 2 hónapig, és ne kelljen HX450-et venni, hogy megjavíttatom az FSP-t. Remélem sikerül. Túl jó az a halálhoz...
És nem vagyok valami nagy szaki, de logikusnak tűnik. Ha valami haldoklik a tápban, akkor elképzelhető. Valamelyik alkatrész döglődik, instabil feszültséget ad, és már kész is az instabil processzor(tuning). De azért ne sarkítsuk le ennyire, közel sem biztos, hogy ez a probléma forrása.
mod:
Ha már így benne vagyunk, kérdeznék párat én is
Mekkora az fsb, hogy 3Ghz körül megy a procid? Enyém ua. de csak 2,8-ig bírta. Van valahol feszemelés? És a memóriák pontosan mennyin mennek, milyen szorzóval?
-
Bluegene
addikt
annyit nem számít az a cache(2-3%), a gigahetzek és a magok számítanak
E6320-ről egy e5200 is előrelépés, mert tovább húzható és kevesebbet fogyaszt
de ha a 7xxx-nél maradsz akkor nemcsak, hogy 1megával több lesz a cache de a tranyószám is megnől azért nő meg a tranzisztorok száma mert ott az +1 mega cache
egyébként ugyanaz
-
tlac
nagyúr
cpu hőfok csak a ventiszabályozásban számít
a magok hőmérsékletét nézd, azoknak nem szabad változni egy biosfrissítéstől(#3618) fer:
mch, fsb-nek +0,1-et adj
ha nem jönnek be, akkor vedd lejjebb a tuningot(#3619) fer:
amire válaszoltál, abban is írtam, hogy nem tudom
még esetleg a másik slotokban próbálkozhatsz -
keszegduda
őstag
Azt mondják ha ügyes vagy akadálya nincs a 4 modullal való tuningnak.
A procinak nem hinném hogy kellene fesz, mert ha megy 8X400-on 3.2-t, load 1.31V mellett akkor 7x450-en ami 3150Mhz nem kell több fesz. Nem merek semminek sem adni feszt, mert nem szeretném ha valami túlmelegedne és leégne, ráadásul ebben a részben igencsak laikus vagyok, de hát ezért van a fórum hogy többet tudjak meg.
Ránézek a PH!-s tesztre, ott körbenézek minek adtak + feszkót. -
tlac
nagyúr
-
Bluegene
addikt
cseréld le inkább 800-as (alacsony késleltetésű 4-4-4-12) ramokra, ugyanott vagy, nekem azzal nincs baja(corsair xms)
vagy próbálj meg bios-t frissíteni
vagy lődd be 800-asra adj neki +2v-ot(nekem is kell az alacsony késleltetéshez) és lőjj be 4-4-4-12-őt, mivel 1066-os gondolom 800-on tudni fogja800(4-4-4-12)=1066(5-5-5-16), szerintem, bár javítsatok ki ha tévedek, de plussz fesz kell majd neki így is
-
Dzsekó
addikt
Sztem picit kevés a fesz. Nekem 2,1V-on megy a ramom Supertalent 800-as de 4-4-4-10-en megy emelt fesszel. Az alaplapon +0,3-at adtam neki, ez már lila színű.
Ahogy számoltam 450 az fsb-d. Ha a memónál 2-es szorzót állítasz be, akkor 900-on fog menni, ekkor tolhatsz neki CL4-et sztem, ha 2,5-re rakod a szorzót, akkor 1125-ön fog menni, nem biztos, hogy el fog indulni, de ha el is indul, akkor is inkább CL5-CL6-ban.
A prociszorzót meg az EIST meg a C1E bekapcsolásával tudod visszavenni, ha nincs terhelés.
-
Lg52xMAX
tag
Ugy látszik betegsége lessz ezeknek a lapoknak a sata vezérlő halála.
Nekem is behalt a sata1 es csatlakozó. Fagyott az xp és a vista is, a disk belassult, az eszközkezelőben pedig a sebesség visszaesett pio módra. Sata kábelcsere, újratelepítés, különböző intel chipset driverek sem oldották meg a problémát. Most a sata3 -ban tesztelem, úgy néz ki hogy jó lessz.
Érdekes módon a wd3200aaks vinyóval naponta egyszer lassúlt be de nem fagyott, de most egy samu hd161hj -vel három-négy óránként fagy, és tizpercenként belassul (a vinyó egy hetes, más géppel tesztelve, a hutil és a hdsentinel tökéletesnek látja).
A lap egyébkén P965-DS4 rev 3.3 kb. 11 hónapos. (ez ok a garanciális cserére???)
-
Rick4
félisten
használtál előlapi panelt? vagy a házban volt külön elöl fülhallgató aljzat? nem lehet, hogy csak az makkant meg? ja, tényleg, segítsetek már. nekem is 965PDS3p lapom van, de képtelen vagyok úgy rádugni az előlapi hangkimeneti tüskékre rádugni a csatlakozókat, hogy a mikrofonom is menjen...
semmi extra, csak pl: gnd, mic bias, meg line outR kábeleim vannak...
-
horvathkrisz
addikt
Ugyanaz, csak a DS3 azért drágáb pár ezressel, mert nem sima hanem szilárdelektrolit kondenzátorokkal van szerelve.
Ezt tulajdonképpen sehol nem nyilvánul meg, max tovább bírják pár évvel oldschool társaiknál, de addig amíg ezek a kondik tönkremennének 5X fogsz alaplapot cserélni... (10X szilárdelektrolitosnál). -
Rick4
félisten
te is jössz a hangtechnikával, meg az ismeretekkel, ezeknek sok köze nincs a pc-s dolgokhoz, arról beszélsz, hogy a line out egy előerősítetlen kimenet, a pc iparban meg kicsit másképp mennek a dolgok, olyan ez, mintha a bicikliről, meg az autóról beszélgetnénk, hasonló, de mégsem ugyanaz. olvasd el a két általam belinkelt oldalt, és onnantól már csak a tényekkel kell vitatkoznod. az alaplap maualjában is oda van írva, hogy fejhallgató kimenet, az intel oldalán is ott van az irány, hogy kell megtervezni egy ilyen kimenetet, ezek ellenében gondolom megérted, hogy csak egy hivatalos link lehet komoly ellenérv, nem pedig egy tényektől mentes vélemény. mértél már azon a kimeneten frekvenciamenetet vagy bármit? milyen driver, milyen zene, milyen fejhallgató? nem is értem, hogy csináljátok, hogy beírtok egy ilyet ide, és semmi konkrétum, semmi tény.....egyébként meg nem volt itt semmiféle szitkozódás, mikk2000 ennyit tudott reagálni a linkjeimre.
az előerősítetlenség nem a mélyhangok tekintetében hoz változást, vagyis nem a frekvenciamenet fog csökkenni, meg sem fog szólalni a fejhallgató. ez tény. -
mikk2000
őstag
Ezek a pendrájvok amikre rá van vésve hogy 1000x-es stb sokszor tényleg max USB1 sebességgel mennek, ennyit tudnak. A support pedig ha írsz nekik visszaír hogy sorry, de nem minden konfiguráción garantálják a max sebességet.
Szopás.
Itt a kérdés az hogy az pendrájvod USB2-őt mint kommunikációs szabványt tud-e, illetve az eszköz olvasási/írási sebessége magasabb-e mint az USB1 által elérhető max. Próbaként az alaplapi közvetlen USB csatin is próbáld ki, mert ott a kábel nem szól bele.
Ha XP-d van, akkor legyen SP1 de inkább SP2.Kiad egy ablakot és ott vannak a portok, és válasszak egy másikat
Hú ez azt akarja jelenteni hogy a saját alkalmazásával másolsz? Próbáld TC-ből, bár elvileg a saját alkalmazásával kellene a legjobban mennieTC mutatja az átviteli sebességet is, de HDTach-al is megnézheted, vagy bármilyen HDD tesztelő progival. Esetleg kölcsönkérsz egy olan pendrájvot ami tuti tud 1MB feletti sebességet
-
Rick4
félisten
ez egy vacsi új gép vacsi új winnel....a vinyó és a dvd is ide csatolós, így sok lehetőség nincs, ugyanis az alaplapon 6db sata hely van, de csak egy ide kábel hely, így a két eszköz egy kábelen kell hogy menjen. ez a dvd eddig az én gépemben volt (965P-DS3P) egy rackkel egy kábelen, ott is a rack volt a slave, a dvd a master. bármikor volt benne vinyó, sosem volt gond....biosból a legfrissebb van az alaplapon, dvd-n a legutolsó...
-
Rick4
félisten
daemon leszedve, c meghajrón 5 giga hely csinálva, nem jelentett megoldást. idekábel cserélve, master-slave jumperek cserélve, eszközök a kábel végén cserélve, neroból a 7.2.7.0-s van fent, nálam jó, ott nem. az a dvdíró eddig az én gépemben volt (adataimnál) itt semmilyen hibát nem produkált, kb 50 lemezt írtam meg vele...
-
mikk2000
őstag
-
BPFeri
senior tag
Szia !
Nem nálam nem de korábban volt egy kis eszemecsere ezügyben itt
egyesen a Giga mérnőkeitől kapott információ alapján miszerint a F11 és F12 BIOS pontosabban méri a CPU hőmérsékletét mint a korábbi verziókKeress rá a linkelt topikban ezen infókra !!!
tlac
bocsánat de erre utaltam !
Üdv, F.
-
tlac
nagyúr
-
dale74
tag
Egy mast tipust vettem, de ugyanez a chipset (sil0680). Nekem eddig semmi gondom vele, kiveve, hogy inditaskor tobb mint egy percet var, mielott a windows bootolna.
Rogton a netrol szedtem hozza friss drivert. Sata-s biosa van, lehet hogy ez lesz a baj, a sima IDE-s biosbol van fenn sokkal frissebb verzio is, ha lesz idom lecserelem. -
Gorneck
legenda
Ütközésre gondolok...Jmicron kontra ICH8....
Az inteles vezérlő nálam gyorsabb, mint a jmicron...natív vackot kapcsolgatva se történt egy vezérlőnél se semmi...vmi nálad fogta a sávszélet...
Anno pl nálam egy rendszer karbantartás rakott helyre mindent...cccleaner, o&o defrag, registry cleaner...
De tapasztaltam olyat is, hogy lehúztam az ide cuccost és gyorsabb lett a boot és a másolás is...teszt progikkal néztem nem TC-vel...mivel annál nagyon számít, hogy milyen adatot hova másolsz vagy épp múúúvolsz...szal téves infót kapsz...
HDtach, everest progival nézted hogy gyorsabb vagy csak TC?
[Szerkesztve] -
mikk2000
őstag
Pl [link]
De nem hiszem hogy előrébb vinne sokkal ha látnám. Tippek, próbáld ki mindegyik slotban a bővítőkártyát, cserélj biost a kártyán, többféle is van, de előtte az eredetit mentsd le. Kapásból felteheted a legfrissebbet is. Újabb biosok újabb drivereket kívánnak meg, tehát nem baj, ha a driver a legfrissebb.
[link]
Jobb oldalt ''support tools'' alatt vannak a cuccok. Ha nem tudod pontosan mit csinálsz, akkor ne csináldb jelzi a base, r raid változatot a bővítőkártyához, de ezt úgyis elolvasod a csatolt readme fájlban. Ha ezen van az oprendszered, akkor még körültekintőbb legyél
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Villanyszerelés
- Lightyear - befektetési app
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest