Hirdetés
- Ennyiért vehetjük meg az első vízhűtéses gaming mobilt az EU-ban
- Legendás helyszínen mutatkozik be a kamerákra rágyúró Galaxy S26
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sok földi jó került a Redmi K90-be is
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Új hozzászólás Aktív témák
-
PH-User
addikt
Üdv! Az normális egy DS3 rev. 3.3 lapnál F13-as BIOS-sal, hogy reset gomb megnyomása után kikapcsol a gép, majd bekapcsol és minden beállítás visszaáll alapra?

-
hoffman_
nagyúr
Azóta rendbejött, magam sem tudom miért. Feldobtam először egy drivert, ami reinstall előtt jó volt. Nem ment. Felraktam sok szenvedés és sok másik driver után még egyszer, ucssó próbának, és utána ment. Tiszta vicc.
A linked még nem láttam, átnézem, köszönöm

Geri Bátyó:
Realtek vagy Giga, egyre megy, én szopok
(bár Giga azért mégsicsak többet ér a szememben) -
-
hoffman_
nagyúr
Nekem már a könyökömön jön ki, és most nem tudom megcsinálni, szóval agyfaszt kapok lassan

Mindig is bajom volt a hanggal, de mint kiderült, nem hardveres a bibi. A gyári CD-n lévő 2 Audio Setup, ha felrakom, ha nem, szar. Ha nem rakom fel, nem is tudok hangot csiholni. Ha fent van, akkor vagy esrceg és működik, vagy nem hallok semmit. Ilyenkor szokott segíteni, ha letöltöm a gyári Giga oldalról a drivert, és azt is felrakom. Eddig ez megoldotta. Már vagy 6-7x raktam újra 2 év alatt, szóval nem 1x volt ez a gyógyír. Vistánál sosem volt jó, XP-nél igen. De most XP-re se tudom megcsinálni. Leszedtem már mindent. Újraraktam, felraktam az összes létező Azalia drivert, de nem. Tököm tele van. Ekkora egy hulladék-fos-szart csinálni
aaarghh 
-
retfirg
tag
Konkluzió: Normál esetben (ha vki egyből azzal kezd, hogy OS-t rak rá) nem jön elő a probléma, amúgy meg mondjuk úgy kiküszöbölhető, ha tisztában van vele az ember, hogy mire háklis. De végülis műxik (nem a bios-on múlt), csak rá kell beszélni.
Már csak azt nem értem, hogy ami F6-tól F10-ig tökéletesen működött (húzás) az F11-el miért fagy le azonnal. De aszem már nem is érdekel.
-
fer
őstag
CSX 1066-os ramokhoz tudna valaki mondani időzítéseket? A dobozán 5-5-5-16 van megadva 1,95v +/-0,25, de nekem ezen hibázik 3 ghz-en, és 2,1volton (+0,3), legalább is az orthos szerint!
-
tlac
nagyúr
válasz
retfirg
üzenetére
tudom, hogy a másik p35-ös giga, mindkettő ugyanezt a hpa-s dolgot megcsinálja
i7-hez nem adtak ki frissítést, mert azok a procik csak x58-ba mennek bele
még mindig nem árultad el, hogy próbáltad-e már a béta bios-t
és legtöbbször nem írják ki normálisan, hogy mit javították a bios-okban, tehát semmit nem jelent az, hogy nincs odaírva a terrás bug fix -
retfirg
tag
Felhívnám a figyelmed egy egyszerű különbségre a P35 és a 965 között:
[link]
[link]A P35-höz adtak ki újabb BIOS-t ami hivatalosan is orvosolja aproblémát, így érthető, hogy megoldja a BIOS frissítés.
A 965-höz nem adtak ki ilyet, az egyetlen frissítés az i7-esek miatt volt, tehát nem oldja meg a problémát. Ha megoldaná, akkor 1. oda lenne írva ahogy a másik esetben 2. már megoldotta volna, hiszen mint írtam felraktam és nem segített.Tetszik a leírás, örülök, hogy értem a problémát, de ettől még amit P35-n megoldottak, 965-n nem tették - eddig.
Annak pedig külön örülök, hogy nektek 'tökjól' működik, én is biztos a magas lóról húgyoznám az ívet mindenkire, ha nekem működne, de nem működik ill. nem tökéletesen.
-
tlac
nagyúr
válasz
retfirg
üzenetére
ez baromság
rev1.0-s lapom van
a hiba egyértelműen javítható bios-ból
csináld már meg a biosfrissítést vmelyik új bétára
hibaleírás -
retfirg
tag
...akkor vagy nem rev1.0-tok van vagy a forgalmazó nem ért hozzá, mert a mai napon kaptam hivatalos választ:
500GB felett ill. a technológia váltás óta készülő vinyókat nem garantált, hogy kezeli az alaplap. A hiba nem javítható, nem bios kérdése, bele lehet nyugodni - alaplap csere.
Addig látja csak az 1TB-ot, amíg arra telepíted az OS-t. Több partició esetén, az OS látja a többi particiót, de ha átrakod slavenek másik vinyó mellé, már csak az a partició látszik, amin az OS van.
Vagyis "gond nélkül" működik/het, amíg az OS oda van telepítve.Ez a forgalmazó hivatalos álláspontja. Köszönöm szépen a nép nevében...
-
retfirg
tag
Elnézést, de nem olvasok vissza.
GA-965P-DS4 (rev. 1.0) vs. 1TB
F10-es bios. F11-el megnéztem, szintén szar, amúgy sem ezt a célt szolgálja, viszont a húzást elbassza, tehát F10 ment vissza.
Míg más gigabyte alaplapokhoz van bios frissítés, hogy az 1TB-ból ne 32 megát meg hasonló vicceket lásson, ehhez nem találtam - DE nem látja rendesen se a méretet, se a particiókat, se semmit.
Előre is kösz.
-
tlac
nagyúr
Van új béta bios a 965p ds4-hez.
F12b (nem tudom, hogy mi változott) -
jozsef11
tag
Sziasztok!
A következő a configom DS3-P Q6600 4 GB Geil ultra. Elég szépen felhúztam a gépet 3.31Ghz 8x414 környékén megyeget. Viszont néha lefagy és újraindításnál visszaáll alapra.
Utána csak többszöri próbálkozásra tudom az emelt órajelet beállítani. A proci 1.39V kap a ram 2.1V-ot 4-4-4-12 időzítéssel, a Gmch, fsb túlhúzással nem foglalkoztam. Az alaplapomon lecseréltem az alap chipset hűtőt és még egy ventivel hűtöm is. Kérdésem menyi a megengedett + fesz. a Gmch-nál amit még az alaplapra nem ártalmas illetve az stabilabbá teszi-e a rendszert ha megemelem? Minden véleményt tanácsot szívesen meghallgatok! A biost nem akarom lecserélni mert az jó amúgy F4-es. -
ThePoweR
senior tag
Hy!
Gondolom értelemszerű hogy melyik alaplapról van szó
(Gigabyte 965p ds3) ehez párosul még egy Intel Core 2 Dou 6320 1.86GHz proci egy 2x 1GB mezei Kingmax DDR800 Ram. Az volna a kérdésem hogy ezzel a konfiggal elérhető e az a tuning mint ami az első hsz-ben eredményeken belül a táblázatban van?([link]) Sync E6300, 2*1Gb/800 Kingmax, F10 400*7 (1:1) 5-5-5-18-Auto 1.35V 1.9V +0.1V +0.1V Norm. Erre a sorra gondolok. Arra volnék leginkább kívácsi hogy a memóriák bírják e majd.Memóriabusz tulajdonságai:
Busz típusa Dual DDR2 SDRAM
Busz szélessége 128 bit
DRAM
SB arány 12:8
Valódi órajel 400 MHz (DDR)
Effektív órajel 800 MHz
Sávszélesség 12795 MB/mpLapkakészlet busz tulajdonságai:
Busz típusa Intel Direct Media InterfaceCPU tulajdonságai:
CPU típusa DualCore Intel Core 2 Duo, 1866 MHz (7 x 267)
CPU alias Conroe
CPU stepping B2
Utasításkészlet x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSE4
Eredeti órajel 1866 MHz
Min / Max CPU szorzó 6x / 7x
Engineering Sample Nem
L1 kód gyorsítótár 32 KB per core
L1 adat gyorsítótár 32 KB per core
L2 gyorsítótár 4 MB (On-Die, ASC, Full-Speed)Memória modul tulajdonságai:
Modul neve Kingmax KLDD48F-A8KB5
Sorozatszám Nincs
Modul mérete 1024 MB (2 ranks, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered DIMM
Memória típusa DDR2 SDRAM
Memória sebessége DDR2-800 (400 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 1.8
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-RefreshMemória időzítések:
@ 400 MHz 5-5-5-18 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 200 MHz 3-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS) -
OldFish
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tud nekem valaki segíteni, a problémám a következő:
Van egy Gigabyte GA-P35-DS4 alaplapom, benn 2x2GB 1066MHz DDR-II RAM Geil Ultra (2 X 1024GB) Cas5 , és az lenne a kérdésem, hogy milyen feszültséget adhatok neki max, mennyin fusson? Milyen beállításokat használjak a Biosba? És az XP miért látja csak 3,5GB-nak a 4-et?
Köszi,Norbi -
tlac
nagyúr
válasz
BlackPriest
üzenetére
1 modullal próbáld végig minden slot-ban, aztán meg a másikkal is ugyanezt
-
Csontikka
aktív tag
válasz
BlackPriest
üzenetére
Az enyém pont ilyen volt amikor megvettem, kicserélték, azt mondták a lappal volt a baj!
-
Barney™
aktív tag
válasz
BlackPriest
üzenetére
-
BlackPriest
őstag
hátha jár erre valaki még...
adott egy ilyen alaplap. a jelenség a következő: tápokat megkapja, bekapcs után ventiket felpörgeti, majd leáll, vár egy kicsit, beindul, kicsit pörgeeti a ventiket, majd leáll. táp kihúzása után még egyszer megpróbál elindulni. akkor sem sípol, ha kiveszem a memóriákat, videokártyát...
proci: E2180
hűtő: coolermaster hyper tx2
táp: fsp bluestorm II
memória: 2*1GB A-data 800Mhz
vga: 2db inno3d 6600GTpróbáltam a procit másik gépben, hibátlan. próbáltam másik táppal, ugyanez. cserélgettem a videokártyákat, semmi. raktam bele másik memóriát, semmi. elég valószínű az alaplap, de hátha. jah igen, a proci 2*12V-ot sem vetne meg, de gyárilag volt benne egy vakdugó, ezt benne is hagytam, mivel tuningolni még nem akartam, a leírás szerint így is mennie kellene. ötlet?
-
Möhe
addikt
Hali.
Az miért van hogy a BIOS-ban felemeltem az FSB-t 266ról 320-ra,az elindulás sima,bootol rendesen,megnéztem az eredményt Everest-el is ,de az eredetin maradt az órajel?
Ezt kétszer játszotta el eddig. Feszt adtam is neki.Eredileg 350en volt stabil, eddig bírja 1,375-n,mert kifogtam egy antituningos darabot.Tegnap simán vette az emelést.Most meg semmi.
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz
--HARDCORE--
üzenetére
ja es csak a SetFsb-vel sikerult tuningolnom.. a CRTL+F1 semmi extrat nem hozott ki a biosbol.. 275 volt az utolso amin meg ment a lap..
//
pl a striker meg csak 2:1 FSB : DRAM mal volt hajlando tuningolva indulni.
760MHzen ment a ram ami 1066ot is birt.. 1033on fagyott a lap.. -
--HARDCORE--
senior tag
üdv mindenkinek, nah olvasgattam.. van nekem is egy 965p ds4 nevü hányadékom. rev 1.0s ... poén> 430as celeron 3,4en megz de nem ebben a lapban! P5K, Striker extreme, P5B E-PLUS. <ezekben már megy..
szoval a tuning hirhedt gigabyte lapok ugy neznek ki hogy rakas szarok.. biossal 1mhz-et nem tudtam elore jutni, pedig szepen beallitja a ramokat, a vcore-t mindent, csak 3* ujraindul és alaprol kezd mindent. meguntam es vettem egy p5b e-plust.
de ha valaki tud megoldást, szivesen fogadom.. a bios frissites meg visszabutitas mar megtortent semmi valtozas.. a tap eleg kell hogy legyen mert ugyanaz mint minden mas..
majd megprobalom a 2160ammal is hogy mit kezd vele.. -
T.Jones
tag
sziasztok,ds3 rev 1.0-s alaplapom van,és most nézegettem a realtek sound managerbe hogy lehet olyat hogy más más hang jön az előlapi és a hátlapi csatlakozón keresztül,példaként az volt hogy hangszórókon zene,fejhallgatón meg msn beszélgetés,de nem igazán tudom beállitani,valaki csinált ilyet és müködik?köszi
-
-
CyberJedi
tag
Skaccok, hétvégén javítottam egy P5E alaplapos gépet. SOKKAL kényelmesebb volt a BIOSában túrkálni (AMI BIOS), mint a saját Gigabyte-om AWARD BIOSában. El is gondolkoztam, hogy a következő lapom ASUS lesz?
Gyorsabb menük (!), részletesebb beállítások (igaz, P35-ös chipset), az egész jóval profibbnak hatott (pl. USB boot-hoz pár setting).
Mit gondoltok? A Gigabyte P45-ös BIOSai megérik a pénzüket?
-
Bluegene
addikt
válasz
7Heads Drago
üzenetére
én beleraktam egy sata dvd írót, semmi baja, ha gondod van cseréld a csatlakozó helyet
-
hoffman_
nagyúr
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Nekem 965P-DS3P lapom van ugye, és pont, hogy az IDE-s optikai meghajtó volt halott. Vettem egy sata-sat, potom 5k-ért, és szárnyal mint egy sárkány

CyberJedi-hez pedig annyit

Hasonló probléma állott fent nékem is
Kb. 1 évig szívtam vele a töketlenségem, és a lehetőségek+idő hiánya miatt...JMicron chip szopatott szénné. Egy IDE-s dvd-vel... Tök hulla vót. És láss csodát, Pioneer volt...

-
tlac
nagyúr
válasz
7Heads Drago
üzenetére
ezeket lekapcsolva nem szokott jobb lenni a tuning (esetleg extrém esetben)
CyberJedi:
ezt így kellene mindenkinek, megoldja a problémáját, aztán közli a megoldást

-
CyberJedi
tag
Tanulságos sztori:
965p-ds4 rev 3.3, e8500 c0 stepping, 2x2gb a-data 800, 2 sata HDD, 2 sata DVDRW, enermax táp, 8800gt.
úgy 2 hónapja a hibátlan rendszer elkezdett fagyogatni, kék halálozni, iastor.sys-re hivatkozva időnként, és már nem jött vissza S3 standby-ból többé....
kérdezősködtem: alaplapi kondi, tápegység, videokari, ram, mindenfélét mondtak. eléggé ideges voltam mert minőségiek az alkatrészeim és nekem kell a standby hibátlanul. az xp-m 3.5 évig életben tartottam, de most a rengeteg nem szabályos leállás miatt megadta magát.egy szép szombati napon nekiálltam hibakeresni.
feldobtam a windows 7 64bitet egy másik HDD-n egy partícióra gyorsan, és láss csodát: azzal tökéletesen ment at S3 standby, 10ből 10x visszajött. (teszteléshez javaslom a Passmark Sleeper progit, automatikusan elküldi aludni/hibernálni a gépet, felébreszti, loggol közben és mindezt ameddig és ahányszor akarod, közben ott se kell lenned).
tehát vagy az eredeti HDD a rossz, vagy NEM hardverhiba. másik HDD-t kikaptam a rackből, ugyanúgy fagy. átmásoltam az XP particiom egy harmadik HDD-re: fagy. Tehát nem a HDD a rossz. Megnyugodtam. De akkor mi?
Elkezdtem lehúzni a hardvereket. lekötöttem a 2 sata optikai meghajtót: egyből ment az eredeti XP-mel a standby!!!!
Na akkor melyik a rossz? Pioneer vagy a Liteon? A liteon. De nem rossz! Csak az XP-hez adott Sata driver sz@r! Pedig a legfrissebb. És eszembe jutott, hogy persze, utoljára a Liteon DVDRW-t raktam be a rendszerbe és akkoriban kezdődtek a bajok!
Átdugtam a Liteon DVDRW-t a Jmicron Sata csatlakozók egyikére, azóta hibátlan a rendszer. Mindegy, hogy a Jmicronhoz Microsoft IDE vagy Jmicron Sata drivereket telepítek. Működik!
Nekiálltam elolvasni az Intel Sata driver ismert bug-listáját, tele van optikai meghajtók által okozott hibás működéssel. Remek...
Tanulság: az S3 Standby-nak működnie kell! Nincs olyan, hogy nem! Csak rossz driver létezik. És a 64bites driverek eléggé szigorúan vannak szűrve ahhoz, hogy ezt bebizonyítsák.
Lásd a videót egy jól működő S3 alvásba küldésről és felébresztésről! (XP a rendszer, csak az Vistamizer-t felraktam rá poénból):
Remélem segít megoldani hasonló problémákat, a külföldi fórumokon ez nem izolált eset.
üdv Cyber
-
7Heads Drago
veterán
F11-es biossal nekem is kb 10 C fokkal kevesebb hőfokokat lát a win.
Mindegy milyen progit használok. -
tlac
nagyúr
válasz
7Heads Drago
üzenetére
"ramot rakd 5,5,5,15-re, a többi időzítés legyen auto-n
mch, fsb +0,1" -
7Heads Drago
veterán
Hiába egyenlőre.
F11 bios van fent és ugyanaz.
413 Mhz azt így viszi: Pci-e 100mhz, ram szorzó-2, időzítés 4-4-4-12, fesz: ram-+0,2, Fsb-+0,05, pci-e - + 0, Proci - 1,35V
425-ön probáltam: Memo auton minden, x2 szorzóval, mem fesz +0,3, a Cpu fesz 1,4, Fsb fesz. és mch fesz. +0,15 és már a biosban a ram felismerés után újra indul.
A CPU biztos bírná, mert a szorzót visszavettem 6-ra és akkor sem indult. Vagy a lap, vagy a memo nem enged többet.
Sajnos semmi se változott az új biostól.
Vagy valamit rosszul állítok be.
1 rammal nem érdemes megprobálni? -
tlac
nagyúr
válasz
7Heads Drago
üzenetére
utolsó nem bétát
-
7Heads Drago
veterán
És melyik biost rakjam fel?
Valakitől azt hallottam itt a Ph-n hogy az F8 az egyik legjobb.
A gyártó szerint pedig csak az F9 utáni kezeli ezt a CPU-t.
Jorus: A 6400-es is elvileg csak F9-el megy. A gyár szerint.
Ui.: Ok szedem le. -
tlac
nagyúr
válasz
7Heads Drago
üzenetére
frissíts biost, nem baj, ha nincs szünetmentes
A Ds4-es lapom egy 6420-as procival 413 mhz felett kifagy, Kingmax ddr800 ram-okkal 4-4-4-12 mellett.
A szorzót is hiába veszem vissza. Illetve feszt hiába adok többet és az időzítést is próbáltam 5-5-5-15-re visszavenni.ramot rakd 5,5,5,15-re, a többi időzítés legyen auto-n
mch, fsb +0,1
pci-e: normal
proci: 1,4V -
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Az E6420 elvileg csak az L2 cache méretében tér el az E6400-tól, tehát valószínűleg némi szerencse kellett hozzá, hogy meghúzd 413MHz-re, de azért ajánlott lenne frissíteni a BIOS-t.
-
7Heads Drago
veterán
Nagy oldalak tesztjei alapján pedig a 480 Mhz-t is viszi a lap elvileg.
-
7Heads Drago
veterán
Hi
A Ds4-es lapom egy 6420-as procival 413 mhz felett kifagy, Kingmax ddr800 ram-okkal 4-4-4-12 mellett.
A szorzót is hiába veszem vissza. Illetve feszt hiába adok többet és az időzítést is próbáltam 5-5-5-15-re visszavenni.
F5 bios van rajta, és rev. 1.0 a lap.
Mit lehetne még rajta kipróbálni a magasabb órajel eléréséhez?
A biost már egyszer raktam rajta újra, de akkor volt szünetmentesem így a hiba% szinte 0-ra csökkent. Ha lehetne ezt most mellőzném, hacsak nem hozna tetemes javulást. A hőfokok sem olyan durvák hogy indokolnák a fagyást.
Kattints a képre a nagy mérethez. -
-
public73
senior tag
válasz
Benyadapro
üzenetére
a te procid nem olyan bonyolult, biztos találnál megfelelő BIOS-t hozzá!
egy ilyen lap (legalábbis az enyém) 540-es max. FSB-val büszkélkedhet......
nagy valószínűséggel az E2180-ad "picivel" kevesebbet tud.....:-)
tehát nem a lap lenne a korlátozó tényező a @4000-es overclocked-hez! -
Benyadapro
tag
heló
egy GA-965P-DS4 (rev. 2.0) lap mennyi fsb-t tudna?
és támogatná az e2180 asomat? -
Narancs
őstag
Sziasztok!
Támogatja ez a lap a legújabb Core2 procikat?
Ha igen, akkor az összes P965 lap támogatja, vagy csak ez? -
CyberJedi
tag
Segítség kellene.
Elkezdett fagyni az XP-m. Először mozog az egér de már nem reagál rá semmi. Utána lefagy az egér is, egyet sípol a gép és csak reset-re indul újra.
Ki találkozott pontosan ezzel a jelenséggel már (fagyás+1 rövid sípszó)?
Gigabyte P965-DS4, E8500, F12a BIOS, 2*2G ram.
Fő kérdés: ebben az esetben mit jelent a sípszó??
A többit tesztelem más partíción, uj install, stb. -
Lambda
tag
Sziasztok!
Van egy DS3-as lapom már pár éve (rev 3.3) és mindeddig jól működött egy e6400-es procival 3200 MHz-re húzva. A gond az, hogy két normál bekapcsolás között egyszerűen visszaállt a tuning alapra és nem hajlandó elfogadni semmit. Hiába állítok be bármilyen kis tuningot is, újraindítás után szó nélkül visszaáll az alapbeállításokra. Próbáltam CMOS clear-t, feltöltöttem rá régebbi BIOS-t, feltöltöttem a legújabbat, de nem oldották meg. Akármit állítok be, visszaáll alapra. A gépen nem változtattam semmit jó ideje, ez két teljesen átlagos kikapcsolás és bekapcsolás között lett ilyen. Amúgy minden tökéletesen működik. Mi okozza ezt?
-
Venditor
csendes tag
Helló!
Van egy kis gondom a dvd írókkal. 965P-DS4 rev.1.0 lapom van legújabb driverekkel, bios-szal. Két SATA íróm van, és két SATA vinyóm. Berakok egy lemezt bármelyik meghajtóba és olvasásnál lefagy a rendszer kb addig, amíg beolvassa a lemezt. Ezt ugyanígy megcsinálja dvd írás indításánál is. Mi lehet a gond??? Sajna sehol nem találtam hasonló furcsaságot, ezért írtam ide. Valaki írjon, ha tud megoldást! Köszi!!!
-
Bluegene
addikt
-
turbocfh
csendes tag
Hellosztok!
A következőben lenne szükségem egy kis segítségre.
A gépemben egy d805ös pentium Dual core van, alapból 2,66Ghzen megy. Ezeket a procikat simán lehet járatni 3,5-4Ghzen. Mivel egy asus p5ld2es pcic alaplapom volt azzal nem tudtam rendesen húznui. Beszereztem egy Gigabyte GA-945GCM-S2C alaplapot, ami állítólag sokkal tuningbarátabb. A következő vele a problémám. A procim 133x20 as szorzóval volt ami ugye kiadja a 2,66Ghzet a régi asus alaplapban, a mostaniban viszont ez az érték 133x14!!!, tehát így csak 1,8Ghzen meg. Ebben a biosban is csak a fsb-t lehet állítani, ami kb 180-ig megy, de így is csak 2,5Ghz, az alap 2,66Ghz helyett után el sem indul a gép. Ha valaki tudja mi a fenétől lett a régi 20-as szorzó 14-es akkor please help.
Előre is köszönöm. -
tlac
nagyúr
cpu hőfok csak a ventiszabályozásban számít
a magok hőmérsékletét nézd, azoknak nem szabad változni egy biosfrissítéstől(#3618) fer:
mch, fsb-nek +0,1-et adj
ha nem jönnek be, akkor vedd lejjebb a tuningot(#3619) fer:
amire válaszoltál, abban is írtam, hogy nem tudom
még esetleg a másik slotokban próbálkozhatsz -
válasz
johntheface
üzenetére
Örülök.

-
válasz
johntheface
üzenetére
Próbaképp húzd ki a fali aljzatból pár percre a gépet.
-
johntheface
csendes tag
Úgy tűnik senkinek nincs 5lete a problémámra

Kérdeztem ismerősöket,de semmi olyat nem tudtak mondani,amit ne próbáltam már.
Nem szeretnék alaplapot vagy procit cserélni
[link] -
fer
őstag
Sajna nem segített! De azt vettem észre, ha egy párszor újra indítgatom, nem engedem a wint indulni, csak a boot képernyőig, akkor nincsen gond, de ha egyszer elindítom a wint, és kb egy óra múlva újraindítom, akkor már nem hajlandó elindulni tuningal, és visszaáll alapra!

-
johntheface
csendes tag
Hello!
A köv. problémám lenne.Adott egy 965P DS3 rev. 3.3-as lap és egy C2D E6750.Eddig 3.2Ghz-en járattam a procit.A mai nap ez valamiért lecsökkent 2.13Ghz-re (8*266).Furcsáltam mivel alapból 2.66-on megy a proci.Megnéztem a bios-t.F13-as.Ott 8*400Mhz- volt beállítva.Minden más rendben.Újrainditás után se változott a helyzet.
Bios reset-nem jó.Frissitettem F14b-re.Szintén semmi váltózás.
Ha valaki tud valamit segíteni az nagyon jó lenne.Remélem semmi komoly probléma
-
fer
őstag
Olyan gondom lenne, hogy ha tuningolok, elindul frankón, de ha újraindítom, akkor már nem bír indulni, és alapra visszaáll! Amíg nem cseréltem vga-t addíg nem volt ilyen gondom, ez mitől lehet? Amúgy stabil a gép, mert leteszteltem! Biost is frissítettem f13-ra! Én a ram időzítésekre tippelek, most 5-5-5-15-ön mennek, de ment már 4-4-4-12-őn is, de nem tartottam értelmét a felesleges ramnyúzásnak, ezért vettem lazábbra, auto-n 6-6-6-18-on menne! Meg olyat is hallottam, hogy az ati kártyák kényesebbek a tningra, előtte egy 7300GT volt benne!
-
19mikober68
csendes tag
Köszi az információt.
Csináltam egy bios frissítést, majd felraktam az új sata/raid drivert, és láss csodát működik minden. De még a BIOS-t meg kell néznem, mert sok új dolgot találtam benne.
Ami még meglepő volt, hogy most úgy látja az összes HDD-t, mintha USB-n kötöttem volna rá. Letudom külön-külön állítani őket. Erre még nem jöttem rá hogy miért. -
tlac
nagyúr
válasz
19mikober68
üzenetére
az úgy jó, csinálj egy biosfrissítést
-
19mikober68
csendes tag
válasz
MONITORCENTR
üzenetére
Ez a topik közelebb áll az alaplapomhoz. Amit Te írtál az már jóval utóbbjelent meg.
Azért írtam ide. -
shteer
titán
gigánál van különbség a ramslotok kezelése között? melyik színűbe érdemes tenni?
sárga? piros? -
tlac
nagyúr
válasz
19mikober68
üzenetére
érdekes
sata-s vinyók? ha igen, a sárga csatlakozókra kösd őket
eszközkezelőben akkor nem látod?MC_Roland:
rossz topikba irkálsz, ide írj
-
m.lala
aktív tag
válasz
gege71.hu
üzenetére
köszönöm szépen a linket
a leírásod alapján kb fél perc alatt megvoltam és úgy néz ki sikerült a hibát is megszüntetnem ami eddig sújtott tuningnál nevezetesen, hogy minden bekapcsolásnál lelőtte a gép a monitort és kaptam egy no video input jelet és csak az elem kiszedése segitett
most leállítottam 3szor eddig hibátlan, stabilan tartja a beállításokat (szolid 350fsb
) remélem a gondom megoldódottthx mégegyszer

-
GA-EP45-DS3P ezzel a lappal valaki használ nvidia kártyát?
-
19mikober68
csendes tag
Szia.
Megpróbálom még egyszer. Tudom egy kicsit zavaros lehetett.
Tehát.
965P-S3 alaplapVolt egy működő XP rendszerem egy 160GB-os HDD-n. Erre rákötöttem egy 750GB Samsung HDD-t. Tökéletesen működött a dolog. Rá tudtam mindent másolni a régi adataim közül.
Majd újra telepítettem a rendszert, de nem xp-t hanem vistát. A vista telepítésénél nem volt csatlakoztatva a 750GB HDD, csak a 160GB. Minden rendben feltelepült. Utána csatlakoztattam a 750GB HDD-t. Na és itt jött a gond. A rendszer nem ismeri fel a nagy HDD-t! A bios látja, de onnantól kezdve semmit nem tudok vele kezdeni! Ha ráengedem a hardver felismertetőt akkor megtalálja és próbálja telepíteni,de azt írja ki hogy nem talál drivert hozzá. Eddig soha nem találkoztam ilyen problémával!
-
tlac
nagyúr
válasz
19mikober68
üzenetére
ez elég zavaros, a vista-nak simán fel kellene mennie
-
-
gege71.hu
addikt
válasz
MONITORCENTR
üzenetére
memóriaprobléma gyanús.
probáld ki őket egyesével, hogy kiszűrd melyik a ludas.
A win install közbeni kékhalál tipikusan ram probléma.
gege
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen processzort vegyek?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Formula-1
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633,94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

(bár Giga azért mégsicsak többet ér a szememben)

aaarghh 
(Gigabyte 965p ds3) ehez párosul még egy Intel Core 2 Dou 6320 1.86GHz proci egy 2x 1GB mezei Kingmax DDR800 Ram. Az volna a kérdésem hogy ezzel a konfiggal elérhető e az a tuning mint ami az első hsz-ben eredményeken belül a táblázatban van?(