- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Google Pixel topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
Új hozzászólás Aktív témák
-
extramex
csendes tag
Sajna a problémám nem oldotta meg! (#967 hozzászolásomban írtakat) Úgyhogy ha van még ötlet jöhet. Amúgy rev 1.0- es a lap bár nem hiszem hogy ez lenne a gond. És mindig az első bekapcsolásnál csinálja csak (adott nap) ha újra kell indíitani akkor nincs ilyen gond (általában). A válaszotok lehet az 1000.-ik hsz!!!
[Szerkesztve] -
extramex
csendes tag
Én is így frissítem a biost! netről Leszedi aztán meg csere! Csináld nyugodtan! :
-
cellpeti
nagyúr
Valaki frissített már BIOS-t Windows alatt?Állítólag lehet.
A saját CD-jén lévő progival lehet.Én ezt hallottam!
[Szerkesztve] -
dregpeter
tag
Gigabyte P35 DS3 as alaplapomat amit két hete vettem az IPON-nál ma visszavittem megnézték és kiderült hogy rossz de nem tudják miért, két hetes lefutási idővel élnek a garanciával. A gép bekapcoslás után 3 másodperc kb. ujraindul aztán megint ujra, stb, reggel ezt aki emlékszik emlitettem. . . Visszaküldték a ''központba'', gondolom a gyártóba ujraátvizsgálásra, miben lehet reménykedni?
-
Gorneck
legenda
válasz
cellpeti #987 üzenetére
CPU CLOCK RATIO: 7x
CPU HOST CONTROL: Enabled
CPU HOST FREQUENCY: 400
C.I.A.2: DISABLED
SYSTEM MEMORY MULTIPLIER: 2.00
MEMORY FREQUENCY: 800Mhz
MEMORY PERFORMANCE ENHANCE: [Normal]
DIMM OVERVOLTAGE CONTROL: [+0250]
(G)MCH OVERVOLTAGE CONTROL: [+0.10v]
FSB OVERVOLTAGE CONTROL: [Normal]
CPU OVERVOLTAGE CONTROL: [Normal]---> 1.4V
NORMAL CPU VCORE: 1.35000v
PCIe : 100
Ramot állítsd be manual 5-5-5-15-auto-ra... -
cellpeti
nagyúr
Amiket mondtál kikapcsoltam,a CTRL+F1-et is megnyomtam mikor beléptem a BIOSBA
CPU CLOCK RATIO: 7x=>
CPU HOST CONTROL: Enabled=>vmi nem jó. Az egyik újraindítás után megint bementem a BIOS-ba és az DISABLED-re állt vissza.
CPU HOST FREQUENCY: 400
C.I.A.2: DISABLED
SYSTEM MEMORY MULTIPLIER: 2.00
MEMORY FREQUENCY: 800Mhz(ha a CPU HOST CONTROL: Enabled )
MEMORY FREQUENCY: 533Mhz( ha a CPU HOST CONTROL: Disabled)
MEMORY PERFORMANCE ENHANCE: [Normal]
DIMM OVERVOLTAGE CONTROL: [+0250]
(G)MCH OVERVOLTAGE CONTROL: [+0.10v]
FSB OVERVOLTAGE CONTROL: [Normal]
CPU OVERVOLTAGE CONTROL: [Normal]
NORMAL CPU VCORE: 1.35000v
PCIe : 100 -
BPFeri
senior tag
válasz
HolyFire #979 üzenetére
Gondolom most gyári ( 7x) szorzón van a procid.. nos ha szerencsés vagy akkor 7x430 v. 450 -s FSB -t el tudsz érni gond nélkül ..igaz ide már kell kevés plusz fesz. De ha visszaveszed szorzót 6x -ra és jó procit fogtál ki talán a 480 nagyon jó esetben 500!! -as FSB -t is elérhetsz !! .
CPU hűtőről gondoskodj mert a gyári ilyen teljesítményem már kevéske .. lehet !! -
HolyFire
aktív tag
Sziasztok!
965P-DS3 lapom van...rev.3.3 tehát 1333fsb-t is támogat...... Nahhszóval szerintetek meddíg lehet felhúzni vele egy core2duo e6320-at??? Most lazán 2800-on megy, mindenféle extra bütykölés nélkülmondjuk tovább nem is próbáltam.....De szerintetek meddíg bírhatja az alaplap???
A másik kérdésem hogy az északi híd kibaszott forró...meg sem lehet fogni szinte éget... Ez normális??? Tettem rá egy kis ventit és most elfogadhatóbb a hőmérséklete....nem lenne jó a ha elfüstölne itt nekem -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Nekem van 1 problémám. Nem tudom húznio a procit.
Gigabyte 965P-DS4 es lapom van
Core 2 Duo E6320
2x1GB Geil Value ramom
És bárhogy próbálom húzni sehogyse megy feljebb.
Tud vki segíteni? -
Qru
MODERÁTOR
Próbált már vki Rev 1-es (DS4/DS3)-ben 1333MHz-es procit? Vagy ki lettünk rekesztve?
-
tlac
nagyúr
válasz
littlelion21 #958 üzenetére
nekem akkor csinálja, ha van tuning és nem 1:1-ben járatom a ramot
lehet nálad is ki lehetne küszöbölni -
floppy131
csendes tag
-
extramex
csendes tag
Hello! Lenne egy kérdés??? Van egy Scythe Niinja Plus rev. B Hűtőm meg DS4- es giga lapom. Probléma: Indításnál kb 50-50% arányban elindul a hűtőventi, vagy sem. Amikor nem akkor sípol(természetesen, és egy kis kezdőlöket segítséggel ventillátor elindul és semmi gond nincs! Nem régi a hűtő kb 3- 4 hónapos, és régi alaplapommal giga k8nf9 ultra egyszer sem produkált ilyesmit! Van valakinek valami ötlete? A hűtő valszeg nem rossz szerintem! Lehet hogy kevés feszt kap az elindulásához?
-
littlelion21
addikt
válasz
Zaknafein #964 üzenetére
Hát igen jól gondolod, nem szoktam hátul lekapcsolni, bár mondassz valamit, lehet,h le kellene...
Na majd a tápos topic-ban rákérdezek!
Érdekes, engem+ pont egy MSI-ről beszéltek le...
De ha rám hallgatsz az alaplapos topicban utánakérdezel. Ott biztos segítenek.
És ami a legfontosabb: érdek nélkül... -
Zaknafein
csendes tag
Egyébként én ugyanilyen alaplapot akartam venni a héten,de a boltosok lebeszéltek azt mondták hogy jobban járok az MSI NEO2F-el ugyanez a chipset. Így ugyan csak jövő hétre lesz meg de remélem nem lesz vele gond.
-
Zaknafein
csendes tag
válasz
littlelion21 #963 üzenetére
A tápod elvileg egy igen jó tápnak számít a kategóriájában. Viszont ha jól gondolom akkor a hátulján a kapcsolót nem használod. Nem tudom csak tippelek de lehet hogy elöbb ott kellene lekapcsolni,mielőtt kihúzod. Ha viszont kikapcsolod a tápot és ugy is szikrázik akkor valóban érdekes jelenség a dolog mert akkor max a földeléssel szikrázhat.
-
littlelion21
addikt
Igen, több óra is eltelik, mert valahol olvastam,h 6-8 óráknál nem illik hamarabb ki-be húzogatni a gépet; nem tesz jót neki. /hogy miért azt ne kérdezd/
-
Zaknafein
csendes tag
válasz
littlelion21 #956 üzenetére
Az elsőre sikrtelen indulás viszont szerintem a tápegység problémája lehet leginkább. mármint ugy értsd hogy bekapcsoláskor van egy jókora indító áramlöket amit sajnos nem biztos hogy bír a tápod.
-
Zaknafein
csendes tag
Menyyi idő telik el a dugaljból való kihúzás és az ujra bedugás között? Mert ha ez több óra akkor kötve hiszem hogy a kondikban még akkora eltárolt energia lenne.
-
Gorneck
legenda
válasz
littlelion21 #958 üzenetére
Naaaa...így már teljesen normális...
Villanyász apám van, de nekem nem kenyerem teljesen a szakma...így passzolom a kérdésed... -
littlelion21
addikt
Az előbb nem voltam elég pontos: ha gépet leáramtalanítom /értsd: kihúzom a konnektorból/, és utána helyezem áram alá, csak akkor ''játssza el'' az ímént említetteket.
Ha a gépet nem áramtalanítom 2 kikapcsolás között, akkor semmi megállás nincs. Ez egyébként vmiféle védelem?
Tudom,h ez inkább tápos kérdés, de ha már itt vagyok megkérdem: ahányszor a hosszabbító villáját bedugom az aljzatba szikrázik egy embereset. Faterom szerint ez normális, ilyenkor sülnek ki a még feltöltött kondik. Szerinted? -
Gorneck
legenda
válasz
littlelion21 #956 üzenetére
A szervízes nem volt pontos...mert nem a lap sajtja, hanem a chipseté...
Áramtalanítod a gépet? -
littlelion21
addikt
Üdv mindenkinek!
A problémám a következő: ahányszor beindítom a gépemet, kb. 1 másodpercre beindul, forognak a ventik, világítanak a ledek. Majd ezután egy újabb másodpercre minden megáll és kialszik, csak ezt követően indul be, igaz ezután semmi baj nincs vele.
Azért írtam ebbe a topic-ba, mert a szervizes szerint ez normális, ez az alaplap sajátja.
Nyugtassatok meg,h igaza van... /alig 2 hetes a gép/
Konfig az aláírásban! -
FaTHI
őstag
-
FaTHI
őstag
Megnéztem mindkét chippet és bizony forróak visszaolvastam lehet 8800Gtx besegit neki ! tehát mekkora max hőt birnak ki ezek a chippek?
-
FaTHI
őstag
Helo mindenki! Kissé be vagyok szr*a.Az alaplapi chipset a biosba és az everest szerint is kb 60-fokos. hozzáérek a bordához és bizony elkapom a kezem elég forro.Tehát valos lehet a mért celsius.A ház oldalai nincsenek rajta,és jelenleg húzva sincs a proci.
Mit lehet tenni?vagy haggyam a fenébe?
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
Mindenképp az újak...ha meg kimondottan Q prociról van szó és némi tuningról, akkor asus felsőház (alsóról gondolom olvastad, hogy érdemes hűteni egy bizonyos kondi környékét képes eldurrani), gigából meg szinte mind1...DS3tól fele fele...eddig úgy néz ki, ha nem akar az ember pencil moddal ''szórakozni'', akkor a giga lapok droop-ja sokkal kisebb...szal vmivel jobb választásnak tűnnek...
Abit-tal nemtom mi a szitu...elég kevés a tulaj...de Én pro alatt nem vennék lapot...de persze ez csak az Én véleményem...
Szal ezé nem mondanám, hogy kimondott chipset probléma lenne, hogy a 965 nem megy jól tuningba Q procival... -
tlac
nagyúr
Az lenne a kérdésem támogatja-e az új G0-ás Q6600-ot ez a deszka?
rajta van a q6600 a listán, tehát elvileg igen (de a legújabb bios legyen fent, F10)
Azt látom, hogy a 1333 FSB-t nem támogatja , de az új Q6600-ok ''sima'' 1066FSB üzemelnek, tehát kellene menniük benne, nem???
valószínűleg az 1333 fsb-s procik is mennek benne
bios 100%-ban egyezik rev3.3-as lapokéval
és az viszi a procikat: [link] -
Gerr'y
senior tag
Sziasztok!
Van nekem egy Giga DS4 (rev 1.0) lapom.
Az lenne a kérdésem támogatja-e az új G0-ás Q6600-ot ez a deszka?
[link]
Ez az oldal alapján igen, de nicsen külön feltűntetve a G0 stepping!?
Azt látom, hogy a 1333 FSB-t nem támogatja , de az új Q6600-ok ''sima'' 1066FSB üzemelnek, tehát kellene menniük benne, nem???
Köszi előre is!
Gerr'y -
robekri
addikt
válasz
nicevolley #938 üzenetére
Az nem fog menni sajna! Fehér holló egy 400as FSB-t bíró 4x00 proci!
Üdv.: Robe -
rento
őstag
vkinek nincs 1 eladó ds3-as lapja?
-
bLL^
senior tag
válasz
nicevolley #933 üzenetére
Az én régi S3-asomnál is 400volt az fsb wall (alapfeszen
) +0,1V-tól biztos tovább lehet majd húzni (nálam 500ig).
-
Gorneck
legenda
válasz
nicevolley #933 üzenetére
Mindkét kérdésedre IGEN a válasz...
[Szerkesztve] -
nicevolley
tag
Sziasztok.
Előre is bocs, hogyha már vagy 10x leírtátok, de:
- Normális, hogy nem tudok 390 fsb fölé menni a lappal?
- Normális, hogy alapfeszen terhelés nélkül fesznek 1.280-at, terhelve 1.268-at mutat?
Konfig:
GA-965P-S3 F11a bios (próbáltam már mindegyiket)
C2D 4300@3132 (9x348) alapfesz (1.325 bios szerint ???)
Geil 800@870 5-5-5-15 2T 2.0v
Club3D 7800 GTX
Előre is köszi.
[Szerkesztve] -
Brumi˘
addikt
Régebben jártam erre egy olyan problémával hogy négy teljesen egyforma 512-es geil 800-as value memót [link] a ds3 lap úgy ismeri fel hogy 2-t 667-esnek a másik 2-t meg 800-as nak. Együtt a 4-et 833-on használja haver cl5-be. Mitöl lehet hogy nem ismeri fel rendesen?
-
extramex
csendes tag
Rolko! Lehet hűlye kérdés de az új BIOS miért kellett rá? (Nem működött rendesen valami?)
[Szerkesztve] -
m.lala
aktív tag
sziasztok kellene egy kis segítség
giga ds3 rev 3.3 lapom van és a következő a problémám:
van egy ide-s és egy sata -s winyóm, tegnap este újra akartam rakni a wint de nem engedte állandóan azt hozta ki a telepítő, hogy a partíció nem kompatibilis a win xp-vel
végül a sata-s wincsi lehúzása megoldotta a problémám és szépen fel is települt a win, de miután visszadugtam a winyót azóta nem ismer fel a gép a kérdésem az lenne mit állítsak be, hogy újra visszakapjam a winyómat?
sata winyó sárga csatin van
ide winyó alaplapon
sata ahci mode disableden van
sata port0-3 native mode enabled-en van
onboard sta/ide device enabled-en van
onboard sta/ide device ctrl mode ide-n van
ide chanel 4 master hez hozza az ide-s winyót
ide channel 4 slave hez az írót
a többi üres
előre is köszönöm a segítséget -
rolko
őstag
Újabb probléma:
Most reggel húzok a procin beállítok mindent, ugyanúgy ahogy nállam is volt, de nem jó mert nem képes megjegyezni a 9x-es szozót, hiába megyek a save-re nem jegyezi meg, ugyanúgy a 6x-os marad bennemeg régen nem volt benne olyan hogy de most van, a fesz beállítások felett egy üzenet pirosan villog hogy: system voltage not optimmized
az egész rendeszer dög lassú -
tlac
nagyúr
a lila kondik mekkora hőmérsékletet bírnak el? meddig vannak hitelesítve? hogy lehet ezt megnézni?
forró az egész heatpipe csoda, meg a bekarikázott kondik [link]
nem akarom, hogy lerobbanjanak -
trident
csendes tag
Alapfeszültségen a 3 GHz-et már nem értem el, feszültséget nem akarok emelni, rambeállítások után ez maradt tartós használatra: [link]
Már alapállapotban is teljesen alkalmas arra amire használom a gépet, remélem jódarabig ki fog tartani a konfiguráció, mert eddig nagyon korrekt számomra. -
trident
csendes tag
Ma délután próbáltam emelni az fsb-t, az alap és emelt eredményeket dokumentáltam, mivel vannak fehér foltok ezért felmerült bennem pár kérdés is, mindenesetre akinek van jó ötlete, tippe, vagy csak kíváncsi az itt egyben megtalálja: [link]
Külön köszönet Gorneck23 részére (ez szerintem még a tuning első harmada, ha megvagyok mindennel, akkor elküldöm az eredményeket) -
rolko
őstag
Miután bejött a BIOS ugye azt néztem hogy lát-e mindent, de csak a HDD-t látta, eszembe sem jutott hogy CMOS resetet nyomjak
utánna beszéltm Vigenauval, és Ő monta hogy igencsak letiltotta mert neki nincs IDE-s eszköze, azután nyomtam egy visszállítás parancsot azután jó lett minden
már lassan 2 órája netezik tesóm de még nem indult újra, de majd neki esek a teszteknek -
Rick4
félisten
proci meg ramcserénél az a minimum, hogy egy c-mos cleart nyomok neki, hát még akkor, ha másnál volt a lap...ki tudja, mi milyen értékekre van állítva...és ha 4V-ot adott a procinak, vagy a ramnak, mert az övé bírta? akkor milyen lett volna a boot nálad?
újrainduláshoz feszek átnézése, minden felesleges hardver nélkül próba, (csak lap, mem, procc, vinyó, vga) tesztprogik (memtest legelőször) másik hibátlanul működő gépben a hardverek próbája... -
rolko
őstag
válasz
Kicsirics77 #907 üzenetére
Ki a fene gondolta volna hogy Vigneau letiltotta
Na egy kis probléma, öcsém gépe: e4300, DS4, 512/667 Hynix, x1650xt, 80GB SATA Samu, 380W Cooler Master táp. Netezik, egyszer csak újraindul a gépmondom jó 3DM06 lefuttatom, minden rendbe lefut. Elkezd játszani Oblivionnal ott, újraindul 1-2 perc után. Minden alapon megy, táp lenne kicsi?
-
rolko
őstag
SOS!!!
Ma beszereltem tesómnak a DS4-em, az előbb indítom hogy majd teszem rá a Winfost, és hát eggyik ODD-t sem látja, mind2ő IDE-s, próbáltam 3 kábellal, külön - külön, mindenhogy de nem látjamár ötletem sincs hogy miért csinálja, mikor múltkor Vigneaunak kölcsönadtam, ő frssített rajta BIOS-t, talán attól lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3437, 100% Akkumulátor
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- 2db UK billes (146 / 147) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest