- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Aktív témák
-
-
hunnylander
őstag
válasz
D@ni88 #40403 üzenetére
A fő oka a lépcsős orrnak, a lépcső az új maximum méretekben. Az autó első tengelye elé alacsonyabb maximum van már, de a monocoquenál maradt a magasabb megengedett érték, ami kb a kerék magasságával esik egybe. (Jegyezzük meg, azért, mert jó néhány csapat ellenkezett az ellen, hogy ez is csökkentve legyen. Nem csak az FIA a felelős a ronda autókért.)
Az orrok alját nézzed. Ezekkel a lépcsős megoldásokkal azt a rész akarják ideálissá tenni, hogy minél több és kedvezőbb levegő hajtsa a diffúzort, miután elhalad az oldaldobozok mellett.
-
D@ni88
addikt
válasz
D@ni88 #39597 üzenetére
Illetve ezt találtam a Formula1Club honlapján:
1.) Arany klubkártya: Klubtagsági díj: 8.000.- Ft/fõ/év
A kártyával a klubtribünre érvényes, 3 napos bérletet igényelhet. A felnõtt bérlet 20.000,- Ft, a gyermekbérlet 10.000,- Ft.
2.) Ezüst klubkártya: Klubtagsági díj: 5.000,- Ft/fõ/év
A kártyával az állóhelyre érvényes, 3 napos bérletet igényelhet. A felnõtt bérlet 5.000,- Ft, a gyermekbérlet 2.500,- Ft.Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy melyik a klubtribün
-
KaraDani
addikt
válasz
D@ni88 #39363 üzenetére
Fene tudja, általában nem hiszek ezekben az összeesküvés elméletekben. Nem tartom lehetetlennek, hogy a tavalyi év után Vettel igazán szárnyra kapott, Webber meg már kicsit kedvtelenebb lett. Azért az idő most még Vettelnek dolgozik, Webbernek meg nagyon nem. De az is lehet, hogy nálad a pont, sosem fogjuk megtudni valószínűleg
Amúgy én nem azt mondtam, hogy nem a RedBull messze a legjobb autó, hanem, hogy Zsoltit nem tartom olyan pilótának, hogy akár egy RedBullal is megverjen egy két ügyesebb srácot akik kicsit gyengébb autóban ülnek. Ebben se biztos, hogy igazam van, de engem nem győzött meg a fene nagy tehetségéről anno...
-
KaraDani
addikt
válasz
D@ni88 #39360 üzenetére
Webber meg rosszabb autót kapott? Ő azért annyira nem verte bucira a többieket. Nem vagyok különösebben oda Vettelért, de azért azt el kell ismerni, hogy valamit félelmetesen tud a srác, és nem lehet az egészet az autóra kenni, szerintem
És Webbernél nem tartom jobb pilótának Zsoltinkat (csak, hogy finoman fogalmazzak), szóval nem hiszem én azt, hogy akár egy redbullal is nyerne akármit is... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
D@ni88 #39310 üzenetére
Pilóták fizetése csökkenő sorrendben (bónusz nélkül):
1 - Fernando Alonso: 30M€
2 - Lewis Hamilton: 16M€
3 - Felipe Massa: 10M€
4 - Jenson Button: 10M€
5 - Michael Schumacher: 8M€
6 - Nico Rosberg: 8M€
7 - Sebastian Vettel: 8M€
8 - Mark Webber - 8M€
9 - Jarno Trulli: 3M€
10 - Heikki Kovalainen: 3M€
11 - Rubens Barrichello: 2.2M€
12 - Nick Heidfeld: 2M€
13 - Timo Glock: 2M€
14 - Adrian Sutil: 1M€
15 - Kamui Kobayashi: 1M€
16 - Vitaly Petrov: 0.5M€
17 - Sebastien Buemi: 0.4M€
18 - Alguersuari: 0.4M€
19 - Nairain Kathikeyan: 0.25M€
20 - Sergio Perez 0.2M€
21 - Paul di Resta: 0.2M€
22 - Tonio Liuzzi: 0.2M€
23 - Pastor Maldonado: 0.2M€
24 - Jerome D'Ambrosio: 0.2M€Van kérdés?
PumPi: Akkor Kimi jól tud lovat fejni...
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
D@ni88 #38195 üzenetére
Webber teljesítményét mivel magyarázod? Az valószínű hogy a mezőny Vb pilótái hozták volna a VB címet a Red Bullal, de nem mindig és nem mindenki képes egy autó teljesítményét 100%-osan kihasználni, Vettel megcsinálta idén, és még páran képesek erre, de nem mindenki. láthattuk Rubenst ahogy sehol nem volt Sumi mögött, vagy fisico a közelébe se ért Alonsonak, néha 1-1 futamon tudtak jól menni, de éves szinten nem tudták mindig a maximumot kihozni az autóikból, arra csak a legjobbak képesek, Vettel is ilyen.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
D@ni88 #36485 üzenetére
Nem rinyál, nem keneget senkire semmit, megy, és a szarból várat épít. És ezt csak ő tudja. Ezt már mondtam párszor, szerintem a mezőnyben jelenleg ő a legjobb pilóta, és Hamilton. A különbség ott van, hogy durva nyomás alatt nem vagyok biztos benne, hogy Hamilton behozná a kocsit a szükséges(legyen első) helyen. Alonso igen. Button már hajaz erre, de még azért bőven nincsenek egy szinten. Mondom ezt úgy, hogy a McLaren két pilótájának szurkolok elsődlegesen. Ha esetleg, néha napján, tényleg rikán, de előfordulna, hogy Hamilton összetöri magát, akkor természetesen Alonso és Button az, akit az első kettőben akarok látni
Zsömi:
Úgy-úgy, én is hasonlóképp vélekedem. Beérett, úgy igazán.
-
MPowerPH
félisten
válasz
D@ni88 #35866 üzenetére
Először elgondolkodtam, melyik topicban is vagyok.
mod: Már megint Schumit piszkálják... Kicsit már ez is unalmas, lapozni kéne már.
Elfelejtik, hogy már nem huszon vagy harminc éves.
-
-
DigitXT
félisten
válasz
D@ni88 #29266 üzenetére
Brutál dugó volt. Már csak a második verseny rajtjára értünk ki (11 körül
elindulva), pedig az elsőt szerettük volna elérni.Viszont már az durva
volt, hogy tele vannak a lelátók (a Gold 4 messziről látszott/hallatszott)!Én eredetileg azt hittem, hogy kb. annyira lesz népszerű a dolog, mint
anno a Ferrari Racing Days volt (alig lézengtek az emberek): na ennél
nagyobbat nem is tévedhettem volna. Hallottuk a rajtot, ahogy elfordul
a mezőny az első kanyarban (kb. akkor voltunk mellette) - erre jött ez a
felhőszakadás, ami keresztbe tett mindennek: bőrig áztunk, míg vissza
kutyagoltunk a jó 1 km-re lévő parkolóban lévő autóhoz - a körülmények
alakulása miatt a pálya meglátogatása akkor került le a napirendről. Ha
van eszünk korábban adjuk fel, már a fóti dugónál. (Addig jól haladtunk.)Szerintem iszonyúan elcseszett a Hungaroring megközelíthetősége.
Oké, hogy az M3-asról kellett volna menni, de gyanítom, hogy onnan is
állt a sor, hiszen ~1-1sávos kertek alatti utakon lehet tovább közlekedni
a pálya felé: egyszerűen alkalmatlan az infrastruktúra az autósok gyors
érkezésére, távozására, ehhez mérten talán parkolóhely sincs elég, stb.Sokkal komolyabb úthálózattal kellene "megtámogatni" a pályát, habár
gondolom a versenyek relatíve kis száma miatt "nem igazán érné meg".
Neadjisten lehetne a HÉV-nél vállalhatóbb tömegközlekedési kapcsolat:
pl. vasúti megálló a pálya bejáratához közel, vagy valami hasonló. -
P00By
nagyúr
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
D@ni88 #28119 üzenetére
A 33. hsz.-ben szépen összefoglalták, hogy milyen következetes ez ügyben az FIA.
A RedBull és a Renault szerintem ezzel próbál egy kis időt nyerni, hogy még pár futamig ne kelljen leszedni. A Renault-nál erre építették a gépet, ők biztos szívni fognak, de nem hiszem, hogy Heidfeld autója ezért gyulladt ki. Elég logikátlan, hogy a rendszer kiiktatásától gyullad ki, mikor meg aktív, akkor nem.
-
hunnylander
őstag
válasz
D@ni88 #27977 üzenetére
Azért mert a friss abroncs a gyorsabb.
Továbbá időbe telik felmelegíteni a frissen feltett abroncsokat, főleg a keményebbet. Ezért a McLaren gyorsan reagált, hátha gyenge lesz Vettel kivezető köre.
Ha Hamilton tovább marad kinn, félő, hogy a friss abroncsokon - üldözőtől nem zavartatva* - Vettel egy akkora előnyt épít fel, amit egy rövid záróetapon már nem lehet majd ledolgozni.
*Kétlem, hogy Vettel képes volt hozni a legjobbját, akkor mikor üldözték és védekeznie is kellett. Stratégiailag is mást kíván meg a védekezés, pl. más KERS-használat, ami nem adja az optimum köridőt, hanem csak optimális védelmet.
-
Pá
addikt
válasz
D@ni88 #25720 üzenetére
A többieknek nincs értékelhető etapja.
Itt vannak a köridők, ha érdekel. -
Krozoo
csendes tag
válasz
D@ni88 #24843 üzenetére
Naja...
De úgy tűnik, hogy az FIA-t nem is érdekli a dolog, nem hallani semmit felőlük ezzel kapcsolatban, tavaly is lapítottak mint sz.r a fűben. Pedig már a teszteken tisztán látni lehetett, hogy az RB első szárnya már megint össze vissza hajlik.
Bezzeg pl. 2007-ben a Ferka mozgó padlólemezét 1 futam alatt betiltatták...
-
hunnylander
őstag
válasz
D@ni88 #24089 üzenetére
A Ferrarin vadi új első szárny van. Új az oldallap, a főlapok is kicsit másnak tűnnek, a tartó rész meg radikálisan bazi nagy lett (nézz meg egy oldalnézetet).
Az aerodinamika nem olyan terület, hogy minél nagyobb a szemel látható változás, annál nagyobb a javulás köridőben. Szemmel alig észrevehető változások is lehetnek relatíve nagy jelentőségűek.
Az első szárnynak harmóniában kell lennie az autó hátrébb eső részeivel, milliméteres változtatásoknak is lehet jelentősége, hogy 'a szárny hova dobja a légáramlatokat'.
Ha például levehetnénk a Red Bull szárnyát és feltehetnénk a Ferrarira, nem valószínű, hogy jobb lenne vele, még ha a Red Bull szárny több leszorítóerőre is képes, mert a 'Ferrari autón rossz helyekre dobnál a légáramlatokat' és az autó aerodinamikája a szárnytól hátra hibásan működhetne.
-
Nowhereman
őstag
válasz
D@ni88 #23675 üzenetére
Csak tudnám, hogy miért hiszi bárki is, hogy a tvíternek és társainak van valami hitelességük, hogy bármi marhaságot megesznek ami rajta megjelenik. Most ha nyitok egy fiokot Steeve Balmer néven, és közlöm a világgal, hogy holnaptól ingyenes és nyíl forráskódú lesz a windows azt is megennétek? Van olyan híresség, akiről nincs legalább 2-3 fake-account?
-
hunnylander
őstag
válasz
D@ni88 #23506 üzenetére
Nem hiszem, hogy egy brutálzoomos képből felfogható a térbeli elrendezés és mélység. Ez különben is egy klasszikus elrendezés, más csapatoké nem kevésbé hősokkoló.
Ez egy kicsit jobb kép, a szög miatt.
Viszont állítólag a McLaren tesztel egy olyan változatot ahol a kipufogó elől van valahol. Erről még senkinek sem sikerült leleplező képet készíteni.
-
proof88
addikt
válasz
D@ni88 #23478 üzenetére
ráadásul bahrein, ki tudja mennyire melegednek túl a gumik, tavaly ez volt a probléma, hogy amikor valaki előzni akart és nyomta neki, túl is melegedtek aztán foghatta vissza magát :/ ebből a szempontból örülök hogy az ausztrál futam jön utána, mert ott másféle időjárás van, tehát így is meg úgy is láthatjuk ki hogyan teljesít.
-
hunnylander
őstag
válasz
D@ni88 #23057 üzenetére
Elnézést, itt a jó link a W02 galériához.
Ilyen esetben csak katt a fejléc képre és megkapod az összes galériát a főoldalon is. Vagy a legfrissebb bejegyzések oldalsávban is ott vannak a direkt linkek.
-
D.Orion
veterán
válasz
D@ni88 #23054 üzenetére
Itt az f1today.nl még több kép.
Szerintem ez a legszebb autó eddig idén. Az orra nagyon kecses lett a többiekéhez képest.
-
hunnylander
őstag
válasz
D@ni88 #22635 üzenetére
A KERS-szel csak körönként néhány tizedmásodpercet lehet nyerni, és vannak hátrányai is.
Biztos vagyok afelől, hogy mind a Team Lotus, mind a Marussia Virgin Racing javulni fog a mezőnyhöz lépest és kisebb százalékos lemaradásuk lesz, mint idén volt. A 107% nekik nem téma, még 105%-on is lazán belül lesznek.
A Hispania is új autót épít, de az indulásuk nagyon bizonytalan.
-
hunnylander
őstag
válasz
D@ni88 #22477 üzenetére
Egyes pályákon nem fékez eleget az autó és amúgy is még csak a hátsó kerekek felől gyűjt energiát a KERS.
Idővel talán át is válthatnak 4-kerékről gyűjtésre, ez pedig azt is eredményezheti, hogy majd az első kerekek is hajtottá válnak generátor-elektromotorok által. Tehát egyszer gyűjtik az energiát, fékezés alatt, majd hajtják a kerekeket, kigyorsítás alatt.
A komolyabb KERS rendszerekhez szükséges, hogy az alap belsőégésű motor kicsi legyen. A soros négyhengeres helytakarékos és gazdaságos, ezért leginkább ez passzol a jövő KERS rendszereihez. Emellett a szabálytervezet a turbófeltöltők fejlesztését is előirányozza. Abban is lehet energia visszanyerés, hővisszanyerés.
Az, hogy valami újat és előremutatót kell fejleszteni, mindenképpen pozitívum.
A négyhengerest csak amiatt fikázhatjuk, hogy jelenleg mit gondolunk a jelenlegi négyhengeresekről. Az F1 négyhengeresei sokkal brutálabbak lesznek ennél.
Más a 80-as években is elég volt 6 hengeres turbós motor V10-eket, V12-ket legyőzni.
Az autók sebessége nem fog csökkenni.
-
hunnylander
őstag
válasz
D@ni88 #21432 üzenetére
Lehet 105%-os szabály is (úgy tudom volt is már ilyen valaha), vagy akár 103%-os is.
Első évben elnézendő az ilyen főleg, ha figyelembe vesszük, hogy ehhez a Dallara megkérdőjelezhető minőségű munkája is kellett. Drága pénzért csináltak egy autót, amit ők fejlesztettek volna év közben szintén drága pénzért. Ennyire azért nem voltak hülyék a Hispania tulajok és szakemberek (élükön Geoff Willis-szel, aki az egyik legnagyobb név a szakmában, aki szerint az autóban olyan megoldások vannak, amik nem ütik meg az F1 standardot), ezért felbontották a szerződést. Így az ez évi autó fejlesztése nagyon körülményes lett.
A pozitívum az, hogy van 12 csapat és jövőre valószínűleg mindhárom fejlődni fog. A 12 csapat pedig azt is jelenti, hogy ha valamelyik anyagilag becsődöl, lesz vevő a licencére és a cuccaira. Így előbb vagy utóbb jöhet majd egy Epsilon Euskadi vagy egy autógyártó VW/Audi/Porsche stb.
-
hunnylander
őstag
válasz
D@ni88 #21322 üzenetére
Mert moderálásra várt a hozzászólás és csak ma reggel találkoztam vele. Az első hozzászólás nem jelenik meg automatikusan, kvázi ez a regisztráció. Spam-védelem, mert különben spambotok teleszórnák a hozzászólás mezőket reklámokkal. Az Akismet védőszoftver ezidáig 1000+ spam bejegyzést kapott el. És amit átenged és nem minősít spam-nek, de olyan alanytól származik, amely név, e-mail cím és IP számsor kombináció először bukkan fel, azt először jóvá kell hagynom és engedélyeznek kell a hozzászólás megjelenését egy 'gombnyomással'.
A WordPress kezelői felület felől a hozzászólás időpontját is láthatom.
Majd legközelebb talán te nyersz. Lesz majd több feladvány is, és máskor még több köze lehet az F1-hez. De tekintsd úgy, hogy a Prohardver háziversenyt te nyerted, és elhiszem neked, hogy nem puskázhattál senkitől, mert tény, hogy csak ma reggel jelent meg a győztes hozzászólás az olvasói nézet felé.
-
hunnylander
őstag
válasz
D@ni88 #21312 üzenetére
A megfejtésed jó, még ha a fránya YouTube számok vezettek is rá, amiről nem is tudtam. Viszont Vaant kommentje hamarabb érkezett.
A hivatalos kulcsok és megoldás:
ABBA / ABBA's Number 1 / music single / kislemez / best selling male name single ...
Második helyen Eminem – “Stan“ található, 8 millió eladott lemezzel, harmadik a “Petit Papa Noël“ (Tino Rossi, 1946; 5,7 millió), negyedik az 1910 Fruitgum Company – “Simon Says” száma 1968-ból 5 millió eladott kislemezzel.
Érdekesség, hogy női név tekintetében szintén spanyol a legelső; “Macarena” (Los del Rio, 1995), a “Fernando”-hoz hasonló mértékű eladott példányszámmal (~11 millió, darabszámra pontos eladási adatokat nem találtam, ezért Fernando abszolút győzelme sem kizárható). [...]
A bejegyzésben linkeltem a Top 4-5-öt mind a férfi és a női neves zeneszámok rangsorában, érdekességként, összevetni, hogy egyes évtizedekben milyen zenei produktumokkal is lehetett elsöprő sikereket aratni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
D@ni88 #21312 üzenetére
XD
Oliverda: Szerintem mind a 4 bajnokaspiráns idén annyi fölösleges pontot dobott el, hogy azokkal egyénileg mind a négyen VB-k lehetnének. Vettel, Webber, Hamilton, Alonso is követett el olyan hibákat, és büntették őket jogtalanul, amikkel fölényesen vezetnék a VB-t.
Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- Kutya topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Medence topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest