- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
D@ni88 #49531 üzenetére
Egyenértékű semmiképpen sem lehet, hiszen az ötlet nem az ő fejében született meg...sejthetően
Az egyik legvalószínűtlenebb dolognak tartom, hogy úgy kelt fel, hogy mi lenne ha feláldoznám a versenyem azért hogy a csapattársam győzelmi esélyei megugorjanak
Tehát Flavio nyomást gyakorolt rá,...elképzelni sem tudom mivel, ezért nem is próbálom.
De még akár az is elképzelhető hogy szerződésmódosítás áráért...amiket olvastam hogy Flavio elég extrém megkötéseket allkalmazott.. -
Oliverda
titán
válasz
D@ni88 #49248 üzenetére
Ezt tudom, csak én baromira nem erről beszéltem.
A McLaren szerelői miatt bukott ismét egy helyet, mert továbbra is lassan dolgoznak, míg pl. a Ferrari és a Mercedes képes konstantsan 3 mp körüli cseréket csinálni. Ezt írtam le itt, csak valamiért úgy látszik, hogy ezt páran - veled egyetemben - nem tudták/akarták jól értelmezni. Majd legközelebb nem rakom egy hozzászólásba a "Ferrari", "McLaren" és "Alonso" szavakat, és akkor remélhetőleg már könnyebben fog menni.
-
[CS]Blade2
addikt
-
troland26
őstag
válasz
D@ni88 #45337 üzenetére
lehet a FIA-nak fontos a pilóták testi éppsége ...nem hiszem , hogy azért vették szigorúbbra a biztonsági szabályokat , hogy téged ( vagy engem ) bosszantsanak..az is tuti , hogy nem a pénzüknek ( nézettségüknek ) az ellenségük hiszen egy csúszkálós ütközős verseny biztos , hogy nézettebb lenne , csak egész egyszerűen megváltoztak az értékrendek és jobban előtérbe került a biztonság
-
DemonDani
addikt
-
Xirtam
veterán
válasz
D@ni88 #42696 üzenetére
Sauber folyamatosan áradozik az új autóról. Idén dobogóra érhetnek talán 1-2x. McLaren is erős. Holnapra vagy egy Hamilton Pole-t jósolok vagy egy MSC-t.
Itt nem leírásról van szó, tavaly év végén is a fejükre nőtt a McLaren.
McLaren láthatóan nyugodt, az egész csapat.
Egyenlőre azt is megkockáztatom, hogy MSC-nek jobban fekszik az idei autó. Gumikról hasonlókat mondogatott.
-
Xirtam
veterán
válasz
D@ni88 #42694 üzenetére
Az első szárnyról az aero festék.
Amúgy jól gondoltam, hogy idén Sauber-re oda kell figyelni. Kövezetek meg de Melbourne nem RedBull pole-ból fog indulni. Már tegnap is Newey folyamatosan variált valamit az autó hátulján. És láthatóan feszült volt. Ma meg Vettel nem vigyorgott mint egy óvodás.
Idei meglepetés csapatok: Sauber,Force India, Mercedes
-
proof88
addikt
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
D@ni88 #42256 üzenetére
A Ferrarinak csak a VB cím lehet az elfogadható, így amikor azt mondják, hogy "nem ott vagyunk, ahol lenni szeretnének" akkor arra gondolnak, hogy nem ők az elsők. Ha jelen állapotban 3. erő, akkor nem állnak rosszul, mert azon az autón még sokat lehet variálni/fejleszteni. Van 1-2 dolog az autón amivel még tudnak 1-2 nagyobb lépést tenni. Arra lesz szükségük, hogy a top1 erőnek lépjenek elő, lehetőleg még a szezon első 1/4-ében.
-
Xirtam
veterán
válasz
D@ni88 #42006 üzenetére
Az első képen amit linkeltél a motor térből való hő egy része ott távozik. Természetesen valamelyest ez is közrejátszik az aero-ba. A második képet pedig nem a képfeltöltés.hu-ra kelet volna feltenni mert fél év amíg betölti.
Örülök, hogy RB8-nak ennyi mechanikai problémája volt a tesztek alatt. Míg a Ferrari-t mindenki temette Jerez-ben a technikai hibák miatt érdekes módon hamar megszűntek a problémáink. Míg az RB8-nak nem először volt váltó hibája. Az is milyen érdekes, hogy a Sauber ma megölt egy Ferrari 056 motort. Kíváncsi leszek Luca Marmorini ( motor & elektronikai igazgató) mit fog nyilatkozni erre. Mondjuk Sauber tavaly is erőszeretettel ölte a Ferrari motorokat.
-
Xirtam
veterán
válasz
D@ni88 #41850 üzenetére
Pozitívan alakul az autó. Megvan a legideálisabb kipufogó csonk is. Nagy vonalakban optimalizálni kell az autó többi aero elemét az új kipufogó miatt. Vasárnap kerülnek fel ezek az elemek. Majd utána jelentkezek. Viszont ha nem áll úgy össze a csomag ahogy kellene.
Pat Fry mondta, hogy eddigi legnehezebb autó az F2012. . . egyik pillanatban szinte tökéletes aztán racontlánkodik. És teljesen máshogy viselkedik. Elég konstans időket képes kihozni még a használt gumikból is az autó. Jól használja a gumikat a súlyelosztás is nagyon jól sikerült. Eddig ezek amik biztosak.
-
Motion_Blur
félisten
-
Xirtam
veterán
válasz
D@ni88 #41583 üzenetére
Hoho, eleve csak a LOTUS állt ezzel elő, majd kiszivárgott, és a Ferrari is elkezdte a sajátját elkészíteni. De mivel ez folyamatosan megtartotta volna az autó hasmagasságát. Ez brutális tapadást eredményezett volna és brutális tempót. Így még az előtt, hogy a Ferrari bemutatta volna a sajátját az FIA -nak az FIA lelövette a projectet.
TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)Ha így is alakulna az úgy van ahogy mondod. Sőt . . . lesznek még itt hatalmas harcok 2014-ig. Mai napig szúrja a szemünket ez a V6
Mivel számunkra ez az utcai téren nem fejlődés. Egyetlen V6-os autónk sincs jelenleg a palettán és nem is lesz. Most is V8 és új V12 eseket fejlesztünk.
2008 óta egyedül a KERS volt az az úttörő fejlesztés amit végül átvittek a közutakra . . . semmi más.
És a BMW a Honda, a Toyota-nál közrejátszott az is hogy kiszálltak. Honda ott van nyitott a WTC felé, mert ott még fejleszthetnek. A Toyota a LeMans felé nyitott. Erről ennyit. F1 . . .
-
Xirtam
veterán
válasz
D@ni88 #41568 üzenetére
Albert Park-ig nem fog változni az autó eleje. Annyira nem baltával csapott ám az F2012 orra , csak a piros szín miatt látszódik annak.
Ugye Jerez és Catalunya is arról szólt, hogy megismerjük az autó működését. Hogyan reagál az az egyes beállításokra. Mivel teljesen új koncepció , és minden autó más és más, ezért van az, hogy RBR-nél ami tavaly (RB7) maximálisan a fújt diffuzor köré lett építve. VB autó volt, mint 2009-ben a Brawn GP. Az egész autó eleve egy szempontra lett építve. Na most tavaly a fújt diffit nagyjából a McLaren volt képes úgy lemásolni, hogy az maximálisan jól működjön. Az F150 megint egy más koncepció volt, szegény megint kimaradt a buliból csak úgy ahogy anno az F60-as. Ez látszódott is Silverstone-ban mikor a Ferrari elérte, hogy 48 órára berekesszék a fújt diffuzort. Már is nem volt akkora különbség a csapatok között. Idén is erre lehet amúgy számítani. Mivel akkora újítás nem született egyenlőre egyik csapatnál sem. Talán a Lotus aktív fékrendszere lehetett volna korunk Williams találmánya az aktív felfüggesztés. De FIA mindenre ugrik. Az FIA amúgy valamilyen szinten próbálja elkerülni azt a dominanciát amit anno a Williamst vagy a Ferrari produkált. Ez így van rendjén. Csak nem a megfelelő módszerekkel teszik azt.
(Arra akartam kilyukadni, hogy ami a LOTUS elején jól működik a Ferrari-n úgy se fog, mert más a két autó karakterisztikája)
Kicsit elkanyarodtam, egy szó mint száz. A hétvégén folytatandó teszteken már sokkal másabb Ferrari-t fogunk látni. Mert végre ráülhet a csapat a beállításokra. Most már megközelítőleg értik az autó karakterisztikáját. De amúgy ez a McLaren-nél tavaly ugyan így volt.
Minél nagyobb fal/lépcső-be ütközik a levegő azon a ponton annál nagyobb leszorító erőt generál. Az F2012 eleje pedig erre épült. Arról nem is beszélve, hogy megközelítőleg a legnagyobb csúszda az F2012 orrán található. De az F2012-ben a pilóta is lejjebb került, ezáltal a levegő egyfajta trambulin ként átugorja a pilóta fejét is. Az első futamokra amin változások lesznek a Ferrari-n az első és hátsó spoiler, plusz a kipufogó csonk elhelyezése. Na most ha vissza olvasol mutogattam pár kipufogó elrendezést amit tesztelgettek a srácok. A 2/3/4 csonkosokat is.
A kép amelyen látszik, hogy nem baltával faragott. (F1-Live,Formula.hu) folyamatosan ilyen zagyvaságot írogat. . . . Szép íves az orr ezen része. Ha bogár lennék még csúszdáznék is rajta. Lotus orra azért tűnik szebbnek mert az arany és a fekete festés eltakarja a csúf idomokat.
-
törölt tag
válasz
D@ni88 #41511 üzenetére
Ez nagyon szép is volt, Button szükségesnek is tartotta megmagyarázni
De nem kell...minden bántás nélkül, egy ilyen előzés megalázó...az egyensúly megtartása végett: legalább annyira megalázó mint amikor Hamilton sokáig nem, Button meg azonnal megelőzte MS-t Monza-ban.
Oka volt, de akkor is büntet. -
IreN!CuS
addikt
-
Xirtam
veterán
-
hunnylander
őstag
válasz
D@ni88 #41066 üzenetére
Az a nyílás az indítómotor beillesztésére van. Szigorúan előírt megengedett felülettel. Minden autón van ilyen.
A lyukas padlólemezek, amelyek a dupla- tripla-diffúzorokhoz kellettek, már nincsenek engedélyezve. Akkor sem igazán voltak engedélyezve, egy interpretációs kabaré volt az egész eljárás, ami végül a Brawn GP-nek kedvezett, nem a protestálóknak. Tehát volt lyuk, de nem számított lyuknak a 'bírói értelmezés' szerint, mert nem lehetett rajtuk átlátni alulnézetből.
-
Xirtam
veterán
válasz
D@ni88 #41074 üzenetére
Nem a kerekekre van, a hátsó felfüggesztésre, amely tovább irányítja. Mivel FIA kikötötte pontosan, hogy hány fokban és hány cm magasan kell lennie a kipufogónak. Most a felfüggesztéseket használják aerodinamikai elemekként. Az első felfüggesztést is ezért cserélték le. Igaz a súlypont lejjebb került. De majd nézzétek meg mikor rajtrácson állunk. A 2 Ferrari pilóta fejje sokkal lejjebb lesz mint a többieké.
De a McLaren és a RBR-nél is látszott, hogy ez egyenlőre nem jó megoldás. Mind a 2 csapat úgy körözött a Ferrari-val egyetemben, hogy plusz szigetelések voltak a felfüggesztésen.
-
Xirtam
veterán
válasz
D@ni88 #41071 üzenetére
Új koncepció. Ez benne volt/van a pakliban. Barcelona után biztos képet kapunk. Mondjuk én fogadni is szoktam a Ferrari-ra. Ezért is követem őket technikailag is ennyire. Amit Barcelona-ban nyújtanak abból okosabbak leszünk. De a gumi használat eddig oké. SETUP-okat kell megtalálni. Mert eddig végig minden autónk hajazott az előző évire. Így egyszerűbb volt bekalibrálni. Nem mondom, hogy rosszul állunk. De egyenlőre ez nem VB autó. Legalábbis amit Jerez-ben produkált.
De ha tényleg odateszik magukat. És hozzák a régi formát amit még Enzo képviselt. Hogy azonnal képesek voltak a módosításokkal akkor esélyes. Mert ez az év 20 futam, ha minden igaz. És azért 2 futam között rengetegszer lehet változtatni az autón. Pénz az meg van dögivel. Évről évre jobb piaci helyzetben van a Ferrari. Főleg mióta tele vagyunk olaj sejkekkel. Montezemolo-ban meg bízok. Nem hiába már majdnem 20 éve vezeti a Ferrari-t.
Mindenesetre hatalmas évad lesz ez már most látszik. Sokkal kiegyensúlyozottabb mint a tavalyi. És ebben a Pirelli is sokban hozzájárult/ fog.
-
Xirtam
veterán
válasz
D@ni88 #41063 üzenetére
Mire akarsz utalni?
A Ferrari meg a McLaren mind a ketten 1 helyre nyomatják a kipufogót. Csak nálunk egyenlőre túlmelegedési problémák vannak. Folyamatosan mikor Alonso kijött a box-ból, a box végén várta 2 szerelő, és ott mérték járó motorral, hogy mennyire melegszik az autó.
Látszik is, hogy tele van senzorokkal pakolva a hátsó felfüggesztés.
-
Pá
addikt
-
hunnylander
őstag
válasz
D@ni88 #40563 üzenetére
Ki kell ábrándítsalak. Ne várd, hogy szépüljön a Ferrari orra vagy akármelyiké.
Van két maximum magasság, az autó frontja, a monocoque, amelyhez az orrkúp csatlakozik, meg homologizálva van.
Így aztán már lehetetlen onnan fentről szebbet ívelve bemenni az orrkúp megengedett maximuma alá. Talán illusztrációval jobban megértenéd, mire utalok, de nem nehéz elképzelni.
Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest