Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Szerintem ez az elmélet túl extrém. Ámbár a beszorult DRS nagyon veszélyes is lehet, mivel az autó így jóformán irányíthatatlan. Pl. ha az Eau Rouge -ban így beragad, akkor abból elég csúnya bukás lehet. Tiltsák be a DRS-t.

Schuminak már volt vele idén gondja, de akkor ha jól tudom nem akart kinyílni az IM-en. Rosberget eddig elkerüli minden technikai malőr.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Vigneau
üzenetére
Szerintem is, főleg hogy az elején, a jóval melegebb aszfalton, és jóval nehezebb autóval is bírtak 18 kört azzal a gumival, igaz akkorra már érezhetően belassultak, persze ne ilyen drasztikusan.
Egyébként mindent meg lehet magyarázni.... Valszeg azt is megtudják majd, hogy ezzel a csapatvezetéssel ilyen kiváló pilóta mellett miért nem tudtak egyéni VB-t nyerni már 5 éve...
DopeBob: Azért, mert akik a boxban ülnek, azok dilettáns, szerencsétlen idióták.
-
MPowerPH
félisten
válasz
proof88
üzenetére
Igenis, meg nem is... Vettel előtt ki kellett volna hozni, mielőtt Hamilton megelőzte. Ha már feltették ruletten a biztos 2. helyet... De az is lehet, hogy Hamiltont támadni tudta volna. Szóval kár ezt szépíteni, kész csőd. Úgy fogalmaznék, ez a pont amit itt elbuktak még hiányozhat a végelszámoláskor.
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
callmeakos
üzenetére
Palikot azért visszasírom. Na nem azt, aki a 'Gyulámmal' együtt közvetített, hanem a 98, és az utáni éveket. Akkor még a földön járt.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
Na, mentem is. Domenicali dögöljél meg. Még Vettel is megelőzi, bravo.

-
MPowerPH
félisten
Következő körben meglesz. De ha nem lenne DRS, akkor lenne most itt izgalom.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vettel hova jött? LOL, elfogyott? Grosjean is megeszi Alonso -t. És ismét szépen eltolta a Ferrari. De már az elején látszott, hogy ez vakvágány. 52 kört a lágy gumikon, nem értem hogy gondolták ezt.
-
MPowerPH
félisten
válasz
callmeakos
üzenetére
Legalább van egy kis izgalom a végére.
Ha kihozták volna Alonso -t, akkor Vettel tuti előtte végez.mokus1: Normális esetben igen. De itt a DRS, szóval max. 1 kör, és befogja. A végére elkopnak azok a gumik, és piszkosul belassulnak. Főleg Vettel, neki vagy 4 körrel régebbiek azok az abroncsok. És Hami megint hatalmas időt ment.
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
hodostamas
üzenetére

mokus1: Mer? Ha nem megy finoman, akkor marad a ruszki módszer. Biztos vissza ugrott volna.

-
MPowerPH
félisten
válasz
hodostamas
üzenetére
Jaja, vicces. No mind1, Alonso úgyis most belassult valamiért. Vettel meg is fogja előzni.
Ez nem a Ferrari versenye lesz.
De az is lehet, hogy spórol, és eggyel kevesebb kiállásra játszik. Vagy csak simán spórol a gumikkal, ahogy Monacoban. -
MPowerPH
félisten
Hamilton megfogja Vettel -t.
Gondoltam, hogy kihozzák... Ezt a végén már nem tudják vele megcsinálni, szerencsére.
JColee: Igen, ez a végén lesz majd érdekes.

mod: Alonso -val mire várnak???
Hamilton megette Vettel -t, szép volt. 
Mire várnak?
Miért nem hozzák?Toljad neki Hami.
-
MPowerPH
félisten
Alonso lassul a leglassabban.
Legalábbis az elmúlt két kör alapján. Vettel lassul a legjobban. Azért a meleg nem kedvez a gumiknak. De az első 4 nagyon elhúzott.Button szánalmasan lassú.

-
MPowerPH
félisten
Massa...
De amatőr hiba. -
MPowerPH
félisten
válasz
Kepi p4 630
üzenetére
Vissza 5. hsz.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Nowhereman
üzenetére
Vettel lazán behúzza, Lonzi 2., Schumacher 3.

-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Igen? És Webber hirtelen oda tartozik? Érdekes... Eddig Te sem így gondoltad.
mokus1: Ha beírom a Webber szót a keresőbe, és 2 évre visszanézem a hsz -eket, akkor azok a hsz-.ek lennének többségben, amiben az áll, hogy low, béna, balfék, szerencsétlen és még sorolhatnám... Ezen hozzászólások többsége azoktól származik, akik sérelmezik az állandó Vettel -ezést, közben legnagyobb pofával szajkózták, hogy Webber mekkora balfék. Szerintük persze.
Ezen nem tudok napirendre térni. -
MPowerPH
félisten
válasz
Peat;)
üzenetére
"Vettel ma kiemelkedő volt, ezt aláírom. Nagyon összeszedett volt, végig koncentráltan vezetett. "
Magamtól idéztem. Csak feltűnt, hogy azzal jöttök, hogy a Williams milyen kiváló, csak kutyaütők a pilóták. Aztán eszembe jutott, hogy Webber már két éve ki van kiáltva egy balféknek, most meg az, hogy az RBR-ek nem a mezőny legstabilabb autói(nem feltétlen a leggyorsabb). És itt az ütközés mit nem értek. Egy balfék hogy lehet, hogy egy közepesnek kikiáltott autóval is a 2.? Teccik érteni? Egyszerűsítve:
Williams jó - Maldonado,Senna balfék = rossz eredmények
RBR közepes- Webber balfék, Vettel profi = jó eredményekEz nagyon elsarkított, de erről beszélünk. Akkor a sötét ló a Webber. Ha már fikázás. Ha Vettel fanok a legnagyobb Webber fikázók, már két éve ezt olvasom, hogy Webber ilyen béna, meg olyan szerencsétlen. Talán mégsem olyan szerencsétlen, ha a közepes szinten álló RBR-el ott tud lenni.
Monaco -ban lehet hogy Vettel egy épkézláb kört nem tudott megtenni az IM-en, Webber ellenben rendesen odavert neki, és megszerezte a 2. helyet, amiből a végére pole lett. E felett azért elég szépen átsiklottál, megint kimerült a fejtegetésed azzal, hogy az RBR nem volt versenyképes Monacoban, mert Vettelnek nem működött az autója. Webber az hol van? Inkább azt mondanám, hogy a bikák jók voltak Monacora is, de Vettel nem találta a ritmust, míg Webber szépen behúzta. Persze ez eszedbe sem jutott, Webber csak mázliból szokott versenyt nyerni.(
)Nekem meg abból van elegem, hogy Vettel -t kell állandóan nyalogatni.
-
MPowerPH
félisten
Hatalmas.Motion_Blur: Nem látok a Williams-ben semmi különlegeset.... Szvsz azt az egy alkalmat leszámítva semmi extrát nem mutattak. A pilótát lehet fikázni, valójában úgysem tudod meg, mi az igazság. Ez is csupán fejtegetés. Az viszont kitűnik, hogy az RBR a mezőny legvezethetőbb autója, még ha eddig nem is a leggyorsabb volt. Mert itt pilóta képességekről beszéltek(lásd Williams), közben meg a mindig agyonfikázott Webber ugyan annyi pontot gyűjtött eddig, mint az isteni Vettel. Akkor most hogy is van ez? Egy ilyen béna pilóta hogy a fenébe lehet összetettben a 2., holtversenyben?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez megint felejtős... Nézd meg a futamgyőztest. Nem látok benne realitást, pont a győztes miatt.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Akkor minek köszönhető, hogy a két RBR pilóta fej-fej mellett a 2-3. helyen áll a bajnokságban? Az RBR még mindig a legjobb autó, kár ezen vitázni. Eltűnt a hatalmas fölényük, de még mindig a legstabilabbak.
toflehi: Vettel jól szokott rajtolni, szóval abban nem bízok. Hamilton pedig előnyös helyzetben van Lonzihoz képest a belső íven. Itt nagyon nehéz a rajtnál előzni, rövid a táv az első kanyarig. Ellenben én még mindig bízok a Ferrari versenytempójában. Ettől függetlenül holnapra Vettel rajt-cél győzelmet tippelek, Alonso második lesz.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Láttad az egyéni pontverseny állását, és azt, hogy az első három pilóta közül kettő milyen csapatban versenyez? Monacoban hol volt Vettel? Köszöntem.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
No, Vettel nagyot ment, Marco mehet kirántani
. Alonso és a Ferrari kicsit csalódás, elrontotta az utcsó kört. 
-
MPowerPH
félisten
Nah, Kimi most betalált. De Massa is...
Bár nem túl meggyőző ez az idő.Grosjean azért megint odavert. Maldonado meg ismét elszúrta. Kimi megint alulmaradt, 12. hely, WTF.
-
MPowerPH
félisten
válasz
JJános
üzenetére
Monaco -ban? Persze, mert Webber és Rosberg feltartotta. Láttad azt a körét, amikor Hamilton végre kiállt előle? Massa akkor majd 2s-et kapott. Plusz az első gumispórolós időszak végén szépen otthagyta. ne a verseny elejéből indulj ki, Alonso akkor fogta direktbe spórolósan ment. Monaco nem jó kiindulás alap.

rocket: No igen.

-
MPowerPH
félisten
válasz
mokus1
üzenetére
Az elején lehet... Utána elnyalják a gumikat az ilyen beállítással. A végsebesség egyébként még változhat IM-re is akár.

Elég csak megnézni Massa és Alonso végsebességét, náluk is van 6km/h különbség. Egyébként ez az érték egyáltalán nem vészes.
És ez Schumihoz képest, Hami csak 318-at ment, és a Lotus -ok is ugyan ennyit.A Hispania, Caterham, Force India csúcssebességeit nem kell nézni, a 15km/h-s lemaradás az RBR részéről azokhoz értendő.
-
MPowerPH
félisten
válasz
-Mike-
üzenetére
Remélhetőleg megszületik a az első 2. futamgyőztes.

AMD Power: A Te szemszögedből, ezt azért fontos kiemelni. Az én szemszögemből az tenne jót a VB-nek, ha Alonso most is nyerne, és jól meglépne.
Nála egy pole se garancia, ahogy azt már láttuk párszor idén. Ha Alonso közvetlen mögüle rajtol, akkor nem lesz Hamiltonnak esélye. -
MPowerPH
félisten
válasz
AMD Power
üzenetére
Szerintem Hamiltonnak ha az IM-en nem is, a futamon Alonsoval meg fog gyűlni a baja a gyengébb versenytempo miatt. Plusz a Ferrari tényleg biztató, elég csak megnézni Massa -t.
mokus1: A DRS miatt ennek itt nincs nagy jelentősége. A végsebesség csak az utcsó részen jelent előnyt. Ha előzni kell, akkor ott a DRS, azt nem lehet kivédekezni, és itt most vonatkoztassunk el Monza-tól. Plusz a meredekebb szárnyak miatt a gumifogyás is mérsékeltebb.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez majd kiderül, azért elég magabiztosnak tűnik. A Ferrari is sötét ló, szabadedzéseken mindig jók, im-re elfogy a lendület.

-
MPowerPH
félisten
válasz
Mela Kehes
üzenetére
Persze... De én nem a baleset utáni Massa -ról beszélek. Ő már most is el van tűnve...
Motion_Blur: Csak működjön.
Elvileg új az első és a hátsó szárny is. Arról nincsenek képek? Egyébként egyre jobban néz ki a Ferka. -
MPowerPH
félisten
válasz
callmeakos
üzenetére
Pedig nem kell. Már haladó stádiumban van a rehabilitációja, idén nem, de jövőre már elképzelhető, hogy F1-es autóba ülhet, és élesben tesztelhet.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére

-
MPowerPH
félisten
válasz
stevve
üzenetére
Még büntetés sem lesz, kizárólagosan egy ok miatt. Egyik csapat sem óvta meg a Monaco GP eredményét, csupán csak vizsgálatot kértek az FIA -tól ez ügyben. Ilyenkor vagy szabályosnak nyilvánítják, vagy azt mondják ez így nem jó. Ez esetben a következő futamon már módosított elemmel kell menni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Sundesz
üzenetére
Nem is akarlak. Abban az évben Vettel csak elbukhatta volna a VB-t, a nyomorék Markoval együtt. Gusztustalan dolgokat műveltek Webber -el.
Kezdjem sorolni Vettel hibáit, és az eseteket, amikor félreállították Webber -t? Nekem akkor sem azzal volt a bajom, hogy nyer. Hanem, ahogy teszi, és ahogy a csapat hozzá áll. Mikor Webber vezetett összetettben a kutya nem állt be mögé. Meg is lett az eredménye, eldobta az autót, és azzal VB címet is.Most szurkolok Webber -nek, hogy visszavágjon, és Vettel előtt végezzen.
Ha a Ferrari így fejlődik tovább, akkor csökken az nyomás is. Montreaban kiderül, kapunk ismét egy reálisnak festhető képet. Ha meleg lesz, akkor szerintem a Mercik lesznek a nyerők.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez most elvileg egy új fejlesztés, bár nem tudom mikortól használja. Az biztos, hogy a szezon elejétől kezdve ezzel a gonddal küzd.
-
MPowerPH
félisten
Hihetetlen az, amennyit sír a szervo miatt. Régebben volt olyan autó az F1-ben, ahol még szervo sem volt, neki meg külön kell fejleszteni, mert az eredeti nem jó.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Sundesz
üzenetére
Melbourne -ben kilökték, rossz rajt ide vagy oda. Kínában kiugrott, ez hiba volt, de feltett mindent 1 lapra.
Monaco -ban szintén elég könnyű hibázni, főleg ha nagy a nyomás, de határon akarsz menni.
Spa meg így jött ki, olyan körülmények között minden benne van.Silverstone szerintem tök jogtalan volt, de ez csak az én véleményem. Ott egyébként sem ő hibázott, hanem a csapata.
Vettel sokkal nagyobb baklövéseket csinált. Ha egy összeszedettebb pilóta ült volna abban az autóban, már a szezon közepén behúzhatta volna a VB címet. És nem csak műszaki hiba hátráltatta, hanem saját maga is. A csapat meg tolta, szegény Webber tudna mesélni arról a megkülönböztetésről, ami ott volt abban az évben. Annyi szemét húzást a Ferrari nem csinált 10 év alatt. És Vettel ezeket a pontokat úgy bukta el, hogy még csak kockáztatnia sem kellett volna.Csodálkozol azon, hogy túlstresszeli magát? Kapott egy nem túl jó autót, ami a szezon elején nem volt annyira versenyképes, és jól vezethető mint az RBR pl. Ha állandóan 100% fölött kell autózni, akkor ilyen eredmények várhatóak. Nehogy azt higgyétek, hogy ezt a szezont is abszolválni tudja hiba nélkül. Egyszer visszanyal a fagyi, mert nem volt még olyan F1-es pilóta, aki ezt végig tudta volna csinálni.
De úgy látom, itt van pár profi pilóta, szóval nincs is miről beszélni.
Fogalmatok nincs arról, milyen is egy versenyautóval úgy menni, hogy végig a határon kell autóznod. -
MPowerPH
félisten
válasz
Sundesz
üzenetére
2010 -ben csinált hülye hibákat?
Ezt szerintem gondold át újra, vagy ha továbbra is így gondolod, akkor nézd újra a szezont.Abban az évben egy valaki volt összeszedetlen... Az Vettel. Mert egy olyan autóval, amivel lazán begyalázza akármelyik pilóta a mezőnyt, majdnem elvesztette a VB-t egy olyan autóban ülő versenyző ellen, amivel reálisan nézve a dolgokat maximum az összetett 5. helyre lett volna esélye.
A 2007-es év más volt... Szvsz, Alonso hozta a tapasztalatokat a Renault-tól, amit felhasználtak az autó fejlesztésekor. Míg Hamilton csak szimplán beleült, és egy olyan támogatást kapott Dennis-től, ami Alonso -nak betett. Úgy nem lehet sikerrel versenyezni, hogy az év második felétől az egész csapatvezetéssel rossz a viszonyod. Brazíliában látszott is rajta, hogy nem érdekli az egész, és valszeg örült neki, hogy Kimi lett a VB. Akkor összetettben is úgy lett 3., hogy kevesebb 2. helye volt, mint Hamiltonnak.
-
MPowerPH
félisten
válasz
barnam_
üzenetére
Ezért aki Schumachert kritizálni meri, az vesszen.
Motion_Blur: Persze. De akkor is Kimi előtt végzett a pontversenyben. Kimi -vel mi volt a gond? Szerintem semmi, egyszerűen lassú volt abban a szezonban. Alonso egyébként Trulli-t és Fisichella -t is iskolázta. Szvsz, nem Massa az első csapattársa.
-
MPowerPH
félisten
A nagy számok törvénye: Monacói Görbe Tükör
"Alonso egyértelműen felülmúlja az autója képességeit, és bizonyítja azt, amit sokan már eddig is tartottak róla: hogy összességében ő a jelenlegi mezőny legerősebb, legsokoldalúbb versenyzője."
-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hehe, meg is látszik rajtuk.

-
MPowerPH
félisten
Igen. De azt mindenki elfelejti, hogy a fiatal kori Schumachert összesen egy valaki tudja megközelíteni, az pedig Alonso. Vettel -t szentségtörés hozzá hasonlítani. Egy 43 éves embert már nem szabad hasonlítgatni senkihez sem. Neki ez már csak szórakozás, ő elért mindent, amit el lehetett ifjabb korában.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
JColee
üzenetére
Ne kezd már Te is ezt a lekezelő stílust, mert nem vagyok rá vevő, és nem is tolerálom.
Ha tisztában lennél a magyar nyelvvel, és azon belül a mondat elemzéssel, akkor tudnád, hogy ugyan azt írtad le, amit fejtegettem.
"Ez annak is nagymértékben köszönhető, hogy Malajziában Vettel nem szerzett pontot, míg Lonzi behúzta."Lefordítva: Ha Vettel kicsit türelmesebb Malayon, akkor pontot szerez, és most több egysége lenne, mint Alonsonak. Közgazdász vagyok, de azért ennyit én is letudok belőle szűrni.
Amit én írtam, az is tény, nem feltételezés. Ok-okozati összefüggés. -
MPowerPH
félisten
válasz
JColee
üzenetére
Igen... Meg ha Alonso nem szorul be Petrov mögé, és az akkori Renault végsebessége nem kiemelkedő, akkor nem Vettel a VB. Meg ha Massa Singapurban nem viszi el a töltőcsövet, akkor nem Hamilton a VB. Meg ha Hamilton nem csúszik ki Kínában a boxbejáratnál, és nem nyomja meg a system restart gombot Interlagosban, akkor nem Kimi a világbajnok. És stb, van még sok-sok ilyen HA, aminek semmi értelme, mivel a lényegen nem változtat.
Ezt kár forszírozni, remélem Te is érzed.
-
MPowerPH
félisten
válasz
kukinyo
üzenetére
És akkor Alonso? A Ferrari is csak most kezd magára találni. És Webber? Ugyan annyi pontja van, mint a nagyszerű Vettel -nek. A két RBR-es pilóta van a 2. helyen holtversenyben, egy hajszállal az éllovas mögött. Vettel nem csinált idén semmi csodát, csak kiderült, ha az autóban nincs meg az 1s-es fölény, akkor már nem olyan magabiztos. Konstruktőriben fölényesen vezetnek? Lehet nincs csodaautója, de még most is az RBR a legütőképesebb autó. Míg a Ferrari messze van attól, Alonso mégis ott van az élen. Na, ez a zseniális.
Aktív témák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Napelem
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Áh, ennyi volt. Ráadásul Alonso még lassabb mint Vettel. Ez nem jól sült el.

Hát beragadt neki. Hozzátok már a kalapácsot.

Elkapcsoltam, mert közben megy az EB is, és kb. 1 perccel a vége előtt még hátul volt.
Kényszermegoldásból váltott, egy közepes csapathoz. Hamiltonnak is jót tenne pár év egy gyengébb alakulatnál.