- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Google Pixel topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Aktív témák
-
lenox
veterán
válasz
Oliverda #50187 üzenetére
Hat nem tudom, Mezei ket mondatot nem tud ugy elmondani, hogy ossze ne keverne a versenyzoket, meg annyi logikaja nincs, hogy ha a RB lassu az egyenesben, akkor ha a DRS ellenere nem eloz, akkor az vajon miert van? Persze, Weber erosen felhuzza, de mindenesetre Mezei nem is ert hozza, meg esze sincs, nagyon jott tenne, ha lecserelnek.
Mondjuk a radios 'Vigyazz Majkul, nyitva a szarny' uzenetet mindketten ignoraltak, pedig eleg ertheto volt, de mondjuk egyet-egyet mindenki hibazhat. -
Motion_Blur
félisten
-
Male
nagyúr
-
Male
nagyúr
válasz
Oliverda #49659 üzenetére
Milliókról, viszont a szponzoroktól valószínűleg több jön, és egy így nyert VB-vel reklámozni nem tűnik jó ötletnek. (Persze az benne van, hogy majd egy másik csapat, akinek köze van hozzá, vagy egy igen kicsi, aki némi pénzért megteszi, fogja megóvni a Monació futam eredményét... akkor látszólag tiszta maradhat az, aki az RB helyett így nyer. ...vagy ha nem a VB múlik ezen, hanem csak 2-3. hely, akkor már más... Node még akor is, egy ilyennel nem fogja lejáratni magát az FIA, szóval ha valaki meg is próbálja, majd elutasítják, vagy épp úgy büntetik meg, hogy ne változzon semmi.)
-
PazsitZ
addikt
válasz
Oliverda #49631 üzenetére
Hagyjuk már.
A Webberrel kapcsolatos hsz.-ek 90% bele értve téged is, egyszerű fikázás.
Nagyjából az a szint, mint amikor Hami-t n*ggerezték, volt biztos az is, akik szerint jópofa volt és röhögött rajta, ezen is szoktatok, csak ez nem ütközik szabályba.
De mindegy is, nagyon kis töredékére szoktam reagálni, mert mondjuk értelmetlen fröcsögésre nincs is mit.Egyébként rengetegszer le is írtam, akár, hogy csalódott voltam Webber teljesítményével. Tényleg előfordul, hogy végig tud vonatozni egy futamot, nem tagadom, de valahogy mégis összejöttek azok az eredmények, mégis sikerül felmásznia idáig, hátszél nélkül. Nekem ez a teljesítmény többet ér, mint, hogy így-úgy beleraknak a tutiba. Történetesen ezt vallom az életben is, hiába más a trend.
-Mike--nak is szól:
Az elnyomás mértékét meg sose fogjuk tudni. De ha kicsit is visszaolvas bárki, Webber rajongásom ellenére, nem én voltam a topikban az RBR-beli pilóta egyenlőtlenség szószólója.A Red Bull-tól meg teljesen egyértelmű miért nem lépett le, a legtöbb esélye itt van, a többi bármire is reális esélyesnek tűnő kocsiban fix pilóták ülnek. Anno én is sokat filóztam mi lenne a jó lépés, nem hiszem, h könnyű döntési helyzet volt, megértem a döntését.
De megjegyezném, hogy Webber az RBR-t részben felépítette és jópár évet lehúzott a csapatnál, de gondolom ez se számít. Biztos a csodagyerek Vetteltől fejlődött hip-hop a csapat is.(#49626) -Mike-:
Az "embertípus"-os beszólásra reflektálva:
Azt csak adalékként említem, meg, hogy a divatrajongókkal szemben én Webbernek a Jaguáros kezdeti időktől fogva szurkolok, nem az épp kikiáltott bajnokra rántok rá, mint a többség. -
Misi 007
őstag
válasz
Oliverda #49631 üzenetére
No igen ha Vettel ver valakit akkor az csakis azért történhet az antik szerint mert elnyomják a másikat.
Biztos anno Bourdais-t is elnyomták ő azért nem tudott a Scuderia Toro Rosso-val győzni.
Az hogy egyesek szuper tehetségnek kiáltják ki még nem jelenti azt hogy neki nem lehetnek rosszabb időszakai. -
PazsitZ
addikt
válasz
Oliverda #49625 üzenetére
Ez igaz, de a Webber divatfikázásod eddig is az volt és még most is unalmas, valamelyest talán szánalmas is.
Egyébként örülök, hogy végre értelmes dolgot is sikerült leírnod.
2010-ben valóban Webber hibázott, és egyébként pont ezért lehet nézni abból a szemszögből is a dolgot, hogy nem a "csodagyerek" nyert, hanem Webber vesztette el a VB-t.De tudom Vettel az isten, most meg csak valami csalás áldozata lehet, mert ő biza a HRT-vel is VB lenne
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Oliverda #49592 üzenetére
Szerintem nem. Vettellel sem jött ki, amikor jobban ment Seb, húzta a száját, nem szívesen volt második számú. Ha jó lesz a Ferrari, akkor Alonsot nem fogja megközelíteni, de jól fog menni, és a másodpilóta szerepet nem fogja szeretni - arról nem is beszélve, hogy Alonsoval amúgy jó barátok, biztos jót tenne annak ez a hierarchia. Webber ne menjen a Ferkához.
-
Sundesz
addikt
válasz
Oliverda #49457 üzenetére
Tavaly elég összeszedetten versenyzett, a Malaysiában elkövetett Hamilton mászáson kívűl nem is volt hibája, de az is igaz, hogy 2011-ben tét nélkül ment. 2007-ben meg egyértelműen az erős csapattárs tette be a kaput, az az év fejben úszott el, nem a vezetői képességen.
2010-ben meg olyan hülye hibákat csinált, hogy csak a fejemet fogtam. Pocsék rajtok, jump start, zúzda.
-
Qorthral
őstag
válasz
Oliverda #49212 üzenetére
Meki gyenge volt most. Nézd meg Button mire ment vele. A verseny felét min Kova mögött autózta le, még a boxban sem tudta megelőzni. Mindeközben Perez vagy 6ot előzött a pályán. A Sauber is gyorsabb volt. Hami előtt le a kalappal, csoda, hogy végig ott tudott az elejében maradni. Nézd meg a versenyzők nyilatkozatait. Mindkét mekis elmondta, hogy most gyengék voltak. Hamilton a maxot hozta ki.
Csak a saját sejtésem, hogy 2. legjobb volt a Ferrari. Egyrészt Webbo 2-6 helyezettet mind feltartotta és Vettel sem volt gyorsabb a hétvégén szvsz. Rosberg azt mondta, a Merci volt a leggyorsabb most és ezt az IM is alátámasztotta.
Alonso üres pályás tempója pedig brutális volt. Szóval az a tippem, hogy Merci, Ferrari sorrendben ez a 2 autó volt most a leggyorsabb. Meki nemhogy 2. nem volt, de sztem kb csak az 5. Persze gondolhatod másképp de nekem eléggé így tűnt.Jó kérdés, hogy Grozsi hol futott volna be, ha... Sztem jóval Kimi tempója felett ment volna (ez nem Kimi hétvégéje volt) de a dobogósok ellen kevés lett volna. A Williams és a Sauber sem tudta kiautózni tegnap azt, ami a verdában van.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Oliverda #49261 üzenetére
Nem feltétlen, és alapjában véve sem ezt állítottad. De ha már Vettel. Hamilton nem tudta tartani a lépést Alonso -val. Ha annyival gyorsabb lett volna, akkor végig követi, így Vettel -nek esélye nem lett volna bejönni elé. Egyszerűen Hamilton tempója nem volt elég jó. Mehetett volna gyorsabban is, üres volt előtte a pálya.
De az tény, hogy a szerelők miatt(részben) bukta el a pozícióját. Ettől függetlenül Te eddig végig Alonso -ról, és az ő bemákolt 3. helyéről beszéltél(a téma is ebből kerekedett, mivel előtte a Ferrari tempójáról beszéltünk, ahol is azt állítottad, hogy a Meki gyorsabb volt, csak a szerelők megint elszúrták), most váltottál hirtelen Vettel -re. -
Sundesz
addikt
válasz
Oliverda #49257 üzenetére
"Alonso a 3. helyen végzett, amiben ismét oroszlánrészt vállalt a gyors kerékcsere, amire a McLaren jól fizetett lajhárjai még mindig nem képesek."
Akkor félreértelmeztem az alap kijelentésedet, mert úgy jött le, hogy a McLaren lassabb cseréje miatt esett vissza Lewis Alo mögé. A Vettel-es pozíció tényleg pár tizeden múlott csak, ami mondjuk a boxban simán elment.
-
-
D@ni88
addikt
válasz
Oliverda #49241 üzenetére
Értsd már meg:
A Boxutcában x km/h-val közlekedhetnek, így nem lehet különbség.
A boxban eltöltött ideje +0,5s volt, tehát ezzel a szerelők gazdagították Hamilton idegrendszerét.Amikor kijött 1s előnye volt Alonsohoz képest, tehát a kerékcsere után volt még 0,5 másodperce és zsír új gumija, amit NEM TUDOTT KIHASZNÁLNI.
Az új gumik felmelegítésével bíbelődött Hamilton, míg Alonso a már használt meleg szuperlágyon a legjobb szektoridejeit hozta, mivel Hamilton kiállása után véletlenül az Alonso kocsiját tolták, ezzel extra sebességhez juttatva a spanyolt.Alonso kerékcseréjét követően (ami 0,5s-el gyorsabb volt) több mint 1 másodperces hátránya volt Hamilton-nak.
Alonso a következő körben a célegyenesben haladva hálásan integetett a Mclaren szerelőinek. -
MPowerPH
félisten
válasz
Oliverda #49222 üzenetére
Elvileg semmit, bár nem vagy tisztában a pit time fogalmával. Azt, hogy a Meki szerelők 0.5s-el voltak csak lassabbak, Hami ennyit bukott a boxban. A maradék hátrányt a kivezető körén szedte össze.
Egyébként Rosberg-é volt a leggyorsabb kiállás.
"Nem a teljes időt kell nézni, mert az autót nem a szerelők tolják vonaltól vonalig."
Erre válaszoltam... Ez a mondta úgy hülyeség, ahogy van. A teljes időt kell nézni.
mod: Találtál információt arról, hogy mennyi volt Hamilton kerékcseréje? Mert én nem. De nem hiszem, hogy Alonso 1.5s -el lassabban ált volna be a boxba, majd annyival lassabban indult volna el onnan. Mert amit mondasz, csak úgy teljesülhetett volna.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Oliverda #49220 üzenetére
Az az idő a vonaltól vonalig történő távolság megtételét mutatja. Ebbe benne foglaltatik az is, hogy beáll a szerelőkhöz, amit a szerelők vacakolnak az autóval, és az elindulás. Ha a szerelők még 1s-el tovább vacakolnak, akkor Hamilton ideje 26.748 lett volna. Szóval Hami ott csak 0.5s-et szedett össze a szerelők miatt. Továbbra is várom az indoklást, hol a többi?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Oliverda #49212 üzenetére
Khöm, Hamilton 0.5s -et bukott a boxban Lonzihoz képest. Kb. ennyivel volt előtte, amikor kiment. De amikor Alonso visszatért a pályára, akkor nem 0s volt a különbség, hanem bőven 1s-en felüli. De látom megint okos akartál lenni...
Alonso: 25.220
Hamilton: 25.748Tudod, erre mondom azt, hogy van a Ferrari sebessége, és van a Ferrari sebessége+Alonso faktor.
Sundesz: Persze, nem akartak nagyobb kockázatot vállalni, és ez így volt jó.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Oliverda #48702 üzenetére
Nincs itt semmilyen ferdítés. Az is a csapat hibája volt, nem? Idén feltűnően sokat hibáznak ők is. Hamilton a leggyorsabb volt az IM-en, de versenyen ez az előny nála ált. mindig elfogy, ez sem újdonság.
Majd most Monaco -ban kapuk egy újabb képet, mi is a valós felállás. A Lotus eddig fekete ló(ahogy eddig mindig...), a Merci is gyorsnak tűnik, lásd most Rosberg hatalmas körét. -
MPowerPH
félisten
válasz
Oliverda #48699 üzenetére
A Williams akkor nem csak őket nyomta le, hanem az RBR-eket is, az McLareneket is. Azt az RBR-t, amivel Vettel tavaly lazán behúzta a VB címet tönkreverve mindenkit, és azt a McLaren -t, ami év elején ki lett kiáltva VB autónak. Sőt, őket inkább begyalázta az előző futamon.
Érzed már, hogyan ferdíted el a dolgokat?Ez a Williams már nem az a Williams, amit tavaly láttunk.
Egyébként a második résszel egyet értek. Bár Massa és Alonso is csak egy hajszállal maradt el a VB címtől az elmúlt években. Bár mondhatjuk azt, hogy nekik a csapat szúrta el a címet.
Ellenben mostanra látok némi javulást, lásd a boxmunka, az autó fejlesztése. Még a taktika is fejlődött, persze az még nem az igazi.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Oliverda #48699 üzenetére
Igen egyébként a Brawn, Todt tagok kivonulása után, úgy rémlik a következő 2 évben egyre több hiba, gond jött elő. Boxmunka, kiállás-taktikák, meg minden egyéb terén. Aztán próbáltak valami gatyába rázást, de messze nem a régi a színvonal. Főként ha mondjuk pénz terén összehasonlítod más csapattal őket, ki mennyiből mit hoz ki.
Tavaly meg idén ezt a trendet Massa is erősíti.
Tavaly oké, hogy simán adtak neki esélyt, de nem értem, hogy miért nem hoztak akár egy újoncot töredék fizetésért. Massa tapasztalata mennyit nyomhat a dologba nem tudom, de a versenyteljesítménye... -
MPowerPH
félisten
válasz
Oliverda #48694 üzenetére
Azért azt az autót sem kell úgy bántani.(én azért bántom, mert mindig VB autót várok tőlük) 2 éve a mezőny második legjobb autója volt a Ferrari, és épphogy lemaradt vele Lonzi a VB címről. Tavaly jött egy gyengébb év, idén ellenben újra az látszik, hogy egy csöppet félretervezett autót úgy néz ki sikerült felzárkóztatni az élmezőnyhöz. Ugye egyéniben holtversenyben az elsők, egyenlőre.
És úgy néz ki egyre jobb a Ferrari, szóval a pontok nagy részét még a használhatatlannak tűnő autóval gyűjtögették össze.
rocket: Alonso -ban én Schumacher pozícióját látom a Ferrarin belül. Attól a kortól pedig még messze van, hogy a Ferrai egy őt helyettesítő újoncban gondolkodjon.
-
-
callmeakos
veterán
válasz
Oliverda #48122 üzenetére
F1-live.hu (tudom tudom, de most ez is megteszi)
jelentések szerint a tüzet a Williams KERS rendszere okozta. Egyelőre semmi sem hivatalos.
A BBC mindeközben robbanásról számol be. Nagy a fejetlenség jelenleg Barcelonában.
A Force India csapat egyik tagja, aki segédkezett a tűzoltásban, valószínűleg megsérült és most kórházba szállítják.
A Force Indiától Otmar Szafnauer a Sky televíziónak megerősítette, hogy a legénységüket az orvosi központba szállítják át a füst belégzése miatt.
A Williams egyik szerelőjét is az orvosi központba kellett szállítani. Most rendőrségi kordont vontak a Williams garázsa köré. A jelentések szerint a KERS rendszer robbant fel a csapatnál, de ez az üzemanyag is lehetett.
A Sky jelenti, hogy az egyik operatőrjük kihúzott egy embert a Williams garázsából. Az egyelőre ismeretlen ember lába égett.
Jelenleg 4 williams-es és egy force indiás csapattag kap kezelést az orvosi központban.
UP
Közben Kovalainen ezt a képet csinálta a box-ból:ÉS
Senna verdája:
-
-
dangerzone
addikt
válasz
Oliverda #48112 üzenetére
Ez most?
gézu: Szerintem egyébként mindkettőjük benne volt az ütközésben. Azt nem mondom, hogy bármelyik is jobban hibás lenne. Mert Sumi sokkal gyorsabb volt, Senna kifelé húzódott, az öreg meg gondolta, hogy akkor bevág belső ívre. Csak arra nem számított, hogy Senna nem megy kijjebb. Szóval Senna kiszámíthatatlanul viselkedett, de ebben semmi gond nincs. Ilyen a verseny. Megtörtént.
-
MPowerPH
félisten
Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Elektromos autók - motorok
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Xbox Series X|S
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Medence topik
- Óra topik
- Futás, futópályák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest