- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
samu74
addikt
válasz
Pubszon #29105 üzenetére
Ok,csak egy mérés úgy mérvadó ha pl. mindenki 1000mb-os egységgel nézi...Mert mint írtam(és ott a kép is)jelentős eltérések lehetnek.100 és500mb és az 1000mb között azért vannak különbségek, és ahogy láttam volt aki 50mb-al tesztelte...Lesz majd nyavajgás hogyha ugyanaz az ssd meg a chipset és különböző értékek lesznek.
-
válasz
Pubszon #28986 üzenetére
Nem a megkímélés itt a szempont, hanem hogy ne vegyen el túl sok helyet a VM, hisz pl egy 64G-s SSD esetén 8G RAM mellett a VM+hibernálás 16G-vel csökkenti a felhasználható kapacitást, az meg 64G-s SSD-nél jelentős. Szóval ezért célszerű kihelyezni ilyen esetben.
Azzal, hogy kézzel adod meg a VM méretét, azzal csak azt állítod be, hogy mennyi VM-t tud maximálisan kiosztani a rendszert, azt nem, hogy azt mikor és hogyan tegye. A VM-t csak akkor használja az OS, ha a fizikai RAM-ból már nem tud osztani, az azt kérő app számára.
Gond akkor van (értsd borul a bili), ha se a fizikai RAM-ból, se a VM-ből (mert túl kicsi értéket állított be a user) nem tud osztani.A VM-t nem megállás nélkül írja/olvassa az OS, csak amikor kell, és akkor sem mindig nagy mennyiségű adattal. Ha nem így lenne, akkor naponta nem GB-ban kellene mérni az írás/olvasást, hanem TB-ban.
Annak idején az MS az SSD-k kapcsán felmerülő kérdéseket összegyűjtve, közzétett egy blog bejegyzést, olvasd el, hasznos:
Support and Q&A for Solid-State Drives -
-
Rick4
félisten
válasz
Pubszon #25644 üzenetére
Azért mielőtt mindenkinek elhiszel mindent, szólok, hogy nem a sata vezérlőn múlik a dolog, hanem a déli hídon. Ha az meg pl: ICH7-es mint nekem, akkor nincsen ACHI sem, elsőre én is megijedtem, hogy akkor nem lesz ez így jó. Ellenben az én 96GB-os Kingstonom önmagában is eredményesen működteti a garbage collection-t és magától, akár egy XP-nél is megcsinálja azt, ami máshol csak W7-tel működik.
Aktív témák
Hirdetés
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged