- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Google Pixel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
Aktív témák
-
Akcok94
senior tag
válasz
tupacamaru #45872 üzenetére
csak azért kérdeztem mert még nem volt ssd-m és nem szeretnék hülyeséget csinálni.
akkor 128gb veszek.melyik a legjobb ssd 128gb kategóriába?
Samsung vagy kingston? -
válasz
tupacamaru #45795 üzenetére
Köszi, így már utánanéznem sem kell, teljesen érthető...
-
VGYke
addikt
válasz
tupacamaru #45726 üzenetére
Időközben kiderült, hogy a PC újratelepítés után, az (S3) alvásból felébredés problémát, nem az IRST okozza (próbák alatt megfejthetetlen esetekben IRST nélkül sem ébred fel a PC az altatásból), így tanácsod szerint, telepítem.
Nagyon off:
Más, ide nem való kérdés: Tudtok olyan fórumlakó társat, aki az eseménynaplóban tud "olvasni"? Nagyon idegesít ez az alvó állapotból nem felébredés, ami újratelepítés óta ilyen (ahol piros x ott elaludt és nem lehetett felébreszteni): -
VGYke
addikt
válasz
tupacamaru #45309 üzenetére
Sziasztok! tupacamaru felhívása szerint megmértem az Intel SSD-m sebességét Win7 (alap) és IRST driverekkel. Ember legyen a talpán, aki igazságot tesz, hogy kell az IRST avagy nem az én hardver környezetemben:
Első kép a Win7, második az IRST (Igaz a 2 mérés között eltelt 4 nap, de nem hiszem hogy ez lényeges):
As SSD:Szerintetek? Kell vagy nem az Intel SSD-hez az IRST
-
kaboska
aktív tag
válasz
tupacamaru #45685 üzenetére
Na kb.erre gondoltam én is."Összeségében igen, de külön-külön mérve a komponenseket nem fognak jobban teljesíteni."Ebben nem voltam biztos.
Kösz -
VGYke
addikt
válasz
tupacamaru #45309 üzenetére
"Mérd meg"... bocs a visszaolvasás hiányért! Intel Sata II SSD-t sebességét milyen ingyenes programokkal érdemes mérni, minek a telepítése nem piszkítja össze vissza a rendszert?
Méregettem én régebben: ASS SSD, ATTO Disk, CrystalDiskinfo, HD Tune, stb. stb.
De most, újratelepítés után, meggondolom miket rakok fel.
Tehát a kérdésem: Intel X25-M SSDSA2MH120G2K5 (Sata II) SSD sebesség méréshez és összehasonlításhoz milyen mérőkét ajánlotok, ami ingyenes (nem kell mókuskodni vele)? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
tupacamaru #45306 üzenetére
Van egy ilyen leírás is, ha kézzel akarod csinálni regeditben: [link]
-
VGYke
addikt
válasz
tupacamaru #45306 üzenetére
Köszönöm! És az SSD sebesség? Ha Uninstall a Intel® Rapid Storage Technology driver ugyan az marad?
-
allein
addikt
válasz
tupacamaru #45170 üzenetére
-
válasz
tupacamaru #44871 üzenetére
Értem, akkor egyelőre hagyom, helyem van, ha meg nem élettartam intézkedés- mint kiderült- akkor maradhat, legalább tovább életben maradt a kritikus töltöttségnél is. Köszi!
-
válasz
tupacamaru #44868 üzenetére
Noti esetében akkor hibernálásban tovább bírja (lényegesen??), mint alvó módban, jól értem?
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
tupacamaru #44400 üzenetére
Na az nem semmi.
Nálam: Estimated Lifetime 8 years 10 mounths 13 days
(T.E.C date - August 14, 2021) -
válasz
tupacamaru #44258 üzenetére
Nem tudom, hogy esetleg anyagilag vagy megszorulva nagyon és ezért keresel mennél olcsóbb SSD-t, de a linkelt kütyü árának duplájáért 32GB-os új SSD-ket lehet venni ill. hardveraprón is körbenézhetsz, ha a használt cucc nem riaszt vissza.
Én biztosan nem venném meg, mert azon a 8GB-on nem igazán lehet elférni...
(16GB-os SSD-ket is lehet még kapni újonnan 6-7K-ért) -
válasz
tupacamaru #44252 üzenetére
Elnézést, nem jó sebességet néztem, a SEQ az max 51/30MB/s...
-
válasz
Ez remek kérdés... Mondjuk a linkelt oldalon lévő adatok nem teljesen egyeznek meg a gyári oldal specifikáció adataival, főleg pont a sebességek terén.
Mint láthatod, SEQ-ban 25/9MB/s a sebessége, 4KQD32-ben(gyártók is ebben a szegmensben adják meg, ami AHCI üzemmódot jelent) meg kb 19,4/6,5MB/s a sebessége.Szóval SEQ-ban lassabb, mint egy HDD, de 4KQD32-ben meg lényegesen gyorsabb, de hogy a gyakorlatban ez hogy muzsikálna, azt sajnos nem tudom, így se javasolni nem akarom, se nem eltántorítani tőle.
Amúgy gondolom XP menne rá nem?
-
tupacamaru
veterán
válasz
-
válasz
tupacamaru #32675 üzenetére
Igen, SSD és HDD esetén is létrehozza a W7-t (A vista is amúgy), de csak akkor, ha előtte letörlőd vele az összes partíciót és újralétrehozod, illetve nincs még egy OS más HDD-n, amit felhasználhat indításra. (Ha telepítés idejére csak az az 1 eszköz van, amire a W7 kerül, és letörlöd az összes partíciót, akkor létre fogja hozni)
Bahama
Nem kellett volna csak azért felpakolni AHCI drver-t mert van, mindkét pontban leírtakat okozhatja. (Ha meg komplett chipset is felfigyelt, akkor ennyi volt...)
(Hányszor leírtam már ezeket, hihetetlen...) -
wariror
tag
válasz
tupacamaru #32259 üzenetére
Thx. most már minden tiszta...
-
válasz
tupacamaru #32149 üzenetére
Nyelvújító.
-
válasz
tupacamaru #30593 üzenetére
Lesz olyan témakör amire mindig a jövőben is teljesen felesleges lesz az SSD.
-
zetecR
addikt
válasz
tupacamaru #30268 üzenetére
Állítólag a STALKER hiányolhatja...
-
Pala
veterán
válasz
tupacamaru #30268 üzenetére
Végülis veszteni való nincsen, kipróbálom.
De igazából van valami előnye is? Mert az a 16 giga hely, amit nyerek vele, nekem perpill nem oszt, nem szoroz.(Mármint nem az SSD-n lévő tárhelyre gondolok, oda amúgy sem raknám a lapozófájlt)
Qru: okay, meggyőztetek!
-
Pala
veterán
válasz
tupacamaru #30266 üzenetére
Engem az se zavar ha van, és az se ha nincs, igazából úgy akarom használni, ahogy jobb/gyorsabb.
Őszintén szólva még sohasem kapcsoltam ki (csak most merült fel a kérdés, hogy életemben először SSD-m lesz), de olvastam olyasmit, hogy néhány esetben gond lehet belőle, egyes programok nem szeretik.
-
Balage76
senior tag
válasz
tupacamaru #30123 üzenetére
Semmi sem lehetetlen,csak birkatürelem kell hozzá.
-
Zlin50
senior tag
válasz
tupacamaru #30123 üzenetére
Logikus gondolatmenetet takar és nincs benne semmi ellentmondás...
-
rob90
csendes tag
válasz
tupacamaru #29706 üzenetére
Ezt a reg dolgot az én problémámhoz írtad?
Csak azért,mert ha segítenél,akkor nagyon megköszönném.Nem mintha bajom lenne az SSD-vel. -
válasz
tupacamaru #29706 üzenetére
Igen, tudom.
A gonoszkodó smiley a végén az arra utalt, hogy ha véletlen az lenne a szitu, akkor remek munkát végeztek ott, ahol összerakták és telepítették a gépet...
(Bár ha a klasszikus értelemben vett, előtelepített gépről van szó, akkor eddigi pályafutásom alatt még nem találkoztam olyan géppel, amin ilyen bakit követtek volna el) -
kerekfej
őstag
válasz
tupacamaru #29035 üzenetére
Annyiért jó vétel volt ha van rá legalább 1 év garancia.
front3r
-
kerekfej
őstag
válasz
tupacamaru #28967 üzenetére
128GB-hoz képest az írás nem túl kiemelkedő, a többi érték az nem rossz. Miért nem Crucial M4-es modellt vettél ami újabb?
-
Cadal
őstag
válasz
tupacamaru #29007 üzenetére
Hi!
Igen, az volt. És nekem sem mutatta sem Micronnal, sem a korábbi 96 GB-os kingstonnal sem. Sokan azt mondják, hogy ez intel SSD-k esetén működik csak, de pl a mostani Kingston HyperX SSD-mnél is mutatja. (itt egy korábbi képem róla ez még csak sataII-es mérés
)
Jack@l: Thx.
-
válasz
tupacamaru #28999 üzenetére
Az gáz, de tényleg, fontos kis dolog a smartban, arra épülnek dolgok.
zetecR!
Te most ezt nem gondoltad komolyan ugye? NANÁ!
-
válasz
tupacamaru #28995 üzenetére
Nagy kép
Neked itt üres?
-
válasz
tupacamaru #28991 üzenetére
A 3.70-es még nem tudja azt ami neked (is) kell. Majd 1-2 verzió múlva. Nem valósat látsz mert win7 boot alatt nem mér, csak onnantól, hogy a win betöltött. Az SSDlife a SMART-ból olvassa ki az adatokat, már ha az adott SSD SMART-ja tudja ezt:
241,Lifetime Writes from Host (GBytes),0,0,0,OK (Mindig rendben),0000000000CB,0,Engedélyezve - ez valós mert onnantól megy, hogy az SSD feszültség alá kerül. Majd lassan a HDS is tudni fogja ezt. Én ott látok gondot, hogy egyes gyártóknak nincs ilyen attribútum. Ami meg nincs abból nincs mit kiolvasni. -
válasz
tupacamaru #28988 üzenetére
Mivel nézted? Csak mert amivel én nézem az gigák után jelez, hogy írt rá.
-
Anfänger
őstag
válasz
tupacamaru #28967 üzenetére
Hi! Gratulálok az ssd-hez! Jó eredmények!
Üdv. -
válasz
tupacamaru #28932 üzenetére
Annyit mondok még nem tudja. Egyenlőre SSDlife.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
tupacamaru #28932 üzenetére
SSDlife?
-
válasz
tupacamaru #28907 üzenetére
menni fog priv, egy pár perc..
-
szg88
őstag
válasz
tupacamaru #28799 üzenetére
Amúgy melyik a legolcsóbb "még érdemes megvenni" kategória 64gb-osban?
-
szg88
őstag
válasz
tupacamaru #28797 üzenetére
Nem tom azé kérdem, mert alaplapot akarok cserélni. A mostanin csak 2-es van.
-
Zlin50
senior tag
válasz
tupacamaru #28220 üzenetére
Persze, nekem is az M4 az alaplapra van kötve mert a kártyán gyengébben szerepel. Viszont a Sata2-őn sem rossz. Olvasásra 90%-ban hozza a sebességet CDM szerint. Írásra meg jobb mint a gyári 175MB.
-
Czimby
addikt
válasz
tupacamaru #27911 üzenetére
Nem tudom sajnos, nekem p35 chipset van ami tudja az ahci-t de az intel driverek mégsem mőködnek vele csak a win7-es.
Más téma:
Most kezdtem el belakni az ssd-t és megnéztem az alignálást.
Feltünt, hogy a win7 csinált egy 100mb-os pariciót mint hdd esetén, ssd-nél ez nem kellene, hogy legyen vagy tévedek?Egyébként a 100mb-os partíció 1048576 bájt-nál kezdődik 4096-tal osztva 256-ot kapok, szóval elvileg jó az alignálás mert egész szám.
A maradék 60Gb 105906176-nál kezd itt leosztva 25856-ot kapok, elvileg ez is jó.
Profiktól kérdem a 100mb-os partícióval mi legyen?
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest