- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
Mankó
veterán
válasz
rayoliviero #35001 üzenetére
Hozzám is hasonló "hibával" érkezett az Intel SLC-m. 233 Media Wearout Indicator-t ír a HD Sentinel. Az előző tulaj laptopban használta a drive-ot, s könnyen lehet, hogy a laptop lemerülése, vagy hibernált állapotból való hibás visszatérése okozta ezt a fajta hibát.
Ettől függetlenül azóta sem gyarapodott ez a szám, szektor hiba nincs, kondíció 99%, a drive hibátlanul működik 4. hónapja.Esetleg egy ssd life-ot nézhetnél, hogy mennyi időt ír neki a progi. Nálam több mint 9 évet. Ha csak fele igaz ennek a jóslásnak, akkor semmi probléma. Különben is hol lesz már ez a drive 9 év múlva.
-
válasz
Az enyéim, ne izgasd magad....
-
HZoli87
veterán
válasz
rayoliviero #35005 üzenetére
A régi verziók valóban 100%-ot mutatnak rá (én is kipróbáltam), de a HDS 4.00 már alapból 99%-ról indul a Samsung SSD esetén (470 és 830). Használd, ha nem fog csökkenni az érték, akkor nincs gond vele.
-
HZoli87
veterán
válasz
-
zetecR
addikt
válasz
Ha ez a tempó, 5 év.
Egyébként nem kell betojni, nem ez a tendencia.
-
ExtremeClock
aktív tag
válasz
rayoliviero #34599 üzenetére
Mid volt előte?
-
Bodor
veterán
válasz
rayoliviero #34599 üzenetére
Ezek a Z68-asok nagyon fekszenek az SSD-knek!
-
jNk
senior tag
válasz
rayoliviero #32838 üzenetére
Látom nem nyugszol amíg ki nem hajtod az utolsó MB/s-et is az ssd-ből
Szerintem ha a intel sata3@Z68 nem pörgeti ki akkor semmi.
-
prezson
tag
válasz
rayoliviero #32801 üzenetére
köszi szépen!
-
prezson
tag
válasz
rayoliviero #32797 üzenetére
És ami a samsung 830-at illeti, ez a 830-as széria? http://ipon.hu/?product_id=190433
Mert itt 830 nem szerepel, itt viszont egyebek mellett igen: http://www.digitaltrend.hu/index.php?action=p_details&c_id=129&p_id=31852
nem világos.... vagy elírták, ez régi?
-
prezson
tag
válasz
rayoliviero #32797 üzenetére
Értem, és alaplapnak ez milyen? http://ipon.hu/webshop/product/ecs_h67h2_m3_(v1.0)/176700
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=1206&CategoryID=1&DetailName=Feature&MenuID=103&LanID=0#Socket%201155Ezen már "normális" sata3 csatlakozó van?
-
válasz
rayoliviero #32786 üzenetére
Sehogy, mivel azon a deszkán nincs ASMedia SATA vezérlő
-
Mi5i
aktív tag
válasz
rayoliviero #32775 üzenetére
Én is így döntenék ebben a helyzetben, ahogy itt sokan mások is
@Shurycen (32776):
Tőlük bátran veheted, én megvettem, és természetesen olcsósodott..így már csak kerek egész 100Ft a különbség, és Kingston ellenében én is a Vertex3-ra szavaznék.
Ha van rá felesleges pénzed bőven, akkor nyilván árában van a max iops verzió, de nem tudom annyira pró felhasználási körbe veszed-e, hogy megéri-e a plusz pénzt. -
Zlin50
senior tag
válasz
rayoliviero #32772 üzenetére
Ha PCI-E 1x foglalatba teszed várhatóan gyengébb lesz egy alaplapi sata2 vezérlőnél (pl Intelnél).
Konkrét példa Asrock S3 : PCI-E 1x - 200 MB/s, viszont ICH10 -re kötve 275MB/s, de Asrock PCI-E 16x 375MB/s. (SSD alany - M4 128GB)
PCI-E 16x foglalatban lehet vele sata2-nél nagyobbat elérni és hogy a maximumot lehet-e az sem biztos.
Sata3-as vezérlőkártyát csak akkor érdemes ha PCI-E 16x foglalatba tudod rakni. -
kungzi
veterán
válasz
rayoliviero #32762 üzenetére
az ocz agility 3? ps-hez meg videó szerkesztő progikhoz kellene első sorban
-
Silentfrog
veterán
válasz
rayoliviero #32312 üzenetére
Ugy tudom az elhasználodás egy természetes folyamat.igy arra nincs gari. Itt irta régebben ezt valaki,hogy igy járt a gariztatással.
-
válasz
rayoliviero #32140 üzenetére
Bakker, kondíció ne smart adatokat írj.
-
válasz
rayoliviero #32115 üzenetére
Mit mond a HDD sentinel?
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
rayoliviero #32072 üzenetére
A CRC Error Count az adatatviteli hibakat szamolja, mely adodhat egy serult SATA kabelbol is. Vagy akar egy hibas chipsettol (szelsoseges pelda). Amig egyet, kettot mutat, addig nincs gond (ahogyan a Magician is jelzi). Ha mar szazakat, akkor kezdhetsz gyanakodni.
Unknown attribute-ok akkor jonnek elo, amikor a S.M.A.R.T.-os programok nem tudjak kiolvasni, hogy mi is akar az lenni, csak latjak az erteket. Ez lehet azert, mert a program nem ismeri tul jol az eszkozt, vagy a gyarto direkt ugy akarja, hogy azt csak egy bevizsgalas alkalmaval (szerviz) lehessen megnezni, mirol is van szo valojaban. -
válasz
rayoliviero #32070 üzenetére
Miért nem a gyári szoftvert használod, a Magician-t? Az legalább tudja, hogy mi micsoda, meg ha gond van, azt is jelzi...
Software tab
-
jNk
senior tag
válasz
rayoliviero #32031 üzenetére
Nem olyan rossz az a sata3, a rendszerhasználathoz fontos értékek jók, a szekvenciális olvasás (ami az amd sata3 controllereken sem sokkal gyorsabb) pedig a legkevesebbet használt "funkció" egy rendszermeghajtónál.
Az usb3 pedig legalább stabilan működik az Etron vezérlővel ellentétben -
válasz
rayoliviero #32023 üzenetére
Igen, az is egy IRST driver, amit már az Intel oldaláról nem lehet elérni. Ha rákeresel a neten, talán valahonnan még letölthető, de ha már mindenáron ezzel próbálkozol, akkor a legújabbat tedd fel. (Mondjuk elméletben az ASMedia vezérlőhöz nem lehetne köze...)
Én azt javasolnám, hogy húzd újra a rendszert, de most ne tegyél fel chipset driver-t, meg ASMedia driver-t sem és úgy mérj egyet...
-
válasz
rayoliviero #32021 üzenetére
Lehet, hogy újratelepítés lesz a dologból, erre készülj, de a BIOS-ban ezeket állítsd be és próba.
SATA Mode -> AHCI Mode
S-ATA Controller 0 -> Enhanced
S-ATA Controller 1 -> Enhanced
SMART Status Check -> EnabledASM1063 Storage Controller -> AHCI Mode
ASM1063 Storage OPROM -> EnabledUI: Nem Te érdeklődtél a W7 topikban is erről, lehet, hogy válaszoltam is?
-
válasz
rayoliviero #32019 üzenetére
Először dobnál egy képet az eszközkezelőről, az IDE ATA/ATAPI vezérlőkről, hogy most mik is vannak ott?
(Felőlem felrakhatod, nem tudom milyen kihatással van az ASMedia vezérlőre, de Én már nem lepődök meg semmin...)
-
válasz
rayoliviero #32016 üzenetére
Akkor telepítsd fel az ASMedia driver-t, ha már az a SATA3-as vezérlő a deszkádon, mert ezek az eredmények igen karcsúak ettől az SSD-től...
(Azt a remek chipset driver-t meg nem kellett volna felpakolni...) -
válasz
rayoliviero #32013 üzenetére
SATA üzemmód AHCI-ben van? Milyen OS? Partícióeltolás rendben? W7 AHCI driver vagy telepítettél valami mást?
SymbianOS
itt muszáj lesz számításba venni, mert seq-ban is jócskán elmarad a várhatótól, de 4k-ban is (75000 IOPS-os SSD-ről van szó) -
válasz
rayoliviero #32013 üzenetére
Tegyük fel nem veszed számításba a tesztet. Gyorsult a gép? A válasz igen. Csak azért érzed rossznak mert lemérted.
-
zoleeno1
veterán
válasz
rayoliviero #31784 üzenetére
A formázást én e szerint csináltam, így nem lesz feleslegesen a 100mb-os partíció: (#20103) Fire/SOUL/CD
Valamint ezeket a beállításokat is megcsináltam: [link] [link]
Valamint ezt a hsz-t is érdemes átolvasni: (#25753) Fire/SOUL/CD
-
Clemi
veterán
válasz
rayoliviero #31667 üzenetére
Az megy nekem is, de az előttem szóló miért tudott képet beszúrni?
-
Balage76
senior tag
válasz
rayoliviero #31647 üzenetére
Nem KELL frissítened.
Én is, mások is sokszor leírták már, hogy amennyiben nincs problémád a termékkel akkor fölösleges frissítened.
Ez az új firmware nem olyan tipusú hibát orvosol, mint például a Crucial M4 most kiadott frissítése, amit vagy megcsinálsz, vagy kb kuka.
Nekem van 470-es sorozatú SSD-m is, korábbi firmware-rel és nem fogom frissíteni, mert fölösleges, tökéletesen működik az adott konfigban. -
davidsz
senior tag
válasz
rayoliviero #31647 üzenetére
Nem kell, csak ha rendellenességet vagy kompatibilitási gondot észlelesz. (erre még nem nagyon volt példa)
-
Jack@l
veterán
válasz
rayoliviero #31626 üzenetére
Nem. Nagyjából ugyanoyn mint a többi vagy tán hajszállal gyengébb, van ph-n is teszt róla.(vagy összesített ssd mérős táblába megtalálod) Ha kibirod várj 2 hónapot, addigra lehet lesz egy nagyobb huppanás árfolyamba is, meg a 128-asok árába is.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
rayoliviero #31359 üzenetére
Igen... 256gb-ost lehet venni használtan 50-ért.
Samsung 830 256gb.
-
Atticus85
tag
válasz
rayoliviero #31359 üzenetére
Vegyél Samsung 830-at,sokan azt ajánlják,azzal nemigen jársz rosszul,de majd írnak még biztos
-
fagy53
nagyúr
válasz
rayoliviero #28975 üzenetére
Ne törődj vele mit írnak ki élettartamra, a kondíció sem jelent sokat. Nekem is pontosan így viselkedik az SSD, de teljesen érdektelen pl a HDSentinel 99-100% besorolgatása...
Az élettartam meg egy becsült érték, számolgatja a progi az eltelt időből és a ráírt mennyiségekből, de hogy ténylegesen meddig tart ki a jószág, azt senki nem tudja! -
fagy53
nagyúr
válasz
rayoliviero #28964 üzenetére
Nem éri meg!
Az árkülönbözet jóval több annál, mint amit érzel majd sebesség különbséget. Nagy fájlok másolása lesz érezhetően gyorsabb egy SATA3 csatin üzemelő 6GB/s SSD-vel, máskülönben ugyanott vagy boot, stb... -
zetecR
addikt
válasz
rayoliviero #28959 üzenetére
Attól függ, mennyit kellene rádobnod.
-
fenergie84
addikt
válasz
rayoliviero #23644 üzenetére
Jól mondja, én az alaplaphoz igaz jó minőségű kábeleket kaptam, pattintós véggel, de így is a jól bevált kábeleket használom most is, amik már régről meg vannak...(mezei piros színűek)
-
fenergie84
addikt
válasz
rayoliviero #23639 üzenetére
Nyugi, az SSD-nek semmi baja
Nekem is volt ilyen, egy pár nap elteltével vissza megy 100%-ra a kondíció, az az egy hiba a kábel miatt lehetséges...de az nem azt jelenti, hogy a kábel rossz, csak éppen akkor rosszul érintkezett.
Amúgy azt honnan tudod, h a kábel Sata3-as?
Rá van írva? -
Márton
nagyúr
válasz
rayoliviero #8163 üzenetére
Eszközkezelő - illesztőprogram eltávolítás?
-
válasz
rayoliviero #8161 üzenetére
"A Windows 7 saját maga által felkínált és feltelepített AHCI-drivere támogatja a TRIM-et és így használható AMD lapkakészletes gépeken is."
Nem kellett volna felraknunk az AMD driverét...
Ha hazamentem egyből lepucolom! Ez elég gagyi az AMD-től, hogy ilyet nem tud megoldani! De vajon ha lepucolom egyből menni fog a gyári AHCI driver?
-
hati
addikt
válasz
rayoliviero #8158 üzenetére
Szép visszaesés az írásban.
-
torma1981
veterán
válasz
rayoliviero #8110 üzenetére
Szia!
Majd ír, hogy milyen lett.
Én is azokon vacillálok mit te. Lehet hogy nekem is Kingstone lesz.
-
cszn
őstag
válasz
rayoliviero #8107 üzenetére
Ezt neked kell eldönteni.
Link
#8106 SP!T
Nem úgy volt, hogy csak a windows indulás előtt lassú? Milyen windows-od van? Én (win7) raktam fel újabb drivert, de gyorsulást attól én nem fedeztem fel (igaz nem is volt lassú). -
cszn
őstag
válasz
rayoliviero #8104 üzenetére
Igen, egy ssd-vel jobban jársz. Mennyit szánnál rá kb? Rendszernek lenne csak? Mert akkor egy 32-es vagy az X25-V is bőven elég. Többen OCZ 32-est vettek itt és elégedett(nek tűnnek
)ek.
-
cszn
őstag
válasz
rayoliviero #8100 üzenetére
Pedig intelék szerint sincs nekik ilyen
, de ahogy nézem az előző generációban sem volt. A 425-ös meg a 325-ös kingston már elég jó, de esetleg nézz máshol X25-V-t, vagy más gyártónak is vannak már jó ssd-i.
-
cszn
őstag
válasz
rayoliviero #8097 üzenetére
Ott valamit nagyon összekevertek. A 40 gigás az X25-V, a 80 gigás az X25-M. Csak ilyenek vannak. Egyébként mindegyik jó vétel, persze attól függ mire kell.
-
canniball
nagyúr
válasz
rayoliviero #2786 üzenetére
Nincs mit! Amúgy ha van kedved spórolni/szórakozni vele egyszerűen fellógathatod pl. egy gatyagumira is.
-
canniball
nagyúr
válasz
rayoliviero #2784 üzenetére
Több felé, pl. itt (a Scythe Bay Rafter 2.5-t vagy a Scythe Twin Mounter 2.5"-t keresd).
-
canniball
nagyúr
válasz
rayoliviero #2779 üzenetére
Asztali gépbe is jó, csak a méreteiből adódó különbséget kell áthidalni (pl. beépítő kerettel).
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Trollok komolyan
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged