Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
Aktív témák
-
zetecR
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Oh, ty.

-
zetecR
addikt
válasz
Silentfrog
üzenetére
Böngészésnél a cache holléte (SSD vs ramsdisk) is nagyon érezhető.

-
zetecR
addikt
válasz
Silentfrog
üzenetére
A75 mellett? Pont jó.

-
zetecR
addikt
válasz
banderasz77
üzenetére
cmd futtatása jobb klikkel, rendszergazdaként
-
zetecR
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A drivert elfogadja, "feldolgozza" de ugyanúgy nem lát meghajtót, mint nélküle...

-
zetecR
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ok, megpróbálom.
-
zetecR
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az Iastor is át van állítva és úgy sem megy.
Azért IDE módban telepítek, mert AHCI-ban egyik meghajtómat sem látja a win telepítő.
Se az SSD-t, se a HDD-t, se az ODD-t... -
zetecR
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
De jó lenne, ha ilyen egyszerű lenne a megoldás... sajna meg volt és mégis BSOD.
-
zetecR
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
IDE-s telepítés után miért nem vagyok képes aktiválni a SATÁ-t?
Állandóan BSOD-zik...
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
újra raktam a Win 7-et, IDE módban kellett telepítenem, mert AHCI-ban nem látja a meghajtókat, de képtelen vagyok beizzítani az AHCI módot, mert hiába állítom át a registryben az msahci Start-ot 0-ra, BSOD fogad a következő AHCI-s restartnál.
Az AMD chipset driver fent van, de nem találok önálló AMD SATA vagy AHCI drivert.
Mit bénázok el?

-
zetecR
addikt
válasz
titanium100
üzenetére
És ez mire nem elég?

-
zetecR
addikt
Az a 90-95 nem is rossz, de a 60GB-os Sandforceok ezt tudják.
Ha nagyobbat, vagy Samu 830-at vettél volna, valamivel gyorsabb lenne a seq írás, de ha csak rendszernek használod az SSD-t (60 gigásnál sanszos), akkor tökmindegy, hogy mit tud szekvenciálisban, praktikusan csak a 4k-s teljesítmény számít, abban pedig a Force GT nagyon jó.
-
zetecR
addikt
Szerintem MLC.
De az ára megmondja
-
zetecR
addikt
válasz
Dobi 562
üzenetére
A gyártó viszont ez írja:
"Rated speeds may vary slightly depending on the benchmark used, drivers, windows version, bios version and file size. We recommend using ATTO, IOMeter, and PC Mark Vantage for benchmarking SSDs and to achieve maximum rated specifications. Maximum performance is achieved by using the P67 chipset with Native SATA 6Gbps."
-
zetecR
addikt
Kellene csainálni egy Milyen SSD-t vegyek? topicot is...
Lassan másról se szól ez itt. -
zetecR
addikt
válasz
Edward1981
üzenetére
Igen.
Én két Vertex2-t cseréltem így...
-
zetecR
addikt
válasz
rayoliviero
üzenetére
Ha ez a tempó, 5 év.

Egyébként nem kell betojni, nem ez a tendencia.
-
zetecR
addikt
Urak!
PATA SSD-vel van (lehetőleg) pozitív tapasztalat?
Vagy felejtős? -
zetecR
addikt
A 60-as ForceGT-re másoláskor 60MB/s-mal tudtam írni, a Samu 830-re viszont 120-szal.
Én pont az a felhasználó vagyok, aki írogat rá, így marhára nem mindegy, hogy mennyi ideig ülök felette.
Azért írtam, hogy ha ilyen igény van, akkor egyértelműen Samu, amúgy bármelyik SF tökéletes. -
zetecR
addikt
Pont ezt írtam, hogy nem tesztben, hanem valós életben produkál (főleg a 60-as méretben) mellbevágó, konkrétan dupla írási sebességet a Sandforce-osokkal szemben. (60 vs 120MB/s)
Persze ha nincs rá sokat kitömörítve, írva, stb, akkor bármelyik modern Sandforce-os megoldás tökéletes.
-
zetecR
addikt
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
-
zetecR
addikt
válasz
liszi70
üzenetére
Mi az a tálca?

Az lenne a taskbar?
Ezen látod, az Unpint, ha leszedted, akkor működik a Pin. (tehát kitűzöd, hogy ottmaradjon).
Előtte a Start Menüben, a Google mappában jobb egérgomb, Target (vagy Cél?), és oda írd be.Nem nagy macera, egyszer kell megcsinálni.
Nyilván attól függ, hogy mennyit netezel, mennyi ramod van, de amíg az SSD 30/60MB/s-mal olvas/ír 4k-t, addig (pl nálam) a RAMdisk 1000/700-zal... -
zetecR
addikt
válasz
liszi70
üzenetére
Az elérési utat azért raktam dőlt-be, hogy az nyilván a te saját elérési utad.
Az jutott eszembe, hogy a Start menüben hiába csinálod meg ezt a kiegészítést, hogyha a tálcára már korábban kitűzted a Chrome-ot, és továbbra is onnan indítot.
Unpin, indítás a Start meüből és Pin.
Vagy ez XP?
-
zetecR
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
Nekem volt mindkettő, ha tényleg használod (én pl sokat másolok, tömörítek a Desktopra), marhára nem mindegy, hogy milyen tempóval teszi...
-
zetecR
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
Azért ezt a képet erősen árnyalja az, hogy mekkorát szeretnél.
Mert folyamatos írás esetén (ha nem csak és kizárólag OS-re lesz), a Samu 830 minden esetben hozza a gyártó által meghatározott maximumot, a SF-osok viszont lényegesen alatta vannak.
Ez a kisebb méreteknél még zavaróbb, mert nem mindegy, hogy egy 60-as Force GT 50MB/s-mal tömörít ki pl egy ISO-t, vagy a 64-es 830 120-szal... -
zetecR
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
Küldj egy riportot a készítőknek a HDS topicban, jó arcok, mindig segítenek.

-
zetecR
addikt
Nagy gondom van.
Ha elindítom a Sasung Magician, akkor egyrészt nem megy el Sleepbe a gépem (ill. elmegy, csak szinte rögtön felébred), másrészt állandóan kikapcsolja a valós idejű teljesítmény kijelzést és így nem látom se a HD Sentinelben, se a Drives meter gadgetben az írás/olvasást.
Manuálisan kell a registryben visszakapcsolni...Más is találkozott ezzel?
-
zetecR
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tényleg, az mitől lehet, hogy a Samsun Magician állandón felébreszti Sleepből a gépemet?
Ha kilövöm, alszik szépen, mint mindig.
Aktív témák
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Assassin's Creed: Valhalla
- Grand Prix - Új névvel térnek vissza egy legendás sorozat klasszikus epizódjai
- Cyberpunk 2077
- Pánik a memóriapiacon
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG RX VEGA64 8GB CM Masterbox 5 700W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest